Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία Κουτσούμπα – Λαφαζάνη...


«Σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ...


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στο πλαίσιο των...διερευνητικών εντολών και, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος στις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, όχι μόνο γιατί, από θέση αρχής, δεν συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, αλλά και γιατί σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης -ειδικού σκοπού, εκλογική ή άλλη- με βάση το σημερινό συσχετισμό και τη σύνθεση της Βουλής.
Από αυτή την άποψη -επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας- «θεωρούμε κοροϊδία και σόου τη διαδικασία, έτσι όπως διεξάγεται, για να την αξιοποιούν τα κόμματα που παίρνουν την εντολή, σε βάρος των άλλων κομμάτων, αφού με την κωλυσιεργία αυτή δεν δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με το λαό, όπως θα γινόταν σε μια καθαρή προεκλογική περίοδο».
Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι στη διαδικασία των εντολών διερευνάται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και δεν διερευνώνται άλλα ζητήματα, όπως π.χ. ο εκλογικός νόμος τα οποία θα μπορούσαν να προταθούν και να συζητηθούν στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα, όταν ο κ. Λαφαζάνης και άλλα στελέχη του κόμματός του ήταν υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...

newsbeas

Read more...

«Δεν υπηρετούμε μνημόνιο» Στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ν.Χουντής και άλλα 52 στελέχη


Στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ν.Χουντής και άλλα 52 στελέχη
Ο Νίκος Χουντής σε παλαιότερη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα  

Αθήνα
Κύμα αποχώρησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε την Τετάρτη με 53 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να υποβάλουν την παραίτησή τους. Μεταξύ αυτών ο ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Χουντής.

Στην επιστολή τους, η οποία δημοσιεύεται στο Iskra.gr (της Αριστερής Πλατφόρμας) αναφέρουν:

«Οι εξελίξεις που ζούμε θα καταγραφούν με μελανά γράμματα στην ιστορία της χώρας αλλά και στην ιστορία της Αριστεράς.

» Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις) δυστυχώς αψηφώντας τις συλλογικές επεξεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές της δεσμεύσεις στη βουλή αλλά και την τελευταία απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, κατέληξε να ψηφίσει ένα νέο σκληρό μνημόνιο.

» Η κυβέρνηση, χωρίς την απαραίτητη και αναγκαία διαβούλευση στην ΚΕ του κόμματος, προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

» Ως μέλη της ΚΕ, δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο -όπως άλλωστε και τα προηγούμενα- που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό.

» Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας – ΛΑΕ , με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας.

Αζούδης Θόδωρος, Αθανασιάδης Παναγιώτης, Αμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα, Βεργίτσης Μιχάλης
Βλαδιμίροβιτς Μαρία, Γαβρίλης Γιώργος, Δελημήτρος Κώστας, Δερμετζόγλου Σοφία, Διακάκη Μαρία, Δούκας Γιάννης, Ζάννας Ζήσης, Ήσυχος Κώστας, Θανοπούλου Κατερίνα, Θεοδόση Αυγή, Καλομοίρης Γρηγόρης, Καλύβης Αλέκος, Κανταράς Τάσος, Κολοβός Γιάννης, Κοντός Δημήτρης,
Κοσμάς Πάνος, Κουβελάκης Στάθης, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Λεουτσάκος Στάθης, Μάρταλης Σωτήρης, Μαυρόπουλος Τάσος, Μπαδογιάννης Άκης, Μπελαντής Δημήτρης, Μπόλαρη Μαρία,
Μπόλας Μάξιμος, Μπούκας Κώστας, Ναθαναηλίδου Κωνσταντίνα, Νταβανέλος Αντώνης,
Ουζουνίδου Ευγενία, Παπαδόγιαννη Σόφη, Παπαδόπουλος Χρήστος, Παπαμιχαλοπούλου Μαρία,
Παπατριανταφύλλου Νίκος, Πριμηκήρης Βασίλης, Πρωτονοτάριος Γιάννης, Σαπουνάς Γιώργος, Σουλτανίδου Χριστίνα, Σπανού Δέσποινα, Σπηλιοπούλου Μάγδα, Στρατούλης Δημήτρης, Συράκου Σταυρούλα, Τόλιος Γιάννης, Φοντάνας Γιάννης, Φραγκιαδάκη Μαρία, Φράγκου Λία, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Χαρίσης Γιώργος, Χουντής Νίκος, Ψαρρέα Ελένη.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τo Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015, στις 11:00 πμ, θα πραγματοποιηθεί η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)

logo_redbg_vertical-newΓραφείο Τύπου
Αθήνα, 26 Αυγούστου 2015

Τo Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015, στις 11:00 πμ, θα πραγματοποιηθεί η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), με θέμα:
«Η στρατηγική του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ενόψει των εκλογών»
Η έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης θα γίνει με Ομιλία του Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργου Α. Παπανδρέου.
Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν όλα τα Μέλη, οι Φίλοι και οι Εθελοντές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
syndiaskepsi

Read more...

Η στρατηγική και η τακτική της σημερινής προέδρου της Βουλής Η Ζωή ιδρύει το δικό της κόμμα!


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται έτοιμη να ανακοινώσει τον δικό της πολιτικό της φορέα ενώ  απομένει να οριστικοποιηθούν μερικές τελευταίες λεπτομέρειες στις διεργασίες για τη δημιουργία του νέου σχήματος του οποίου θα ηγηθεί.
zoi
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» η πρόεδρος  της Βουλής θα ανακοινώσει την ίδρυση του δικού της κόμματος αμέσως μετά τη θυροκόλληση στη Βουλή του αναμενόμενου προεδρικού διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης πρόωρων εκλογών, δηλαδή πιθανότατα αύριο ή την Παρασκευή.
Η κ. Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να έχει αποφασίσει και την τακτική που θα ακολουθήσει στον δρόμο προς τις εκλογές, αλλά και τη μορφή που θα λάβουν οι εκλογικές συνεργασίες που θα συνάψει.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως όλα δείχνουν, θα συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των στελεχών που τον περιτριγυρίζουν, ενώ ήδη έχει «στείλει» πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους διατηρεί στενές σχέσεις, στη νεοσύστατη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Λαϊκής Ενότητας. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης και ένταξης στη νέα ομάδα συνυπέγραψαν οι βουλευτές Ραχήλ Μακρή, Γιάννης Σταθάς και Αγλαΐα Κυρίτση.
Επιστροφή στις συνιστώσες
Ποια μορφή θα έχει όμως η συνεργασία της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη; Επ' αυτού φαίνεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ήδη προτείνει στην ηγεσία της Λαϊκής Ενότητας να δημιουργηθεί ένα οργανωτικό σχήμα παρόμοιο με αυτό που ίσχυε στον ΣΥΡΙΖΑ την εποχή των συνιστωσών μέχρι το 2013.
Με άλλα λόγια, έχει προτείνει η κάθε οργάνωση που θα δεχτεί να συμμετάσχει στο εκλογικό μέτωπο, να εκπροσωπείται σε ένα κεντρικό όργανο από έναν ή δύο εκπροσώπους.
Αυτή η λύση φαίνεται να προκρίνεται, επειδή αφενός η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επιθυμεί να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και αφετέρου επειδή αυτό το «χαλαρό» σχήμα μπορεί να προσελκύσει και άλλες οργανώσεις που συμμετέχουν σήμερα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν μάλιστα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να βλέπει με δυσπιστία την ανάληψη της ηγεσίας του εκλογικού σχήματος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, προτιμώντας να επιλεγεί η συλλογική ηγεσία του σχήματος.
Επιπροσθέτως, η σημερινή πρόεδρος της Βουλής απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον Μανώλη Γλέζο με την οποία του εξέφραζε την ευγνωμοσύνη της «για τον σταθερό τρόπο με τον οποίο αγωνίζεσαι για να μην περάσει το 3ο Μνημόνιο ως οδοστρωτήρας επάνω από τον ελληνικό λαό, την κοινωνία και τη δημοκρατία».
Η δε επισήμανσή της ότι «οι δρόμοι της ελπίδας στους οποίους έχουμε βαδίσει αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα στη δημοκρατία και όσο ο λαός είναι ενεργός και όσο υπάρχουν εκπρόσωποί του αποφασισμένοι να μην τον προδώσουν» μπορεί να εκληφθεί ως κάλεσμα για συμπόρευση στο νέο σχήμα της.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Το διακύβευμα των εκλογών» Ν.Παππάς: Η κυβέρνηση ανετράπη εκ των έσω


Ν.Παππάς: Η κυβέρνηση ανετράπη εκ των έσω
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
«Αντίπαλος της κυβέρνησης δεν ήταν μόνο το παλαιό πολιτικό σύστημα αλλά και η εσωκομματική αντιπολίτευση» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SBC. «Η κυβέρνηση ανετράπη εκ των έσω» σημείωσε.

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, ο κ. Παππάς έκανε λόγο και για οικονομικά συμφέροντα που δυσαρεστήθηκαν με τις επιλογές της κυβέρνησης και κυρίως για κέντρα έξω από τη χώρα, τα οποία θα επιθυμούσαν να δείξουν σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, τι σημαίνει η επιλογή μιας αριστερής κυβέρνησης.

Επισήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα κάτσει ο Αλέξης Τσίπρας ή κάποιος άλλος.

Σχετικά με το χρέος σημείωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει σε όλους τους τόνους καθαρό ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί, να απομειωθεί, να ελαφρύνει το βάρος που επωμίζεται ο Έλληνας πολίτης και η ελληνική οικονομία. Και τα κόμματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αντιπολίτευση, έκαναν καριέρα διατυμπανίζοντας τη θέση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Ιδού λοιπόν η επιλογή να αποφασίσει ο Έλληνας πολίτης τι σημαίνει διαπραγμάτευση για την Ελλάδα.

» Η Ελλάδα θα πάει την επομένη των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα πει είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος και δεν χρειαζόμαστε τίποτα; Ή με μία 'φρέσκια' και ισχυρή εντολή θα θέσει το ζήτημα;».

* Η συνέντευξη αναμένεται να μεταδοθεί στις 18:00.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τσιρώνης: Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Τσίπρα...


Θα στηρίξει και πάλι τη συνεργασία με την πολυκομματική κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο των Οικολόγων - Πράσινων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οπως δήλωσε, μιλώντας στο "Κόκκινο", ο Γιάννης Τσιρώνης.
Πρόσθεσε δε  ότι στα βράχια η Ελλάδα...
βρέθηκε από τις πολιτικές του παλαιού πολιτικού συστήματος, στο οποίο οι πολίτες δεν πρέπει να επιτρέψουν να ξεπουλήσει τη χώρα.

Read more...

53 ακόμη παραιτήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ...


 Menelaos Myrillas / SOOC
Μεταξύ αυτών και ο Νίκος Χουντής.
 Προσχωρούν όλοι στο κόμμα του Λαφαζάνη...
Oλόκληρη η επιστολή παραίτησης των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα, δημοσιεύεται στον ιστότοπο iskra.gr:
 Οι...
εξελίξεις που ζούμε θα καταγραφούν με μελανά γράμματα στην ιστορία της χώρας αλλά και στην ιστορία της Αριστεράς.
Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις) δυστυχώς αψηφώντας τις συλλογικές επεξεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές της δεσμεύσεις στη βουλή αλλά και την τελευταία απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, κατέληξε να ψηφίσει ένα νέο σκληρό μνημόνιο.
Η κυβέρνηση, χωρίς την απαραίτητη και αναγκαία διαβούλευση στην ΚΕ του κόμματος, προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Ως μέλη της ΚΕ , δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο - όπως άλλωστε και τα προηγούμενα - που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό.
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας – ΛΑΕ , με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας.
Αζούδης Θόδωρος
Αθανασιάδης Παναγιώτης
Αμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα
Βεργίτσης Μιχάλης
Βλαδιμίροβιτς Μαρία
Γαβρίλης Γιώργος
Δελημήτρος Κώστας
Δερμετζόγλου Σοφία
Διακάκη Μαρία
Δούκας Γιάννης
Ζάννας Ζήσης
Ήσυχος Κώστας
Θανοπούλου Κατερίνα
Θεοδόση Αυγή
Καλομοίρης Γρηγόρης
Καλύβης Αλέκος
Κανταράς Τάσος
Κολοβός Γιάννης
Κοντός Δημήτρης
Κοσμάς Πάνος
Κουβελάκης Στάθης
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Λεουτσάκος Στάθης
Μάρταλης Σωτήρης
Μαυρόπουλος Τάσος
Μπαδογιάννης Άκης
Μπελαντής Δημήτρης
Μπόλαρη Μαρία
Μπόλας Μάξιμος
Μπούκας Κώστας
Ναθαναηλίδου Κωνσταντίνα
Νταβανέλος Αντώνης
Ουζουνίδου Ευγενία
Παπαδόγιαννη Σόφη
Παπαδόπουλος Χρήστος
Παπαμιχαλοπούλου Μαρία
Παπατριανταφύλλου Νίκος
Πριμηκήρης Βασίλης
Πρωτονοτάριος Γιάννης
Σαπουνάς Γιώργος
Σουλτανίδου Χριστίνα
Σπανού Δέσποινα
Σπηλιοπούλου Μάγδα
Στρατούλης Δημήτρης
Συράκου Σταυρούλα
Τόλιος Γιάννης
Φοντάνας Γιάννης
Φραγκιαδάκη Μαρία
Φράγκου Λία
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Χαρίσης Γιώργος
Χουντής Νίκος
Ψαρρέα Ελένη

thepressproject.gr

Read more...

Τσακαλώτος και Γαβριήλ μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ ...


Τσακαλώτος και Γαβριήλ μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σχεδιάζουν νέα τάση
...και σχεδιάζουν νέα τάση...
Ύστερα από πολύωρη χτεσινοβραδινή συνάντηση που είχαν τα μέλη των “53+” στα γραφεία της εφημερίδας 'Εποχή' , ανακαθορίστηκε το τοπίο και τέθηκαν οι προϋποθέσεις ώστε να μπορέσει ο κεντρικός πόλος -με προεξάρχοντες τους Τσακαλώτο και Σακελλαρίδη- να λειτουργήσει μέσα στο υπάρχον κυβερνητικό σχήμα. 
Συγκεκριμένα...
στη χτεσινοβραδινή συνάντηση ο εμφανώς δυσαρεστημένος Ευκλείδης Τσακαλώτος διατύπωσε τις ενστάσεις του και τον προβληματισμό του αναφορικά με τη Συμφωνία χαρακτηρίζοντας τη μη λειτουργική και διατύπωσε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο αυτά που ζητούνται είναι εφικτά. Παρότι ο υπουργός Οικονομικών δεν άνοιξε δημόσια τα χαρτιά του σχετικά με τις προσωπικές του ενδεχόμενες κινήσεις, μιλώντας συλλογικά ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι οι αποφάσεις του θα κριθούν σε σχέση με αυτές της πλειοψηφίας της ομάδας των “53”. 

Πηγές κοντά στον κ. Τσακαλώτο υποστηρίζουν ότι επιθυμεί να μείνει και να κατέβει υποψήφιος αλλά με την προϋπόθεση ότι θα μείνει μακριά από το Υπουργείο Οικονομικών. Στο Μαξίμου όμως είναι πεπεισμένοι ότι θα καταφέρουν να τον μεταπείσουν ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια με επαναχάραξη της οικονομικής στρατηγικής καθώς χαίρει της εμπιστοσύνης τόσο του εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των εταίρων. Ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσκαλώτος πάντως δεν έχει απαντήσει οριστικά και όλα αναμένονται να φανούν  μετά από τις συναντήσεις και τη συνδιάσκεψη το Σαββατοκύριακο. 

Αυτό πάντως που φάνηκε ως το πιθανότερο ύστερα από τη χτεσινοβραδινή συνάντηση είναι η θέσπιση νέας τάσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ -κι όχι ενός φορέα που θα περιλαμβάνει και αρκετούς αποχωρήσαντες όπως είχε αρχικά προταθεί- που θα ασκεί αντιπολιτευτική κριτική χαράζοντας τις γραμμές. Με αυτή την ιδέα ήταν σύμφωνη η πλειοψηφία των “53+” οι οποίοι κατέληξαν, ύστερα κι από την εισήγηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι είναι σημαντικό να μπορεί να ασκείται κριτική στο εσωτερικό του κόμματος αλλά με ενωτική διάθεση. Ωστόσο νέες αποχωρήσεις από καίρια πόστα αναμένονται τις επόμενες ώρες όπως από τη Νομαρχιακή Επιτροπή όπου υπάγονται και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής όπως ο Μιχάλης Υδραίος. 

protothema.gr

Read more...

Προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ, η «Αριστερή Προοπτική»...


Με ανακοίνωσή της η «Αριστερή Προοπτική» γνωστοποιεί την ένταξη της στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας μια «δημοκρατική και προοδευτική διέξοδο από την κρίση», πιστεύοντας ότι...
«προοπτική για την αριστερά υπάρχει και περνάει υποχρεωτικά μέσα από την ανασύνθεσή».

Η «Αριστερή Προοπτική» είναι μια πολιτική κίνηση αποτελούμενη από πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ που αποχώρησαν το 2013 διαφωνώντας με την εκλογική συμμαχία με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση προσχώρησης στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Στις εκλογές του Ιανουαρίου για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ο λαός εμπιστεύθηκε την διακυβέρνηση της χώρας στην αριστερά. Η «Αριστερή Προοπτική», χαιρέτισε αυτή την εκλογική επιτυχία θεωρώντας ότι αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την αριστερά και τη χώρα.

Οι εξελίξεις όπως διαμορφώθηκαν στους επτά μήνες που μεσολάβησαν, ανέδειξαν τα όρια άσκησης πολιτικής, από την κυβέρνηση, στις συνθήκες της κρίσης που μαστίζει την χώρα την τελευταία πενταετία, στο ασφυκτικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει τόσο οι δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και οι ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών,

Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που επιθυμούσαμε, ούτε πολύ περισσότερο αυτά που θα ικανοποιούσαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες που εναπέθεσε ο λαός μας στην κυβέρνηση με την ετυμηγορία του.

Σε ότι μας αφορά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η προοπτική μιας δημοκρατικής και προοδευτικής διεξόδου από την κρίση δεν είναι άλλη από την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης. Αν δεν το κάνει η αριστερά, δεν μπορεί να το κάνει καμιά άλλη πολιτική δύναμη. Προϋπόθεση, η ενίσχυσή της στις επερχόμενες εκλογές.

 Η «Αριστερή Προοπτική» ως μια πολιτική κίνηση που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ευρωεκλογές του 2014 και εργάστηκε μέχρι σήμερα με τις μικρές της δυνάμεις για να γίνει πράξη η προοδευτική και αριστερή διακυβέρνηση, πιστεύει ότι προοπτική για την αριστερά υπάρχει και περνάει υποχρεωτικά μέσα από την ανασύνθεσή του .

Οι πρόσφατες εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, κατέδειξαν το εγγενές αδιέξοδο του εγχειρήματος της ενοποίησης, συγκόλλησης ουσιαστικά, σε ένα ενιαίο κόμμα, διαφορετικών ιδεολογικών προσανατολισμών και διαφορετικών πολιτικών σχεδίων.

 Χωρίς και πολύ περισσότερο, ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να αναζητηθούν λύσεις στον χώρο της αριστεράς.

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαλείψει, από τα πράγματα, τους λόγους που μας οδήγησαν στην αποχώρησή μας από τον ΣΥΝ το 2010.

Η «Αριστερή Προοπτική» ολοκλήρωσε τον κύκλο της.

Η ομόφωνη απόφασή μας είναι η ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συμβάλλουμε, όσο καλύτερα μπορούμε στη νέα δύσκολη προσπάθεια για την ανασύνθεσή του». 

Read more...

Από την Κουμουνδούρου, στην Κάνιγγος...



Στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Κάνιγγος «στήνεται» το στρατηγείο της Λαϊκής Ενότητας. 
Συγκεκριμένα, στον...
3ο όροφο πολυκατοικίας και σε έκταση 200 τετραγωνικών μέτρων στεγάζονται τα γραφεία του νέου πολιτικού φορέα.
Μάλιστα αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελευταίες εργασίες παρουσία του εκπροσώπου Τύπου Κώστα Ήσυχου και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Στάθη Λεουτσάκου.  
 real.gr

Read more...

Διαφωνία Κουβέλη για συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ...


kouvelisΜε καθόλου καλό μάτι δεν βλέπει ο Φώτης Κουβέλης τις εν εξελίξει διεργασίες μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Χαριλάου Τρικούπη για εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων.
 Ο...
Neo είναι σε θέση να γνωρίζει πως, αν και το όνομα του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ έχει εμπλακεί στην ονοματολογία της «διεύρυνσης» που ετοιμάζει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης δεν διαπραγματεύεται με την Κουμουνδούρου, ούτε με το Μαξίμου. Αντιθέτως, ασχολείται με το κόμμα που ίδρυσε, έχοντας πλήρη διαφωνία με τις προθέσεις του νυν προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο «γάμος» ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ενώ δεν αποκλείεται ο ίδιος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Όμως, ο Φώτης Κουβέλης διαφωνεί με μία τέτοια επιλογή και προκρίνει την ανάγκη συνεργασίας και προγραμματικής σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με τον ιδρυτή της ΔΗΜΑΡ συμπαρατάσσονται και αρκετά μέλη των οργάνων της Αγίου Κωνσταντίνου, θεωρώντας πως μετά την «στροφή» της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, οι λόγοι της διάσπασης του 2010 έχουν αρθεί.

Πάντως, οι συζητήσεις μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Αγίου Κωνσταντίνου είναι πολύ προχωρημένες και μένει να φανεί η αντίδραση του Φώτη Κουβέλη, αν ο αρραβώνας ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καταλήξει σε γάμο.

matrix24.gr

Read more...

Λαφαζάνης προς Μίκη Θεοδωράκη: Πάντα μαζί σου μέχρι το τέλος...


Λαφαζάνης σε Μίκη: Η Λαϊκή Ενότητα δεν θα γίνει ΣΥΡΙΖΑΜε το επιχείρημα ότι η "Λαϊκή Ενότητα" δεν θα συμπεριφερθεί όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή του, τον κάλεσε να μην συμμετάσχει η ΛΑΕ στις εκλογές.


«Η...
πορεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ  που κατέληξε τελικά στο μνημόνιο, ασφαλώς και δεν προδιαγράφει μια ανάλογη πορεία της «Λαϊκής Ενότητας».  Άλλωστε, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές που ακολουθούν τη «Λαϊκή Ενότητα» είχαν την «ευκαιρία» να συμβιβασθούν και να παραμείνουν στην κυβέρνηση και στην κυβερνητική Κοινοβουλευτική Ομάδα.  Αντιστάθηκαν, όμως και δεν το έπραξαν.  Δεν θα συμβιβασθούν και αύριο όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε.  Θα ακολουθήσουμε το «ΟΧΙ» μέχρι τέλος» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Παράλληλα δηλώνει την πρόθεσή του κόμματός του να μετέχει στο Παλλαϊκό Μέτωπο που καλεί ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης. 

Η επιστολή του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Αγαπητέ Μίκη,
Ο σεβασμός και η εκτίμηση στο πρόσωπό σου, τόσο η δική μου όσο και των συντρόφων της «Λαϊκής Ενότητας», είναι απεριόριστη.  Γι’ αυτό πάντα ανιδιοτελώς προστρέχω σε σένα, όχι μόνο ως θαυμαστής της ανεκτίμητης μουσικής και πολιτιστικής προσφοράς σου αλλά και ως ακούραστο αγωνιστή και εξαίρετο πολιτικό ηγέτη της μαχόμενης Αριστεράς.
Καταλαβαίνω πλήρως τις ανησυχίες σου, προϊόν μακράς πολιτικής εμπειρίας, αγώνων και σκέψης, για τους κινδύνους της συμμετοχής μας στις εκλογές και εκπροσώπησης μας στη Βουλή.

Θέλω όμως να τονίσω ότι η πορεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ  που κατέληξε τελικά στο μνημόνιο, ασφαλώς και δεν προδιαγράφει μια ανάλογη πορεία της «Λαϊκής Ενότητας».  Άλλωστε, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές που ακολουθούν τη «Λαϊκή Ενότητα» είχαν την «ευκαιρία» να συμβιβασθούν και να παραμείνουν στην κυβέρνηση και στην κυβερνητική Κοινοβουλευτική Ομάδα.  Αντιστάθηκαν, όμως και δεν το έπραξαν.  Δεν θα συμβιβασθούν και αύριο όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε.  Θα ακολουθήσουμε το «ΟΧΙ» μέχρι τέλος. 

Κατά τα άλλα εγώ και οι αγωνιστές και αγωνίστριες της «Λαϊκής Ενότητας» είμαστε έτοιμοι, έτσι και αλλιώς και ανεξάρτητα από τη δεδομένη συμμετοχή μας στην εκλογική μάχη, να συναντηθούμε στο Παλλαϊκό Μέτωπο, στο οποίο μας καλείς.  Η παρουσία μας στη Βουλή δεν είναι ασύμβατη με την παρουσία μας στο Παλλαϊκό Μέτωπο του αγώνα που σωστά σαλπίζεις.

Πάντα μαζί σου μέχρι το τέλος και μέχρι τη νίκη.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Read more...

Ο Κουίκ, επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα των ΑΝΕΛ...


 
Ο Τέρενς Κουίκ ορίστηκε επικεφαλής της επιτροπής Επικοινωνίας του προεκλογικού αγώνα των ΑΝΕΛ, με...

απόφαση του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου...

Read more...

Γεννηματά: Γίνονται συνεννοήσεις με Παπανδρέου και ΔΗΜΑΡ...



Η Γεννηματά, πρώτα αποκάλεσε τον Τσίπρα, "δραπέτη" (τ' άκουσε από τον Μεϊμαράκη). Σήμερα, είπε, πως, ο πρωθυπουργος "έκανε το Σύνταγμα κουρελόχαρτο" (τ' άκουσε από τον Λαφαζάνη).
Η ίδια...
πάντως, μετά τα "πυρά" κατά Αλέξη Τσίπρα, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας του τρίτου πόλου μέσα από τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε μεταξύ άλλων, πως, «είναι απόλυτη  ευθύνη του πρωθυπουργού που διαλύεται αυτή η βουλή, που δεν χρησιμοποιεί αυτήν την ευρύτατη πλειοψηφία των 222 βουλευτών». 
Κατά την ίδια, "το ΠΑΣΟΚ γονάτισε γιατί πήρε το βάρος της κρίσης στην πλάτη μας. Δημιουργήθηκε το αίτημα στη βάση για συσπείρωση και επιστροφή στο σπίτι μας".
Και παραδέχτηκε, πως, "σε επίπεδο κορυφής γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες και συνεννόήσεις τόσο με το κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου όσο και με τη ΔΗΜΑΡ"...

Read more...

Στην τελική ευθεία για το περιουσιολόγιο...



Τι θα περιλαμβάνει...
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία κατάρτισης του περιουσιολογίου από το υπουργείο Οικονομικών. 

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη συγκεντρώσει στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση όλων των φορολογούμενων, από τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων...
ετών και το Ε9.

Εκεί αναγράφονται τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, τα ΙΧ αυτοκίνητα, οι καταθέσεις τους και τα στοιχεία αυτά θα περιληφθούν στο περιουσιολόγιο το οποίο βάση μνημονιακής δέσμευσης θα πρέπει να είναι έτοιμο το Νοέμβριο. 

Τότε, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από τους φορολογούμενους αφενός να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία αυτά της περιουσιακής τους κατάστασης και αφετέρου να δηλώσουν τυχόν κρυφά εισοδήματα ή άλλα περιουσιακά τους στοιχεία που δεν δικαιολογούνται στη βάση των εισοδημάτων που δήλωναν στην εφορία τα τελευταία χρόνια.

Για τα εισοδήματα αυτά, που θα αποκαλυφθούν από τους φορολογούμενους, θα καταβληθεί ο φόρος που θα έπρεπε να είχε πληρωθεί με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος που ίσχυε την περίοδο που είχαν δημιουργηθεί. Το ίδιο ισχύει και για τις καταθέσεις που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού, οι οποίες προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα των φορολογουμένων. Ακόμη, το ίδιο θα ισχύσει και για ακίνητα η κατοχή των οποίων δεν δικαιολογείται από το Πόθεν Έσχες.

Σε ότι αφορά τα μετρητά που διακρατούν οι φορολογούμενοι στο σπίτι τους, η δήλωσή τους έχει νόημα εφόσον πρόκειται για μεγάλα ποσά που προέρχονται από εισοδήματα τα οποία δεν είχαν δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια στην εφορία και η δαπάνη τους τώρα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από ανάληψη καταθέσεων από τράπεζες η ύπαρξη τους μπορεί να εξακριβωθεί κατά τον έλεγχο της εφορίας.

newpost.gr

Read more...

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ...



Κατακόρυφη η πτώση, κυρίως στις σχολές της περιφέρειας.
Δείτε τα αποτελέσματα...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Οπως σας είχαμε ενημερώσει, η πτώση, κυρίως στις σχολές της περιφέρειας, είναι κατακόρυφη.
Oι...
υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν στη διεύθυνσηhttp://results.it.minedu.gov.gr/ τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και μητρός).

Τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου εκτυπώνονται οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, οι τάσεις συγκριτικά με πέρυσι είναι πτωτικές, με αρκετές σχολές της περιφέρειας να έχουν βάση εισαγωγής πολύ χαμηλότερη φέτος.

Ενδεικτικά κάτω από τα 19.000 μόρια οι βάσεις για όλες τις ιατρικές σχολές ενώ η μεγαλύτερη πτώση 6.000 μόρια καταγράφεται στη Σχολή Γερμανικής Φιλολογίας της Αθήνας.

Συνολικά στα Πανεπιστήμια, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, τα ΤΕΙ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού εισήχθησαν φέτος 70.988, ενώ το 2014 εισήχθησαν 72.763.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ:

Για την Επιλογή 90% 


ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ(Ημερήσια):


  

1. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 90% 


ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-



ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2015.xls



Για την Επιλογή 90%


 ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ(Εσπερινά):



2. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 90% 


ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-



ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2015.xls




Για την Επιλογή  10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ



 2014:



3. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% 



ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2014_ΠΑΝΕΛ.2015.xls



Για την Επιλογή  10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ 



2013:



4. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10%


 ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2013_ΠΑΝΕΛ.2015.xls




Για την Επιλογή  ΕΠΑΛΑ(Ημερήσια):


5. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ-



ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2015.xls



Για την Επιλογή  ΕΠΑΛΑ(Εσπερινά):



6. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ-


ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2015.xls




Για την Επιλογή  10% ΕΠΑΛΑ 2014:



7. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ


 2014_ΠΑΝΕΛ.2015.xls



Για την Επιλογή 10% ΕΠΑΛΑ 2013:



8. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ


 2013_ΠΑΝΕΛ.2015.xls



Για την Επιλογή  Αλλογενών


 (Ευρωπαϊκής Ένωσης):



9. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-


ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ(ΕΥΡΩΠ. 


ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2015.xls



Για την Επιλογή  Αλλογενών(Εκτός 



Ευρωπαϊκής Ένωσης)



10. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-



ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ(ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. 



ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2015.xls



Read more...

Θετικό απέναντι στο ντιμπέιτ το Μαξίμου...



Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ντιμπέιτ, εφόσον αυτό γίνει μετά την προκήρυξη των εκλογών αφήνει το Μέγαρο Μαξίμου.
Αντίθετα, συνεργάτες του αποκλείουν τη συμμετοχή του σε ενδεχόμενη σύγκλιση του...
συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών μετά τη λήξη της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, καθώς θεωρούν ότι έχει αποδειχτεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή και ότι η επιμονή της αντιπολίτευσης, και ιδίως των κ.κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη στη σύγκλιση του μοναδικό στόχο έχει την καθυστέρηση, ώστε να μετατεθεί κατά μια εβδομάδα η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Το θέμα του ντιμπέιτ το έβαλαν στην ατζέντα της συζήτησης τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκης αλλά και ο κ. Π. Λαφαζάνης.
Ως τώρα το Μαξίμου έχει αποφύγει να τοποθετηθεί και να σχολιάσει το ζήτημα. Όπως λένε στελέχη πάντως, αυτό δεν θα πρέπει να αποδίδεται σε απροθυμία του Πρωθυπουργού να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ. Για το Μαξίμου αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να προκηρυχτούν οι εκλογές και να οριστεί ως ημερομηνία διεξαγωγής τους η 20ή Σεπτεμβρίου, καθώς βλέπουν ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί με κάθε τρόπο να παίξει καθυστέρηση, αφενός μεν περιφέροντας άσκοπα τις διερευνητικές εντολές, αφ’ ετέρου δε επιμένοντας στη σύγκλιση συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή.
Ενδεικτική της ενόχλησης του Μαξίμου με το θέμα αυτό ήταν η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Όλγας Γεροβασίλη, η οποία καταλόγισε στον κ. Ευ. Μεϊμαράκη «γραφικότητα» και αγωνία να καθυστερήσει τις εκλογές για μερικές ώρες επειδή φοβάται την κατάρρευση της ΝΔ.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού λένε ότι δεν έχει νόημα η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, καθώς έχει διαπιστωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και αποδίδουν την επιμονή των κ. Ευ. Μεϊμαράκη και Π. Λαφαζάνη να γίνει σύσκεψη στην προσπάθειά τους να καθυστερήσουν όσο μπορούν τις διαδικασίες.
Επισημαίνουν ωστόσο πως το αν θα συγκλιθεί το συμβούλιο ή όχι είναι θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και όπως αναφέρουν ο κ. Τσίπρας θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του εφόσον ενημερωθεί από τον κ. Παυλόπουλο.
Σε ότι αφορά στο ντιμπέιτ, οι εισηγήσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός είναι θετικές, αφού στο Μαξίμου θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα χάσει σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τους συγκεκριμένους αντιπάλους αλλά και ότι δεν μπορεί να αρνηθεί τη συμμετοχή σε μια τέτοια διαδικασία καθώς είναι πολύ πρόσφατη η εποχή που και ο ίδιος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμενε στη διεξαγωγή ντιμπέιτ.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού αντιλαμβάνονται, ότι σε μια τέτοια αναμέτρηση ο κ. Τσίπρας θα είναι μόνος έναντι όλων, θεωρούν ωστόσο πως αυτό μπορεί να στραφεί υπέρ του, ενώ το να μη γίνει καθόλου ντιμπέιτ θα αξιολογηθεί αρνητικά από την κοινή γνώμη.
Πέρα από την προκήρυξη των εκλογών και τα θέματα που συνδέονται με αυτές πάντως, προτεραιότητα για το Μαξίμου έχουν τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος, μετά την αποχώρηση της ομάδας Λαφαζάνη, όσο και από τη φυγή μεμονωμένων στελεχών.
Κεντρικός στόχος για τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του είναι να αποτραπεί η εντύπωση ευρείας αποσύνθεσης του κόμματος, η οποία μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η πραγματική εικόνα για τις απώλειες σε μέλη και στελέχη του κομματικού μηχανισμού, θα αποτυπωθεί στην πανελλαδική συνδιάσκεψη, η οποία συγκαλείται το Σαββατοκύριακο.
Πηγή: real.gr

Read more...