Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Κόντρα στελεχών και μήνυμα Καμμένου ΑΝΕΛ: Εσωκομματικές αναταράξεις μετά τις απουσίες στο Εθνικό Συμβούλιο


ΑΝΕΛ: Εσωκομματικές αναταράξεις μετά τις απουσίες στο Εθνικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αναταραχή υπάρχει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, μετά την απουσία βουλευτών από τη συνεδρίαση του 3ου Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και το αυστηρό μήνυμα του Πάνου Καμμένου πως «όποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες, να τις πάρουν σπίτι» και τη δήλωση ότι «αποδείχθηκε από την πρώτη αποστασία ότι όσοι έφυγαν μας έκαναν καλό».

Πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, επτά βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Γιοβανόπουλος, απέστειλαν ηλεκτρονική επιστολή στον κ. Καμμένο στην οποία εξηγούσαν τους λόγους μη συμμετοχής τους.

Οι βουλευτές που συνυπέγραφαν, εκτός του κ. Γιοβανόπουλου, ήταν η Σταυρούλα Ξουλίδου, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Παύλος Χαϊκάλης, και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Οι βουλευτές ζητούσαν από τον κ. Καμμένο να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την ΚΟ και τα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, ειδάλλως η συμμετοχή τους στο Εθνιοκό Συμβούλιο δεν έχει νόημα.

Τελικά, από τη συνεδρίαση απουσίαζαν έξη βουλευτές, αφού ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος συνυπέγραψε την επιστολή, έδωσε το παρόν.

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στη συνεδρίαση, διεμήνυσε ότι «όποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες, τους λέω από εδώ, ας τις πάρουν σπίτι τους από σήμερα το βράδυ».

«Αποδείχθηκε από την πρώτη αποστασία ότι όσοι έφυγαν μας έκαναν καλό. Εμείς δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο, θέλουμε τις Ελληνίδες και του Έλληνες» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν έχουμε στόχο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να κάνουμε ένα άλλο μαγαζί». «Μιλούν για σενάρια της «Ελιά" της Κεντροδεξιάς. Εμείς έχουμε ένα όνειρο, να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες όπου και αν άνηκαν μέχρι χθες» είπε, απορρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα.

Την Κυριακή, ο τομεάρχης εξωτερικών και βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, με δήλωσή του ζήτησε την παραίτηση του Κώστα Γιοβανόπουλου και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τις θέσεις του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του αναπληρωτή.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις ομάδας βουλευτών που πλήγωσαν το χθεσινό πολύ κρίσιμο Εθνικό Συμβούλιο. Δεν επιτρέπεται κανένας μας να αγνοεί τα κυρίαρχα θεσμικά μας, όργανα και 120 εθελοντές αγωνιστές που ήρθαν από όλη την Ελλάδα» είπε ο Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων «πάνω απ' όλα όφειλαν οι δυο εκλεγμένοι στις θεσμικές θέσεις του γραμματέα και του αναπληρωτή του της ΚΟ να δώσουν το παρόν τους στο Εθνικό Συμβούλιο, και εκεί να εκφράσουν τις όποιες διαφωνίες τους, όπως πράξαμε πολλοί από εμάς που δώσαμε το παρόν μας. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει προς τα έξω η εικόνα της φράξιας».

«Επειδή αυτή η ομαδοποιημένη αντίδραση είναι έξω από κάθε λογική, ζητώ την παραίτηση από τις αντίστοιχες θέσεις τους, τόσο του Κώστα Γιοβανόπουλου όσο και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Το έχω δικαίωμα ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πολύ περισσότερο καθώς ήμουν ένας από εκείνους που τους ψήφισαν και τους εμπιστεύτηκαν. Έχω ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο για τις προθέσεις μου όπως και άλλους συναδέλφους» κατέληξε ο Τέρενς Κουίκ.

Απάντηση ήρθε από τον Βασίλη Καπερνάρο, ο οποίος αναρωτήθηκε (Real FM) εάν γνωρίζει ο κ. Κουίκ τι είναι φράξια, και αν ναι «τότε είναι υπόλογος», όπως είπε.

«Συμφωνώ με τον κ. Καπερνάρο και φαντάζομαι ότι θα μας εξηγήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τι εννοεί ο κ. Κουίκ όταν μιλάει για "φράξια"» είπε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία αναρωτήθηκε «ως τι ζητάει την παραίτησή μου ο κ. Κουίκ;»

Τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος, προκειμένου να λυθούν οι όποιες εσωκομματικές διαφορές υπάρχουν, ζήτησε (Σκάι) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, και κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να αναλάβει πρωτοβουλίες.

«Πρέπει να πάμε άμεσα σε έκτακτο συνέδριο να λύσουμε τις διαφορές μας» είπε ο κ. Μαριάς και δήλωσε ανήσυχος και προβληματισμένος για την συνέχεια, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο κόμμα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: