Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Στον Δομοκό οι φυλακές υψίστης ασφαλείας: Με φύλαξη από ΕΛ.ΑΣ και οχήματα του στρατού

Στον Δομοκό οι φυλακές υψίστης ασφαλείας: Με φύλαξη από ΕΛ.ΑΣ και οχήματα του στρατούΣε φρούριο μετατρέπονται οι φυλακές Δομοκού, με τη χρήση καμερών, φύλαξη της εξωτερικής πύλης από την ΕΛ.ΑΣ. και χρήση οχημάτων του στρατού καθώς και ηλεκτρονικό σύστημα παρεμπόδισης των τηλεπικοινωνιών.

Η φυλακή υψίστης ασφαλείας θα είναι έτοιμη σε 100 ημέρες, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. 

Σε αυτές τις εγκαταστάσεις σχεδιάζεται να μεταφερθούν όσοι έχουν καταδικασθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας και βαριά ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έχει εκπονηθεί, σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναλυτική μελέτη για τα μέτρα ασφαλείας της φυλακής. 

Κατά τη μελέτη, ενώ η φύλαξη στους εσωτερικούς χώρους παραμένει στην αρμοδιότητα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, την ευθύνη για τη φύλαξη της πύλης εισόδου προσώπων και τροφίμων θα αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Επιπλέον, ζητήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να χορηγήσει «ειδικά οχήματα του στρατού» στην ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της συνδρομής στην εξωτερική φύλαξη της εγκατάστασης.

Τα οχήματα του στρατού θα περιπολούν εξωτερικά, ώστε να αποτρέπονται ενδεχόμενες επιθέσεις και απόπειρες απόδρασης, κυρίως από αέρος.

Επίσης, στη φυλακή - φρούριο θα τοποθετηθούν κάμερες σε καίρια σημεία προκειμένου να ελέγχονται όλες οι κινήσεις μέσα στη φυλακή, ενώ θα τοποθετηθεί ηλεκτρονικό σύστημα που δεν θα επιτρέπει την επικοινωνία των κρατουμένων με τον έξω κόσμο μέσω κινητών, καθώς και τη σύνδεση στο Internet.
.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: