Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ενημέρωσαν το ΑΣΕΠ για «προφανή» λάθη Νέοι τελικοί πίνακες κατάταξης για σχολικούς φύλακες σε διαθεσιμότητα


Νέοι τελικοί πίνακες κατάταξης για σχολικούς φύλακες σε διαθεσιμότητα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Λόγω λαθών στη μοριοδότηση σχολικών φυλάκων επέρχονται τροποποιήσεις στη σειρά κατάταξης και διάθεσης των τελικών πινάκων που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, 21 Μαρτίου.

Μετά την εξέταση αιτήσεων θεραπείας από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το ΑΣΕΠ ανάρτησε σήμερα, Τετάρτη, νέους, επικαιροποιημένους, τελικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης σχολικών φυλάκων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

  • Οι επικαιροποιημένοι τελικοί πίνακες κατάταξης και διάθεσης
Οι αριθμοί σχολικών φυλάκων πάντως παραμένουν οι ίδιοι: 526 σχολικοί φύλακες έχουν ενταχθεί στους τελικούς πίνακες διάθεσης για την κάλυψη θέσεων βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού. Οι υπόλοιποι 1.044, οι οποίοι έχουν κάνει αιτήσεις για μετάταξη σε άλλες θέσεις, έχουν περιληφθεί στον πίνακα «μη διατιθεμένων υπαλλήλων». Αυτοί οδηγούνται στην απόλυση, εφόσον δεν συντρέχουν δυνατότητες παραμονής τους με δικαστικές αποφάσεις.

Ενημέρωσαν το ΑΣΕΠ για «προφανή» λάθη

Η Ανεξάρτητη Αρχή ανακοίνωσε ότι παρέλαβε από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας μεταβολές στη μοριοδότηση ορισμένων σχολικών φυλάκων.

Οι μεταβολές αυτές είχαν αποτέλεσμα να επέλθουν αλλαγές στη σειρά κατάταξης και διάθεσης των τελικών πινάκων που είχαν ανακοινωθεί πριν από λίγες ημέρες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι εδώ και ημέρες, μετά τη δημοσίευση των πρώτων προσωρινών πινάκων, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων του Δήμου Αθηναίων Χαράλαμπος Μπάστας και ο νομικός σύμβουλος Χαράλαμπος Μπουκουβάλας είχαν πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γεώργιο Βέη και τη γενική διευθύντρια της Αρχής. Τους ενημέρωσαν για τα προφανή, όπως τα χαρακτήρισαν, λάθη που περιείχαν οι πρώτοι πίνακες και τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για πιθανές αστοχίες του συστήματος συμπλήρωσης αιτήσεων και ηλεκτρονικής αποτύπωσης, οι οποίες είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στους νέους προσωρινούς πίνακες και στο μέλλον.

Μάλιστα, όπως τόνισαν με δημόσια παρέμβασή τους, έλαβαν τη διαβεβαίωση από τους αρμόδιους αξιωματούχους του ΑΣΕΠ ότι όλες οι αιτήσεις θεραπείας  των ενδιαφερομένων θα εξεταστούν με ιδιαίτερη επιμέλεια και ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποφυγή λαθών που θα ταλαιπωρήσουν τους σχολικούς φύλακες.

Στη συνέχεια, έκαναν νέα παρέμβαση. Οι εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων είχαν επαφή με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους (24.3.2014), τους πληροφόρησαν ότι θα εκδοθούν νέοι τελικοί πίνακες, στους οποίους θα εκλείπουν τα 20 μόρια από την εισαγωγή στη δημόσια διοίκηση.

Η γνωμοδότηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το οκτάμηνο διαθεσιμότητας για τους σχολικούς φύλακες έληξε το περασμένο Σάββατο, 22 Μαρτίου. Η απόλυση είναι προ των πυλών. Όμως κάποιοι εκ των σχολικών φυλάκων έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ή με κύριες αγωγές και παραμένουν στην εργασία τους.

Εν τω μεταξύ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησε νομική γνωμοδότηση σχετικά με τις ενέργειες, στις οποίες μπορούν να προβούν οι σχολικοί φύλακες που απασχολούνται δυνάμει αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων και συμπεριλαμβάνονται στους τελικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, βάσει των οποίων τοποθετούνται σε θέσεις εργασίας κατηγορίας ΥΕ σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Επίσης διερευνήθηκε τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τη συνέχιση ή μη της απασχόλησης των σχολικών φυλάκων που απασχολούνται δυνάμει αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων μετά την πάροδο της 22ης Μαρτίου 2014, τελευταίας ημέρας διάρκειας της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, στην ΠΟΕ-ΟΤΑ (την υπογράφει η εργατολόγος Μαρία Τσίπρα), οι απαντήσεις είναι συνοπτικά οι εξής:

1. Όσοι σχολικοί φύλακες έχουν ενταχθεί στους τελικούς πίνακες κινητικότητας και παράλληλα έχουν κερδίσει αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν δύο επιλογές:

  • είτε να συνεχίσουν να εργάζονται βάσει των αποφάσεων αυτών αρνούμενοι τη μετακίνηση τους
  • είτε να παρουσιαστούν στη νέα τους θέση δηλώνοντας παράλληλα στον δήμο ότι δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων που τους αφορά, επιφυλασσόμενοι ωστόσο για την έκδοση απόφασης επί της κυρίας αγωγής τους.
2. Οι σχολικοί φύλακες που δεν έχουν ενταχθεί στους τελικούς πίνακες και έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κανονικά σε εκτέλεση της απόφασης του δικαστηρίου.

3. Αναφορικά με τους σχολικούς φύλακες οι υποθέσεις των οποίων (σε επίπεδο ασφαλιστικών μέτρων) δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί, ουδεμία επιρροή ασκεί η παρέλευση της 22ης Μαρτίου, δεδομένου ότι τα σχετικά δικόγραφα έχουν κατατεθεί και εκκρεμούν ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: