Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Η έρευνα αποκαλύπτει νέα δεδομένα - Δείτε τα ντοκουμέντα Οφσόρ με έδρα τις Παρθένους Νήσους αγόρασε τον 902



Διαβάστε τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι ο 902 αποκτήθηκε από οφσόρ - Η κυπριακή οφσόρ έχει την ίδια έδρα με την υπεράκτια του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Zoom» - Στη φωτό εικονίζεται (στο μέσο) ο δικηγόρος Πανίκος Γεωργίου, που ενέγραψε την εταιρεία A-ORIZON MEDIA LTD που αγόρασε τον «902» με τη Ναταλία Γερμανού και το δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος

Κομμάτι - κομμάτι συμπληρώνεται το παζλ των στοιχείων για την εταιρεία στην οποία το ΚΚΕ μεταβίβασε την ιδιοκτησία της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική», δηλαδή του τηλεοπτικού σταθμού «902».

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, μέσω της κομματικής ιστοσελίδας www.902.gr, ότι η εταιρεία που αγόρασε τον τηλεοπτικό σταθμό είναι η «Α-ORIZON MEDIΑ LTD», η οποία είναι κυπριακή εταιρεία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία».

Ωστόσο το ΚΚΕ δεν διευκρίνισε ούτε ποιο είναι το τίμημα της πώλησης ούτε ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού σταθμού που ταυτίστηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα.
«Στο ΕΣΡ δίνονται (σσ. δίνονται, όχι έχουν δοθεί) όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα στα οποία αναφέρονται οι εταίροι και οι εκπρόσωποι της αγοράστριας εταιρίας. Τα θέματα της μεταβίβασης και γενικότερα, ελέγχονται με βάση τους νόμους και προφανώς αυτός ο έλεγχος πρέπει να γίνει. Όλα τα έγγραφα τα οποία απαιτούνται, προσκομίζονται στις αρμόδιες αρχές», αναφερόταν σε κείμενο που αναρτήθηκε στο 902.gr με το οποίο γνωστοποιήθηκε το όνομα της εταιρείας που φαίνεται να αγόρασε το κανάλι του ΚΚΕ.

Ωστόσο, όπως προέκυψε έπειτα από έρευνα, η αγοράστρια εταιρεία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD» ανήκει σε άλλη εταιρεία... Πρόκειται για την οφσόρ «NALOTIA VENTURES LTD» με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Πιο συγκεκριμένα, η «Α-ORIZON MEDIA LTD», ενεγράφη στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη της Κύπρου στις 19 Μαϊου 2010 με αριθμό εγγραφής 267717. Ο δικηγόρος που την ενέγραψε είναι ο κ. Πανίκος Λεωνίδου στη Λεμεσό.

Μοναδικός μέτοχος της «Α-ORIZON MEDIA LTD» είναι η εταιρεία «NALOTIA VENTURES LTD» με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους... Το μετοχικό κεφάλαιο της οφσόρ εταιρείας είναι 2000 ευρώ και αναλύεται σε 2000 μετοχές αξίας ενός ευρώ η κάθε μία...

Διευθύντρια της «Α-ORIZON MEDIA LTD» είναι η κυρία Χρυσάνθη Γεωργίου η οποία εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Πανίκου Λεωνίδου. Γραμματέας της «Α-ΟRIZON MEDIA LTD» είναι η εταιρεία «LE.KO company services LTD» η οποία ανήκει στο δικηγορικό γραφείο Πανίκου Λεωνίδου και εκτελεί χρέη γραμματέα για δεκάδες εταιρείες. Η «LE.KO company services LTD»  έχει μετοχίκό κεφάλαιο 171 ευρώ!

Ο δικηγόρος Πανίκος Λεωνίδου ομιλητής σε προεκλογική συγκέντρωση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη. Στις προηγούμενηες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΔΗ.ΚΟ

Η κυπριακή off shore που αγόρασε τον «902» έχει την ίδια έδρα με την υπεράκτια του «Zoom»

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το «Βήμα», η κυπριακή offshore εταιρεία που αγόρασε τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «902» έχει την ίδια ακριβώς έδρα και εκπροσωπείται από το ίδιο δικηγορικό γραφείο με την offshore που φέρεται να αγόρασε, το Σεπτέμβριο του 2012, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Zoom», του οποίου ιδιοκτήτης φέρεται ο γνωστός επιχειρηματίας (πρώην ιδιοκτήτης των εταιριών «ΑΤΕΡΜΩΝ Κατασκευαστική» και «Εμπορικός Δεσμός»), κ. Φίλιππος Βρυώνης.

Πιο συγκεκριμένα, ως αγοράστρια του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Zoom» από την εταιρεία «Τηλεμάρκετινγκ» έναντι τιμήματος 1.620.000 ευρώ φέρεται, στο συμβόλαιο της 21ης Σεπτεμβρίου 2012, να ήταν η κυπριακή εταιρεία «KIOPRA COMMERCIAL LTD» που εμφανίζεται με έδρα το διαμέρισμα 101 στο κτίριο CHRISTINA CENTER, στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Ανδρέα Ζάκου στην Λεμεσό που είναι και η έδρα της «Α - ORIZON MEDIA LTD» που εμφανίζεται ως η αγοράστρια του «902».

Στο συγκεκριμένο γραφείο στη Λεμεσό βρίσκεται η έδρα της δικηγορικής φίρμας «Πανίκος Α. Λεωνίδου και ΣΙΑ» που φέρεται η δημιουργός και των δύο off shore εταιρειών που αγόρασαν πέρσι το «ΖΟΟΜ» και τώρα τον «902».

Δείτε τα έγγραφα-ντοκουμέντα που πιστοποιούν ότι ο 902 αγοράστηκε από οφσόρ με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους









.protothema.gr/politics/article/302126/ofsor-me-edra-tis-parthenous-nisous-agorase-ton-902/

Read more...

Καταρρέει πανηγυρικά ο μύθος περί αλλοίωσης του ελλείμματος του 2009...





Τη μη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος των κατηγορουμένων στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), μετά το πέρας της ανάκρισης, εισηγείται 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η κ. Ανακρίτρια, σύμφωνα με πληροφορίες που ...
δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, πρότεινε να μη συνεχιστεί η διαδικασία σε βάρος της κ. Αθανασίας Ξενάκη και των κ. Ανδρέα Γεωργίου (Πρόεδρος ΕΛΣΤΑΤ) και Κωνσταντίνου Μολφέτα, θεωρώνταςότι δεν υπέπεσαν σε αξιόποινες πράξεις. Τώρα το θέμα περνάει στην αρμοδιότητα ανώτερων δικαστικών αρχών, που θα έχουν τον τελικό λόγο για το αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί ή όχι σε δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από προκαταρκτική έρευνα, που είχαν εκτελέσει παλιότερα οι Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, είχαν ασκη θεί ποινικές διώξεις σε βάρος των τριών παραπάνω προσώπων για:

1) ψευδή βεβαίωση κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος (άρθρα 45, 242 §§3-1 ΠΚ σε συνδυασμό με άρθρα 1 Ν 1608/1950)
2) παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση (άρθρα 13 α, 263 α , 98, 259 ΠΚ).

Τότε είχε γραφτεί ότι οι κατηγορούμενοι άλλαξαν τα στατιστικά στοιχεία του 2009, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης και να υπογραφεί το μνημόνιο. Η τωρινή εξέλιξη κινείται στην κατεύθυνση της διάψευσης εκείνων των ισχυρισμών.

                                                                                                            Πηγή: Athens Voice

Σχόλιο: Ακόμα ένας μύθος της ελληνικής κρίσης αναμένεται να καταρρεύσει, παρόλο που με βάση αυτόν χτίστηκαν πολιτικές καριέρες. Από το 2009 μέχρι και σήμερα, εκατομμύρια Έλληνες προτίμησαν να επιτίθενται στους αγγελιοφόρους παρά να αποδεχθούν το περιεχόμενο του μηνύματος.

Σήμερα, κανείς δεν θα ζητήσει συγγνώμη για τις ατέλειωτες μπούρδες σχετικά με το έλλειμμα του 2009. Εξάλλου, πια κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που πρωτοστάτησε τότε στο σχετικό επικοινωνιακό χαμό...

Πηγή: parapolitiki.com

Read more...

Κίνδυνος να μείνει εκτός φυλακής η "θηλυκή συμμορία" του ΙΚΑ Καλλιθέας



Γιατί προτείνει ο εισαγγελέας την αποφυλάκιση των κρατουμένων για την υπόθεση με τα "μαϊμού" επιδόματα στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Άνω των 11 εκατ. ευρώ το ύψος της ζημίας στον Οργανισμό
Το αργότερο έως τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφυλακιστούν τα μέλη της -αποκαλούμενης- «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας, που φέρεται ότι μέσω «μαϊμού»-επιδομάτων είχαν προκαλέσει ζημία άνω των 11 εκατ. ευρώ στον οργανισμό. Κι αυτό γιατί η ελληνική δικαιοσύνη δεν κατάφερε να προωθήσει γρήγορα τη διαδικασία ώστε να έχει ολοκληρωθεί η δίκη τους εντός των 18 μηνών.
Ήδη ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ζητά την αποφυλάκιση των επτά κατηγορούμενων με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μη απομάκρυνσή τους από το νομό Αττικής, συνεχή διαμονή τους στη συγκεκριμένη κατοικία που έχουν δηλώσει και υποχρεωτική εμφάνισή τους 6 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) λόγω συμπλήρωσης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, δεκαοκτώ μηνών παραμονής τους στις φυλακές.
Η υπόθεση αφορά τις πέντε υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας δηλ. τις Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου και Χριστίνα Σουρίδη, ενώ στις φυλακές βρίσκονται ακόμα ο Κων/νος Καραΐσκος, σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, και ο Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα, των οποίων ο εισαγγελέας επίσης ζητά την αποφυλάκιση.
Η δίκη των οκτώ συνολικά κατηγορούμενων, καθώς στο εδώλιο κάθεται ακόμα μία υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, η Περσεφόνη Νασοπούλου (είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της), πρόκειται να αρχίσει εκ νέου στις 27 Αυγούστου (μετά τη θερινή διακοπή) συνεχίζοντας την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας. Συνολικά έχουν κληθεί πάνω από 60 μάρτυρες και αυτήν τη στιγμή το δικαστήριο εξετάζει τη δεύτερη αρμόδια ελεγκτή του ΙΚΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενες δημιουργούσαν υποψήφιους για τη χορήγηση επιδομάτων με διάφορους τρόπους π.χ. σε συνεργασία με ινστιτούτα αισθητικής. Αφού κατάφερναν να εγκριθούν τα επιδόματα, κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος και τα υπόλοιπα τα έπαιρναν οι «δικαιούχοι», π.χ. σε μία περίπτωση από επίδομα 15.000 ευρώ που «εγκρίθηκε», τα 6.000 πήγαν στον «δικαιούχο» και τα 9.000 ευρώ τα πήρε η «θηλυκή συμμορία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έφοδος σε καταυλισμό Αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι, ένα ΑΤΜ ανάμεσα στα ευρήματα


Αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι, ένα ΑΤΜ ανάμεσα στα ευρήματα
Το κλεμμένο ΑΤΜ  

Αθήνα
Ένα αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) το οποίο άγνωστοι αφαίρεσαν τα ξημερώματα της Τρίτης από σούπερ-μάρκετ στην περιοχή της Γλυφάδας, περιλαμβάνεται ανάμεσα στα ευρήματα των αστυνομικών, κατά τη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή του καταυλισμού στο Ζεφύρι Αττικής.
Ειδικότερα, έξι άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε ένα βαν και δύο μοτοσικλέτες πήγαν τις πρωινές ώρες στο συγκεκριμένο σούπερ-μάρκετ και αφού ακινητοποίησαν τους δύο φύλακες έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος με το φορτηγακι και αφαίρεσαν το ΑΤΜ που βρισκόταν στο σημείο.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει προσαχθεί ένας 29χρονος και εξετάζεται η εμπλοκή του, ενώ έχουν κατασχεθεί δύο ΙΧ, τρία φορτηγάκια, δύο μοτοσικλέτες και διάφορα εργαλεία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν πάνω  από 100 αστυνομικοί, ελέγχθηκαν 285 άτομα και 688 οχήματα, προσήχθησαν 110 άτομα και συνελήφθησαν δύο, εκ των οποίων ένα για ναρκωτικά και ένα γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του δικαστική απόφαση.
Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης. Επίσης κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων βεβαιώθηκαν 150 παραβάσεις του ΚΟΚ και αφαιρέθηκαν εννέα άδειες κυκλοφορίας, εννέα άδειες οδήγησης και ένα ζευγάρι πινακίδων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τα ονόματα και τα μόρια των 577 Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες στη Δημόσια Τηλεόραση


Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες στη Δημόσια Τηλεόραση
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και τον ειδικό διαχειριστή της πρώην ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκα Μάναλη, τα ονόματα των 577 υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση για να εργαστούν στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης και έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και τα μόρια όσων υπέβαλαν αίτηση με τη δεύτερη προκήρυξη. Οι αιτήσεις όσων δεν περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης.

  • Τα ονόματα και τα μόρια των 577 (αρχείο xls) όπως δημοσιεύτηκαν από το υπουργείο Οικονομικών
Όπως σημειώνεται, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν συνιστά πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις συμμετοχής τους, με την προσκόμιση και τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Σε περίπτωση που δεν προσκομιστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή αυτά που θα προσκομισθούν δεν αποδεικνύουν τα δηλωθέντα κριτήρια ή τις ιδιότητες πρόσληψης, ο υποψήφιος διαγράφεται από τους πίνακες κατάταξης.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για τη Δημόσια Τηλεόραση είχαν ξεπεράσει τις 9.000 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού, Παντελή Κάψη, το 80% όσων προσληφθούν θα είναι άτομα που εργαζόταν στην ΕΡΤ και οι συμβάσεις τους στο μεταβατικό φορέα θα είναι δίμηνες και θα πληρώνονται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο που ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μεροκάματο €30 σε δημοσίους υπαλλήλους για το κυνήγι των "μαϊμούδων"...



Του Βασίλη Γεώργα
Το κίνητρο των οικονομικών απολαβών προς τους δημοσίους υπαλλήλους που ως «δεύτερη δουλειά» θα προθυμοποιηθούν να στελεχώσουν τα περιβόητα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου ενεργοποιεί ...
εκ νέου η Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ελέγξει το παράνομο εμπόριο που γνωρίζει εκ νέου άνθηση στα μεγάλα αστικά κέντρα μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης που είναι υπεύθυνο για τη συγκρότηση και τον συντονισμό των κλιμακίων, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, έχει ήδη ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει κατ’ ελάχιστον ένα κονδύλι της τάξης των 500.000 ευρώ προκειμένου τα χρήματα αυτά να διατεθούν εν είδει αμοιβής στους εκατοντάδες δημοσίους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι θα στελεχώνουν τη δεξαμενή των ελεγκτών στις περιφέρειες.

Υπολογίζεται πως η έξτρα παροχή για τις 3-5 ώρες που θα διαρκεί ο έλεγχος των κλιμακίων εκτός ωραρίου (σαββατοκύριακα, νυχτερινές ώρες κ.ά.) θα είναι της τάξης των 30 ευρώ. Το οικονομικό κίνητρο δεν είναι μεγάλο, ειδικά σε σύγκριση με το παρελθόν και τη στρεβλή, κατά γενική ομολογία λειτουργία των ΚΕΛΑΥΕ, όπου οι ελεγκτές πληρώνονταν με 50 ευρώ για κάθε έλεγχο (σ.σ. ως και 200 ευρώ την εβδομάδα) χωρίς να παράγουν σημαντικά αποτελέσματα στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο θεωρείται επαρκές με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και εκτιμάται ότι θα προσελκύσει υπαλλήλους δεδομένου ότι από το 2009 και μετά, η συμμετοχή στα κλιμάκια ελέγχου κατά του παρεμπορίου γίνεται χωρίς επιπλέον αμοιβή, σε καθαρά εθελοντική βάση.

Με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει, υπολογίζεται ότι περίπου 30 κλιμάκια ελεγκτών (σ.σ. έχουν αρμοδιότητες ΣΔΟΕ) θα μπορούν να διεξάγουν ελέγχους κάθε μήνα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, συχνότητα που σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε θεαματικά αποτελέσματα, πλην όμως μπορεί να βελτιώσει αισθητά τη σημερινή κατάσταση, πολύ δε περισσότερο όταν ανασυγκροτηθεί η δημοτική αστυνομία υπό τη σκέπη της ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη επιχειρείται να υπάρξει κεντρικός συντονισμός όλων των περιφερειών της χώρας και στενότερη συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο για την Αντιμετώπιση του Παρεμπορίου, το οποίο έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την αστυνομία, το λιμενικό κ.ά., ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ελέγχου των αποτελεσμάτων σε κεντρικό επίπεδο προκειμένου να καταγράφονται οι επιδόσεις σε επίπεδο περιφερειών....
Πηγή:www.capital.gr

Read more...

Αύξηση συντάξεων βουλευτών, δημάρχων απ' το παράθυρο...





Αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας για συνταξιούχους βουλευτές, δημάρχους και νομάρχες επιτρέπει εγκύκλιος του ΕΤΑΜ, επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ, όπως γράφει σήμερα, Τρίτη, η «Ελευθεροτυπία» που κυκλοφορεί.

Με τον...
τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στους αιρετούς να αυξήσουν τη σύνταξή τους, σε αντίθεση με τους απλούς πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν ανάλογη δυνατότητα σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο.

Η σχετική εγκύκλιος του ΕΤΑΜ εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα....

Read more...

Ορίστηκε επικεφαλής σε Γραμματεία που καταργείται!...




Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο στην κυβέρνηση με την κάλυψη των κενών θέσεων που πρόεκυψαν από την αποχώρηση στελεχών της ΔΗΜΑΡ.

Αν και η κάλυψη έγινε με...
σημαντική καθυστέρηση, η σπουδή κάποιων δεν έλειψε, με αποτέλεσμα να καλυφθεί και η θέση σε Γενική Γραμματεία που πρόκειται να καταργηθεί βάσει του νέου οργανογράμματος που έχει προωθηθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πρόκειται για την Γραμματεία Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στην οποία τοποθετήθηκε η Χρυσούλα Μουκίου.

Το επιχείρημα που προβάλλεται από στελέχη του Μαξίμου είναι πως η Γραμματεία θα καταργηθεί μεν, αλλά μέχρι τότε πρέπει να υπάρχει επικεφαλής της «για νομικούς λόγους».

Αν και κάποια δημοσιεύματα ήθελαν κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αντιδρούν, για την πλήρωση της υπό κατάργηση θέσης γνώριζε και το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Φαίνεται πάντως, πως για τις θέσεις αξιωματούχων στο Δημόσιο δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Αντιθέτως, υπάρχει κινητικότητα, αφού από αποτυχόντες πολιτευτές πολλοί μετακινήθηκαν σε Γενικές Γραμματείες…

matrix24.gr

Read more...

Ξεκίνησε η διάθεση του ειδικού σήματος για τον μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση...


Ξεκίνησε η διάθεση του νέου ειδικού σήματος με τον μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση, προς τους επαγγελματίες του κλάδου, έπειτα από την υπογραφή του συμφωνητικού μείωσης τιμών της ...
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) με τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΕ, για την παραλαβή του σήματος (είναι δωρεάν) οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στα επιλεγμένα σημεία ανά περιοχή, αφού προηγουμένως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά.

Τα σήματα φέρουν τα λογότυπα των φορέων ΓΣΕΒΕΕ, ΠΟΕΣΕ, ΣΕΤΕ & ΣΕΠΟΑ.

Για την περιοχή της Αττικής, τα σήματα διατίθενται στα γραφεία της ΠΟΕΣΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, στην Ένωση Εξοχικών Εστιατορίων & Συναφών, στην Ένωση Εστιατόρων Ψαροταβερνών & Συναφών, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη σχετική λίστα των επιλεγμένων σημείων διάθεσης ανά περιοχή, επικοινωνώντας με την Ομοσπονδία.

in.gr

Read more...

«Καλύτερα να καταρρεύσει η αγορά ακινήτων, παρά εμφύλιος» λέει η Σ.Βούλτεψη...


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις ακόμα και από κυβερνητικούς βουλευτές στην πρόθεση -προς το παρόν- της κυβέρνησης να διαχωρίσει στην περίπτωση των πλειστηριασμών αυτούς που δεν μπορούν να πληρώνουν από τους κακοπληρωτές.

Η ...
Σοφία Βούλτεψη επανήλθε -μέσω του BHMA 99,5- λέγοντας «καλύτερα να καταρρεύσει η αγορά ακινήτων, παρά να γίνει πρώτα εμφύλιος».

Η ίδια χαρακτήρισε ιδεοληψία του ΔΝΤ την άποψη ότι αν δεν αρθεί η αναστολή των πλειστηριασμών θα καταρρεύσει η αγορά ακινήτων.
Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είχε διαβεβαιώσει ότι οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες θα προστατευθούν σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το δεύτερο ζήτημα είναι να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη.

«Εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει» επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου και εξήγησε ότι τα κριτήρια θα καθοριστούν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.

Στο θέμα είχε αναφερθεί και ο υπουργός Υγείας Αδ.Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega. «Θα προστατέψουμε τους φτωχούς και τους αδύναμους. Δε μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να έχουμε προστασία στις βίλες, σε ανθρώπους που έχουν χρήματα» σημείωσε.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι όσο υπάρχει προστασία από τους πλειστηριασμούς, τόσο οι τράπεζες δεν θα δίνουν στεγαστικά δάνεια.

«Εάν επιχειρήσει πράγματι να εφαρμόσει το σχέδιο των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας η κυβέρνηση θα υποστεί πιθανά το 'πολιτικό ατύχημα' που απευχόταν» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Βούτσης.

Στο θέμα είχε αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη συνέντευξη που παραχώρησε σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το θέμα μελετάται με προσοχή από τα αρμόδια υπουργεία, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται διαχωρισμός μεταξύ όσων αντικειμενικά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν και των κακοπληρωτών.

«Ο άνεργος και ο φτωχός που δεν μπορεί να πληρώσει δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν, αλλιώς δεν θα έχουμε στεγαστική πίστη και οι τράπεζες δεν πρόκειται να δώσουν σε κανέναν δάνειο» σημείωσε ο υπουργός.

in.gr

Read more...

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Γράφει ο Καρδιτσιώτης
Το Νοσοκομείο Καρδίτσας πρόκειται να αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα με την διακοπή λειτουργίας της μονάδας τεχνητού νεφρού. Ο μοναδικός γιατρός νεφρολόγος σύντομα αποχωρεί λόγω...
συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα  αν δε καλυφθεί αμέσως η θέση του να μπεί σε κίνδυνο η ζωή των νεφροπαθών του Νομού. Να σημειώσουμε εδώ οτι το Νοσοκομείο στερείται νευρολόγου, γυναικολόγου, οφθαλμιάτρου και ουρολόγου. Απ΄οτι μάθαμε ο βουλευτής του Νομού κ. Παύλος Σιούφας ενημέρωσε το υπουργείο υγείας για τα σοβαρά προβλήματα. Εμείς απευθυνόμαστε στον υπουργό υγείας κ. Γεωργιάδη, γνωρίζοντας τις ευαισθησίες και ικανότητές του, θέλοντας να πιστεύουμε οτι θα δώσει συντομότατα λύση.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/blog-post_3867.html

Read more...

Ολοκληρώνονται έως τις αρχές του 2014 Λιμάνια, ΕΥΑΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα επόμενα «στοιχήματα» στις ιδιωτικοποιήσεις


Λιμάνια, ΕΥΑΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα επόμενα «στοιχήματα» στις ιδιωτικοποιήσεις
Φωτογραφία από την υπογραφή της συμφωνίας για το 33% του ΟΠΑΠ. Στη φωτό δίνουν τα χέρια οι κ.κ. Στουρνάρας, Σταυρίδης και Μελισσανίδης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Aθήνα
ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ παίρνουν σειρά στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta.

Όπως είπε την Τρίτη ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, στόχος είναι οι σχετικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, για τους οποίους, όπως είπε ο κ. Σταυρίδης, στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. μέσα στο α΄τρίμηνο του 2014.
Ο κ. Σταυρίδης σημείωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ προτείνει την πώληση του συνόλου των μετοχών των δύο Οργανισμών, ωστόσο, προσέθεσε, ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης, «έχει διαφορετική άποψη».
Η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, όπως επισήμανε ο κ. Σταυρίδης, θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2014.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τόνισε ότι «δεν ιδιωτικοποιείται το νερό», αλλά οι υπηρεσίες τιμολόγησης, συντήρησης και επέκτασης του δικτύου, καθώς και είσπραξης.
Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι μετά την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ θα μειωθούν οι τιμές του νερού ή έστω θα παραμείνουν σταθερές για τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναμένεται ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Ο κ. Σταυρίδης είίπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Κινέζους, Ρώσους και Γάλλους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πάει σε εκείνον που θα δώσει τα περισσότερα».
Η ιδιωτικοποίηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2014
Το ίδιο διάστημα πρόκειται θα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία και για την η αποκρατικοποίση της εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού (ROSCO).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι έδειξε η απογραφή Σύνταξη σε 2.260 νεκρούς πλήρωνε το Δημόσιο


Σύνταξη σε 2.260 νεκρούς πλήρωνε το Δημόσιο
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Καταβολή σύνταξης σε 2.260 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει προέκυψε στη διάρκεια της απογραφής που είναι σε εξέλιξη από το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά τον θάνατο τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων ανέρχονταν σε 35.811.994 ευρώ. Ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκε το ποσό των 21.489.109 ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο ποσό των 14.322.885 ευρώ συνεχίζεται η αναζήτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου.
Επίσης, οι μη απογραφέντες συνταξιούχοι του Δημοσίου μέχρι το τέλος Ιουλίου ανέρχονταν σε 1.929, στους οποίους έχει διακοπεί η καταβολή των συντάξεών τους. Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα για τον εντοπισμό της κάθε περίπτωσης.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαδικασία διαγραφής των θανόντων συνταξιούχων ανέρχεται σε 865.888 ευρώ ανά μήνα.
Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, «τα αποτελέσματα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αφορμή εφησυχασμού».
«Αντιθέτως» τόνισε «συνιστούν έναυσμα εντατικοποίησης της προσπάθειας προκειμένου να αποκατασταθεί δικαιοσύνη σε ένα ευαίσθητο πεδίο όπως αυτό των συντάξεων, να συρρικνωθούν περισσότερο οι εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάρτιο του 2013 και, μέσω της αύξησης προοπτικά του αριθμού των πολιτών που θα λαμβάνουν προκαταβολή σύνταξης, να διευθετηθεί ουσιαστικά το πρόβλημα του μεγάλου εισοδηματικού κενού που αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι του Δημοσίου».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Επιστολή Σαμαρά στον Πούτιν: Θέλουμε φθηνότερο φυσικό αέριο



Επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο απέστειλε ο Αντώνης Σαμαράς ζητώντας την επαναδιαπραγμάτευση της τιμής του φυσικού αερίου
Με επιστολή του στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έθεσε το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης της τιμής του φυσικού αερίου που εισάγεται στην Ελλάδα από την Gazprom.
Η ελληνική πλευρά διαμηνύει με τον πλέον επίσημο τρόπο πως επιθυμεί να υπάρξει μείωση στο κόστος προμήθειας του φυσικού αερίου κατά το πρότυπο των εκπτώσεων που ήδη έχει κάνει η Gazprom σε άλλους πελάτες της στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε το Mega, ζητά ανάλογη έκπτωση και για την Ελλάδα, αναγορεύοντας την εμπορική συμφωνία σε μείζον πολιτικό ζήτημα.
Αυτή είναι και η πρώτη επίσημη επαφή του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο μετά το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, από την οποία αποσύρθηκε στο παρά πέντε η ρωσική Gazprom.
Δεν έχει άλλωστε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που στελέχη της Gazprom παραδέχτηκαν ότι το κόστος προμήθειας φυσικού αερίου της Ελλάδας είναι τουλάχιστον 30% ακριβότερο από το μέσο κόστος προμήθειας φυσικού αερίου της ΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση παροχής αερίου από το ρώσικο μονοπώλιο στην Ελλάδα λήγει το 2016, ενώ υπάρχει και προοπτική 10ετούς ανανέωσης.
Τα παζάρια ανάμεσα σε ΔΕΠΑ και Gazprom βρίσκονται σε εξέλιξη για τον καθορισμό των νέων τιμολογίων και το επόμενο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου.
Να σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει πετύχει επαναδιαπραγμάτευση και μείωση της τιμής του φυσικού αερίου από άλλους προμηθευτές της, όπως η Αλγερία.
Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη επιστολής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Read more...

Bloomberg: Η Ελλάδα χρειάζεται νέο σχέδιο Μάρσαλ για να σωθεί




Ποιο είναι το νέο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας σύμφωνα με το Βloomberg
Ένα νέο πρόγραμμα στα πρότυπα του Σχεδίου Μάρσαλ θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα, σύμφωνα με το Βloomberg. Το σχέδιο αυτό θα μπορούσε βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Levy Economics.
Το άρθρο γνώμης που επικαλείται το Βloomberg και το οποίο υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Levy Economics Institute και καθηγητής στο Bard College στην Νέα Υόρκη, ξεκινά με αναφορά στην πρόσφατη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα και την εκδήλωση της στήριξης του τελευταίου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Υποστηρίζει ωστόσο ότι η στήριξη αυτή πρέπει να γίνει με πιο πρακτικό τρόπο:
"Οι ΗΠΑ πρέπει επίσης να προσυπογράψουν ένα νέο σχέδιο για την ανάκαμψη βασισμένο σε ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα οικονομικής βοήθειας της σύγχρονης εποχής: το Σχέδιο Μάρσαλ".
'Είναι ήδη σαφές ότι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα έχουν αποτύχει. Οι προβλέψεις ότι οι περικοπές των κρατικών δαπανών θα σταματήσουν την ελεύθερη πτώση της οικονομίας αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξες. Το σχέδιο διάσωσης ύψους 240 δισ. ευρώ έχει επιδείξει ελάχιστα σημάδια επιτυχίας, καθώς η Ελλάδα βιώνει το έκτο έτος της ύφεσης", επισημαίνει το άρθρο του αμερικανικού οικονομικού πρακτορείου παραθέτοντας στη συνέχεια τη σειρά των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τα απογοητευτικά ποσοστά της ανεργίας.
"Αντί να αλλάζουν πορεία, όμως, οι οικονομολόγοι της ευρωζώνης έχουν ανταποκριθεί στα άσχημα νέα αναθεωρώντας τις προβλέψεις τους ώστε αυτές να αντανακλούν τις χαμηλότερες προσδοκίες. Αυτοί οι αριθμοί τεκμηριώνουν ένα εντυπωσιακό ρεκόρ από λάθος παραδοχές που οδήγησε στην αποτυχία του σήμερα".
"Παρά την παραδοχή ότι έχουν γίνει λάθη από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το ενδεχόμενο τερματισμού των μέτρων λιτότητας εξακολουθεί να μην εξετάζεται, ούτε και υπήρξε κάποια προσπάθεια να εκπονηθεί ένα ανανεωμένο πρόγραμμα για την Ελλάδα", επισημαίνει ο αρθρογράφος.
"Το σχέδιο Μάρσαλ προσφέρει ένα εντυπωσιακά επιτυχημένο μοντέλο που θα μπορούσε εύκολα να προσαρμοστεί", υποστηρίζει, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην εικόνα που παρουσίαζε η ελληνική οικονομία στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στις αλλαγές που επέφερε το Σχέδιο Μάρσαλ:
"Το σχέδιο Μάρσαλ επέτρεψε την αναγέννηση της Ελλάδας, ενισχύοντας τους φτωχούς, χρηματοδοτώντας τις επιχειρήσεις και βοηθώντας την ανάπτυξη των εταιρειών ενέργειας. Η Ελλάδα βίωσε την ανάπτυξη σε μια κλίμακα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ μέχρι τώρα. Η εκπληκτική μεταμόρφωση χαιρετίστηκε ευρέως ως ένα 'οικονομικό θαύμα', βοηθώντας την ανάπτυξη της χώρας ακόμη και είκοσι χρόνια μετά το πέρας της βοήθειας".
Τι θα προβλέπει το νέο σχέδιο
"Με αυτό το τεράστιο επίτευγμα στο μυαλό, το Ινστιτούτο Levy Economics συνέταξε ένα μακροοικονομικό μοντέλο για το τι θα μπορούσε να προσφέρει σήμερα στην Ελλάδα ένα σχέδιο αποκατάστασης τύπου Μάρσαλ. Οι μετριοπαθείς προβλέψεις του Ινστιτούτου κάνουν λόγο για μια ώθηση ύψους 30 δισ. ευρώ από τα όργανα της ΕΕ από το 2013 και το 2016 με κατεύθυνση τη δημόσια κατανάλωση και τις επενδύσεις, και ιδίως την απασχόληση".
Η διαφορά του σχεδίου αυτού, επισημαίνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου είναι ότι σε αντίθεση με τα άλλα προγράμματα, τα οποία ωφελούσαν τις τράπεζες και τους οικονομικούς οργανισμούς, το νέο πρόγραμμα θα επικεντρώνεται στην άφεση του χρέους και στη συνέχεια σε έργα ανοικοδόμησης, σε εθνικές υποδομές και στη δημιουργία δημοσίων έργων σε τοπικό επίπεδο.
Το νέο πρόγραμμα θα ικανοποιούσε τις τεράστιες ανάγκες της Ελλάδας στην ανανέωση σχολείων, νοσοκομείων, βιβλιοθηκών, οδών και γεφυρών, ακόμη και στην προστασία των δασών από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Τα αποτελέσματα της άσκησης που συνέταξε το Ινστιτούτο ήταν σαφή: Με τις πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα, η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται, φθάνοντας σχεδόν το 34% μέχρι το τέλος του 2016. Με ένα σενάριο τύπου Σχέδιο Μάρσαλ, το ποσοστό θα μειωθεί σε περίπου 20%.
"Ομοίως, αν εφαρμοστούν τα σχεδιαζόμενα επί του παρόντος μέτρα λιτότητας, υπολογίζουμε ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ελλάδας θα φθάσει τα 158 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016, σε σύγκριση με € 162 δισεκατομμύρια που προβλέπεται για το 2013. Το οποίο σημαίνει πάνω από 15 δισ. λιγότερα σε σχέση με το στόχο της τρόικας.
Ένα Σχέδιο τύπου Μάρσαλ θα έθετε το ΑΕΠ λίγο πάνω από το στόχο της τρόικας".
"Το πρώτο σχέδιο Μάρσαλ δεν ήταν μια πράξη φιλανθρωπίας ή ένα σχέδιο διάσωσης", καταλήγει το δημοσίευμα. "Ήταν μια αποτελεσματική στρατηγική επενδύσεων για τη δημιουργία μιας δυναμικής ευρωπαϊκής οικονομικής αγοράς και την πρόληψη της πολιτικής αποσύνθεσης.
Προϋπόθεση όμως για να εφαρμοστεί μια σύγχρονη εκδοχή του είναι να αναθεωρήσουμε τις ανυπόληπτες θεωρίες λιτότητας -ή τα ινστιτούτα της Ευρωζώνης που τις προωθούν".
Πηγή: Bloomberg

Read more...

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ



Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσω σχετικής εγκυκλίου, προαναγγέλλει εξαιρέσεις από το καθεστώς διαθεσιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων, την ώρα που το Μαξίμου ζητεί από τα υπουργεία να έχουν...
αποστείλει το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου, τη λίστα των υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα.
Αναλυτικότερα, με τα κριτήρια που καθορίζει η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διασώζονται πέντε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εξαιρέσεις αφορούν τις εξής κατηγορίες:

- Υπάλληλοι με αναπηρία άνω του 67%.

- Πολύτεκνοι (με περισσότερα από 4 παιδιά, που είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού ή είναι μέχρι 25 ετών και υπηρετούν τη θητεία τους. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται οι γονείς χωρίς σύζυγο με τρία παιδιά, εφόσον είναι 23 ετών, άγαμα, σπουδάζουν ή υπηρετούν στο στρατό).

- Όσοι φροντίζουν εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους με αναπηρία άνω του 67% και έχουν εισόδημα χαμηλότερο των 12.000 ευρώ (η κατηγορία αφορά τέκνα ή άλλα μέλη της οικογένειας με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας).

- Μονογονεϊκές οικογενένειες.

- Όσοι έχουν οριστεί ως δικαστικοί συμπαραστάτες δυνάμει δικαστικής απόφασης, έχουν χαμηλό εισόδημα και συνοικούν με τον συμπαραστατούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της διαθεσιμότητας, όπως αναφέρει το «Έθνος», εξαιρείται ο ένας σύζυγος σε περίπτωση που και οι δύο είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Τα πιστοποιητικά που απαιτούνται

- Για τους υπαλλήλους με αναπηρία:

Γνωμάτευση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας για να διαπιστωθεί ότι η αναπηρία ξεπερνά το 67%.

- Για τους πολύτεκνους:

*Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου ή πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.
*Σε περίπτωση αναπηρίας τέκνου, πιστοποιητικό από τον οικείο φορέα.
*Σε περίπτωση αναπηρίας σε ποσοστό άνω του 67% ενός εκ των δύο γονέων, πιστοποιητικό από τον οικείο φορέα.
*Σε περίπτωση στρατιωτικής θητείας βεβαίωση των αρμόδιων αρχών.
*Για τους μαθητές-φοιτητές έως 25 ετών, βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής ή σχολείου του εσωτερικού ή του εξωτερικού, καθώς και δημόσιου ή ιδιωτικού ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η προσκόμιση δήλωσης εφορίας του υπαλλήλου.

-Για τις μονογονεϊκές οικογένειες, λόγω χηρείας ή διαζυγίου, ή εάν ο υπάλληλος με χαμηλό εισόδημα έχει με δικαστική απόφαση τη μέριμνα τέκνου που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών, με χαμηλό εισόδημα:

*Πιστοποιητικό του δήμου που θα προκύπτει πως έχει τουλάχιστον ένα παιδί ανήλικο έως 25 ετών. Αν το παιδί σπουδάζει, χρειάζεται βεβαίωση αναγνωρισμένης σχολής.
*Για την απόδειξη γονικής μέριμνας, δικαιολογητικό από την δημόσια αρχή ενώ για το διαζύγιο απαιτείται αντίγραφο της δικαστικής απόφασης.
*Υπεύθυνη δήλωση ότι ασκεί κατ' αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα.

-Για την περίπτωση ζευγαριού δημοσίων υπαλλήλων ο ένας σύζυγος μπορεί να εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα εάν προσκομίσει τα παρακάτω δικαιολογητικά:

*Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον δήμο.
*Βεβαίωση του φορέα στον οποίο εργάζεται ο σύζυγος που να αναφέρει ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα.

-Για την περίπτωση των δικαστικών συμπαραστατών χρειάζονται τα εξής έγγραφα:

*Εκκαθαριστικό της Δ.Ο.Υ. ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης που θα αποδεικνύει πως ζει με το παιδί και ότι το εισόδημά του, εξαιρούμενων των προνοιακών επιδομάτων, είναι χαμηλότερο των 12.000 ευρώ.
*Αντίγραφο της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4318.html

Read more...

Έχει πεθάνει η οικοδομή: Σε ολόκληρη τη χώρα μόλις 1.200 άδειες τον Μάιο!...


Μπορεί να μην αποτελεί είδηση ότι αργοπεθαίνει η οικοδομή εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά οι αριθμοί πάντοτε προκαλούν αίσθηση καθώς η «κατηφόρα» είναι διαρκής…

Σύμφωνα με τα (προσωρινά) στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για ...
τον μήνα Μάιο, ο ρθυμός έκοδησς οικοδομικών αδειών παρουσίασε πτώση 50,1%.

Πιο απλά, στο σύνολο της χώρας το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής- δημόσιας) ανήλθε σε 1.203 (!) οικοδομικές άδειες, ή αν προτιμάτε 212.700 τ.μ. επιφάνειας και 906.100 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου!

Ανύπαρκτο είναι την ίδια ώρα το ποσοστό συμμετοχής της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο αφού για τον μήνα Μάιο του 2013 διαμορφώνεται μόλις στο 2,4%...

Κατά την περίοδο των τελευταίων 12 μηνών, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Μάιο του 2013, το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής-δημόσιας) ανήλθε σε 17.902 οικοδομικές άδειες, δηλαδή μειώθηκε κατά 47,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών...
star.gr

Read more...

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στους συλληφθέντες της Αμυγδαλέζας


Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας στους 41 συλληφθέντες της εξέγερσης στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας και τους παρέπεμψε στον ανακριτή.
Η δικογραφία αφορά τα ...
- κατά περίπτωση - αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Στο μεταξύ χειροπέδες πέρασαν χθες στους δύο από τους δέκα αλλοδαπούς που είχαν αποδράσει μετά την εξέγερση στο χώρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

Οι δύο υπήκοοι Πακιστάν, εντοπίστηκαν αργά χθες το βράδυ (23:20) στη Λεωφόρο Πάρνηθας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη και των υπόλοιπων αλλοδαπών...
crimenet.gr

Read more...

Νέοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς στην Κυβέρνηση...


Ανακοινώθηκαν εν μέσω θέρους 

Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νεων γενικών και ειδικών γραμματέων της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακοινώνεται η πλήρωση των εξής Γραμματειών:...


-Γενική Γραμματεία Εθνικού Κέντρου, Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης
Μουκίου Χρυσούλα

-Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας
Ευταξά Βασιλική

-Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας
Βασιλάκος Χρήστος

-Γενική Γραμματεία Υπουργείου Περιβάλλοντος
Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα

-Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Ιατρίδης Δημήτρης

Επίσης, ορίζεται ως Ειδικός Συντονιστής για τη διαχείριση των αποβλήτων, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ.
Δημήτρης Καλογερόπουλος...
parapolitika.gr

Read more...

ΙΚΑ : ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 10.000 ΕΥΡΩ!


Σε κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας και τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές άνω των 10.000 ευρώ προαναγγέλλει το ΙΚΑ, όπως ανέφερε ο διοικητής του Ροβέρτος Σπυρόπουλος, οι οποίες θα ξεκινούν μέσα σε 20 μέρες...
από την αποστολή ειδοποίησης στον οφειλέτη.
Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σπυρόπουλος εκτίμησε ότι με το νέο καθεστώς ρυθμίσεων θα εισπραχθούν 3 δισ. ευρώ - από τις συνολικές οφειλές των 8 δισ. ευρώ.
Σημείωσε δε ότι η διεκδίκηση των οφειλών θα γίνεται μέσα σε ένα μήνα από τη βεβαίωσή τους.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/10000.html

Read more...

ΚΟΝΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - ΔΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ



Ενοχλημένη εμφανίστηκε η κυβέρνηση, διά του υπουργού Υγείας Αδ.Γεωργιάδη, αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και στελέχους της ΝΔ, Γιάννη Αδαμόπουλου περί...
αντισυνταγματικότητας της ΠΝΠ που ανοίγει το δρόμο για κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σαββατοκύριακα, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος καθώς και τον μήνα Αύγουστο.

Σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε «πως ο κ. Αδαμόπουλος παραμένει στέλεχος της ΝΔ», σημείωσε όμως ότι «ο ΔΣΑ το τελευταίο διάστημα κάνει σκληρή αντιπολίτευση».

«Είναι δικαίωμα του. Δεν έχει βγάλει υποστηρικτική δήλωση ούτε μια φορά» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι για την νομοθετική πράξη «υπάρχει πλήρης κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

«Ο ΔΣΑ έχει πρωτοστατήσει σε διάφορες δικαστικές μάχες κατά του μνημονίου. Έχει υποστεί παταγώδεις ήττες» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δήλωσε ότι η ανακοίνωση περί αντισυνταγματικότητας δεν αφορά στους ελέγχους, αλλά στις πράξεις εκτέλεσης κατασχέσεων.

«Δεν μιλάμε για ελέγχους αλλά για πράξη εκτελέσεως» είπε χαρακτηριστικά.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/blog-post_3525.html

Read more...

Γ. ΕΜΙΡΗΣ : ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ



Σύμφωνα με τον Δ/Σ του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Γιάννη Εμίρη, οι ιδιώτες νέοι μέτοχοι έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν σε σημαντικές επενδύσεις στο μέλλον, κάτι που δεν αποκλείεται να σημάνει το ενδεχόμενο και νέων...
προσλήψεων. Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα είπε τα εξής :
Έχετε κατηγορηθεί ότι με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, προχωράτε στην παραχώρηση σε ιδιώτες του πολυτιμότερου δημόσιου αγαθού, του νερού. Το κράτος τελικά τι θα παραχωρήσει στους ιδιώτες;

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Δεν παραχωρείται το νερό σε ιδιώτες. Το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό, στην πλήρη κυριότητα του Ελληνικού κράτους. Παραχωρούνται σε ιδιώτες οι υπηρεσίες ύδρευσης: η επεξεργασία, η μεταφορά και η διάθεση του νερού. Τόσο το νερό, όσο και οι υποδομές (πηγές, δίκτυα, αντλιοστάσια, κέντρα επεξεργασίας) παραμένουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.  Ακόμη και οι επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει ο ιδιώτης θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Ελληνικού δημοσίου. Επιπλέον, με το νέο καθεστώς ο έλεγχος και η ρύθμιση της αγοράς περιέρχονται στην ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή.

Πρέπει να πουμε οτι το κράτος πουλάει στην ΕΥΑΘ σε ελάχιστη τιμή.  Αυτο που πληρωνουμε στην εταιρία ύδρευσης αντιπροσωπεύει το κοστος του να εχουμε αδιάλειπτα, καθαρο νερο, υψηλης ποιοτητας, μέχρι και το τελευταιο σημείο της περιοχής κάλυψης και, τέλος, να διασφαλίζεται ότι αυτά γίνονται με έναν περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο.

Ωστόσο, είναι λογικό ότι ο ιδιώτης επενδυτής θα επιδιώξει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο αυξάνοντας τα τιμολόγια.

Δεν είναι αληθές αυτό. Αντιθετως, επ´ευκαιρια της ιδιωτικοποιησης τα τιμολόγια της ύδρευσης θα καθορίζονται - για πρωτη φορα- με εναν απολυτα ξεκαθαρο μηχανισμο που καταρτίζει η Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων και ο οποίος θα περιλαμβάνεται στη σύμβαση που συναπτει η εταιρια με το κρατος. Ήδη μαλιστα, το πλαίσιο τιμών που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών είναι χαμηλότερο από τα σημερινά επίπεδα.

Επίσης, δεν είναι ακριβές ότι ο ιδιώτης μπορεί να αυξήσει τα κέρδη του μόνο μέσα από τις τιμές. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της αποδοτικότητας του δικτύου, για παράδειγμα, μέσω μείωσης των διαρροών και των απωλειών του δικτύου. Ένα σημαντικό ποσοστό όμως από αυτό το οφελος θα επιστρέφει στον καταναλωτή μεσω μείωσης των τιμολογίων. Αν η ΕΥΑΘ προσεγγίσει τα αντίστοιχα επίπεδα Ευρωπαϊκών πόλεων, θα ωφεληθούμε όλοι. Αν δείτε τα τιμολόγια σε μια σειρά από  Ευρωπαϊκές πόλεις, θα διαπιστώσετε ότι μεταξύ των φθηνότερων περιλαμβάνονται και πολλές με ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης, ενώ στον αντίποδα υπάρχουν  πόλεις με δημοτικές εταιρείες, π.χ. στη Γερμανία, με πολύ υψηλά τιμολόγια.

Ναι, αλλά τότε πώς εξηγείτε την κατηγορηματική αντίθεση των δήμων της πόλης στην ιδιωτικοποίηση;

Δεν μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό. Θα παρατηρήσω όμως το εξής: Καταλαβαίνω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει να εκπροσωπείται στην ΕΥΑΘ, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα, ενώ παρατηρείται σε πολλές πόλεις του εξωτερικού. Έχω την εντύπωση ότι οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν δηλώσει ότι είναι ανοιχτοί σε ενδεχόμενη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης. Αλλά, όμως, εκπροσώπηση και συμμετοχή και άλλο δημοτική διαχείριση. Η διαχείριση ενός δικτύου ύδρευσης δεν είναι απλή υπόθεση. Απαιτεί σημαντική τεχνογνωσία και κεφάλαια για επενδύσεις. Φοβούμαι ότι οι δήμοι δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία – δείτε τα αποτελέσματα των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης στις μικρότερες πόλεις – και σίγουρα δεν διαθέτουν τα κεφάλαια. Άλλωστε και ο κ. Γιάννης Μπουτάρης: Οι δήμοι δεν έχουν τα λεφτά για επενδύσεις.

Για τι είδους επενδύσεις μιλάμε από την πλευρά των ιδιωτών ;

Η ΕΥΑΘ έχει προχωρήσει σε σημαντικά βήματα, αλλά υπάρχουν πολλά  πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμη: επέκταση και συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, αντικατάσταση παλαιών σωληνώσεων, αντικατάσταση υδρομέτρων, περιορισμός των διαρροών και κατασκευή του δεύτερου κεντρικού αγωγού. Και βέβαια υπάρχει το θέμα της επέκτασης και αναβάθμισης  των εγκαταστάσεων της Σίνδου, της αποκομιδής της λυματολάσπης και της κατασκευής αποχετευτικών έργων εκεί που σήμερα δεν υπάρχουν.

Πρόκειται λοιπόν για ένα σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων που θα μείνει στην πόλη, θα αναβαθμίσει την εταιρεία, θα ανακουφίσει το περιβάλλον και τον Θερμαϊκό  και θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη και θέσεις νέες εργασίας στην περιοχή.

Περαιτέρω, θα υπάρξει σημαντικότατο περιβαλλοντικό οφελος για την περιοχή και για την χώρα γενικώς.  Μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει κάποια εναλλακτική πρόταση για το πώς μπορεί να χρηματοδοτηθεί αυτό το πρόγραμμα, παρά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες ορισμένων.

Σύμφωνοι, αλλά η αντίθεση των εργαζομένων δεν σας ανησυχεί;

Έχω μιλήσει εκτενώς με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΥΑΘ και γνωριζω τις ανησυχίες τους. Υπαρχει υψηλο επιπεδο διαλογου πρέπει να πω. Οι ίδιοι όμως ξέρουν καλύτερα απ' όλους μας ότι η εποχή όπου ο εργαζόμενος στο Δημόσιο ήταν προνομιούχος έχει περάσει. Έχουν γίνει σημαντικές περικοπές μισθών, ενώ και ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά. Σας λέω κατηγορηματικά ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από τη συμμετοχή του ιδιώτη επενδυτή. Θέμα απολύσεων δεν τίθεται, μάλλον το αντίθετο, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς  υπόψη το πρόγραμμα επενδύσεων. Συγχρόνως οι εργαζόμενοι θα βρεθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια μεγάλη εταιρεία με σημαντική τεχνογνωσία και καλύτερες προοπτικές ανέλιξης.

Παρ' όλα αυτά, τα χρονικά περιθώρια για την κατάθεση των οριστικών προσφορών στενεύουν. Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού;

Είμαι αισιόδοξος. Έχουμε ενδιαφέρον από δυο σοβαρές κοινοπραξίες που εκπροσωπούν ισχυρές ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες και μεγάλες διεθνείς εταιρείες με σημαντική τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση δικτύων ύδρευσης μεσογειακών πόλεων. Έχει σημασία διότι η Θεσσαλονίκη, η Βαρκελώνη ή το Τελ Αβίβ έχουν εντελώς διαφορετικά προβλήματα από το Βερολίνο ή τη Στοκχόλμη. Μην ξεχνάτε ότι περιοχές της Ελλάδας θα βρεθούν αντιμέτωπες με φαινόμενα ερημοποίησης στο μέλλον. Θα ήμουν πιο ευτυχής αν είχα δέκα υποψηφίους αγοραστές.  Μην ξεχνάτε, όμως ότι η διαχείριση του νερού είναι εξειδικευμένο αντικείμενο που απαιτεί τεχνογνωσία, κάτι  που άλλωστε έχουμε απαιτησει στον διαγωνισμό αυτό.  Δεν προσφέρεται για να έρθει ένα fund να κερδοσκοπήσει.

Παρά τις αντιδράσεις, η αποκρατικοποίηση θα προχωρήσει;

Μου ανατέθηκε μια δουλειά εξαιρετικά τιμητική και θέλω να την κάνω σωστά. Δεν είμαι δογματικός. Για μένα, το δίλημμα της ΕΥΑΘ δεν είναι «δημόσια ή ιδιωτική», είναι αν θέλουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή εταιρεία ύδρευσης. Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι το δημόσιο δεν διαθέτει τους πόρους για να πάει την εταιρεία αυτή εκεί που πρέπει. Εμείς θέτουμε τους κανόνες και δημιουργούμε το ρυθμιστικό πλαίσιο για να έρθει ο καλύτερος ιδιώτης να κάνει αυτή τη δουλειά υπό την επίβλεψη της πολιτείας.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/blog-post_345.html

Read more...