Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Νέα απελευθέρωση για ταξί και φορτηγά στη συμφωνία με την τρόικα...


Νέα απελευθέρωση για ταξί και φορτηγά στη συμφωνία με την τρόικαΣημαντικές ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς τόσο των ταξί, όσο και των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο...
νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών με όλα τα προαπαιτούμενα της τρόικας, που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», στο σχέδιο νόμου πέρασαν ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και αναμένεται να πυροδοτήσουν την «έκρηξη» στις σχέσεις της κυβέρνησης και των αυτοκινητιστών, καθώς, μεταξύ άλλων, προβλέπουν:

- Περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης με άρση διαφόρων περιορισμών στις δραστηριότητές τους.

- Απελευθέρωση της δυνατότητας των ξενοδοχειακών μονάδων να χρησιμοποιούν ελεύθερα ενοικιαζόμενα οχήματα μετά οδηγού, ανάμεσα στα οποία δικυκλα και «γουρούνες».

- Άρση των περιορισμών στην δραστηριοποίηση των 9θέσιων οχημάτων, με απελευθέρωση διάφορων μορφών επιβατικού έργου που σήμερα ανήκει στα ταξί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι περισσότερες από τις εν λόγω ρυθμίσεις εστάλησαν στο υπουργείο Οικονομικών από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών τελούν σε αναστάτωση...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: