Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Μέτρα – σοκ στο συρτάρι του Στουρνάρα...





Αυξήσεις στον ΦΠΑ, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ψαλίδισμα πρόωρων συντάξεων, επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στο ευρύτερο Δημόσιο και κατάργηση των ...
ελάχιστων φορολογικών προνομίων που έχουν ακόμα ανάπηροι και άλλες ευπαθείς ομάδες είναι μερικά από τα μέτρα που έχει στο συρτάρι του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και τα οποία θα πέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Θα τεθούν σε εφαρμογή σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αστοχίες του Προϋπολογισμού και δεν βρεθούν λύσεις για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2014-2015.

Στο στόχαστρο, σύμφωνα με πληροφορίες της "Κυριακάτικης Δημοκρατίας", βρίσκονται:

1) Το πρόσθετο αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 2.000 ευρώ, το οποίο ισχύει για ανάπηρους, τυφλούς, νεφροπαθείς και λοιπούς πάσχοντες από βαριές ασθένειες, καθώς επίσης και για θύματα πολέμου.

2) Οι απαλλαγές από τον φόρο εισοδήματος που ισχύουν για τις συντάξεις των θυμάτων πολέμου, τα επιδόματα των τυφλών, οι μισθοί και οι συντάξεις των αναπήρων.

3) Οι απαλλαγές από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που ισχύουν για τα επιδόματα και τις συντάξεις που καταβάλλονται στις πολύτεκνες μητέρες.

4) Η απαλλαγή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τον φόρο εισοδήματος. Το ΕΚΑΣ που καταβάλλεται σε εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με βάση εισοδηματικά κριτήρια και είναι αφορολόγητο.

5) Η απαλλαγή του επιδόματος ανεργίας από τον φόρο εισοδήματος.

6) Οι απαλλαγές των αναπήρων και των συνταξιούχων από τα τεκμήρια διαβίωσης.

7) Η απαλλαγή των αναπήρων από τα τεκμήρια απόκτησης αυτοκινήτων.

8) Το αφορολόγητο των 9.000 ευρώ που ισχύει για τους νέους κάτω των 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες με χαμηλό εισόδημα.

9) Οι απαλλαγές των ατόμων με ειδικές ανάγκες από την φορολογία δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών.

10) Οι απαλλαγές των αναπήρων από τα τέλη κυκλοφορίας.

11) Οι απαλλαγές των αναπήρων και των τριτέκνων από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων.

12) Οι απαλλαγές των πολυτέκνων από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων.

13) Το προσαυξημένο αφορολόγητο πρώτης κατοικίας για τους ανάπηρους. Η απαλλαγή της αφοράς της πρώτης κατοικίας από τον φόρο μεταβίβασης ισχύει για αξία ακινήτου ως 275.000 ευρώ αντί 250.000 ευρώ, εφόσον αυτός που αποκτά τη συγκεκριμένη κατοικία είναι έγγαμος με αναπηρία 67% και άνω.

14) Τα προσαυξημένα αφορολόγητα όρια που ισχύουν για τρίτεκνους και πολύτεκνους σε περίπτωση αγοράς πρώτης κατοικίας.


ΠΗΓΗ: Κυριακάτικη Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: