Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ "ΜΙΚΡΗΣ ΗΤΤΑΣ" ΜΕ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ


Του Σταύρου Λυγερού
(από την Κυριακάτικη Καθημερινή)

Τώρα που αντί για δημοσκοπήσεις έχουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Κ. Καραμανλής καλείται να λάβει αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία και σε προσωπικό και σε κομματικό επίπεδο. Ο χρονικός ορίζοντας, άλλωστε, είναι μικρός. Ο Γ. Παπανδρέου έχει ξεκαθαρίσει ότι θα χρησιμοποιήσει την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας για να...
προκαλέσει εκλογές τον ερχόμενο Μάρτιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επιλογές του πρωθυπουργού είναι δύο: πρώτον, να στήσει κάλπες τον Σεπτέμβριο πριν ξανανοίξει η Βουλή και, δεύτερον, να εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο. Εκλογές τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο είναι μεσοβέζικες λύσεις, χωρίς πολιτικό νόημα.
Οι εκλογές τον Σεπτέμβριο είναι το σενάριο της «μικρής ήττας». Το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να περάσει μπροστά σε μια μάλλον νεκρή πολιτική περίοδο είναι μάλλον απίθανο. Αυτό που μπορεί βάσιμα να ελπίζει είναι ήττα με μικρότερη διαφορά απ’ αυτή των ευρωεκλογών.
Σ’ αυτό μπορεί να συμβάλει και ένα «λίφτινγκ» της κυβέρνησης και του κόμματος. Για τις αλλαγές στην κυβέρνηση έχουν ακουστεί πολλά, αλλά τίποτα σίγουρο. Για το κόμμα φαίνεται ότι παίζει σοβαρά το όνομα του Ανδρ. Λυκουρέτζου για τη θέση του γραμματέα. Κατά τα άλλα, μετά τη δήλωση Ρουσόπουλου, ο Κ. Καραμανλής έχασε και την ευκαιρία να εμφανιστεί ότι με δική του πρωτοβουλία έθεσε τους «Βατοπεδινούς» εκτός ψηφοδελτίων.
Αντιλαϊκά μέτρα
Οι εκλογές τον Μάρτιο εξασφαλίζουν ένα πρόσθετο εξάμηνο στην εξουσία, αλλά έχουν σοβαρά πολιτικά μειονεκτήματα. Ακόμα όμως και εάν ο Κ. Καραμανλής υπερέβαινε τον εαυτό του, η συγκυρία είναι πολύ δυσμενής για να ανατρέψει το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ. Η οικονομική κρίση έχει οξύνει το χρόνιο δημοσιονομικό πρόβλημα. Οι κυβερνώντες είναι υποχρεωμένοι, και από την κατάσταση και από την Ε.Ε., να λάβουν μέτρα με υψηλό πολιτικό κόστος. Σ’ αυτόν τον παράγοντα πρέπει να συνυπολογιστεί και η παγιωμένη πια αρνητική εντύπωση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών για τη «γαλάζια» διακυβέρνηση.
Ολα δείχνουν ότι η Ν.Δ. έχει χάσει το τρένο και ότι ο χρόνος εργάζεται εις βάρος της. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν δεν στήσει κάλπες τον Σεπτέμβριο το πιθανότερο είναι να συρθεί πολιτικά μέχρι τον Μάρτιο. Θα βόλευε πολύ τον πρωθυπουργό κάποιος βουλευτής να ρίξει την κυβέρνηση. Το ενδεχόμενο αυτό, όμως, είναι απίθανο. Δεν είναι απίθανο, ο Κ. Καραμανλής να βρεθεί αντιμέτωπος με απαιτήσεις και έμμεσους εκβιασμούς βουλευτών, λόγω της οριακής πλειοψηφίας των 151 εδρών. Για όλους αυτούς τους λόγους, εάν οι εκλογές διεξαχθούν τον Μάρτιο, το αποτέλεσμά τους κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια πανωλεθρία για το κυβερνών κόμμα. Ηττα με μικρή διαφορά και στρατηγική ήττα έχουν κοινό παρονομαστή την απώλεια της εξουσίας. Δεν είναι πολιτικά, όμως, το ίδιο. Οχι μόνο για τη Ν.Δ., αλλά και για τον Κ. Καραμανλή εάν, όπως όλα δείχνουν, επιθυμεί να παραμείνει στην ηγεσία.
Στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχουν φουντώσει οι συζητήσεις για το μέλλον της παράταξης με φόντο τη διάχυτη ανασφάλεια των βουλευτών, αφού περίπου οι μισοί δεν θα επανεκλεγούν. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν βαθιά απογοήτευση και έντονες επικρίσεις για τον πρωθυπουργό, δεν αναμένεται να τεθεί θέμα διαδοχής. Θα είναι, ωστόσο, πολιτικά δύσκολο για τον Κ. Καραμανλή να παραμείνει στην ηγεσία εάν χρεωθεί μια στρατηγική ήττα. Αντιθέτως, η «μικρή ήττα» διευκολύνει την παραμονή του.
Φθορά του ΠΑΣΟΚ
Το σενάριο του Σεπτεμβρίου ενισχύεται και από την κυρίαρχη στο μέγαρο Μαξίμου εκτίμηση πως ο Γ. Παπανδρέου δεν θα τα βγάλει πέρα, με αποτέλεσμα η κυβέρνησή του να φθαρεί γρήγορα. Αρκετοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται τον ερχόμενο Μάρτιο οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν τη Ν.Δ. μπροστά και, ως εκ τούτου, να υπάρξει η δυνατότητα μιας εκλογικής ρεβάνς σε χρόνο ρεκόρ. Ακόμα όμως κι αν η κυβέρνηση Παπανδρέου απαξιωθεί πολιτικά τόσο γρήγορα, είναι απίθανο οι «γαλάζιοι» να έχουν ανακάμψει τον Μάρτιο. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης είναι οξύτατη.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής δεν θεωρεί πολύ πιθανό η Ντ. Μπακογιάννη να εκμεταλλευθεί την επικείμενη ήττα για να μεθοδεύσει την έγερση θέματος ηγεσίας.
Η πολιτική συμφωνία που εδώ και χρόνια ο αρχηγός της Ν.Δ. έχει συνάψει με την οικογένεια Μητσοτάκη έχει τηρηθεί και από τις δύο πλευρές. Ο πρωθυπουργός έδωσε στην Ντ. Μπακογιάννη το υπουργείο Εξωτερικών, όπως της είχε υποσχεθεί όταν αυτή έθεσε υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων.
Εχοντας επίγνωση ότι δεν μπορεί να διαδεχθεί τον Κ. Καραμανλή ως επικεφαλής εσωκομματικής αντιπολίτευσης, η Ντ. Μπακογιάννη επιδιώκει να τον διαδεχθεί με την ιδιότητα του νομιμόφρονος κι αναμφισβήτητου Νο 2. Πρόσθετο πλεονέκτημά της είναι ότι διαθέτει έναν ισχυρό μηχανισμό επιρροής με πλοκάμια εντός και εκτός κόμματος.
Εχοντας συνείδηση ότι έρχονται δύσκολοι καιροί, ο Κ. Καραμανλής φρόντισε –για κάθε ενδεχόμενο– να εξισορροπήσει το προβάδισμα της υπουργού Εξωτερικών στην κομματική επετηρίδα. Τοποθετώντας τον Αντ. Σαμαρά στο υπουργείο Πολιτισμού, είχε συνείδηση ότι του έδινε τη δυνατότητα να μετατραπεί από «παρίας» σε δελφίνο.
Απειρος
Αυτό και συνέβη. Για να μη φθάσουν να πάνε σε διαδικασία διαδοχής «σαν πρόβατα επί σφαγή», πολλοί καραμανλικοί αναγόρευσαν τον Αντ. Σαμαρά σε εναλλακτική λύση. Η μακρά πορεία του στην πολιτική έρημο τον έχει διδάξει πολλά. Δεν είναι ο ταλαντούχος, αλλά άπειρος, φιλόδοξος και παρορμητικός υπουργός των αρχών της δεκαετίας 1990. Σήμερα δείχνει να έχει πια τις πολιτικές προϋποθέσεις να παίξει ηγετικό ρόλο. Ο ίδιος, πάντως, είναι προσεκτικός. Εχει συνείδηση, άλλωστε, ότι θα βρεθεί στην ηγεσία της Ν.Δ. μόνον εάν ο ο Κ. Καραμανλής αποχωρήσει και τηρήσει ευνοϊκή προς αυτόν ουδετερότητα.
Η «δελφινοποίηση» του Αντ. Σαμαρά διαμόρφωσε μια νέα ισορροπία στη Ν.Δ., που διευρύνει τα περιθώρια εσωκομματικών κινήσεών του Κ. Καραμανλή. Η χειρότερη εξέλιξη για την Ντ. Μπακογιάννη είναι να αναμετρηθεί με τον Μεσσήνιο πολιτικό για την αρχηγία και να χάσει.
pressmme


Read more...

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ;


Το Mega εξακολουθεί να δίνει ως πολύ πιθανό σενάριο το ενδεχόμενο ανασχηματισμού από αύριο, καθώς ο Καραμανλής ήθελε να ολοκληρωθεί πρώτα η Σύνοδος του ΟΑΣΕ. Αυτό θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να παίξει ως σενάριο αλλαγής και της Ντόρας Μπακογιάννη σε άλλο υπουργείο. Χθες το βράδυ η Μαρία Σπυράκη έδωσε πληροφορίες για το σενάριο του ανασχηματισμού ως ενισχυτικό της πιθανότητας να προκηρύξει ο πρωθυπουργός πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο...
pressmme.

Read more...

Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Αντιπρόεδρο της Σερβίας, Ivica Dacic - Δηλώσεις



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι, με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, Αντιπρόεδρο της Σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών, Ivica Dacic.

Μετά τη συνάντηση, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα με τον Αντιπρόεδρο της Σερβικής κυβέρνησης, τον Ivicad Dacic. Πριν από ένα χρόνο, συζητήσαμε για την πιθανότητα συνεργασίας του δικού του κόμματος με το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Boris Tadic, για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Είχε έρθει στην Αθήνα για να συζητήσουμε αυτή την προοπτική και είχαμε τονίσει τη σημασία για τη Σερβία της ευρωπαϊκής της πορείας της ευρωπαϊκής της παρουσίας, αλλά και της σημασίας μιας δημοκρατικής και σοσιαλιστικής Σερβίας, η οποία θα είναι και φάρος σταθερότητας για την ευρύτερη βαλκανική περιοχή.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί μετά από ένα χρόνο, έχουμε πράγματι μια σταθερή κυβέρνηση στη Σερβία, μια κυβέρνηση που έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράδειγμα πολύ σημαντικό, ότι γίνονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις για τη φιλελευθεροποίηση των θεμάτων της βίζας των Σέρβων πολιτών, με πολύ θετική ανταπόκριση από πλευράς των κρατών-μελών και της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε και την συμμετοχή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Έχει υποβάλλει αίτηση, θα γίνει μια πρώτη άτυπη συζήτηση στο Μαυροβούνιο, αυτές τις μέρες, στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και αυτό είναι σημαντικό διότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα διασφαλίζει μια δικιά του πορεία και αρχές στο πλαίσιο του Σοσιαλιστικού Κινήματος στον πλανήτη μας.

Είναι επίσης σημαντικό, για να ενδυναμώσουμε τη σοσιαλιστική φωνή στα Βαλκάνια και ευρύτερα στον πλανήτη μας, απέναντι σε ένα άδικο οικονομικό σύστημα, ένα οικονομικό σύστημα ανισότητας, ένα οικονομικό σύστημα που τιμωρεί, δυστυχώς, χώρες όπως η Σερβία, η οποία έχει μια δυναμική οικονομία. Και όμως, λόγω της διεθνούς κρίσης, έχει χτυπηθεί χωρίς η ίδια να φταίει, διότι είχε πράγματι μία θετική οικονομική πορεία τον τελευταίο καιρό.

Είναι, λοιπόν, ανάγκη εμείς, από πλευράς σοσιαλιστών, να ισχυροποιήσουμε τη φωνή μας, για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε κανόνες και αρχές και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των οικονομιών, του πιστωτικού συστήματος, της διαφάνειας και βεβαίως και της αντιμετώπισης μεγάλων θεμάτων, όπως της κλιματικής αλλαγής.

Προσβλέπω, λοιπόν, στη στενή μας συνεργασία, μεταξύ των δύο κομμάτων και βεβαίως, πάντα μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας.

Ευχαριστώ πολύ.




Read more...

Συναντήσεις του Γ. Α. Παπανδρέου με την ηγεσία της Σερβίας



Η Ευρώπη να στηρίξει την σταθερότητα στην περιοχή, ανοίγοντας την πόρτα της στην Σερβία




Read more...

-Θ αντέξει εδω μέσα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος η θα ξεράσει τα πάντα διαλύοντας τη Νέα Δημοκρατία;



Η εικόνα είναι απο τους διαδρόμους των φυλακών του Stadelheim, που φιλοξενούν τον καρατέκα της μίζας Μιχάλη Χριστοφοράκο. Το ερώτημα είναι αν θ αντέξει εδω μέσα ο συνδαιτημόνας των κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών, η θα σπάσει και θα ξεράσει τα ονόματά τους, για ν ακολουθήσει η Κόλαση του Δάντη.
Γύρευε ν αρχίσει να φοβάται για τη ζωή του και μέσα στις φυλακές.
Προς στιγμή, τα πράγματα δείχνουν να έχουν ξεφύγει απο τον έλεγχο όλων εκείνων που είχαν αναλάβει την "επιμέλεια" του σκανδάλου.
Κι οσο αυτό συμβαίνει, όλοι εμεις- τα κορόιδα-ελπίζουμε να μάθουμε ποια πολιτικά καθάρματα παντελόνιασαν το ζεστό μαύρο χρήμα της Siemens...Eιδικά εκείνους που ήρθαν στην εξουσία, υποδυόμενους της άγγελους της κάθαρσης, τους ηθικούς, τους σεμνούς και τους ταπεινούς. Μακάρι ο φοβισμένος Χριστοφοράκος, να τους πάρει μαζί στη κόλαση του...

kourdistoportocali

Read more...

Ας το θυμηθούμε πάλι..



krogias

Read more...

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού γνωρίζει ότι έστειλε δελτίο τύπου;;;

Συνεχίζει τα απίστευτα καμώματα του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Μετά την συνάντηση που είχε στις 26 Ιουνίου με τον Κώστα Καραμανλή, η οποία αφορούσε τις πρωτοβουλίες του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών στο θέμα του ΟΣΕ, το γραφείο τύπου του ΥΜΕ, σύμφωνα με το πρώτο screen shot, έστειλε τις δηλώσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο σύνολο σχεδόν του περιφερειακού τύπου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μόνο που όταν ανοίγεις το αρχείο διαβάζεις επάνω αριστερά, δείτε το δεύτερο screen shot, ότι αυτό έρχεται από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού. Δηλαδή από τον Γιάννη Ανδριανό! Μάλλον φούμαρα κι αυτό με μεταξωτές κορδέλες, μετά τις φωτογραφίες με το photoshop. Ήθελε να πουλήσει μούρη στους επαρχιώτες δημοσιογράφους, θέλοντας να πιστέψουν ότι το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού στέλνει δελτίο τύπου για την αφεντιά του! Α ρε Ευριπίδη πρωτευουσιάνε…
piazzadelpopolo.


Read more...

Να γίνει θέμα στις ειδήσεις το Ε9


"ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ Ε9 ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ !!!!!!
ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ;
ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ;
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΟΛΠΟ ΑΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ;"


troktiko

Read more...

Μηδενική ανοχή κ. πρωθυπουργέ;...


Από τον Γεώργιο Κανλή

Ήλθε διαταγή εκ των άνω
ο υπουργός να καλυφθεί,
βρε δεν παν΄κι αυτοί στο διάλο,
μπας κι η Ελλάδα μας σωθεί.

Τον εγλέορα έχει φάει,
θα μπλαντάξει το παιδί,
δυο προγούλια έχει κάνει
απ΄τη μάσα τη γερή.

Δυο off shore στην Ταϊλάνδη,
ένα jet στη μουλουχτή,
τις κουκούλες ποιός φοράει,
το γνωρίζει η Βουλή.

Σύρμα έπεσ΄εκ των άνω,
το λαμόι να καλυφθεί,
κατά τ΄άλλα φίλε Πάνο,
ανοχή μηδενική.

Θα μπαρκάρω στην Βομβάη,
μούτσος σ΄ένα φορτηγό,
η Ελλάδα με πονάει
κι απ΄την μπόχα θα πνιγώ.

press

Read more...

Νέο πακέτο μέτρων το Φθινόπωρο

Δεύτερο πακέτο μέτρων, σκληρό, ετοιμάζει η κυβέρνηση στην οικονομία για το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, πρόκειται για δώδεκα «διαρθρωτικά» μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: αξιοποίηση του μηχανισμού των τεκμηρίων δαπανών διαβίωσης, ιδιαιτέρως για τους κατέχοντες πολυτελή ΙΧ και σκάφη αναψυχής, πάγωμα μισθών στο Δημόσιο και το 2010, κατάρτιση νέου μισθολογίου για τους νεοπροσλαμβανόμενους δημοσίους υπαλλήλους, χωρίς πολλά επιδόματα και ειδικές αμοιβές, παρεμβάσεις στον κύκλο δαπανών στην υγεία, αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία, διαχωρισμός των υπηρεσιών ασφάλισης και υγείας, «ελευθέρωση» των κλειστών επαγγελμάτων, έλεγχος οικονομικών των δήμων.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι για όλα αυτά θα υπάρξει εξαντλητική επεξεργασία μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ώστε στις αρχές του Σεπτεμβρίου να είναι δυνατή η παρουσίαση «μιας ολοκληρωμένης πρότασης οικονομικής πολιτικής».

Κατά την εφημερίδα, σκοπός του υπουργού Οικονομίας είναι τον Σεπτέμβριο να παρουσιασθεί στις Βρυξέλλες και στον ελληνικό λαό, ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση αλλά και ικανό, στην περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, να προσφέρει το δίλημμα των εκλογών.

Το Βήμα της Κυριακής παρουσιάζει επίσης τα έξι μέτρα για την ασφάλεια που προτίθεται να θεσπίσει η κυβέρνηση: Ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών, άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τα κακουργήματα, δημιουργία τράπεζας DΝΑ, ο νόμος για τις κουκούλες, ανοιχτές κάμερες χωρίς άδεια του εισαγγελέα.
.nooz.


Read more...

Ατυπη σύνοδος ΥΠΕΞ ΟΑΣΕ

Στην Κέρκυρα διεξάγεται σήμερα η άτυπη υπουργική σύνοδος του ΟΑΣΕ, στην οποία προεδρεύει η Ελλάδα δια της υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 50 υπουργοί Εξωτερικών. Στη σύνοδο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Η κ. Μπακογιάννη θα έχει διμερή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τ. Στάινμπεργκ.

Μετά τις συνομιλίες θα υπογράψουν δύο Πρωτόκολλα Συνεργασίας. Το ένα αφορά την προώθηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη βίζα των Ελλήνων ταξιδιωτών στις ΗΠΑ και το δεύτερο τη συνεργασία για το οργανωμένο έγκλημα.

Στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο Στάινμπεργκ δηλώνει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θεωρεί την Ελλάδα ένα πολύ σημαντικό εταίρο των ΗΠΑ, λέγοντας ότι έχουμε κοινά συμφέροντα, μοιραζόμαστε κοινές αξίες και ενδιαφέροντα, για συνεργασία στη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια.

Ερωτηθείς για την αύξηση της παράνομης μετανάστευσης, είπε ότι κατανοεί τις ανησυχίες της Ελλάδας τόσο για τις επιπτώσεις στα θέματα ασφαλείας που προκύπτουν όσο και για την ανθρωπιστική διάσταση του προβλήματος και τόνισε ότι πρέπει να βρούμε τρόπους για την αντιμετώπισή του στην πηγή. Η συνεργασία μας στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, επισήμανε, είναι ένα παράδειγμα πώς μπορούμε να εργαστούμε από κοινού για την άμβλυνση του προβλήματος.

Για τις τουρκικές υπερπτήσεις στα νησιά του Αιγαίου, εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης. Πιστεύω, σημείωσε, ότι είναι σημαντικές οι προσπάθειες που γίνονται από ελληνικής πλευράς να δεσμεύσουν την τουρκική, ώστε να βρεθούν λύσεις από κοινού.

Για την Κύπρο εξέφρασε ικανοποίηση για το άνοιγμα του περάσματος του Λιμνίτη και τη χαρακτήρισε πολύ θετική ένδειξη.

Για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε ότι η επίλυση του ονόματος είναι προς όφελος όλων. Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να δει την ΠΓΔΜ ενσωματωμένη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να γίνει μια ευημερούσα χώρα.

Για την τρομοκρατία, ανέφερε ότι είναι ένας τομέας που συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα και πρέπει να συνεργαστούμε γιατί αποτελεί απειλή για όλους τους πολίτες.

Στο περιθώριο των εργασιών του ΟΑΣΕ η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί επίσης με τον Ρώσο ομόλογό της Σ. Λαβρόφ , με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας κ. Γιαντρόκοβιτς.
nooz

Read more...

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ...ΚΟΜΜΑΤΟΙ...


Πόσο χαζοί είμαστε τέλος πάντων! Ο Χριστοφοράκος δε δωροδόκησε πολιτικούς, χρηματοδότησε απλώς πολιτικά κόμματα! Το είπε ο άνθρωπος και το ξεκαθάρισε μέσω των δικηγόρων του, για να σταματήσουμε να λέμε ασυναρτησίες και αφέλειες...
Έκανε αυτό που κάνουν όλοι δηλαδή: δεν πλήρωσε τις ...
πουτάνες, άφησε τα λεφτά στο μπουρδέλο! Δωροδόκησε πολιτικά κόμματα.
Τα οποία πολιτικά κόμματα απαρτίζονται από ...πολιτικούς ...κόμματους! Όχι από πολιτικούς ...κόπανους!
Δυστυχώς όμως, μόνο "πολιτικούς" κόμματους. ¨Οχι από τους άλλους, τους καλούς...
Μήπως τελικά πρέπει ο Χριστοφοράκος να ανακηρυχθεί ...δωρητής;

Ο πολιτικός είναι σαν τον παπά: δε ζητάει χρήματα απευθείας, παίρνει απλώς από το παγκάρι!

Εκτός αν χρειάζεται καμιά εκπτωσούλα για κανένα λεμονοστίφτη! Τότε τηλεφωνεί στον κύριο SIEMENS και του την κάνει! Για το φουκαριάρικο το κόμμα δηλαδή...

Είναι τρελός, είναι τρελός ο ...γερμανός...

nonews-news.


Read more...

Σαν περήφανος Έλληνας και Μακεδόνας, έδωσε την άδεια να προσγειωθεί το Σκοπιανό αεροσκάφος που έγραφε φαρδιά πλατειά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ...



Δεν ήθελε να φανεί μικρόψυχος, μας είπε ο Κουρασμένος, γι αυτό και επέτρεψε στους Σκοπιανούς να μας προσβάλουν.
Έδωσε άδεια να προσγειωθεί το αεροπλάνο των Σκοπιανών με...

την ένδειξη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού.
Οι Έλληνες με πρώτους από όλους τους Μακεδόνες δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι. Εκτός βέβαια από τον Κουρασμένο πρωθυπουργό...

nonews-news


Read more...

Γράμματα απ' τη Γερμανία...


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ
Με το φόβο της Siemens ζουν πλέον στην κυβέρνηση. Η αναφορά του Μ. Χριστοφοράκου σε κορυφαίους πολιτικούς που έχουν χρηματιστεί, προκαλεί κύμα έντονης ανησυχίας στη Ν.Δ., αφού αν οι συκεκριμένες αναφορές γίνουν αποκαλύψεις, τότε οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες, ικανές να ανατρέψουν το σημερινό σκηνικό.
Η παράδοση του πρώην κορυφαίου στελέχους της Siemens στην Ελλάδα, σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, είναι απλώς θέμα χρόνου. Το ίδιο πρόσωπο σημειώνει μάλιστα ότι θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη Γερμανία, αν η χώρα αυτή δεχθεί ότι στην Ελλάδα, κράτος-μέλος της Ε.Ε., κινδυνεύουν κατηγορούμενοι από...
πολιτικούς και, άρα, γι' αυτό το λόγο αρνείται την παράδοσή του.
Από κει και πέρα «είναι θέμα υπερασπιστικής του γραμμής, το αν θα πει ονόματα πολιτικών ή όχι», προσθέτει ο συνομιλητής μας. Αν, ωστόσο, το κάνει, όπως αφήνουν να διαφανεί οι δικηγόροι του, τότε θα μιλάμε για χιονοστιβάδα που θα συμπαρασύρει μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος.

Πολλοί στη Ν.Δ. δείχνουν ήδη να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Τα ονόματα δίνουν και παίρνουν και ξεκινούν φυσικά από εκείνους που είχαν καλή σχέση με τη Siemens. Το ίδιο συμβαίνει και με αρκετούς στο ΠΑΣΟΚ. Αλλοι, τέλος, δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βγουν όλα στη φόρα.

Καμπανάκι για το σύστημα

«Υπάρχει ένα απαξιωμένο πολιτικό σκηνικό. Ας ειπωθούν, λοιπόν, τα πράγματα με το όνομά τους και ας ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι. Δεν είναι δυνατόν να σέρνεται αυτή η κατάσταση και να μας παίρνει όλους η μπάλα», σημειώνει υπουργός. Ο ίδιος αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι η υπόθεση μπορεί να λειτουργήσει όπως λειτούργησε η επιχείρηση «καθαρά χέρια» στην Ιταλία, η οποία οδήγησε σε κατάρρευση το παλιό κομματικό σύστημα.

Ο φόβος αυτός ακριβώς είναι που κάνει και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να μοιάζουν μετέωροι.

Πρόθεση του Κ. Καραμανλή, όπως σημειώνει πρόσωπο που συζήτησε αναλυτικά τον τελευταίο καιρό μαζί του, είναι να κάνει κάποιες αλλαγές στο κόμμα το επόμενο διάστημα, να προχωρήσει πιθανώς σε ανασχηματισμό τον Σεπτέμβριο με εκλογικό ορίζοντα τον Μάρτιο, αφού το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι θα προκαλέσει εκλογές.

*Κάλπες τον Σεπτέμβριο δεν προβλέπονται, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, στον κυβερνητικό σχεδιασμό: «Θα συνεχίσουμε κι όσο πάει», σημειώνει ο συνομιλητής μας και προσθέτει ότι οι προτεραιότητες αυτή τη στιγμή (αν η Siemens δεν υπαγορεύσει άλλα) είναι να προχωρήσει η υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών (ξεκινώντας από τα πιο δυσάρεστα μέσα στο καλοκαίρι), παρότι όλοι στη Ν.Δ. γνωρίζουν ότι θα υπάρχει πολιτικό κόστος.

*Ετσι, λοιπόν, μετά τη φοροεπιδρομή έρχονται οι ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους, μετά ξεκινά η κουβέντα για τα βαρέα και ανθυγιεινά, ακολουθεί το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και στο βάθος ξανά εισπρακτικά μέτρα, αφού ο προϋπολογισμός του 2010 προβλέπεται ο πιο δύσκολος των τελευταίων χρόνων.

*Παράλληλα, θα προωθηθούν και μέτρα με θετικό αντίκτυπο, όπως αυτά για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των κτιρίων.

Ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι τις αρχές φθινοπώρου θα έχει ετοιμαστεί επίσης το σχέδιο αλλαγών για τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Ο Καραμανλής θέλει να εμφανιστεί στη ΔΕΘ με «πολιτικό πακέτο», ώστε να αποφύγει το περυσινό φιάσκο, όταν το ενδιαφέρον μονοπώλησαν τα σκάνδαλα και τα εσωκομματικά της Ν.Δ.

*Για τότε προσδιορίζονται και οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, παρά τη φημολογία που επιμένει, μεταξύ στελεχών της Ν.Δ., για αλλαγές τις επόμενες μέρες, μετά τη σύνοδο του ΟΑΣΕ.

-Υπουργοί πιστεύουν ότι «πρέπει να γίνουν μεγάλες κινήσεις, διαφορετικά δεν θα αντιστραφεί το κλίμα και θα παγιωθεί η ηττοπάθεια».

Για «τομές σε κυβέρνηση και κόμμα» μιλάει η Φάνη Πετραλιά (συνέντευξη σελ. 12), «σημαντικές πρωτοβουλίες» περιμένει από τον πρωθυπουργό και ο Α. Σπηλιωτόπουλος, αλλαγές πιστεύει επίσης ότι πρέπει να γίνουν και ο Δημ. Αβραμόπουλος.

-Από τους βουλευτές η πίεση είναι πολύ πιο έντονη και πρώτη φορα υπάρχει τόσο μεγάλη γκρίνια προσωπικά για τον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορούν για αδράνεια: «Απλώς παρακολουθεί την πορεία προς την ήττα δίχως να κάνει απολύτως τίποτα», διαπιστώνουν. Οι περισσότεροι, πάντως, κορυφαίοι εμφανίζονται βέβαιοι ότι οι όποιες αλλαγές «δεν έχει νόημα να γίνουν τώρα που ο κόσμος αρχίζει να φεύγει για τις παραλίες».

*Αυτό δεν ισχύει για τη Ρηγίλλης, καθώς ετοιμάζονται αλλαγές μέσα στο καλοκαίρι: Στη θέση του γραμματέα είναι πολύ πιθανόν να τοποθετηθεί ο Αλ. Λυκουρέντζος, ενώ αναζητείται πρόσωπο και για το πόστο του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, στη θέση της Φεβρωνίας Πατριανάκου.

*Ολα αυτά, βέβαια, υπό την αίρεση ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens δεν θα είναι τέτοιες ώστε να ανατρέψουν όχι μόνο τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, αλλά ολόκληρο το σημερινό κομματικό σύστημα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


nonews-news

Read more...

Κυριακάτικα Πρωτοσέλιδα


28-6-09
Κάντε κλικ να ανοίξουν να τα διαβάσετε

























































kafeneio

Read more...

Κυριακάτικα Αθλητικά Πρωτοσέλιδα


29-6-09
Κάνε κλικ να ανοίξουν για να τα διαβάσεις











Διάβασε τη συνέχεια


Read more...

Ποινικές διώξεις για το έλλειμμα -«μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκης


Στην τελική ευθεία μπαίνει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του ελλείμματος - «μαμούθ», ύψους τουλάχιστον 22.000.000 ευρώ -που αποκαλύφθηκε στα ταμεία των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας που έχει αναλάβει τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης και δεν αποκλείεται να ασκηθούν οι πρώτες ποινικές διώξεις, προκειμένου να οδηγηθεί η υπόθεση στην τακτική ανάκριση.
Οπως έγινε γνωστό, πριν από λίγες ημέρες κλήθηκε και έδωσε συμπληρωματική κατάθεση ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης από τον οποίο ζητήθηκαν διευκρινίσεις ώστε να προσωποποιηθούν οι ευθύνες άλλων υπαλλήλων του δήμου που ενδεχομένως εμπλέκονται. Η επιθεωρήτρια έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας και αναμένεται να παραδώσει το πόρισμα για τον «κορμό» της υπόθεσης ο οποίος θ' αποτελέσει και τον «οδηγό» για την άσκηση των ποινικών διώξεων......
Αρση τραπεζικού απορρήτου
Για την υπόθεση ήδη έχει διαταχθεί η άρση του τραπεζικού απορρήτου όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, καθώς εκτός από τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας ζητήθηκε να γίνει έρευνα και για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων έχουν υπογράψει ή έχουν λάβει γνώση επίμαχων εγγράφων που βρίσκονται στο επίκεντρο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται. Μάλιστα έχει ζητηθεί να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος και στα περιουσιακά στοιχεία που ενδεχόμενα αποκτήθηκαν το χρονικό διάστημα από το 2003 έως το 2008 χρονικό διάστημα στο οποίο έχει επικεντρωθεί η έρευνα.
Από την πλευρά του, ο υπάλληλος ο οποίος φέρεται ως ο «πρωταγωνιστής» στην υπόθεση κάνει λόγο για «κεντρική» εντολή από υψηλόβαθμα στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης για μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το έλλειμμα ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ και αναφέρεται σε πλαστά και εικονικά τιμολόγια που χρησιμοποιήθηκαν λόγω της «οικονομικής ανωμαλίας».
Σε έγγραφη επιστολή του περιγράφει περίεργες μεθοδεύσεις του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις των νόμων 3202/11-12-2003 και 3242/2004 και να δανειοδοτηθεί με τους προβλεπόμενους ευνοϊκούς όρους.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκαν χτες και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι επισκέφτηκαν το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Κλιμάκιο του τομέα Δικαιοσύνης και Τεκμηρίωσης του κόμματος, αποτελούμενο από τους βουλευτές Ντ. Ρόβλια, Μιχ. Καρχιμάκη και Γρ. Νιώτη, συνοδευόμενο από βουλευτές και στελέχη της Θεσσαλονίκης, συναντήθηκαν με τους προϊσταμένους των δικαστηρίων ενώ επισκέφτηκαν και το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για να ενημερωθούν για τα τοπικά προβλήματα της δικαιοσύνης. Το θέμα των καθυστερήσεων της Δικαιοσύνης «στη διερεύνηση σειράς σκανδάλων που αφορούν στο δήμο Θεσσαλονίκης» θίγουν με ερώτησή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης συνολικά 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στην ερώτηση αναφέρονται διάφορες υποθέσεις, πλην αυτής με την υπεξαίρεση, και γίνεται λόγος για πολιτικές, αλλά και διοικητικές ευθύνες.
kafeneio


Read more...

Δεν δέχεται τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας


Κατηγορηματικές δεσμεύσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν είναι, ούτε πρόκειται να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα", έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.
Μια μέρα μετά τις δηλώσεις των Αλέκου Αλαβάνου και Μανώλη Γλέζου, ότι δεν τίθεται θέμα μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ο κ. Τσίπρας, από την Κρήτη όπου περιοδεύει, χαιρέτισε τις παρεμβάσεις τους, λέγοντας ότι "είναι θετικό ότι χθες υπήρξαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από πολλές πλευρές".
Αρκετά ταλαιπωρήσαμε τον κόσμο μας εκπέμποντας μηνύματα συγκεχυμένα ως προς τις στρατηγική μας, σημείωσε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον κ. Αλαβάνο και τα όσα είχε αναφέρει στη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Δευτέρα.
Βεβαίως, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μίλησε και πάλι για το άνοιγμα του σχήματος στον κόσμο της αριστεράς, υποστηρίζοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ούτε πρόκειται να αφήσουμε να μετεξελιχθεί σε ένα κλειστό κλαμπ, όπου δικαίωμα πρόσβασης θα έχουν μονάχα οι ηγεσίες των συνιστωσών που τον απαρτίζουν".
Χαρακτήρισε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ "πρόπλασμα για τη μεγάλη συμπαράταξη της Αριστεράς και της Οικολογίας στον τόπο μας". Σε λίγη ώρα, ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Ν.Ε Ηρακλείου του ΣΥΝ.
kafeneio


Read more...

ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ...


Ρόμπα κάνουν τον αρθρογράφο Γ. Λακόπουλο (πιστεύαμε μέχρι σήμερα ότι δεν είχε καμία σχέση με τον γελοίο Κοττάκη, αλλά τελικά έχουν πολλά κοινά σημεία) οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο μέσα από το blog http://ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com/. Με αφορμή επιστολή που έστειλε στο παλιό αφεντικό του, στο Βήμα του ΔΟΛ, οι εργαζόμενοι γράφουν ότι :
"Χθες, Παρασκευή, σε επιστολή του προς το ΒΗΜΑ ο δημοσιογράφος κ. Γ. Λακόπουλος γράφει μεταξύ άλλων ότι «οι Αγγελόπουλοι δεν παρέλαβαν μία επιτυχημένη εφημερίδα και την έκλεισαν -όπως διατείνονται ορισμένοι. Ένα κουφάρι παρέλαβαν και προσπάθησαν να το αναστήσουν. Πήραν ένα «αχούρι» και δημιούργησαν ένα «σαλόνι», με εξαιρετικές συνθήκες εργασίας, από πλευράς υποδομών. (…) Με τα δικά τους λεφτά δεν κράτησαν απλώς ζωντανή για τρία χρόνια μια τελειωμένη υπόθεση (…) Είχαν καλές προθέσεις και κουλτούρα δημιουργίας».Να τι του απαντούν οι εργαζόμενοι στον ΕΤ από το blog που δημιούργησαν μετά το λουκέτο :
"Τον κ. Γιώργο Λακόπουλο δεν τον γνωρίζουμε καλά γιατί...
εμφανιζόταν στην εφημερίδα σπάνια τα τελευταία τρία χρόνια που εργαζόταν στον «Ελεύθερο Τύπο» ως σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος. Είχαμε πάντα την απορία πώς ασκούσε τα καθήκοντά του, όπως περιγράφονταν στην ταυτότητα του φύλλου, αφού δεν είχε φυσική παρουσία. Αρκετοί δεν έχουν συγκρατήσει καν τη φυσιογνωμία του, άλλοι τον θυμούνται να πίνει, περαστικός πάντα, έναν καπουτσίνο και να μιλά όρθιος, για λίγα λεπτά, με τους πολιτικούς συντάκτες. Οι περισσότεροι έχουν στη μνήμη τους τον κ. Γιώργο Λακόπουλο ως πρωταγωνιστή μίας σκηνής ασυνήθιστης για την εφημερίδα, να λογομαχεί με έναν από τους πολλούς διευθυντές που πέρασαν και κάποιοι να προσπαθούν να τους χωρίσουν γιατί κόντευαν να πιαστούν στα χέρια. Συνέβαιναν και τέτοια παρακμιακά μεταξύ των “χρυσών παιδιών” των Αγγελόπουλων στο “σαλόνι”, που όπως ο ίδιος γράφει, δημιούργησαν. Διαβάζοντας την επιστολή που έστειλε στο “Βήμα” καταλάβαμε πολλά: Κυρίως ποιο ήταν το ταλέντο χάρη στο οποίο ανταμειβόταν τόσο πλουσιοπάροχα χωρίς να αναλώνει το χρόνο του στη γαλέρα όπως οι πολλοί. Επειδή δεν έχει νόημα να απαντήσει κανείς επί της ουσίας σε ένα κείμενο με χαρακτηριστικά διαφημιστικής καταχώρησης, ευχόμαστε στον κ. Λακόπουλο να ανταμειφθεί δίκαια για τις υπηρεσίες που προσφέρει από εκείνους στους οποίους τις προσφέρει. Τον διαβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ μόνος στην προσπάθειά του να εμφανίσει μία καταστροφική εκδοτική πολιτική ως ηρωικό ατύχημα και του θυμίζουμε ότι συχνά τα όρια μεταξύ του μεγαλείου και του γελοίου είναι δυσδιάκριτα. Και επειδή στον κ. Λακόπουλο αρέσουν τα “τσιτάτα” προσωπικοτήτων, τον παραπέμπουμε σε ένα του Όσκαρ Ουάιλντ: «Υπάρχει κάτι χειρότερο από τον δήμιο και είναι ο βοηθός του».

pressmme

Read more...

ΚΟΥΡΗΣ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ : "ΜΕΝΕΙ ALTER Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ"...


Ο Κυριακού ήθελε πάντα τον Χατζηνικολάου. Ξέρει ότι δεν είναι γελοίο πρόσωπο σαν τον Ευαγγελάτο. Ο τελευταίος είναι τελειωμένος και εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η απομάκρυνσή του. Η επιθυμία του Κυριακού είναι να φέρει τον Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1. Το συζήτησε προχθές τηλεφωνικά με τον Γ. Κουρή με τον οποίο συζητάνε συχνά. Ο Κουρής του το ξεκαθάρισε. "Ο Χατζηνικολάου έχει άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο με το Alter και δεν φεύγει". Τα ίδια λέει και ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος τώρα πλέον δεν μπορεί να μετακινηθεί καθώς είναι συνέταιρος με τον Ανδρέα Κουρή. Ο Κουρής τον έχει δέσει επαγγελματικά. Ο Κυριακού έχει αρχίζει και ψάχνει. Και αυτός και ο υιός του Θοδωρής. Ψάχνει για νέο παρουσιαστή ειδήσεων μετά την επικείμενη απομάκρυνση του Ευαγγελάτου.



Read more...

ΑΠΟ... ΑΕΡΙΤΖΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ!


Το ότι ο Γιάννης Ανδριανός είναι ένας από τους παρατρεχάμενους του Καραμανλή και άλλων -κατά το παρελθόν- προέδρων της Ν.Δ. είναι λίγο-πολύ γνωστό. Το ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του ως δημοσιογράφος επίσης είναι γνωστό. Το ότι ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού με απολυτήριο Λυκείου είναι ακόμα πιο γνωστό. Το ότι θα τελείωνε όμως το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και θα διεκδικούσε θέση καθηγητή Πανεπιστημίου(!!!) δεν το φανταζόμασταν ποτέ. Που να το φανταστούμε ότι τέτοιοι αμόρφωτοι τύπου βρίσκουν τρόπο να παίρνουν πτυχία μαϊμού; Το "Παρόν" πάντως σε σχόλιό του στην σελίδα 3 τον ειρωνεύεται καταλλήλως.
/pressmme.


Read more...

ΣΕΝΑΡΙΑ, ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ


Σχεδόν αναμενόμενο το πρωτοσέλιδο του Βήματος της Κυριακής. Ο ΔΟΛ παίζει πάντοτε με τίτλους που έχουν να κάνουν με σενάρια, προσεγγίσεις, μεταρρυθμίσεις και άλλα παρόμοια. Επί της ουσίας το μεγάλο ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι οι πρώτες λεπτομέρειες από το δεύτερο πακέτο οικονομικών μέτρων που έρχονται τον Σεπτέμβριο και το κύριο άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη με το οποίο επιτίθεται στον Καραμανλή και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
pressmme


Read more...

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ





Read more...

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ


Γράφει η Ιωάννα Μάνδρου
(από την Καθημερινή)

Στον κυκεώνα των χιλιάδων δηλώσεων για την περιουσιακή κατάστασή τους που υποβάλλουν κάθε χρόνο, τέτοιο καιρό, κρατικοί λειτουργοί, διοικητές ΔΕΚΟ, δικαστικοί, δημοσιογράφοι και πολλοί άλλοι, καλείται να βάλει τάξη η Ευτέρπη Γκουτζαμάνη. Είναι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που επελέγη πρόσφατα από...
το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο ως αρμόδια για το «πόθεν έσχες» τα επόμενα χρόνια.
Η 60χρονη ανώτατη εισαγγελέας είναι η πρώτη γυναίκα –και η μόνη προς το παρόν– που υπηρετεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Και η πρώτη γυναίκα στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης που αναλαμβάνει το νευραλγικό πόστο να ελέγχει το «πόθεν έσχες» χιλιάδων αξιωματούχων του κράτους που είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν κάθε χρόνο τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως και οι δικαστές και οι δημοσιογράφοι.
Ποια όμως είναι η κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη; Είναι η πρώτη γυναίκα μετά τη μεταπολίτευση που έγινε εισαγγελέας, εισερχόμενη σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο. Το 1975 ορκίστηκε ως εισαγγελική πάρεδρος, για να υπηρετήσει στη συνέχεια στην πολύχρονη καριέρα της σε σημαντικά πόστα. Χειρίστηκε εκατοντάδες σοβαρές ποινικές υποθέσεις και στις δικαστικές αίθουσες άφησε τη σφραγίδα μιας πολύ αποφασιστικής εισαγγελικής λειτουργού.
Στον Αρειο Πάγο έφθασε πριν από τρία χρόνια, το 2006, όταν προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατακτώντας κι εδώ την πρωτιά για τις γυναίκες.
Η διαδρομή 35 χρόνων στη Δικαιοσύνη κορυφώθηκε όταν, πριν φθάσει στον Αρειο Πάγο, και με τον βαθμό του εισαγγελέα εφετών, ήταν εκείνη που κληρώθηκε να παραστεί ως εισαγγελέας στη δίκη της 17Ν σε δεύτερο βαθμό.
Μια δίκη σημαντική, με εντάσεις, που πέρασε από πολλές φάσεις. Στη δίκη αυτή, κατά κοινή ομολογία η κυρία Γκουτζαμάνη κράτησε σε υψηλό επίπεδο την εισαγγελική παρουσία και επέδειξε αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα.
Η επιλογή της ως αρμόδιας για τα επόμενα χρόνια στον έλεγχο του «πόθεν έσχες» ανάμεσα σε πολλούς άνδρες συναδέλφους της ήταν απότοκος της πολυετούς δικαστικής διαδρομής.
Το έργο, βέβαια, που καλείται να φέρει εις πέρας είναι δύσκολο και περίπλοκο, καθώς είναι χιλιάδες οι δηλώσεις που πρέπει να ελεγχθούν δίχως να διατίθενται και τα απαραίτητα γι’ αυτό μέσα από την πολιτεία.
Πάντως, η κυρία Γκουτζαμάνη αναλαμβάνει τα καθήκοντά της στο τέλος του μήνα, μετά την αποχώρηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Θάνου, που τώρα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες». Και φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει με όσες δυνατότητες έχει σε ουσιαστικό έλεγχο των υποχρέων για δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων και των όποιων περιουσιακών τους μεταβολών.
pressmme

Read more...

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΗΡΘΑΝ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ...


Του Θανάση Λυρτσογιάννη
(από την Ημερησία)

Τα μέτρα ήρθαν. Όχι όμως και η έξοδος από την κρίση. Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της για νέα φοροεισπρακτικά μέτρα μπορεί να καταφέρει να βάλει στον κρατικό κορβανά κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει...
επιτελέσει το χρέος της. Ούτε έχει λύσει το πρόβλημα το σημερινό, αλλά και το μελλοντικό.
Γιατί το χρέος μιας υπεύθυνης κυβέρνησης δεν είναι να χαρατσώνει τους πολίτες, δεν είναι να στρέφει τη μία ομάδα εναντίον της άλλης προβάλλοντας το επιχείρημα ότι τα παίρνει από εκείνους που έχουν (αυτό είναι σε πολλές περιπτώσεις όπως και στην παρούσα, ένδειξη λαϊκισμού), ούτε να υπολογίζει μόνο πως θα βουλώσει κάποιες τρύπες.
Το χρέος μιας κυβέρνησης και ιδιαίτερα της σημερινής κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει πολιτικές, να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, να υλοποιήσει σχέδια που θα εκσυγχρονίσουν την οικονομία και θα της δώσουν τη δυνατότητα να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής με τρόπο αποτελεσματικό και προπαντός με διάρκεια στο χρόνο.
Γιατί το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι τα 3 ή 4 δισεκατομμύρια ευρώ για να μειωθούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού. Το μεγάλο ζητούμενο είναι μία άλλη οικονομία που θα παράγει πλούτο για τους πολίτες και ένα άλλο, αποτελεσματικό κράτος που θα εισπράττει τους φόρους και θα διανέμει τον παραγόμενο πλούτο λαμβάνοντας υπόψη το αίσθημα δικαίου.
Αν περιοριστούμε στην εισπρακτική λογική (που κυριαρχεί στις κυβερνητικές αποφάσεις) είναι σίγουρη η αποτυχία. Γιατί μπορεί τώρα (αν και δεν είναι καθόλου σίγουρο) να εισπράξει τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται για να βουλώσει τη ¨μαύρη τρύπα¨ του προϋπολογισμού, όμως στο κοντινό μέλλον το πρόβλημα θα εμφανιστεί και μάλιστα με μεγαλύτερη οξύτητα.
Γι’ αυτό λέμε όχι στα τυφλά φοροεισπρακτικά μέτρα και ναι στις πολιτικές που αποτελούν τομή για την οικονομία. Που βγάζουν την οικονομία και τη χώρα από το τέλμα και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μία νέα πορεία.
Όμως, δυστυχώς μία τέτοια πολιτική απουσιάζει γιατί η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει όραμα.



Read more...

Η ΒΡ ΦΕΥΓΕΙ, Η ΕΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ...


Γράφει ο Μιχάλης Καϊταντζίδης
(από την Ελευθεροτυπία)

Ενώ όλοι περίμεναν ότι η Shell θα αποχωρούσε από την Ελλάδα, τελικά την πόρτα άνοιξε η ΒΡ, που έναντι 359 εκατομμυρίων ευρώ παραχώρησε τα 1.200 πρατήριά της στα Ελληνικά Πετρέλαια. Η συμφωνία ανακοινώθηκε χθες αργά το απόγευμα. Όλο δε το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. άφηνε...
να εννοηθεί ότι ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τα πρατήρια της Shell. Μετά την εξαγορά αυτή η ΕΚΟ, που είναι η εμπορική εταιρεία των ΕΛ.ΠΕ., γίνεται μακράν η πρώτη εταιρεία εμπορίας στην Ελλάδα, με περίπου 2.500 πρατήρια πανελλαδικά και περίπου 2.800 μαζί με τα πρατήρια του εξωτερικού. Επιπλέον, το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά θα ανέρχεται πλέον σε 27,7%, με βάση τις πωλήσεις καυσίμων το πρώτο τρίμηνο του 2009.
Το ατού της συμφωνίας είναι εξασφάλιση μέσω της συμφωνίας αποθηκευτικών χώρων 170.000 κυβικών μέτρων στην Αττική, κοντά στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου, που προσφέρουν επιπλέον πλεονεκτήματα στα ΕΛ.ΠΕ.
Οι εργαζόμενοι
Με βάση τη συμφωνία, περίπου 240 εργαζόμενοι της ΒΡ θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται στις δραστηριότητες που έχουν μεταβιβαστεί, δηλαδή τις εμπορικές. Το υπόλοιπο προσωπικό θα εξακολουθήσει να απασχολείται στις άλλες δραστηριότητες της ΒΡ στην Ελλάδα, που αφορούν τα καύσιμα αεροπορίας, τα λιπαντικά και τον τομέα ηλιακής ενέργειας.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης η ΕΚΟ θα εγκαταλείψει πρώην πρατήρια της ΒΡ, τα οποία καλύπτονται από την ΕΚΟ. Ετσι δεν αποκλείεται ο τελικός αριθμός των πρατηρίων που θα ελέγχει να είναι πολύ μικρότερος των 2.500, καθώς από τα πρατήρια που βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο θα παραμείνει στην ΕΚΟ μόνο το ένα.
Η αποχώρηση της ΒΡ και η εξαγορά των δικτύων της από τα ΕΛ.ΠΕ. αποτελεί την απαρχή ευρύτερων εξελίξεων στην εγχώρια αγορά, που θα ολοκληρωθούν με τη βέβαιη αποχώρηση και της Shell. Για το δίκτυο της τελευταίας φέρονται να ενδιαφέρονται τουλάχιστον 3 ελληνικές εμπορικές εταιρείες: η Avin του Ομίλου Βαρδινογιάννη, η Aegean Oil του Δημήτρη Μελισσανίδη και η Jet Oil των Νίκου και Κυριάκου Μαμιδάκη. Ωστόσο, από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, υπάρχει μεγάλη απόσταση στην αποτίμηση της αξίας του δικτύου της Shell, με την πωλήτρια να το υπολογίζει γύρω στα 650 εκατομμύρια και τους αγοραστές να προσφέρουν από 350 έως 450 εκατομμύρια.
Ετσι, η συμφωνία ΕΛ.ΠΕ. - ΒΡ προδιαγράφει εν πολλοίς και το τίμημα για τα πρατήρια της Shell.
Η αποχώρηση...
Οσο για τους λόγους της αποχώρησης της ΒΡ, αυτοί μπορούν να συνοψιστούν στη συνεχιζόμενη απώλεια μεριδίων της ΒΡ στην εγχώρια αγορά (λόγω της υψηλής τιμολογιακής πολιτικής), αλλά και στην επιβολή του προστίμου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για εναρμονισμένες πρακτικές στη λιανική μαζί με τη Shell.
Πολλοί παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η επιβολή προστίμων ύψους 30 εκατομμυρίων για την ΒΡ και 19,6 εκατομμυρίων για τη Shell έδωσε το σύνθημα της αποχώρησης, καθώς αμφότερες θεωρούν ότι δεν υπήρχε θέμα εναρμονισμένης πρακτικής (καρτέλ) και ότι κακώς επιβλήθηκαν τα υπέρογκα πρόστιμα, για την ανατροπή των οποίων ήδη έχουν καταφύγει στα διοικητικά δικαστήρια. *
pressmme.

Read more...