Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σφοδρή κριτική Αλαβάνου σε Λαϊκή Ενότητα, Λαφαζάνη και Ζωή


Ο Αλέκος Αλαβάνος με τον Παναγιώτη ΛαφαζάνηΟ Αλέκος Αλαβάνος με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη
“ Πως κρίνει την προεκλογική τακτική της Λαϊκής Ενότητας ”

Παρότι υποστήριξε την Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές ο Αλέκος Αλαβάνος άσκησε δριμεία κριτική στην προεκλογική τακτική του κόμματος.

Ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β'» χαρακτήρισε «συγκεχυμένο» το μήνυμα που εξέπεμψε η Λαϊκή Ενότητα, καθώς άλλα έλεγε ο Π. Λαφαζάνης, άλλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλα ο Μανώλης Γλέζος.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Αλαβάνος τόνισε πως «είχε την υποστήριξή μας, αλλά το Σχέδιο Β' δεν συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας» και πρόσθεσε:

«Θεωρούσαμε ότι είναι συγκεχυμένο το μήνυμα που θέτει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), με την έννοια ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας (Μανώλης Γλέζος) έλεγε ότι το νόμισμα δεν είναι θέμα και ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ευρώ, ο κ. Λαφαζάνης έλεγε να βγούμε από το ευρώ, η κ. Κωνσταντοπούλου έλεγε ότι το δίλημμα είναι ευρώ ή δημοκρατία». Οπως σημείωσε «σε ένα θέμα, στο οποίο υπήρξε μεγάλη πίεση από τις δυνάμεις τις πολιτικές, τις μεγάλες, του κατεστημένου - στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ - θα έπρεπε να μιλήσει κανείς με σαφήνεια, να κάνει μια επιλογή».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι τόσο η ΛΑΕ όσο και ο ίδιος μιλούν για δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας και της ζήτησης με τη χρήση εθνικού νομίσματος, ο κ. Αλαβάνος απάντησε:

«Η Λαϊκή Ενότητα το έλεγε μεν, δεν το θεμελίωνε, είχε το χρόνο να το θεμελιώσει κατά τη γνώμη μας, δεν χρησιμοποιούσε ιστορικά παραδείγματα (…) εάν δεν είχαμε ιστορικά παραδείγματα, θα ήμασταν με το ευρώ. Βρείτε ένα συνομιλητή σας, που μπορεί να μας πει, πολλές κρίσεις υφεσιακές, που να τις βγάλανε με σκληρό νόμισμα. Βρείτε ένα συνομιλητή και πάρτε με μετά να μιλήσω μαζί του».

Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κομμάτι του κατεστημένου» για να σημειώσει: «Ακούει και τις δύο απόψεις ο πολίτης και επιλέγει ποια είναι η σωστή, εάν είναι μια δύναμη η οποία μπορεί να θέσει αντίσταση με αποτέλεσμα, όχι αντίσταση με ήττα, αντίσταση στα κέντρα, τα μεγάλα, τα καπιταλιστικά της Ευρώπης, που έχουν φέρει την Ελλάδα σε αυτή τη θέση ή όχι».

Τέλος ο κ. Αλαβάνος είπε πως θα σεβαστεί την απόφαση του λαού στις εκλογές «αλλά δε σημαίνει ότι οφείλει κανείς να συμφωνήσει με την πλειοψηφία της κοινωνίας, από τη στιγμή που θεωρεί η συνείδησή του, ότι έχει μια άλλη άποψη».
http://www.periodista.gr/

Read more...

Νόμιμη η απόλυση δημοσίου υπαλλήλου εάν η υπόθεσή του δεν εκδικαστεί μέσα σε 6 μήνες...


Συνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ ) τη διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα που προβλέπει την απόλυση δημοσίου υπαλλήλου εάν η υπόθεσή του δεν εκδικαστεί μέσα σε 6 μήνες.

Συγκεκριμένα...
, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 3369/2015 απόφασή της έκρινε ότι είναι συνταγματικό το άρθρο 142 του Υπαλληλικό Κώδικα (Ν. 3528/2007) το οποίο προβλέπει ότι απολύεται δημόσιος υπάλληλος που του έχει επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης σε περίπτωση κατά την οποία η προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν εκδικαστεί μέσα σε 6 μήνες.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με το σκεπτικό αυτό απέρριψε την προσφυγή μίας υπαλλήλου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ειδικότερα, το αρμόδιο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό δικαστήριο είχε επιβάλει στην εν λόγω υπάλληλο την ποινή της οριστικής παύσης για τα παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος, της αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας και της χρησιμοποίησης της υπαλληλικής ιδιότητάς της προς εξυπηρέτηση συμφερόντων της ίδιας ή τρίτων.

Στη συνέχεια η υπάλληλος προσέφυγε στο ΣτΕ και ζήτησε να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή που της είχε επιβληθεί.

Όμως, ο διοικητής του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ απέλυσε την υπάλληλο επικαλούμενος το άρθρο 142 του Υπαλληλικού Κώδικα που προβλέπει ότι στην περίπτωση κατά την οποία έχει κατατεθεί προσφυγή στο ΣτΕ κατά αποφάσεως η οποία επιβάλλει την ποινή της προσωρινής ή οριστικής παύσης ή του υποβιβασμού και η εκδίκαση της προσφυγής δεν γίνει μέσα σε 6 μήνες, τότε η πειθαρχική απόφαση της απόλυσης εκτελείται από την αρμόδια υπηρεσία που υπάγεται ο υπάλληλος...

Read more...

Οι κακοτεχνίες και τα μπαζωμένα ρέμματα φταίνε κυρίως για τις καταστροφές στη Σκόπελο...



Ευθύνες για τις καταστροφές στην Σκόπελο επέρριψε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Υπάρχουν ευθύνες σίγουρα», τόνισε σε...
δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 « Αν δει κανείς όλες τις τις καταστροφές στο νησί θα διαπιστώσει ότι ναι μεν είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι βέβαιο αυτό, δεν μπορεί να προβλεφθεί τόσο εύκολα, τόσος μεγάλος όγκος νερού. Έχουμε μεγάλες φυσικές καταστροφές που επιβαρύνουν, έχουμε και κακοτεχνίες. Δεν είναι μόνο στο λιμάνι, είναι και στην οδοποιία και αλλού».

Με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Χρήστος Σπίρτζης μετέβη την Πέμπτη στην Σκόπελο μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός απουσιάζει παντελώς, όπως και η συνείδηση που πρέπει να έχουμε για τα ρέματα, για τους αγωγούς για όλα αυτά που μας φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα.

Σε ερώτηση αν θα αναζητηθούν ευθύνες απάντησε ότι για τα έργα θα αναζητηθούν. « Για όλα τα άλλα, οι ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν είναι 50 και 70 χρόνια. Δεν είναι εύκολο».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, προτεραιότητα είναι η καταγραφή από την Περιφέρεια και τους Δήμους των ζημιών σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, ώστε να κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποζημιώσεων και αποκατάστασης των ζημιών.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τους οποίους συζητήθηκαν και αναδείχθηκαν οι αιτίες που σε συνδυασμό με το ακραίο καιρικό φαινόμενο προκάλεσαν τις καταστροφές στο νησί...
ΝΕΑ.gr

Read more...

Τετ α τετ Τσίπρα-Σουλτς για το ελληνικό πρόγραμμα...


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ...

Η προώθηση της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στην εφαρμογή και αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, βρέθηκε στο...
επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στις Βρυξέλλες. Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Τα ξημερώματα ο κ. Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, τη χαρακτήρισε «θετικό βήμα» διότι διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο απαιτεί ευρωπαϊκή λύση και πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον άνθρωπο και μετά στην οικονομία.
«Η Ευρώπη κατάλαβε έστω και αργά ότι το μεγάλο πρόβλημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό για το οποίο πρέπει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί με τη λογική «κάθε κράτος μέλος να βλέπει τα δικά του σύνορα» αλλά και ότι πρέπει να μπει στο επίκεντρο «ο άνθρωπος και μετά η οικονομία».
Αναφορικά με τις χώρες που διαφοροποιήθηκαν, σημείωσε πως τελικά η απόφαση της Συνόδου επιβεβαιώνει το βήμα που έγινε χτες «για την μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων και την ενίσχυση των κρατών υποδοχής για τη δημιουργία ανοιχτών ξενώνων υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων μέχρι τέλος Νοεμβρίου».
Παράλληλα, συνέχισε, μέχρι τέλος Νοεμβρίου πρέπει να ξεκινήσει και η διαδικασία της μετεγκαταστάσης και της επιστροφής. Όπως εξήγησε, αυτό είναι σημαντικό γιατί «εξασφαλίζει ότι δε θα γίνουν τα κράτη υποδοχής αποθήκες ψυχών».
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό υπάρξει συνεννόηση με τις χώρες διέλευσης και κυρίως με την Τουρκία έτσι ώστε «να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες για να μη θρηνούμε θύματα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο θάλασσα».
«Να σταματήσει αυτή η εικόνα μιας Μεσογείου και ενός Αιγαίου, υγρού τάφου για πρόσφυγες που ψάχνουν να βρουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη», κατέληξε ο πρωθυπουργός...

Read more...

Φωτίου: Δεν θα κοπούν τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και τα οικογενειακά...


«Δεν θα κοπούν τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και τα οικογενειακά επιδόματα» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.


Αναφορικά με την περιβόητη δήλωση της για τα…
γεμιστά η κ. Φωτίου εξήγησε:

«Εάν νοικοκυρευτούν ορισμένα πράγματα και αν γίνουν οι παρεμβάσεις μας στοχευμένες και εάν για το κάθε πράγμα σκέφτεσαι πώς θα εξοικονομείς τα πάντα για να πολλαπλασιάζεται αυτό που κάνεις, με αυτή την έννοια είπα για τα γεμιστά, μπορείς πραγματικά να βοηθήσεις πολύ μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.»

«Με εντυπωσίαζε πάντα η σοφία του ελληνικού λαού σε πάρα πολλά επίπεδα» πρόσθεσε...

Read more...

Πρωτοβουλία για νέα παράταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης...


Την παράταση της ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) θα επιδιώξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) σε...
συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για την παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου, λήγει η ισχύς της σημερινής ΕΓΣΣΕ, η οποία υπογράφηκε στις 26 Μαρτίου του 2014, μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο συνδικαλιστικά στελέχη, η ΓΣΕΕ θα επιδιώξει την παράταση σε συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις, με δεδομένο ότι Εθνική Συλλογική Σύμβαση περιλαμβάνει ρήτρα με την οποία δίνεται η δυνατότητα να επεκταθεί η ισχύς της για ένα ακόμη έτος, μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, υπάρχει καταρχήν συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες....

Read more...

«Πακέτο» 28,6 εκατ. ευρώ θα πάρει το αφεντικό της Volkswagen...

volkswagen5Παραιτήθηκε χθες δηλώνοντας «σοκαρισμένος» με το σκάνδαλο...
Στα 28,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνταξιοδοτικό πακέτο που είχε συγκεντρώσει ο Μάρτιν Βίντερκορν έως και τη χθεσινή του παραίτηση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen και ίσως λάβει πολλά περισσότερα σε...
αποζημίωση, ανάλογα με το πώς θα αξιολογήσει την αποχώρησή του το εποπτικό συμβούλιο της εταιρίας, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του Βίντερκορν ότι είχε ζητήσει από το συμβούλιο να τερματίσει τη θητεία του, ο εκπρόσωπος της εταιρίας Κλάους-Πέτερ Τίεμαν αρνήθηκε να σχολιάσει πόσα χρήματα αναμένεται να πάρει ο αποχωρήσας διευθύνων σύμβουλος. Η τελευταία ετήσια έκθεση της εταιρίας εξηγεί πώς ο Βίντερκορν, επικεφαλής της Volkswagen από το 2007, θα μπορούσε θεωρητικά να πάρει δύο σημαντικά πακέτα.

Το συνταξιοδοτικό πακέτο του 68χρονου Βίντερκορν έφθασε στο τέλος του 2014 τα 28,6 εκατ. ευρώ (32 εκατ. δολάρια). Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο Βίντερκορν μπορεί επίσης να λάβει αποζημίωση ίση με τις αποδοχές δύο ετών. Πέρυσι, ο Βίντερκορν ήταν ο δεύτερος υψηλότερα αμειβόμενος διευθύνων σύμβουλος στη Γερμανία, με συνολικές αποδοχές 16,6 εκατ. ευρώ.

Όπως εξηγεί το Bloomberg, το πακέτο αποζημίωσης δίνεται εφόσον το εποπτικό συμβούλιο τερματίσει νωρίτερα το συμβόλαιό του. Εάν, ωστόσο, το συμβούλιο τερματίσει νωρίτερα τη θητεία του από υπαιτιότητα του ιδίου του διευθύνοντος συμβούλου, τότε η αποζημίωση χάνεται.

Στην χθεσινή ανακοίνωση ο Βίντερκορν δήλωσε ότι σοκαρίστηκε από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδίως από την αποκάλυψη ότι ήταν δυνατή μια τέτοια κακοδιαχείριση σε τόσο μαζική κλίμακα από την εταιρεία.

Read more...

Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθούν οι κατώτατες και μεσαίες συντάξεις...




Πιθανές περικοπές σε συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ...
«Εμείς επιδιώκουμε να μη μειωθεί καμία σύνταξη και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα μειωθούν οι κατώτατες και οι μεσαίες συντάξεις οπωσδήποτε», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον "Real Fm", ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να μας απασχολεί και το...
αν θα πάρουν σύνταξη οι νυν εργαζόμενοι.


«Από εκεί και μετά, ανάλογα με τις προτάσεις που θα διαμορφωθούν, ανάλογα με τον τρόπο που διαμορφώνεται η εισπραξιμότητα του συστήματος και η συνολική πορεία της οικονομίας, θα δούμε πώς ακριβώς θα διαμορφωθούν οι τελικές καταστάσεις», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Kαι τόνισε:

«Πρέπει να μας απασχολεί και το αν θα πάρουν σύνταξη οι νυν εργαζόμενοι, να μην είναι η ασφαλιστική εισφορά απλώς ένας φόρος που πηγαίνει, για να πληρώνονται οι νυν συνταξιούχοι και να μην υπάρχει ελπίδα να πάρουν σύνταξη οι νυν εργαζόμενοι. Μην κοιτάμε, άρα, μόνο τους συνταξιούχους κι αυτοί είναι στη φροντίδα μας, προφανώς οι πιο αδύναμοι -δεν μπορούν να ελπίζουν σε τίποτα άλλο- να έχουμε στο μυαλό μας συνολικά την πορεία του ασφαλιστικού συστήματος».


Όπως είπε ο ίδιος, «κάνουμε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, για να μη μειωθούν οι μειώσεις στις συντάξεις που προβλέπουν τα μνημόνια» και πρόσθεσε: «Αν χρειαστεί ψαλίδισμα, αυτό θα πέσει μόνο στις μεγάλες συντάξεις».


Ερωτηθείς ποιο ποσό είναι ο πήχυς των μεγάλων συντάξεων, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Θεωρώ μικρές συντάξεις τις κάτω από 1.000 ευρώ και μεσαίες αυτές που είναι ανάμεσα στα 1.000-1.500 ευρώ». «Στο Μνημόνιο έχουν μπει και ορισμένες δυσμενείς υποχρεώσεις»


Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως «στο Μνημόνιο, επειδή δεν είχαμε διαπραγματευτική ισχύ να το αποτρέψουμε, έχουν μπει και ορισμένες δυσμενείς υποχρεώσεις».


«Εγώ θεωρώ δυσμενή κατ΄αρχήν την υποχρέωση να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την, κατά τη γνώμη μου, αντιασφαλιστική νομοθεσία του 2010, ακριβώς γιατί αυτή οδηγεί σε μείωση του υπολογισμού των κατώτατων συντάξεων και θα συμπαρασύρει προς τα κάτω τις κατώτατες συντάξεις, αρά τις συντάξεις των πιο αδύναμων.


Δεύτερο δυσμενές: τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές που σημαίνει ότι τα ελλείμματα που αναγκαστικά δημιουργούνται, δεν θα μπορεί το κράτος να τα αναπληρώνει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Τρίτον, την υποχρέωση από το 2016, το 20% των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, αυτών που είναι σχετικά πιο ψηλά, να περικόψουμε το ΕΚΑΣ γι΄αυτούς».


Σύμφωνα με τον υπουργό, «επειδή και τα τρία τα θεωρώ δυσμενή αλλά δεν είχα τη διαπραγματευτική ισχύ να τα βγάλω από το μνημόνιο, ζήτησα να έρθει το κουαρτέτο στο υπουργείο -ο μόνος υπουργός που τους είχα δεχθεί στο υπουργείο μου- και του είχα προτείνει ως συνολικό εναλλακτικό την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.


Τους είπα ότι “αν εμείς εξορθολογίσουμε το ασφαλιστικό από το να είναι πλίνθοι και κέραμοι αν εμείς πράγματι μπορέσουμε να κάνουμε ένα σύστημα με ενιαίους και δίκαιους κανόνες, θα το δεχθείτε;” Μου είπαν “ποσοτικοποιήστε τις αλλαγές, να τις δούμε και ναι”. Έτσι, στο μνημόνιο μαζί με όλα τα κακά, υπάρχει η δυνατότητα η δική μας. Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουμε εμείς πριν από πολλά χρόνια».

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Κανένα θέμα για τον Μπόλαρη...


ΣΥΡΙΖΑ: Κανένα θέμα για τον Μπόλαρη
 Δεν τίθεται κανένα θέμα για τον Μάρκο Μπόλαρη, τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Οπως... αναφέρει:
"Με αφορμή αιτιάσεις που υπήρξαν για τον  υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, θέλουμε να δηλώσουμε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται κανένα θέμα για τον Μ. Μπόλαρη"...

Read more...

BINTEO-ΣΟΚ από την τραγωδία στη Μέκκα...


 Απίστευτη τραγωδία στη Μέκκα από το ποδοπάτημα κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος την πρώτη ημέρα της γιορτής Άιντ αλ Αντχα, με τους νεκρούς να ανέρχονται μέχρι αυτή την ώρα στους...
310. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ομάδες αρωγής εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας, που προκλήθηκε καθώς τεράστια πλήθη συνωστίζονταν στη Μίνα, έξω από τη Μέκκα. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 450, ενώ ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει κατακόρυφα, προειδοποιούν οι αρχές.

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Read more...

Κουίκ για Δ. Καμμένο: Δεν γίνεται πολιτική μέσω Facebook και Twitter ...



«Δεν μπορούμε να ασκούμε πολιτική μέσω Facebook και Twitter», τόνισε ο υφυπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, αφήνοντας αιχμές κατά του παραιτηθέντος Δημήτρη Καμμένου. 
«Δεν μπορώ να...
πω ότι ήταν εύκολη ημέρα η χθεσινή για εμένα, ούτε για την Όλγα Γεροβασίλη, ούτε για τον Αλέκο Φλαμπουράρη», είπε ο Τέρενς, μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ,  καθώς, όπως ανεφερε, βρέθηκαν στην ανάγκη να ασχοληθούν με αυτό το ζήτημα, σε στιγμές επανεκκίνησης του συνολικού κυβερνητικού έργου.

Για τον Δημήτρη Καμένο, ο υφυπουργός Επικρατείας είπε συγκεκριμένα: «Αν δείτε όλα τα άρθρα του που είχαν δημοσιευτεί, κυρίως στο ‘Olympia.gr’, θα διαπιστώσετε ότι δεν είχαν τίποτε το ομοφοβικό ή το αντισημιτικό. Στο Twitter όμως μπορεί κανείς να παρασυρθεί».

Μιλώντας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε «ομάδα καμικάζι», με «καλή σύνθεση» το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών που καλούνται να δραστηριοποιηθούν σε αυτό το πεδίο.   


Read more...

Έφτασαν τους 150 οι νεκροί στη Μέκκα....


ΜΕΚΚΑ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΦΩΤΟ...
Στους 150 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών προσκυνητών στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα, σύμφωνα με τον ...
μέχρι στιγμής απολογισμό που ανακοινώθηκε από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Σαουδικής Αραβίας.

Άλλοι περίπου 400 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση.

Οι θάνατοι προκλήθηκαν από ποδοπάτημα του πλήθους κατά τη διάρκεια του ιερού προσκυνήματος, μετέδωσε νωρίτερα η τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας.ΜΕΚΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΝΕΚΡΟΙ

Read more...

Συνελήφθη ο συνεργός του Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος...


 
ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Έρευνες σε πολυκατοικία στο κέντρο του Βόλου, στη διασταύρωση των οδών Γαλλίας και Περεβού, διεξάγει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τις 11 το πρωί.


Αστυνομικές δυνάμεις έχουν...

αποκλείσει την περιοχή και δεν επιτρέπουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ο συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος, που είχε διαφύγει μετά τη ληστεία του Διστόμου.


efsyn.gr

Read more...

«Όχι πια υγρός τάφος Αιγαίο και Μεσόγειος»...


Το tweet του Τσίπρα για το μεταναστευτικόΤο tweet του Τσίπρα για το μεταναστευτικό...
«Επιτέλους έγινε ένα θετικό βήμα, έστω και αργά»,  εγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με...
τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό.
«Όχι πια υγρός τάφος Αιγαίο και Μεσόγειος», προσθεσε.

Read more...

Κλειδώνουν οι λίστες μέτρων στο Euro Working Group...


EUROGROUPΤις λίστες με τα πρώτα μέτρα αποφασίζει σήμερα το Euro Working Group, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης.

Στο...
επίκεντρο της συνεδρίασης του Euro Working Group αναμένεται να τεθεί η λίστα με τα προαπαιτούμενα, η υλοποίηση των οποίων θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση της δόσης των 3 δισ. ευρώ.

Οι Ευρωπαίοι αναμένεται να παρουσιάσουν στην ελληνική πλευρά έναν ευρύ κατάλογο προαπαιτούμενων μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα ανοίγει σταδιακά τον δρόμο για την εκταμίευση - σε υποδόσεις - της δόσης των 3 δισ. ευρώ.

Τα προαπαιτούμενα είναι πολλά, ωστόσο όπως γνωστοποίησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας προς τους δανειστές, έχει ήδη καλυφθεί των 61% των δράσεων.

newsbeast.gr

Read more...

Από το Νοέμβριο Φοροκαταιγίδα για τα μεσαία εισοδήματα


Φοροκαταιγίδα για τα μεσαία εισοδήματα

Αθήνα
Ολα δείχνουν ότι τα μεσαία εισοδήματα θα σηκώσουν την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για να βγει ο λογαριασμός του Μνημονίου και να προκύψουν κάποιες ελαφρύνσεις στα πολύ χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια.
Μέχρι το τέλος του έτους οι φορολογικές επιβαρύνσεις είναι μεγάλες αλλά προδιαγεγραμμένες: Ο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα χτυπήσει την πόρτα 6,1 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων στα μέσα Οκτωβρίου, οι δόσεις του φόρου εισοδήματος και τα νέα εκκαθαριστικά με τις αυξημένες προκαταβολές φόρου για επιχειρήσεις, αγρότες και υποχρέους σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης, τα τέλη κυκλοφορίας και ό,τι έχει μείνει απλήρωτο τους προηγούμενους μήνες.
Ανατροπές, με μεγάλες επιβαρύνσεις για πολλούς, αναμένονται επιπλέον από τον Νοέμβριο με νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα φέρνει τα πάνω κάτω από το επόμενο έτος, όπως σημειώνουν Τα Νέα.
Από την 1η Ιανουαρίου του 2016, όπως όλα δείχνουν, τίποτα δεν θα θυμίζει τα ισχύοντα στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ενοποίησης των τριών διαφορετικών κλιμάκων που ισχύουν σήμερα για εισοδήματα από μισθούς - συντάξεις, ελευθέρια επαγγέλματα (στα οποία το Μνημόνιο εντάσσει φορολογικά και τους αγρότες) και ενοίκια, ενώ προετοιμάζεται να βάλει στο μικροσκόπιο όλες τις εναπομείνασες φοροαπαλλαγές (κυρίως για τις επιχειρήσεις).
Xθες, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι στόχος είναι «να μαζέψουμε χρήματα από αυτούς που έχουν». Έτσι, το μεγάλο ζητούμενο είναι αρχικά να προσδιοριστεί η διαχωριστική γραμμή των εχόντων από τους μη έχοντες. Εκτιμάται ότι αυτή θα κυμαίνεται στα 30.000 ευρώ.

Οι αγρότες και όσοι εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επερχόμενων επιβαρύνσεων ενώ μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η έκτακτη εισφορά, την οποία οι δανειστές έχουν απαιτήσει να ενσωματωθεί στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για να μην υπάρξει απώλεια εσόδων, ο ανώτερος φορολογικός συντελεστής ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε 42% (για εισοδήματα άνω τω 42.000 ευρώ), θα ανέβει με μαθηματική βεβαιότητα τουλάχιστον στο 45%.
*Διαβάστε περισσότερα στα Νέα
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κίνημα: Ο Τσίπρας ακολούθησε πιστά τη συνταγή της ταύτισής του με τους ΑΝΕΛ των Καμμένων


Στην πλέον κρίσιμη καμπή για τη χώρα, ο κ. Τσίπρας αντί να σχηματίσει μια κυβέρνηση που να εγγυάται ριζικές λύσεις και σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες και επείγουσες, επέλεξε το δρόμο της απλής και εκ των προτέρων αποτυχημένης διαχείρισης καθώς και των προσωπικών μεθοδεύσεων και των πάσης φύσεως ισορροπιών, αναφέρει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σχολιάζοντας το σχήμα της νέας κυβέρνησης.
kinima-dimokraton-sosialiston
Ακόμη και στο σχηματισμό της κυβέρνησής του, ακολούθησε πιστά τη συνταγή της ταύτισης του με τους ΑΝΕΛ των Καμμένων, σημειώνει χαρακτηριστικά.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ο Σγουρίδης στη θέση του Δημήτρη Καμμένου...


(EUROKINISSI)
Εκλεισε ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Καμμένου στο κυβερνητικό σχήμα. Ο Παναγιώτης Σγουρίδης θα αναλάβει τελικά την θέση του υφυπουργού Υποδομών μετά την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου.

Όπως είχε...
γράψει από χθες το Newpost το όνομα του κ. Σγουρίδη ακουγόταν έντονα για τη θέση ωστόσο υπήρξαν κάποιες δεύτερες σκέψεις, καθώς για τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος επιθυμούσαν έναν «κοινοβουλευτικό». 

Τελικά όπως φαίνεται οι όποιες ενστάσεις υπήρξαν ξεπεράστηκαν και στην θέση του υφυπουργού Υποδομών αναμένεται να διοριστεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης...

newpost.gr

Read more...

Ολες οι «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση...


ΤΑΣΕΙΣ, ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ...

Τις εσωκομματικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να διατηρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη σύνθεση του κυβερνητικού παζλ, ώστε να μπορούν να...
αποτυπωθούν όλες οι τάσεις και τα όποια ρεύματα.

Στελέχη που γνωρίζουν άριστα την κομματική γεωγραφία, λένε ότι όλες αυτές τις μέρες προηγήθηκαν ζυμώσεις επί ζυμώσεων για τα χαρτοφυλάκια, ενώ μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας είναι κοινό συμπέρασμα, ότι οι όποιες κριτικές φωνές προέρχονται πια από τους «53», που όμως δεν έχουν ούτε μεταξύ τους ενιαία "γραμμή".

Οι προεδρικοί
Το…προεδρικό ψηφιδωτό είναι πολύχρωμο και πολυσύνθετο και χωρίζεται στους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, όπως είναι δηλαδή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης (με πολλά «ένσημα» στον κομματικό μηχανισμό), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Μια δεύτερη «κατηγορία» είναι όσοι βρίσκονται εξίσου κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, κυρίως όμως από το ’12 και μετά, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκε σε εκλογικά ποσοστά. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης , Σταύρος Κοντονής και Γιάννης Αμανατίδης κ.α.

«Η εναπομείνασα... ομάδα των 53»
Το τελευταίο διάστημα η δράση των «53» βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας και αρκετοί μίλησαν για άλλη μια «εσωκομματική πληγή» (μετά και το κείμενο που είχε κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή της 30ης Αυγούστου).

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι από τα βασικά στελέχη των "53" και στον απόηχο της ιδιαίτερης αναγνώρισης που έτυχε από τους εταίρους για τη συγκροτημένη οικονομική του άποψη, δεν θα μπορούσε να λείπει από την κυβέρνηση.
Και ο Θοδωρής Δρίτσας όμως παρέμεινε στο υπουργικό σχήμα, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχει διατυπώσει ενστάσεις για κυβερνητικές επιλογές. 
Όσο για τη Θεανώ Φωτίου, είχε υπογράψει το πρώτο κείμενο της εν λόγω τάσης (τον Ιούνιο του ’14) και πλέον ανήκει στην ομάδα των «προεδρικών».

«Πλατφόρμα 2010»
Γνωστή για πολλούς και ως «τάση Παπαδημούλη». Ανήκουν σε αυτήν οι κκ Γιάννης Μπαλάφας και Σία Αναγνωστοπούλου και μετέχουν αμφότεροι στην κυβέρνηση.

Οι πασοκογενείς
Από την Σοσιαλιστική Τάση –που δεν υπάρχει πια- προέρχεται ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ξεχωριστές περιπτώσεις αποτελούν η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, όπως και ο Μάρκος Μπόλαρης που ανέλαβε υφυπουργός στο Αγροτικής Ανάπτυξης και για τον οποίο βέβαια σημειώνονται αντιδράσεις.
Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης , προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, έχει διατελέσει μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και από τον Οκτώβριο του 2010 είναι πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Οι εξωκοινοβουλευτικοί
Τέλος, δυναμικό «παρών» δίνουν και οι εξωκοινοβουλευτικοί που αποτελούν νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως ο Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο Γιάννης Μουζάλας, με τον δεύτερο βέβαια να είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Στο Οικονομικό επιτελείο δραστηριοποιούνται ο μέχρι πρότινος «αόρατος τεχνοκράτης» Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος είχε στα χέρια του το «πηδάλιο» της οικονομίας το τελευταίο διάστημα ως υπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Στην οδό Νίκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Στους εξωκοινοβουλευτικούς ανήκει και ο υποψήφιος στην Α’ Αθήνας Χριστόφορος Βερναδάκης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Ο Κώστας Φωτάκης, με καθήκοντα αναπληρωτού υπουργού έρευνας και καινοτομίας, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη θέση αναπληρωτού υπουργού αρμόδιου για θέματα διαφθοράς που είναι και το μεγάλο «στοίχημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αμετακίνητοι τέλος είναι η Ράνια Αντωνοπούλου και ο Τέρενς Κουίκ, ενώ νέα είσοδο έκανε ο Τάσος Πετρόπουλος που πήρε το χαρτοφυλάκιο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων....

iefimerida.gr

Read more...

Καμμένος: Θα καταθέσω μήνυση...


Ελέγχθηκαν οι λογαριασμοί μου...

Ολόκληρη η ανακοίνωση...

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών ανακοίνωσε αργά το βράδυ ο Δημήτρης Καμμένος.

Αναλυτικά...
η δήλωση του κ. Καμμένου:

Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.

Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ.

Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει...

Read more...