Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ζητά το κείμενο του πολυνομοσχεδίου ΣΥΡΙΖΑ: Εκβιάζουν τους βουλευτές να ψηφίσουν «αδιάβαστοι» τα μέτρα


ΣΥΡΙΖΑ: Εκβιάζουν τους βουλευτές να ψηφίσουν «αδιάβαστοι» τα μέτρα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με νέες βολές εναντίον της κυβέρνησης επανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη κατάθεση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που θα υλοποιεί τη συμφωνία με την τρόικα, το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας και το κείμενο του νομοσχεδίου παραμένουν άγνωστα τόσο στους βουλευτές, όσο και στους πολίτες.

Το πολυνομοσχέδιο είναι πιθανό να κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή, ώστε το Σαββατοκύριακο να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το σύνολο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και όχι μόνο τα μέτρα άμεσης υλοποίησης.

Με ανακοίνωσή του την Τρίτη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση κινείται προς την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που αποτυπώνει την συμφωνία της με την τρόικα την ερχόμενη Παρασκευή, έχοντας αποκρύψει το ακριβές περιεχόμενό του και μη παρουσιάζοντας στον ελληνικό λαό τι συμφώνησε με τους δανειστές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «πρόκειται για μια μεθόδευση, που επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των βουλευτών μέσα από εκβιασμούς και πιέσεις, με σκοπό να προωθηθεί μια νέα συμφωνία - μνημόνιο για τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες αλλά και την παραγωγή γάλακτος στη χώρα μας».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν νομιμοποιείται να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία. Κάθε μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου οφείλει να αντιστοιχηθεί με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: