Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Αιφνιδιασμός Τσίπρα...


...με απλή αναλογική...
Αναδιάταξη του πολιτικού τοπίου με όχημα τον εκλογικό νόμο επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας , ενώ δέχεται εισηγήσεις από κορυφαία στελέχη για καθιέρωση της απλή αναλογικής.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός φαίνεται να εξετάζει το...
ενδεχόμενο να προτείνει της απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό.

Σύμφωνα με την Realnews, ο Αλ. Τσίπρας θα ξεκινήσει τον διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ταυτόχρονα με την έναρξη της συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση.

Τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με την εισήγηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για μπόνους των 30 εδρών στο πρώτο κόμμα – εκτός από τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής, θέση που υιοθετούν και άλλα στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης και και Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και η «Κίνηση των 53».

Το πολιτικό πλαίσιο, από το οποίο θα προκύψει τελικά το νέο εκλογικό σύστημα, περιγράφεται στο σχέδιο θέσεων για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να θεσμοθετηθεί το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής για όλα τα αιρετά όργανα του κράτους, με σκοπό την συσπείρωση των κοινωνικών δυνάμεων γύρω από το πρόγραμμα της Αριστεράς αλλά και τη διάσπαση του αντιπολιτευτικού μετώπου.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στη Real News που κυκλοφορεί...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: