Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Βουλή: Υπέρ της άρσης ασυλίας 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής...


...η Επιτροπή Δεοντολογίας...


Θετική είναι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής επί του αιτήματος για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου, Αντώνη Γρέγου, Στάθη Μπούκουρα και Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Η...
συνεδρίαση της επιτροπής συνεχίζεται και αύριο για να εξεταστούν και άλλες αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η ακρόαση του Ν. Μίχου κράτησε περίπου 20 λεπτά και εστιάσθηκε στην οπλοκατοχή και τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην οικία του. Ο βουλευτής είπε ότι βρέθηκαν μια καραμπίνα και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών (αδίκημα της οπλοκατοχής), «τα οποία τα είχα αφήσει επίτηδες να τα βρει η αντιτρομοκρατική. Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω, αλλά δεν το έκανα, γιατί τα είχα για την προσωπική μου ασφάλεια και επειδή δεν μου είχαν δώσει άδεια για δεύτερο όπλο που δικαιούμαι, από τη στιγμή που άλλοι βουλευτές έχουν 3, 4 και 5 άδειες».

Όπως ισχυρίσθηκε ο Ν. Μίχος «το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ο στρατηγός της Αστυνομίας και το ίδιο το σύστημα, έχει παραχωρήσει άδεια οπλοφορίας σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης και τους έχει για ρουφιάνους και προστατευόμενους μάρτυρες». «Ήμουν και είμαι στόχος της τρομοκρατίας, όπως και κάποιοι άλλοι συναγωνιστές μου, όχι μόνο της εν Ελλάδι, αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών, όπως η ΜΙΤ και άλλες, επειδή πάμε κόντρα στο έργο τους», ανέφερε.

Για τα ναρκωτικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι πρόκειται για «μικροποσότητα ινδικής κάνναβης που βρέθηκε σε μια κρύπτη στο σπίτι μου» και προέρχονται από τον προηγούμενο ενοικιαστή. «Δεν είμαι ηλίθιος να την αφήσω εκεί αφού θα ερευνούσε η Αστυνομία. Ήταν από τον προηγούμενο νοικάρη του σπιτιού, όπως είπε και ο σπιτονοικοκύρης στην Αντιτρομοκρατική, ο οποίος είχε βρει και άλλα στο υπόγειο του σπιτιού και τα είχε πετάξει. Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω και δεν ήμουν ηλίθιος να τα αφήσω εκεί», είπε και πρόσθεσε ότι διώκεται για το πολιτικό του έργο «και για αυτά που έχω αναφέρει μέσα στο Κοινοβούλιο για το παραεμπόριο που γίνεται από μεγαλέμπορους κρέατος και γάλακτος, σπόρων και λιπασμάτων και γι αυτό που έχω πει, για την οικογένεια της Μονσάντο και τα προϊόντα τους».

Ανέφερε δε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει καινούργια συμφωνία με τη Ρωσία και τα κράτη της Βαλτικής για εισαγωγές και εξαγωγές «και να σταματήσουν να μας εκμεταλλεύονται οι Ευρωπαίοι δήθεν σύμμαχοι μας».

Από την πλευρά του ο Αντ. Γρέγος στην 15λεπτη ακρόασή του ανέφερε ότι στο πόρισμα των 190 σελίδων που συνέταξαν οι ανακρίτριες «δεν εμπλέκομαι πουθενά, δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά μου». Απαντώντας στο ερώτημα αν είχε γνώση παράνομων δράσεων του κόμματος ο βουλευτής είπε ότι «δεν έχω μαντικές ικανότητες για να ξέρω τι θα κάνει ο κάθε οπαδός της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, την Αυστραλία και οπουδήποτε αλλού, ή αν κάποιος βάλει μπλούζα με τα διακριτική της Χρυσής Αυγής». «Έχω μιλήσει με 137 δικηγόρους και εισαγγελείς και βεβαιώνουν ξεκάθαρα αυτά που σας λέω. Πρόκειται ξεκάθαρα για πολιτική δίωξη, τόσο ο αρχηγός, όσο και η ηγεσία δεν έδωσαν τέτοιες εντολές για βίαιες ενέργειες οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο τη νομιμότητα του κόμματος. Εντάχθηκα νομίμως σε ένα κόμμα αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο», υποστήριξε.

Ο Αρτ. Ματθαιόπουλος κατέθεσε ένσταση για την συμμετοχή στην Επιτροπή του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, ισχυριζόμενος ότι είναι μάρτυρας κατηγορίας. Η αίτηση απερρίφθη.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εξέτασε και το υπόμνημα που απέστειλε ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας και αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του...
naftemporiki.gr

Read more...

Επίσημα εκτός ΚΟ της Χρυσής Αυγής ο Μπούκουρας...


Τον πρόεδρο της Βουλής, ενημέρωσε και επίσημα σήμερα ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, για τη διαγραφή του...
Ευστάθιου Μπούκουρα. Με επιστολή του προς τον κ. Μεϊμαράκη, ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος ενημερώνει ότι ο βουλευτής Κορινθίας τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του...
left.gr

Read more...

Ενημέρωσαν το ΑΣΕΠ για «προφανή» λάθη Νέοι τελικοί πίνακες κατάταξης για σχολικούς φύλακες σε διαθεσιμότητα


Νέοι τελικοί πίνακες κατάταξης για σχολικούς φύλακες σε διαθεσιμότητα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Λόγω λαθών στη μοριοδότηση σχολικών φυλάκων επέρχονται τροποποιήσεις στη σειρά κατάταξης και διάθεσης των τελικών πινάκων που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, 21 Μαρτίου.

Μετά την εξέταση αιτήσεων θεραπείας από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το ΑΣΕΠ ανάρτησε σήμερα, Τετάρτη, νέους, επικαιροποιημένους, τελικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης σχολικών φυλάκων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

  • Οι επικαιροποιημένοι τελικοί πίνακες κατάταξης και διάθεσης
Οι αριθμοί σχολικών φυλάκων πάντως παραμένουν οι ίδιοι: 526 σχολικοί φύλακες έχουν ενταχθεί στους τελικούς πίνακες διάθεσης για την κάλυψη θέσεων βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού. Οι υπόλοιποι 1.044, οι οποίοι έχουν κάνει αιτήσεις για μετάταξη σε άλλες θέσεις, έχουν περιληφθεί στον πίνακα «μη διατιθεμένων υπαλλήλων». Αυτοί οδηγούνται στην απόλυση, εφόσον δεν συντρέχουν δυνατότητες παραμονής τους με δικαστικές αποφάσεις.

Ενημέρωσαν το ΑΣΕΠ για «προφανή» λάθη

Η Ανεξάρτητη Αρχή ανακοίνωσε ότι παρέλαβε από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας μεταβολές στη μοριοδότηση ορισμένων σχολικών φυλάκων.

Οι μεταβολές αυτές είχαν αποτέλεσμα να επέλθουν αλλαγές στη σειρά κατάταξης και διάθεσης των τελικών πινάκων που είχαν ανακοινωθεί πριν από λίγες ημέρες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι εδώ και ημέρες, μετά τη δημοσίευση των πρώτων προσωρινών πινάκων, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων του Δήμου Αθηναίων Χαράλαμπος Μπάστας και ο νομικός σύμβουλος Χαράλαμπος Μπουκουβάλας είχαν πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γεώργιο Βέη και τη γενική διευθύντρια της Αρχής. Τους ενημέρωσαν για τα προφανή, όπως τα χαρακτήρισαν, λάθη που περιείχαν οι πρώτοι πίνακες και τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για πιθανές αστοχίες του συστήματος συμπλήρωσης αιτήσεων και ηλεκτρονικής αποτύπωσης, οι οποίες είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στους νέους προσωρινούς πίνακες και στο μέλλον.

Μάλιστα, όπως τόνισαν με δημόσια παρέμβασή τους, έλαβαν τη διαβεβαίωση από τους αρμόδιους αξιωματούχους του ΑΣΕΠ ότι όλες οι αιτήσεις θεραπείας  των ενδιαφερομένων θα εξεταστούν με ιδιαίτερη επιμέλεια και ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποφυγή λαθών που θα ταλαιπωρήσουν τους σχολικούς φύλακες.

Στη συνέχεια, έκαναν νέα παρέμβαση. Οι εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων είχαν επαφή με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους (24.3.2014), τους πληροφόρησαν ότι θα εκδοθούν νέοι τελικοί πίνακες, στους οποίους θα εκλείπουν τα 20 μόρια από την εισαγωγή στη δημόσια διοίκηση.

Η γνωμοδότηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το οκτάμηνο διαθεσιμότητας για τους σχολικούς φύλακες έληξε το περασμένο Σάββατο, 22 Μαρτίου. Η απόλυση είναι προ των πυλών. Όμως κάποιοι εκ των σχολικών φυλάκων έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ή με κύριες αγωγές και παραμένουν στην εργασία τους.

Εν τω μεταξύ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησε νομική γνωμοδότηση σχετικά με τις ενέργειες, στις οποίες μπορούν να προβούν οι σχολικοί φύλακες που απασχολούνται δυνάμει αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων και συμπεριλαμβάνονται στους τελικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, βάσει των οποίων τοποθετούνται σε θέσεις εργασίας κατηγορίας ΥΕ σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Επίσης διερευνήθηκε τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τη συνέχιση ή μη της απασχόλησης των σχολικών φυλάκων που απασχολούνται δυνάμει αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων μετά την πάροδο της 22ης Μαρτίου 2014, τελευταίας ημέρας διάρκειας της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, στην ΠΟΕ-ΟΤΑ (την υπογράφει η εργατολόγος Μαρία Τσίπρα), οι απαντήσεις είναι συνοπτικά οι εξής:

1. Όσοι σχολικοί φύλακες έχουν ενταχθεί στους τελικούς πίνακες κινητικότητας και παράλληλα έχουν κερδίσει αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν δύο επιλογές:

  • είτε να συνεχίσουν να εργάζονται βάσει των αποφάσεων αυτών αρνούμενοι τη μετακίνηση τους
  • είτε να παρουσιαστούν στη νέα τους θέση δηλώνοντας παράλληλα στον δήμο ότι δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων που τους αφορά, επιφυλασσόμενοι ωστόσο για την έκδοση απόφασης επί της κυρίας αγωγής τους.
2. Οι σχολικοί φύλακες που δεν έχουν ενταχθεί στους τελικούς πίνακες και έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κανονικά σε εκτέλεση της απόφασης του δικαστηρίου.

3. Αναφορικά με τους σχολικούς φύλακες οι υποθέσεις των οποίων (σε επίπεδο ασφαλιστικών μέτρων) δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί, ουδεμία επιρροή ασκεί η παρέλευση της 22ης Μαρτίου, δεδομένου ότι τα σχετικά δικόγραφα έχουν κατατεθεί και εκκρεμούν ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Δεν θα αφήσουμε τις μαφίες» Κείμενο στο Διαδίκτυο για την εμφάνιση ενόπλων στην πλατεία Εξαρχείων


Κείμενο στο Διαδίκτυο για την εμφάνιση ενόπλων στην πλατεία Εξαρχείων
Πλατεία Εξαρχείων  

Αθήνα
Κείμενο ανακοίνωσης για την εμφάνιση ένοπλης ομάδας στην πλατεία Εξαρχείων το βράδυ του περασμένου Σαββάτου αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. Με το κείμενο οι συμμετέχοντες σε αυτήν εξηγούν τα κίνητρα της πράξης τους.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο 22 Μαρτίου, περίπου στις 22:00, έκανε στην πλατεία την εμφάνισή της μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, ορισμένοι εκ των οποίων έφερα όπλα. Σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων η ομάδα κατεδίωξε από την πλατεία και τους γύρω δρόμους άτομα για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι εμπορεύονταν ναρκωτικά. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η ομάδα κατά την αναχώρησή της πήρε μαζί της με τη βία δύο άτομα, στα οποία προηγουμένως φόρεσε κουκούλες.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο Indymedia επιβεβαιώνεται το περιστατικό με την προειδοποίηση ότι «από εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια».

«Πραγματοποιήσαμε μια πολιτική παρέμβαση με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέχτες» σημειώνεται.

Επιπλέον στο κείμενο τονίζεται:

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες.

»Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε απαθείς προκλήσεις και εχθρικές συμπεριφορές απέναντι σε άτομα ή χώρους του κινήματος και κατοίκους των Εξαρχείων».

Καταλήγοντας, οι συμμετέχοντες στην ενέργεια αναφέρουν πως «ο αριθμός των συντρόφων που συμμετείχαν αλλά και η ύπαρξη βαρύ οπλισμού χρησιμοποιήθηκε για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέκτες που καταλαβαίνουν δυστυχώς μόνο με αυτό τον τρόπο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των εμπλεκόμενων αγωνιστών κατά την αποχώρηση τους».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τον Μάιο η τελική απόφαση ΣτΕ: Όχι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών εάν δεν το ξέρει ο οφειλέτης


ΣτΕ: Όχι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών εάν δεν το ξέρει ο οφειλέτης
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Το Δημόσιο δεν μπορεί να προβαίνει σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών, εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο οφειλέτης, προκειμένου να μπορεί να ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέτρα ενώπιον των δικαστηρίων ή να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του, αποφάσισε η πενταμελής σύνθεση του ΣΤ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη απόφασή της.

Ωστόσο, λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, παραπέμφθηκε για νέα κρίση στην αυξημένη 7μελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος και η υπόθεση θα συζητηθεί την 5η Μαΐου 2014, με εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτριο Τομαρά.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επισημαίνει στην επίμαχη απόφασή του, ότι το άρθρο 30 του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (Ν.Δ. 356/1974) αναφέρει:

«Η κατάσχεσις εις χείρας τρίτων των εις χείρας αυτών ευρισκομένων χρημάτων, καρπών και άλλων κινητών πραγμάτων του οφειλέτου του Δημοσίου ή των οφειλομένων εν γένει προς αυτό, ενεργείται υπό του Διευθυντού του Δημοσίου Ταμείου δια κατασχετηρίου εγγράφου μη κοινοποιουμένου εις τον οφειλέτην».

Δηλαδή, σε περίπτωση «κατασχέσεως εις χείρας τρίτων απαιτήσεως οφειλέτου του Δημοσίου, δεν απαιτείται η κοινοποίηση στον τελευταίο του κατασχετηρίου εγγράφου».

Στη συνέχεια οι δικαστές υπογραμμίζουν, ότι «η διάταξη αυτή είναι ανίσχυρη ως αντικειμένη στην διάταξη του άρθρου 20 παράγραφος 1 του Συντάγματος, διότι η παράλειψη αυτή έχει ως συνέπεια ο οφειλέτης να μη λαμβάνει γνώση ή να λαμβάνει καθυστερημένα γνώση της εις βάρος του επισπευδομένης αναγκαστικής εκτελέσεως, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικώς προ της ολοκληρώσεως της εκτελεστικής διαδικασίας, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα είτε για την ακύρωση, είτε για την αναστολή της πράξεως εκτελέσεως».

Στο σημείο αυτό αναφέρονται παλαιότερες αποφάσεις του δικαστηρίου που είχαν το ίδιο.

Η υπόθεση που απασχόλησε το ΣτΕ

Αναλυτικότερα, το ΣτΕ το απασχόλησε περίπτωση διευθύνοντα συμβούλου Ανώνυμης Εταιρείας η οποία σήμερα δεν υφίσταται (έχει λυθεί). Σε βάρος του διευθύνοντα συμβούλου συντάχθηκε έκθεση αναγκαστικής κατασχέσεως από τον προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Β.Ε. Αθηνών. Η κατάσχεση αφορούσε σε απαιτήσεις του ΙΚΑ για οφειλές της πρώην Α.Ε. ύψους 565.392,73 ευρώ. Η κατάσχεση έγινε επί της σύνταξης του τέως διευθύνοντα συμβούλου και για ποσό ύψους 17.683 ευρώ.

Το γεγονός της κατάσχεσης του επίμαχου ποσού από τον Τραπεζικό λογαριασμό του, ο διευθύνων σύμβουλος το πληροφορήθηκε τυχαία μετά από εννέα μήνες όταν πήγε στην Τράπεζα να προβεί σε ανάληψη χρημάτων.

Κατόπιν αυτών, ο διευθύνων σύμβουλος άσκησε ανακοπή κατά της έκθεσης κατάσχεσης.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών, δικαίωσαν τον διευθύνοντα σύμβουλο. Τα δύο αυτά δικαστήρια ερμηνεύοντας «τις διατάξεις του άρθρου 30 παρ. 1 του Κ.Ε.Δ.Ε. υπό το φως του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος, εδέχθη, ότι η έκθεση αναγκαστικής κατασχέσεως εις χείρας τρίτου και εις βάρος οφειλέτου του Δημοσίου πρέπει να κοινοποιείται και στον καθ' ού η εκτέλεση, ούτως ώστε αυτός να δυνηθεί να στραφεί με τα ένδικα μέσα που του παρέχει ο νόμος κατά της οικείας πράξεως, επιδιώκων την ακύρωση ή την μεταρρύθμιση αυτής ή να προβεί στην ρύθμιση του χρέους και ότι ενδεχομένη παράλειψη της κοινοποιήσεως αυτής οδηγεί στην ακύρωση της πράξεως εκτελέσεως, εφ' όσον ο οφειλέτης επικαλεσθεί το γεγονός της μη εγκαίρου περιελεύσεως εις γνώση του τού περιεχομένου αυτής και ακύρωσε την ανωτέρω έκθεση αναγκαστικής κατασχέσεως».

Το Δημόσιο άσκησε έφεση κατά της εφετειακής απόφασης που δικαίωσε τον διευθύνοντα σύμβουλο, αλλά το ΣΤ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε, ότι η απόφαση του Εφετείου είναι νόμιμη και παρέπεμψε την υπόθεση στην μείζονα σύνθεση του ίδιου Τμήματος για να κριθεί και πάλι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτών Διατηρούνται οι τριετίες και το επίδομα γάμου


Διατηρούνται οι τριετίες και το επίδομα γάμου

Οι δύο πλευρές υπόγραψαν τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - Γονική άδεια για πρώτη φορά και στον πατέρα

Μετά από διαπραγματεύσεις -εξπρές ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί φορείς υπέγραψαν τη νέα εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας με την οποία διασώζονται το επίδομα γάμου, ο 13ος και 14ος μισθός, καθώς και ο θεσμός των «παγωμένων» τριετιών.

Με την υπογραφή της σύμβασης οι κοινωνικοί εταίροι έστειλαν πολιτικό μήνυμα ότι μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα και είναι έτοιμοι να επαναδιαπραγματευτούν το ύψος του κατώτατου μισθού αμέσως μόλις απεμπλακεί η χώρα από τις επιταγές του μνημονίου.

Η μοναδική καινούρια ρύθμιση που εντάχθηκε στη νέα σύμβαση είναι η παροχή αυτοτελούς δικαιώματος γονικής άδειας τρεισήμισι μηνών και στον πατέρα, αν δεν κάνει χρήση του δικαιώματος την ίδια περίοδο η μητέρα. Συγκεκριμένα, οι δύο γονείς μπορούν ακόμα και να δηλώσουν στον προϊστάμενό τους ότι θέλουν να κάνουν και οι δύο χρήση του, αλλά σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, δύο μήνες ο ένας, ενάμιση ο άλλος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, για τον οποίο η υπογραφή της σύμβασης είναι μία από τις τελευταίες του δράσεις πριν παραδώσει τον Μάιο τα ηνία του ΣΕΒ στον νέο πρόεδρο Θεωδωρο Φύσσα τόνισε: «Πετύχαμε να υπογράψουμε συμφωνία. Τώρα ας δουλέψουμε για να έρθουν καλύτερες ημέρες για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, επισήμανε ότι η συμφωνία υπεγράφη υπό τη σκιά των νέων μνημονιακών νόμων και συμπλήρωσε ότι «υπογράφουμε με τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μας. Θα αγωνιστούμε για να εισακουστούμε και να λειτουργούν ελεύθερες οι διαπραγματεύσεις».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, τόνισε ότι με τον μανδύα της σύμβασης, οι κοινωνικοί εταίροι προστάτευσαν το επίδομα του γάμου και μπορούν να συμβαδίσουν ώστε να δοθεί τέλος στις αλόγιστες μειώσεις των μισθών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΣΕΒ που πέρυσι δεν είχε υπογράψει την ΕΓΣΕΕ, φέτος συγκρότησε κοινό μέτωπο με τη ΓΣΕΕ για τη διατήρηση των τριετιών. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος στην προηγούμενη συνάντηση είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δουλειά της Τρόικας να υποδεικνύει και να επιβάλλει θέματα που άπτονται της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων».
protothema.gr

Read more...

Περιοδείες για τη συσπείρωση της Ελιάς

Περιοδείες για τη συσπείρωση της Ελιάς
Με περιοδείες στελεχών του σε μεγάλες πόλεις εκτός Αθηνών προγραμματίζει το ΠΑΣΟΚ και η ελια σε μια προσπαθεια να ανεβάσουν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων  του ενόψει των ευρωεκλογων.
Την ιδια ώρα με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται η εκδηλωση για την παρουσίαση των υποψηφιων που θα συνδιαστει με την ανακοίνωση και των υπολοίπων υποψηφιοτήτων και που εχει αρχικά προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή χωρις ομως να είναι βέβαιο, αν πρώτα δεν λήξη η υποθεση με τις ρυθμίσεις για το γάλα και το κλίμα που θα επικρατήσει στη βουλή με τις ψηφοφορίες που κατα πάσα πιθανότητα θα διεξαχθούν αν οχι Κυριακή μαλλον την ερχόμενη Δευτερα. Στελεχη πάντως της χαριλαου τρικουπη σημείωναν πως μέχρι στιγμής δεν τίθεται θεμα αναβολής της εκδήλωσης καθώς δεν υπάρχουν τέτοιες εκκρεμότητες που θα επηρέαζαν τις λειτουργίες της ελιάς.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Αποχή από τα επισκεπτήρια αποφάσισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι...


Την αποχή όλου του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης της χώρας, από τη λειτουργία των...
τακτικών επισκεπτηρίων των συγγενών των κρατουμένων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Η κινητοποίηση τους ξεκινάει από την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 έως και την Κυριακή 30 Μάρτη 2014, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου συναδέλφου τους υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, από Αλβανό βαρυποινίτη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με την ΟΣΥΕ, επισκεπτήρια συνηγόρων, μεταγωγές, δικαστήρια, προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις και όλες γενικά οι υπόλοιπες εσωτερικές λειτουργίες θα γίνουν κανονικά...
iefimerida.gr

Read more...

Νέα απελευθέρωση για ταξί και φορτηγά στη συμφωνία με την τρόικα...


Νέα απελευθέρωση για ταξί και φορτηγά στη συμφωνία με την τρόικαΣημαντικές ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς τόσο των ταξί, όσο και των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο...
νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών με όλα τα προαπαιτούμενα της τρόικας, που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», στο σχέδιο νόμου πέρασαν ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και αναμένεται να πυροδοτήσουν την «έκρηξη» στις σχέσεις της κυβέρνησης και των αυτοκινητιστών, καθώς, μεταξύ άλλων, προβλέπουν:

- Περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης με άρση διαφόρων περιορισμών στις δραστηριότητές τους.

- Απελευθέρωση της δυνατότητας των ξενοδοχειακών μονάδων να χρησιμοποιούν ελεύθερα ενοικιαζόμενα οχήματα μετά οδηγού, ανάμεσα στα οποία δικυκλα και «γουρούνες».

- Άρση των περιορισμών στην δραστηριοποίηση των 9θέσιων οχημάτων, με απελευθέρωση διάφορων μορφών επιβατικού έργου που σήμερα ανήκει στα ταξί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι περισσότερες από τις εν λόγω ρυθμίσεις εστάλησαν στο υπουργείο Οικονομικών από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών τελούν σε αναστάτωση...
in.gr

Read more...

Το "Ποτάμι" ανακοίνωσε τις θέσεις του για την εξωτερική πολιτική...


 
...αλλά αποφεύγει να ξεκαθαρίσει σε ποια πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου θα ενταχθεί...
«Ανήκομεν εις την Ευρώπη» θα μπορούσε να είναι η σύνοψη των θέσεων του κόμματος Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη για την εξωτερική πολιτική που αναρτήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην ιστοσελίδα του.

Ταυτόχρονα όμως ...
Το Ποτάμι αποφεύγει να ξεκαθαρίσει σε ποια πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου θα ενταχθούν οι υποψήφιοί του, αν εκλεγούν ευρωβουλευτές.

Γίνεται απλώς λόγος για ανθρώπους που «θα γίνουν μέρος της ομάδας που σχεδιάζει τη νέα Ευρώπη» και θα προσθέσουν «αξία στις ευρωπαϊκές διεργασίες».

Το Ποτάμι απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, μιας και «δεν θα έλυνε κανένα πρόβλημα, αντιθέτως θα πολλαπλασίαζε την ύφεση και θα εκτόξευε τραγικά τις ανισότητες» καθώς και τις σκέψεις περί Ευρώπης δύο ταχυτήτων.

Ζητά να ενισχυθεί ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να μεταβιβασθούν σταδιακά εξουσίες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «μέσα από μια νέα συνθήκη».

Παράλληλα, προτείνει η Ελλάδα να «τοποθετηθεί υπέρ του ουσιαστικού ελέγχου του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είτε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είτε από ειδικό Κοινοβουλευτικό Σώμα της ευρωζώνης, που θα αποτελείται από βουλευτές εθνικών Κοινοβουλίων».

Οσον αφορά το Σκοπιανό, τάσσονται υπέρ «μιας σύνθετης ονομασίας που να διακρίνει σαφώς τη γειτονική χώρα από την ελληνική Μακεδονία». Αλλά τονίζουν ότι η Ελλάδα οφείλει να επιδιώξει λύσεις «χωρίς μαξιμαλισμούς», μιας και η στασιμότητα δεν έχει εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας.

Τέλος, στην περίπτωση του Κυπριακού, Το Ποτάμι δηλώνει ότι «στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια των ηγετών της Κύπρου, τονίζει ότι το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να τεθεί στην κρίση των κατοίκων της» και προσθέτει ότι είναι αντίθετο «σε οποιαδήποτε “διευθέτηση” θα επιχειρούσαν να υπαγορεύσουν τρίτα κράτη ή οργανισμοί».

BHMA

Read more...

"Μεγάλα μυστικά δεν υπάρχουν"...


Γιαταγάνα-Γιοβανόπουλος: Γιατί αποχωρούμε από τους ΑΝ.ΕΛ. ...
 Τους λόγους που τους οδήγησαν στην παραίτησή τους από τους ΑΝΕΛ, εξηγούν με σκληρή  επιστολή τους, οι Χρυσούλα Γιαταγάνα και Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος.
Οπως...
αναφέρουν:

«Μεγάλα μυστικά δεν υπάρχουν. Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς. Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα.
Ευχαριστίες εις άπαντες για την κοινή περιπέτεια. Δεν ηττηθήκαμε ποτέ.
Στους ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι βεβαίως ούτε όλα μαύρα ούτε όλοι αυλικοί, αλίμονο. Ιδιαίτερα, αυτό το υπέροχο κύμα γενναίων ψυχών που χωρίς ιδιοτέλεια μας στήριξε, παραμένει η Ελπίδα αποκατάστασης της Αξιοπρέπειας τούτης της χώρας. Τυχόν τερατολογίες για "προδοσία" κλπ , τις ξεπερνάμε με μία και μόνη  σκέψη : από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης.
Η πλημμυρίδα Ανεξαρτησίας των 33 βουλευτών και των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων ήταν ό,τι πιο αγνό και πατριωτικά αισιόδοξο ζήσαμε ποτέ. Τώρα είναι αλλιώς...
Εμμένουμε στο ραντεβού με όσους συναρπάζει ο Σκοπός, το Εμείς, η Σωτηρία.
25-3-2014
Γιαταγάνα Χρυσούλα - Μαρία        Γιοβανόπουλος Γ. Κώστας
Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης           Βουλευτής Ημαθίας»

Read more...

Παραιτήθηκε και η Ρένα Δούρου...




Tην απόφαση της να παραιτηθεί από το βουλευτικό της αξίωμα ανακοίνωσε πριν από λίγο  με επιστολή  προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη,  η Ρένα Δούρου, λόγω της...
υποψηφιότητας της στην περιφέρεια Αττικής.

Οπως αναφερει: «Πήρα αυτή την απόφαση γιατί θεωρώ ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα υπηρετήσω αποτελεσματικότερα την υπόθεση του προεκλογικού αγώνα για την Περιφέρεια Αττικής, την πρώτη περιφέρεια της χώρας.
Πρόκειται για μια απόφαση προσωπική, με συλλογικό πρόσημο, που εγγράφεται στον συλλογικό μας αγώνα, την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου»...

Read more...

Ο Παπαθανασίου στη θέση του Άρη...


 
Υπό μία προϋπόθεση...
Αναστάτωση επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία έπειτα από την ανακοίνωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα.
 Επικρατέστερος διάδοχος φαίνεται να είναι ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος, όμως...
πρόσφατα κατέλαβε τη θέση προέδρου στα Ελληνικά Πετρέλαια - κίνηση που έχει προκαλέσει, και δικαίως, πολλές αντιδράσεις-  και μοιάζει δύσκολο να την εγκαταλείψει...

πηγη parapolitika.gr

Read more...

Σούπερ Λιγκ: «Φωτιά» στην... ουρά της 31ης στροφής Βέροια - Ξάνθη (15:00) και Πλατανιάς - Λεβαδειακός (15:00)


Livescore: Βέροια - Ξάνθη (15:00) και Πλατανιάς - Λεβαδειακός (15:00)
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το ματς στην Τρίπολη μεταξύ του τοπικού Αστέρα και του πρωταθλητή Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της (εμβόλιμης) 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι θα έχει και ο Ατρόμητος, ο οποίος θα δοκιμαστεί στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, ενώ ο Παναθηναϊκός λογικά δεν θα έχει πρόβλημα στη Λεωφόρο κόντρα στην Καλλονή.

Εκεί, όμως, που πραγματικά εστιάζεται το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι στη μάχη για την παραμονή, όπου στις 15:00 η Βέροιας υποδέχεται την Ξάνθη και την ίδια ώρα ο Πλατανιάς φιλοξενεί τον Λεβαδειακό.

Την Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα στη Ριζούπολης με τους γηπεδούχους να δίνουν μεγάλη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ λίγο νωρίτερα, ο ΠΑΣ φιλοξενεί στα Γιάννενα τον Πανθρακικό.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των παιχνιδιών της 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ


(Βέροια) Βέροια - Ξάνθη 15:00 NS2

(Περιβολίων) Πλατανιάς - Λεβαδειακός 15:00 NS3

(Βικελίδης) Αρης - Εργοτέλης 17:15 NS3

(Ηράκλειο) ΟΦΗ - Ατρόμητος 17:15 NS2

(Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος - Παναιτωλικός 17:15 NS4

(Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 19:30 NS3

(Α. Νικολαϊδης) Παναθηναϊκός - ΑΕΛ Καλλονής 19:30 NS2

ΠΕΜΠΤΗ

(Ζωσιμάδες) ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός 17:15 NS1

(Ριζούπολη) Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 19:30 NS1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. Ολυμπιακός 30 26-2-2 14-0-1 12-2-1 85-15 80 --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ--
2. Ατρόμητος 30 18-8-4 12-4-0 6-4-4 51-20 62
. ΠΑΟΚ 30 19-5-6 14-1-0 5-4-6 59-30 62
4. Παναθηναϊκός 30 18-5-7 10-2-3 8-3-4 50-24 59
5. Αστέρας Τρίπολης 30 15-9-6 9-5-1 6-4-5 42-28 54
6. Πανθρακικός 30 11-7-12 10-2-3 1-5-9 35-43 40
7. ΟΦΗ 30 9-11-10 6-7-2 3-4-8 24-34 38
8. Παναιτωλικός 30 10-7-13 9-4-2 1-3-11 30-31 37
9. Καλλονή 30 11-3-16 7-2-7 4-1-9 28-54 36
. Λεβαδειακός 30 11-3-16 11-2-2 0-1-14 36-53 36
. ΠΑΣ Γιάννινα 30 11-3-16 9-0-6 2-3-10 31-41 36
12. Εργοτέλης 30 8-11-11 4-5-6 4-6-5 33-39 35
. Ξάνθη 30 10-5-15 9-1-5 1-4-10 35-44 35
14. Πανιώνιος 30 9-7-14 7-4-3 2-3-11 28-39 34
15. Απόλλων Σμύρνης 30 7-8-15 6-3-6 1-5-9 36-48 29
16. Βέροια 30 6-10-14 3-5-6 3-5-8 25-48 28
. Πλατανιάς Χανίων 30 7-7-16 6-5-4 1-2-12 33-46 28
18. Άρης 30 3-11-16 1-9-5 2-2-11 24-48 20
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Δεν έρχονται νέα μέτρα» Στουρνάρας: Κανένας νέος φόρος, κανένα νέο μνημόνιο



Στουρνάρας: Κανένας νέος φόρος, κανένα νέο μνημόνιο
«Τα περισσότερο επώδυνα είναι πλέον πίσω μας» δήλωσε ο Γ.Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τη διαβεβαίωση πως δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι επανέλαβε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απορρίπτοντας επίσης τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ πως η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο μνημόνιο μετά τις Ευρωεκλογές.

«Νέους φόρους δεν θα βάλουμε με τίποτα» δήλωσε στον Σκάι, ερωτηθείς για την πορεία και την προοπτική της δημοσιονομικής προσαρμογής, σημειώνοντας πως «τα περισσότερο επώδυνα είναι πλέον πίσω μας».

Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ περί επιβολής νέου μνημονίου, ο κ. Στουρνάρας είπε πως «υπάρχει δημοσιονομικός χώρος» και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα. «Η τρόικα ζητούσε μέτρα 3 δισ. ευρώ περίπου για το 2014» τόνισε, σημειώνοντας πως μετά από διαπραγμάτευση οκτώ μηνών οι εκπρόσωποι των δανειστών δέχτηκαν «όχι μόνον ότι δεν χρειάζονταν νέα μέτρα αλλά συμφώνησαν πως υπάρχουν περιθώρια για μία ελαφρά παροχή», μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Ήμασταν πιο σωστοί από την τρόικα στις προβλέψεις μας, και αυτό το είδαν οι δανειστές» προσέθεσε.

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρωτογενές πλεόνασμα επετεύχθη χάρη σε λογιστικές αλχημείες ή με «πάγωμα» παραχώρησης συντάξεων, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως τα 2/3 του πλεονάσματος επετεύχθησαν μέσω περικοπής δαπανών και το υπόλοιπο 1/3 από υπερβάσεις στα έσοδα.

Εξήγησε μάλιστα πως στον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος συνυπολογίστηκαν οφειλές του Δημοσίου, με το επιπλέον 1 δισ. που θα διατεθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών να επιταχύνει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων.

Όσον αφορά στο ζήτημα του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση πως η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους θα αρχίσει από «το μεθεπόμενο Eurogroup», που είναι προγραμματισμένο για τις 19 Ιουνίου. Προσέθεσε πως οι δανειστές θα επιστρέψουν το καλοκαίρι, με την έμφαση των επαφών να είναι πλέον στην ανάπτυξη.

Τέλος, όσον αφορά τη φοροδιαφυγή, ο κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε πως υπάρχει ακόμα πρόβλημα αποφυγής και διαφυγής στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, διευκρινίζοντας όμως ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικές αλλαγές στη φορολογική διοίκηση.


Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και καθαριστριών έξω από το υπουργείο Οικονομικών


Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και καθαριστριών έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Από την συγκέντρωση των απολυμένων καθαριστριών έξω από το υπουργείο Οικονομικών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά απολυμένων καθαριστριών, οι οποίες επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο.

Οι καθαρίστριες προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο από την πλαϊνή είσοδο, όπου βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις τις απώθησαν σέρνοντας τες στα σκαλιά.

Κλειστή έμεινε για λίγη ώρα η οδός Νίκης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Όλα για τον Δήμο Αθηναίων Παραιτείται από βουλευτής ο Άρης Σπηλιωτόπουλος


Παραιτείται από βουλευτής ο Άρης Σπηλιωτόπουλος
Ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων Αρης Σπηλιωτόπουλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα:
Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, προκειμένου να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, ανακοίνωσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, κατά την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Μπορείς». Η ανακοίνωση της παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα επέφερε δυνατά χειροκροτήματα επιδοκιμασίας από τους παριστάμενους.
Όπως είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, το Πρόγραμμα Δράσης του συνδυασμού του -που συντάσσεται από μεγάλη ομάδα επιστημόνων- πρόκειται να ανακοινωθεί τις ερχόμενες ημέρες. Πάντως, όπως σημείωσε, πρωταρχική του μέριμνα -όταν εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων- είναι η αισθητική αναβάθμιση της πόλης. «Θα επιμείνω, μέχρι τέλους, στην αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας» είπε, προσθέτοντας ότι με ξηλωμένα πεζοδρόμια η Ακρόπολη φαντάζει να ανήκει σε άλλη πόλη και άλλη χώρα.
Δεύτερη προτεραιότητά του είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας. Όπως είπε, στόχος είναι «να νιώσουμε ελεύθεροι. Αλλά αν δεν νιώσεις ασφαλής, δεν είσαι ελεύθερος». Σχετικά με αυτό το θέμα, σημείωσε ότι παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, υπάρχουν γειτονιές- γκέτο όπου φωλιάζει μόνιμα η ανασφάλεια και η απειλή. Το αποτέλεσμα είναι οι Αθηναίοι να αισθάνονται ξένοι στην πόλη τους και παράνομοι μέσα στο ίδιο τους το σπιτικό.
Ως τρίτη προτεραιότητα ανακοίνωσε την καταπολέμηση του παρεμπορίου, σημειώνοντας ότι «θα τελειώσει οριστικά και με αυστηρότητα» το φαινόμενο όσων απλώνουν παράνομα την πραμάτειά τους για να πουλήσουν, ενώ δίπλα βρίσκεται ο νόμιμος έμπορος.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα υπερασπιστεί καινοτόμες ιδέες με Κέντρα Πρακτικής Γνώσης στον δήμο, που θα καταστήσουν οικονομικά ανταγωνιστική την πόλη.
Όπως είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, στόχος του είναι να γίνει η Αθήνα προορισμός για τρεις λόγους: Καταρχήν, για να έχει σκοπό, σχέδιο, κατεύθυνση και να ξέρει τι κάνει και γιατί σε βάθος χρόνου ασχέτως του ποιος είναι στο τιμόνι. Κατά δεύτερον, για τους κατοίκους της πόλης, ώστε να βλέπουν το μέλλον τους στην Αθήνα, που τώρα τη βιώνουν ως καταναγκασμό. Τρίτον, για να την επιλέγουν οι ξένοι, για την ιστορία της, τον ουρανό της και έναν νέο, σύγχρονο τρόπο ζωής, τον «αθηναϊκό» τρόπο ζωής.





Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Όταν δίνεις την ψυχή σου στην Αθήνα, δεν έχεις την πολυτέλεια παρά να παραιτηθείς από το βουλευτικό αξίωμα» δήλωσε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του σε εκδήλωση για τη διεκδίκηση της δημαρχίας της πρωτεύουσας.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αίσιο τέλος στις διαβουλεύσεις Υπεγράφη η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Υπεγράφη η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος (δεξιά) ανταλλάσει χειραψία με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αίσια κατάληξη είχαν την Τετάρτη οι διαβουλεύσεις των εργοδοτικών φορέων και της ΓΣΕΕ, καθώς κατέληξαν σε συμφωνία και υπεγράφη η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στη νέα σύμβαση διατηρούνται το επίδομα γάμου, ο 13ος και 14ος μισθός, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για γονική άδεια και στους άνδρες.
«Πέντε ημέρες πριν τη λήξη της τρίμηνης παράτασης και οι πέντε κοινωνικοί εταίροι προτάξαμε πάνω από όλα συναινετικά κριτήρια και φθάσαμε σε μία πολύ σημαντική συμφωνία, παρά τα εμπόδια της πρωτοφανούς για τη χώρα ύφεσης, και του ασφυκτικού νομικού πλαισίου που επέβαλε σοβαρούς περιορισμούς στη συλλογική αυτονομία» δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, σημειώνοντας:
«Είναι γεγονός ότι χωρίς συνεννόηση και συναίνεση, εργοδοτών και εργαζομένων δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί η ανεργία όσο και αν υποχωρήσουν ποιοτικά και ποσοτικά τα εργασιακά δικαιώματα. Οι αλόγιστες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων έλαβαν σήμερα τέλος με την ομόφωνη απόφασή μας να κρατήσουμε ενεργό το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αφού με το 'μανδύα' της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. διατηρούμε το επίδομα γάμου.
» Μόνο με επισήμανση των επίκαιρων εργασιακών θεμάτων θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα ζητήματα της πάταξης της μαύρης εργασίας, της επιδότησης της εργασίας αντί της ανεργίας και σύζευξης της κατάρτισης και εργασιακής εμπειρίας με την απασχόληση ευκαιρίας και όχι ανάγκης. Απαιτείται, λοιπόν, κοινός σχεδιασμός και εφαρμογή ενός δικτύου συνεργασίας για την υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014-2020».
«Η ΕΣΕΕ» συνέχισε ο Β.Κορκίδης «θα επιμείνει στη σύναψη μιας Εθνικής Προγραμματικής Συμφωνίας για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και των πέντε θεσμοθετημένων κοινωνικών εταίρων, που υπέγραψαν την ΕΓΣΣΕ, με παρεμβάσεις στις θεματικές ενότητες της απασχόλησης, εκπαίδευσης, κατάρτισης, κοινωνικής προστασίας, ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας».
«Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πάντα αποτελούσε και θα συνεχίσει να αποτελεί παντού, ένα σημαντικό εργαλείο συνεννόησης και αναβάθμισης των κοινωνικών εταίρων αλλά και ενός ηχηρού μηνύματος εργασιακής ειρήνης. Τελικά αρχίζουν να μας ενώνουν πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ από όλους τους κοινωνικούς εταίρους, το επιβεβαιώνει...» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ξεκινά απεργία διαρκείας Ανοιχτά έως τις 14:30 την Τετάρτη τα φαρμακεία της Αττικής


Ανοιχτά έως τις 14:30 την Τετάρτη τα φαρμακεία της Αττικής
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Έως τις 2:30 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία της πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Οι φαρμακοποιοί ξεκινούν αμέσως μετά απεργία διαρκείας, οπότε θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα.

Ο ΦΣΑ έχει καλέσει σε γενική συνέλευση τους φαρμακοποιούς της Αττικής στις 4 το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κλάδος αντιδρά στον «αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, που με ύπουλο τρόπο φέρνει την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων, οδηγώντας τον κλάδο των 12.000 φαρμακείων σε καταστροφή και τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο» σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ περιέγραψε τις επίμαχες αλλαγές στην διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων που περιλαμβάνονται, όπως αναφέρει, στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο:

»Με το άρθρο 2 καταργούνται διατάξεις με αποτέλεσμα να παρέχεται η δυνατότητα:

»α) σε έναν φαρμακοποιό να κατέχει όσες άδειες ιδρύσεως φαρμακείου επιθυμεί. 1, 10, ή 100 ακόμη... (ισχύουσα διάταξη: άρθρο 8 του Ν. 5607/1932)

»β) σε φαρμακεία να συστεγάζονται με οποιοδήποτε κατάστημα, άρα και με Super market, ιατρεία πολϋιατρεία κλπ. ισχύουσα διάταξη: άρθρο 13 του Ν. 5607/1932)

»2ον. Με το άρθρο 1 επιτρέπεται ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός να κατέχει όποιο ποσοστό του εταιρικού κεφαλαίου επιθυμεί σε μία εταιρεία εκμεταλλεύσεως φαρμακείου, ήτοι να κατέχει ακόμη και το 99% και ο αδειούχος το 1%.Και έτσι de facto «νομιμοποιούνται» οι μισθώσεις φαρμακείων...

»3ον. Με το άρθρο 4 καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ των φαρμακείων, με προφανές αποτέλεσμα όλα τα φαρμακεία να μεταφερθούν στο κέντρο κάθε πόλης και έξω από τα νοσοκομεία.

»Επίσης με τη συλλήβδην κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 20 του Ν. 5607/1932 και του άρθρου 7 του Ν. 328/1976, ως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, ανακύπτει μείζον ζήτημα αν επιτρέπεται στα φαρμακεία να μεταφέρονται από τον ένα δήμο σε άλλο. Το χάος που θα προκληθεί σε μια τέτοια περίπτωση είναι προφανέστατο.

»4ον. Με το άρθρο 5 καταργούνται τα χωροταξικά κριτήρια ιδρύσεως φαρμακείου, με προφανές αποτέλεσμα κάθε νέος φαρμακοποιός να ανοίγει φαρμακείο μόνο στο κέντρο κάθε πόλης και έξω από τα νοσοκομεία (ισχύουσα διάταξη: άρθρο 36 παρ. 1 του Ν. 3918/2011)...

»5ον. Με το άρθρο 6 ακυρώνονται επί της ουσίας και καθίστανται ανενεργές οι εφημερίες, αφού κάθε φαρμακοποιός θα μπορεί, όποτε θέλει και ανέλεγκτα, να ανοίγει και να κλείνει το φαρμακείο του.

»6ον. Με το άρθρο 3 καταργείται κάθε έλεγχος επί της λειτουργίας των φαρμακείων, αφού θα μπορούν πια όποτε θέλουν χωρίς προειδοποίηση, να ανοίγουν και κυρίως να κλείνουν για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν, αδιαφορώντας για την σχετική ενημέρωση των πολιτών (ισχύουσες διατάξεις: παρ. 1 έως και 4 του άρθρου 11 του Ν. 5607/1932).

»7ον. Με το άρθρο 7 παρέχεται η δυνατότητα να ιδρυθούν νέα φαρμακεία απέναντι από τα νοσοκομεία, ανεξαρτήτως της δυναμικότητας αυτών.

»8ον. Με το άρθρο 11 το φαρμακοπωλείο μπορεί να έχει επιφάνεια ακόμη και 5 τ.μ., αντί των ελάχιστων 30 τ.μ.που ήταν προηγουμένως.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...