Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

«Θέλουμε βοήθεια για το χρέος» Der Standard: Σταθερότητα ως τις προεδρικές εκλογές εγγυάται ο Σαμαράς


Der Standard: Σταθερότητα ως τις προεδρικές εκλογές εγγυάται ο Σαμαράς
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Η Ελλάδα έχει φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις της και τώρα είναι η ώρα των εταίρων να υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους σε σχέση με το χρέος διαμηνύει ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard. Στη διάρκεια συνομιλίας με ξένους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θέλει νέα δάνεια, αλλά διευκολύνσεις στα επιτόκια και παράταση του χρόνου αποπληρωμής. Επισήμανε, δε, ότι εγγυάται κάτι πολύ σημαντικό: την πολιτική σταθερότητα, που ωστόσο αυτήν την φορά τοποθέτησε έως τις προεδρικές εκλογές του 2015.

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί πως οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το αν η Ελλάδα, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, σκληρών περικοπών και μεταρρυθμίσεων και με ένα υψηλό ποσοστό ανεργίας στο 27%, θα έχει πετύχει τη στροφή προς το καλύτερο.

«Υπάρχουν αρκετές θετικές ενδείξεις ότι έρχεται μια ανάκαμψη: το τέταρτο τρίμηνο του 2013 υπήρξε για πρώτη φορά και πάλι ανάπτυξη, έστω και μικρή, ενώ το 2014 αναμένεται να είναι μεγαλύτερη» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως μετά τις πρόσφατες καλές επιτυχίες στον τουρισμό η κυβέρνηση αναμένει το 2014 μια «χρονιά-ρεκόρ»  με πάνω από 17,8 εκατομμύρια τουρίστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός σημειώνει πως η αύξηση της ανεργίας θα μπορούσε να ανακοπεί, μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αρχίσουν και πάλι προσλήψεις, αλλά μόνον αυτά δεν αρκούν για την επίτευξη μιας στροφής στην Ελλάδα και -όπως τονίζει- οι εταίροι στην Ευρωπαική Ενωση θα πρέπει να καταλάβουν πως οι μικρές επιτυχίες μπορούν να καταστραφούν υπό την πίεση του τεράστιου χρέους της χώρας που αντιστοιχεί στο 160% του ΑΕΠ.

Ως εκ τούτου τον Απρίλιο, βάσει των στοιχείων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για το αν θα δοθούν στην Ελλάδα ελαφρύνσεις στις πληρωμές, όπως είχε αποφασιστεί στο Eurogroup το Νοέμβριο και ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως είναι καλές οι πιθανότητες, καθώς η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι σχεδιαζόταν.

Όπως σημειώνει ο συντάκτης της αυστριακής εφημερίδας, η κυβέρνηση θέλει με το πλεόνασμα να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα και προς τούτο προχωρά αποφασιστικά στην εφαρμογή μέτρων όπως η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και η βελτίωση του συστήματος είσπραξης φόρων.

Σε σχέση με τη συζήτηση για νέα ευρωπαική βοήθεια, ο πρωθυπουργός διευκρινίζει πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια και πως θα μπορούσε να ανταπεξέλθει με διευκολύνσεις στα επιτόκια και παράταση του χρόνου αποπληρωμής.

Ο ίδιος δηλώνει, σύμφωνα με την Der Standard, πως έχει ενδείξεις που τον καθιστούν αισιόδοξο, ενώ επιπλέον μπορεί να εγγυηθεί για τη σημαντικότερη προϋπόθεση, την πολιτική σταθερότητα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ. Σαμαράς αναφέρει πως εγγυάται την πολιτική σταθερότητα μέχρι την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το 2015 (Μάρτιο), καθώς -όπως λέει ο πρωθυπουργός- «κανείς δεν θέλει πρόωρες εκλογές», εκτός -όπως σημειώνει η εφημερίδα- από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την εφημερίδα, ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει πως στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα δοθεί η ευκαιρία για πρόωρες εκλογές, καθώς «η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι φιλοευρωπαίοι».

Πρόκειται για μια έμμεση αναφορά στο δίλημμα των ευρωεκλογών, που όπως άφησε (σε τοποθέτησή του την ημέρα επίσημης ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ) να εννοηθεί ο πρωθυπουργός θα είναι: «ναι ή όχι στην Ευρώπη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Προτεραιότητες η οργάνωση και το πρόγραμμα Ως Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη θα κατέβουν στις εκλογές οι «58»


Αθήνα
Το σχηματισμό της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης ως κοινού φορέα που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές του Μαΐου αποφάσισαν οι «58» και οι συνεργαζόμενες κινήσεις, την Κυριακή. Στη διάρκεια συνάντησης την Κυριακή συζητήθηκε η συγκρότηση Ομάδων Πρωτοβουλίας σε όλους τους νομούς και τους μεγάλους δήμους της χώρας, καθώς και οι βασικές κατευθύνσεις του προγραμματικού κειμένου για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας και του κράτους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση: «Οι "58" και οι συνεργαζόμενες κινήσεις αποφάσισαν να υποστηρίξουν το σχηματισμό της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης ως κοινού φορέα που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
»Σε αυτή μπορούν να συναντηθούν, όπως τονίζαμε στην αρχική έκκληση - πρόσκληση, όλες οι δυνάμεις που κινούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Το ψηφοδέλτιο της Παράταξης θα αναφέρεται στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν θα ενταχθούν στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική ομάδα. Η συγκρότηση της Παράταξης θα πρέπει να είναι το σημείο συνάντησης των κομμάτων, των κινήσεων και των προσώπων που αυτονόμως, με δικές τους διαδικασίες, θα αποφασίσουν να στηρίξουν την κοινή προσπάθεια» προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Οι διαδικασίες συγκρότησης θα είναι ασφαλώς συναινετικές και θα σέβονται την ιστορικότητα των φορέων και τις πολιτικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν τη σημερινή εθνική συγκυρία. Η Παράταξη είναι οι πολίτες που θα θελήσουν να τη στηρίξουν, και όχι άθροισμα κομματικών αντιπροσωπιών. Η Παράταξη πρέπει να εκφράζει την πρόθεση και την απόφαση του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου να βαδίσει στην αναγέννησή του, να απευθυνθεί σε νέες ηλικιακά και πολιτικά δυνάμεις, να πρωτοστατήσει στην υπέρβαση της κρίσης και στην εθνική ανασυγκρότηση. Το ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να εκφράζει αυτή την πρόθεση και ως προς τα πρόσωπα και ως προς τις διαδικασίες.
»Οι "58" και οι συνεργαζόμενες κινήσεις συζήτησαν τις βασικές κατευθύνσεις του προγραμματικού κειμένου για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης συζήτησαν τη διαδικασία επεξεργασίας προγραμματικών θέσεων για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας και του κράτους, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Ιανουαρίου.
»Τέλος, οι "58" και οι συνεργαζόμενες κινήσεις αποφάσισαν μια σειρά οργανωτικών μέτρων για την ολοκλήρωση της εθνικής δικτύωσης της Πρωτοβουλίας σε όλους τους νομούς και τους μεγάλους δήμους της χώρας. Οι Επιτροπές Πρωτοβουλίας δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά ως προς τα άλλα κόμματα του χώρου, αντιθέτως γίνονται εκφραστές του αιτήματος της ενότητας. Η συγκρότηση και η δραστηριότητά τους συνδυάζεται όλο και πιο στενά με την συμμετοχή της νέας Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης στις ευρωεκλογές» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στον Δομοκό οι φυλακές υψίστης ασφαλείας: Με φύλαξη από ΕΛ.ΑΣ και οχήματα του στρατού

Στον Δομοκό οι φυλακές υψίστης ασφαλείας: Με φύλαξη από ΕΛ.ΑΣ και οχήματα του στρατούΣε φρούριο μετατρέπονται οι φυλακές Δομοκού, με τη χρήση καμερών, φύλαξη της εξωτερικής πύλης από την ΕΛ.ΑΣ. και χρήση οχημάτων του στρατού καθώς και ηλεκτρονικό σύστημα παρεμπόδισης των τηλεπικοινωνιών.

Η φυλακή υψίστης ασφαλείας θα είναι έτοιμη σε 100 ημέρες, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. 

Σε αυτές τις εγκαταστάσεις σχεδιάζεται να μεταφερθούν όσοι έχουν καταδικασθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας και βαριά ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έχει εκπονηθεί, σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναλυτική μελέτη για τα μέτρα ασφαλείας της φυλακής. 

Κατά τη μελέτη, ενώ η φύλαξη στους εσωτερικούς χώρους παραμένει στην αρμοδιότητα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, την ευθύνη για τη φύλαξη της πύλης εισόδου προσώπων και τροφίμων θα αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Επιπλέον, ζητήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να χορηγήσει «ειδικά οχήματα του στρατού» στην ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της συνδρομής στην εξωτερική φύλαξη της εγκατάστασης.

Τα οχήματα του στρατού θα περιπολούν εξωτερικά, ώστε να αποτρέπονται ενδεχόμενες επιθέσεις και απόπειρες απόδρασης, κυρίως από αέρος.

Επίσης, στη φυλακή - φρούριο θα τοποθετηθούν κάμερες σε καίρια σημεία προκειμένου να ελέγχονται όλες οι κινήσεις μέσα στη φυλακή, ενώ θα τοποθετηθεί ηλεκτρονικό σύστημα που δεν θα επιτρέπει την επικοινωνία των κρατουμένων με τον έξω κόσμο μέσω κινητών, καθώς και τη σύνδεση στο Internet.
.tanea.gr

Read more...

Διώχνονται άμεσα συμβασιούχοι από το Δημόσιο παρά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης

Διώχνονται άμεσα συμβασιούχοι από το ΔημόσιοΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Διώχνονται άμεσα από το Δημόσιο χιλιάδες συμβασιούχοι, οι οποίοι απασχολούνται με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα και η εκδίκαση των υποθέσεών τους παραμένει εκκρεμής, παρά τη νομοθετική διάταξη που όριζε επίσπευση των διαδικασιών και ολοκλήρωσή τους έως το τέλος Οκτωβρίου του 2013.
Την διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων του Δημοσίου προβλέπει, απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και ορίζει ρητά «να μη γίνονται αποδεκτές οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους». Πρακτικά, δηλαδή, οι συμβασιούχοι απομακρύνονται άμεσα, και μόνο εάν τα αρμόδια δικαστήρια κρίνουν κάποια στιγμή θετικά, θα έχουν δυνατότητα επιστροφής.
Στην απόφαση επισημαίνεται μάλιστα ότι, σε περίπτωση που οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν συμμορφωθούν και συνεχίζουν να απασχολούν τους συμβασιούχους θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις. Για τον σκοπό αυτόν ορίζεται ότι, θα υπάρξουν έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Παράλληλα, βάσει της απόφασης, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2014, θα πρέπει να διαγραφούν από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων και συμβασιούχοι των οποίων απορρίφθηκαν οι αγωγές, ανεξάρτητα εάν στη συνέχεια έχουν προσφύγει σε ανώτερο δικαστικό επίπεδο.
Οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων πρέπει να κινήσουν τις διαδικασίες περί πειθαρχικής ευθύνης αιρετών, σε περιπτώσεις που εντοπίζεται μη εξάντληση των ένδικων μέσων από πλευράς Δήμων.

Read more...

Η Rosoboronexport διαψεύδει ότι συμμετείχε στο "ελληνικό πάρτι της μίζας"



Ρωσική διάψευση για συμμετοχή σε εξοπλιστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, που συνδέεται με καταγγελίες για διαφθορά. Τι δήλωσε εκπρόσωπός της
Η ρωσική εταιρεία εξαγωγών εξοπλιστικών συστημάτων "Rosoboronexport", αλλά και οι εταιρείες, στη βάση των οποίων συγκροτήθηκε ο εν λόγω όμιλος δεν έχουν σχέση με τις πωλήσεις των αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων "Cornet-Ε" και των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων "Osa" στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Βιατσεσλάφ Νταβιντένκο, στο πρακτορείο Ιντερφάξ.
Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας τα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα «Cornet-Ε» πουλήθηκαν στην ελληνική πλευρά, βάσει συμβολαίου, με άλλη ρωσική εταιρεία-παραγωγό εξοπλιστικών συστημάτων την περίοδο 2000-2002, ενώ τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα "Osa" παραδόθηκαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πώλησης από τη Γερμανία εξοπλισμού, που ανήκε στον Εθνικό Λαϊκό Στρατό της Ανατολικής Γερμανίας (ΓΛΔ).
Σύμφωνα με τον κ. Νταβιντένκο "δυστυχώς οι επιτυχίες της Rosoboronexport στην ελληνική αγορά έχουν εμπλακεί σε πολλές περιπτώσεις σε αθέμιτο ανταγωνισμό", ενώ η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι «η αμοιβαία επωφελής συνεργασία με την Ελλάδα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται επιτυχώς".
Κατά το Ρώσο αξιωματούχο, η Rosoboronexport συνεχίζει να αναπτύσσει την αμυντική-τεχνική συνεργασία με την Ελλάδα, ακόμη και υπό τις συνθήκες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ενώ "ευέλικτες προσεγγίσεις" έχουν διασφαλίσει την παροχή ανταλλακτικών για τα συστήματα, που έχουν ήδη αποκτηθεί από την ελληνική πλευρά, "επιτρέποντας, κατ' αυτόν τον τρόπο, στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να διατηρούν την ετοιμότητά τους στο αναγκαίο επίπεδο, πράγμα, που επεδείχθη ολοφάνερα κατά την επιτυχή δοκιμή του (σ.σ. αντιαεροπορικού) συστήματος S-300 PMU-1 το Δεκέμβριο του 2013".
Η Rosoboronexport έχει πλέον ενταχθεί στον κρατικό ρωσικό όμιλο "Rostechnologies" και καλύπτει το 80 % των εξαγόμενων από τη Ρωσία εξοπλιστικών συστημάτων και πολεμοφοδίων, εκπροσωπώντας ή συνεργαζόμενη με 700 περίπου αντίστοιχες εταιρείες της Ρωσίας και διαθέτοντας γραφεία αντιπροσώπευσής της σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως. Η δραστηριότητα αυτή αναπτύσσεται, κατά τον κ. Νταβιντένκο "με αυστηρή προσήλωση στο ρωσικό και το διεθνές δίκαιο".
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

«Συνθήκες παραβατικής συμπεριφοράς» Νέο αίτημα για κάμερες στους συρμούς του μετρό


Νέο αίτημα για κάμερες στους συρμούς του μετρό
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Νέο αίτημα, προκειμένου να επιτραπεί η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του μετρό, ετοιμάζεται να καταθέσει η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

H Αρχή έχει εγκρίνει την εγκατάσταση καμερών στο εξωτερικό των συρμών, απορρίπτοντας ωστόσο το σκέλος του αιτήματος που αφορούσε την τοποθέτηση καμερών και στο εσωτερικό.

Η Αρχή είχε κρίνει ότι για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, δηλαδή την ασφάλεια των πολιτών, μπορούν να εφαρμοστούν άλλα ηπιότερα μέτρα, όπως είναι π.χ. η περιφρούρηση από προσωπικό.

Κύκλοι της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ σημειώνουν ότι τα χαρακτηριστικά του συγκοινωνιακού μέσου (υπόγειες εγκαταστάσεις, πληθώρα εγκαταστάσεων και απομακρυσμένων σημείων, συνωστισμός) δημιουργούν συνθήκες για εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών (βανδαλισμοί, μικροκλοπές κ.λπ.), αλλά και εγκληματικών ενεργειών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει καμία σχέση με το ΤΤ"



Τι απαντά ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Ελενόπουλος στα δημοσιεύματα που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει εμπλοκή στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Για προσπάθεια εμπλοκής του Γιώργου Παπανδρέου σε "αμαρτωλές ιστορίες" κάνει λόγο ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Ελενόπουλος με ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Για ακόμη μιά φορά, κάποιοι - όχι άγνωστοι - επιχειρούν να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε αμαρτωλές ιστορίες.
Αυτή τη φορά, θεώρησαν ευκαιρία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ΤΤ.
Ποια είναι η πραγματικότητα και μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα των αρμοδίων δικαστικών αρχών; Ότι κάποιοι έχουν λάβει δάνεια από το ΤΤ χωρίς να έχουν προσκομίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις και χωρίς να τα εξυπηρετούν.
Επ' αυτών βεβαίως, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.
Ωστόσο, το ερώτημα είναι, αν υπάρχει η παραμικρή σχέση, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, του Γιώργου Παπανδρέου με το θέμα αυτό;
Καμία.
Και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι επιχειρούν να μας πείσουν για το αντίθετο.
Σε τι αποσκοπούν;
Πρώτον, προφανώς να "μεταθέσουν" μέσω των πρωτοσέλιδων ευθύνες, αποκρύπτοντας ή και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.
Δεύτερον, να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι. Παιχνίδι που ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας.
Τρίτον, να φέρουν σε πέρας την εργολαβία που έχουν αναλάβει χωρίς αντίλογο.
Ο λόγος;
Φαίνεται ότι, έχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν και όχι λίγα, ούτε και μικρά - το αντίθετο.
Και μάλιστα, προβλήματα για τα οποία οι ίδιοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη.
Ποια είναι η αλήθεια;
Μια ματιά και μόνο στο θεσμικό πλαίσιο που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι, χάρη σε αυτό οι αρμόδιες αρχές έχουν σήμερα την ουσιαστική δυνατότητα διερεύνησης υποθέσεων που χαρακτηρίζονται από πάσης φύσεως αμαρτίες.
Όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτά επί του παρόντος, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε για να μιλήσουμε "αναλυτικότερα".
ΥΓ. 1. Ας γνωρίζουν όσοι ασχημονούν ότι, μπορεί να παραβλέπουν προσωρινά ή να μην αντιλαμβάνονται ότι όσο χτυπούν τον Γιώργο Παπανδρέου τόσο θα εντείνεται το αδιέξοδο το οποίο οι ίδιοι διαμόρφωσαν και ας είναι βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, με το πέρασμα του χρόνου, θα είναι οι πρώτοι που θα εισπράττουν τα επίχειρα των επιλογών τους. Ο φόβος που αισθάνονται από την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στον δημόσιο βίο, είναι κακός σύμβουλος.
2. Η υπόθεση των δανείων του ΤΤ, ουδεμία σχέση έχει με αυτήν των CDS, την οποία κάποιοι έστησαν επιχειρώντας να εμπλέξουν τον Ανδρέα Α. Παπανδρέου - δηλαδή ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου - επί της οποίας και έκρινε η δικαιοσύνη σε βάρος του κ. Καμμένου.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

Πρόσωπο έκπληξη μπλέκει άσχημα λόγω εταιρειών που είχε με τον Φιλιππίδη...


Έρχεται ποινική δίωξη για πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα, συνέταιρο του υπόδικου πρ. Προέδρου του ΤΤ…
fimotro.blogspot.gr

Για πρόσωπο έκπληξη που γνωρίζεται από πολύ παλιά με τον Α. Φιλιππίδη, μαθαίνουμε ότι έχει σοβαρά στοιχεία σε βάρος του η Ελληνική Δικαιοσύνη. Πρόκειται για...
πρωην αθλητικό παράγοντα που σχετίζεται με ναυτιλιακή εταιρεία την οποία είχε μαζί με τον υπόδικο Φιλιππίδη.

Τα στοιχεία θα βγουν στη δικογραφία της δεύτερης φάσης στη δικαστική έρευνα που διενεργείται και θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ασκηθούν και σε αυτόν κακουργηματικές διώξεις. Μπόχα...

Read more...

Λόγω των υψηλών τελών Κλειδωμένα στο γκαράζ πάνω από 200.000 αυτοκίνητα

Κλειδωμένα στο γκαράζ πάνω από 200.000 αυτοκίνητα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στα ράφια των εφοριών βρίσκονται 767.000 πινακίδες ΙΧ αυτοκινήτων, εκ των οποίων πάνω από 200.000 έχουν επιστραφεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να πληρώσουν τους υψηλούς φόρους.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής μόνο το 2013 επεστράφησαν περίπου 70.000 πινακίδες στις ΔΟΥ όλης της χώρας.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν συνολικά 5.500.000 ΙΧ, μοτοσικλέτες και επαγγελματικά αυτοκίνητα, από τα οποία το υπουργείο Οικονομικών εισέπραξε 1,081 δισ. ευρώ για τέλη κυκλοφορίας για το 2014.

Ωστόσο, 95.000 ιδιοκτήτες χρωστούν ακόμη τέλη κυκλοφορίας για το 2013, ενώ για το 2014 δεν έχουν πληρώσει ακόμη περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ΙΧ και άλλων οχημάτων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απόφαση Δικαστικού Συμβουλίου Δεν υπάρχει παραγραφή αδικημάτων για τον Γ.Παπακωνσταντίνου


Δεν υπάρχει παραγραφή αδικημάτων για τον Γ.Παπακωνσταντίνου
  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Δεν τίθεται θέμα παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπως αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους πέντε δικαστικούς του Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο κατέληξε ότι η διπλή εκλογική αναμέτρηση του 2012 δεν επέφερε παραγραφή των αδικημάτων του πρώην υπουργού, καθώς η Βουλή της 8ης Μαΐου συνεδρίασε μόλις μία ημέρα και δεν είχε σύνοδο, άρα δεν μπόρεσε να ασκήσει την αρμοδιότητά της επί της υπόθεσης.

Έτσι, ανοίγει δρόμος για τη διενέργεια ανακρίσεων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κούγιας: «Καταρρέει η Δημοκρατία;» Προφυλακιστέος και ο βουλευτής της ΧΑ Ευστάθιος Μπούκουρας


Προφυλακιστέος και ο βουλευτής της ΧΑ Ευστάθιος Μπούκουρας
Ο βουλευτής της ΧΑ Ευστάθιος Μπούκουρας προσήλθε στον Αρειο Πάγο με μια βαλίτσα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μετά τη μαραθώνια απολογία του (άρχισε στις 10:00 την Κυριακή) και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας κρίθηκε προφυλακιστέος. Είχε κληθεί από τις ανακρίτριες σε απολογία για τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Χθες, Σάββατο, προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι βουλευτές Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Σκληρή χαρακτήρισε την κρίση για τον εντολέα του, ο συνήγορός του κ. Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις στις οποίες προέβη αμέσως μετά την ανακοίνωση για την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Έκανε λόγο για ατυχή διαδικασία και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο πελάτης του θα απαλλαγεί στο δικαστήριο.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Δεν έχω ξαναδεί πολιτική μέσα από τη Δικαιοσύνη. Εύχομαι αυτό να μην σημαίνει και την κατάρρευση της Δημοκρατίας. Όταν καταρρέει η Δικαιοσύνη, καταρρέουν τα πάντα».

Ο ίδιος επισήμανε ότι σέβεται την απόφαση, αλλά πως είναι υποχρεωμένος να πει πως «οι ανακρίτριες πήραν την απόφαση χωρίς να μας κοιτάξουν στα μάτια».

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι ο εντολέας του ρωτήθηκε από τις ανακρίτριες για άλλα άτομα «μέλη της Χρυσής Αυγής», καθώς και για τους συγκατηγορουμένους συναδέλφους του, ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ότι δεν γνωρίζει και αποδοκιμάζει οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες.

Κατά τις πληροφορίες, ο Ευστάθιος Μπούκουρας δήλωσε κατηγορηματικά αθώος.

Ο Ευστ.Μπούκουρας φέρεται να επιχείρησε να τηρήσει αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως δεν ήταν μέλος της έως την εκλογή του και ότι προηγουμένως ανήκε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να εμφανίστηκε ως φιλήσυχος οικογενειάρχης, ο οποίος δεν έχει καμία εμπλοκή στα όσα του καταλογίζονται.

Ο Ευστ.Μπούκουρας επρόκειτο να πει ότι «ουδέποτε έλαβε μέρος σε "εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας" και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο».

Παράλληλα, επρόκειτο να υποστηρίξει ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, Ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».

Οι ανακρίτριες της υπόθεσης Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου καθώς και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, όπως φαίνεται, δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και έκριναν ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Από τον Αρειο Πάγο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται και οι Γ.Γερμενής και Π.Ηλιόπουλος.

Αύριο, Δευτέρα, το πρωί, ο Ευστ.Μπούκουρας θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου, ενώ οι Γ.Γερμενής και Π.Ηλιόπουλος θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Χωρίς κανένα επιβαρυντικό στοιχείο προφυλακίστηκε, σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή, ο Ευστάθιος Μπούκουρας. «Η Χούντα της προδοσίας φυλάκισε έκτο βουλευτή της Χρυσής Αυγής: Καταλύθηκε οριστικά το Πολίτευμα» υποστηρίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΧΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Guardian: Δεν ακούσατε την Ειρήνη πριν πεθάνει, θα την ακούσετε τώρα;



Στο δυστύχημα στα Μάλγαρα, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο νεαρές φοιτήτριες αναφέρεται ο Guardian. Το συγκλονιστικό κείμενο της Ειρήνης Τριανταφύλλου και το ερώτημα προς τους Έλληνες
Με τον τραγικό θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας Ειρήνης Τριανταφύλλου στο δυστύχημα των Μάλγαρων με το ΚΤΕΛ το οποίο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό αναφέρεται σε δημοσίευμα της η Βρετανική Guardian.
Το άρθρο τιτλοφορείται "Λίγοι άκουσαν μια νεαρή Ελληνίδα, πριν πεθάνει. Θα την ακούσουμε τώρα;" και υπογράφεται από τον αρθρογράφο Alex Andreou ο οποίος μιλά για το φρικτό τροχαίο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο η Αγγελική Γρανίτσα, 21 ετών, και η Ειρήνη Τριανταφύλλου, 23 ετών και τραυματίστηκαν άλλα 22 άτομα.
"Την Τετάρτη, ένα πούλμαν που μετέφερε μια ομάδα νεαρών φοιτητών, κατά μήκος ενός ελληνικού αυτοκινητόδρομου κοντά στα Μάλγαρα, συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Πολλοί τραυματίστηκαν, δύο νέες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους. Η Αγγελική Γρανίτσα, 21 ετών, και η Ειρήνη Τριανταφύλλου, 23 ετών. Όσο φωτεινότερο είναι το κερί, τόσο βαθύτερο φαίνεται το σκοτάδι που ακολουθεί, όταν σβήσει".
"Η Ειρήνη, έγραψε ένα δοκίμιο για την κατάσταση στην Ελλάδα, όταν ήταν 18 ετών, ακριβώς πριν χτυπήσει η κρίση, το οποίο δημοσιεύθηκε σε μια τοπική εφημερίδα. Λίγοι την άκουγαν ενώ ήταν ζωντανή. Θα την ακούσουμε τώρα;", αναφέρει ο Andreou.
Το κείμενο της Ειρήνης:
Τα όνειρά μου είναι η προϋπόθεση ή η βάση - αν θέλετε – της επανάστασής μου. Αφήστε με λοιπόν, να ονειρεύομαι.. Εξάλλου η πραγματικότητα που μου προτείνετε δεν είναι και τόσο δελεαστική.
Όλοι μας, αλλά κυρίως όλοι σας, παγιδευμένοι στις υπερβολικές απαιτήσεις των καιρών, στις υπέρμετρες φιλοδοξίες, στον υπερκαταναλωτισμό, έχουμε ξεχάσει την αξία και την δύναμη που κρύβει μέσα του το χάδι, ο ζεστός λόγος, η κουβεντούλα με το φίλο. Πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με ένα φίλο σας; Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε χωρίς ενδοιασμούς για όσα σας απασχολούν; Ανθρώπους που νοιάζονται για σας δεν μπορεί παρά να έχετε, όμως επιστήθιους φίλους που μπορείτε να τους εκμυστηρευτείτε τις ανησυχίες σας, τα προβλήματά σας, δεν έχετε. Πολλές φορές - και έχετε δίκιο σ' αυτό - η διάθεση να μοιραστείτε μυστικά έχει αποβεί εις βάρος σας. Οι σύγχρονοι ρυθμοί δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους ανοίγματα, όχι μόνο λόγω έλλειψης χρόνου αλλά κυρίως γιατί η εμπιστοσύνη "επερίσσευσε".
Γίνατε εσωστρεφείς, θέλοντας να προφυλαχθείτε από τα προβλήματα τρίτων, γιατί είναι τόσα τα δικά σας, που δεν μπορείτε να σηκώστε κι άλλο βάρος. Γίνατε ένα μοναχικό άτομο που ψάχνετε φιλίες μέσω ηλεκτρονικών δρόμων. Η φιλία απόκτησε το δικό της e-mail στο ίντερνετ!
Εργασία και εγκλεισμός στο σπίτι κατά τις εργάσιμες ημέρες και διασκέδαση με φορτσαρισμένη ιλαρότητα το Σαββατόβραδο, αυτό είναι το πρόγραμμά σας. Α, ξέχασα, θέλετε να βελτιώσετε την εξωτερική σας εμφάνιση και καταφεύγετε σε γυμναστήρια και ινστιτούτα αδυνατίσματος, αυτοαναιρώντας την προσπάθειά σας με υπερκατανάλωση φαγητού και οινοπνευματωδών ποτών.
Δεν χαρακτηρίζεστε από συνέπεια και αλληλεγγύη απέναντι σε φίλους και συγγενείς. Παγιδεύεστε στον απομονωτισμό του προσωπικού σας συμφέροντος, ζώντας μόνοι ακόμα και μέσα στις συντροφιές. Έχετε περιορίσει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές σας δραστηριότητες, στις αναγκαίες και ωφελιμιστικές.
Και μέσα σ' όλη αυτή τη σύγχυση, βρίσκετε χρόνο και διάθεση παίρνοντας και το κατάλληλο ύφος να μας κριτικάρετε, με την «αγωνία» και το «ενδιαφέρον» ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σας.
Για σας είμαστε οι καλοπερασάκηδες, οι οκνηροί, οι χωρίς προβληματισμούς νέοι, το δυσοίωνο αύριο στα χέρια του οποίου δεν θέλετε να παραδώστε τον κόσμο (από πότε γίνεται παράδοση και παραλαβή του χάους;).
Για σας αγνοούμε την ιστορία μας, δεν έχουμε ιδανικά αλλά έχουμε βαπτίσει ιδανικό τον υλικό ευδαιμονισμό μας. Για σας δεν αντιμετωπίζουμε με τον δέοντα σεβασμό τις εθνικές επετείους, δε γνωρίζουμε τα ιδανικά της γενιάς του Πολυτεχνείου ή τα γνωρίζουμε τυπικά και θεωρητικά, για να γράψουμε καλή έκθεση, αν και όταν μας ζητηθεί από σας.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα και τις λιβελογραφικές κορόνες σας, επιτρέψτε μου να ονειρεύομαι.
Ονειρεύομαι μια γειτονιά, στενό δρομάκι και ζεστοί άνθρωποι. Χαμόγελα και πίκρες και χέρια που σ' αγκαλιάζουν και κάνουν περισσότερα τα πρώτα και λιγότερες τις δεύτερες.
Ονειρεύομαι να «μάθω γράμματα, να γίνω άνθρωπος» όπως λέει και η γιαγιά μου. Να μάθω γράμματα, για να ανοίξει το μυαλό μου και τα μάτια της ψυχής μου και μ' αυτά να αντικρίζω τον κόσμο και τον άνθρωπο.
Ονειρεύομαι να ασκήσω το επάγγελμα που μ' αρέσει, χωρίς να χρειαστεί να «φιλήσω κατουρημένες ποδιές» ή να περάσω από γραφεία πολιτικών, πολιτευόμενων, γραμματέων και γραμματικών.
Ονειρεύομαι να φτιάξω τη δική μου οικογένεια και να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τις αρχές και τις αξίες που οι δικοί μου γονείς έδωσαν σε μένα, για να στηρίξω πάνω σ' αυτές την ψυχή μου, το μυαλό και τη ζωή μου.
Ονειρεύομαι να έχω δίπλα μου ανθρώπους αληθινούς, που θα μ' αγαπάνε και θα τους αγαπώ ελεύθερα και κατ' επιλογήν μου.
Ονειρεύομαι να μην ντρέπομαι ως πολίτης, να μη σκύβω το κεφάλι, αλλά να φιλοκαλώ μετ' ευτελείας και να ζω άνευ καχυποψίας.
Ονειρεύομαι να χρησιμοποιώ τη γλώσσα για να λέω «τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη» και όχι να «κρύβω λόγια".
Ονειρεύομαι μ' αυτές τις συντεταγμένες να δημιουργήσω το δικό μου κόσμο, τον μικρό και μέγα.
Έχω κλείσει τα αυτιά μου στα κατηγορώ, στη δήθεν συμπάθεια, στη δήθεν επαναστατική διάθεση και ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια και δουλεύω - δουλεύω, για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα.
Η επανάστασή μου έχει αρχίσει...Την ακούτε;;"
(Πηγή: The Guardian)

Read more...

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΤΕΟ...


...ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ...
Τα κρατικά ΚΤΕΟ φαίνεται πως έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον Γερμανών επενδυτών. Συγκεκριμένα, εταιρεία...
από τον κλάδο της αυτοκίνησης έχει ήδη επικοινωνήσει με το υπουργείο Υποδομών και έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να προχωρήσει σε συμφωνία με την ελληνική πλευρά για τα ΚΤΕΟ.

Πάντως, η εν λόγω εταιρεία, όπως αναφέρει το Βήμα, δεν ενδιαφέρεται για το σύνολο των ΚΤΕΟ (57 σε όλη τη χώρα), αλλά μόνο για αυτά των μεγαλύτερων πόλεων. Το πλάνο που έχουν καταρτίσει οι Γερμανοί υπολογίζεται στα 120 εκατ. ευρώ, ποσό που θα αυξανόταν κατά πολύ να αφορούσε στο σύνολο των δημόσιων ΚΤΕΟ, με τις απαιτήσεις για τον εκσυγχρονσιμό των εγκαταστάσεων.

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται κυρίως για τις τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται τα κρατικά ΚΤΕΟ και στόχος τους είναι να εμπλακούν με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα για την ιδιωτικοποίηση επιλεγμένων ΚΤΕΟ της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων. Το πλάνο τους έχει εκσυγχρονισμό, αναδιοργάνωση και βέβαια λειτουργία των εγκαταστάσεων.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9795.html

Read more...

ΑΛΛΑΖΕΙ (ΠΑΛΙ) ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ...


Ανεξάρτητη Αρχή και για την Παιδεία δημιουργείται στην αρχή του 2014, ενώ με νέο τρόπο θα εξετασθούν στο τέλος της φετινής χρονιάς οι μαθητές της Α' Λυκείου, ...
οι οποίοι εγκαινιάζουν το νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με το οποίο τελικά θα διαγωνισθούν για πρώτη φορά οι μαθητές της Γ' Λυκείου τον Ιούνιο του 2016.

Για το λόγο αυτό ιδρύεται νέα Ανεξάρτητη Αρχή, με την επωνυμία Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων (ΕΟΕ), ένας επιτελικός επιστημονικός φορέας αρμόδιος για ζητήματα που αφορούν τις γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο Γενικό Λύκειο και τις εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, κ. Kωνσταντίνος Aρβανιτόπουλος, προκειμένου να πληρωθεί η θέση του προέδρου της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, γνωστοποίησε την υποβολή υποψηφιοτήτων για επιστήμονες με υψηλού επιπέδου επιστημονικό έργο και αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα εξετάσεων και εν γένει του εκπαιδευτικού έργου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την πλήρωση της θέσης του προέδρου του ΕΟΕ, ο οποίος θα έχει τετραετή θητεία και αναμένεται να τοποθετηθεί έως το τέλος του μήνα.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ. Σωτήρης Γκλαβάς, πραγματοποιεί ασκήσεις επί χάρτου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στο τέλος αυτής τη χρονιάς και οι μαθητές της Α' Λυκείου να εξεταστούν με ερωτήσεις από την Τράπεζα Ερωτήσεων.

Οι ερωτήσεις θα επιλέγονται ηλεκτρονικά, καλύπτοντας όλη την εξεταστέα ύλη. Στόχος είναι το σύνολο των ερωτήσεων να είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, από το υπουργείο Παιδείας, φέτος οι ερωτήσεις θα καλύπτονται κατά 50% από την Τράπεζα Ερωτήσεων και το υπόλοιπο 50% από ερωτήσεις καθηγητών.

Ο νέος Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων, με διεθνή ονομασία National Exams Organization, αποτελεί επιστημονικό φορέα αρμόδιο για ζητήματα που αφορούν στις γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο, στις εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στη δημιουργία και λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων Εξετάσεων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, σε συνεργασία με το ΙΕΠ.

Αποστολή του οργανισμού είναι η διασφάλιση υψηλής ποιότητας και διαφάνειας των εξετάσεων των μαθητών του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου.

Στο πλαίσιο της αποστολής του, ο οργανισμός είναι αρμόδιος ιδίως για:
α) τον προσδιορισμό της εξεταστέας ύλης με θεματικό προσδιορισμό,
β) τη διατύπωση πρότασης για τη συγκρότηση των περιφερειακών επιτροπών και της κεντρικής επιτροπής, για τη διεξαγωγή των εξετάσεων,
γ) τη διατύπωση πρότασης για τον ορισμό βαθμολογητών, για τη βαθμολόγηση των γραπτών στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που αξιολογούνται και επιμορφώνονται διαρκώς,
δ) τη διοργάνωση των εξετάσεων σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο και τον ορισμό κάθε σχετικού θέματος, όπως είναι οι επιτηρήσεις, η διάρκεια, η διαδικασία βαθμολόγησης και αναβαθμολόγησης,
ε) τη συνεργασία με τις υπηρεσιακές υποστηρικτικές αρμόδιες διευθύνσεις και υπηρεσίες του υπουργείου
Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη διοργάνωση των εξετάσεων,
στ) τη γνωμοδότηση ή εισήγηση, ύστερα από ερώτημα του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ή αυτεπαγγέλτως, σχετικά με θέματα που άπτονται των ανωτέρω αρμοδιοτήτων και της αποστολής του.

Τι αλλάζει σε μαθήματα και επιστημονικά πεδία

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι εξετάσεις να είναι περισσότερο αντικειμενικές και να ξεκινούν όλοι οι μαθητές από την ίδια αφετηρία, όπως λένε χαρακτηριστικά οι αρμόδιοι.

Παράλληλα, θα δοθεί βαρύτητα στη γενική παιδεία στις πρώτες τάξεις του Λυκείου, ενώ στη Γ' Λυκείου θα προηγηθούν τα μαθήματα των ομάδων προσανατολισμού. Η τράπεζα ερωτήσεων θα αφορά τις ενδοσχολικές, αλλά και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι μαθητές θα επιλέγουν εξ αρχής τα επιστημονικά πεδία και θα εξετάζονται σε τέσσερα αντί σε έξι μαθήματα, ενώ για τον υπολογισμό του βαθμού πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση θα προσμετρούνται οι βαθμοί και των τριών τάξεων.

Η δομή του όλου συστήματος έχει γίνει με τρόπο ώστε να μη συνδέεται το Λύκειο με τις εξετάσεις, προκειμένου να υπάρχει αυτόνομη εκπαιδευτική διαδικασία.

Για το λόγο αυτό οι μαθητές θα εξετάζονται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς στα μαθήματα τα οποία διδάσκονται, ενώ στη Γ' Λυκείου θα εξετασθούν επιπλέον και στα τέσσερα μαθήματα του επιστημονικού πεδίου που έχουν επιλέξει, σαφώς λιγότερα από αυτά που εξετάζονται σήμερα.

Ειδικότερα, στην Α’ Λυκείου οι μαθητές θα διδάσκονται μόνο μαθήματα Γενικής Παιδείας (συνολικά εννέα και διάρκειας 33 ωρών εβδομαδιαίως), ενώ εισάγεται το σύστημα των ερευνητικών εργασιών (τα λεγόμενα projects), η διάρκεια των οποίων καθορίζεται σε δύο ώρες.

Τα μαθήματα επιλογής για τους μαθητές της Α' Λυκείου είναι Εφαρμογές Πληροφορικής, Τεχνολογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων και Εκφραση - Πολιτισμός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός.

Στη Β' Λυκείου τα μαθήματα Γενικής Παιδείας γίνονται δέκα, συνολικής διάρκειας 30 ωρών. Παράλληλα, οι μαθητές της δεύτερης τάξης θα παρακολουθούν μία εκ των δύο ομάδων προσανατολισμού (όπως μετονομάζονται οι κατευθύνσεις), η διάρκεια των οποίων καθορίζεται σε πέντε ώρες.

Η μία ομάδα προσανατολισμού περιλαμβάνει μαθήματα ανθρωπιστικών επιστημών (Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά) και η δεύτερη μαθήματα θετικών επιστημών (Φυσική και Μαθηματικά). Με την κατάργηση της τεχνολογικής κατεύθυνσης βγαίνουν από το διδακτικό πρόγραμμα τα μαθήματα της Χημείας και της Τεχνολογίας Επικοινωνιών.

Στη Γ' Λυκείου τα μαθήματα Γενικής Παιδείας μειώνονται από 11 σε 5, ενώ οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μιας νέας ομάδας προσανατολισμού, αυτής των Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών.

Για τον υπολογισμό του Βαθμού Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα προσμετράται και ο Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης, δηλαδή η τελική βαθμολογία του μαθητή και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1953.html

Read more...

Η εισαγγελία Μονάχου διερευνά μίζες προς τον Γιάννο Παπαντωνίου...




Παράνομες αμοιβές για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τους διαδόχους του στο υπουργείο Άμυνας διερευνά η εισαγγελία του Μονάχου.

Σύμφωνα με...
δημοσίευμα της "Real news", η εισαγγελία του Μονάχου διερευνά ενδείξεις για μίζες που συμφωνήθηκαν στο παρασκήνιο της σύμβασης των Leopard 2 και διοχετεύτηκαν στην Ελλάδα μέχρι και το 2008.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η νέα έρευνα που ξεκίνησε η γερμανική δικαιοσύνη και αποκαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή, βασίζεται σε στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι παράνομες πληρωμές έρεαν προς τη χώρα μας, μέχρι και πέντε χρόνια μετά τη συμφωνία για την απόκτηση των γερμανικών αρμάτων μάχης από την Ελλάδα.

Πλέον, οι νέες έρευνες ξεπερνούν την περίοδο του προφυλακισμένου σήμερα πρώην υπουργού Άμυνας και αγγίζουν το Γιάννο Παπαντωνίου και τους υπουργούς που τον διαδέχθηκαν μετά το 2004.

Η σύμβαση για την απόκτηση 170 αρμάτων μάχης Leopard 2 υπεγράφη στις 20 Μαρτίου του 2003, όταν ο Γ. Παπαντωνίου βρισκόταν ήδη επί ενάμισι χρόνο στην ηγεσία του ΥΕΘΑ. Το κόστος της σκανδαλώδους σύμβασης για το ελληνικό δημόσιο έφτασε το 1,7 δισ. ευρώ.

matrix24.gr

Read more...

Βρούτσης: Περικοπές στις επικουρικές από την 1η Ιουλίου...



Από την 1η Ιουλίου θα υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας,Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ». Το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι μειωμένο αλλά αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν είναι το «κακό σενάριο».
Όπως...
δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα εφαρμοστεί η αρχή της ενιαίας παροχής, δηλαδή οι συντάξεις θα είναι αντίστοιχες με τις εισφορές. Ως εκ τούτου θα υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές.
Το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τον νέο τρόπο υπολογισμού, θα κυμαίνεται από 21.000 έως 25.000 ευρώ. Το «κακό σενάριο» πρέβλεπε ποσά της τάξης των 6.500 έως 10.000 ευρώ, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.
Ωστόσο, το εφάπαξ θα καταβάλλεται με μεγαλύτερη καθυστέρηση, ενώ κάθε χρόνο θα δίνεται σε λιγότερα άτομα.
Ο υπουργός Εργασίας, ανέφερε επίσης ότι πολύ σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα με τα Κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας, καθώς, όπως είπε, με νόμο που θα έρθει στη Βουλή τα Κέντρα θα έχουν τους δικούς του γιατρούς.
Παράλληλα, διέψευσε ότι θα ζημιωθούν οι συνταξιούχοι με το νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης φόρου, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα επιφέρει αυξήσεις από 27 έως και 200 ευρώ στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων.
Ο Γ. Βρούτσης, υποστήριξε ότι οι συνταξιούχοι δεν θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους, καθώς και ότι στο στο τέλος του έτους θα έχουν όφελος  1,5% λόγω της αυτόματης παρακράτησης.

Read more...

"Ποια πεθερά; Εμένα με πλήρωνε ο Καμμένος"...




Με την επίβλεψη του Πάνου Καμμένου κατασκευάστηκε εξαρχής η βίλα "Freedom", ιδιοκτησίας της πεθεράς του, Δέσποινας Τζούλη, στην Ικαρία σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο...
ικαριώτης εργολάβος Γιάννης Καρίμαλης, ο οποίος ανέλαβε εξαρχής την κατασκευή του ξενώνα.

Μιλώντας στο κυριακάτικο "Έθνος", ο κ. Καρίμαλης δηλώνει πως η κατασκευή της βίλας άρχισε μετά την έγκριση της επιδότησης από κοινοτικό πρόγραμμα για τη διαμόρφωση τουριστικών υποδομών.

Οι αποκαλύψεις του κ.Καρίμαλη καταρρίπτουν σύμφωνα με την εφημερίδα τα επιχειρήματα του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος σε δημόσιες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την κατασκευή του ξενώνα αφού η ιδιοκτήτρια Δέσποινα Τζούλη δεν μπορούσε να ξέρει εκ των προτέρων εάν θα ...συγγένευε στο μέλλον με τον Πάνο Καμμένο, ενώ σημείωσε ότι παντρεύτηκε τη νυν συζυγό του μετά την κατασκευή της έπαυλης.

Ο 77χρονος εργολάβος οικοδομών ο οποίος είχε αναλάβει εξ αρχής τη συνολική εποπτεία για την κατασκευή της βίλας δήλωσε χαρακτηριστικά: " Ποιά πεθερά; μόνο με τον Πάνο Καμμένο είχα επικοινωνία απο το 2005, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες και κανονίζαμε για τα πάντα, ακόμα και τις πληρωμές".

Σύμφωνα με το "Έθνος", η ροή των πληρωμών προς τον εργολάβο για τα συνεργεία που απασχολούνταν στην κατασκευή του ξενώνα γινόταν από τον Πάνο Καμμένο ανάλογα με τη ροή της κοινοτικής χρηματοδότησης.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο ικαριώτης εργολάβος έκοβε τιμολόγια προς την ιδιοκτήτρια του κτιρίου Δέσποινα Τζούλη και τα παρέδιδε στον Πάνο Καμμένο: "Έδινα τα τιμολόγια στον Πάνο Καμμένο με την ένδειξη ότι έχουν εξοφληθεί προκειμένου να τα καταθέσουν και να πάρουν την επιχορήγηση, με την οποία με πλήρωνε κατόπιν ο ίδιος", σημειώνει ο εργολάβος.

Σε μια 3ετία έμειναν στον ξενώνα... 9 πελάτες και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Μόνο 10 πελάτες χρησιμοποίησαν τα δωμάτια της τουριστικής έπαυλης της Δέσποινας Τζούλη στο Γιαλισκάρι Ικαρίας από το 2008 έως και το 2010 σύμφωνα με το βιβλίο κίνησης, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Τα στοιχεία του βιβλίου κίνησης θέτουν υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της έπαυλης ως τουριστικού καταλύματος, αφού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εμφανίζεται να το έχουν αξιοποιήσει πέραν του κ. Καμμένου άλλοι 9 πελάτες.

"Φέσι" 62.300 ευρώ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Έθνους", χρέος 35.300 ευρώ άφησε στον εργολάβο ο Π. Καμμένος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Καρίμαλη στην εφημερίδα, σύμφωνα με τους οποίους, ο ίδιος παρέδωσε στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τιμολόγιο το οποίο ανέγραφε - όπως και τα προηγούμενα- ότι είχε εξοφληθεί προκειμένου να εισπραχθεί η τελευταία δόση της επιχορήγησης και να πληρωθεί κατόπιν ο ίδιος, όπως έκαναν και στις προηγούμενες πληρωμές.

Όμως, ο Π. Καμμένος δεν του απέδωσε το ποσό, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο Γ. Καρίμαλης, να πληρώσει τα συνεργεία από την τσέπη του. Από πλευράς του ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για εκβιασμό και ισχυρίζεται ότι ο εργολάβος του είχε πει ότι αν δεν πληρώσει το ποσό θα τον κυνηγήσει πολιτικά.


Πηγή: "Έθνος της Κυριακής"

Read more...

Νεκρή εδώ και χρόνια η θεία Λιάπη...




Νεκρή εδώ και περίπου δέκα χρόνια είναι η θεία του Μιχάλη Λιάπη, Βασιλική, που ανέλαβε την ευθύνη για την επιδότηση με κοινοτικά κονδύλια με την οποία...
ανακαινίστηκε το πολυτελές σαλέ του πρώην υπουργού στην Ευρυτανία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο πρώην υπουργός είχε δώσει πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του πολυτελούς εξοχικου με αποτέλεσμα να γλιτώνει χιλιάδες ευρώ επί πολλά χρόνια για τα δημοτικά τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας καθώς και το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ αλλά και το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Έλεγχο θα διενεργήσει ο δήμος Καρπενησίου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δηλωθέν εμβαδόν 90 τ.μ., αντιστοιχεί στο πραγματικό μέγεθος του ακινήτου.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ακίνητο - που στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού έχει δηλωθεί ότι έχει επιφάνεια 233,05 τετραγωνικά μέτρα και του ανήκει κατά 50%- διαθέτει δυο ρολόγια της ΔΕΗ και εκδίδονται δυο διαφορετικοί λογαριασμοί. Οι λογαριασμοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν το ίδιο όνομα, αυτό του αδελφού του πρώην υπουργού, Μάρκου Λιάπη και στέλνονται και πληρώνονται στην Αθήνα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα, επί 20 χρόνια στους λογαριασμούς τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ υπολογίζονταν με 144 τ.μ. λιγότερα από την πραγματική επιφάνεια. Ως εκ τούτου οικογένεια Λιάπη πλήρωνε επί χρόνια μικρότερους λογαριασμούς κλέβοντας τον δήμο της περιοχής ο οποίος είχε πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του σαλέ, σημειώνεται στο «Έθνος της Κυριακής».

Η θεία που αναστήθηκε

Η Βασιλική Λιάπη, είχε δηλώσει -νεκρή ή ζωντανή- ότι μόνο η ίδια και κανείς άλλος δεν ασχολήθηκε με την επίμαχη επιδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ, με ανακοίνωσή της που είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο της Παναγιώτη Γεωργακόπουλο.

Ωστόσο, άγνωστο είναι αν ζούσε ακόμη και το 2002, όταν ζήτησε να ανακληθεί το σήμα του ΕΟΤ για τον ξενώνα-σαλέ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Π. Γεωργακόπουλος στο «Πρώτο Θέμα»

Συγκεκριμένα, σε διάλογο του με την εφημερίδα αναφέρονται τα εξής:

«- Μπορούμε να μιλήσουμε μαζί με την κυρία Βασιλική Λιάπη;
- Έχει πεθάνει ρε παιδιά, έχει πεθάνει εδώ και δέκα χρόνια. Δεν υπάρχει πια!
- Και ποιός σας εξουσιοδότησε να βγάλετε την ανακοίνωση;
- Τι ποιός με εξουσιοδότησε; Δεν ξέρετε ποιοί είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι; Θέλει πολλή φιλοσοφία για να το καταλάβετε; “Ρε Παναγιώτη, πες τα εσύ, αφού ξέρεις τι έγινε”, μου είπαν (σ.σ. εννοεί τους αδερφούς Λιάπη).
- Το 2002, τότε που η Βασιλική Λιάπη φέρεται να ζητά την ανάκληση του σήματος του ΕΟΤ και τη διαγραφή από τα μητρώα, ζούσε ή είχε πεθάνει;
- Μπορεί να ζούσε, μπορεί και να είχε πεθάνει, δεν θυμάμαι. Θα σας γελάσω!
- Υπήρξατε προσωπικός δικηγόρος της οικογένειας;
- Προσωπικός φίλος! Και δουλειές του συζύγου της έκανα και δουλειές των παιδιών, τα πάντα».

tvxs.gr

Read more...