Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

«Δεν θα αφήσουμε τις μαφίες» Κείμενο στο Διαδίκτυο για την εμφάνιση ενόπλων στην πλατεία Εξαρχείων


Κείμενο στο Διαδίκτυο για την εμφάνιση ενόπλων στην πλατεία Εξαρχείων
Πλατεία Εξαρχείων  

Αθήνα
Κείμενο ανακοίνωσης για την εμφάνιση ένοπλης ομάδας στην πλατεία Εξαρχείων το βράδυ του περασμένου Σαββάτου αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. Με το κείμενο οι συμμετέχοντες σε αυτήν εξηγούν τα κίνητρα της πράξης τους.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο 22 Μαρτίου, περίπου στις 22:00, έκανε στην πλατεία την εμφάνισή της μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, ορισμένοι εκ των οποίων έφερα όπλα. Σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων η ομάδα κατεδίωξε από την πλατεία και τους γύρω δρόμους άτομα για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι εμπορεύονταν ναρκωτικά. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η ομάδα κατά την αναχώρησή της πήρε μαζί της με τη βία δύο άτομα, στα οποία προηγουμένως φόρεσε κουκούλες.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο Indymedia επιβεβαιώνεται το περιστατικό με την προειδοποίηση ότι «από εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια».

«Πραγματοποιήσαμε μια πολιτική παρέμβαση με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέχτες» σημειώνεται.

Επιπλέον στο κείμενο τονίζεται:

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες.

»Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε απαθείς προκλήσεις και εχθρικές συμπεριφορές απέναντι σε άτομα ή χώρους του κινήματος και κατοίκους των Εξαρχείων».

Καταλήγοντας, οι συμμετέχοντες στην ενέργεια αναφέρουν πως «ο αριθμός των συντρόφων που συμμετείχαν αλλά και η ύπαρξη βαρύ οπλισμού χρησιμοποιήθηκε για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέκτες που καταλαβαίνουν δυστυχώς μόνο με αυτό τον τρόπο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των εμπλεκόμενων αγωνιστών κατά την αποχώρηση τους».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: