Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Δεν δέχεται τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας


Κατηγορηματικές δεσμεύσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν είναι, ούτε πρόκειται να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα", έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.
Μια μέρα μετά τις δηλώσεις των Αλέκου Αλαβάνου και Μανώλη Γλέζου, ότι δεν τίθεται θέμα μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ο κ. Τσίπρας, από την Κρήτη όπου περιοδεύει, χαιρέτισε τις παρεμβάσεις τους, λέγοντας ότι "είναι θετικό ότι χθες υπήρξαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από πολλές πλευρές".
Αρκετά ταλαιπωρήσαμε τον κόσμο μας εκπέμποντας μηνύματα συγκεχυμένα ως προς τις στρατηγική μας, σημείωσε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον κ. Αλαβάνο και τα όσα είχε αναφέρει στη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Δευτέρα.
Βεβαίως, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μίλησε και πάλι για το άνοιγμα του σχήματος στον κόσμο της αριστεράς, υποστηρίζοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ούτε πρόκειται να αφήσουμε να μετεξελιχθεί σε ένα κλειστό κλαμπ, όπου δικαίωμα πρόσβασης θα έχουν μονάχα οι ηγεσίες των συνιστωσών που τον απαρτίζουν".
Χαρακτήρισε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ "πρόπλασμα για τη μεγάλη συμπαράταξη της Αριστεράς και της Οικολογίας στον τόπο μας". Σε λίγη ώρα, ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Ν.Ε Ηρακλείου του ΣΥΝ.
kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια: