Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Η μεγάλη παγίδα...




Ο πήχης για όλους πλέον είναι τα αποτελέσματα του Ιουνίου 2012...
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά τους χθες να μετριάσουν τις εντυπώσεις υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ από τα αποτελέσματα σε Αττική – Αθήνα, έπεσαν σε μια πολύ μεγάλη παγίδα.
Ανέδειξαν...
σε βασικό κριτήριο για την ποσοστιαία επιρροή των κομμάτων, τα αποτελέσματα του Ιουνίου 2012 – στην επικράτεια και σε κάθε Περιφέρεια.
Με αυτό το κριτήριο επιχειρήθηκε να αξιολογηθεί η επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ όλο το βράδυ της πρώτης Κυριακής.
Έτσι όμως έθεσαν τον πήχη και για τους ίδιους.
Αν χθες ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσει πώς η κα Δούρου για παράδειγμα πήρε 5-6% λιγότερο από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική στις εθνικές εκλογές του 2012, το θέμα θα επανέλθει με ακόμη δριμύτερο τρόπο για τη ΝΔ σε περίπτωση που το πανελλαδικό της ποσοστό στις ευρωεκλογές υπολείπεται π.χ. 6% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012.
Αν σκεφτόντουσαν λίγο πιο στρατηγικά στη ΝΔ και λιγότερο με τη λογική «να τη βγάλουμε απόψε και βλέπουμε», θα επέλεγαν τη σύγκριση με τα ποσοστά των εθνικών εκλογών του Μαίου του 2012, που τους εξυπηρετούν μακροπρόθεσμα πολύ περισσότερο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Μαρινάκης: Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου...



Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή απηύθυνε με δήλωσή του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ο...
πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα του α' γύρου κι έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την συμμετοχή σας στη χθεσινή γιορτή της Δημοκρατίας και την μεγάλη ανταπόκριση σας στην προσπάθειά του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ», για την ένταξη της πόλης μας σε μια νέα εποχή.
Το πρώτο βήμα έγινε. Ο Πειραιάς αλλάζει. Με αγάπη και μεράκι, σκληρή δουλειά και χωρίς πολλά λόγια συνεχίζουμε να βαδίζουμε στον δρόμο της δημιουργίας, της ανάπτυξης και της εργασίας, με γνώμονα ένα καλύτερο μέλλον για τα Παιδιά του Πειραιά.
Την Κυριακή, σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά στις κάλπες και να στείλουμε όλοι μαζί το ηχηρό μήνυμα της αλληλεγγύης που ήδη συντελείται στην πόλη μας"...

Read more...

Θεοδωράκης:Φάντασμα του παρελθόντος η Χ.Α....


"Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι με την ψήφο δεν παίζουμε. Θα ήταν ένα πολύ αρνητικό μήνυμα αν αυτή η χώρα, αυτή τη στιγμή, βγάλει από την κάλπη των ευρωεκλογών ενισχυμένη μία παράταξη βίας, που...
επαναφέρει κάποια φαντάσματα του παρελθόντος στην πολιτική σκηνή. Πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά οι πολίτες ότι δεν δίνουμε λάθος μηνύματα στην Ευρώπη και στα παιδιά μας".
Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης την αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε ως "ένα φάντασμα του παρελθόντος"...
enikos.gr

Read more...

Τα Ανώγεια "πάτησαν" τη Χρυσή Αυγή...


Μόλις 0,3%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 6 ψήφους συγκέντρωσε η Ελληνική Αυγή (παράταξη που στηρίζεται από τη...
Χρυσή Αυγή) στα Ανώγεια.


Το χωριό που έχει ζήσει ολοκαύτωμα και βασανιστήρια "επέτρεψε" ... την είσοδο στους χρυσαυγίτες, ωστόσο τους έδωσε ένα από τα μικρότερα - αν όχι το μικρότερο - ποσοστό στη χώρα:

cretalive.gr

Read more...

Παύλος Χαϊκάλης: Θέμα ηγεσίας εάν δεν πιάσουμε συγκεκριμένο ποσοστό

Παγωμάρα στο επιτελείο των ΑΝΕΛ προκαλούν οι δηλώσεις του υποψήφιου για την Περιφέρεια της Αττικής, Παύλου Χαϊκάλη. Επανέλαβε προεκλογικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, θέτοντας ευθέως θέμα ηγεσίας στην παράταξη
 «Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ούτε η ΝΔ κέρδισε, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, με τη στήριξη των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης.
Σε ό,τι δε αφορά στη στήριξη στον β' γύρο στην περιφέρεια Αττικής, σημείωσε:
«Δεν μπορώ να πω σ' αυτούς τους ανθρώπους να πάνε και να κάνουν κάτι. Ξέρουν τις πολιτικές μας και τις θέσεις μας και ό,τι πιστεύει ο καθένας ας κάνει. Αν δώσω γραμμή για κάποιον, είναι σαν να πιστεύω ότι είναι πρόβατα. Είμαι, όμως, από αυτούς που έχουν πει ότι δεν μπορεί να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Δεν αισθάνομαι ότι αύριο, αν πέσει η περιφέρεια στα χέρια της κ. Δούρου, θα επέλθει μια αλλαγή. Μπορεί να είναι καλύτερα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αλλά δεν μπορώ να το πω. Ούτε στους ψηφοφόρους που έχουν παλέψει για άλλα πράγματα (μπορώ) να τους πω πήγαινε να ψηφίσεις το Σγουρό ή τη Δούρου. Ο Σγουρός είναι δοκιμασμένος ως νομάρχης 12 χρόνια και η Δούρου πάει να μπει τώρα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι μπορεί να είναι και ικανή να αντιμετωπίσει προβλήματα. Δεν με έχει πείσει προσωπικά».
Σημείωσε ακόμη ότι «αν το λέτε από την αντιμνημονιακή άποψη, σωστά (σ.σ.: είναι να ψηφίσουν Δούρου). Αλλά ο συνδυασμός μας κατέβηκε υπό τη δική μου ηγεσία και κρατώ τις δικές μου απόψεις. Εάν το κόμμα θέλει να κρατήσει μια άλλη γραμμή, είναι θέμα του κόμματος».
Σε ό,τι αφορά το μέλλον των ΑΝΕΛ ο –και- βουλευτής του κόμματος είπε:
«Ο πρόεδρος έχει θέσει ένα ζήτημα ότι αν δεν πιάσουμε ένα ποσοστό των εκλογών του Μαΐου θα καλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να κάνουμε συζήτηση και να βάλει και το θέμα αλλαγής ηγεσίας. Εγώ θεωρώ ότι πριν φτάσουμε στο σημείο να καταδικάσουμε τον πρόεδρο, πρέπει καθένας να καταδικάσει τον εαυτό του, διότι αν έχουμε κάνει λάθη, τα έχουμε κάνει όλοι μας. Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις πρόεδρο έτσι. Πρέπει να κάνουμε μια αυτοκριτική, να την τεκμηριώσουμε ουσιαστικά και να τη βάλουμε μέσα σε κάποια πλαίσια, αν, όντως, είναι ευθύνη του προέδρου ή των οργάνων. Μην προκαταλαμβάνουμε κάτι, πριν γίνει και να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα, τα οποία σίγουρα δεν θα είναι στο 11%. Γιατί δεν μου άρεσε ποτέ να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου…».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/

Read more...

19η ΜΑΪΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

ImageΞηρανθήτω ημίν ο λάρυγξ εάν επιλαθώμεθά σου ω Πάτριος Ποντία γη. (Λεωνίδας Ιασονίδης)
Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον (Κώστας Π. Μαυρόπουλος)
Γενοκτονία των Ποντίων
Η γενοκτονία ως όρος καθιερώθηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης, όταν καταδικάστηκε η ναζιστική ηγεσία για τα εγκλήματα πολέμου κατά των Εβραίων.Ως νομική έννοια διατυπώθηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και καθιερώθηκε στις 9/12/1948, με τη σύμβαση της Ρώμης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τρεις γενοκτονίες συντελέστηκαν τον 20ο αιώνα, των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και των Εβραίων. Εξ’ αυτών οι δύο αναγνωρίστηκαν παγκοσμίως, άμεσα των Εβραίων και έμμεσα των Αρμενίων.
Με το τρίπτυχο «ένα κράτος, μια θρησκεία, ένας λαός», και έχοντας ως συμβουλάτορες Γερμανούς αξιωματικούς, οι Νεότουρκοι αρχικά και στη συνέχεια ο Μουσταφά Κεμάλ, σχεδίασαν και εκτέλεσαν τις δύο πρώτες γενοκτονίες. Το 1915 την γενοκτονία των Αρμενίων και από το 1916 έως το 1923 τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Με το πρόσχημα να μην ενωθούν οι Έλληνες του Πόντου με τις Ρωσικές δυνάμεις, που πολιορκούσαν τον Πόντο, εκτόπισαν τον πληθυσμό από τις παραλιακές περιοχές, στα μεσόγεια της χώρας. Μέσα στο καταχείμωνο, σε εξοντωτικές και χωρίς στοιχειώδη σίτιση και ανάπαυση πορείες, έχασαν τη ζωή τους πολλοί Έλληνες. Εκτός από τους θανάτους που προέκυψαν από τις ταλαιπωρίες υπήρξαν και πολλές περιπτώσεις φρικιαστικών θανάτων από άτακτους τσέτες υπό τα αδιάφορα βλέμματα των συνοδών χωροφυλάκων. Σε πολλές δε περιπτώσεις και με την βοήθεια τους. Και βέβαια δεν εξέλειπαν οι βιασμοί γυναικών, ακόμη και εγκύων, ανήλικων κοριτσιών αλλά ακόμη και ανήλικων αγοριών. Επίσης πολλοί Έλληνες πέθαναν στα τάγματα εργασίας καταπονημένοι από τις εξαντλητικές εργασίες. Έτσι με την εξόντωση του μισού πληθυσμού (353.000) και τον εκτοπισμό-ξεριζωμό του άλλου μισού, τον Αύγουστο του 1923 ο Μουσταφά Κεμάλ αναφώνησε θριαμβευτικά: «Επί τέλους τους ξεριζώσαμε».
Για πάνω από 70 χρόνια, η λέξη γενοκτονία ήταν σχεδόν απαγορευμένη προς χάριν της Ελληνοτουρκικής φιλίας. Οι Πόντιοι όμως δεν ξέχασαν ποτέ το δράμα των προγόνων τους. Πάντα ερχόταν στο νου τους η εικόνα των γονιών και των παππούδων, που όταν ανέφεραν τη λέξη «πατρίδα», γέμιζαν τα μάτια τους δάκρυα. Οργανώθηκαν και αντρώθηκαν κύρια μετά το 1980, και αποφάσισαν να κάνουν το χρέος τους. Έτσι φτάσαμε στην καθιέρωση ημέρας μνήμης για τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας. Η ιδέα και οι πρωτοβουλίες για την ψήφιση του σχετικού νόμου ανήκουν στον κοινωνιολόγο Μιχάλη Χαραλαμπίδη.
Με τον νόμο 2193 της 8/11/3/94, η 19η Μαΐου, καθιερώνεται ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η ημερομηνία αυτή επιλέχτηκε επειδή ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στις 19 Μαΐου του 1919 στην Σαμψούντα και τότε ξεκίνησε η δεύτερη και πιο βίαιη φάση του σχεδίου αφανισμού των Ελλήνων.
Τρεις ήταν οι κύριοι παράγοντες που συνήργησαν στην γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Πρώτος παράγοντας οι Γερμανοί καθοδηγητές των Νεότουρκων και του Κεμάλ όπως προαναφέρθηκε. Δεύτερος παράγοντας οι Σοβιετικοί που στήριξαν πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά τον Κεμάλ, επονομάζοντας μάλιστα το κίνημά του «εθνικοαπελευθερωτικό». Αλήθεια από ποιόν; Και τρίτος παράγοντας οι Άγγλοι, Γάλλοι και Αμερικανοί που αρχικά ήταν σύμμαχοι της Ελλάδας και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν αβοήθητη. Οι Σοβιετικοί στήριξαν τον Κεμάλ και για έναν άλλο λόγο. Όταν ξεκίνησαν την επανάστασή τους, η Ελλάδα είχε αποστείλει μια σημαντική στρατιωτική δύναμη για να στηρίξει το καθεστώς του Τσάρου. Αυτό δεν το ξέχασαν και δεν το συγχώρησαν ποτέ.
Την ίδια ημερομηνία έχουν καθιερώσει και οι Τούρκοι σαν γιορτή της νεολαίας αλλά και του ξεριζωμού των Ελλήνων. Μάλιστα στα περίχωρα της Σαμψούντας έχουν ιδρύσει χωριό που φέρει την ονομασία 19 Μαίου. Γι αυτό θα πρέπει οι Έλληνες να είναι προσεκτικοί και να μην πέφτουν σε παγίδες, όπως συνέβη στο παρελθόν με τα εξής θλιβερά περιστατικά:
1. Συμμετείχε και τραγούδησε στην γραμμή του Αττίλα στην Κύπρο στις 19 Μαίου 1997 ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς. (Εκ των υστέρων ζήτησε συγνώμη)
2. Επελέγει να σταλεί η κρατική ορχήστρα Αθηνών στη γιορτή της τουρκικής νεολαίας την ημερομηνία αυτή το 1998. (Τα μέλη της αρνήθηκαν να πάνε και ο υπουργός πολιτισμού Ε. Βενιζέλος αναγκάστηκε να αναστείλει την αποστολή).
3. Το 1998 ο τότε υπουργός εξωτερικών Γ.Α. Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του σφαγέα των Ποντίων Μουσταφά Κεμάλ.
4. Στις 19 Μαίου 2000 προσγειώθηκαν τουρκικά αεροπλάνα στην Άγχίαλο ενώ αποβιβάστηκαν τουρκικά στρατεύματα στην Πελοπόννησο στα πλαίσια άσκησης Ελλάδας-Τουρκίας.
Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού σε επίπεδο κρατών έχει αναγνωριστεί μόνο από την Κύπρο, ενώ η Αρμενική έχει αναγνωριστεί σε πάνω από 70. Έχει αναγνωριστεί όμως από τις πολιτείες της Ν.Υόρκης, του Νιού Τζέρσεϊ και της Κολούμπια το 2002, της Γεωργίας και της Πενσυλβάνια το 2004, του Κλίβελαντ το 2005 και της Μασαχουσέτης το 2006.
http://mavropouloskostas.wordpress.com/

Read more...

ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 60% Ο ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ
Μεγαλύτερο από 60% αναμένεται να είναι το ποσοστό που θα πάρει οΜώραλης στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης του Πειραιά. Οι ψηφοφόροι που επέλεξαν άλλους υποψηφίους και κυρίως αυτοί τις αριστεράς είναι πολύ πιο κοντά στον...
κεντρώο Μώραλη, παρά στον ακροδεξιό Μιχαλολιάκο. Οι πρώτες εκτιμήσεις, αν και είναι νωρίς αναφέρουν ότι η διαφορά του Μώραληθα είναι τεράστια και θα κινηθεί περίπου στο 60%-40%, ίσως και 65%-35%. Λογική εξέλιξη γιατί ο Μιχαλολιάκος έχει πιάσει την εκλογική οροφή του και δεν έχει ιδεολογικές δεξαμενές για να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/05/60.html

Read more...

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 113 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ...


Οι δήμοι όπου εκλέγονται οι δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή...
των Δημοτικών Εκλογών είναι:

Αγαθονησίου - Κοττορός Ευάγγελος 58,21
Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνης - Ταταράκης Ιωάννης 56,38
Αγ. Ευστρατίου - Κακαλή Μαρία 58,70
Αγκιστρίου - Αθανασίου Ιωάννης 58,86
Αγράφων - Μπάμπαλης Θεόδωρος 100
Αλεξανδρούπολης - Λαμπάκης Ευάγγελος (ανεξάρτητος με την υποστήριξη της ΝΔ) 55,58
Αλιάρτου Βοιωτίας - Ντασιώτης Γεώργιος 78,32
Αμαρίου Ρεθύμνης - Μουρτζάνος Παντελεήμων 52,77
Αμαρουσίου - Πατούλης Γεώργιος 57,92
Αμοργού - Φωστιέρης Νικόλαος 51,30
Αμπελοκήπων-Μενεμένης ΘΣΝ - Κυριζόγλου Λάζαρος 53,15
Αμφίκλειας - Ελάτειας - Γώγος Γεώργιος 54,14
Ανατολικής Μάνης - Ανδρεάκος Πέτρος 93,21
Ανάφης - Ρούσσος Ιάκωβος 59,89
Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Μπαλιούκος Διονύσιος 53,61
Άνδρου - Σουσούδης Θεοδόσιος 59,89
Αντιπάρου - Φαρούπος Αναστάσιος 54,52
Αργιθέας Καρδίτσας - Τσιβόλας Λάμπρος 60,37
Άργους-Μυκηνών - Καμπόσος Δημήτριος (ανεξάρτητος με την υποστήριξη της ΝΔ) 61,12
Αριστοτέλη - Μίχος Γιάννης 51,13
Αρχαίας Ολυμπίας - Κοτζάς Ευθύμιος 53,07
Ασπροπύργου - Μελετίου Νικόλαος 50,85
Αστυπάλαιας - Κονταράτος Πανορμίτης 54,65
Βέλου - Βόχας Κορινθίας - Παπακυριάκου Αννίβας 50,76
Βιάννου Ηρακλείου - Μπαριτάκης Παύλος 61,03
Βόρειας Κυνουρίας - Μαντάς Παναγιώτης 52,87
Βορείων Τζουμέρκων - Σεντελές Ιωάννης 87,7
Γαύδου - Καλλινίκου Ευαγγελία 51,82
Γεωργίου Καραϊσκάκη - Μίγδος Περικλής 58,21
Γρεβενών - Δασταμάνης Γεώργιος 50,71
Δάφνης - Υμηττού - Σταυριανουδάκης Μιχαήλ 50,56 (ανεξάρτητος με την υποστήριξη της ΝΔ)
Δομοκού - Τζιαχρήστας Δημήτριος 50,73
Δωρίδος - Καπεντζώνης Γεώργιος 51,32
Ελαφονήσου - Λιάρος Χαράλαμπος 51,76
Επιδαύρου - Γκάτζιος Κωνσταντίνος 57,34
Ευρυμάνθου - Καρπής Αθανάσιος 58,50
Ευρώτα - Γρυπιώτης Ιωάννης 55,36
Ζαχάρως - Χρονόπουλος Πανταζής 50,47
Ηρακλειάς - Κοτσακιαχίδης Κλεάνθης 55,12
Θέρμης - Παπαδόπουλος Θεόδωρος 66,89
Θέρμου - Κωνσταντάρας Σπυρίδων 68,25
Ιητών - Πετρόπουλος Μιχαήλ 63,71
Καλαβρύτων - Λαζουράς Γεώργιος 52,88
Καλαμάτας - Νίκας Παναγιώτης 54,11 (ανεξάρτητος με την υποστήριξη της ΝΔ)
Καρπάθου - Λάμπρος Ηλίας 54,96
Καρπενησίου - Σουλιώτης Νικόλαος (ανεξάρτητος με την υποστήριξη της ΝΔ)
Καρύστου - Ραβιόλος Ελευθέριος 51,58
Κάσου - Σορώτου-Τσανάκη Μαίρη 55,47
Κασσάνδρας - Κυρίτσης Βασίλειος 53,41
Κατερίνης - Χιονίδης Σάββας 50,58 (ανεξάρτητος με την υποστήριξη της ΝΔ)
Κάτω Νευροκοπίου - Γιαννόπουλος Βασίλειος 50,87
Κέας - Ευαγγέλου Ιωάννης 51,60
Κιμώλου - Βεντούρης Κωνσταντίνος 58,02
Κομοτηνής - Πετρίδης Γιώργος 56,13
Κρωπίας - Κιούσης Δημήτριος 75,92
Κύθνου - Γαρδέρης Σταμάτιος 51,86
Λειψών - Μάγγος Φώτιος (100)
Λέρου - Κόλιας Μιχαήλ 51,18
Λήμνου - Μαρινάκης Δημήτριος 51,66
Λίμνης Πλαστήρα - Τσιαντής Δημήτριος 58,61
Μαλεβιζίου - Μαμουλάκης Κωνσταντίνος 79,55
Μαραθώνος - Ψηνάκης Ηλίας 53,74
Μεγανησίου - Δάγλας Παύλος 54,60
Μεγίστης - Πανηγύρης Παύλος 55,07
Μήλου - Δαμουλάκης Γεράσιμος 56,19
Μίνωα Πεδιάδας - Καλογεράκης Ζαχαρίας 50,16
Μονεμβασίας - Τριχείλης Ηρακλής 73,86
Μουζακίου - Κωτσός Γεώργιος 55,67
Μυλοποτάμου - Κόκκινος Δημήτριος 91,88
Ναυπλιέων - Κωστούρος Δημήτριος 52,25
Νέας Ζίχνης - Δαϊρετζής Ανδρέας 53,80
Νεμέας - Καλαντζής Κωνσταντίνος 52,37
Νίκαιας-Ρέντη - Ιωακειμίδης Γιώργος 62,25 (ΝΔ - Αριστερά)
Νικολάου Σκουφά (Άρτας) - Γιαννούλης Ευστάθιος 54,77
Νισύρου - Κορωναίος Χριστοφής 59,96
Οινουσσών - Βογιατζής Στέφανος 55,26
Ορεστίδος Καστοριάς - Κεπαπτσόγλου Παναγιώτης 63,35
Οροπεδίου Λασιθίου - Στεφανάκης Ιωάννης 52,07
Παλαιού Φαλήρου - Χατζηδάκης Διονύσιος 65,88 (ανεξάρτητος με την υποστήριξη της ΝΔ)
Παξών - Βλαχόπουλος - Σπυρίδων 50,91
Παρανεστίου Δράμας - Σωτηριάδου Αλεξάνδρα 54,96
Πάργας - Νάστας Αντώνιος 65,63
Πάτμου - Στόικος Γρηγόριος 60,25
Περιστερίου - Παχατουρίδης Ανδρέας 62,16
Πηνειού Ηλείας - Καστρινός Αλέξιος 61,03
Πλατανιά Χανίων - Μαλανδράκης Ιωάννης 61,88
Πολυγύρου Χαλκιδικής - Ζωγράφος Αστέριος (ανεξάρτητος με την υποστήριξη της ΝΔ) 66,43
Πόρου - Δημητριάδης Ιωάννης 56,02
Πρεσπών - Πασχαλίδης Παναγιώτης 50,52
Πυλαίας - Χορτιάτη - Καϊτεζίδης Ιγνάτιος 64,27
Πύλης Τρικάλων - Μαράβας Κωνσταντίνος 52,54
Πύλου - Νέστορα - Καφαντάρης Δημήτριος 50,95
Πωγωνίου Ιωαννίνων - Καψάλης Κωνσταντίνος 53,63
Σερίφου - Αντωνάκης Αντώνιος 50,61
Σητείας - Πατεράκης Θεόδωρος 65,16
Σιθωνίας - Τζίτζιος Ιωάννης 80,86
Σικίνου - Μαράκης Βασίλειος 53,28
Σίφνου - Μπαμπούνης Ανδρέας 54,07
Σουλίου - Μπραΐμη - Μπότση Σταυρούλα 51,05
Σουφλίου - Πουλιλός Ευάγγελος 53,73
Σπετσών - Λυράκης Παναγιώτης 66,01
Στυλίδας - Γκλέτσος Απόστολος 67,73
Σύμης - Παπακαλοδούκας Ε. 55,85
Σφακίων Πολάκης Παύλος (100)
Τήλου - Κάμμα - Αλειφέρη Μαρία (100)
Τοπείρου Ξάνθης - Μίχογλου Θωμάς 59,89
Φιλιατών - Παππάς Σπυρίδωνας 50,98
Φολεγάνδρου - Βενιός Ελευθέριος 50,17
Φούρνων Ικαρίας - Μαρούσης Ιωάννης 56,60
Χάλκης - Πατρός Μιχαήλ 53,66
Χερσονήσου Ηρακλείου - Μαστοράκης Ιωάννης 51,07
Ψαρρών - Βρατσάνος Κωνσταντίνος 51,29
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/05/113.html

Read more...

Χρηματισμός βουλευτών του SPD (;) ...


tank-arma-tethorakismeno-Leopard



...που συνδέονται με τα εξοπλιστικά στην Ελλάδα...
Αμοιβή ύψους άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ έλαβαν δύο πρώην βουλευτές του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) από την εταιρεία Krauss-Maffei-Wegmann, σύμφωνα με ...
δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι φερόμενες δωροδοκίες συνδέονται με ύποπτες συμφωνίες του ομίλου εξοπλιστικών του Μονάχου στην Ελλάδα.
«Η KMW πλήρωσε κρυφά σε μια εταιρεία συμβούλων δύο πρώην βουλευτών του SPD την περίοδο 2000-2005 πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ» επισημαίνεται στο δημοσίευμα και τονίζεται ότι «αυτό αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας σχετικά με δύο συμφωνίες για τεθωρακισμένα». Αφορμή της έρευνας, την οποία ζήτησε η ίδια η KMW, ήταν υποτιθέμενες δωροδοκίες σε συμφωνίες με την Ελλάδα.
Ο όμιλος, συνεχίζει το δημοσίευμα, πούλησε την τελευταία δεκαετία τεθωρακισμένα τύπου προς την Αθήνα Leopard -2 και οβιδοβόλα αξίας περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Η προετοιμασία και η σύναψη της συμφωνίας για τα τεθωρακισμένα έγιναν ιδιαίτερα σε αυτά τα χρόνια, στα οποία, σύμφωνα με την έρευνα, οι δύο πολιτικοί της SPD, Ντάγκμαρ Λουκ και Χάιντς-Άλφρεντ Στάινερ, έλαβαν από την KMW, μέσω εταιρείας με το όνομα «BFS», την αμοιβή ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ. «BFS» σημαίνει «Γραφείο Συμβούλων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη» εξηγεί η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο κ. Λουκ ήταν μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής από το 1980 ως το 1990 και είχε ήδη τότε εξαιρετικές διασυνδέσεις με την Ελλάδα, ενώ ο κ. Στάινερ ήταν μέλος του Κοινοβουλίου από το 1980 ως το 1994 και υπήρξε κατά καιρούς αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας.
Η KMW ανέθεσε την έρευνα στην εταιρεία PwC (Price Waterhouse Coopers), η οποία κατέληξε στο αποτέλεσμα ότι ο σκοπός της αμοιβής δεν είναι κατανοητός. Οι ελεγκτές ενεργοποιήθηκαν μετά την ομολογία ενός πρώην αγοραστή εξοπλιστικών στο υπουργείο Άμυνας στην Αθήνα στο τέλος του 2013, ότι είχε δωροδοκηθεί για τις συμφωνίες των τεθωρακισμένων από Έλληνες συμβούλους του γερμανικού ομίλου.
Η Εισαγγελία στην Αθήνα διεξάγει έρευνα σε βάρος του πρώην αγοραστή εξοπλιστικών, σε βάρος άλλων υπόπτων στην Ελλάδα και σε βάρος ενός πρώην μάνατζερ της KMW, αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι στην Εισαγγελία «Μόναχο Ι» βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ελέγχου για φοροδιαφυγή εναντίον πρώην συνεργατών του ομίλου, καθώς δωροδοκίες δηλώθηκαν ψευδώς και είχαν λανθασμένα αφαιρεθεί ως δαπάνες από τον φόρο. Δεν είναι γνωστό εάν τα ευρήματα της έρευνας της PwC για τους Λουκ και Στάινερ έχουν παρουσιαστεί στην Εισαγγελία του Μονάχου.
«Το γεγονός ότι οι πληρωμές προς τους επί μακρόν βουλευτές της SPD ήρθαν στο φως κατά τις εσωτερικές έρευνες της KFW για τις συμφωνίες των τεθωρακισμένων, προκαλεί την υποψία ότι με αυτά τα χρήματα επηρεάστηκε η παραγγελία στην Αθήνα» υπογραμμίζει η εφημερίδα και αναφέρει ότι τόσο η KMW όσο και οι δύο πρώην βουλευτές «δεν θέλουν να δηλώσουν κάτι σχετικώς με το εάν ένα μέρος των χρημάτων διοχετεύθηκε πχ. σε πολιτικούς του τότε κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα». Ο όμιλος, καταλήγει η εφημερίδα, είχε δηλώσει πριν από μήνες ότι ούτε είχε δώσει δωροδοκίες ούτε είχε δώσει τέτοια εντολή σε κάποιον άλλον, αλλά η KMW δεν δηλώνει πλέον τίποτα.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ερμηνεύοντας την ήττα του Άρη...


koppa
Στην αποτυχία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών αναφέρθηκε, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η υποψήφια ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαριλένα Κοππά.


Η ευρωβουλευτής έκανε λόγο για...
πολιτική ήττα της ΝΔ στην Αθήνα και καταλόγισε στον Άρη Σπηλιωτόπουλο ευθύνες για την αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στην πρωτεύουσα. «Το πολιτικό δίλημμα που τέθηκε στις εκλογές απαντήθηκε, με την ΝΔ να μην περνάει στον δεύτερο γύρο στην Αθήνα και την Περιφέρεια Αττικής», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαριλένα Κοππά, ενώ σε άλλο tweet της πρόσθεσε: «Η ακροδεξιά διολίσθηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου σε θέματα όπως του τζαμιού έστειλε κόσμο στην πρωτότυπη ακροδεξιά εκδοχή: την Χρυσή Αυγή».

matrix24.gr

Read more...

ΚΚΕ: Μην προτιμήσετε κανέναν...




...από τους υπόλοιπους...
Ικανοποίηση του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, μάχη για όσους νομούς και δήμους δεν έχουν ...
κριθεί ακόμη και μήνυμα μη στήριξης κανενός άλλου κόμματος έστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αποτιμώντας το αποτέλεσμα της κάλπης. « Ο εκλογικός νόμος με το β' γύρο νοθεύει την επιλογή του λαού. Το ΚΚΕ δεν υπέκυψε ούτε πρόκειται να υποκύψει σε διλήμματα και να επιλέγει το μικρότερο κάθε φορά κακό, που στο τέλος αποδεικνύεται είτε εξίσου, είτε χειρότερο κακό» είπε ο γγ του κόμματος.
"Εκεί που τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν θα είναι στο β' γύρο, καλούμε το λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων και των συνδυασμών, όπως κι αν ονομάζονται, που κινούνται στη γραμμή της ενσωμάτωσης του λαού σε νέους μηχανισμούς που έχουν φτιαχτεί κυρίως μετά τον "Καλλικράτη", αλλά και τη στρατηγική της ΕΕ για Ευρώπη των περιφερειών κλπ. Το ΚΚΕ έγκαιρα έχει ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα από την αρχή της εκλογικής μάχης, να μην προτιμήσει κανέναν από τους υπόλοιπους ο λαός" αναφέρει στο μήνυμά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Καλεί το λαό να αντισταθεί στα ψεύτικα διλήμματα "σταθεροποίηση και ανάκαμψη" ή "αποσταθεροποίηση", στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού η σταθερότητα και ανάκαμψη θα αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το λαό ενώ παράλληλα κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι "ούτε θέλει ούτε μπορεί να σώσει το λαό, να ανοίξει δρόμο ανατροπής".

Προτρέπει τέλος τους ψηφοφόρους να δώσουν ψήφο στο β' γύρο και στις ευρωεκλογές στο ΚΚΕ για να υπάρξουν προϋποθέσεις ανάκαμψης του κινήματος, του λαού και συγκέντρωσης δυνάμεων, σε όφελος του λαού.

Read more...

Κατρακύλα χωρίς πάτο ...


 


NEA ANAΡΤΗΣΗ

Αρνείται να βάλει πάτο στην κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θέτει τώρα ως πήχη τη...
«συνολική αίσθηση που θα δημιουργηθεί» το βράδυ της επόμενης Κυριακής
Σε ερώτηση σε διακαναλική συνέντευξη, για το πού τοποθετεί τον πήχη της επόμενης Κυριακής, ώστε να μην δρομολογηθούν εξελίξεις, τόνισε ότι αυτός είναι η συνολική αίσθηση που θα δημιουργηθεί το βράδυ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «όλοι θα είναι πιο επαγγελματίες με σεβασμό στον πολίτη και την αλήθεια».
Σαν να μην έφτανε αυτό, σχολιάζοντας τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ο Ευ. Βενιζέλος δεν δίστασε να κατηγορήσει την αντιπολίτευση και την κοινωνία για την άνοδό της, λέγοντας ότι δεν λειτούργησαν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας.
Απέδωσε τα ποσοστά εν μέρει στην κρίση, αλλά και στη γενικότερη απαξίωση των θεσμών, πράγμα για το οποίο επέρριψε ευθύνες και στην Αντιπολίτευση.
«Σας θυμίζω ότι είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου πριν από ένα χρόνο και πριν τη δολοφονία Φύσσα να μιλώ για την ανάγκη συστράτευσης του κοινοβουλευτικού τόξου» τόνισε, προσθέτοντας τα κόμματα της Αντιπολίτευσης «άθροιζαν ψήφους κατά του μνημονίου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε μίλησε για μία ψευδαίσθηση που έζησε η χώρα το απόγευμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών λίγο μετά την ανακοίνωση των exit poll. «Η χώρα έζησε μια ψευδαίσθηση μεταξύ 7 και 9 το βράδυ. Άλλη η εικόνα που έδωσαν τα exit poll κι άλλα τα πραγματικά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «όποιος λειτούργησε με ωριμότητα και σοφία στον πρώτο γύρο έτσι θα λειτουργήσει και στον δεύτερο γύρο. Θέλω να ελπίζω ότι το αποτέλεσμα θα επιτρέψει στη χώρα να βγει από το μνημόνιο χωρίς οπισθοχωρήσεις».

Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας. «Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, κάποιοι βέβαια σκυλιάζουν που βγαίνουμε από το Μνημόνιο, αλλά η τρόικα θα φύγει».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου για στήριξη σε Σγουρό και Καμίνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «καθαρή και υπεύθυνη στάση της ΝΔ» και δήλωσε βέβαιος πως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν με αυτοδιοικητικά κριτήρια και θα απορρίψουν την «πολιτική εφόδου του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «κρατεί [μεν] δυνάμεις» αλλά αποδυναμώνεται καθώς «δεν πέτυχε τον πήχη του», δηλαδή το ποσοστό των εθνικών εκλογών.
Τόνισε δε πως η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα είναι μία προσπάθεια να «αποφύγει το διάλογο και την κριτική» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής.
Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «όχημα διαμαρτυρίας» με πολλούς ψηφοφόρους που προέρχονται από «τη σάρκα» του ΠΑΣΟΚ.

πηγές efsyn.gr,  thepressproject.gr

Read more...

Μ. Γλέζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική συνείδηση του ελληνικού λαού...



O Μανώλης Γλέζος με αυτές τις λέξεις εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο, την πολιτική ιδιαιτερότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν δείτε το βαθύτερο νόημα αυτής της έννοιας, θα καταλάβετε ότι ...
αυτούς που θεωρούσαμε ότι μπορούν να εκφράσουν αυτή την πολιτική συνείδηση τους βάλαμε υποψήφιους και καλούσαμε το λαό να τους ψηφίσει» με βάση αυτή τη λογική.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή,  υποστήριξε ότι «Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ υπέστησαν σημαντική ήττα» και η κυβέρνηση έχει από καιρό χάσει τη δεδηλωμένη.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών που αξίζει να τονιστεί είναι ότι σημειώθηκε μια σημαντική νίκη κατά του ξεπουλήματος της γης και της καταστροφής της ζωής, καθώς στο δήμο Αριστοτέλης εκλέχτηκε από την πρώτη Κυριακή, ο υποψήφιος που αντιτάσσεται στις εξορύξεις.

Ενώ και στο δήμο Θεσσαλονίκης που κλήθηκαν οι δημότες σε δημοψήφισμα για το ξεπούλημα του νερού με συντριπτική πλειοψηφία είπαν όχι.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε, επίσης, ότι είναι «δόλιο να συγκρίνεις τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών με τις βουλευτικές εκλογές».
πηγη avgi.gr

Read more...

Γκλέτσος: Δεν κάνω πίσω...


  
Τι ανεφερε στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1...
Εμπνεύσαμε τον κόσμο για αυτό …  και το αποτέλεσμα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος.
Είπε πως ο δήμος δεν χρωστά πουθενά ενώ...
κάλυψε και μαύρη τρύπα ύψους τριών εκατομμύριων 400 χιλιάδων ευρώ.
Αναφερόμενος στην ίδρυση κόμματος με την ονομασία «Τελεία», είπε πως τα προβλήματα πρέπει να λυθούν από όλους, το κράτος να εκσυγχρονιστεί και να είναι επιτέλους έντιμο με τους πολίτες. Το σήμα θα είναι μια τελεία.
Είπε πως δεν θα κάνει πίσω στην ίδρυση κόμματος που έχει προαναγγείλει….

Read more...

Σε εργοτάξιο στο Αιγάλεω ο Γιούνκερ...


 Έβαλε το καπελάκι του και επιθεωρεί έργα ο Γιούνκερ
Επίσκεψη στα εργοτάξια του Μετρό στις περιοχές του Αιγάλεω και του Κορυδαλλού πραγματοποίησε ο υποψήφιος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Όχι, δεν ήρθε να μας φάει τις θέσεις εργασίας. Απλώς...
ξεναγήθηκε στο χώρο από τον γραμματέα δημοσίων έργων Στράτο Σιμοπουλο.
Και όπως ήταν φυσικό, μίλησε με θερμά λόγια για την προσπάθεια ανάταξης της χώρας…

matrix24.gr 

Read more...

Και εκπλήξεις... Οι 23 του Μουντιάλ: Μόρας εντός, Αθανασιάδης, Φορτούνης εκτός


Οι 23 του Μουντιάλ: Μόρας εντός, Αθανασιάδης, Φορτούνης εκτός

Aθήνα
Τζόρβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Καράμπελας, Φορτούνης και  Καρέλης τέθηκαν εκτός εθνικής ομάδας εν όψει του Μουντιάλ, όπως ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος, που συμπεριέλαβε όμως στην αποστολή τον Βαγγέλη Μόρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες που κλήθηκαν, ενώ τόνισε ότι περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή να δει την κατάσταση του Σιόβα, όμως δεν μπόρεσε να το κάνει καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ούτε καν στα τελευταία φιλικά του Ολυμπιακού.

«Αν έπαιζε σε κάποιο ματς, μπορεί τώρα να ήταν στην αποστολή. Για αυτό περίμενα τις τελευταίες τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Περίμενα τον δω και με τον Πανιώνιο και με τον Λεβαδειακό, όμως δεν χρησιμοποιήθηκε. Ακόμη και τα φιλικά περίμενα. Με τον Μήτρογλου, αντίστοιχα, στο ματς της Φούλαμ δεν έβλεπα Φούλαμ, αλλά μόνο Μήτρογλου και αυτός είναι ο λόγος που δεν ήμουν 100% σίγουρος μέχρι πριν από λίγο καιρό για την αποστολή. Έχω καθαρή τη συνείδησή μου, αφού έκανα ότι μπορούσα για να τον δω να παίζει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παράλληλα αναφέρθηκε και σε κάποιους που... κόπηκαν: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι μου κοστίζει που άφησα εκτός όλους τους παίκτες που συμμετείχαν για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Το ίδιο ισχύει για τον Φορτούνη και τον Νίνη, όπως και για τον Σιόβα που είχε τον τραυματισμό του και μου κόστισε πολύ που δεν μπορώ να τον υπολογίζω».

Για την περίπτωση του Μόρα απάντησε: «Είναι ένας ποδοσφαίρισης που πράγματι είχε κληθεί πριν από αρκετά χρόνια, όμως φέτος έκανε πολύ καλή χρονιά με τον σύλλογό του. Έχουμε δει διάφορες αναλύσεις, ενώ τον είδαμε και από κοντά στην Ιταλία. Για αυτό τον συμπεριέλαβα στις τελικές μου κλήσεις».

Για τον Μήτρογλου: «Για μένα το μοναδικό κριτήριο επιλογής ήταν προσωπικό και έχει να κάνει με τους παίκτες που με κάνουν να αισθάνομαι ασφάλεια για την τακτική, το αγωνιστικό κομμάτι και τη φυσική κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι παρατηρήσαμε με μεγάλη προσοχή το τελευταίο διάστημα που αγωνίστηκε με τη Φούλαμ για να δω και να διακρίνω την κατάστασή του. Για αυτό βρίσκεται στις κλήσεις μου, όμως μέχρι τις 2 Ιουνίου μπορούμε να κάνουμε κάποια αλλαγή, αν αυτό κριθεί απαραίτητο».

Και ο άγνωστος Μάνος Σέργιος στην Εθνική!

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου ο Σάντος επιφύλασσε πάντως και μία έκπληξη καθώς είπε ότι στην εθνική κλήθηκε και ο... άγνωστος Μάνος Σέργιος. Μάθετε τα πάντα για τον 33χρονο ποδοσφαιριστή εδώ.


Η αποστολή για τη Βραζιλία:

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).

Αμυντικοί: Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα, Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα).

Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια).

Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ).

Η προετοιμασία


Όπως δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος: «Σήμερα μπαίνουν οι τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού, οι δύο της Φούλαμ και ο Σαμαράς. Αυτοί θα κάνουν προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά για να τους δούμε από κοντά και να διαπιστώσουμε την κατάστασή τους. Μετά Πέμπτη πρωί θα μαζευτεί όλη η ομάδα για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα έχουμε προπόνηση πρωί-απόγευμα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή πρωί. Θα κοιτάξουμε εκείνους που έχουν λιγότερη επιβάρυνση και εκτός αυτού, από τη στιγμή που θα έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας, θα αρχίσουμε να τους βάζουμε στο κλίμα της τελικής φάσης του Μουντιάλ. Όσον αφορά τη στρατηγική μας, έχοντας πάντα υπ’ όψιν μας, θα προσέξουμε εκείνους που τελείωσαν πρόσφατα τις υποχρεώσεις τους, ώστε στις 26 του μηνός να ξεκινήσουμε όλοι από την ίδια βάση».

Δείτε μέσω της επίσημης web tv της ΕΠΟ τη Συνέντευξη Τύπου.


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανοδος της Ακρας Δεξιάς στην πρωτεύουσα Πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή σε Κολωνό και Σεπόλια


Πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή σε Κολωνό και Σεπόλια
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στον Δήμο Αθηναίων ο υποψήφιος δήμαρχος και υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής λαμβάνει ποσοστό 16,12%, ελάχιστα λιγότερο από τον τρίτο, τον υποψήφιο της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλο.

Στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα -που πειρλαμβάνει τον Κολωνό, την Ακαδημία Πλάτωνος και τα  Σεπόλια- ήρθε πρώτος με 20,8%, ενώ το μικρότερο ποσοστό (13,75%) το πήρε στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα που περιλαμβάνει το ιστορικό τρίγωνο και το Κολωνάκι.

Στο έκτο διαμέρισμα, όπου ανήκουν Κυψέλη και Πατησιά, η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερη παράταξη με 18,8%. Πρώτος είναι ο Γ. Καμίνης με 20,52%.

Στην περιφέρεια Αττικής, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται επίσης στην τέταρτη θέση με τον συνδυασμό του επίσης υπόδικου Ηλία Παναγιώταρου να φτάνει στο ποσοστό 11,1% και μετρημένο το 93,9%.

Στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα έλαβε το υψηλότερο ποσοστό του ο Γ.Καμίνης, ενώ ο Γ.Σακελλαρίδης ήρθε πρώτος στο 3ο διαμέρισμα (Πετράλωνα, Θησείο, Μεταξουργείο).

Αναλυτικά, ο Γιώργος Καμίνης έλαβε 26,85% στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα και 17,43% στο 4ο δημοτικό διαμέρισμα (Κολωνός, Ακαδ.Πλάτωνος, Σεπόλια, Πατήσια).

Ο Γ.Σακελλαρίδης είχε περίπου ίδιο ποσοστό σε όλα τα διαμερίσματα με ανώτερο το 21,64% στο 3ο διαμέρισμα και κατώτερο το 18,57% στο 1ο.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πήγε επίσης καλά στο 1ο διαμέρισμα με 18,51%, ενώ στο 3ο διαμέρισμα έλαβε 15,87%.

Σχετικά ισοδύναμο ήταν το ποσοστό του Νικήτα Κακλαμάνη στα δημοτικά διαμερίσματα με 8,49% υψηλότερο στο 2ο δημοτικό διαμέρισμα (Από Ν.Κόσμο μέχρι Στάδιο) και 6,45% στο 1ο.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ανά Δήμο και δημοτικό διαμέρισμα καθώς και στις Περιφέρειες

Τα δημοτικά διαμερίσματα 

  • Το 1ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει το κέντρο των Αθηνών με το λεγόμενο εμπορικό τρίγωνο (Στάδιο-Ομόνοια-Πλάκα).
  • Το 2ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει τις ΝΑ. συνοικίες από Νέο Κόσμο μέχρι Στάδιο.
  • Το 3ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει τις ΝΔ. συνοικίες (Αστεροσκοπείου, Πετραλώνων, Μεταξουργείου και Θησείου).
  • Το 4ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει τις Δ. συνοικίες (Κολωνού, Ακαδημίας Πλάτωνος, Σεπόλια μέχρι Πατήσια).
  • Το 5ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει τις ΒΔ. συνοικίες μέχρι Προμπονά.
  • Το 6ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει τις βόρειες κεντρικές συνοικίες (Πατήσια Κυψέλη) και τέλος
  • Το 7ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει τις ΒΑ. συνοικίες (Αμπελόκηποι, Ερυθρός, Πολύγωνο κλπ).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Όλα ανοιχτά Κρίθηκε από τον α' γύρο μία Περιφέρεια - Πέντε τα ντέρμπι του β' γύρου


Κρίθηκε από τον α' γύρο μία Περιφέρεια - Πέντε τα ντέρμπι του β' γύρου
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τίποτα δεν έχει κριθεί σε πέντε περιφέρειες της χώρας, αφού τα αποτελέσματα του α' γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών δεν έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα και οι υποψήφιοι προετοιμάζονται για τη σκληρή μάχη της επόμενης Κυριακής.

Πρόκειται για τις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου.

Από τα πέντε ντέρμπι της 25ης Μαΐου ξεχωρίζει η εκλογική μάχη στηνΠεριφέρεια Αττικής, όπου η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου περνά στον β' γύρο με ποσοστό 23,75% (ενσωμάτωση 95,08%) και ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με ποσοστό 22,16%.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περνούν στον β' γύρο ο ανεξάρτητος υποψήφιος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κατσιφάρας με ποσοστό 23,09% (ενσωμάτωση 97,6%) και ο ανεξάρτητος υποψήφιος, προερχόμενος από τη ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης με ποσοστό 19,88%.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καταγράφεται το πιο σκληρό ντέρμπι, αφού ο νυν περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ανεξάρτητος αλλά προερχόμενος από τη ΝΔ, περνά στον β' γύρο με ποσοστό 21,81% (ενσωμάτωση 99,26%) ενώ ο ανθυποψήφιός του Θεόδωρος Γαλιατσάτος με ποσοστό 20,5%.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η μάχη θα διεξαχθεί μεταξύ του Γ.Χατζημάρκου που έχει τη στήριξη της ΝΔ και του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, ανεξάρτητου που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Χατζημάρκου περνά στον β' γύρο με ποσοστό 35,69% (ενσωμάτωση 92,5%) και ο Γ.Μαχαιρίδης με ποσοστό 32,1%.

Τέλος, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Χριστίνα Καλογήρου περνά στον β' γύρο με ποσοστό 31,51% (ενσωμάτωση 100%) και ο νυν περιφερειάρχης Αθανάσιος Γιακαλής με ποσοστό 25,88%.

Περιφερειάρχης από τον α' γύρο

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης επανεξελέγη περιφερειάρχης Ηπείρου, με ποσοστό 50,88%, ενώ είναι ο μοναδικός στη χώρα, που εκλέγεται από τον α' γύρο της αναμέτρησης. Ο κ. Καχριμάνης που είχε συγκροτήσει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε η μόνη Περιφερειακή Αρχή της Ελλάδος που εκλέχτηκε από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Αυτό μας προσθέτει ευθύνες. Αποτελεί όμως ένα επιπλέον 'όπλο' στις διεκδικήσεις μας από το κεντρικό κράτος, το οποίο όχι μόνο θα αισθάνεται πιο δυνατή τη φωνή μας, αλλά θα είναι υποχρεωμένο να ανταποκρίνεται καλύτερα στα αιτήματα και τις απαιτήσεις της Ηπείρου. Οι Ηπειρώτες να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους».

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου έδωσε συγχαρητήρια στις δημοτικές αρχές που εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο, ευχήθηκε να έχουν έναν καλό και εποικοδομητικό αγώνα όσες μετέχουν στις επαναληπτικές της Κυριακής και πρόσθεσε:

«Τους διαβεβαιώνω ότι όλοι τους θα είναι συνεργάτες μας στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη της Ηπείρου».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Για τη διαφύλαξη της σταθερότητας» Κεδίκογλου: Στηρίζουμε Σγουρό και Καμίνη στον β' γύρο



Κεδίκογλου: Στηρίζουμε Σγουρό και Καμίνη στον β' γύρο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την απόφαση της ΝΔ να στηρίξει στον β' γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών τον Γιάννη Σγουρό για την Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Καμίνη για τον Δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Δεν στηρίζουμε υποψήφιους που ζητούν την ανατροπή της κυβέρνησης, στηρίζουμε τον κ. Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Καμίνη στο Δήμο Αθηναίων» ανέφερε.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 εξήγησε: «Θα ήταν ποτέ δυνατόν να στηρίξουμε κάποιον που ζητά την ψήφο των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανατροπή της κυβέρνησης; Θα ήταν δυνατόν να στηρίξει ποτέ η κυβέρνηση έναν τέτοιο υποψήφιο;

» Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί στον ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει τις ευρωεκλογές, που σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ψηφίζουν για ευρωβουλευτές, ως μοχλό κατά της κυβέρνησης.

» Η βούληση των πολιτών να μη γίνουν εκλογές, να διασφαλιστεί η σταθερότητα και να συνεχίσει η κυβέρνηση την αποστολή της μέχρι να αρχίσουν να γίνονται πιο χειροπιαστά τα αποτελέσματα της βελτίωσης της οικονομίας στην καθημερινότητα των πολιτών, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί αυτό να το ματαιώσει.

» Από το αποτέλεσμα πιστεύουμε ότι βασικό συμπέρασμα που θα βγει είναι ότι μείζον ζητούμενο για τους πολίτες είναι η διασφάλιση της σταθερότητας και αυτό επιβεβαιώνεται με τη ματαίωση του εγχειρήματος του κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές για σκοπούς (ανατροπής της κυβέρνησης).»

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών, σημείωσε πως δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς.

Επέκρινε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως προσπαθεί να προτάξει την πρώτη θέση της Ρένας Δούρου στην Αττική παρά το γεγονός ότι το ποσοστό που αποσπά είναι χαμηλότερο κατά 7 μονάδες σε σχέση με το ποσοστό του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές.

Όσον αφορά στον Δήμο Πειραιά, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι «ο κ. Μιχαλολιάκος ανήκει στη ΝΔ, αλλά κανείς δεν ζητά ψήφο ανατροπής της κυβέρνησης».

Σε διευκρινιστική του δήλωση, και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου λίγο αργότερα, ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε πως «δεν έχει αλλάξει κάτι» και ότι είναι γνωστό πως από τον α’ γύρο η ΝΔ έχει εκφράσει τη συμπαράστασή της στον Β. Μιχαλολιάκο.
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Ποσοστά Τσαουσέσκου ο Παχατουριδης στο Περιστέρι

Μεγάλη νίκη Παχατουρίδη στο ΠεριστέριΣτο 13,64 βρίσκεται η καταμέτρηση των εκλογικών τμημάτων του δήμου Περιστερίου. Ο συνδυασμούς του νυν δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη συγκεντρώνει ποσοστό 62,74 ή 1847 ψήφους. Ακολουθούν ο συνδυασμός του κυρίου Κελάφα που υποστηρίζεται από την «Ελιά» με ποσοστό 13,04% η 384 ψήφους, ακολουθεί ο συνδυασμός του Φώτη Κουγιουμτζή που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 10,36 % η 305 ψήφους στη συνέχεια ο Γρηγόρης Τσιμπλαλέξης με 9,61 % η 283 ψήφους και ο Πάνος Παπανικολάου με 4,25% η 125 ψήφους
http://egiakoumis.com/

Read more...

Οι πρώτες πιέσεις του Μαξίμου - Ο Σαμαράς απειλεί με εθνικές εκλογές

Οι πρώτες πιέσεις του Μαξίμου - Ο Σαμαράς απειλεί με εθνικές εκλογές
Διλήμματα ρίχνει στο τραπέζι ο πρωθυπουργός καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, άμα το εκλογικό αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής είναι δυσμενές για την κυβέρνηση, τότε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα θέσει θέμα πρόωρων εθνικών εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με πρόφαση  μια νέα διαπραγμάτευση του χρέους, καθώς δημιουργείται μέιζον εθνικό ζήτημα απο το αποτέλεσμα των εκλογών.
Πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας διαψεύδουν τις πηγές που μιλάνε για εθνικές εκλογές και διλήμματα που θέτει ο Αντώνης Σαμράς
http://egiakoumis.com/

Read more...

Γ. Βουλγαράκης: Πως το κατάφερες αυτό, ρε Αντώνη;

Γ. Βουλγαράκης: Πως το κατάφερες αυτό, ρε Αντώνη;
Την δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο πρώην υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης βλέποντας τα πρώτα exit polls για το δήμο της Αθήνας.
Με ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o κ. Βουλγαράκης απευθύνεται με ειρωνικό ύφος προς τον Αντώνη Σαμαρά για το «στραπάτσο», όπως αναφέρει της Κεντροδεξιάς.
«Βλέπω τα exit polls για το Δήμο της Αθήνας. Αν είναι σωστά αυτά που βλέπω, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν θυμάμαι ποτέ παρόμοιο στραπάτσο για την κεντροδεξιά! Πως το κατάφερες αυτό, ρε Αντώνη; Κάποιο κόλπο θα έκανες, δεν μπορεί....»
http://egiakoumis.com/

Read more...

Τρομοκρατημένος…


Του κόπηκε η όρεξη για φλυαρία. 

Βελτίωσε το σύνθημα του Σαμαρά (αστάθεια ή σταθερότητα) σε «προοδευτική σταθερότητα» (BINTEO)…

Για τα δεδομένα του Βενιζέλου η αποψινή του δήλωση ήταν ιδιαιτέρως ισχνή, λεκτικά.

Έδειχνε τρομοκρατημένος. Ειρωνεύτηκε περί δημοψηφίσματος του Αλέξη Τσίπρα και…
βελτιώνοντας το δίλημμα Σαμαρά (αστάθεια ή σταθερότητα), μίλησε για μια εικόνα «προοδευτικής σταθερότητας», που πρέπει να βγει από τις κάλπες της επόμενης Κυριακής…

Read more...

Αυτός το χαβά του…


Επιμένει στο ψευδοδίλλημα σταθερότητα ή αστάθεια ο Σαμαράς…

Η πικρή γεύση της ήττας στο πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, που προαναγγέλλει την πανωλεθρία που έρχεται στις Ευρωεκλογές, επανέφερε στα χείλη του πρωθυπουργού το...
ψευτοδίλημμα σταθερότητα ή αστάθεια.

Στις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο είπε τα εξής:

«Κάθε κάλπη έχει την δική της σημασία και ασφαλώς ξεχωριστή σημασία έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες είναι θετικά και αδιαμφισβήτητα τα αποτελέσματα της παράταξής μας. Δεν θα σταθώ απέναντι στις επιλογές των τοπικών κοινωνιών έκαναν διαφορετικές επιλογές. Την προσεχή Κυριακή ολοκληρώνεται η διαδικασία, αλλά παράλληλα έχουμε και τη μάχη των Ευρωεκλογών όπου η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι έχει την σταθερότητα που της αξίζει με θυσίες των πολιτών της».

Ο κ. Σαμαράς έβαλε καθαρά το δίλημμα των ευρωεκλογών: «Είναι στο χέρι των Ελλήνων με την ψήφο τους να συμβάλλουν ώστε να υπάρχει για τον ελληνικό λαό η βεβαιότητα ότι θα πάμε μπροστά είτε να αφήσουν την χώρα να ξανακυλήσει προς τα πίσω»...

Read more...