Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Όλα ανοιχτά Κρίθηκε από τον α' γύρο μία Περιφέρεια - Πέντε τα ντέρμπι του β' γύρου


Κρίθηκε από τον α' γύρο μία Περιφέρεια - Πέντε τα ντέρμπι του β' γύρου
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τίποτα δεν έχει κριθεί σε πέντε περιφέρειες της χώρας, αφού τα αποτελέσματα του α' γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών δεν έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα και οι υποψήφιοι προετοιμάζονται για τη σκληρή μάχη της επόμενης Κυριακής.

Πρόκειται για τις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου.

Από τα πέντε ντέρμπι της 25ης Μαΐου ξεχωρίζει η εκλογική μάχη στηνΠεριφέρεια Αττικής, όπου η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου περνά στον β' γύρο με ποσοστό 23,75% (ενσωμάτωση 95,08%) και ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με ποσοστό 22,16%.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περνούν στον β' γύρο ο ανεξάρτητος υποψήφιος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κατσιφάρας με ποσοστό 23,09% (ενσωμάτωση 97,6%) και ο ανεξάρτητος υποψήφιος, προερχόμενος από τη ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης με ποσοστό 19,88%.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καταγράφεται το πιο σκληρό ντέρμπι, αφού ο νυν περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ανεξάρτητος αλλά προερχόμενος από τη ΝΔ, περνά στον β' γύρο με ποσοστό 21,81% (ενσωμάτωση 99,26%) ενώ ο ανθυποψήφιός του Θεόδωρος Γαλιατσάτος με ποσοστό 20,5%.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η μάχη θα διεξαχθεί μεταξύ του Γ.Χατζημάρκου που έχει τη στήριξη της ΝΔ και του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, ανεξάρτητου που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Χατζημάρκου περνά στον β' γύρο με ποσοστό 35,69% (ενσωμάτωση 92,5%) και ο Γ.Μαχαιρίδης με ποσοστό 32,1%.

Τέλος, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Χριστίνα Καλογήρου περνά στον β' γύρο με ποσοστό 31,51% (ενσωμάτωση 100%) και ο νυν περιφερειάρχης Αθανάσιος Γιακαλής με ποσοστό 25,88%.

Περιφερειάρχης από τον α' γύρο

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης επανεξελέγη περιφερειάρχης Ηπείρου, με ποσοστό 50,88%, ενώ είναι ο μοναδικός στη χώρα, που εκλέγεται από τον α' γύρο της αναμέτρησης. Ο κ. Καχριμάνης που είχε συγκροτήσει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε η μόνη Περιφερειακή Αρχή της Ελλάδος που εκλέχτηκε από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Αυτό μας προσθέτει ευθύνες. Αποτελεί όμως ένα επιπλέον 'όπλο' στις διεκδικήσεις μας από το κεντρικό κράτος, το οποίο όχι μόνο θα αισθάνεται πιο δυνατή τη φωνή μας, αλλά θα είναι υποχρεωμένο να ανταποκρίνεται καλύτερα στα αιτήματα και τις απαιτήσεις της Ηπείρου. Οι Ηπειρώτες να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους».

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου έδωσε συγχαρητήρια στις δημοτικές αρχές που εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο, ευχήθηκε να έχουν έναν καλό και εποικοδομητικό αγώνα όσες μετέχουν στις επαναληπτικές της Κυριακής και πρόσθεσε:

«Τους διαβεβαιώνω ότι όλοι τους θα είναι συνεργάτες μας στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη της Ηπείρου».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: