Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

«Δεν φτάνει που θα τους ξαναπάρουμε, βάζεις και όρους»...


Νίκος Παππάς: «Σεβασμός στους απολυμένους της ΕΡΤ που κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα και της αξιοπρέπειας». Ο υπουργός Επικρατείας της νέας κυβέρνησης δίνει...
σε γενικές γραμμές το πλαίσιο της ΕΡΤ που θα ανοίξει, το αργότερο, σε έναν μήνα.
Ο Νίκος Παππάς μίλησε στον Σωτήρη Μανιάτη της «Εφημερίδας των Συντακτών». Δεν ήταν πολύ συγκεκριμένος είναι η αλήθεια, αλλά περιέγραψε μία εικόνα της μελλοντικής ΕΡΤ, πως θα είναι όταν ανοίξει.

* Επιστρέφουν όλοι οι απολυμένοι αν το επιθυμούν.
* Τέλος οι διευρυμένες μισθολογικές διαφοροποιήσεις και οι έντονοι μισθολογικοί κατακερματισμοί.
* Δεν θα υπάρχει ρεβανσισμός, ούτε ποιος φταίει ή δεν φταίει.
* Αντικειμενική και αδιάβλητη αξιολόγηση του προσωπικού.
* Σεβασμός στους απολυμένους της ΕΡΤ που κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα και της αξιοπρέπειας (σ.σ. ευθεία αναφορά στην ERTopen).
* Δεν θα επιστρέψουν όσοι μπήκαν με πλαστά δικαιολογητικά.
* Ετήσιο σχέδιο ανασυγκρότησης και καθιέρωση στόχων απόδοσης και ποιοτικής λειτουργίας.
* Συμμετοχή των εργαζόμενων και της κοινωνίας στη νέα διοίκηση της ΕΡΤ.
* Αξιοποίηση της εμπειρίας της πολύμηνης αυτοδιαχείρισης του Οργανισμού.
* Επανεξέταση όλων των συμβάσεων της ΝΕΡΙΤ, ήδη βρέθηκαν λογαριασμοί με σκανδαλώδεις διακυμάνσεις.
Το e-tetRadio έχει πληροφορίες πως υπήρξε μία κόντρα μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του Παναγιώτη Καλφαγιάννη της ΠΟΣΠΕΡΤ. «Δεν φτάνει που θα τους ξαναπάρουμε, βάζεις και όρους»φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός στον συνδικαλιστή.
Ο κ. Καλφαγιάννης θέλει να θέσει θέμα υπερωριών. Είναι αλήθεια πως πολλοί εργαζόμενοι στην παλιά ΕΡΤ είχαν πετύχει να μην πατάνε το πόδι τους στο ραδιομέγαρο και οι υπερωρίες τους να είναι μεγαλύτερες από το μισθό τους; Είναι αλήθεια πως προϊστάμενοι που είχαν δικαίωμα υπογραφής, ενέκριναν τις υπερωρίες με την πρόφαση ότι δεν γνώριζαν σε τι ποσά αντιστοιχούν; Αυτά συνέβαιναν πολύ περισσότερο στην τηλεόραση, όχι στοραδιόφωνο. Άλλωστε, βολεύει το χάοςΕύχομαι να μην επαναληφθούν οι παθογένειες του παρελθόντος.


Δημήτρης Κανελλόπουλος

e-tetradio.gr 

Read more...

Σε θυρίδες και σεντούκια 10 δισ. ευρώ που έφυγαν από τις τράπεζες το τελευταίο τρίμηνο...


Μόνο το 20% των κεφαλαίων αυτών, διοχετεύθηκε σε τράπεζες του εξωτερικού - Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των καταθέσεων βρίσκεται εντός Ελλάδας και σε ...επενδυτικά προϊόντα.

Το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών καταθέσεων που αποχώρησαν από το τραπεζικό σύστημα το τελευταίο τρίμηνο, βρίσκεται εντός Ελλάδας και σε επενδυτικά προϊόντα, αφού όπως εκτιμούν οι τράπεζες, μόνο το 20% των κεφαλαίων αυτών, διοχετεύθηκε σε τράπεζες του εξωτερικού.
Σύμφωνα με την Kαθημερινή, τραπεζικά στελέχη τονίζουν πως αν η κυβέρνηση πετύχει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους την ερχόμενη Δευτέρα, τότε το μεγαλύτερο μέρος από τα 20 δισ. ευρώ που έχουν αποχωρήσει από τις τράπεζες από το τέλος Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, θα μπορούσε σχετικά γρήγορα να επιστρέψει.
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζών, περίπου το 50% από τις εκροές καταθέσεων, που αντιστοιχεί σε περίπου 10 δισ. ευρώ, έχει παραμείνει στη χώρα υπό μορφή μετρητών και βρίσκεται σε θυρίδες, σεντούκια... στρώματα, κ.α.
 
Τα «μεγαλύτερα πορτοφόλια» που δεν επιθυμούσαν να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό (υπό τον φόβο φορολογικών και άλλων ελέγχων) μετακίνησαν τις καταθέσεις τους σε θυρίδες.
 
Ένα ποσοστό 30% των εκροών (ή περίπου 6 δισ. ευρώ) διοχετεύθηκε σε επενδυτικά προϊόντα, κυρίως αμοιβαία κεφάλαια.



Read more...

Επίθεση ιταλικού περιοδικού στον Αλέξη Τσίπρα...


«Γιατί πρέπει να πληρώσουμε εμείς για εκείνον»;... 
Τι κι αν ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ήταν ένας από τους συμμάχους του Ελληνα πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής;

Το ιταλικό περιοδικό Πανόραμα, το οποίο...
φιλοξενεί τον Αλέξη Τσίπρα στο εξώφυλλό του, εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στην Ελλάδα αναρωτόμενο «γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε εμείς (οι Ιταλοί) για εκείνον;».

«Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει πάνω από 600 ευρώ σε κάθε Ιταλό (συμπεριλαμβανομένων και των νεογέννητων). Πώς θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτό το χρέος;» συνεχίζει ο Ιταλός συντάκτης του άρθρου ο οποίος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για εκβιασμό της Ευρώπης, ζητώντας κι άλλα χρήματα από τους εταίρους, χωρίς όμως τα μέτρα για περικοπές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και «για αυτό τον λόγο δεν θα καταφέρει να μας επιστρέψει τα χρήματα».

«Ο νέος πρωθυπουργός θέλει κι άλλα χρήματα χωρίς περικοπές και μεταρρυθμίσεις. Πρόκειται για έναν εκβιασμό για να θέσει σε κρίση την Ευρώπη» γράφει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του περιοδικού Πανόραμα....

iefimerida.gr

Read more...

Παπανδρέου: Να μη χαθεί η ευκαιρία που προσφέρεται στη διαπραγμάτευση...


Επιστολή προς τους θεσμικούς παράγοντες...
Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε σήμερα, μετά τα αποτελέσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup, επιστολή προς όλους τους...
 
θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και όλους τους Ηγέτες των 28 Κρατών – Μελών.
papandreou

Με την επιστολή αυτή, αφού αναφέρεται στα πρωτοφανή αποτελέσματα που επέτυχαν με τις μεγάλες προσπάθειές τους οι Έλληνες, τονίζει την ανάγκη εξεύρεσης αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, ζητά να μην χαθεί η ευκαιρία που προσφέρεται από την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, τους καλεί να συμβάλλουν ώστε να μπει η Ελλάδα σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και να στηρίξουν την Ελλάδα και τους Έλληνες να προωθήσουν μια πολιτική μεγάλων δημοκρατικών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, την οποία η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ:

Παραθέτει αναλυτικά τα αποτελέσματα που είχαν οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων.

Αναδεικνύει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έγιναν και μάλιστα, σε περιβάλλον λιτότητας, προσπάθειες που διεκόπησαν.

Υπογραμμίζει τις αδυναμίες και τα προβλήματα που υφισταμένου προγράμματος προσαρμογής, που έδωσε βάρος στη λιτότητα και όχι στις μεγάλες αλλαγές που αντιμετωπίζουν τις αιτίες των προβλημάτων.

Τονίζει ότι, αντί της αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας και της απουσίας αναπτυξιακών πολιτικών, επιβάλλεται να επιλεγεί η δημοσιονομική υπευθυνότητα και πολιτικές ανάπτυξης.

Επισημαίνει ότι, μια συμφωνία πρέπει να προβλέπει την ελάφρυνση του βάρους από το χρέος, τη δυνατότητα αντί των πολύ υψηλών πλεονασμάτων να ενισχύεται η ανάπτυξη και να χρηματοδοτούνται κοινωνικά προγράμματα με τα οποία να αντιμετωπίζονται σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν χιλιάδες Έλληνες - προσθέτωντας ότι, όλα αυτά θα συμβάλλουν, ώστε να αλλάξει και η οπτική των αγορών με την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης προς τη χώρα, και
Τους καλεί, να συμβάλλουν στην επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας και να στηρίξουν μια μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δίνει επίσης, ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι, όλα αυτά θα πρέπει να είναι μέρος ενός "Ελληνικού σχεδίου", οι Έλληνες πρέπει να αισθανθούν ότι, ένα νέο πρόγραμμα θα πρέπει να φέρει τη δική τους σφραγίδα, να αισθανθούν ότι είναι δικό τους και να κληθούν να εκφραστούν αποφασιστικά για αυτό, άμεσα, με δημοψήφισμα, επισημαίνοντας όμως, ότι η απόφαση γι’ αυτό, ανήκει στην πλειοψηφία της Βουλής και την Κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι, ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, επισυνάπτει και την επιστολή που είχε αποστείλει τον Νοέμβριο του 2011 προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ και τους Ηγέτες των Κρατών - Μελών, με την οποία και τότε επισήμαινε όλα τα προβλήματα και τις αδυναμίες του προγράμματος προσαρμογής, επαναδιατύπωνε τις απόψεις και τις θέσεις του, που είχε εκφράσει από την αρχή της κρίσης και ζητούσε αλλαγή πορείας...

matrix24.gr

Read more...

Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, έρχεται ο ΦΜΑΠ...


Δειτε ποια και πόσα ακίνητα θα φορολογούνται...

Την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας, αλλά τη φορολογική επιβάρυνση όλων των υπολοίπων ακινήτων κάθε ιδιοκτήτη θα προβλέπει ο νέος φόρος ακινήτων που σχεδιάζει να καθιερώσει η κυβέρνηση καταργώντας τον ΕΝΦΙΑ.

Ο νέος φόρος θα...
 ονομάζεται «Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας» (ΦΜΑΠ), και το αφορολόγητο όριο θα αφορά μόνο μία κατοικία, τη λεγόμενη «πρώτη».

Δηλαδή το αφορολόγητο θα αφορά ένα και μόνο ακίνητο.

Αν η αξία του ακινήτου είναι μικρότερη από το αφορολόγητο όριο, θα απαλλάσσεται πλήρως μόνο η κατοικία αυτή, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα που ανήκουν στην περιουσία του φορολογούμενου θα υπόκεινται κανονικά σε φόρο.

Αν η αξία της πρώτης κατοικίας είναι μεγαλύτερη του αφορολόγητου ορίου, τότε θα φορολογείται και η κατοικία αυτή, αλλά μόνο για το τμήμα της αξίας της το οποίο υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα του φορολογούμενου θα υπόκεινται κι αυτά κανονικά σε φόρο.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο εκτιμάται ότι αφορολόγητο όριο της πρώτης κατοικίας θα οριστεί στις 200.000 ευρώ.

Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος που κατέχει ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ και ένα εξοχικό αντικειμενικής αξίας 70.000 ευρώ θα απαλλάσσεται από το φόρο μόνο για το διαμέρισμα και θα πληρώνει το φόρο για το εξοχικό.

Φορολογούμενος που έχει ακίνητο αντικειμενικής αξίας 180.000 ευρώ και ταυτόχρονα κατέχει ένα δεύτερο ακίνητο αντικειμενικής αξίας 50.000 ευρώ δεν θα πληρώνει φόρο για το ακίνητο των 180.000 ευρώ, αλλά θα πληρώνει για το δεύτερο ακίνητο.

Read more...

Στη Κ.Ο. της ΝΔ, το πρώτο «γαλάζιο» αίμα...


Με ανοιχτούς λογαριασμούς πορεύεται η ηγεσία της ΝΔ προς τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, την προσεχή Πέμπτη.
 Η δημοσιοποίηση του δείπνου που παρατέθηκε με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου και στο οποίο συμμετείχαν οι περισσότεροι εκ των κορυφαίων του κόμματος, με...
μενού την πορεία του κόμματος μετά την εκλογική ήττα, θέτει εκ των πραγμάτων τους μηχανισμούς των δύο πλευρών σε κίνηση.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς πληροφορήθηκε την πραγματοποίηση του δείπνου από τα δημοσιεύματα του Tύπου, το πρωί της Πέμπτης και ενώ βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι γραμμές άναψαν μεταξύ βελγικής και ελληνικής πρωτεύουσας ενώ εμφανής ήταν και η δυσφορία για μία κίνηση που έλαβε χώρα ενώ ο ίδιος βρισκόταν «εκτός έδρας», σε μία κρίσιμη για τη χώρα περίοδο και ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας της ΝΔ.

«Αν λειτουργούσαν τα κομματικά όργανα, ανοιχτά δεν θα υπήρχε λόγος δείπνων» απαντούσαν βουλευτές που βρέθηκαν στην Αθηναϊδα, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση Γιαννάκου. Παρά το γεγονός ότι η πρώην Υπουργός και Βουλευτής επεδίωξε να ρίξει τους τόνους, κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων της, το προχθεσινό δείπνο αντιμετωπίζεται ως αρχή μίας προσπάθειας συνεννόησης μεταξύ στελεχών που έχουν, εν πολλοίς, αντικρουόμενες επιδιώξεις και έχει ως τελικό στόχο την αμφισβήτηση του κ. Σαμαρά.

Ο τρόπος και η μορφή εκδήλωσης της αμφισβήτησης αυτής ή ακόμη και η... αναστολή των εχθροπραξιών θα κριθεί από τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαβουλεύσεων μεταξύ Αθήνας και Ευρωζώνης – Βερολίνου για το νέο πρόγραμμα. Εφόσον υπάρξει συμβιβασμός που διασφαλίζει την ομαλή πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν ενώ στο στόχαστρο θα μπει ακόμη και η ανακοίνωση του ΕΛΚ, στη συνεδρίαση του οποίου συμμετείχε ο κ. Σαμαράς, και η οποία ήταν «πολεμικού χαρακτήρα» έναντι του έλληνα Πρωθυπουργού. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να απαιτήσουν χρόνο.

Ούτως ή άλλως, πάντως, η έκβαση της μάχης που ξεκινά είναι άγνωστη, καθώς και ο κ. Σαμαράς θα χρησιμοποιήσει όσα όπλα έχει στη φαρέτρα του. Το «πρώτο αίμα» (γαλάζιο) αναμένεται, σε κάθε περίπτωση, να χυθεί στην Kοινοβουλευτική Oμάδα της 19ης Φεβρουαρίου. Και θα δούμε αν θα τεθεί, για πρώτη φορά επισήμως, ζήτημα ηγεσίας στη Ν.Δ., πέντε χρόνια και μερικούς μήνες μετά την επικράτηση του κ. Σαμαρά στην μάχη έναντι στη Ντόρα Μπακογιάννη.  

πηγη newpost.gr

Read more...

Κουτσούμπας: «Μνημόνιο με άλλο περιτύλιγμα»...


... φέρνουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης...
"Απ’ ό,τι φαίνεται το περιτύλιγμα μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει μάλλον. Φαίνεται ότι είμαστε μπροστά σε μια...
συμφωνία, σε ένα νέο πρόγραμμα, εγώ θα το έλεγα μνημόνιο ουσιαστικά, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του, τα μνημονιακά μέτρα που πάρθηκαν όλα τα προηγούμενα 4-5 χρόνια θα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ", δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Άρτα όπου πραγματοποιεί περιοδεία, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης
Και προσθεσε:
Άλλωστε είναι και με τη σύμφωνη γνώμη απ’ ό,τι φαίνεται της κυβέρνησης και των υπουργών που βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις.

Και βεβαίως το υπόλοιπο μέρος θα συζητηθεί για να καθοριστεί μια νέα συμφωνία μετά από ένα εξάμηνο, παράταση ή πρόγραμμα - γέφυρα, όπως κι αν ονομαστεί δεν έχει σημασία ούτε ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό, για να παρθούν επίσης μέτρα που θα είναι στη λογική του ΟΟΣΑ για παράδειγμα. Λογική, όμως, που είναι σε σύμφωνη γνώμη της τρόικας, δηλαδή της τρόικας εννοώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, γιατί αυτή είναι η ουσία, οι τρεις θεσμοί, που, είτε εκπροσωπούνται από υπαλλήλους είτε εκπροσωπούνται από πιο ανώτερα στελέχη, όπως διεκδικεί η σημερινή κυβέρνηση, η ουσία θα είναι η ίδια για τον ελληνικό λαό. Δεν θα καλύπτουν λαϊκές ανάγκες, δεν θα καταργήσουν εφαρμοστικούς νόμους, δεν θα καταργήσουν το μνημόνιο, όχι με ένα άρθρο που έλεγε προεκλογικά η κυβέρνηση, αλλά ούτε με αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Εμείς σας λέμε ότι η πρώτη πρόταση νόμου που θα καταθέσουμε είναι η κατάργηση εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου...

Read more...

Στα άκρα οι σχέσεις Βενιζέλου - Φώφης Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ


Στα πρόθυρα νέας διάσπασης έφτασε χθες το ΠΑΣΟΚ, με την Φώφη Γεννηματά να βγαίνει στο ‘αντάρτικο’, διεκδικώντας αντί της προεδρικής πρότασης για συνέδριο στις 15 Μαΐου και εκλογή προέδρου μετά, την σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης Θέσεων κοντά στο Πάσχα, την εκλογή προέδρου αμέσως μετά και την χάραξη των διαδικασιών συνεδρίου από τον νέο αρχηγό στην συνέχεια.
venizelos
Τα όσα ακούστηκαν όμως στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μεταξύ του προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου και της …επίδοξης προέδρου Φώφης Γεννηματά, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.
Αφήνοντας να εννοηθεί η πρώην υπουργός ότι με τις διαδικασίες που δρομολογεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πιθανό να έχει μετανιώσει και να θέλει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, προκάλεσε την μήνιν του προέδρου. «Αυτό που λες με προσβάλλει. Αν συμφωνείτε όλοι σε αυτό, παραιτούμαι τώρα και να πάτε εσείς στη Βουλή να υπερασπιστείτε την χώρα», είπε, υποστηρίζοντας πως τέτοια σχόλια δεν έχουν ηθική βάση. «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να φέρει πίσω τον Παπανδρέου και όσους πήγαν μαζί του», είπε, σε ένα ξέσπασμα ενδεικτικό των πραγματικών του φόβων, ότι ίσως το ΠΑΣΟΚ υπό την Φώφη Γεννηματά να επανενωθεί με όσους εκείνος θεωρεί ότι διέσπασαν το κόμμα τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, στερώντας του την τρίτη θέση.
Ο «διάλογος» μεταξύ των δύο, συνεχίστηκε για ώρα, με την Φώφη Γεννηματά να αναρωτιέται για το ‘ξέσπασμα’ του προέδρου και να εκφράζει νέες διαφωνίες αυτή την φορά για το εφεύρημα του Ευάγγελου Βενιζέλου για ‘νέο μητρώο μελών’ που θα κλείσει μάλιστα 15 μέρες πριν το συνέδριο στις 30 Απριλίου και το οποίο θα αντιστοιχεί προφανώς στο 4,68% των εκλογών, και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιχειρεί να ελέγξει ως και την εκλογή συνέδρων, θέτοντας νέα κριτήρια στη σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.
Σε αυτή τη συνεδρίαση, που θα ακολουθήσει εκείνης της Κεντρικής Επιτροπής στις 27 Φεβρουαρίου, θα μετέχουν τα μέλη της ΚΕ, οι βουλευτές, η γραμματεία της Δημοκρατικής Παράταξης, οι δέκα πρώτοι υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου, ολόκληρο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, οι γραμματείς των  Νομαρχιακών Επιτροπών και οι υποψήφιοι βουλευτές ανάλογα με τις έδρες της εκλογικής περιφέρειας τους (ένας στις τριεδρικές, δύο στις περιφέρειες με 4 - 7 έδρες, τρεις στις περιφέρειες από 8 - 12 έδρες, τέσσερις από 13 έδρες και πάνω).
Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η ειδική αναφορά στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ λίγο μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στην μοναδική «εξαίρεση» της Φώφης Γεννηματά που δεν συμφώνησε με την εισήγηση του προέδρου. Και αν αυτή χαρακτηρίστηκε ‘θεμιτή’, η αναφορά της στην πιθανότητα ο κ.Βενιζέλος να μετέβαλε άποψη ως προς την αποχώρησή του, χαρακτηρίστηκε «απαράδεκτη» και «απολύτως ασύμβατη με το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι εξελίξεις σε σχέση με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ και την κατ´ επανάληψη τονισθείσα επιθυμία του κ. Βενιζέλου να αποχωρήσει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ»…
Και η «καυτή» περίοδος για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, μόλις ξεκίνησε…
http://www.matrix24.gr/

Read more...

"Μια ομαδούλα κυβερνούσε το κόμμα και έδινε εντολές"...


Πυρά Γιαννάκου κατά Σαμαρά: Μια ομαδούλα κυβερνούσε το κόμμα και έδινε εντολές
Πυρά Γιαννάκου κατά Σαμαρά (HXHTIKO)...
Απαντήσεις για όλα έδωσε η πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, εξαπολύοντας πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν υπήρξε καμία ματαίωση. Αυτό το είπαν φαίνεται γιατί...
περίμεναν διάφορα κανάλια έξω από το γραφείο του κ. Καραμανλή. Το ραντεβού θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά η κυρια Γιαννάκου για το επικείμενο ραντεβού με τον Κώστα Καρμανλή και συνέχισε:

«Πρέπει να εκφραστούν η ανησυχία για τον τόπο και για τη Νέα Δημοκρατία σε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι αποδεκτός από όλους».

«Η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να γίνει ένα ευρωπαϊκό και Δημοκρατικό κόμμα, δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που οι πάντες διορίζονται. Δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που αποφασίζουν 2-3 άνθρωποι. Δεν μπορεί να είναι μια μικρή ομαδούλα η οποία αποφασίσει και στρέφει το κόμμα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά η  Γιαννάκου και συνέχισε:

«Το θέμα μας δεν είναι να φύγει ο Σαμαράς και να μας έρθει ένας άλλος Σαμαράς. Πρέπει να κατανοηθεί και από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα», πρόσθεσε.
«Τόσο καιρό, και 5 χρόνια που ήμουν επικεφαλής των ευρωβουλευτών, ποτέ δεν με ρώτησε κανείς και για τίποτα. Δεν με ρώτησαν καν για το νομοσχέδιο της κ. Διαμαντοπούλου.

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ

πηγη enikos.gr

Read more...

Τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για το νέο φόρο ακινήτων


ÐÏËÕÊÁÔÏÉÊÉÅÓ
Αφορόλογητο όριο μόνο για την πρώτη κατοικία περιλαμβάνουν τα πλάνα της κυβέρνησης για το νέο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα, ενώ η υπόλοιπη αξία της συνολικής ακίνητης περιουσίας των ιδιοκτητών θα φορολογείται με βάση προοδευτική κλίμακα, με πολλούς φορολογικούς συντελεστές.
Όπως σημειώνεται, ακόμη και στην περίπτωση πρώτης κατοικίας, θα επιβάλλεται φόρος επί της αντικειμενικής αξίας για το ποσό άνω του αφορολόγητου ορίου, με στόχο να φορολογηθούν οι πολυτελείς κατασκευές σε ακριβές περιοχές της χώρας.
Το ύψος του αφορολόγητου ορίου για άγαμο, έγγαμο και παιδιά, θα προσδιοριστεί ανάλογα με τους εισπρακτικούς στόχους του νέου φόρου σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος για το προηγούμενο έτος υπολογίστηκε στα 2,65 δισ. ευρώ.
Ο νέος φόρος θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στην Ελλάδα και ανήκει σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, με βάση της νέες μειωμένες αντικειμενικές τιμές ακινήτων, που θα ανακοινωθούν ως το τέλος Ιουνίου.
Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής διάστασης του νόμου, μελετώνται εξαιρέσεις που θα αφορούν κυρίως αγροτικές εκμεταλλεύσεις και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που αποτελούν στοιχεία του ενεργητικού τους. Άγνωστο είναι ακόμη το τι θα γίνει με την περιουσία της Εκκλησίας ή αν θα υπάρξει αντιμετώπιση ανάλογη με αυτήν που θα επιφυλάξει ο νόμος για τα διατηρητέα κτίρια.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Λουκέτο στα κέντρα κράτησης μεταναστών προανήγγειλε ο Πανούσης


panousis67786
To άμεσο κλείσιμο του κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα προανήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση δια στόματος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και του Γιάννη Πανούση μετά την αυτοκτονία αλλοδαπού την Παρασκευή.
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, που έφτασε στο σημείο δήλωσε ότι χρειάζεται λίγος χρόνος αλλά η δέσμευση για κλείσιμο των κέντρων κράτησης θα γίνει πράξη.
«Ήρθα να εκφράσω την ντροπή μου. Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν. Το είπαμε πριν από τις εκλογές, το είπαμε και στη Βουλή ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί. Θέλουμε μόνο λίγες μέρες»δήλωσε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.
«Πάμε σε δομές ανοιχτής φιλοξενίας» πρόσθεσε.
http://lykavitos.gr/

Read more...

4 μύθοι και 1 αλήθεια


papandreou_4
Ζούμε ίσως την πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας σε αυτή την χώρα και αντί να επικεντρωνόμαστε στην ουσία των πραγμάτων, μέρος του πολιτικού συστήματος σκόπιμα αποφεύγει να καταδικάσει τις λασπολογίες και τους μύθους που καλλιεργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η εξυπηρέτηση του κομματικού συμφέροντος, υπερτερεί της ιστορικής αλήθειας για κάποιους.
Αν κάποιος ξετυλίξει το κουβάρι της Ιστορίας από το 2009 και μετά θα δούμε διάφορες συνομοσιολογικές ιστορίες να πλανώνται πάνω από την ελληνική πραγματικότητα. Είναι γνωστή εξάλλου η τακτική των εξώφυλλων (που στο περιεχόμενο δεν λένε τίποτα), των blog-ικών «αποκαλύψεων» και των ανύπαρκτων φυσικών προσώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δυστυχώς ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του στην αναζήτηση της αλήθειας. Ακόμα επομένως και όταν, μέσω στοιχείων αποδείξεις πως δεν είσαι «ελέφαντας», αυτό που μένει είναι η ρετσινιά και η αλήθεια που έπλασαν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
Προκειμένου να γίνω απολύτως κατανοητός, θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα γεγονότα. Γεγονότα, που ενώ αρχικά ήταν πρωτοσέλιδα και πρώτα θέματα στα δελτία ειδήσεων, όταν αποκαταστάθηκε η αλήθεια, πέρασε στα ψιλά. Γεγονότα, που στόχο είχαν τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Αρχικά είχαμε τις φήμες περί επενδύσεων του Ανδρέα Παπανδρέου (αδερφό του Γιώργου Παπανδρέου) σε συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου, γνωστά και ως CDS. Το δικαστήριο ήταν καταδικαστικό για τον συκοφάντη και μυθοπλάστη Π.Καμμένο, που στο δικαστήριο υποστήριξε ότι έκανε το κοινοβουλευτικό του έργο για λογαριασμό την Νέας Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα αθώωσε πανηγυρικά τον κ. Παπανδρέου.
Μετά ήταν η Μαργαρίτα Παπανδρέου και η υποτιθέμενη εμπλοκή της στην λίστα Λαγκάρντ, λίστα η οποία ήρθε στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Με έγγραφο του ΣΔΟΕ κατόπιν έρευνας δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο.
Είχαμε επίσης και το θέμα των οικονομικών του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου. Πάλι το ΣΔΟΕ σε έκθεσή του κατά την περάτωση ελέγχου αναφέρει την μη τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος.
Τέλος, ακούμε από την κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου τα περί εξεταστικής για το Μνημόνιο και τα περί “πειραγμένου” ελλείμματος το 2009. Βέβαια, είναι απορίας άξιο πως θα γίνει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, όταν υπουργός της κυβέρνησης πριν την ένταξη, μετέχει στην κυβέρνηση, ως κύριος κυβερνητικός εταίρος.
Φυσικά και η κυβέρνηση έχει χρέος να κάνει εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο. Μία εξεταστική όμως που θα αξιολογήσει τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση και υπόσταση και δεν θα έχει πολιτικές σκοπιμότητες. Ελπίζουμε, «η κυβέρνηση της Αριστεράς», να μην γίνει «ο αριστερός ψάλτης της δεξιάς» και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον Κώστα Καραμανλή.
Και για την ιστορική αλήθεια, παραποίηση τρόπου μέτρησης του ελλείμματος έγινε μόνο το 2004 από τον κ. Αλογοσκούφη(πρώην Υπ. Οικονομικών στην κυβ. Καραμανλή).
Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.
Παπαγόρας Δημήτριος
(Υπογραφών ιδρυτικής διακήρυξης ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Πρώην μέλος Κ.Σ. Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ιδιωτικός Υπάλληλος)
http://lykavitos.gr/

Read more...

Αυτοί είναι οι 84 Έλληνες που έλειπαν από την αρχική λίστα Λαγκάρντ (Λίστα)


863508-money
Μέσα στο κύμα των αποκαλύψεων της περασμένης εβδομάδας σχετικά με τους λογαριασμούς καταθετών της HSBC, στο φως ήρθαν 86 επιπλέον ελληνικοί λογαριασμοί που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική, μετά από την περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων της τράπεζας.
Συνολικά, ελληνικές καταθέσεις ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ δεν είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα Λαγκάρντ του 2010 και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, αφορά τα στοιχεία που υπέκλεψε ο Ερβέ Φαλσιανί από την HSBC Γενεύης την περίοδο 2006-2007.
Από την περαιτέρω εξέταση των στοιχείων, για την Ελλάδα προέκυψαν επιπλέον 86 εγγραφές σε σύγκριση με τη λίστα Λαγκάρντ. Συγκεκριμένα, από 2.062 εγγραφές που ήρθαν στη χώρα μας το 2010, με την επανεπεξεργασία και την εφαρμογή χαλαρότερων παραμέτρων προέκυψαν 2.148.
Τα άτομα της λίστας- την οποία η εφημερίδα δημοσιεύει χωρίς τα ονόματα, αλλά με την πόλη γέννησης, την εθνικότητα και τα ποσά- είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είτε έχουν αποκτήσει ελληνική εθνικότητα. Ομως στην αρχική επεξεργασία εντάχθηκαν από τις γαλλικές Αρχές σε λίστες άλλων χωρών, καθώς η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας που είχαν δηλώσει ήταν σε χώρες του εξωτερικού.
Από την ανάλυση των στοιχείων των 86 νέων εγγραφών ελληνικού ενδιαφέροντος φαίνεται πως 8 καταθέτες μοιράζονταν σχεδόν 185 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο ποσό που εντοπίστηκε σε λογαριασμό ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια.
lista1
lista2_0


Read more...

Προβάδισμα 27 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ...


 
...στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση...
Στην δημοσκόπηση της Marc, την πρώτη μετεκλογική με καταγραφή πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 45,4% ενώ η Νέα Δημοκρατία καταρρέει με 18,4%.

Την...
τεράστια αποδοχή της διαπραγμάτευσης που πραγματοποιεί η κυβέρνηση, από την κοινή γνώμη καταγράφει δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha. Σε αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου, με προβάδισμα 27 μονάδων από τη ΝΔ, καταγράφοντας ποσοστό 45,4% έναντι 18,4% της Νέας Δημοκρατίας.
Στην Τρίτη θέση το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή με 4,7% και το Ποτάμι με 4,6%. Το ΠΑΣΟΚ καταγράφεται εκτός βουλής με 2,8%, το ίδιο και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου με 2,0%. Ένωση Κεντρώων και Τελεία του Απόστολου Γκλέτσου, καταγράφουν σχεδόν τα ποσοστά που πήραν και στις εκλογές της 25ης του Ιανουαρίου.Καθολική σχεδόν είναι η αποδοχή τόσο των πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης όσο και των προγραμματικών της δηλώσεων. 83,1% εκφράζεται θετικά για τις πρώτες τις ημέρες, ενώ 79,9% τάσσεται υπέρ των προγραμματικών της δηλώσεων.
enikos.gr

Read more...