Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ολοκληρώνονται έως τις αρχές του 2014 Λιμάνια, ΕΥΑΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα επόμενα «στοιχήματα» στις ιδιωτικοποιήσεις


Λιμάνια, ΕΥΑΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα επόμενα «στοιχήματα» στις ιδιωτικοποιήσεις
Φωτογραφία από την υπογραφή της συμφωνίας για το 33% του ΟΠΑΠ. Στη φωτό δίνουν τα χέρια οι κ.κ. Στουρνάρας, Σταυρίδης και Μελισσανίδης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Aθήνα
ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ παίρνουν σειρά στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta.

Όπως είπε την Τρίτη ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, στόχος είναι οι σχετικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, για τους οποίους, όπως είπε ο κ. Σταυρίδης, στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. μέσα στο α΄τρίμηνο του 2014.
Ο κ. Σταυρίδης σημείωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ προτείνει την πώληση του συνόλου των μετοχών των δύο Οργανισμών, ωστόσο, προσέθεσε, ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης, «έχει διαφορετική άποψη».
Η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, όπως επισήμανε ο κ. Σταυρίδης, θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2014.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τόνισε ότι «δεν ιδιωτικοποιείται το νερό», αλλά οι υπηρεσίες τιμολόγησης, συντήρησης και επέκτασης του δικτύου, καθώς και είσπραξης.
Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι μετά την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ θα μειωθούν οι τιμές του νερού ή έστω θα παραμείνουν σταθερές για τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναμένεται ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Ο κ. Σταυρίδης είίπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Κινέζους, Ρώσους και Γάλλους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πάει σε εκείνον που θα δώσει τα περισσότερα».
Η ιδιωτικοποίηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2014
Το ίδιο διάστημα πρόκειται θα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία και για την η αποκρατικοποίση της εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού (ROSCO).
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: