Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ο Γ. Παπανδρέου κεντρικός ομιλητής στο δείπνο του Διεθνούς Συνδέσμου Τραπεζών

nooz.gr
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο με το οποίο θα κλείσουν μεθαύριο Παρασκευή, στη Βιέννη, οι τριήμερες εργασίες του εαρινού συνεδρίου του Διεθνούς Συνδέσμου Τραπεζών, που άρχισαν το απόγευμα στα παλιά ανάκτορα του Χόφμπουργκ της αυστριακής πρωτεύουσας, με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος φθάνει στη Βιέννη έπειτα από πρόσκληση του διοικητή της Γερμανικής Τράπεζας (Deutche Bank) και προέδρου του «Institute of International Finance» (I I F), Γιόζεφ Ακερμαν, συνοδευόμενος από τους υπουργούς, Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, θα έχει το μεσημέρι της Παρασκευής συνομιλίες με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Ακολούθως, ο κ. Παπανδρέου και η συνοδεία του θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει κατόπιν στις εργασίες του συνεδρίου, στου οποίου το κλείσιμο -με το επίσημο δείπνο στο παλιό ανάκτορο (σσ. σήμερα μουσείο «Λίχτενσταϊν»)- θα είναι κεντρικός ομιλητής.

Στο τριήμερο συνέδριο στη Βιέννη παίρνουν μέρος, εκτός από τα μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος αλλά και ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν. Ο δε συνολικός αριθμός των συμμετεχόνταν ανέρχεται σε 1.000 εκπροσώπους από 60 χώρες.

Τα θέματα του συνεδρίου εστιάζονται στη χρηματοοικονομική κρίση και την παγκόσμια αντιμετώπισή της, στην ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών χρηματαγορών και τον ρόλο της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομία, στις προκλήσεις για την Ευρωζώνη, στα μεταρρυθμιστικά μοντέλα για τη ρύθμιση των χρηματαγορών και στους μελλοντικούς κινδύνους του συστήματος.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Τραπεζών, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον και ιδρύθηκε το 1983 ως απάντηση στη διεθνή κρίση χρεών της δεκαετίας του 1980, αριθμεί περίπου 400 μέλη και αποτελεί τη μοναδική συνένωση τραπεζοοικονομικών θεσμών σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επισκεφθεί τη Βιέννη τον Νοέμβριο του 2008 -αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης- όταν είχε προεδρεύσει, υπό την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην πρώτη συνάντηση της λεγόμενης «Επιτροπής Στίγκλιτς», η οποία διαμόρφωσε την πρόταση των προδευτικών πολιτικών δυνάμεων του κόσμου, για την αντιμετώπιση της τότε διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Η «Επιτροπή Στίγκλιτς», η οποία φέρει το όνομα του κορυφαίου Αμερικανού οικονομολόγου και κατόχου του Βραβείου Νόμπελ για την Οικονομία (2001), Τζόζεφ Στίγκλιτς, είχε συσταθεί, με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, τέλη Σεπτεμβρίου 2008 στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, κατά τη συνάντηση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην οποία συμμετείχαν 35 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από κόμματα-μέλη της Διεθνούς.
Read more...

Φεύγει και ο ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή για τη Siemens;



"Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΠΙΕ ΑΜΑΣΗΤΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑΚΙΑ"

Υπαινιγμό για ενδεχόμενη αποχώρησή του από την επιτροπή άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε δήλωσή του σημειώνει ότι η αναζήτηση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων από αμιγώς πολιτική επιτροπή, συνιστά...




...θεσμική αναπηρία, όταν μάλιστα τα μέλη της δεν πληρώνονται, αλλά διορίζονται από τις ηγεσίες των κομμάτων με αποτέλεσμα οι εσωκομματικές αντιπαλότητες συχνά να παρακωλύουν την αναζήτηση της αλήθειας.

Ετσι χθες, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η επιτροπή κατάπιε αμάσητες τις γνωστές λίστες με δώρα και δωράκια, χωρίς κανείς θεσμικά αρμόδιος να εξηγήσει ποιος, πότε και γιατί σκέπασε με μπλάνκο τα δωράκια της ξεφτίλας. Αν δεν διορθωθεί άμεσα η κατάσταση θα επανεξετάσουμε την παραμονή μας στην επιτροπή.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Νομοθετική ρύθμιση των υπουργείων Οικονομικών για τα χρέη των νοσοκομείων



Νομοθετική ρύθμιση, θα κατατεθεί εντός του μήνα στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών που θα προβλέπεται η εξόφληση με ομόλογα των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους. Αυτό...



...αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων. Επίσης όπως σημειώνεται δόθηκαν οι σχετικές εντολές, για καταβολή από τα Νοσοκομεία οφειλομένων του έτους 2010.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι:

1. Η πληρωμή των χρεών των ετών 2005, 2006 και μερικώς του α' εξαμήνου του 2007, γα το σύνολο των προμηθευτών, έχει γίνει (1,5 δισ. ευρώ) ή έχει διασφαλιστεί να γίνει, από το Υπουργείο Οικονομικών, εντός του τρέχοντα μήνα (240 εκατ. ευρώ περίπου).

2. Τα χρέη των ετών 2007, 2008, 2009 ύψους 5,36 δισ. θα εξοφληθούν με ομόλογα μηδενικού επιτοκίου. Με βάση τα τρέχοντα επιτόκια , το ποσοστό έκπτωσης για άτοκα ομόλογα (του υπολοίπου του 2007, ύψους 1.110.000.000 ευρώ) με διετή διάρκεια εκτιμάται σε 12 - 14%, εφόσον προεξοφληθούν. Το ποσοστό έκπτωσης για άτοκα ομόλογα (του 2008, ύψους 2.200.000.000 ευρώ) τριετούς διάρκειας εκτιμάται σε 20 - 22%, εφόσον προεξοφληθούν. Το ποσοστό έκπτωσης για άτοκα ομόλογα (του 2009, ύψους 2.050.000.000 ευρώ) τετραετούς διάρκειας εκτιμάται σε 30 - 32%, εφόσον προεξοφληθούν.

3. Σε περίπτωση που οι προμηθευτές εξοφλήσουν τα ανωτέρω ομόλογα έως και τις 2/1/2011, τα μετρητά που εκτιμάται ότι συνολικά θα έχουν λάβει είναι πλησίον των 6 δισ. Η ανωτέρω "έκπτωση" αντιστοιχεί σε συνολικό ποσοστό περίπου 19%.


Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας- Λιβύης

.nooz.gr
Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης επισφραγίστηκε η επίσημη επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στην Τρίπολη, όπου και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι. Ο λίβυος ηγέτης μίλησε με θέρμη για τον έλληνα πρωθυπουργό και χαρακτήρισε την ημέρα "ιστορική".

Ο λίβυος πρόεδρος παρέθεσε γεύμα στον κ. Παπανδρέου στην παραδοσιακή τέντα όπου εργάζεται και δέχεται τους επίσημους προσκεκλημένους του. Οι δύο άνδρες μίλησαν για διεθνή θέματα, το Παλαιστινιακό και άλλα κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα.

"Είμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού στη διάρκεια αυτής της κρίσης. Στεκόμαστε στο πλευρό του φίλου ελληνικού λαού, της φίλης ελληνικής κυβέρνησης. Στεκόμαστε στο πλευρό τους και τους υποστηρίζουμε. Ακολουθούμε τις ίδιες αρχές που είχαμε θεσπίσει με τον αείμνηστο πατέρα σας. Είμαστε πιστοί σ’ αυτές τις σχέσεις, πιστοί σ’ αυτές τις αρχές" δήλωσε ο ηγέτης της Λιβύης. Ο κ. Καντάφι είπε επίσης, ότι η χώρα του έχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 200 δισ. ευρώ και κάλεσε τις ελληνικές εταιρείες για επενδύσεις στη Λιβύη.

"Η σχέση των δυο χωρών μας υπάρχει από παλιά, αλλά και η σχέση με τον πατέρα μου ήταν πολύ στενή. Βρίσκομαι εδώ με την επιθυμία να αναβιώσω, να δώσω νέα πνοή στη μεταξύ μας σχέση. Εκτιμώ ιδιαίτερα, ο Ελληνικός λαός εκτιμά ιδιαίτερα, τα θερμά σας λόγια και την υποστήριξη που παρέχετε στην Ελλάδα, εσείς προσωπικά και όλος ο λαός της Λιβύης, σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές" απάντησε ο Γ. Παπανδρέου.

"Είμαι δε βέβαιος, ότι θα έχει αποτελέσματα αυτή η νέα συνεργασία που ξεκινάμε, επειδή ήδη είχαμε σημαντικότατες συζητήσεις για πολλούς τομείς στενότερης συνεργασίας, από την οικονομία και τον πολιτισμό, μέχρι την ενέργεια, τις μεταφορές και τον τουρισμό" πρόσθεσε.

Ο κ. Παπανδρέου, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας που επισκέπτεται τη Λιβύη μετά το 1984, οπότε την είχε επισκεφθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου. Κατά τη συνάντηση Παπανδρέου - Καντάφι, ο έλληνας πρωθυπουργός μάλιστα είχε μαζί του φωτογραφίες από εκείνη την ιστορική συνάντηση.

Οι βασικοί τομείς οι οποίοι περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που υπεγράφη είναι οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο τουρισμός, τα γεωργικά προϊόντα, η αρχαιολογία, η κατασκευή έργων υποδομής κυρίως λιμενικών, το real estate, η φαρμακοβιομηχανίες καθώς και η υγεία και η παιδεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο πλευρές έθεσαν σφιχτά χρονικά περιθώρια για την εφαρμογή της συμφωνίας και σε τρεις μήνες θα γίνει η πρώτη αποτίμηση της εφαρμογής της. Επίσης συστήθηκε ειδική ομάδα εργασίας η οποία θα παρακολουθεί την πορεία όλης της συνεργασίας.

Συνάντηση με τον λίβυο πρωθυπουργό

Κατά τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Ελ Μαχμούντι ελ Μπαγκντάντι. ο λίβυος αξιωματούχος μίλησε για ιστορική μέρα, ενώ ανέφερε ότι η οδηγία που έδωσε ο Μουάμαρ Καντάφι είναι με κάθε τρόπο να αναπτυχθούν οι οικονομικές σχέσεις της Λιβύης με την Ελλάδα. Ο λίβυος πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία της κυβέρνησής του η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας να μετατραπεί σε εταιρική σχέση.

Από την πλευρά του, ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για καθαρό μήνυμα και για αναβίωση μιας παλιάς σχέσης μεταξύ των δύο χωρών η οποία είχε αρχίσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Μουάμαρ Καντάφι.

Το κλίμα στη Λιβύη είναι πολύ θετικό για την επέκταση της οικονομικής συνεργασίας με την Ελλάδα, ενώ και από την ελληνική πλευρά υπήρξε άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση του κ. Μαχμούντι προς τον κ. Παπανδρέου, όταν ο Λίβυος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Αθήνα προ 20ημέρου.

O Γιώργος Παπανδρέου συνοδεύεται από τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, τον υπουργό Αναπληρωτή Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.
Read more...

Ολόκληρη η δήλωση - βόμβα του βουλευτή Δημ. Τσιρώνη...


....για τις ευθύνες Βγενόπουλου
στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ:
http://press-gr.blogspot.com


Read more...

Επικυρώθηξκε η αναστολή της κομματικής ιδιότηας τυο Τσοχατζόπουλου



ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ε.ΚΑ.Π.) συνήλθε σήμερα, 9 Ιουνίου 2010, σε τακτική συνεδρίαση υπό την προεδρία του Γιώργου Ανωμερίτη στα ...

γραφεία της (Χαρ. Τρικούπη 50) και επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Διαφάνειας αναστέλλοντας την κομματική ιδιότητα του Άκη Τσοχατζόπουλου.


Read more...

Πρωτοφανές! Ζητά ο Βαλυράκης να ανοίξουν λογαριασμοί ανθρώπων χωρίς να υπάρχουν στοιχεία εναντίων τους



ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΣΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ...

Με επιστολή της η Εξεταστική για τη Siemens, αποφάσισε να ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί 18 ανθρώπων, που μπορεί να έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο της Siemens, μπορεί όμως και όχι. Δεν το λέμε εμείς. Το λέει ο ίδιος ο Σ. Βαλυράκης στην επιστολή του, όπου παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον τους, αλλά ΜΠΟΡΕΙ, να έχουν σχέση...


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 18


...Αν δηλαδή δεν έχουν σχέση τι θα γίνει; Δεν θα τους έχουν βλάψει; Φιάσκο μας μοιάζει η επιστολή...

Αν και μάλλον είναι μια προσπάθεια του πολιτικού κόσμου, να στρέψει τα φλας της δημοσιότητας στους επιχειρηματίες... χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι μπορεί να μην έχουν σχέση.

...Nικος Ζεβλέτογλου Χρηματιστής
Θανάσης Δράμος Χρηματιστής
Γιώργος Κορωνιάς Επιχειρηματίας
Λ. Λαυρεντιάδης Επιχειρηματίας
Δαμκαλίδης Δημήτριος
Δαμκαλίδης Γιάννης
Κορμάς Κωνσταντίνος
Νικολιδάκης Μάριος
Μαρκόπουλος Χρήστος
Περίσιος Αντώνης
Καντάς Αντώνης
Βali Sea
Κουκουλομάτης Παναγιώτης
KPNG 15 Prince pacifik lpt
kienest H. συντξιούχος
Κατσικας Μάριος Φαρμακοποιός/Επιχειρηματίας
Βασίλιος Τυρογαλας


Read more...

Συμφωνία στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης



ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΑΛΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ"

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Ελ Μαχμούντι ελ Μπαγκντάντι μίλησε για ιστορική μέρα, ενώ από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου έκανε λόγο για καθαρό μήνυμα και για αναβίωση μιας παλιάς σχέσης μεταξύ των δύο χωρών η οποία είχε αρχίσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Μουάμαρ Καντάφι...




...Η συμφωνία περιλαμβάνεται σε μνημόνιο το οποίο υπέγραψαν από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης και από τη Λιβυκή ο υπουργός Οικονομικών και Σχεδιασμού.

Οι βασικοί τομείς οι οποίοι περιλαμβάνονται στο μνημόνιο συνεργασίας είναι οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο τουρισμός, τα γεωργικά προϊόντα, η αρχαιολογία, η κατασκευή έργων υποδομής κυρίως λιμενικών, το real estate, η φαρμακοβιομηχανίες καθώς και η υγεία και η παιδεία.



Read more...

Υπέγραψε η Αν. Διαμαντοπούλου, την απόφαση για τη χορήγηση αδείας λειτουργίας στα Κολέγια



Υπέγραψε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, την απόφαση για τη χορήγηση αδείας λειτουργίας στα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, όπως χαρακτηρίζονται πλέον τα «Κολέγια»...



...Δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, καθώς όπως ορίζεται από την αρχή, η αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας συνοδεύεται από πλήρη και εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας με ορίζοντα τριετίας.

Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην καταβολή εγγυητικής επιστολής, η οποία είχε ήδη καθορισθεί στο ύψος των 500.000 ευρώ.

Τις άδειες λειτουργίας, μετά τους απαραίτητους ελέγχους, θα χορηγεί ειδική υπηρεσία του Υπουργείου.



Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Έλεγχο της περουσίας όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens



ZHTA ME EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής και με κοινοποίηση στους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρωθυπουργό, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Siemens, ζητά την άμεση σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης...




...όσων διετέλεσαν υπουργοί, εμπλεκόμενοι με τις συμβάσεις Siemens την τελευταία εικοσαετία, όπως και το άνοιγμα λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, φυσικών και νομικών και εταιρειών στο εξωτερικό, με τη συνεργασία και της Europol.


Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Η ΠΓΔΜ υπέβαλε το συμπληρωματικό υπόμνημα στο ΔΠΔ



Για την προσφυγή κατά της Ελλάδας

Η ΠΓΔΜ υπέβαλε σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΠΔ) το συμπληρωματικό της υπόμνημα για την υπόθεση της προσφυγής κατά της Ελλάδας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Το... συμπληρωματικό υπόμνημα της ΠΓΔΜ υπέβαλε ο συνεκπρόσωπος της χώρας στη διαδικασία της προσφυγής αυτής στο ΔΠΔ, Νίκολα Ντιμίτροφ.

Τον περασμένο Μάρτιο, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όρισε χρονοδιάγραμμα για την υποβολή νέων μνημονίων από την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ΠΓΔΜ είχε προθεσμία μέχρι τις 9 Ιουνίου να καταθέσει συμπληρωματικό υπόμνημα (Reply), ενώ η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει με τη σειρά της (Rejoinder), μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2010.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης των υπομνημάτων από τις δύο χώρες, το Δικαστήριο της Χάγης θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

Στη δεύτερη φάση της εξέτασης της προσφυγής της ΠΓΔΜ θα ακολουθήσει ανάπτυξη των εκατέρωθεν επιχειρημάτων σε προφορική διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τους Κανόνες Διαδικασίας του Δικαστηρίου, τα γραπτά υπομνήματα της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας θα παραμείνουν εμπιστευτικά μέχρι και την έναρξη της προφορικής διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου.

Η ΠΓΔΜ κατέθεσε στις 13 Νοεμβρίου 2008 προσφυγή κατά της Ελλάδας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, επικαλούμενη παραβίαση εκ μέρους της Ελλάδας του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, λόγω της υποτιθέμενης αντίρρησης (objection) της Ελλάδας στην πρόσκληση για προσχώρηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, τον Απρίλιο του 2008.

Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι πρόκειται περί ομόφωνης απόφασης των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ που ελήφθη στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, και ως εκ τούτου δεν υπήρξε καμία παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.


Read more...

Στη Βουλή η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

nooz.gr
Θα είμαστε «αμείλικτοι» με όσους παραβαίνουν τον όρκο τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, παραλαμβάνοντας από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για το 2009.

Η έκθεση «αποδίδει πλήρως την παθογένεια που κυριαρχεί στον τομέα της δημόσιας διοίκησης στο ελληνικό κράτος», είπε στον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Ρακιντζής.

Ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε «πολύτιμη» την έκθεση γιατί, όπως είπε, «στόχος όλων μας πρέπει να είναι - και πιστεύω είναι πλέον - η απόλυτη διαφάνεια παντού, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος αλλά και τη λειτουργία σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των θεσμών».

Ο πρόεδρος της Βουλής, αφού επισήμανε ότι θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχουμε ως στόχο την πρόληψη τέτοιων φαινομένων, τόνισε πως για να υπάρχει πρόληψη θα πρέπει να είναι σίγουρο ότι η καταστολή θα είναι αυστηρή, γρήγορη και οι αποφάσεις θα είναι αμείλικτες για όσους παραβαίνουν τον όρκο τους και δημιουργούν προβλήματα. «Αυτό έχουμε υποχρέωση όλοι μας και αυτό ζητά και ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες πολίτες», κατέληξε ο κ. Πετσάλνικος.

Read more...

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την υπόθεση Siemens

nooz.gr/
Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπουτσή, και του ΛΑΟΣ, Αστέριο Ροντούλη, σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση της Siemens.

Αιτιολογώντας την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση, ο κ. Ροντούλης έκανε λόγο για προσπάθεια κουκουλώματος προκαλώντας την αντίδραση του κ. Παπουτσή, ο οποίος αντέτεινε ότι «δεν μπορεί να γίνονται αόριστες καταγγελίες, που συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό και την απαξίωση των θεσμών».

«Ο ΛΑΟΣ αποχώρησε, επειδή έπεσε πολύ "μπλάνκο" στις λίστες της Siemens και κάποια ονόματα κουκουλώθηκαν. Εμείς δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε κανένα κουκούλωμα. Θέλουμε να δούμε τι κρύβεται κάτω από το "μπλάνκο". Προς στιγμήν όμως, βλέπουμε γενικευμένη ασπρίλα. Για να μπορέσουμε να βάλουμε νυστέρι στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο, πρέπει να ζητήσουμε τον κατάλογο με τα συγκεκριμένα στοιχεία από τα αρχεία της Siemens», ανέφερε ο κ. Ροντούλης.

«"Μπλάνκο" βεβαίως υπήρξε. Αλλά είναι καλύτερα, αντί να καταγγέλλουμε το σύστημα, που έβαλε το "μπλάνκο", να καλέσουμε όλους τους υπεύθυνους να μας πουν γιατί υπάρχει. Και να υπάρξει λύση και πλήρης διαλεύκανση. Δεν μπορείς να αποχωρείς αφήνοντας υπονοούμενα ότι το "μπλάνκο" έβαλε η Εξεταστική Επιτροπή και να απαξιώνεις έτσι το έργο της. Όλοι έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε το κύρος της Βουλής και των Εξεταστικών Επιτροπών. Γιατί αν δεν το κάνουμε με συστηματικό τρόπο, θα συμβάλουμε στην απαξίωση των θεσμών», τόνισε από την πλευρά του, ο Χρ. Παπουτσής.

Ακολούθως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ελπίδα να είναι πρόσκαιρη η αποχώρηση του ΛΑΟΣ και να μην έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό.

«Αν υπάρχουν ποινικές και πολιτικές ευθύνες σε αυτή την υπόθεση, η Εξεταστική θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και να εξετάσει και την πρότασή σας να δοθούν από τη Siemens όλα τα στοιχεία. Κανείς δεν θέλει να συνεργήσει στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος από εκείνους, που αρθρώνουν δημόσιο λόγο και δεν θέλουν να εξευρεθεί λύση. Και είναι αρκετοί εκείνοι που βγαίνουν λάβροι, αλλά έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και έχουν ανάμειξη. Υποχρέωση της Βουλής είναι να αναδείξει την αλήθεια, όπου υπάρχει και με όποιο κόστος», είπε.

Read more...

Έρχονται νέα “φρουτάκια”, αντικειμενικές και ...ΑΕΠ

“Θα πάρουμε και την 2η δόση του δανείου...”

.protothema.gr
Εξασφαλισμένη χαρακτήρισε για τη χώρα μας τη δεύτερη δόση των δανείων που θα λάβει τον Σεπτέμβριο από ΕΕ-ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Ως εκ τούτου πρόσθεσε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον κόσμο.

Όπως διευκρίνισε, τη Δευτέρα έρχεται στην Αθήνα εκ νέου κλιμάκιο των ελεγκτών της Τρόικας για έναν πρώτο έλεγχο πριν τον καθοριστικό που θα γίνει στα τέλη Ιουνίου, αλλά όπως τόνισε τα οικονομικά στοιχεία για την πορεία εξέλιξης του προϋπολογισμού στο α΄ πεντάμηνο είναι ενθαρρυντικά καθώς εμφανίζουν μείωση του ελλείμματος κατά 40%.
Τα στοιχεία αυτά που θα προβάλλει ο υπουργός Οικονομικών σε ειδική παρουσίαση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα με την ευκαιρία της παρουσίας των ελεγκτών στην χώρα.

Επιπλέον θα δοθεί έμφαση και στο γεγονός ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά 9% φέτος υπερκαλύπτουν κατά πολύ τη δέσμευση που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο για μείωση 5,5%.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου προϊδέασε ότι κατά περίπτωση μπορεί να εκχωρηθεί και το management σε επιχειρήσεις όπως η ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ.
Σύμφωνα με τον υπουργό, για τις αρχές του 20111 θα πρέπει να αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του ΑΕΠ η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί σε στενή συνεργασία με τη Eurostat.

Όσον αφορά τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων παραδέχτηκε ότι δρομολογείται και νέα αύξηση από το 2011, η οποία πάντως αναμένει ότι θα είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τα σενάρια που διακινούνται για αύξηση της τάξεως του 50%.

Μέσα στον Ιούνιο το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις για τη σύσταση του νέου χρηματοπιστωτικού ταμείου, τη ρύθμιση για τα «φρουτάκια», τον διορισμό ηγεσίας στη νεοσυσταθείσα Ελληνική Στατιστική Αρχή αλλά και για την εξομοίωση των ορίων ηλικίας των εργαζομένων ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο.

Read more...

Ανακοίνωση σχετικά με το πόρισμα του ελέγχου του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την υπόθεση Siemens


Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, για το πόρισμα που παρέδωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, διευκρινίζονται τα εξής:

" Η παραγγελία της ...
Εξεταστικής Επιτροπής ήταν συγκεκριμένη: "Διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το περιεχόμενο του λογαριασμού που αφορούσε την δωρεάν παροχή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε πολιτικά πρόσωπα και ο οποίος έχει κωδικοποιηθεί με τα στοιχεία "Κέντρο Κόστους 101000"".

" Στις 19 Φεβρουαρίου 2009 τα στοιχεία τα οποία συλλέχτηκαν, κρατήθηκαν από τις δικαστικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες.

" Ο έλεγχος από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στα Βιβλία και Στοιχεία της επιχείρησης Siemens διενεργήθηκε για πρώτη φορά στις 27 Μαΐου 2010, ύστερα από την σχετική παραγγελία.

" Για την εξακρίβωση των παραληπτών των συγκεκριμένων ειδών που αντιστοιχούσαν στις λογιστικές εγγραφές των Βιβλίων, καθώς και αυτών που αναγράφονταν σε φορολογικά στοιχεία, τα οποία κατασχέθηκαν από το Σ.Δ.Ο.Ε. και που οι παραλήπτες είχαν σβηστεί από την επιχείρηση Siemens πολύ πριν τον έλεγχο του Σ.Δ.Ο.Ε., χρειάστηκε να διενεργηθούν διακλαδικοί έλεγχοι στις προμηθεύτριες επιχειρήσεις και τα αποτελέσματα ανεγράφησαν αναλυτικά στο πόρισμα.

" Μετά από νέα στοιχεία, παραδόθηκαν δύο φάκελοι σχετικοί με τον συγκεκριμένο λογαριασμό από την Εξεταστική Επιτροπή στο Σ.Δ.Ο.Ε. στις 8 Ιουνίου 2010, γι' αυτό οι αντιπαραβολικοί έλεγχοι συνεχίζονται και θα υπάρξει συμπληρωματικό πόρισμα.
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Siemens: Αποκάλυψη νέων ονομάτων από την Κ. Τσακάλου



Πολιτικά και φυσικά πρόσωπα που είχαν συναντήσεις με τον Μ. Χριστοφοράκο και σχετίζονται με τις συμβάσεις ΟΣΕ – Siemens αλλά και την υπόθεση Αrmentel κατονόμασε η Κατερίνα Τσακάλου, η οποία κλήθηκε σε κατάθεση από τους εισαγγελείς Ν. Ορνεάκη και Αθ. Τσακάλου.

Σύμφωνα με το συνήγορό της, Αλ. Κούγια «και στους δύο εισαγγελείς, κατέθεσε με ποια πρόσωπα, είτε πολιτικά, είτε ...
φυσικά, είχε συναντήσεις ο κ. Χριστοφοράκος, χωρίς ωστόσο να έχει δυνατότητα να καταθέσει ούτε λέξη για το περιεχόμενο των συζητήσεων τους, καθώς δεν ήταν παρούσα».

«Η κ. Τσακάλου με αίσθημα ευθύνης και υπό την ιδιότητά της πλέον του στελέχους στο τμήμα διαφάνειας και εσωτερικού ελέγχου της Siemens και γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες, αυτή τη χρονική στιγμή, η διαλεύκανση της υπόθεσης της Siemens, κατέθεσε τόσο στον κ. Ορνεράκη, όσο και στην κ. Βλάχου, για τις δύο υποθέσεις, του ΟΣΕ και της ΑΡΜΕΝΤΕΛ», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.



http://www.naftemporiki.gr

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Τρισέ: Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση απάντηση στην κρίση



Έκκληση για ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η οποία θα επιτρέψει στις χώρες της ευρωζώνης να βγουν από τη δημοσιονομική κρίση, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ...



"Δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών που μοιράζονται το ίδιο νόμισμα. Η περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι επίσης προς το συμφέρον των χωρών που συμμετέχουν σε αυτήν και των πολιτών τους" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τρισέ.

Για τις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του ελέγχου των προϋπολογισμών, που αποφάσισαν οι χώρες της ΕΕ, υπογράμμισε ότι "είναι κρίμα που χρειάσθηκε μια κρίση για να το συνειδητοποιήσει όλος ο κόσμος".



Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

ΘΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΡΚΟΖΙ-ΜΕΡΚΕΛ

fimotro
Θετικά βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόταση από Γαλλία και Γερμανία για ευρύτερη απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων μετοχών και ομολόγων σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της...

“Χαιρετίζουμε την αίσθηση του επείγοντος που εκφράζεται από Παρίσι και Βερολίνο σε αυτό το γράμμα” ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν προσθέτοντας ότι “Χαιρόμαστε για την υποστήριξη που εκφράζει στις ιδέες μας”.
Νωρίτερα την Τετάρτη, με κοινή τους επιστολή προς τον Ζοζέ Μπαρόζο, Σαρκοζί και Μέρκελ ζητούσαν την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην χρηματοπιστωτική μεταρρύθμιση της Ε.Ε. Και την πανευρωπαϊκή απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων.

Read more...

EΞΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Εννιά νομοθετικές πρωτοβουλίες εντός του Ιουνίου εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη που έδωσε για τα αποτελέσματα του ECOFIN. Παράλληλα, έκανε έκκληση για στάση ευθύνης γιατί, όπως είπε,«η υστερία που υπάρχει αυτή την περίοδο δεν δικαιολογείται»...

Επισήμανε δε, ότι θεωρεί βέβαιη την έγκριση της επόμενης δόσης δανείου των 9 δισ. ευρώ από την τρόικα τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση έξι νομοσχέδια.

Πρώτον, στο παράρτημα του μνημονίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή από την προηγούμενη Παρασκευή και ψηφίζεται την προσεχή εβδομάδα, προσαρτάται η σύμβαση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης κρατών με προβλήματα δανεισμού, στον οποίο δεν θα μετέχει όμως χρηματικά.

Δεύτερον, κατατίθεται το νομοσχέδιο για την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιριών.

Τρίτον, τίθεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τυχερά παιχνίδια.

Τέταρτον, ολοκληρώνεται το νομοσχέδιο δημοσιονομικής ευθύνης, με το οποίο καθορίζεται πλαφόν στις δαπάνες που μπορεί να κάνει κάθε υπουργείο εντός του έτους και οι οποίες θα μπορούν να αυξηθούν μόνο με νέο νόμο.

Ακόμη, θεσπίζεται αυτόματη προσαρμογή της δαπάνης ανάλογα με τα έσοδα και συγκεκριμένοι κανόνες για την πορεία του χρέους.

Πέμπτον, με ξεχωριστό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την εξίσωση των ορίων ηλικίας μεταξύ ανδρών και γυναικών (θα δημοσιοποιηθεί την ίδια στιγμή με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό).

Έκτον, προωθείται στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα ιδρύει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο με "προίκα" τα 10 δισ. που έδωσε η τρόικα, θα διαφυλάξει τη βιωσιμότητα των τραπεζών.

Επίσης, προωθείται η υπογραφή διμερών συμβάσεων με στόχο τον καλύτερο έλεγχο διαφυγόντων κεφαλαίων στο εξωτερικό. Ακόμη, μέχρι τέλος του μήνα, ο υπουργός θα στείλει στη Βουλή προς έγκριση τέσσερα ονόματα υποψηφίων προέδρων της νέας Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), που παραμένει ακέφαλη.

Απαντώντας σε ερώτηση χετικά με κρούσματα διαφθοράς υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, τόνισε ότι με προεδρικό διάταγμα που τώρα ετοιμάζεται, μαζί με τους συλλόγους εργαζομένων, προωθείται η πλήρης αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών.

Όσον αφορά τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών, είπε ότι υπήρξε αναφορά για την Ελλάδα. Επισήμανε δε, ως θετικό το γεγονός ότι η τρόικα διαπιστώνει την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης αλλά πρόσθεσε ότι παραμένει γεγονός ότι πρέπει να αποδείξουμε πως θα υλοποιήσουμε το μνημόνιο και ότι πρέπει να αναστραφεί ο ευρύτερος σκεπτικισμός που είναι πάρα πολύ έντονος σήμερα.

Αναφερόμενος στα σενάρια επιστροφής στη δραχμή, πρόσθεσε ότι "το παιχνίδι των φημών δεν έχει ονοματεπώνυμο". Τόνισε ότι ήδη είμαστε μπροστά στις υποχρεώσεις μα απέναντι στο μνημόνιο καθώς το έλλειμμα στο πεντάμηνο έχει περιοριστεί κατά 40% ενώ ακόμα δεν έχει φανεί το όφελος μέτρων όπως η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση των δαπανών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κτλ.

Υπογράμμισε επίσης ότι η άφιξη της τρόικας την επόμενη εβδομάδα έχει περισσότερο οργανωτικό σκοπό και η επίσημη επίσκεψη είναι στο τέλος Ιουλίου.
/fimotro

Read more...

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ 2,5% ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010



Στο 2,5% διαμορφώθηκε η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή, έναντι μείωσης 2,3% που είχαν δείξει τα προκαταρκτικά στοιχεία...


Σε σχέση με το δ΄τρίμηνο του 2010, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1%.

Η μείωση του ΑΕΠ, σε ετήσια βάση, το δ΄και το γ΄τρίμηνο του 2009 ήταν 2,5% και σε τριμηνιαία 0,8% και 0,5%.

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 14,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Μείωση σημειώθηκε στις κατοικίες κατά 16,7%, στο μηχανολογικό εξοπλισμό κατά 10% και στις λοιπές κατασκευές κατά 29,3%.

Αύξηση κατά 8,4% σημειώθηκε στον εξοπλισμό μεταφορών.

Η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 0,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Μείωση κατά 9% παρουσίασε η δημόσια κατανάλωση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

Αντίθετα, η ιδιωτική κατανάλωση παρουσίασε αύξηση 1,5%.

Μείωση κατά 15,8% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, συμβάλλοντας θετικά στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ.


Μείωση κατά 6,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Μείωση κατά 11,1% παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών, ενώ οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 10,7%.

Μείωση κατά 0,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 παρουσίασαν και οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Μείωση κατά 3,9% παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 1,9%.

Όσον αφορά στην εκτίμηση του ΑΕΠ με την προσέγγιση της παραγωγής, η συνολική ακαθάριστη προστιθέμενη αξία παρουσίασε μείωση κατά 3,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, και μείωση κατά 2,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.


Αύξηση στην προστιθέμενη αξία παρουσίασαν: ο κλάδος γεωργίας, δασοκομίας και αλιείας κατά 1,7% και ο κλάδος χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων, δραστηριοτήτων σχετικών με την ακίνητη περιουσία, εκμισθώσεων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κατά 0,2%.

Αντίθετα, μείωση στην προστιθέμενη αξία, παρουσίασαν οι άλλοι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας και συγκεκριμένα: ο κλάδος της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, κατά 5,3%, των κατασκευών κατά 24,6%, τoυ εμπορίου, ξενοδοχείων-εστιατορίων, μεταφορών και επικοινωνιών κατά 1,9%, καθώς και ο κλάδος των λοιπών υπηρεσιών κατά 2,9%.

Σε τρέχουσες τιμές οι αμοιβές των απασχολουμένων μειώθηκαν κατά 1,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση της, η ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 5,1% τον Απρίλιο, έναντι 3,7% και 9,2% τους δύο προηγούμενους μήνες.

Στη μεταποίηση, η πτώση ήταν 3,9% έναντι 1% και 7,6% το Μάρτιο και τον Φεβρουάριο.

Επίσης, αύξηση 4,7% παρουσίασε η η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών τον Απρίλιο, στα 1,264 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εξαγωγών κατά το δωδεκάμηνο Μαϊου 2009 - Απριλίου 2010 παρουσίασε μείωση 12,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Μαϊου 2008 - Απριλίου 2009.

Η συνολική αξία των εισαγωγών τον Απρίλιο μειώθηκε κατά 22,2% στα 3,072 δισ. ευρώ. Η συνολική αξία τους ηατά το δωδεκάμηνο Μαϊου 2009 - Απριλίου 2010 παρουσίασε μείωση 19,7%.

Read more...

Να σταματήσει επιτέλους η τρομολαγνία ζητά ο Γ.Παπακωνσταντίνου



Να σταματήσει η τρομολαγνία για την οικονομία, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζονας αστειότητες τα περί εξόδου της χώρας από το ευρώ...


Σε συνάντηση που είχε με συντάκτες του υπουργείου ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε εκ νέου τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και παρουσιάστηκε καθησυχαστικός για την πορεία εφαρμογής του Προγράμματος που έχει υπογράψει η χώρα με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ο υπουργός είπε ότι «το παιχνίδι των φημών δεν έχει ονοματεπώνυμο» και χαρακτήρισε «αστεία ιστορία» την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ανέδειξε τη κερδοσκοπική διάσταση των σεναρίων, ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια του για το πώς λειτουργούμε ως κοινωνία.

«Υπάρχει μια τρομολαγνία που πρέπει να σταματήσει. Μην τσιμπάμε σε μια υστερία που δεν έχει καμία απολύτως βάση. Δεν τυπώνουμε δραχμές και δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Ερωτηθείς για το έαν η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ συνιστά αναδιάρθρωση χρέους, τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως το Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα πάρει κανονικά τα χρήματα της δεύτερης δόσης του μηχανισμού (9 δισ. ευρώ).

«Η δόση του Σεπτέμβριου είναι εξασφαλισμένη. Όλα τα αντικειμενικά στοιχεία δείχνουν ότι προχωράμε και είμαστε συνεπείς» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην εκτέλεση του προϋπολογισμού επανέλαβε πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο, καθώς η μείωση του ελλείμματος ξεπέρασε το 40% στο πρώτο πεντάμηνο.

Η μείωση των δαπανών ανέρχεται στο 10% και η αύξηση των εσόδων στο 8%. Στο σκέλος της ανάπτυξης ο υπουργός είπε πως τα στοιχεία δείχνουν πως τα πράγματα δεν είναι τόσο μονοδιάστατα και δεν απέκλεισε «ευχάριστες εκπλήξεις» όσο προχωράει ο χρόνος.

tanea


Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Βγήκε ο Μαντέλης απο το συμβούλιο εφετών και έκανε και δηλώσεις



Ενώπιον του συμβουλίου εφετών βρέθηκε σήμερα ο Μαντέλης ο οποίος κατέθετε για περισσότερο απο δυόμιση ώρες. Μάλιστα την ώρα που βγήκε στάθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους και...



δήλωσε πως παραιτήθηκε απο τη δουλειά του στο Αζερμπαϊτζάν για να μείνει στην Ελλάδα και να αποδείξει την αθωότητά του.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Και οι Ισπανοί στους δρόμους..


Ρολά κατέβασε στην Ισπανία ο δημόσιος τομέας. Τα ισπανικά συνδικάτα αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι του δημοσίου απήργησαν σήμερα σε ποσοστό 75%. Ωστόσο η κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι απουσίες σήμερα ήταν λιγότερες, συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, και πως πολλά σχολεία, νοσοκομεία και κυβερνητικά γραφεία, λειτούργησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα...
Ο ένας στους πέντε εργαζομένους στην Ισπανία δουλεύει στο.. δημόσιο, δηλαδή 2,3 εκατομμύρια πολίτες.
Οι εργαζόμενοι που προγραμματίζουν σήμερα συγκεντρώσεις στο κέντρο της Μαδρίτης αντιδρούν στα μέτρα που εξήγγειλε η ισπανική κυβέρνηση για περικοπές μισθών της τάξεως του 5% φέτος και πάγωμα για το 2011. Στόχος της είναι η μείωση του ελλείμματος στο 9,3% του ΑΕΠ φέτος- από 11,2% που ήταν το 2009- και στη συνέχεια, στο 6% το 2011. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έφεραν την κρίση και δεν θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι στη σειρά για περικοπές», επισήμανε ο 36χρονος Πάμπλο Γκονζάλες, ο οποίος εργάζεται σε εφορία.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στη Μαδρίτη και διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα λιτότητας που προβλέπουν περικοπές των δαπανών κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Read more...

"ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ"...


Βγήκε μετά από πολύ καιρό να μιλήσει στα ΜΜΕ. Επέλεξε τον Real fm και το Νίκο Χατζηνικολάου. Προσπάθησε να πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του Βατοπεδίου γιατί δεν υπήρξε αρχαιολογικός χώρος προς ανταλλαγή. Άφησε...
αιχμές για την στάση της Νέας Δημοκρατία ως προς το πόρισμα για το Βατοπέδι, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για την στοχοποίηση πολιτικών και άφησε να εννοηθεί ότι μετά τις "εξελίξεις στην κεντροδεξιά" θα επανέλθει στην ενεργό πολιτική. Ο Βουλγαράκης κάρφωσε τους δημοσιογράφους που παρουσιάζονται ως ηθικολόγοι, ενώ "δεν έχουν δει το πρόσωπό τους στον καθρέφτη" υπονοώντας προφανώς ότι έχουν εμπλοκή στα "δωράκια" της Siemens. Προσπάθησε να πείσει. Εάν έπεισε θα το κρίνουν οι ακροατές.../fimotro
Read more...

Πόρισμα χωρίς ονόματα από τον ΣΔΟΕ!

Μόνο «παρένθετα πρόσωπα» για τη Siemens

.protothema.gr
Στη Βουλή έφθασε το πολυαναμενόμενο πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) με τα στοιχεία της έρευνας για το περίφημο «Κέντρο Κόστους – 101000» της Siemens διαψεύδοντας όμως τις προσδοκίες που ήθελαν μακροσκελείς λίστες με ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων ως παραλήπτες ακριβών δώρων από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Και αυτό γιατί στον συγκεκριμένο λογαριασμό δεν καταχωρούνταν οι πραγματικοί αποδέκτες αλλά οι παρένθετοι. Με άλλα λόγια, οδηγοί και άνθρωποι της ασφάλειας πολιτικών παραλάμβαναν τα δώρα με αποτέλεσμα να αναγράφεται το δικό τους όνομα στην λίστα 101000. Εν’ ολίγοις, με αυτό τον τρόπο δικαιολογήθηκε ο κ. Ιωάννης Καπελέρης, επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που κατέθεσε χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, σε βουλευτές και δημοσιογράφους που ανέμεναν τους επώνυμους αποδέκτες των δώρων του κ. Χριστοφοράκου.

Ζήτησε όμως την άδεια της εξεταστικής επιτροπής ώστε η υπηρεσία του να διενεργήσει έρευνα και να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι πραγματικοί αποδέκτες!

Το μόνο στοιχείο, από τα εκατοντάδες ονόματα της λίστας, που κατάφεραν να συλλέξουν οι άνδρες του ΣΔΟΕ, είναι πως κάποιος κ. Πατσάκης που εμφανίζεται να λαμβάνει δώρα από την Siemens είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου. Ενώ κατάφεραν να μάθουν ότι η κυρία Αικατερίνη Μητσοτάκη και ο σύζυγός της κ. Απόστολος Μαυραγάνης περιλαμβάνονταν σε -επιμελώς σβησμένη από την Siemens- λίστα επιβατών που συνόδευσαν τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο στα Σκόπια με νοικιασμένο από την εταιρία αεροσκάφος.

Το πόρισμα

Όπως αναφέρει στο πόρισμά του το ΣΔΟΕ πρόκειται για «ένα από τους ιδιαίτερους λογαριασμούς που κρατούσε η εταιρεία προκειμένου να ελέγχει τα έξοδα κάθε τμήματος. Ο λογαριασμός θέσης κόστους 101000 αφορούσε σε έξοδα που πραγματοποιούνταν από την Γενική Διεύθυνση της επιχείρησης».

Επιπλέον, το ΣΔΟΕ πήρε από την Siemens όλες τις κινήσεις που αφορούν δώρα προς τρίτους και που πραγματοποιήθηκαν από την 01.10.2003 έως σήμερα. Τα δώρα αυτά ήταν «όλων των ειδών όπως κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, είδη ηλεκτρικού οικιακού εξοπλισμού, ποτά (σαμπάνιες κλπ), λουλούδια και διάφορα άλλα είδη δώρων όπως κομπολόγια κλπ».

«Ονόματα πάρα πολλών πολιτικών προσώπων» αναφέρει το πόρισμα «εμφανίζονται μόνο σε δελτία αποστολής ποτών (σαμπάνιες κλπ) τα οποία στέλνονταν εκ μέρους του κου Χριστοφοράκου προς αυτούς με την ευκαιρία ονομαστικών εορτών κλπ».

Και πάλι η οικογένεια Μητσοτάκη...

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως, όπως αναφέρει η πορισματική έκθεση του ΣΔΟΕ, από πολλά τιμολόγια είχαν σβηστεί με διορθωτική μελάνη τα στοιχεία των παραληπτών. Ένα από αυτά αφορά στο τιμολόγιο 218/03.06.2005 της επιχείρησης INTERJET ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ για την μίσθωση τζετ αεροπλάνου, από το οποίο είχαν σβηστεί τα στοιχεία των επιβαινόντων. Όμως, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ απευθύνθηκαν στην αεροπορική εταιρεία η οποία τους πληροφόρησε πως στην συγκεκριμένη πτήση μετείχαν, πέραν του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, η κυρία Αικατερίνη Μητσοτάκη και ο σύζυγός της Απόστολος Μαυραγάνης.

Αναλυτικά, η λίστα επιβαινόντων έχει ως εξής : «1. Μιχάλης Χριστοφοράκος 2. Διονύσιος Δενδρινός 3. Βασίλης Καστάνης 4. Αθανάσιος Κουκοράβας 5. Απόστολος Μαυραγάνης 6. Αικατερίνη Μητσοτάκη». Το δρομολόγιο του ταξιδιού ήταν Αθήνα – Σκόπια με επιστροφή, πραγματοποιήθηκε στις 3.6.2005 και αφορούσε project της Siemens στα Σκόπια.

Τέλος, προκειμένου το ΣΔΟΕ να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες για τους τελικούς αποδέκτες των δώρων προχώρησε σε ένορκες εξετάσεις προσώπων. Μεταξύ αυτών και η κυρία Αικατερίνη Τσακάλου η οποία στην συμπληρωματική της κατάθεση «κάρφωσε» Ακη Τσοχατζόπουλο και Αικατερίνη Μητσοτάκη.

Αναλυτικά, μετά από ερώτηση για το ποιος είναι ο πραγματικός αποδέκτης των δώρων που σύμφωνα με τις λίστες φαίνεται να παραλαμβάνει κάποιος κ. Πατσάκης, η κ. Τσακάλου απαντά πως «Ο κ. Πατσάκης από ό,τι θυμάμαι ήταν υπεύθυνος ασφαλείας του κ. Τσοχατζόπουλου…». Ενώ για το ταξίδι με το νοικιασμένο τζετ απάντησε πως «δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο ρόλος της κυρίας Μητσοτάκη και του κ. Μαυραγάνη στο ταξίδι».

Παράλληλα, η κυρία Τσακάλου ρωτήθηκε εάν «οι Σπηλιωτόπουλος Θ. και Αγγέλλου Γ., που αναγράφονται ως παραλήπτες, έχουν σχέση με την πολιτική», απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό...

Read more...

Γαλλογερμανική απαίτηση για κατάργηση του short selling

Επιστολή Μέρκελ-Σαρκοζί προς Μπαρόζο

protothema.gr
Την απαίτησή τους, διότι ουσιαστικά περί τέτοιας πρόκειται, να απαγορευθεί στις ευρωαγορές η διαδικασία των ανοικτών πωλήσεων (naked short selling) μετοχών αλλά και των συμβολαίων αντιστάθμισης κινδύνου ομολόγων (CDOs), κατέθεσαν με τον πλέον επίσημο τρόπο Γαλλία και Γερμανία!

Σε κοινή τους επιστολή προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «εξετάσει το ενδεχόμενο απαγόρευσης» των ανοικτών πωλήσεων, όπως επίσης και να «ενισχύσει την εποπτεία της στις αγορές».

Οι πολιτικοί ηγέτες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης δηλώνουν προς τον κύριο Μπαρόζο τον προβληματισμό τους για τις συνθήκες δράσης και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές εταιρίες, εστιάζοντας πρωτίστως στην πρακτική του short selling και αποδίδουν σε αυτές την έντονη μεταβλητότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις ευρωαγορές και φυσικά την «επίθεση» στο ευρώ.
Τονίζουν την αναγκαιότητα να λάβει η Κομισιόν γρήγορα αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση και την καλούν να υποβάλλει προτάσεις-μέτρα το αργότερο έως το τέοος του Ιουλίου!
Read more...

Όταν στα γκάλοπ μπλέκουν οι μύχιοι πόθοι…

Το 73% σε γκάλοπ του Bloomberg βλέπει χρεοκοπία

protothema.gr
Δεν είμαι υπέρ της συνωμοσιολογίας, δεν πιστεύω ότι σκοτεινοί νόες ανά τον πλανήτη απεργάζονται σατανικά σχέδια για να εξαφανίσουν την ένδοξη αυτή γωνιά της γης από τον χάρτη.

Αλλά γνωρίζω – άνθρωποι είμαστε – πόσο το wishful thinking, όπως το λένε στην Γηραιά Αλβιόνα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μπορεί να επηρεάσει απόψεις που υποτίθεται ότι διαμορφώνονται με βάση αντικειμενικά στοιχεία.

Ειδικά δε όταν πίσω από τους μύχιους πόθους υπάρχει μπόλικος παράς…

Το έγκυρο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει σήμερα ως πρώτο θέμα ένα γκάλοπ αναλυτών και συνδρομητών του, από το οποίο αναδεικνύεται ότι το 73% εξ αυτών πιστεύουν ότι θα έχουμε, τελικώς, ένα greek default.

Ελληνιστί, μια χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, παρόλο που αυτή έχει τεθεί υπό τους περιορισμούς του ΔΝΤ.

Μάλιστα, σε ποσοστό 40% οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση βλέπουν και έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ μόνο το 23% εκφράζει εμπιστοσύνη στον πανευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και στους χειρισμούς του κεντρικού τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Αυτό που ΔΕΝ μας αναφέρει το έγκυρο πρακτορείο είναι πόσοι εξ αυτών – αν το γνωρίζει κιόλας – έχουν ποντάρει σε κάθε είδους προϊόντα υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας!

Έτσι, για να ξέρουμε και εμείς πόσα από τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται τοποθετημένα στα λεγόμενα cds – και τα οποία αν η οικονομία μας “σκάσει” θα φέρουν πολλαπλάσια κέρδη σε όσους έχουν πάρει το στοίχημα – βρίσκονται μέσα σε αυτό το γκάλοπ…

Ήταν μια εποχή που στο Bloomberg και στο κάθε Bloomberg, παρόλο που η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση ξεκινούσε – εκεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2008 – εμφανίζονταν κάθε λίγο και λιγάκι τέτοια γκάλοπ –polls τα λένε οι Αμερικανοί, ξέρετε κατά τα exit polls τα καθ’ ημάς που στις τελευταίες εκλογές έβλεπαν Παπανδρέου με 3%-4% και στις προηγούμενες δεν έβλεπαν αυτοδυναμία Καραμανλή – που έδειχναν ότι το πετρέλαιο θα φτάσει στα 200 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο μαύρος χρυσός, βεβαίως, είχε πια αρχίσει να πέφτει από τα 150 - όπου είχε οδηγηθεί όχι βάσει προσφοράς και ζήτησης, αλλά βάσει χρηματιστηριακών πονταρισμάτων - είχε φτάσει στα 110 δολάρια και έναν χρόνο μετά όχι στα 200 δεν πήγε αλλά έπεσε κάποια στιγμή κάτω και από τα 40 δολάρια ανά βαρέλι!

Έτσι οι άπληστοι – greedy επί το αμερικανικότερον, εξ ου και η προαιώνια αγοραία ερώτηση “to be or not to be greedy?” – έμειναν στα κέρδη που είχαν βγάλει μέχρι τότε και κάποιοι άλλοι ζημιώθηκαν αφού είχαν μπει καθυστερημένα στο κόλπο.

Θα πείτε “εσύ πας στοίχημα ότι ΔΕΝ θα χρεοκοπήσουμε;”

Απαντώ: πρώτον, δεν έχω βάλει ποτέ στοίχημα με χρήματα στην ζωή μου.

Δεύτερον, ήδη οι άπληστοι έχουν βγάλει αμύθητα λεφτά με το παιχνίδι στα spreads…

Read more...

Ανεξάρτητοι βουλευτές: Κουβέλης, Τσούκαλης, Λεβέντης και Ψαριανός


Αποχώρησαν και τυπικά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Φώτης Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υποβλήθηκαν οι παραιτήσεις και όπως δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, με επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, του γνωστοποιούν ότι αποχωρούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στο εξής θα είναι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο Νίκος Τσούκαλης είπε ότι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ομαλή και χωρίς εντάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είμασταν αντιπαραθετικοί, ούτε ανταγωνιστικοί και πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις είναι έντονες και ενδιαφέρουσες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στις τοπικές εκλογές να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Λεβέντης θα υποβάλει την παραίτησή του και από τη θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδημούλης, που παραμένει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είπε ότι πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη, συμπληρώνοντας ότι για τον ίδιο είναι και οδυνηρή. Υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τους παραιτηθέντες βουλευτές ήταν βεβιασμένες, ενώ εκτίμησε ότι οι εξελίξεις δεν ήταν αναπόφευκτες.

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες να αποτραπούν οι εξελίξεις, ενώ υποστήριξε ότι η συνεργασία μεταξύ των βουλευτών θα συνεχιστεί σαν να είναι στην ίδια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Δηλώσεις Τσίπρα


"Η αποχώρηση τεσσάρων βουλευτών, εκλεγμένων με το ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί αρνητική εξέλιξη", δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε ότι σε περιόδους κρίσης το ζητούμενο είναι η ενότητα και όχι ο κατακερματισμός. Απευθύναμε, πρόσθεσε, ύστατη έκκληση, η αποχώρηση που αλλοιώνει τη λαϊκή εντολή να μην πραγματοποιηθεί, αλλά δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε.

Τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει με μεγαλύτερο πείσμα μέσα και έξω από τη Βουλή, να δίνει αγώνες για την αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής και εξέφρασε την ελπίδα το ίδιο να πράξουν όλοι, επισημαίνοντας ότι αυτός ίσως είναι ένας τρόπος για να ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί στους αγώνες.

Read more...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά



Στην πλατεία Κοτζιά θα συγκεντρωθούν στις 10:00 οι συνταξιούχοι, μετά από απόφαση των Συνεργαζόμενων Οργανώσεών τους, ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ και ΠΕΣ-ΝΑΤ...




Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.


Read more...

Στη Λιβύη ο Γ. Παπανδρέου



Στη Λιβύη μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη της χώρας, συνταγματάρχη Γκαντάφι. Θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμήν της ελληνικής αντιπροσωπείας...


Τον κ. Παπανδρέου θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στις 9.45 ο Λίβυος πρωθυπουργός Al-Baghdadi Ali Al-Mahmoudi.

Ο Πρωθυπουργός, θα αναχωρήσει από την Τρίπολη για την Αθήνα, στις 16.00 μ.μ..



Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Αντικειμενική... έκρηξη τιμών



Φωτιά σε φόρους μεταβίβασης, γονικές παροχές και κληρονομιές βάζουν τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για εξίσωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων με τις αγοραίες σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στις αρχές του 2011 ή εναλλακτικά τον Σεπτέμβριο του 2010...



Η εξίσωση φέρνει μέση αύξηση της τάξης του 50% στις ισχύουσες σήμερα αντικειμενικές αξίες και επιμέρους αυξήσεις ακόμα και πάνω από 200%. Ετσι οδηγεί χιλιάδες φορολογούμενους στην τσιμπίδα του Φόρου Κατοχής Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και αναμένεται να επιφέρει νέο πλήγμα στην «παγωμένη» από την κρίση κτηματαγορά. Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι με την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες θα μπορέσει να φέρει στην επιφάνεια «μαύρα» εισοδήματα τα οποία διαφεύγουν τη φορολόγηση με βάση την απολύτως νόμιμη οδό της αναγραφής των αντικειμενικών αξιών στα συμβόλαια. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών, κατασκευαστές έχουν τη δυνατότητα να εισπράττουν αφορολόγητα μεγάλα ποσά που αφορούν ακριβώς τη διαφορά ανάμεσα στην αντικειμενική τιμή που περιγράφεται στο συμβόλαιο και την πραγματική αξία πώλησης των ακινήτων. Αρχικά το υπουργείο Οικονομικών προγραμμάτιζε την πρώτη δόση της αύξησης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων για τον Ιανουάριο του 2011. Μάλιστα έχει εγγράψει και στο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα Ε.Ε- ΔΝΤ- ΕΚΤ πρόσθετα έσοδα 400 εκατ. ευρώ για το 2011 και επιπλέον 200 εκατ. ευρώ για το 2012, ακολουθώντας τις ανάλογες αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών ώστε να υπάρξει εξίσωση. Τις τελευταίες ημέρες όμως διατυπώνονται εισηγήσεις για αύξηση των αντικειμενικών αξιών νωρίτερα, ίσως και τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να επιταχυνθεί και η αύξηση των εσόδων στον προϋπολογισμό, η εξέλιξη των οποίων εμφανίζει σοβαρές αρρυθμίες.

tanea


Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...