Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ανοδος της Ακρας Δεξιάς στην πρωτεύουσα Πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή σε Κολωνό και Σεπόλια


Πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή σε Κολωνό και Σεπόλια
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στον Δήμο Αθηναίων ο υποψήφιος δήμαρχος και υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής λαμβάνει ποσοστό 16,12%, ελάχιστα λιγότερο από τον τρίτο, τον υποψήφιο της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλο.

Στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα -που πειρλαμβάνει τον Κολωνό, την Ακαδημία Πλάτωνος και τα  Σεπόλια- ήρθε πρώτος με 20,8%, ενώ το μικρότερο ποσοστό (13,75%) το πήρε στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα που περιλαμβάνει το ιστορικό τρίγωνο και το Κολωνάκι.

Στο έκτο διαμέρισμα, όπου ανήκουν Κυψέλη και Πατησιά, η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερη παράταξη με 18,8%. Πρώτος είναι ο Γ. Καμίνης με 20,52%.

Στην περιφέρεια Αττικής, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται επίσης στην τέταρτη θέση με τον συνδυασμό του επίσης υπόδικου Ηλία Παναγιώταρου να φτάνει στο ποσοστό 11,1% και μετρημένο το 93,9%.

Στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα έλαβε το υψηλότερο ποσοστό του ο Γ.Καμίνης, ενώ ο Γ.Σακελλαρίδης ήρθε πρώτος στο 3ο διαμέρισμα (Πετράλωνα, Θησείο, Μεταξουργείο).

Αναλυτικά, ο Γιώργος Καμίνης έλαβε 26,85% στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα και 17,43% στο 4ο δημοτικό διαμέρισμα (Κολωνός, Ακαδ.Πλάτωνος, Σεπόλια, Πατήσια).

Ο Γ.Σακελλαρίδης είχε περίπου ίδιο ποσοστό σε όλα τα διαμερίσματα με ανώτερο το 21,64% στο 3ο διαμέρισμα και κατώτερο το 18,57% στο 1ο.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πήγε επίσης καλά στο 1ο διαμέρισμα με 18,51%, ενώ στο 3ο διαμέρισμα έλαβε 15,87%.

Σχετικά ισοδύναμο ήταν το ποσοστό του Νικήτα Κακλαμάνη στα δημοτικά διαμερίσματα με 8,49% υψηλότερο στο 2ο δημοτικό διαμέρισμα (Από Ν.Κόσμο μέχρι Στάδιο) και 6,45% στο 1ο.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ανά Δήμο και δημοτικό διαμέρισμα καθώς και στις Περιφέρειες

Τα δημοτικά διαμερίσματα 

  • Το 1ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει το κέντρο των Αθηνών με το λεγόμενο εμπορικό τρίγωνο (Στάδιο-Ομόνοια-Πλάκα).
  • Το 2ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει τις ΝΑ. συνοικίες από Νέο Κόσμο μέχρι Στάδιο.
  • Το 3ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει τις ΝΔ. συνοικίες (Αστεροσκοπείου, Πετραλώνων, Μεταξουργείου και Θησείου).
  • Το 4ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει τις Δ. συνοικίες (Κολωνού, Ακαδημίας Πλάτωνος, Σεπόλια μέχρι Πατήσια).
  • Το 5ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει τις ΒΔ. συνοικίες μέχρι Προμπονά.
  • Το 6ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει τις βόρειες κεντρικές συνοικίες (Πατήσια Κυψέλη) και τέλος
  • Το 7ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει τις ΒΑ. συνοικίες (Αμπελόκηποι, Ερυθρός, Πολύγωνο κλπ).
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: