Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Συνελήφθησαν και ειδικοί φρουροί Εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μεγάλο κύκλωμα διακίνησης όπλων


Εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μεγάλο κύκλωμα διακίνησης όπλων

Αθήνα
Στην εξάρθρωση πολυμελούς οργάνωσης, η οποία από το 2007 δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές των Χανίων -αλλά και στην Κομοτηνή- δεκαοκτώ Ελληνες, ηλικίας 27 έως 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας ειδικός φρουρός και ένας αρχιφύλακας που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης, καθώς και ειδικός φρουρός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 28 άτομα, τα οποία βαρύνονται με συναφείς κατηγορίες.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 45 πιστόλια, εννέα πολεμικά τυφέκια, τρεις χειροβομβίδες, 22 καραμπίνες- κυνηγητικά όπλα και πάνω από 26.000 φυσίγγια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Φωτιές» το φθινόπωρο Σοκ και δέος στην εργασία: Ζητούν κατάργηση 13ου - 14ου μισθού, ομαδικές απολύσεις


Θερμό φθινόπωρο για το πολιτικό σύστημα και ειδικά για την κυβέρνηση έρχεται, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για την καυτή ατζέντα των εργασιακών σχέσεων.
mavriergasia
Τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι το φθινόπωρο ή το αργότερο μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο αναμένεται να προκαλέσουν σεισμό στη χώρα και οξύτατες αντιδράσεις, πολύ περισσότερες από αυτές για το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό.
Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι οι δανειστές ή κάποιοι από αυτούς, απαιτούν μέτρα - σοκ όπως η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα αλλά και ανατροπές στο συνδικαλιστικό καθεστώς, στην κήρυξη των απεργιών κ.λπ. Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών είπε ότι θα προστατευτούν οι εργασιακές σχέσεις ενώ ο Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τα εργασιακά «κάτι περισσότερο από κόκκινη γραμμή».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, οι μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, είναι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων αλλά και του επιδόματος αδείας. Το μέτρο φέρεται να εξετάζεται μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους, όμως ακόμη κι αν αυτό είναι αληθές, η εφαρμογή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε κύμα απολύσεων αντίστοιχο εκείνου του 2012, καθώς οι εργοδότες θα αναζητούν τους "φθηνότερους" νεους εργαζόμενους, απολύοντας τους παλιούς που θα έχουν δικαίωμα στα επιδόματα...
Πιο συγκεκριμένα, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκονται:
Μείωση του ετήσιου εργατικού κόστους με την κατάργηση δύο ετήσιων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, του 13ου και 14ου μισθού. Προκειμένου να αποφευχθεί νέος γύρος αντιδράσεων, προτείνεται τα μέτρα να ισχύσουν μόνο στις νέες προσλήψεις, ενώ για τους ήδη εργαζόμενους το ποσό των δύο μισθώννα επιμερισθεί στους υπόλοιπους 12.
Αλλαγή στο καθεστώς προστασίας των συνδικαλιστών και μείωση των αδειών που δικαιούνται. Οι συνδικαλιστές θα μπορεί να απολύονται σε περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων ή απιστίας ή μετά από μακρά απουσία από την εργασία τους. Σήμερα το ερώτημα της απόλυσης συνδικαλιστή τίθεται σε ειδική επιτροπή η οποία καλείται να εξετάσει αν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι που αναφέρονται ρητά στον συνδικαλιστικό νόμο.
Μείωση ημερών συνδικαλιστικής άδειας και των προσώπων που τις δικαιούνται.Σήμερα αναφέρονται ρητά οι άδειες που δικαιούνται οι συνδικαλιστές ανάλογα με τη θέση τους. Ξεκινούν από πέντε μέρες το μήνα και φθάνουν ως το σύνολο της θητείας τους.
Αλλαγές αναμένονται με τον συνδικαλιστικό νόμο και στην οργάνωση και δομή των συνδικάτων, όπως και στον τρόπο χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Ομαδικές απολύσεις. Άρση των περιορισμών των ομαδικών απολύσεων για μεγάλες επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα μέτρο που οι θεσμοί θεωρούν ότι θα βοηθήσει στην αναδιάρθρωση των τραπεζών καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 150 ατόμων. Το ισχύον καθεστώς ομαδικών απολύσεων προβλέπει: κανένα περιορισμό σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 20 άτομα, ως 6 εργαζόμενοι το μήνα για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που απασχολούν 20 ως 150 άτομα και το 5% του προσωπικού (και ως 30 εργαζόμενοι μηνιαίως) για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους.
Λοκ άουτ. Στο τραπέζι έχει τεθεί και η επαναφορά του λοκ άουτ, δηλαδή το κλείσιμο της επιχείρησης σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων. Το “δικαίωμα της ανταπεργίας” καταργήθηκε με το νόμο 1264/82, ωστόσο ορισμένοι εργοδοτικοί φορείς θέτουν από καιρού εις καιρόν το αίτημα της επαναφοράς του. Στον αντίλογο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σημειώνουν ότι η ανταπεργία δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ευρώπη και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος αλλαγής του υφιστάμενου καθεστώτος απαγόρευσης.
Πηγή: imerisia.gr
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Το 67% συμφωνεί με την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε offshore...


...σύμφωνα με την "Palmos Analysis"...
Επτά στους δέκα (70%) Έλληνες διαφωνούν και με την επιλογή της ΝΔ να αποχωρήσει από τη συζήτηση στη Βουλή για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος. Με...
την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαφωνεί και το 52% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας (!)


Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της«Palmos Analysis«, η οποία έγινε για λογαριασμό του altsantiri.gr, τόσο σε ό,τι αφορά στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, η οποία απαγορεύει τησυμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας, όσο και για την απόφαση της ΚΟ της ΝΔ να αποχωρήσει από τη συζήτηση πριν την έναρξη της σχετικής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, που φέρνει κάθε τόσο στην επιφάνεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και αρκετάακόμα μέλη της αντιπολίτευσης…

Αναλυτικά:

– Το 67% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την πλήρη απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος,που αποφάσισε η κυβέρνηση. Με την εν λόγω απόφαση συμφωνεί και το 67% των Νεοδημοκρατών, ενώ αντίθετοι είναι λιγότεροι από τρεις στους δέκα(28%).

– Επτά στους δέκα (70%) Έλληνες διαφωνούν και με την επιλογή της ΝΔ να αποχωρήσει από τη συζήτηση στη Βουλή για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος. Με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαφωνεί και το 52% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας (συμφωνεί μόνο το 38%)!

– Το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η ΚΟ της ΝΔ αποχώρησε από τη Βουλή επειδή θέλει να προστατεύσει στελέχη και πολιτικά πρόσωπα πουσυμμετέχουν σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος. Το ίδιο πιστεύουν και 3 στους 10 (30%) Νεοδημοκράτες (σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τους Νεοδημοκράτες που πείστηκαν από την εξήγηση της ΝΔ). Μόνο 9% των Ελλήνων πείστηκε από το επιχείρημα της ΝΔ ότι η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική.

– Περισσότεροι από τους μισούς (57%) ερωτηθέντες απορρίπτουν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για διενέργεια εκλογών, ειδικά τώρα που η κυβέρνηση κατάφερε να κλείσει την αξιολόγηση. Αντίθετα, μόλις το 36% θέλει εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι και τέσσερις στους δέκα Νεοδημοκράτες δεν θέλουν εκλογές!

Η Πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας «Palmos Analysis» για λογαριασμό του altsantiri.gr, διενεργήθηκε την περίοδο 3-4 Ιουνίου, δηλαδή 2 και 3 μέρες αντίστοιχα μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας με 190 «Ναι». Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.014 ψηφοφόροι με αναλογική κατανομή στους Νομούς της χώρας, με βάση τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους.

Αναλυτικά, ΕΔΩ...

Read more...

Αιφνιδιασμός Τσίπρα...


...με απλή αναλογική...
Αναδιάταξη του πολιτικού τοπίου με όχημα τον εκλογικό νόμο επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας , ενώ δέχεται εισηγήσεις από κορυφαία στελέχη για καθιέρωση της απλή αναλογικής.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός φαίνεται να εξετάζει το...
ενδεχόμενο να προτείνει της απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό.

Σύμφωνα με την Realnews, ο Αλ. Τσίπρας θα ξεκινήσει τον διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ταυτόχρονα με την έναρξη της συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση.

Τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με την εισήγηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για μπόνους των 30 εδρών στο πρώτο κόμμα – εκτός από τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής, θέση που υιοθετούν και άλλα στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης και και Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και η «Κίνηση των 53».

Το πολιτικό πλαίσιο, από το οποίο θα προκύψει τελικά το νέο εκλογικό σύστημα, περιγράφεται στο σχέδιο θέσεων για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να θεσμοθετηθεί το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής για όλα τα αιρετά όργανα του κράτους, με σκοπό την συσπείρωση των κοινωνικών δυνάμεων γύρω από το πρόγραμμα της Αριστεράς αλλά και τη διάσπαση του αντιπολιτευτικού μετώπου.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στη Real News που κυκλοφορεί...

newsbeast.gr

Read more...

Αντιδρά η Αθήνα...



... στην προσωρινή μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί...
Η Αγία Σοφιά μετά από 482 χρόνια που λειτούργησε ως τζαμί μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, λειτουργεί πλέον ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία του κόσμου. Για τον...
μήνα του Ραμαζανιού ωστόσο, από τις 6 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου, θα λειτουργήσει ξανά ως τζαμί, προκαλώντας τη δυσφορία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.


Από την Αγιά Σοφιά θα διαβάζεται το κοράνι για 30 μέρες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και από εκεί θα το αναμεταδίδει το κρατικό θρησκευτικό κανάλι TRT Diyanet, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Τη δυσφορία της Αθήνας εξέφρασαν κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «αναχρονιστικές και ακατανόητες» πρακτικές που δείχνουν «έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων».

«Η ανακοίνωση του τουρκικού κρατικού καναλιού ΤRΤ περί καθημερινής ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία φαίνεται να έρχεται από μια άλλη εποχή» σχολίασαν κύκλοι του ελληνικού ΥΠΕΞ που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τυχόν τέτοιες ενέργειες είναι αναχρονιστικές και ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων που αποτελούν σύμβολα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» ανέφεραν οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

Read more...