Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ αποχωρούν για τους «58»...



Τον εαυτόν τους εκτός της Δημοκρατικής Αριστεράς θέτουν, ουσιαστικά, στελέχη της ΔΗΜΑΡ και πολίτες που κινούνται στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, προκειμένου να ενταχθούν στην Κίνηση των «58».  Τα στελέχη που...
αποστασιοποιούνται από τη γραμμή Κουβέλη, προχώρησαν στη συγκρότηση κίνησης, κατά τη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή στην Αθήνα, κατά την οποία εκλέχθηκε συντονιστικό όργανο που θα προετοιμάσει πανελλαδική σύσκεψη στελεχών και μελών της κίνησης. Οι ίδιοι αναφέρουν πως θέλουν συντεταγμένα να συμβάλουν στην υπόθεση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και να εργαστούν για την επιτυχία του ψηφοδελτίου της στις Ευρωεκλογές.
Το συντονιστικό της Αριστερής Μεταρρυθμιστικής Κίνησης απαρτίζουν οι: Αγριαντώνη Χριστίνα, Αντωνίου Γιάννης, Βαρελάς Ανδρέας, Γλαμπεδάκης Μάνος, Δεληπέτρου Εύη, Διόγος Μάκης, Καλατζής Παναγιώτης, Καούνης Γιάννης, Κουρουζίδης Σάκης, Μεϊμάρογλου Γιάννης, Παπαγιαννοπούλου Λέλα, Πλεμένος Γιώργος, Σαμαντάς Τέλης. Ωστόσο δεν στηρίζουν αυτή την προσπάθειά τα μέλη από την μειοψηφία της Κ.Ε του κόμματος ούτε ο Σ. Λυκούδης, ούτε Μ. Λιοναράκη, Κ. Κάρης, Δ. Τσικαρδάνη και Γ. Καραγρηγορίου, που έχουν εκλεγεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.
Η στρατηγική συμμαχιών της ΔΗΜΑΡ 
Την ίδια ώρα, τη διαμόρφωση συμμαχιών στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, στο πλαίσιο των κινήσεων για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, επιδιώκει η ΔΗΜΑΡ, όπως υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.
Η ΔΗΜΑΡ δεν θα κατέβει,ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε κάτω από την «ομπρέλα» των «58», στις Ευρωεκλογές, αλλά «αυτόνομα με τις συμμαχίες της», επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος και μίλησε για τα χαρακτηριστικά που θα έχουν αυτές οι συμμαχίες. Σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες στις 13 περιφέρειες της χώρας μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να κατατεθούν οι προτάσεις των οργανώσεων για τα πρόσωπα που θα στηρίξει η ΔΗΜΑΡ.
Για την περιφέρεια Κεντρικής Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης έγινε συζήτηση. Δεν ελήφθη απόφαση, ωστόσο ισχυρό προβάδισμα έχουν ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Μπουτάρης, στην περιφέρεια και τον Δήμο, αντίστοιχα.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος, μαζί με τις βουλευτίνες Ασημίνα Ξηροτύρη, Κατερίνα Μάρκου, τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Δημητρακά και τον Βαγγέλη Ζορκάδη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, επισκέφθηκε την 25η AGROTICA. Ξεναγήθηκε σε περίπτερας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και νέους αγρότες και τόνισε την ανάγκη εφαρμογής ενός πρότυπου προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: