Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ανεξάρτητοι βουλευτές: Κουβέλης, Τσούκαλης, Λεβέντης και Ψαριανός


Αποχώρησαν και τυπικά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Φώτης Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υποβλήθηκαν οι παραιτήσεις και όπως δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, με επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, του γνωστοποιούν ότι αποχωρούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στο εξής θα είναι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο Νίκος Τσούκαλης είπε ότι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ομαλή και χωρίς εντάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είμασταν αντιπαραθετικοί, ούτε ανταγωνιστικοί και πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις είναι έντονες και ενδιαφέρουσες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στις τοπικές εκλογές να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Λεβέντης θα υποβάλει την παραίτησή του και από τη θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδημούλης, που παραμένει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είπε ότι πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη, συμπληρώνοντας ότι για τον ίδιο είναι και οδυνηρή. Υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τους παραιτηθέντες βουλευτές ήταν βεβιασμένες, ενώ εκτίμησε ότι οι εξελίξεις δεν ήταν αναπόφευκτες.

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες να αποτραπούν οι εξελίξεις, ενώ υποστήριξε ότι η συνεργασία μεταξύ των βουλευτών θα συνεχιστεί σαν να είναι στην ίδια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Δηλώσεις Τσίπρα


"Η αποχώρηση τεσσάρων βουλευτών, εκλεγμένων με το ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί αρνητική εξέλιξη", δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε ότι σε περιόδους κρίσης το ζητούμενο είναι η ενότητα και όχι ο κατακερματισμός. Απευθύναμε, πρόσθεσε, ύστατη έκκληση, η αποχώρηση που αλλοιώνει τη λαϊκή εντολή να μην πραγματοποιηθεί, αλλά δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε.

Τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει με μεγαλύτερο πείσμα μέσα και έξω από τη Βουλή, να δίνει αγώνες για την αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής και εξέφρασε την ελπίδα το ίδιο να πράξουν όλοι, επισημαίνοντας ότι αυτός ίσως είναι ένας τρόπος για να ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί στους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: