Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Δίνει 160 εκατ. ευρώ, για την ελευθερία του...




Μια νέα εξέλιξη από το δικαστικό μέτωπο έρχεται να προστεθεί τις τελευταίες ώρες, καθώς ο   Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει διαμηνύσει την πρόθεσή του στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να...
καταβάλει επιπλέον χρήματα στο Δημόσιο, προκειμένου να επιτύχει τη διακοπή της προσωρινής του κράτησης και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με την "Καθημερινή".
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαυρεντιάδης, που ήδη έχει συμπληρώσει ένα και πλέον χρόνο στις φυλακές Κορυδαλλού, «προσφέρει», μέσω των συνηγόρων του, 160 εκατ. που βρίσκονται δεσμευμένα σε λογαριασμό του, με απόφαση των εισαγγελικών αρχών, σε τράπεζα του εξωτερικού.
Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστικές αρχές θεωρούν το προσφερόμενο ποσό αναντίστοιχο, καθώς η συνολική ζημία του Δημοσίου για την υπόθεση της Proton Bank έχει υπολογιστεί στα 700 εκατ. ενώ σε βάρος του εκκρεμούν και άλλες ποινικές εμπλοκές.
Τελευταία διώκεται και για το «πακέτο» του Τ.Τ., από το οποίο, σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, έλαβε χωρίς εγγυήσεις 100 εκατ. Τα χρήματα αυτά, κατά το πόρισμα, διοχετεύθηκαν μέσω εξωχώριων εταιρειών σε προσωπικούς του λογαριασμούς. Για την υπόθεση του Τ.Τ. επίκειται και κλήση από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση για να απολογηθεί ο κ. Λαυρεντιάδης, ενώ οι ποινικές του εμπλοκές σχετίζονται και με υπόθεση απόπειρας σε βάρος άλλου επιχειρηματία, για την οποία επίσης έχει απολογηθεί και έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος.
Πάντως για την υπόθεση της Proton Bank, ο κ. Λαυρεντιάδης έχει ήδη «προσφέρει» –στο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας– 51 εκατ. Ηταν άλλωστε τα πρώτα χρήματα που επεστράφησαν στο Δημόσιο από εμπλεκόμενο σε οικονομικό έγκλημα.

Πηγή: "Καθημερινή"

Read more...

Πρωτοβουλία των 29 κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων της Ευρώπης...


  Ανάμεσά τους και το ΚΚΕ...
«Να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ΕΕ - Για την Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού» τιτλοφορείται η Κοινή Διακήρυξη, στην οποία κατέληξαν τα 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ, τα οποία συγκρότησαν την...
«Πρωτοβουλία για την μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και τον συντονισμό της δράσης τους».

Η Κοινή Διακήρυξη, που δημοσιεύεται στον σημερινό «Ριζοσπάστη», απευθύνεται στα εργατικά λαϊκά στρώματα μπροστά στις Ευρωεκλογές.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι «η πράξη αποδεικνύει ότι η ΕΕ, το ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κέντρο, ποτέ δεν υπηρέτησε τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού. Πάντοτε αποτέλεσε εργαλείο του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου για να αυξήσει τα κέρδη του και να εξασφαλίσει την κυριαρχία του», ενώ επισημαίνεται ότι η ΕΕ «δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί σε ριζοσπαστική κατεύθυνση και δεν μπορεί να γίνει "φιλολαϊκή"».

Στην Κοινή Διακήρυξη χαρακτηρίζονται απατηλές «οι προσδοκίες που καλλιεργούνται σχετικά με μια αλλαγή προς όφελος των λαών μέσα από μια αλλαγή στην προεδρία της Κομισιόν» και υπογραμμίζεται ότι «οι λαοί έχουν συμφέρον να παλέψουν για την αλλαγή της κατάστασης, την αλλαγή του συσχετισμού, για την Ευρώπη του σοσιαλισμού, που θα εξασφαλίσει το δικαίωμα στη δουλειά, τα κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, το εισόδημα, το μέλλον των εργαζομένων».

Τα 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης στηρίζουν την πάλη των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων για την υπεράσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και κοινωνικών κατακτήσεων, ενώ καταδικάζουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κάθε συμμετοχή σε αυτές.

Επίσης, όπως σημειώνεται, αντιπαλεύουν την ολομέτωπη επίθεση που κλιμακώνεται στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης υπερπαραγωγής, υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, συντάσσονται με τις εργατικές λαϊκές οικογένειες που υφίστανται τις δραματικές συνέπειες της κρίσης και στηρίζουν την πάλη των λαών από τα κράτη-μέλη της Ανατολικής Ευρώπης που υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες από την ένταξη των χωρών τους, στην ΕΕ.

Με την Κοινή Διακήρυξη καλείται η εργατική τάξη και οι λαοί να αναπτύξουν την πάλη τους για κάθε λαϊκό πρόβλημα, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην ΕΕ και να στηρίξουν «με κάθε πρόσφορο τρόπο στη μάχη των Ευρωεκλογών στις 25 Μάη 2014, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που καταδικάζουν την ΕΕ, να αποδυναμώσουν τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και την πολιτική της, που υπερασπίζονται τον "ευρωμονόδρομο" του κεφαλαίου».

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που υπογράφουν την Διακήρυξη επισημαίνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία και αφορά όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και όχι μόνο τα υπερχρεωμένα και υπογραμμίζουν ότι στην βάση αυτή είναι ανάγκη να ισχυροποιηθεί η κοινή πάλη των ΚΚ και των λαών και να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη στην πάλη των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως.

Τονίζουν επίσης ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης για τους λαούς και υπογραμμίζουν ότι μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων «προβάλλει η προοπτική μιας άλλης Ευρώπης, της ευημερίας των λαών, της κοινωνικής προόδου, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της ισότιμης συνεργασίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού».

«Πιστεύουμε στο δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει κυρίαρχα το δρόμο ανάπτυξής του, συμπεριλαμβανόμενου του δικαιώματος αποδέσμευσης από τις εξαρτήσεις, από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό οργανισμό, να παλεύει για το σοσιαλιστικό δρόμο ανάπτυξης» αναφέρουν τα 29 κόμματα προσθέτοντας ότι αυτή είναι η πραγματική φιλολαϊκή απάντηση εναντίον «της οργανωμένης προσπάθειας παραπλάνησης των λαών», εναντίον του «λεγόμενου ευρωσκεπτικισμού», εναντίον των εθνικιστικών και φασιστικών-ναζιστικών κομμάτων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη λαϊκή αγωνία, τα λαϊκά προβλήματα, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους ως αιχμή του δόρατος της δικτατορίας των μονοπωλίων, καθώς και εναντίον των «αντιδραστικών, ανιστόρητων περί εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό», και του «αντικομμουνισμού που σπέρνουν αυτοί, όπως και το σύστημα που τους θρέφει».

Read more...

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ αποχωρούν για τους «58»...



Τον εαυτόν τους εκτός της Δημοκρατικής Αριστεράς θέτουν, ουσιαστικά, στελέχη της ΔΗΜΑΡ και πολίτες που κινούνται στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, προκειμένου να ενταχθούν στην Κίνηση των «58».  Τα στελέχη που...
αποστασιοποιούνται από τη γραμμή Κουβέλη, προχώρησαν στη συγκρότηση κίνησης, κατά τη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή στην Αθήνα, κατά την οποία εκλέχθηκε συντονιστικό όργανο που θα προετοιμάσει πανελλαδική σύσκεψη στελεχών και μελών της κίνησης. Οι ίδιοι αναφέρουν πως θέλουν συντεταγμένα να συμβάλουν στην υπόθεση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και να εργαστούν για την επιτυχία του ψηφοδελτίου της στις Ευρωεκλογές.
Το συντονιστικό της Αριστερής Μεταρρυθμιστικής Κίνησης απαρτίζουν οι: Αγριαντώνη Χριστίνα, Αντωνίου Γιάννης, Βαρελάς Ανδρέας, Γλαμπεδάκης Μάνος, Δεληπέτρου Εύη, Διόγος Μάκης, Καλατζής Παναγιώτης, Καούνης Γιάννης, Κουρουζίδης Σάκης, Μεϊμάρογλου Γιάννης, Παπαγιαννοπούλου Λέλα, Πλεμένος Γιώργος, Σαμαντάς Τέλης. Ωστόσο δεν στηρίζουν αυτή την προσπάθειά τα μέλη από την μειοψηφία της Κ.Ε του κόμματος ούτε ο Σ. Λυκούδης, ούτε Μ. Λιοναράκη, Κ. Κάρης, Δ. Τσικαρδάνη και Γ. Καραγρηγορίου, που έχουν εκλεγεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.
Η στρατηγική συμμαχιών της ΔΗΜΑΡ 
Την ίδια ώρα, τη διαμόρφωση συμμαχιών στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, στο πλαίσιο των κινήσεων για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, επιδιώκει η ΔΗΜΑΡ, όπως υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.
Η ΔΗΜΑΡ δεν θα κατέβει,ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε κάτω από την «ομπρέλα» των «58», στις Ευρωεκλογές, αλλά «αυτόνομα με τις συμμαχίες της», επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος και μίλησε για τα χαρακτηριστικά που θα έχουν αυτές οι συμμαχίες. Σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες στις 13 περιφέρειες της χώρας μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να κατατεθούν οι προτάσεις των οργανώσεων για τα πρόσωπα που θα στηρίξει η ΔΗΜΑΡ.
Για την περιφέρεια Κεντρικής Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης έγινε συζήτηση. Δεν ελήφθη απόφαση, ωστόσο ισχυρό προβάδισμα έχουν ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Μπουτάρης, στην περιφέρεια και τον Δήμο, αντίστοιχα.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος, μαζί με τις βουλευτίνες Ασημίνα Ξηροτύρη, Κατερίνα Μάρκου, τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Δημητρακά και τον Βαγγέλη Ζορκάδη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, επισκέφθηκε την 25η AGROTICA. Ξεναγήθηκε σε περίπτερας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και νέους αγρότες και τόνισε την ανάγκη εφαρμογής ενός πρότυπου προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Read more...

Το σχέδιο «απόδρασης» του Μιχαλολιάκου...




Σκληρό παιχνίδι με στόχο την αποφυλάκισή μέσω Στρασβούργου του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου και ενδεχομένως και του φερόμενου ως υπαρχηγού Νίκου Παππά φαίνεται πως ετοιμάζεται να παίζει η Χρυσή Αυγή, χρησιμοποιώντας τις...
ευρωεκλογές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται να αφήνει ανοιχτό παράθυρο: «Εναπόκειται στην εθνική διοίκηση να δώσει λύση, δηλαδή τον τερματισμό της προφυλάκισης», ήταν η απάντηση που πήρε η εφημερίδα «Real News» σε ερώτημα που έθεσε στον επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδα Δημητρακόπουλο, για το τι προβλέπεται στην περίπτωση που πρόσωπα που εκλέγονται ευρωβουλευτές βρίσκονται στη φυλακή.

«Πώς θα ασκούν τα δικαιώματά τους στην Ευρωβουλή;», ρώτησε η εφημερίδα, «θα υποβληθεί αίτημα από το Ευρωκοινοβούλιο στην ελληνική κυβέρνηση για την αποφυλάκισή τους; Προβλέπεται άλλη διαδικασία;».

«Αν στη συνέχεια υπάρξει καταδίκη, προβλέπεται διαδικασία άρσης της ασυλίας», διευκρινίζει ο Λ. Δημητρακόπουλος.

Έτσι οι Βρυξέλλες πετούν το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση. Διακεκριμένοι συνταγματολόγοι πάντως επισημαίνουν πως αν κάποιος είναι στη φυλακή, παραμένει στη φυλακή σε κάθε περίπτωση.

Η απόφαση ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη, ανοίγει όμως ένα θέμα, αναφέρει η εφημερίδα. Πληροφορίες της αναφέρουν πως το ακροδεξιό κόμμα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου τον Ν. Μιχαλολιάκο και στις επόμενες θέσεις τους άλλους πέντε προφυλακισμένους βουλευτές- αν δεν κατεβάσει κάποιους από αυτούς υποψήφιους στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές.

Αν εκλέξει δύο ευρωβουλευτές, από την επομένη θα αρχίσει εκστρατεία για την αποφυλάκισή τους. Η υπόθεση θα αναδειχθεί σε ευρωπαϊκό αγκάθι και αναμένεται να επιστρατευτούν «παράθυρα» και νομικά τερτίπια.

Θα είναι πάντως η πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ που εκλέγονται ευρωβουλευτές πρόσωπα που βρίσκονται στη φυλακή.

Read more...

Μέτρα – σοκ στο συρτάρι του Στουρνάρα...





Αυξήσεις στον ΦΠΑ, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ψαλίδισμα πρόωρων συντάξεων, επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στο ευρύτερο Δημόσιο και κατάργηση των ...
ελάχιστων φορολογικών προνομίων που έχουν ακόμα ανάπηροι και άλλες ευπαθείς ομάδες είναι μερικά από τα μέτρα που έχει στο συρτάρι του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και τα οποία θα πέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Θα τεθούν σε εφαρμογή σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αστοχίες του Προϋπολογισμού και δεν βρεθούν λύσεις για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2014-2015.

Στο στόχαστρο, σύμφωνα με πληροφορίες της "Κυριακάτικης Δημοκρατίας", βρίσκονται:

1) Το πρόσθετο αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 2.000 ευρώ, το οποίο ισχύει για ανάπηρους, τυφλούς, νεφροπαθείς και λοιπούς πάσχοντες από βαριές ασθένειες, καθώς επίσης και για θύματα πολέμου.

2) Οι απαλλαγές από τον φόρο εισοδήματος που ισχύουν για τις συντάξεις των θυμάτων πολέμου, τα επιδόματα των τυφλών, οι μισθοί και οι συντάξεις των αναπήρων.

3) Οι απαλλαγές από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που ισχύουν για τα επιδόματα και τις συντάξεις που καταβάλλονται στις πολύτεκνες μητέρες.

4) Η απαλλαγή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τον φόρο εισοδήματος. Το ΕΚΑΣ που καταβάλλεται σε εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με βάση εισοδηματικά κριτήρια και είναι αφορολόγητο.

5) Η απαλλαγή του επιδόματος ανεργίας από τον φόρο εισοδήματος.

6) Οι απαλλαγές των αναπήρων και των συνταξιούχων από τα τεκμήρια διαβίωσης.

7) Η απαλλαγή των αναπήρων από τα τεκμήρια απόκτησης αυτοκινήτων.

8) Το αφορολόγητο των 9.000 ευρώ που ισχύει για τους νέους κάτω των 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες με χαμηλό εισόδημα.

9) Οι απαλλαγές των ατόμων με ειδικές ανάγκες από την φορολογία δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών.

10) Οι απαλλαγές των αναπήρων από τα τέλη κυκλοφορίας.

11) Οι απαλλαγές των αναπήρων και των τριτέκνων από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων.

12) Οι απαλλαγές των πολυτέκνων από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων.

13) Το προσαυξημένο αφορολόγητο πρώτης κατοικίας για τους ανάπηρους. Η απαλλαγή της αφοράς της πρώτης κατοικίας από τον φόρο μεταβίβασης ισχύει για αξία ακινήτου ως 275.000 ευρώ αντί 250.000 ευρώ, εφόσον αυτός που αποκτά τη συγκεκριμένη κατοικία είναι έγγαμος με αναπηρία 67% και άνω.

14) Τα προσαυξημένα αφορολόγητα όρια που ισχύουν για τρίτεκνους και πολύτεκνους σε περίπτωση αγοράς πρώτης κατοικίας.


ΠΗΓΗ: Κυριακάτικη Δημοκρατία

Read more...

Σοκ: 60 δισ. καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία...




 «Σε περίπου 60 δισ. ευρώ φτάνουν οι καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία» υποστηρίζει ο οικονομολόγος Γκάμπριελ Ζούκμαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο...
«Βήμα της Κυριακής».

Ο καθηγητής της London School of Economics και ερευνητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια δημιούργησε αίσθηση διεθνώς, με το βιβλίο του «Ο κρυμμένος πλούτος των εθνών» στο οποίο κάνει συγκεκριμένες εκτιμήσεις για τα κεφάλαια που έχουν κρυφτεί από πλούσιους σε φορολογικούς παραδείσους.

Ο Γάλλος καθηγητής προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να ενώσει τις δυνάμεις της με ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, ώστε να αναγκάσουν την Ελβετία να εγκαταλείψει το τραπεζικό απόρρητο.

Σε ερώτηση για το πως έφτασε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν 60 δισ. ευρώ από Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία, ο κ. Ζούκμαν ανέφερε:

«Χρησιμοποίησα τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας (BNS), τα οποία είναι διαθέσιμα στον καθένα.

Στο βιβλίο μου ανέλυσα τα δεδομένα για τα κεφάλαια που υπάρχουν στην Ελβετία. Για την Ελλάδα το ποσό είναι 60 δισ. ευρώ, ενώ π.χ. για τη Γερμανία είναι 200 δισ. ευρώ.

Τα δεδομένα της BNS μας λένε δύο πράγματα. Πρώτον, δείχνουν το σύνολο του ξένου πλούτου στην Ελβετία, που φτάνει τα 1,8 τρισ. ευρώ. Δεύτερον αποκαλύπτει τις χώρες στις οποίες ανήκει αυτός ο πλούτος.

Πρέπει να τονίσω ότι προφανώς και υπάρχει αβεβαιότητα για τα ακριβή ποσά. Γιατί; Διότι μεγάλο μέρος του πλούτου που βρίσκεται στην Ελβετία ανήκει σε εικονικές εταιρείες, τραστ και ιδρύματα.

Έτσι είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσεις με ακρίβεια σε ποιον ανήκει κάθε ευρώ και κάθε δολάριο στις ελβετικές τράπεζες».

Ψάχνουν 30.000 για ύποπτα εμβάσματα

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», βήμα – βήμα η κυβέρνηση επιδιώκει να αποκαλύψει τα κρυμμένα λεφτά στην Ελβετία και να εισπράξει προκαταβολικά μέρος των φόρων που θα επιβαρύνουν όσους θελήσουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα, εφόσον φυσικά ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια που υφίστανται.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ελβετία κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες να ξεπεραστούν.

Την ίδια στιγμή, στην Καραγεώργη Σερβίας έχουν στοιχεία ότι από τα 54.000 εμβάσματα μέσω των οποίων «βγήκαν» στο εξωτερικό περίπου 20 δισ. ευρώ, 30.000 ελέγχονται ως ύποπτα.

Μάλιστα, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει και ένα βήμα παρακάτω. Όσοι εντοπίστηκαν μέσω του συστήματος Taxis να μην έχουν δηλώσει στο παρελθόν τα ποσά που εμφανίζονται στα εμβάσματα, περιελήφθησαν σε ένα άκρως «επιθετικό» πρόγραμμα ανάλυσης κινδύνου, το οποίο έβγαλε τους 2.000 πιο «επικίνδυνους» για φοροδιαφυγή πολίτες.

Τα ονόματα των 2.000 πολιτών ήδη βρίσκονται στα αρμόδια ελεγκτικά κέντρα.


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Read more...

''ΣΤΡΑΤΙΑ'' ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...


...ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...
Μία τεράστια «στρατιά» μεταναστών που ξεπερνά σε αριθμό τις 10.000 βρίσκεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Τύπου της Κυριακής, ...
σε «αποθήκες» ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του Μπόντρουμ της Τουρκίας, περιμένοντας την ευκαιρία να περάσει στην Ελλάδα.
Οι πιέσεις που δέχεται η χώρα στα θαλάσσια σύνορά της, όπως δηλώνουν αρμόδιοι αξιωματούχοι, είναι οι ισχυρότερες των τελευταίων ετών, σε μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με θέμα αιχμής την «πληγή» της λαθρομετανάστευσης.
Κυκλώματα διακινητών «σπρώχνουν» τους μετανάστες προς τα παράλια της Μικράς Ασίας με επίκεντρο το Μπόντρουμ, έχοντας στήσει μία καλά οργανωμένη επιχείρηση εισαγωγής ανθρώπων στην Ελλάδα.
Μέχρι να δοθεί το ΟΚ, για να επιβιβάσουν τους μετανάστες σε σαπιοκάραβα, χωρίς καν σωσίβια, τους παρέχουν πρόχειρο κατάλυμα σε παραπήγματα-τρώγλες ή ξενοδοχεία.
Θύματα των κυκλωμάτων αυτών ήταν και οι 28 πρόσφυγες που βρέθηκαν να θαλασσοπνίγονται στο Φαρμακονήσι με τραγικό αποτέλεσμα 12 από αυτούς -γυναίκες και παιδιά- να χάσουν τη ζωή τους. Ο διακινητής τους επιβίβασε στην ξύλινη βάρκα από περιοχή (ακριβώς απέναντι από το Φαρμακονήσι) κοντά στο Μπόντρουμ.
Στο τιμόνι της βάρκας ήταν ένας Σύριος, ο οποίος ανακρίθηκε από το Λιμενικό και περιγράφεται ως απλός κυβερνήτης και όχι ως διακινητής.
Όσοι συλλαμβάνονται από τις ελληνικές Αρχές στο Αιγαίο περιγράφουν το τι συμβαίνει στην αντίπερα όχθη, ενώ στα γραφεία της ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας φτάνουν «εμπιστευτικές πληροφορίες» με εκτιμήσεις για τον όγκο των νέων κυμάτων παράνομων μεταναστών.
Οι τελευταίες τέτοιες πληροφορίες απεικονίζουν ένα «χάρτη» μεταναστευτικών ροών μη ευνοϊκό για την Ελλάδα.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:



Πηγή: Τύπος της Κυριακής- enikos.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2704.html

Read more...

Βγάζουν τους ετεροδημότες εκτός εκλογών...




Την κατάργηση της δυνατότητας των ετεροδημοτών να ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα στον τόπο διαμονής τους για τις ευρωεκλογές θα εισηγηθεί το υπουργείο Εσωτερικών στη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει εντός της εβδομάδας για την ...
ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών με τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», η νομοθετική πρωτοβουλία αναμένεται να προκαλέσει έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει αντιταχθεί και στην κυβερνητική επιλογή να συμπέσουν οι ευρωεκλογές με τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τη δυνατότητα επιλογής για τους ετεροδημότες να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε ειδικά εκλογικά τμήματα, που ισχύει για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών την πρώτη Κυριακή οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν στους δήμους που είναι εγγεγραμμένοι, οπότε οι ετεροδημότες θα πρέπει να μετακινηθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Σε όσους δήμους η διαδικασία περάσει σε δεύτερο γύρο, θα υπάρχει το παράδοξο να μπορούν οι ετεροδημότες να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους για ευρωεκλογές και παράλληλα να πρέπει να μετακινηθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να επιλέξουν αυτοδιοικητικές αρχές.

 Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση θα προτείνει τη συγκεκριμένη διάταξη με την αιτιολογία ότι προσαρμόζει την εκλογική διαδικασία στις ανάγκες που δημιουργεί η ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Read more...

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση «Καθαρά» τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο-γιάφκα


«Καθαρά» τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο-γιάφκα
Έρευνες από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο αυτοκίνητο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια τα καλάσνικοφ τα οποία βρέθηκαν το Σάββατο στο αυτοκίνητο-γιάφκα που εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση.

4 φωτογραφίες
Στο αυτοκίνητο, μάρκας Opel Astra, βρέθηκαν βλήματα, εκτοξευτήρες, καλάσνικοφ, σφαίρες, χειροβομβίδες και άλλος βαρύς οπλισμός.

Το ΙΧ είχε κλαπεί την 1 Ιανουαρίου 2014, από την Κερατέα. Την ίδια ημέρα είχε διαφύγει και ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά δύο ενδεχόμενα: Είτε το όχημα να αποτελούσε «κινητή γιάφκα», είτε οι τρομοκράτες να σχεδίαζαν χτύπημα σε στόχο κοντά στην περιοχή στην οποία βρέθηκε.

Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε, πριν από περίπου 10 ημέρες, μετά από πληροφορίες, σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο.
Η τοποθεσία είχε επιλεγεί προσεκτικά, καθώς το αυτοκίνητο βρέθηκε έξω από εγκαταλελειμμένο -εδώ και πέντε χρόνια- σπίτι.
Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είχε τοποθετηθεί πινακίδα που ανήκει σε άλλο όχημα και τέθηκε, υπό διακριτική παρακολούθηση, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.



Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δηλώσεις Μαυραγάνη Επεκτείνεται σε όλο το Δημόσιο ο συμψηφισμός χρεών - οφειλών


Επεκτείνεται σε όλο το Δημόσιο ο συμψηφισμός χρεών - οφειλών
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ρύθμιση που θα προβλέπει τον συμψηφισμό απαιτήσεων των πολιτών από το Δημόσιο με οφειλές τους στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.
«Ολοκληρώνεται η επεξεργασία των αναγκαίων τροποποιήσεων στο θεσμικό πλαίσιο του συμψηφισμού, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και μάλιστα όχι μόνο στο Δημόσιο, αλλά για όλους του φορείς της Γενικής Κυβέρνησης» αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης.
Επίσης, ο υφυπουργός αναφέρει ότι «τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο των κατασχέσεων, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προστασία από τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων έως 1.500 ευρώ και να αποκλειστούν κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ».
Ο κ. Μαυραγάνης σημειώνει ότι οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν με την επίτευξη σταθερής δημοσιονομικής ισορροπίας, κάτι που μπορεί να γίνει από το 2015, καθώς «είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι ελάφρυνση των φορολογικών βαρών θα αρχίσει, όταν πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα για δεύτερη φορά».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κρίνονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο Στον «αέρα» οι περικοπές στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων

Στον «αέρα» οι περικοπές στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μισθούς των ενστόλων και του Μισθοδικείου για τις αποδοχές των δικαστών, στο Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένεται να προταθεί επέκταση της αντισυνταγματικότητας και στις μνημονιακές περικοπές που έγιναν στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, ιατροί διευθυντές ΕΣΥ κ.ά.).
Στην πιλοτική δίκη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δικαστική πρόταση θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, να ανατραπούν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων και να επιστραφούν τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί από 1ης Αυγούστου 2012.
Τις απόψεις αυτές αναμένεται να υποστηρίξει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αν η πρόταση υιοθετηθεί από την Ολομέλεια, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει αναδρομικά τα ποσά, ενώ με την επίσημη δημοσίευση της απόφασης θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις στα προς της 1ης Αυγούστου του 2012 επίπεδα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έπεσε σε αγελάδα... Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας, χωρίς τραυματίες, πριν από το Λιανοκλάδι


Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας, χωρίς τραυματίες, πριν από το Λιανοκλάδι
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Λαμία
Επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 55, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, εκτροχιάστηκε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής μεταξύ των σταθμών Καρυάς και Στύρφακας, λίγο πριν από το Λιανοκλάδι.
Από το ατύχημα δεν υπήρξε τραυματισμός. Οι περίπου 200 επιβάτες θα μεταφερθούν στον Δομοκό και από εκεί με λεωφορεία στο Λιανοκλάδι. Στην περιοχή, πάντως, επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχή.
Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα αυτό έχει διακοπεί και θα γίνεται με λεωφορεία.
Αρμόδιες πηγές έκαναν λόγο για «μικρή ζημιά» και τα συνεργεία θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν άμεσα το τρένο στις ράγες και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.
Ο εκτροχιασμός συνέβη όταν η αμαξοστοιχία έπεσε σε αγελάδα που βρισκόταν επάνω στη γραμμή.
Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει παρόμοιο ατύχημα: Στις 10 Δεκεμβρίου 2013 επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε κοντά στον σταθμό του Ασωπού, μεταξύ Μπράλου και Λιανοκλαδίου, όταν συγκρούστηκε με κοπάδι αγελάδων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Το ΣτΕ βάζει "φρένο" στα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών



Ποιες είναι οι αποφάσεις "βόμβα" που τινάζουν στον αέρα τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών
Με συνεχείς βομβαρδισμούς αποφάσεων "απειλεί" να ανατρέψει τους δημοσιονομικούς σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικά ορισμένα από τα επιβαλλόμενα χαράτσια, αλλά και μειώσεις αποδοχών ή επιδομάτων, προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία στο επιτελείο της κυβέρνησης, που αναζητά ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να διατηρήσει το επιδιωκόμενο πλεόνασμα.
Οι αποφάσεις "βόμβα":
Αντισυνταγματικές οι περικοπές των ενστόλων
Με τα σενάρια να μιλούν για 500 εκατομμύρια ευρώ, από τον κρατικό κορβρανά, η απόφαση του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, που επιβλήθηκαν με υπουργική απόφαση, λόγω Μνημονίου από την 1η Αυγούστου του 2012 μέχρι σήμερα. Στο σκεπτικό που ανέτρεψετο ψαλίδισμα των μισθών αναφέρεται, ότι οι ένστολοι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του κράτους και χρήζουν ειδικής μεταχείρισης και προστασίας.
Επιπλέον, υπάρχει εκτίμηση από τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών, ότι ενδέχεται να απαιτηθούν περίπου 200 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των περικοπών στις αποδοχές των δικαστών, όπου ήδη το Μισθοδικείο έχει επιβάλει "κόκκινη κάρτα".
Παράνομη η μείωση στα εφάπαξ
Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και εισήγαγε νέα δεδομένα στον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ που θα χορηγούν στο Δημόσιο και άλλα 20 Ταμεία από την 1η Ιανουαρίου του 2014.
Η γνωμοδότησή του έκρινε παράνομη τη μείωση του εφάπαξ, που χορηγείται από τα Ταμεία τα οποία δεν επιχορηγούνται από το κράτος, επηρεάζει, ανάμεσα σε άλλα, εκείνα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, τα ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων, των στρατιωτικών, 11 φορέων της πρόνοιας ιδιωτικών υπαλλήλων, ξενοδοχοϋπαλλήλων, εμποροϋπαλλήλων και εργαζομένων στα λιμάνια.
Αφορολόγητα τα επιδόματα των πανεπιστημιακών
Νέο πονοκέφαλο για το επιτελείο του ΥπΟικ αποτελεί η προ ημερών απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η φορολόγηση των επιδομάτων των πανεπιστημιακών που αφορούν στη συμμετοχή τους σε συνέδρια και σε ενημέρωση της βιβλιοθήκης.
Τα επιδόματα αυτά δεν θεωρούνται εισόδημα και κατά συνέπεια δεν πρέπει να φορολογούνται. Με την απόφαση αυτή, το Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει ως αχρεωστήτως καταβληθέντα όσα θεωρείται, ότι φορολόγησε παράνομα.
http://news247.gr/

Read more...

Θάλαμος αερίων, το Μοναστηράκι...


Δειτε συγκλονιστικές φωτογραφίες...
Σε θάλαμο αερίων έχει μετατραπεί το εσωτερικό του σταθμού Μοναστηράκι.
Αυτή την ώρα τα ΜΑΤ βρίσκονται  στις...
αποβάθρες του τρένου, ενω τα δακρυγόνα και τα χημικά που έχουν πέσει, εχουν δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα σε δεκάδες  επιβάτες.
Δειτε τις φωτογραφίες:

















Αναρτήθηκε από 

Read more...

Tι (δεν) έγραφε ο Ψυχάρης το 1998 ...





Τώρα είναι εύκολο να μιλά κάποιος για μίζες και να καταγγέλλει τους πρωταγωνιστές των «λαδωμένων» εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Αλλά τι έλεγαν πριν από λίγα χρόνια οι σημερινοί τηλε-εισαγγελείς;  
Οι ...
αποκαλύψεις για το εκτεταμένο λάδωμα πολιτικών και στρατιωτικών που συνόδευσε τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα της περασμένης εικοσαετίας καλά κρατούν. Ποια υπήρξε όμως η στάση των κυρίαρχων ΜΜΕ απέναντι σ’ εκείνη την ξέφρενη διασπάθιση δημοσίου χρήματος – όχι τώρα, που όλοι ξορκίζουν το κακό, αλλά τη στιγμή που αυτό υλοποιούνταν;
Αν πιστέψουμε το έγκυρο «Βήμα» του 1998 με τον τότε διευθυντή Σταύρο Ψυχάρη, το δίδυμο.. 
Τσοχατζόπουλου-Σμπώκου έκανε στην πραγματικότητα μια μικρή αντιγραφειοκρατική επανάσταση, εκσυγχρονίζοντας με τον δέοντα δυναμισμό τις απαρχαιωμένες και αναποτελεσματικές διοικητικές δομές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Aπό τον Ιό (Εφημερίδα των Συντακτών

zoornalistas.blogspot

Read more...

Αξιοποίηση σε υψηλό επίπεδο Πλώρη για τις Βρυξέλλες έχει βάλει η Ντόρα Μπακογιάννη


Πλώρη για τις Βρυξέλλες έχει βάλει η Ντόρα Μπακογιάννη
H Nτόρα Μπακογιάννη στο βήμα της Βουλής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα:
Φαβορί για μια θέση επιτρόπου στην Κομισιόν που θα προκύψει μετά τις ευρωεκλογές θεωρείται η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής.

Το Μαξίμου δεν είναι αρνητικό σε μια τέτοια προοπτική, ενώ Γάλλοι και Γερμανοί στηρίζουν την αξιοποίησή της στη νέα Επιτροπή.

Όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα, είναι γνωστές οι καλές σχέσεις που διατηρεί με την Γαλλία, ενώ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ ζήτησε και συνομίλησε μαζί της επί μακρόν.

Πλέον έχουν αποκατασταθεί και οι σχέσεις της με τη Ρωσία: προ διμήνου είχε συναντηθεί με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ. Συχνές είναι οι επισκέψεις της στη Ρωσία ως ειδική απεσταλμένη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σχέδιο βήτα «Εθνική Αυγή» η ρεζέρβα της Χρυσής Αυγής


«Εθνική Αυγή» η ρεζέρβα της Χρυσής Αυγής
Ο Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την ίδρυση του κόμματoς «Εθνική Αυγή» ανακοίνωσε το Σάββατο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας σε συγκέντρωσηγια την επέτειο των Ιμίων στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε, το νέο κόμμα ιδρύθηκε από «πατριώτες» για το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ.

«Έλληνες πατριώτες ίδρυσαν την Εθνική Αυγή, στην οποία δεν συμμετέχουν οι δολοφόνοι που περιλαμβάνονται στη Χρυσή Αυγή» δήλωσε ειρωνικά ο κ. Κασιδιάρης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τα φυλλάδια που μοιράζονταν στους συγκεντρωμένους, το κόμμα έχει ήδη αναγνωριστεί από τον Άρειο Πάγο.

Περίπου 3.000 οπαδοί του κόμματος συμμετείχαν στη συγκέντρωση της ΧΑ στο Μνημείο Πεσόντων στα Ίμια στην οδό Ρηγίλλης.

Αντισυγκέντρωση με μικροεπεισόδια πραγματοποιήθηκαν από αντιφασιστικές οργανώσεις στο Σύνταγμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...