Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Με αφορμή τη δημοσκόπηση της Κάπα Research Kυβερνητικές πηγές: Ολοκληρωτική αποτυχία της τακτικής της ΝΔ


Την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να στηρίζει τις προσπάθειές της για έξοδο από την κρίση, επιβεβαιώνει και η δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές
maximou
Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρούν οι ίδιες πηγές το στοιχείο ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και πιστεύει ότι θα ακολουθήσει περίοδος σταθερότητας», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εργάστηκε μεθοδικά για να κλείσει η αξιολόγηση και να υπάρξει μια μεγάλη περίοδος σταθερότητας, κάτι που έχει ανάγκη και η ελληνική κοινωνία και η οικονομία. Παράλληλα θεωρούν ότι συνιστά ήττα για την τακτική της ΝΔ και το κίνημα «Παραιτηθείτε» ότι οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές.
Συνολικά, αναλύοντας τα στοιχεία της δημοσκόπησης , οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι:
1. Παρά την πίεση της πρώτης αξιολόγησης και της ψήφισης των μέτρων, η κυβέρνηση δείχνει όχι μόνο να διατηρεί την συσπείρωσή της, αλλά και να την αυξάνει. Αυτοί που προέβλεπαν, ή απλώς ήλπιζαν σε δημοσκοπική κατάρρευση των κυβερνητικών κομμάτων, και προσπάθησαν μάλιστα να διαμορφώσουν τεχνητά τέτοια εικόνα, έχουν πέσει έξω.
2. Ταυτόχρονα, η προσπάθεια, να καταγραφεί νέα δυναμική υπέρ της ΝΔ, μετά την εκλογή νέου προέδρου, καθώς και να καλλιεργηθεί κλίμα πολιτικής υπεροχής του Κ. Μητσοτάκη, δείχνει να εξαντλείται - και αυτό παρά την συστηματική υποστήριξη από μια μεγάλη μερίδα ΜΜΕ. Έτσι, με το κλείσιμο της αξιολόγησης, η απόσταση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μειωμένη.
3. Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και πιστεύει ότι θα ακολουθήσει περίοδος σταθερότητας.
4. Εξ ίσου μεγάλη, συνεπώς, είναι και η πλειοψηφία που τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών και ζητά να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση για να ασκήσει την πολιτική της. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια της ηγεσίας της ΝΔ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, με καμπάνιες τύπου «φύγετε», «παραιτηθείτε» κλπ, έχει αποτύχει ολοκληρωτικά από πολιτικής άποψης και κινούνται στα όρια της γραφικότητας.
5. Επισημαίνεται επίσης το μεγάλο ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της ανάγκης για συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και υπέρ ενός αναλογικότερου εκλογικού συστήματος
Σημειώνεται ότι στην ερώτηση «αν σήμερα είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,8% έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ 5,1%, το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ με 5%, η Ένωση Κεντρώων με 3,1%, οι ΑΝΕΛ με 2,3%, το Ποτάμι με 2% και 1,2% η Λαϊκή Ενότητα.
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Το 52,6% των ερωτηθέντων απαντά πως πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της έναντι 35,5% που τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.
Τέλος, το 62,5% κρίνει θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σε αντίθεση με το 35,5% των ερωτηθέντων.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Παραδείγματα Συντάξεις: Όλες οι ανατροπές σε κύριες, επικουρικές, εφάπαξ, μερίσματα


Στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου θα φανούν οι πρώτες μειώσεις σε συντάξεις, μερίσματα, ΕΚΑΣ και εφάπαξ με βάση το νέο «μηχανισμό» των περικοπών που «μπαίνει» σε λειτουργία σε εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου και θα θίξει πάνω από 600.000 συνταξιούχους, αν συνυπολογιστούν οι 100.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι θα χάσουν ή θα λάβουν μειωμένο το ΕΚΑΣ και όσοι είναι στην... ουρά για τα νέα εφάπαξ (εκκρεμούν 60.000).
syntaxi
Οι μειώσεις, ωστόσο, θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουνίου για τις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ μεικτά, τις επικουρικές οι οποίες μαζί με την κύρια υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ μεικτά και το ΕΚΑΣ και από την 1/1/2016 για τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου (ανεξαρτήτως του ύψους του καταβαλλόμενου ποσού) ενώ «κουρεμένα» έως 18% θα είναι τα νέα εφάπαξ.
ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Οι «υψηλές» κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ μεικτά (έναντι των 2.774 ευρώ που ήταν πριν από το νέο νόμο) θα περιοριστούν έως τις 31/12/2018 στα 2.000 ευρώ και οι πολλαπλές καταβαλλόμενες στον ίδιο συνταξιούχο στα 3.000 ευρώ καθαρά (από 3.360 ευρώ). Για όλες τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, ωστόσο, προβλέπεται να επανυπολογιστούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου με τα νέα (χαμηλότερα) ποσοστά αναπλήρωσης + την εθνική σύνταξη και η διαφορά που θα προκύψει θα κρατείται ως «προσωπική διαφορά». Σύμφωνα με τον νόμο, «στις περιπτώσεις που το καταβαλλόμενο ή καταβλητέο κατά την ημερομηνία έναρξης του ν. 4387/2016 ποσό σύνταξης είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον επανυπολογισμό της, το επιπλέον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά, συμψηφιζόμενο κατ’ έτος και μέχρι την πλήρη εξάλειψή του, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων. Εάν το καταβαλλόμενο ή καταβλητέο κατά την ημερομηνία έναρξης του Ν. 4387/2016 ποσό της σύνταξης είναι μικρότερο, τότε αυτό προσαυξάνεται κατά το ένα πέμπτο της διαφοράς κατ’ έτος, σταδιακά και ισόποσα εντός πέντε ετών από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής». Η διαδικασία του επανυπολογισμού θα γίνει σταδιακά, μέσα σε ένα χρόνο, από τα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2017.
ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ
Στις συντάξεις του μηνός Αυγούστου θα αποτυπωθούν οι μειώσεις στις επικουρικές που μαζί με την κύρια ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ μεικτά, συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης και των κρατήσεων της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης επικουρικής ασφάλισης. Στο 40% ή και ακόμη υψηλότερα εκτιμάται ότι θα φτάσουν, σε κάποιες περιπτώσεις, οι περικοπές στις συντάξεις πρώην ταμείων που είχαν υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης και για συνταξιούχους με λίγα χρόνια ασφάλισης (το ποσοστό αναπλήρωσης για 35 έτη θα είναι 15,75% έναντι 20% - 45% με τα οποία υπολογίστηκαν οι παλαιές επικουρικές) ή χαμηλές συντάξεις (ο συντελεστής επανυπολογισμού έχοντας στον παρονομαστή την κύρια σύνταξη δεν ευνοεί τους χαμηλοσυνταξιούχους). Με βάση τον νόμο, η «αναπροσαρμογή» και τα υπερβάλλοντα ποσά θα παρακρατηθούν σε ισόποσες δόσεις έως και το Δεκέμβριο ανεξαρτήτως αν οι πρώτες μειώσεις γίνουν με τις πληρωμές του μηνός Αυγούστου. Οπως για τις κύριες, έτσι και για τις επικουρικές θα υπάρξει, μετά τον επανυπολογισμό, μια «προσωπική διαφορά» η οποία «θα αποσβένεται σταδιακά σύμφωνα με την ετήσια αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων». Οι νέες επικουρικές συντάξεις, τέλος, θα είναι κυμαινόμενες αφού υπολογίζονται, για τον χρόνο ασφάλισης από 1/1/2015, με πιο αυστηρά κριτήρια, σύνθετο μαθηματικό τύπο και με βάση την αρχή ισοδυναμίας των εισφορών, την ηλικία, την ύπαρξη συζύγου ή τέκνων, το προσδόκιμο ζωής κ.ά.
ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Μειωμένα έως 45% θα είναι τα 285.000 μερίσματα που θα καταβάλει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων στα τέλη Ιουνίου και θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι τον Ιούλιο. Ο νέος τρόπος υπολογισμού φέρνει μεσοσταθμικές μειώσεις 40% έως 45% στα καταβαλλόμενα ποσά και οι διαφορές, που προκύπτουν, θα παρακρατηθούν με τις πληρωμές στα τέλη Σεπτεμβρίου και στα τέλη Δεκεμβρίου. Επιπλέον 15.000 συνταξιούχοι υπολογίζεται ότι θα χάσουν οριστικά τη συγκεκριμένη συνταξιοδοτική παροχή, ενώ για τα επόμενα χρόνια τα μερίσματα θα είναι αντίστοιχα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί και με βάση συντελεστή αναπλήρωσης, ο οποίος θα καθορίζεται κάθε χρόνο με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του Ταμείου.
ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ
Ακόμη μικρότερα θα είναι τα νέα εφάπαξ λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού τους (στο 60% επί των αποδοχών της 5ετίας έως και τις 31/12/2013, χωρίς τα δώρα και το επίδομα αδείας για όσους πλήρωναν εισφορά 4% ). Οι νέες μειώσεις, στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων κυμαίνονται από 15,6% έως 18,26%, ενώ τα επόμενα εφάπαξ προβλέπεται να είναι ακόμη χαμηλότερα αφού θα υπολογίζονται με βάση τη συσσωρευμένη αξία των εισφορών λαμβάνοντας υπόψη, ταυτόχρονα, τα συνολικά έσοδα από εισφορές του έτους «εξόδου» του υπαλλήλου.
ΤΟ ΕΚΑΣ
Χωρίς ΕΚΑΣ ή με χαμηλότερο ποσό επιδόματος θα είναι οι συντάξεις του μηνός Ιουλίου για 100.000 συνταξιούχους καθώς από την 1η Ιουνίου θα ισχύουν νέα εισοδηματικά κριτήρια (το ακαθάριστο συνολικό ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης και επιδομάτων του Μαίου δεν πρέπει να είναι πάνω από 664 ευρώ, έναντι 850 ευρώ). Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα εκδίδεται σε ετήσια βάση μέχρι το 2019 (τελευταία χρονιά καταβολής του ΕΚΑΣ) θα αναπροσαρμόζονται τόσο τα εισοδηματικά κριτήρια όσο και ποσά του επιδόματος.
ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Ασφαλισμένος στο IKA και στο ΤΕΑΥΕΚ με 37 έτη ασφάλισης και 1.800 ευρώ αποδοχές λαμβάνει από το ΙΚΑ 1.180 ευρώ και από το ΤΕΑΥΕΚ 425 ευρώ. Με το νέο σύστημα θα έχει μείωση στην επικουρική 33% και θα περιοριστεί στα 285 ευρώ.
Ασφαλισμένη στο πρώην ΤΣΠ-ΑΤΕ και επικουρικό στο ΕΤΕΑ με 30 έτη ασφάλισης και συντάξιμο μισθό 1.800 ευρώ λαμβάνει κύρια σύνταξη 1.075 ευρώ και επικουρική 430 ευρώ. Με το νέο καθεστώς η επικουρική της σύνταξη θα είναι 245 ευρώ μειωμένη κατά 43%.
Δημόσιος υπάλληλος με 35 έτη ασφάλισης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης λαμβάνει σύνταξη από το δημόσιο 1.185 ευρώ και επικουρικό ΤΕΑΔΥ 241 ευρώ. Με το νέο καθεστώς η επικουρική του σύνταξη μειώνεται στα 210 ευρώ, μείωση 12,8%.
Ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑΜ για 35 έτη με συντάξιμες αποδοχές 2.000 ευρώ λαμβάνει σήμερα κύρια σύνταξη 1.210 ευρώ και επικουρική 302 ευρώ και μαζί με την ΕΑΣ και την εισφορά για περίθαλψη 371 ευρώ. Με το νέο σύστημα υπολογισμού θα έχει μείωση 18,5% στην επικουρική του σύνταξη, αφού το μεικτό ποσό θα είναι 246 ευρώ από 302 ευρώ.
Ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και στο ΤΑΝΠΥ με 37 έτη ασφάλισης και μισθό 1.800 ευρώ λαμβάνει κύρια σύνταξη από το ΙΚΑ 1.180 ευρώ και από το ΤΑΝΠΥ επικουρική 510 ευρώ. Με το νέο καθεστώς η επικουρική του σύνταξη μειώνεται στα 290 ευρώ με ποσοστό μείωσης 43%.
Πηγή: imerisia.gr
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Πάλεψε για τη ζωή του...



BINTEO...
H εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι ο 14χρονος έφερε σημάδια πάλης στο σώμα του, γεγονός που υποδεικνύει ότι πάλεψε για τη ζωή του. Το κινητό του τηλέφωνο, βρέθηκε απενεργοποιημένο στο πλευρό του, ενώ πεσμένα δίπλα του ήταν...
σύμφωνα με το MEGA, και τα χρήματα που είχε μαζί του, γεγονός που κάνει τις αρχές να απομακρύνονται από το ενδεχόμενο της απόπειρας ληστείας, χωρίς ωστόσο να το αποκλείουν.

Δείτε το βίντεο με πλάνα από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του αδικοχαμένου μαθητή:

Read more...

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών στη Φλόριντα...



Σε άνευ προηγουμένου μακελειό εξελίσσεται η επίθεση ενόπλου σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο της Φλόριντα. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 50, ενώ υπάρχουν και τραυματίες, με αρκετούς...
να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος φέρεται να είναι Αμερικανός πολίτης με καταγωγή από το Αφγανιστάν.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως «εγχώρια τρομοκρατία», ενώ ήδη έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αστυνομίας είχε δηλώσει ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί μέσα στο club, χωρίς να δώσει ακριβή αριθμό. Η αστυνομία της πόλης, στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι 20 και λίγο μετά τις 17.30( ώρα Ελλάδας) αναθεώρησε τον αριθμό των θυμάτων σε πενήντα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Τζον Μίνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι ο ένοπλος που εισέβαλε στο γκέι club Pulse κρατούσε μια καραμπίνα και ένα περίστροφο. Σημείωσε δε πως είχε μαζί του και ενός είδος μηχανισμό, ενώ νωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ζώνη με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας αστυνομικός που εργαζόταν ως φύλακας ασφαλείας μέσα στο κλαμπ, αντάλλαξε πυρά με τον ύποπτο γύρω στις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Πολύ γρήγορα, η επίθεση εξελίχθηκε σε κατάσταση ομηρείας και οι ειδικές δυνάμεις επενέβησαν για να απελευθερώσουν τους ομήρους, μπήκαν στο κλαμπ και σκότωσαν τον δράστη ο οποίος είχε κλειστεί στις τουαλέτες μαζί με τους ομήρους. Είναι αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αν τα θύματα πυροβολήθηκαν από τον ένοπλο.

Ο Μίνα υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί με τις ενέργειές τους έσωσαν τουλάχιστον 30 ζωές.

Οι αρχές δεν έχουν καμία ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η επίθεση στο Pulse σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη δολοφονία της νεαρής τραγουδίστριας Κριστίνα Γκρίμι την Παρασκευή, στην ίδια πόλη. Ο δράστης της δολοφονίας αυτής αμέσως μετά έβαλε τέλος στη ζωή του, με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.

«Όλοι έπεσαν στο πάτωμα. Νόμιζα ότι ο δράστης πυροβολούσε στον αέρα επειδή έβλεπα τα φώτα να πέφτουν. Έγινε μια μικρή παύση και ορισμένοι από εμάς καταφέραμε να σηκωθούμε και να βγούμε έξω τρέχοντας. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ή και ακόμη χειρότερα» δήλωσε μάρτυρας στο Sky News.


Αμερικανός αφγανικής καταγωγής ο δράστης

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ένας Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, με το όνομα Ομάρ Ματίν.

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Ο Ματίν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse.

efsyn.gr

Read more...

"Είμαστε υπέρ της πλήρους αναλογικής"...




Υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά με διατήρηση πλαφόν για είσοδο στη Βουλή και χωρίς μπόνους, τάχθηκε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ν. Βούτσης. "Τα θέματα της συνεργασίας και...
της ακυβερνησίας απομυθοποιήθηκαν, αποδομήθηκαν ή απέκτησαν ένα νέο περιεχόμενο μέσα από τα πολλά κόμματα και τις συνεργασίες", δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοσταθμό "ΑΘΗΝΑ 9.84".
Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση υπογράμμισε πως "...υπάρχουν ταυτόχρονα μετά την επιτυχή έκβαση της αξιολόγησης τρία ζητήματα. Το ένα είναι το κυβερνητικό ζήτημα, το οποίο είναι ανοικτό και για το οποίο πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα το 15% της ΔΕΗ, το άλλο είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας –ο αναπτυξιακός νόμος ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή και έρχονται αναπτυξιακά σχέδια- και το τρίτο είναι το θεσμικό ζήτημα. Πρέπει να τα βλέπουμε και τα τρία μαζί και να μην υπερκαλύπτει το ένα το άλλο ή να υπάρχει μονομέρεια".
Για τον εκλογικό νόμο τόνισε ότι τα πράγματα είναι πιο σαφή και συμπλήρωσε: "Θα κληθεί κάθε κόμμα και άρα και το κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, να καταθέσει πολύ καθαρά την πρότασή του, με βάση και την εξαετή εμπειρία του, όχι μόνο θεωρητικά... Είμαστε υπέρ της εφαρμογής της πλήρους αναλογικής με διατήρηση όμως του ορίου εισόδου, χωρίς μπόνους. Γιατί τα θέματα της συνεργασίας και της ακυβερνησίας απομυθοποιήθηκαν, αποδομήθηκαν, ή απέκτησαν ένα νέο περιεχόμενο μέσα από τα πολλά κόμματα και τις συνεργασίες… Η κουβέντα που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια ήταν επί σχημάτων που η ίδια η ζωή ήρθε να τα βάλει στα δικά της όρια…".
Συμπλήρωσε για τη συνταγματική αναθεώρηση πως "...και με την εμπειρία της εξαετούς κρίσης, θα έρθουν στην επιφάνεια όλα τα παλιότερα, αλλά ίσως και νεότερα ζητήματα, τα οποία βρίσκονταν στην ιδεολογία και στο θεσμικό οπλοστάσιο κάθε κόμματος. Στις τελευταίες τρεις ακροάσεις δικαστικών που κάναμε, φαίνεται ότι το θέμα του συνταγματικού δικαστηρίου τους απασχολεί πάρα πολύ, που μπορεί να πρέπει να μην μπει…".
Για το Ελληνικό ανέφερε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει 100% μητροπολιτικό πάρκο και πρόσθεσε: "Η σύμβαση που φαίνεται ότι θα υπογραφεί τελικά –το Νοέμβριο θα γίνει αυτό- προβλέπει αρκετές και σοβαρές βελτιώσεις σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Αυτή είναι μία λύση. Δηλαδή, θα υπάρξει ένα μητροπολιτικό πάρκο από 42%–50% της έκτασης που θα είναι ένα από τα 2–3 μεγαλύτερα της Ευρώπης, θα είναι ανοικτό από μπροστά, θα είναι ανοικτή η παραλία. Άρα, ως εκ τούτου, η επιλογή που είχε η κυβέρνηση ήταν ή να σταματήσει και να καταγγείλει τη διαδικασία που είχε γίνει και να ξεκινήσει μια νέα ενός διεθνούς διαγωνισμού που θα έφτανε σε 2–3 χρόνια σε μια νέα συμφωνία ή να βελτιώσει την υπάρχουσα. Θεωρώ πως κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση, διότι θα γίνουν πολλά δημόσια έργα, θα υπάρξει ανάπτυξη με θετικό κοινωνικό πρόσημο. Δεν είναι ό,τι καλύτερο… Όσον αφορά στο τίμημα, μπορεί στο τέλος να είναι πολύ καλό… Ως μηχανικός η ένστασή μου είναι κατά πόσο αυτή η τεράστια δομημένη επιφάνεια που σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει σε εκείνη την περιοχή, στη μεγάλη κρίση στο χώρο της οικοδομής θα προσθέσει ή θα αφαιρέσει…".
Ερωτηθείς για τα εργασιακά εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας: "Ανησυχούσαμε από πέρυσι το καλοκαίρι και ανησυχούσαμε και όταν αυτά τα υπονοούσαν από τη φάση του μέιλ Χαρδούβελη και πιο πριν, ότι το ΔΝΤ και άλλοι θεσμοί ξύνονται πάντα στην γκλίτσα της μεγέθυνσης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό το θέμα επανέρχεται συνέχεια. Ελπίζω το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό περίπου ζήτημα, να μας βοηθήσει να μην αντιμετωπιστεί σαν ελληνική ιδιαιτερότητα και η υπάρχουσα μεσαιωνική κατάσταση στην πραγματική αγορά εργασίας γίνει χειρότερη. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Ανησυχώ. Το θέμα είναι πώς θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή άμυνα όχι κατά μόνας, αλλά συνολικά ως ευρωπαϊκό εργατικό κίνημα".

Αναφερόμενος στις απουσίες υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τις απέδωσε σε ταξίδια στο εξωτερικό ή και σε προεργασία για νομοθετήματα, αν και έκανε λόγο για αδικαιολόγητες απουσίες. Πρόσθεσε ότι "στην προηγούμενη φάση υπήρχε ένας τρόπος που βόλευε πολύ τους υπουργούς, αλλά όχι τους βουλευτές. Πηγαίναμε συγκεκριμένες ημέρες. Εγώ ως υπουργός ήξερα ότι τη Δευτέρα θα μαζεύονταν οι ερωτήσεις που με αφορούσαν για να απαντήσω και άλλοι άλλες ημέρες. Προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε, αλλά ίσως επανέλθουμε σε αυτή τη μέθοδο. Νομίζω ότι το ποινολόγιο που προληπτικά ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης θα πρέπει να είναι η τελευταία καταφυγή. Ότι θα πρέπει να γίνει κάτι, πρέπει, για να είναι πιο ζωντανή η Βουλή... Είναι κακό στον κοινοβουλευτικό έλεγχο να υπάρχει αυτή η μεγάλη αδυναμία… Η ώρα του πρωθυπουργού έχει χαλαρώσει τους τελευταίους μήνες, διότι υπήρχαν πολλές υποχρεώσεις στο εξωτερικό…".

capital.gr

Read more...

Καμμένος: Η Ελλάδα έχει πάρει μπρος...



«Καταφέραμε τον βασικό πολιτικό μας στόχο, βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων και η ανάπτυξη δεν ακούγεται πλέον από το βάθος του τούνελ, είναι εδώ. Έχουν ξεκινήσει...
επενδύσεις στη χώρα, έχει ξεκινήσει να δουλεύει η μηχανή. Σε αυτό έχουμε ένα μεγάλο μερίδιο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Εμείς δεν είπαμε ποτέ "όχι" στις ιδιωτικοποιήσεις, δεν είπαμε "όχι" στον ιδιωτικό τομέα. Ήμασταν εκείνο το αναγκαίο καλό που καταφέραμε στην κυβέρνηση - πέραν της προάσπισης των αρχών μας, της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού, των πατριωτικών αρχών τις οποίες πρεσβεύουμε, υπηρετούμε και θα υπηρετούμε - να στηρίξουμε την ιδιωτική οικονομία», ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των ΑΝΕΛ, την οποία χαρακτήρισε «ουσιαστικά προθάλαμο» του 3ου Συνεδρίου του κόμματος.

«Ήμασταν εκείνος ο παράγοντας της κυβέρνησης που είπαμε "ναι" στις επενδύσεις, "ναι" στον ιδιωτικό τομέα, "ναι" στην ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση όπου η Ελλάδα έχει πάρει μπρος και αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας. Σημαίνει να χτυπήσουμε τη μεγαλύτερη ασθένεια που έφεραν τα μνημόνια, δηλαδή την ανεργία, το διωγμό των παιδιών μας από την Ελλάδα στο εξωτερικό, την αγανάκτηση, την απόγνωση που νιώθει ένας νέος όταν δεν μπορεί να έχει δικαίωμα στη δουλειά» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «αυτό θα είναι το πρώτο αποτέλεσμα που θα δουν οι πολίτες μέσα στους πρώτους μήνες του φθινοπώρου. Ξεκινούν μεγάλα έργα στην Ελλάδα, θα απασχοληθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, θα ξεκινήσει να ρέει χρήμα στην αγορά και αυτό θα είναι επιτυχία της δικής μας κυβέρνησης».

«Το δεύτερο είναι ότι για πρώτη φορά δεν συγκρουστήκαμε απλώς με τη διαπλοκή και τη διαφθορά και τους νταβατζήδες, όπως έλεγε ο Καραμανλής. Τους νταβατζήδες τους τελειώσαμε» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, διαβεβαιώνοντας στη συνέχεια το σώμα της συνδιάσκεψης ότι «όλο αυτό τον καιρό μέχρι σήμερα, ποτέ δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που να μην βρήκαμε τη λύση ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ, κάνοντας μία έντιμη συμφωνία ενώπιον του ελληνικού λαού και χωρίς κανένα συμφέρον».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στις διαδικασίες και την πορεία συγκρότησης των ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας πως «κερδίσαμε μαζί έξι εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό. Όποτε ήρθε η ώρα να πάρουμε μία σημαντική απόφαση ρωτήσαμε τον ελληνικό λαό, και του είπαμε ξεκάθαρα ότι πλέον δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή που μας είχε δώσει την προηγούμενη φορά, γιατί τα πράγματα ήρθαν έτσι που θα έπρεπε πάλι να αποφασίσει ο ίδιος».

Επισήμανε ότι «μετά από την τελευταία απόφαση των δανειστών να βγει η Ελλάδα από την εποχή των μνημονίων, εμείς δικαιωνόμαστε, γιατί όταν πρώτοι είπαμε για διαγραφή του χρέους, όλοι έλεγαν ότι είμαστε υπερβολικοί. Τώρα μιλάει όλος ο κόσμος για τη διαγραφή και ρύθμιση του χρέους, για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια».

Πρόσθεσε ότι αυτό επετεύχθη χάρη στην υπομονή, επιμονή και αντοχή τόσο των στελεχών των ΑΝΕΛ όσο και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «πλέον έχουμε υποχρέωση να φτιάξουμε το Κίνημα», ζητώντας στην πορεία ως τη σύγκληση του Συνεδρίου των ΑΝΕΛ, «να ξεχάσουμε όλοι τις διαφορές που μπορεί να είχαμε μέχρι τώρα με κάποιους που ήρθαν, δεν άντεξαν και έφυγαν. Να ανοίξουμε τις πόρτες και να καλέσουμε το σύνολο του ελληνικού λαού να έρθει κοντά μας».

Χαρακτηρίζοντας τους ΑΝΕΛ ως τη «μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη σε αυτό τον τόπο», ο κ. Καμμένος είπε στη συνέχεια ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν πράξη την εθνική συμφιλίωση.

«Αυτή η κυβέρνηση πολεμήθηκε όσο καμία άλλη κυβέρνηση στη μεταπολίτευση. Μας είχαν όλοι τελειωμένους και από αριστερά και από δεξιά εδώ και στην Ευρώπη. Δεν υπολόγιζαν ότι θα κρατούσαμε μία συμπαγή στάση, ότι δύο πολιτικοί χώροι θα έχουμε τις δικές μας απόψεις και θα διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού τις γραμμές μας για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό. Εκεί που χρειάζεται παρεμβαίνουμε και σταματάμε μία πολιτική με την οποία δεν συμφωνούμε, αλλά με σεβασμό και δημοκρατικές διαδικασίες ο ένας με τον άλλο» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, απευθύνοντας πρόσκληση συμπόρευσης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, και καταλήγοντας στην ομιλία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη σημείωσε: «Συγχωρώ όλους όσοι μέχρι σήμερα μού επιτέθηκαν προσωπικά και τους καλώ πίσω. Σας ζητώ να κάνετε και εσείς το ίδιο».

Read more...