Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών στη Φλόριντα...



Σε άνευ προηγουμένου μακελειό εξελίσσεται η επίθεση ενόπλου σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο της Φλόριντα. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 50, ενώ υπάρχουν και τραυματίες, με αρκετούς...
να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος φέρεται να είναι Αμερικανός πολίτης με καταγωγή από το Αφγανιστάν.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως «εγχώρια τρομοκρατία», ενώ ήδη έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αστυνομίας είχε δηλώσει ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί μέσα στο club, χωρίς να δώσει ακριβή αριθμό. Η αστυνομία της πόλης, στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι 20 και λίγο μετά τις 17.30( ώρα Ελλάδας) αναθεώρησε τον αριθμό των θυμάτων σε πενήντα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Τζον Μίνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι ο ένοπλος που εισέβαλε στο γκέι club Pulse κρατούσε μια καραμπίνα και ένα περίστροφο. Σημείωσε δε πως είχε μαζί του και ενός είδος μηχανισμό, ενώ νωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ζώνη με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας αστυνομικός που εργαζόταν ως φύλακας ασφαλείας μέσα στο κλαμπ, αντάλλαξε πυρά με τον ύποπτο γύρω στις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Πολύ γρήγορα, η επίθεση εξελίχθηκε σε κατάσταση ομηρείας και οι ειδικές δυνάμεις επενέβησαν για να απελευθερώσουν τους ομήρους, μπήκαν στο κλαμπ και σκότωσαν τον δράστη ο οποίος είχε κλειστεί στις τουαλέτες μαζί με τους ομήρους. Είναι αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αν τα θύματα πυροβολήθηκαν από τον ένοπλο.

Ο Μίνα υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί με τις ενέργειές τους έσωσαν τουλάχιστον 30 ζωές.

Οι αρχές δεν έχουν καμία ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η επίθεση στο Pulse σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη δολοφονία της νεαρής τραγουδίστριας Κριστίνα Γκρίμι την Παρασκευή, στην ίδια πόλη. Ο δράστης της δολοφονίας αυτής αμέσως μετά έβαλε τέλος στη ζωή του, με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.

«Όλοι έπεσαν στο πάτωμα. Νόμιζα ότι ο δράστης πυροβολούσε στον αέρα επειδή έβλεπα τα φώτα να πέφτουν. Έγινε μια μικρή παύση και ορισμένοι από εμάς καταφέραμε να σηκωθούμε και να βγούμε έξω τρέχοντας. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ή και ακόμη χειρότερα» δήλωσε μάρτυρας στο Sky News.


Αμερικανός αφγανικής καταγωγής ο δράστης

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ένας Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, με το όνομα Ομάρ Ματίν.

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Ο Ματίν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: