Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Κλειστή η Πατησίων Ένταση γύρω από το Πολυτεχνείο, «πετροπόλεμος» νεαρών με τα ΜΑΤ


Ένταση γύρω από το Πολυτεχνείο, «πετροπόλεμος» νεαρών με τα ΜΑΤ
Φωτ. αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ένταση επικρατεί το βράδυ της Πέμπτης στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου περίπου 20 άτομα πετούν πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Κλειστή αυτήν την ώρα η Πατησίων στο σημείο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βαρουφάκης: Είμαστε πρωταθλητές στις περικοπές...



Ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά αυτή την ώρα για το τελεσίγραφο του Eurogroup προς την Ελλάδα. 
Παραθέτει όλα εκείνα τα οικονομικά στοιχεία που...
δίνουν την πραγματική εικόνα της χώρας, δηλώνοντας, πως, όσον αφορά τις περικοπές  που μας ζητούν, "η Ελλάδα είναι  πρωταθλήτρια στις περικοπές"... 

Read more...

Συμφωνεί με Γερούν, Μοσκοβισί...


...και με... Ντερμπεντέρη...
Συμφωνώ με τον Γερούν και τον Πιέρ, είπε, αλλά δεν παρέλειψε να ξαναθέσει το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους. 
Και είπε και κάτι πονηρό: Οσο λιγότερο απαιτητικές είναι  από... 
πλευράς δεσμεύσεων οι προτάσεις της Ελλάδος, τόσο λιγότερη θα είναι και η χρηματοδότηση. 
Τα πάντα είπε, είναι "δούναι και λαβείν" (αυτό μας το 'πε κι ο Ντερμπεντέρης)...

Read more...

Τη Δευτέρα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής...


Γιάνης Βαρουφάκης ...για την Ελλάδα...
Η νεότερη εξέλιξη, μετά την λήξη του αποψινού Eurogroup. Τη Δευτέρα το βράδυ, εκτακτη Σύνοδος για την Ελλάδα. 
Κι αυτό, παρά...
το γεγονός οτι την ερχόμενη Πέμπτη, εχουμε τακτικη σύνοδο του Eurogroup ...

Read more...

Τελεσίγραφο...


Ντάισελμπλουμ: Τελευταία ευκαιρία.
 Φέρτε μας νέες προτάσεις. 
Το μπαλάκι βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της Ελλάδος,είπε ο Ντάισελμπλουμ. Και προσθεσε: Ο χρόνος τελειώνει. Στείλαμε ισχυρό μήνυμα στην Ελλάδα,. Είναι...
η τελευταία ευκαιρία. Ζητήσαμε από την Ελλάδα να φέρει νέες προτάσεις. 
Τελεσίγραφο...


Read more...

Γ. Βαρουφάκης: Καταθέσαμε ολοκληρωμένη συμβιβαστική πρόταση


eurogroup-baroufakis

Η Ελλάδα κατέθεσε μία ολοκληρωμένη συμβιβαστική πρόταση, υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.
Εξηγήσαμε, είπε ο κ. Βαρουφάκης, ότι ήρθαμε κοντά με τους θεσμούς. Οι μικρές μας διαφορές δεν μπορούν να δικαιολογήσουν έλλειψη συμφωνίας. Η ελληνική αντιπροσωπεία έστειλε ισχυρό μήνυμα στο Eurogroup παρουσιάζοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση που εφόσον γίνει αποδεκτή, θα θέσει τέλος στο δράμα των τελευταίων ετών.
Σαφείς ήταν οι αιχμές του κ. Βαρουφάκη καθώς όπως επισήμανε η ηγεσία του Eurogroup επέλεξε να αναφερθεί μόνο στις ευθύνες της ελληνικής πλευράς και επικαλέστηκε άρθρο του κορυφαίου οικονομολόγου του ΔΝΤ Μπλανσάρντ όπου αναφέρει ότι μία αξιόπιστη συμφωνία θα απαιτήσει δύσκολες αποφάσεις από όλες τις πλευρές.
«Μία από τις μεγάλες αγωνίες που έχουν οι εταίροι μας είναι μήπως κάποια κυβέρνηση εκτρέψει τον προϋπολογισμό. Μοιραστήκαμε τις ανησυχίες και προτείναμε στο πλαίσιο παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού να συνδιάζεται με αυτοματοποιημένο σύστημα και να γίνεται άμεση μείωση όλων των δαπανών του δημοσίου» ανέφερε.
«Η ελληνική κυβέρνηση διαισθανόμενη την ιστορική στιγμή κάλεσε τους εταίρους να προβούμε σε μία γρήγορη διαπραγμάτευση σε επίπεδο υπουργών ή καλύτερα αρχηγών κρατών. Ο χρόνος που απομένει δεν είναι πολύς αλλά είναι αρκετός για αμοιβαία επωφελή λύση» είπε κλείνοντας.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Απρόσμενα μεγάλη συγκέντρωση: Ξεπέρασαν τις 10.000 οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα (ανανεωμένο)


syntagma
Σε εξέλιξη αυτή την ώρα το συλλαλητήριο χιλιάδων πολιτών στη πλατεία Συντάγματος.
Μέχρι στιγμής περισσότερα από 10.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ, ενώ πλήθος κόσμου έχει ανεβεί στα σκαλιά του Κοινοβουλίου για να διαδηλώσει..
Μάλιστα, περισσότερα από 500 άτομα έχουν ανεβεί ακριβώς έξω από την πόρτα της Βουλής, στο χώρο όπου φωτογραφίζεται το υπουργικό συμβούλιο.
Όλοι οι συγκεντρωμένοι σφυρίζουν με τις σφυρίχτρες που έχουν προμηθευτεί.
Κλειστή είναι η λεωφόρος Βασ. Σοφίας αλλά και η λεωφόρος Αμαλίας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση».
«Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών. Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας. Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας» τονίζουν, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».
voylivoyli2
6
123456
me3
me1
sint2
sint3
http://lykavitos.gr/

Read more...

Μαρινάκης: Παραμένω πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του Ολυμπιακού μας...


Μαρινάκης: Παραμένω πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του Ολυμπιακού μας - Κεντρική Εικόνα
Δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός...
Δήλωση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης διαβεβαιώνοντας τον κόσμο του Ολυμπιακού ότι παραμένει "πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του Ολυμπιακού ", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ανακοίνωσε ότι...
θα υπάρξουν αποφάσεις μετά το ΔΣ της ερχόμενης Δευτέρας. 

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη: 

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ότι η σημερινή απόφαση δεν έχει καμία επίπτωση στην ομάδα μας. Παραμένω Πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας.

Μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας 22 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον σχεδιασμό της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, που έχει ήδη σχεδιαστεί και δρομολογηθεί, με σκοπό την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και μια σπουδαία πορεία στο Champions League». 

parapolitika.gr

Read more...

Μείωση εσόδων και συγκράτηση δαπανών Δραματική η κατάσταση του προϋπολογισμού -Στάση πληρωμών κήρυξε το κράτος Δραματική είναι η κατάσταση του προϋπολογισμού σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.


geniko
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου αναγράφεται μείωση των εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ ενώ παρατηρείται συγκράτηση των δαπανών κατά 2,6 δισ. ευρώ. Η  εξέλιξη της συγκράτησης των δαπανών είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και καταδεικνύει τη στάση πληρωμών σε προμηθευτές και φορείς του δημοσίου.
Παρά το γεγονός  αυτό ο προϋπολογισμός  στο πρώτο πεντάμηνο του έτους καταγράφει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ ενώ, εάν είχαν γίνει οι πληρωμές του δημοσίου κανονικά θα υπήρχε πρωτογενές έλλειμμα άνω του 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2015, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.399 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1.990 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και του στόχου για έλλειμμα 3.481 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.506 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 707 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 556 εκατ. ευρώ.
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 18.626 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 546 εκατ. ευρώ ή 2,8 % έναντι του στόχου.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 17.048 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 964 εκατ. ευρώ ή 5,4 % έναντι του στόχου.
Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 1.110 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 71 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (1.181 εκατ. ευρώ).
Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 1.577 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 417 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού για τον Μάιο του 2015, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, ήταν μειωμένα κατά 918 εκατ. ευρώ ή 24,6% έναντι του μηνιαίου στόχου. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ήταν μειωμένα κατά 871 εκατ. ευρώ ή 24,0% έναντι του μηνιαίου στόχου. Οι επιστροφές ήταν μειωμένες έναντι του στόχου κατά 170 εκατ. ευρώ ή 50,6%.
Η ανωτέρω υστέρηση για το μήνα Μάιο οφείλεται εν μέρει στη μη είσπραξη της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος Νομικών Προσώπων που είχε εκτιμηθεί σε ύψος 555 εκατ. ευρώ, καθώς και στη μη είσπραξη των εσόδων από ANFAs που είχαν εκτιμηθεί σε ύψος 132 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί στο στόχο μηνός Μαΐου (σύνολο 687 εκατ. ευρώ).
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 20.025 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 2.628 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (22.653 εκατ. ευρώ).
Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 19.053 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 1.939 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 1.672 εκατ. ευρώ και των ταμειακών δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 219 εκατ. ευρώ.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 757 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 3,8%, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί επιπλέον 90 εκατ. ευρώ για επιδόματα πολυτέκνων, 30 εκατ. ευρώ για δαπάνες εκλογών, 22 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις γεωργίας και 106 εκατ. ευρώ για αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 971 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 689 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (1.660 εκατ. ευρώ) και μειωμένες κατά 809 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Ειδικά για τον μήνα Μάιο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.700 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 591 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.550 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 311 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
Το μειωμένο ύψος των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού οφείλεται κυρίως στον επαναπροσδιορισμό του ταμειακού προγραμματισμού με βάση τις επικρατούσες περιοριστικές ταμειακές συνθήκες.

Read more...

Βόμβα από Reuteurs: Δύο δις ευρώ έφυγαν από τις Τράπεζες τις τελευταίες 3 μέρες!


oura-trapeza-argos
Στα 2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες τις τρεις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters το οποίο επικαλείται τραπεζικές πηγές.
Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για ποσό, το οποίο ισούται με το 1,5% των συνολικών καταθέσεων (133,6 δισ. ευρώ). Μάλιστα, το Reuters αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση των εκροών διαδραμάτισε η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις προηγούμενες ημέρες, ο ημερήσιος ρυθμός εκροής καταθέσεων ανερχόταν στα 200 με 300 εκ. ευρώ.
Αθροιστικά, όπως ανέφερε την Τετάρτη τη ΤτΕ, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, οι εκροές από τις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται στα 30 δισ. ευρώ.
http://lykavitos.gr/

Read more...

"Φέρτε πίσω στην Ελλάδα τις κλεμμένες αρχαιότητες"...


Γλέζος στην Ευρωβουλή: Φέρτε πίσω στην Ελλάδα τις κλεμμένες αρχαιότητες  - ΒΙΝΤΕΟΔηλώσεις Γλέζου στην Ευρωβουλή (BINTEO)...
Για την ανάγκη να επιστρέψουν τα ελληνικά μνημεία στην Ελλάδα μίλησε ο Μανώλης Γλέζος στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Τα έργα πρέπει να...
γυρίσουν στον τόπο παραγωγής τους-καταγωγής τους, εκεί που δημιουργήθηκαν. Αυτό σημαίνει, όχι μονάχα η επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων, των ληστευμένων αρχαιοτήτων από τις γερμανικές στρατιές κατοχής από το Γ' Ράιχ στην Ελλάδα αλλά σημαίνει και επιστροφή -μιλάω για την Ελλάδα το ίδιο ισχύει και για όλες τις χώρες- της Αφροδίτης της Μήλου και της Νίκης της Σαμοθράκης και των Αετωμάτων του Παρθενώνα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο...


enikos.gr

Read more...

KKE: Μονομερής διαγραφή του χρέους...


...ρήξη με ΕΕ και κεφάλαιο...
"Λύση στο ζήτημα του χρέους, προς όφελος του λαού, δεν πρόκειται να υπάρξει κι αυτό αποδεικνύεται από τα...
αντιλαϊκά μέτρα που θα συνοδεύουν μία τέτοια εξέλιξη, γι’ αυτό το χρέος πρέπει να διαγραφεί μονομερώς, σε ρήξη με την ΕΕ και το κεφάλαιο που το δημιούργησε" αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αντιλαϊκή θα είναι η νέα συμφωνία με τους δανειστές εκτιμά σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι θα υπογράψει με γνώμονα την στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

"Λύση στο ζήτημα του χρέους, προς όφελος του λαού, δεν πρόκειται να υπάρξει κι αυτό αποδεικνύεται από τα αντιλαϊκά μέτρα που θα συνοδεύουν μία τέτοια εξέλιξη, γι’ αυτό το χρέος πρέπει να διαγραφεί μονομερώς, σε ρήξη με την ΕΕ και το κεφάλαιο που το δημιούργησε" αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η όποια απόφαση στο ζήτημα του χρέους, που θέτει ως όρο η κυβέρνηση, θα είναι το "τυράκι στη φάκα" της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με τους δανειστές, υποστηρίζει το ΚΚΕ, τονίζοντας πως μια τέτοια απόφαση, όπως και άλλες αντίστοιχες στο παρελθόν, δεν θα ληφθεί με κριτήριο την ικανοποίηση του λαού, που σύμφωνα με την κυβέρνηση πρέπει να πληρώνει το χρέος στο διηνεκές, αλλά με γνώμονα την κρατική στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των επιχειρηματικών ομίλων...
ΕΡΤ

Read more...

Γ. Παπανδρέου: Δεν μας πτοούν συμπεριφορές τραμπουκισμού...


papandreou-kinima1Δεν μας πτοούν αντιλήψεις και συμπεριφορές τραμπουκισμού ή νοεφασίζουσες, που θέλουν να συγκαλύψουν...
συγκεκριμένα συμφέροντα, τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βόλο ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας την πρωτοφανή λεκτική επίθεση που δέχθηκε από τον δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο.

Ο αγώνας ο δημοκρατικός, των δημοκρατικών πολιτών και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, είναι ένας αγώνας συνεχής για ευνομία και ένα κράτος δικαίου που θα μπορεί να υπηρετεί αξίες, κανόνες για το δημόσιο συμφέρον, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου...
matrix24.gr

Read more...

Κριστίν: «Να είμαστε και ευέλικτοι...»...


Η Κριστίν Λαγκάρντ
Μ. Νουναν: «Ετοιμαστείτε για το σχέδιο Β»...
Η Κριστίν Λαγκάρντ φθάνοντας στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του ΔΝΤ στην κρίση του χρέους.

«Όταν...
χορηγούμε ένα δάνειο τα λεφτά προέρχονται από τη Σενεγάλη, τη Σρι Λάνκα, την Ελβετία... Για αυτό θα πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι γιατί είναι τα δικά τους λεφτά που δανείζουμε».

Ωστόσο, πρόσθεσε πως πρέπει να είμαστε και ευέλικτοι: «Αν υπάρχουν αξιόπιστες προτάσεις στο τραπέζι τότε φυσικά θα τις εξετάσουμε». 

  Μ. Νουναν: «Ετοιμαστείτε για το σχέδιο Β»

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, δήλωσε: «Οι δανειστές από την ευρωζώνη δεν μπορούν να κάνουν άλλες παραχωρήσεις για την Ελλάδα». Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις επιλογές από εδώ και πέρα, απάντησε: «Ετοιμαστείτε για το σχέδιο Β»...

πηγη efsyn.gr

Read more...

Επίθεση Μπέου σε Παπανδρέου...


Ο Μπέος επιχείρησε να επιτεθεί στον Γιώργο Παπανδρέου - ΒΙΝΤΕΟ
ΒΙΝΤΕΟ...
Ενταση επικράτησε σε γνωστό ξενοδοχείο του Βόλου, όταν ο Αχιλλέας Μπέος, επιχείρησε να... 
επιτεθεί στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών προσπάθησαν να απομακρύνουν τον μαινόμενο δημαρχο της πόλης, ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δείτε το βίντεο:

Read more...

«Παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο» «Επιτροπή Αλήθειας»: Διαγραφή μονομερώς του χρέους και κήρυξη πτώχευσης

«Επιτροπή Αλήθειας»: Διαγραφή μονομερώς του χρέους και κήρυξη πτώχευσης

Αθήνα
Το χρέος είναι «παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο» και για αυτό η Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει. Αυτό είναι το προκαταρκτικό συμπέρασμα της επιτροπής της Βουλής, που με εντολή της προέδρου του Σώματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου διενεργεί λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους της χώρας.

Όπως αναφέρεται¸ «η Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους θεωρεί ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει θύμα μιας προσχεδιασμένης επίθεσης, η οποία οργανώθηκε  από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό το βίαιο, παράνομο και ανήθικο εγχείρημά τους έχει μοναδικό σκοπό να περάσουν τα ιδιωτικά χρέη στο Δημόσιο».

Στο κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα υποστηρίζονται μεταξύ άλλων:

  • Το χρέος προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να χαρακτηριστεί παράνομο αθέμιτο, επονείδιστο.
  • Το χρέος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να χαρακτηριστεί παράνομο αθέμιτο και επονείδιστο.
  • Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παρέχει  δάνεια χωρίς μετρητά (cash-less loans) τα οποία πρέπει να θεωρηθούν παράνομα. Τα συγκεκριμένα χρέη είναι αθέμιτα και επονείδιστα.
  • Τα διμερή δάνεια πρέπει να θεωρηθούν παράνομα, είναι αθέμιτα, και επονείδιστα.
  • Το χρέος προς τους ιδιώτες δανειστές πρέπει να θεωρηθεί παράνομο. Μέρος του χρέους προς τις ιδιωτικές τράπεζες και τα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου είναι αθέμιτο. Τέλος, το χρέος προς τις ιδιωτικές τράπεζες και τα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου είναι επονείδιστο.
Καταληκτικά, διατυπώνεται η θέση πως η αξιοπρέπεια του λαού βαραίνει περισσότερο από το παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο και μη βιώσιμο χρέος» και πως «τα νομικά επιχειρήματα που επιτρέπουν σε ένα κυρίαρχο κράτος να αποκηρύξει μονομερώς το παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο χρέος είναι πολλαπλά».

‘Οσον αφορά την ελληνική περίπτωση, μια τέτοια μονομερής κυριαρχική πράξη θα μπορούσε να θεμελιωθεί, σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου  στα εξής επιχειρήματα:

  • Στην κακή πίστη την οποία επέδειξαν οι δανειστές, ωθώντας την Ελλάδα να παραβιάσει το εσωτερικό της δίκαιο και τις διεθνείς της υποχρεώσεις σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Στη νομική υπεροχή και προτεραιότητα των ανθρώπινων δικαιωμάτων απέναντι σε διεθνείς συμφωνίες, όπως εκείνες που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους δανειστές ή με την Τρόικα. Τη χρήση καταναγκασμού.
  • Την επιβολή άδικων και ανεπιεικών όρων, οι οποίοι κατάφωρα παραβιάζουν το Σύνταγμα και την εθνική κυριαρχία.
  • Το δικαίωμα το οποίο αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο στο κράτος, να παίρνει μέτρα ενάντια σε παράνομες ενέργειες δανειστών.  
«Τα κράτη έχουν δικαίωμα να κηρύξουν μονομερώς πτώχευση όταν δεν είναι βιώσιμη η εξυπηρέτηση του χρέους, στην οποία περίπτωση δεν διαπράττουν διεθνώς παράνομη πράξη και, επομένως, δεν φέρουν ευθύνη» αναφέρεται.

Η παρουσίαση των προκαταρκτικών συμπερασμάτων, από μέλη της Επιτροπής, συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα από τα μέλη της, σε δημόσια συνεδρίαση. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης –νωρίς το απόγευμα- η κα Κωνσταντοπούλου θα παρουσιάσει εκ νέου τα συμπεράσματα σε συνέντευξη Τύπου.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σεργκέι Στόρτσακ: Δεν έχει ζητήσει χρήματα ο Αλεξης Τσίπρας...


ÁÄÇÌÏÓÉÅÕÔÅÓ ÊÁÉ ÁÐÏÊËÅÉÓÔÉÊÅÓ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÁÐÏ ÔÏ ÔÁÎÅÉÄÉ ÔÏÕ ÓÔÇÍ ÌÏÓ×Á//EUROKINISSI--ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος...
έφθασε νωρίτερα σήμερα στην Αγία Πετρούπολη και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται τη Ρωσία για συνομιλίες για κοινά προγράμματα μάλλον, παρά για να ζητήσει μετρητά, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ.

«Δεν υπήρξαν αιτήματα», δήλωσε ο Στόρτσακ προς το πρακτορείο Reuters στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Δεν υπάρχουν πόροι στον προϋπολογισμό μας για παροχή χρημάτων», πρόσθεσε.


Read more...

Ο Τσίπρας στην Αγία Πετρούπολη...


Ο Τσίπρας στην Αγία Πετρούπολη - ΦΩΤΟ
Δείτε τις φωτογραφίες...
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έφτασε σήμερα στην Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη.
Δείτε τις... 
πρώτες φωτογραφίες...
 ΦΩΤΟ: en.enikos.gr/Annmarie Hordern ‏@AnnmarieHordern

Read more...

Λαγκάρντ: Δεν θα υπάρξει περίοδος χάριτος...



...για τη δόση στο ΔΝΤ...
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει τη δόση ύψους 1,56 δισ. ευρώ έως τις 30 Ιουνίου. 
Σε διαφορετική περίπτωση θα κηρυχθεί...
άμεσα ως «ληξιπρόθεσμος οφειλέτης».
Λήγη ώρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, η Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί περίοδος χάριτος προς την Ελλάδα, ώστε να πληρώσει την οφειλόμενη δόση στο ΔΝΤ.

«Η πληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα στις 30 Ιουνίου είναι οριστική και δεν υπάρχει περίοδος χάριτος ή η δυνατότητα να καθυστερήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ.


Παράλληλα, ανέφερε πως αν δεν καταβληθεί η δόση τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει έναντι του Ταμείου, κάτι που όμως δεν συνεπάγεται πιστωτικό γεγονός για τους οίκους αξιολόγησης. Αν και υποστήριξε ότι απεύχεται αυτή την εξέλιξη, επισήμανε ότι το Ταμείο θα επιμείνει μέχρι τέλους στη μεταρρύθμιση του ελληνικού συνταξιοδοτικού προγράμματος, καθώς πρόκειται για «επιτακτική ανάγκη» .

Read more...

Κομισιόν και ΕΚΤ φέρονται να επεξεργάζονται σχέδιο δήλωσης για ελάφρυνση χρέους...


Κομισιόν και ΕΚΤ φέρονται να επεξεργάζονται σχέδιο δήλωσης για ελάφρυνση χρέουςΚομισιόν και ΕΚΤ φέρονται να επεξεργάζονται σχέδιο δήλωσης για ελάφρυνση του χρέους σε μία προσπάθεια να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει μία συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών. Σύμφωνα με ...
υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο που μίλησε στην "Καθημερινή" αυτή την στιγμή σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεξεργάζονται κείμενο που θα αναφέρεται στο θέμα του χρέους σε περίπτωση συμφωνίας, και θα είναι μια ανανέωση της δήλωσης για την ελάφρυνση του χρέους που είχε κερδίσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 όταν υπουργός ήταν ο Γ. Στουρνάρας.



Σύμφωνα με τον ίδιο, το σενάριο που εξετάζεται αυτή την στιγμή είναι να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των μελών της Ευρωζώνης την Πέμπτη το βράδυ ( 25.06) μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα και έχει πολύ βαριά ατζέντα. Σκοπός είναι με αυτό τον τρόπο το ελληνικό ζήτημα να μην επισκιάσει τα άλλα σοβαρά θέματα που έχουν να συζητηθούν όπως η μεταναστευτική πολιτική. Συγχρόνως θα έχει περάσει και μία εβδομάδα από το σημερινό Eurogroup χωρίς κάποια άλλη συνάντηση με αποτέλεσμα να ασκήσει  περαιτέρω πίεση στην ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες θα γίνει μόνο αν οι εκροές αυξηθούν επικίνδυνα τις επόμενες μέρες.

πηγη newmoney.gr

Read more...

Βάζουν και Καραμανλή στο κάδρο της έρευνας για τα Μνημόνια;..


Βάζουν και Καραμανλή στο κάδρο της έρευνας για τα Μνημόνια; - Κεντρική Εικόνα
Την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή φαίνεται πως βάζει στο κάδρο της διερεύνησης της εξεταστικής της Βουλής για την υπαγωγή της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ.
 Παρά το γεγονός...
ότι στην πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια η περίοδος διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή είχε μείνει εκτός έρευνας η λίστα μαρτύρων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα περιλαμβάνει και το όνομα του Γιάννη Παπαθανασίου, Υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το 2009.

Κατά πολλούς η απόφαση της εξεταστικής να κληθεί ο Γιάννης Παπαθανασίου αποτελεί μια πρώτη νίκη του Ανδρέα Λοβέρδου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είχε ζητήσει εξ αρχής την κλήση και Υπουργών του Κώστα Καραμανλή. Από την πλευρά του το καραμανλικό στρατόπεδο ξεκαθαρίζει ότι ο Καραμανλής είναι ο πρώτος που θέλει να έρθουν όλα στο φως και ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ωστόσο στις μεταξύ τους συζητήσεις οι «καραμανλικοί» βουλευτές εκφράζουν βαθύτατη δυσαρέσκεια.

Από εκεί και πέρα σύμφωνα με τη λίστα, στις 30/6 θα καταθέσει ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου,  στις 2/7 το πρώην μέλος του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή  Γεωργαντά, στις 7/7 ο Υπουργός Οικονομικών του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στις 8/7 ο Γιάννης Παπαθανασίου και στις 9/7 ο τέως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

parapolitika.gr

Read more...

«Ψήνεται» νέος φορέας στην Κεντροαριστερά...




Πρόσκληση σε κάτι …νέο στην Κεντροαριστερά.
«Ηθικός αυτουργός», ο πρώην συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, που μαζί με τους...
συντρόφους του καλεί τον κόσμο το Σάββατο 4 Ιουλίου στο ξενοδοχείο President για να …συζητήσουν, να αποφασίσουν, να δράσουν. 
Παρατηρώντας την οικονομική κρίση και τις λανθασμένες πολιτικές διαχείρισής της, την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να κατανοήσει το μέγεθος της κοινωνικής κρίσης και κάνοντας λόγο για «Αριστερά της ‘τσέπης’» που επενδύει στο αρεστό αλλά μη ρεαλιστικό όπως λένε οι συντάκτες της πρόσκλησης, καλούν σε οργανωμένη και αποτελεσματική δράση, με τους βασικούς συντελεστές να μιλούν αινιγματικά προς το παρόν για … «κάτι καινούριο» που θέλουν να φτιάξουν.

Μιλούν άλλωστε για απαξίωση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, για το τέλος του ΠΑΣΟΚ και την τιμωρία του από τον λαό, για την πολυδιάσπαση στον χώρο της κεντροαριστεράς και την ανισορροπία σε ένα πολιτικό σύστημα που καρκινοβατεί με την ακροδεξιά να περιμένει στη γωνία.
Καλούν, λοιπόν, τον κόσμο να συζητήσουν για το νέο που πρέπει να εκφράσει τις νέες ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας, το «μπορούμε μαζί» απέναντι στο «εγώ», το αύριο που πρέπει να είναι διαφορετικό από το σήμερα.
 Μιλούν για την ανάγκη ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης, απαλλαγμένη όμως από πρόσωπα και πολιτικές που την οδήγησαν στην απαξίωση.Όσοι πιστοί, προσέλθετε…

matrix24.gr

Read more...