Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Στα άκρα οι σχέσεις Βενιζέλου - Φώφης Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ


Στα πρόθυρα νέας διάσπασης έφτασε χθες το ΠΑΣΟΚ, με την Φώφη Γεννηματά να βγαίνει στο ‘αντάρτικο’, διεκδικώντας αντί της προεδρικής πρότασης για συνέδριο στις 15 Μαΐου και εκλογή προέδρου μετά, την σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης Θέσεων κοντά στο Πάσχα, την εκλογή προέδρου αμέσως μετά και την χάραξη των διαδικασιών συνεδρίου από τον νέο αρχηγό στην συνέχεια.
venizelos
Τα όσα ακούστηκαν όμως στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μεταξύ του προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου και της …επίδοξης προέδρου Φώφης Γεννηματά, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.
Αφήνοντας να εννοηθεί η πρώην υπουργός ότι με τις διαδικασίες που δρομολογεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πιθανό να έχει μετανιώσει και να θέλει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, προκάλεσε την μήνιν του προέδρου. «Αυτό που λες με προσβάλλει. Αν συμφωνείτε όλοι σε αυτό, παραιτούμαι τώρα και να πάτε εσείς στη Βουλή να υπερασπιστείτε την χώρα», είπε, υποστηρίζοντας πως τέτοια σχόλια δεν έχουν ηθική βάση. «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να φέρει πίσω τον Παπανδρέου και όσους πήγαν μαζί του», είπε, σε ένα ξέσπασμα ενδεικτικό των πραγματικών του φόβων, ότι ίσως το ΠΑΣΟΚ υπό την Φώφη Γεννηματά να επανενωθεί με όσους εκείνος θεωρεί ότι διέσπασαν το κόμμα τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, στερώντας του την τρίτη θέση.
Ο «διάλογος» μεταξύ των δύο, συνεχίστηκε για ώρα, με την Φώφη Γεννηματά να αναρωτιέται για το ‘ξέσπασμα’ του προέδρου και να εκφράζει νέες διαφωνίες αυτή την φορά για το εφεύρημα του Ευάγγελου Βενιζέλου για ‘νέο μητρώο μελών’ που θα κλείσει μάλιστα 15 μέρες πριν το συνέδριο στις 30 Απριλίου και το οποίο θα αντιστοιχεί προφανώς στο 4,68% των εκλογών, και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιχειρεί να ελέγξει ως και την εκλογή συνέδρων, θέτοντας νέα κριτήρια στη σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.
Σε αυτή τη συνεδρίαση, που θα ακολουθήσει εκείνης της Κεντρικής Επιτροπής στις 27 Φεβρουαρίου, θα μετέχουν τα μέλη της ΚΕ, οι βουλευτές, η γραμματεία της Δημοκρατικής Παράταξης, οι δέκα πρώτοι υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου, ολόκληρο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, οι γραμματείς των  Νομαρχιακών Επιτροπών και οι υποψήφιοι βουλευτές ανάλογα με τις έδρες της εκλογικής περιφέρειας τους (ένας στις τριεδρικές, δύο στις περιφέρειες με 4 - 7 έδρες, τρεις στις περιφέρειες από 8 - 12 έδρες, τέσσερις από 13 έδρες και πάνω).
Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η ειδική αναφορά στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ λίγο μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στην μοναδική «εξαίρεση» της Φώφης Γεννηματά που δεν συμφώνησε με την εισήγηση του προέδρου. Και αν αυτή χαρακτηρίστηκε ‘θεμιτή’, η αναφορά της στην πιθανότητα ο κ.Βενιζέλος να μετέβαλε άποψη ως προς την αποχώρησή του, χαρακτηρίστηκε «απαράδεκτη» και «απολύτως ασύμβατη με το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι εξελίξεις σε σχέση με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ και την κατ´ επανάληψη τονισθείσα επιθυμία του κ. Βενιζέλου να αποχωρήσει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ»…
Και η «καυτή» περίοδος για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, μόλις ξεκίνησε…
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: