Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν τη Ρένα Δούρου...


...στην περιφέρεια Αττικής...

"Η θητεία του απερχόμενου περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, κρίνεται απόλυτα αρνητική", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ...
Συντονιστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Αττικής.


Αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Αττικής.

Αναφορικά με τον προσεχή β' γύρο των εκλογών για την περιφέρεια Αττικής, η Συντονιστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων Αττικής δηλώνει ότι είναι προγραμματικά αντίθετη με τον θεσμό των δύο γύρων των αυτοδιοικητικών εκλογών και είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής.

Προτρέπει τα μέλη, αλλά και τους φίλους της Πολιτικής Οικολογίας στην Αττική να επιλέξουν την καταλληλότερη λύση για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής λαμβάνοντας υπόψη ότι:

Η θητεία του απερχόμενου περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, κρίνεται απόλυτα αρνητική.

Την απόφαση του συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων σύμφωνα με την οποία βρισκόμαστε απέναντι από τις πολιτικές και τις επιλογές των δύο κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης.

Υπάρχει ανάγκη για απελευθέρωση νέων πολιτικών δυνάμεων στη διοίκηση της περιφέρειας Αττικής που να έχουν γνώμονα τη βιώσιμη ευημερία των πολιτών της

Θεωρούμε ότι τα μέλη της Περιφέρειας Αττικής είναι σε θέση να επιλέξουν την καταλληλότερη λύση στο πεδίο της διοίκησης για τα προσεχή 5 χρόνια, με γνώμονα την Οικολογία της Περιφέρειας και τη βιώσιμη ευημερία των κατοίκων της, συμβάλλοντας στην αλλαγή σελίδας που χρειάζεται η Περιφέρεια.

Για την Συντονιστική Γραμματεία Αττικής

Ο Συντονιστής

Άγγελος Τρωιάνος...
ecogreens-gr.org

Read more...

Παραίτηση- ΒΟΜΒΑ δεύτερου αντιδημάρχου του Μιχαλολιάκου!...


Eπιστολή- ΦΩΤΙΑ από τον Σαράντο Ευσταθόπουλο...

parapolitika.gr

Μετά τον αντιδήμαρχο Νίκο Αμοργιανό , πριν από λίγο είχαμε και μία ακόμα ηχηρή αποχώρηση από το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Ο αντιδήμαρχός του Σαράντος Ευσταθόπουλος με ανακοίνωση του εξηγεί...
γιατί αποχωρεί από τον συνδυασμό του απερχόμενου δημάρχου, διαμαρτυρόμενος για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον Πειραιά και την δημιουργία πολεμικό κλίματος από την μεριά του απερχόμενου Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου. Ο νεαρός αντιδήμαρχος ΑΔΕΙΑΖΕΙ για μια ακόμη φορά τον Μιχαλολιάκο και τα ψέματα που έχει μάθει να λέει με το υστορόγραφο το οποίο λέει:

"Και επειδή κάποιοι έχουν κάνει "καραμέλα" τα περί χρηματισμού ή άλλων τινών στον Πειραιά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όπως από εσάς ή οποιονδήποτε άλλον δεν εισέπραξα ποτέ χρήματα για τις υπηρεσίες που παρείχα στο συνδυασμό μας "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ", έτσι και τούτη τη φορά, η παραίτησή μου αποτελεί προϊόν ώριμης και συγκροτημένης σκέψης χωρίς κανένα αντάλλαγμα, με μόνο γνώμονα το καλό του Πειραιά"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ:

Θέλω να ενημερώσω τους φίλους και τις φίλες μου ότι μόλις απέστειλα στον Δήμαρχο Πειραιά ηλεκτρονικά την παραίτησή μου από τη θέση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θέλοντας να στείλω μήνυμα ενότητας και παράλληλα διαμαρτυρίας ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης:

"Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Ενόψει του δεύτερου γύρου των Δημοτικών Εκλογών στον Πειραιά και θέλοντας να στείλω μήνυμα ενότητας, συνοχής και ασφάλειας σε όλους τους Πειραιώτες, διαμαρτυρόμενος με το δικό μου τρόπο για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας τις τελευταίες μέρες, σας αποστέλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο Πειραιάς δεν μπορεί παρά να μας ενώνει και μόνο. Σε καμία των περιπτώσεων πάντως δε δύναται να αποτελεί αφορμή για τη δημιουργία κλίματος εμπόλεμης ζώνης.

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της Κυριακής, το στοίχημα για όσους ασχολούμαστε με τα κοινά του Πειραιά, είναι να διασφαλίσουμε την ενότητα των Πειραιωτών.

Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό είναι το διακύβευμα των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Και όσοι λειτουργούμε με γνώμονα το καλό της πόλης και μόνο, έχουμε χρέος να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ο καθένας με το δικό του τρόπο, προς την κατεύθυνση αυτή.

Παραμένοντας πιστός στις αξίες και αρχές με τις οποίες έχω μεγαλώσει, ύστερα από μια συνεπέστατη πορεία 3,5 ετών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά, αλλά και στο συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ", ιδίως κατά την παρούσα προεκλογική περίοδο, παρά τις όποιες διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα, για αρκετά από τα οποία ο χρόνος με δικαίωσε, θεωρώ ότι η παραίτησή μου από τη θέση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποτελεί μονόδρομο για εμένα, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας και παράλληλα ως μήνυμα ενότητας προς τον πειραϊκό λαό.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εκατοντάδες Πειραιώτες και Πειραιώτισσες που με εμπιστεύτηκαν για ακόμη μια φορά και να τους διαβεβαιώσω ότι όλες οι αποφάσεις που έλαβα και που θα λάβω στο μέλλον, θα έχουν πάντα σα σημείο αναφοράς το συμφέρον των Πειραιωτών και του Πειραιά μας, πέρα από κάθε ιδεολογική αντίληψη ή προσωπικό κόστος.

Υ.Γ.: Και επειδή κάποιοι έχουν κάνει "καραμέλα" τα περί χρηματισμού ή άλλων τινών στον Πειραιά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όπως από εσάς ή οποιονδήποτε άλλον δεν εισέπραξα ποτέ χρήματα για τις υπηρεσίες που παρείχα στο συνδυασμό μας "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ", έτσι και τούτη τη φορά, η παραίτησή μου αποτελεί προϊόν ώριμης και συγκροτημένης σκέψης χωρίς κανένα αντάλλαγμα, με μόνο γνώμονα το καλό του Πειραιά"...

Read more...

O συνδυασμός «Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο» απαντά στη βία,τις συκοφαντίες και τις ύβρεις

markomanifban1Ο συνδυασμός «Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο» με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρκόπουλο, καταγγέλει τα φαινόμενα βίας  και την όξυνση του προεκλογικού κλίματος...
Ανακοίνωση του συνδυασμού «Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο» σχετική με συκοφαντίες, ύβρεις, φήμες και βία.
Μετά τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, τις υποσχέσεις για ρουσφέτια και τις ανυπόστατες φήμες, τώρα δυστυχώς μαθαίνουμε και για περιστατικά βίας... Μάλιστα, από το συνδυασμό «Ενότητα για την Ανατροπή» καταγγέλλεται ότι, πέρα από τις βιαιοπραγίες, άγνωστο άτομο εκτόξευε εναντίον τους απειλές και φώναζε φασιστικά συνθήματα. Ελπίζουμε το άθλιο αυτό περιστατικό να είναι μεμονωμένο και να μην επαναληφθεί. Η βία και οι φασιστικές απειλές δεν έχουν καμία θέση στην Αυτοδιοίκηση, πόσο μάλλον στο Γαλάτσι μας.
Κάθε δημοκρατικός πολίτης καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς καμία δικαιολογία τέτοια φαινόμενα, από όπου κι αν προέρχονται.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να απομονώσουν όποιον επιχειρήσει να ξεφύγει έστω και φραστικά από τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Και κάτι ακόμα, γενικότερο: ευχόμαστε ο κ.Τσίρος να καταλάβει επιτέλους ότι η όξυνση του κλίματος δεν οδηγεί πουθενά, είναι επικίνδυνη και μόνο βλάπτει το Γαλάτσι μας.
Στη δημοτική παράταξη "Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο", προχωράμε όπως ξεκινήσαμε. Πιστοί στις κοινές μας αξίες. Με σεβασμό σε κάθε συμπολίτη μας. Χωρίς κομματικές δεσμεύσεις. Με το καλό του τόπου μας και των συμπολιτών μας –ιδίως όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη- να μπαίνει πάνω απ’ όλα και ιδίως πάνω από ψευδεπίγραφες διαφορές που δεν επιτρέπεται να μας διχάζουν στη σημερινή εποχή. Όλοι μαζί, στο δρόμο, για ένα καλύτερο Γαλάτσι.
Την Κυριακή, το Γαλάτσι μας αλλάζει σελίδα.
e-galatsi.gr

Read more...

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου Κουτσούμπας: Προκλητική η επιλεκτική προβολή υποψηφίων


Κουτσούμπας: Προκλητική η επιλεκτική προβολή υποψηφίων
Από τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Για τεχνητό κλίμα δικομματικής πόλωσης, exit poll «μαϊμού» και προκλητική προβολή συγκεκριμένων υποψήφιων έκανε λόγο ο γγ του ΚΚΕ στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου για τις ευρωεκλογές.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε προβολή συγκεκριμένων υποψηφίων, κυρίως Αθήνας και Αττικής, με εργαλείο «ένα exit poll- μαϊμού και με αναλυτές κάποιους επιστήμονες- αναλυτές, στην πραγματικότητα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι επιεικώς απαράδεκτο, δεν επιτρέπεται σε αναλυτές δημοσκόπους οι οποίοι υποτίθεται ότι κάνουν επιστημονική δουλειά, αυτό να υποτάσσεται στην κομματική προτίμηση και να γίνεται έτσι φτηνή, ψεύτικη προπαγάνδα. Φυσικά αυτή έχει πάντα κοντά ποδάρια» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στο «θετικό, ελπιδοφόρο αποτέλεσμα του ΚΚΕ στον α’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών» καθώς το κόμμα στις περιφερειακές κατέγραψε διπλάσια ποσοστά από το εκλογικό του αποτέλεσμα του Ιουνίου 2012, και στο ότι οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκονται στον δεύτερο γύρο σε Πάτρα, Ικαρία, Πετρούπολη και Χαϊδάρι.

Είπε ακόμα ότι για τη μία ψήφο με την οποία η Λαϊκή Συσπείρωση δεν πέρασε στον β’ γύρο στην Καισαριανή, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και ενστάσεις.

«Αυτό που χρειάζεται είναι η θετική αυτή αποτύπωση να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αυτή την Κυριακή πρώτα απ' όλα στην κάλπη των ευρωεκλογών, αλλά και στους τέσσερις δήμους όπου είμαστε στον δεύτερο γύρο» τόνισε.

Κάλεσε τον λαό να καταδικάσει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, και να γυρίσει την πλάτη στις πιέσεις και τα ψευτοδιλήμματα του «μικρότερου κακού», προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ και οι συνδυασμοί που υποστηρίζει, δεν μπαίνουν σε προεκλογικά παζάρια με τα κόμματα και τους συνδυασμούς που έχουν ευθύνη είτε από τη θέση την κυβερνητική είτε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Είπε ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα «μπορούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους, συμμετέχοντας στις εκλογές, με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο, όπως λευκό ή άκυρο σε περιφέρειες και δήμους, ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στους τέσσερις δήμους όπου είμαστε μέσα».

Επέκρινε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι αποκρύπτουν πως μέσα στην οικονομική κρίση υπήρξε κερδοφορία κλάδων και επιχειρήσεων, πως τα αντιλαϊκά μέτρα ήταν η προϋπόθεση για να ενισχυθεί η ανταγωνιστική θέση του κεφαλαίου και βιομηχανικών ομίλων που δραστηριοποιούνται μέσα και έξω από την Ελλάδα, πως η παραγωγικότητα σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης.

«Το ΚΚΕ με τρόπο κατηγορηματικό, δηλώνει ότι η διαφωνία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται στο αν θα λύνονται σταδιακά τα λαϊκά προβλήματα. Διαφωνούμε στην κατεύθυνση της πάλης, στη στρατηγική στόχευση, για το αν μπορεί να αλλάξει ο Μανωλιός κι όχι απλά να βάλει τα ρούχα του αλλιώς» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, εκ δεξιών και αριστερών, ότι βολεύεται με το να τα φορτώνει όλα στην ενδοτική μνημονιακή στάση της κυβέρνησης και με το να ρίχνει όλα τα κακά της ΕΕ μόνο στη Μέρκελ, αφήνοντας, έτσι στο απυρόβλητο όλο το ευρωενωσιακό μονοπωλιακό, ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα.

«Βολεύεται να συγκαλύπτει την πολιτική του, που είναι πολιτική μέσα στα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας έθεσε ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει με την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, με την ενέργεια ή την αμυντική βιομηχανία όπου η ΕΕ δεν επιτρέπει τις κρατικές επιδοτήσεις όχι ως μνημονιακή απαγόρευση, αλλά ως όρο που περιλαμβάνεται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ «που ψηφίστηκε και από τις βασικές δυνάμεις του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ».

«Να μας πει (ο ΣΥΡΙΖΑ) πώς θα κάνει κρατικές βιομηχανικές επενδύσεις αν αυτές δεν είναι στους επιλέξιμους στόχους από την ΕΕ, στους οποίους πάντα κατευθύνονται και τα κοινοτικά και τα εθνικά κρατικά κονδύλια», πρόσθεσε.

Είπε ότι «και η ΝΔ δρομολογεί τέτοιες επενδύσεις που βέβαια έχουν καθαρό ταξικό χαρακτήρα, τι συμφέρει δηλαδή το κεφάλαιο, μέσα στην Ευρώπη» προσθέτοντας «εκεί θα διοχετεύονται τα κονδύλια».

Κάλεσε επίσης τον λαό σε επαγρύπνηση όταν βλέπει, την ανακίνηση υπαρκτών ή ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων από ΕΕ- ΗΠΑ, αλλά και τις κινήσεις διάφορων κομμάτων στην Ελλάδα που «τσαλαβουτούν» στον εθνικισμό της μιας ή της άλλης πλευράς. Επισήμανε τα όσα συνέβησαν με τις υποψηφιότητες Σουλεϊμάν και Αχμέτ Κουρτ του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, ή τις απόψεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του για το «ενιαίο τουρκικό πράγμα» και έκανε λόγο για επικίνδυνα παιχνίδια που στόχο έχουν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους. Τόνισε ότι για το ΚΚΕ τα σύνορα είναι αδιαπραγμάτευτα.

Τέλος, σύντομες παρεμβάσεις στη διακαναλική συνέντευξη πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μιχάλης Μιχαήλ, Βασίλης Νικάκης, Νατάσα Παναγιωτάρα, Δημήτρης Βιτάλης, Νίκος Αγγέλου και Γιάννης Ντουνιαδάκης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η μάχη της πλατείας Με ομιλία στο Σύνταγμα κλείνει την προεκλογική εκστρατεία ο Αντ.Σαμαράς


 

Αθήνα
Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, αναμένεται να εξαπολύσει ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα στις 19:00 απόψε, Παρασκευή.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, προκειμένου να μεταδοθεί η εικόνα δυναμικής της ΝΔ. Στη συγκέντρωση αναμένεται να παραβρεθούν όλοι οι βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, σε μια ένδειξη ενότητας εν όψει της μάχης της Κυριακής.

Τα στελέχη της Συγγρού επιθυμούν η συγκέντρωση στο Σύνταγμα να είναι μια «απάντηση» στην ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ χθες στην Ομόνοια.

Χθες, από τα Ιωάννινα, ο πρωθυπουργός, κλιμακώνοντας την προεκλογική αντιπαράθεση, τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα. Είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί. Αυτό το ατύχημα πρέπει να το εμποδίσουμε όλοι την Κυριακή».

«Βρισκόμαστε μόλις δύο μέρες πριν από τις εκλογές και θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος: κανείς δεν μπορεί να δηλώνει ανυποψίαστος για το τι μπορεί να συμβεί. Ο κ. Τσίπρας, ενεργώντας ανεύθυνα και επικίνδυνα, ανακήρυξε τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, πάση θυσία» είπε ο πρωθυπουργός.
Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, ο κ. Σαμαράς είπε: «Ξέρω ότι παρά τις πικρίες και τις στενοχώριες που έχετε, στο βάθος της ψυχής σας γνωρίζετε πως έδωσα και δίνω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου για να ορθοποδήσει οριστικά η πατρίδα μας. Να μη ξαναγυρίσει ποτέ στον εφιάλτη που ζήσαμε.

»Ξέρω πως αυτόν τον αγώνα τον αναγνωρίζετε όλοι. Και σας χρωστάω γι' αυτό. Όπως και ότι όλοι βλέπετε πως βήμα-βήμα πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Και δεν πάνε χαμένες οι θυσίες σας. Ξέρω, ακόμα, πως μέσα σας καταλαβαίνετε πως δεν είχαμε άλλο δρόμο να βαδίσουμε παρά μόνον αυτόν: τη δύσκολη ανηφοριά. Μακάρι να μπορούσα να σας οδηγήσω από ευκολότερους δρόμους. Ποιος δεν θα το ήθελε. Όμως δεν υπήρχε άλλη επιλογή και το ξέρετε».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο Σοϊμπλε βγαίνει τώρα και απο πάνω

Ο Σοϊμπλε βγαίνει τώρα και απο πάνω
Τριγμούς προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε ερωτήματα αναφορικά με τις αποκαλύψεις των Financial Times για το τι έγινε πριν και μετά τις Κάννες.
Επειτα από τις «φωτιές» που άναψαν τα λόγια του πως πριν από το δημοψήφισμα Ελληνας πολιτικός του τόνιζε πως θα ήταν καλύτερο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών, έδωσε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε.
Στο κείμενο των δηλώσεών του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτηρίζει «ανεύθυνο» τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που τον ήθελαν να πρωτοστάτησε στην προώθηση το 2012 της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και σχετικώς με το εάν η γερμανική κυβέρνηση διαθέτει ένα σχέδιο Β για την περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες Ευρωεκλογές ο κ. Σόιμπλε απάντησε « Αυτή είναι απόφαση του ελληνικού λαού και, εάν αποφασίσει να σηκώσει τα βάρη, εμείς θα τους στηρίξουμε σε αυτό. Και μετά, υπήρχε στην Ελλάδα μια συζήτηση για έξοδο από το ευρώ. Αναφέρατε έναν πολιτικό, για του οποίου το δημοκρατικό αίσθημα ευθύνης έχω αμφιβολίες. Αλλά δεν είναι δική μου δουλειά σήμερα να μιλήσω γι αυτό. Αυτοί λένε ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να φύγει κανείς από το ευρώ. Αυτό υπάρχει και στην Ιταλία».
Επίθεση και κατά του Γιώργου Παπανδρέου
Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έδειξε την σαφή ενόχλησή του για τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας τονίζοντας με νόημα: « Μετά υπήρχε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να διεξάγει ένα δημοψήφισμα: Να βγούμε ή όχι».
Αναλυτικά η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας:
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση σχετικώς με δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τα πρόσφατα δημοσιεύματα των Financial Times, τοποθετήθηκε ως εξής:
Ο κ. Σόιμπλε ερωτήθηκε σχετικώς με «δημοσιεύματα που τον ήθελαν να πρωτοστάτησε στην προώθηση το 2012 της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» και σχετικώς με το εάν η γερμανική κυβέρνηση διαθέτει ένα σχέδιο Β για την περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες Ευρωεκλογές.
«Ο υπουργός Οικονομικών απηύθυνε επανειλημμένα έκκληση σε εκείνη τη χρονική περίοδο στη γερμανική Βουλή και αλλού ότι πρέπει να έχουμε λίγη κατανόηση για τη δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων, οι οποίοι χρειάστηκε να υποφέρουν από τις παραλείψεις δεκαετιών των δικών τους ελίτ και για το ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να βαδίσουν έναν δύσκολο δρόμο, στον οποίο πρέπει να τους βοηθήσουμε. Και μετά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πάντα έλεγε ότι είναι απόφαση της Ελλάδας, εάν θέλει να σηκώσει αυτά τα βάρη, ή εάν δε το θέλει. Αυτή είναι απόφαση του ελληνικού λαού και, εάν αποφασίσει να σηκώσει τα βάρη, εμείς θα τους στηρίξουμε σε αυτό. Και μετά, υπήρχε στην Ελλάδα μια συζήτηση για έξοδο από το ευρώ. Αναφέρατε έναν πολιτικό, για του οποίου το δημοκρατικό αίσθημα ευθύνης έχω αμφιβολίες. Αλλά δεν είναι δική μου δουλειά σήμερα να μιλήσω γι αυτό. Αυτοί λένε ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να φύγει κανείς από το ευρώ. Αυτό υπάρχει και στην Ιταλία, à la bonheur (Ζήτω!). Μετά υπήρχε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να διεξάγει ένα δημοψήφισμα: Να βγούμε ή όχι.
Πιστεύετε ότι η διοίκηση ενός δημοκρατικού κράτους δικαίου δεν κάνει σκέψεις για το τι θα κάναμε εάν τύχαινε κάτι που δεν θέλουμε; Από αυτό μπορείτε τώρα να κάνετε ένα σχέδιο C, Y, ή Z. Αυτά είναι ανοησίες. Αυτός ο τρόπος εικασίας είναι απλώς μη σοβαρός. Εμείς δεχτήκαμε μεγάλη κριτική ότι δεν είχαμε σχέδιο για την επανένωση (ενν. της Γερμανίας). Έρχονταν οι έξυπνοι από παντού και έλεγαν: «Γιατί δεν τα είχατε όλα αυτά στο συρτάρι;».
Στο ίδιο πλαίσιο, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που ήθελαν τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ να του αποδίδει πρόθεση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: «Κατά τα άλλα, γίνεται αναφορά στον αξιότιμο πρώην συνάδελφό μου Τίμοθι Γκάιτνερ. Αυτός ρητά δεν το είπε αυτό. Το διάβασα επακριβώς και το έλεγξα. Εάν μεταφέρετε κάτι, τότε τουλάχιστον να το μεταφέρετε σωστά».
Κατέληξε δε επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο: «Η κατάσταση εξελίχθηκε καλύτερα από ό,τι όλοι υποθέταμε - και στις υποθέσεις τις οποίες έβαλαν ως βάση το ΔΝΤ και η τρόικα όταν συνέτασσαν το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Γι αυτό παραμένουμε σε αυτό. Είναι όμως η απόφαση κάθε δημοκρατικού κυρίαρχου».
http://egiakoumis.com/

Read more...

"Πράσινο φως" για το νέο ΕΣΠΑ. Πού θα πάνε τα 26 δισ. ευρώ

Εγκρίθηκε το νέο ΕΣΠΑ από την ΕΕ. Αρχίζουν οι προκηρύξεις των νέων προγραμμάτων, δήλωσε ο Κ.Χατζηδάκης
Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για ανέργους, αντιμετώπιση της φτώχειας, δημιουργία επιχειρήσεων κ.α. θα προκηρυχθούν μέσα στο 2014, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ανακοινώνοντας την έγκριση του ελληνικού προγράμματος για την περίοδο 2014-2020 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το ελληνικό ΕΣΠΑ είναι το τρίτο πρόγραμμα μεταξύ των «28» που εγκρίνει η Κομισιόν (μετά της Δανίας και της Γερμανίας), γεγονός που όπως σημείωσε ο υπουργός είναι αποτέλεσμα αφενός της έγκαιρης προετοιμασίας, που ξεκίνησε ενάμιση χρόνο πριν και αφετέρου της καλής συνεργασίας και διαβούλευσης με τις 13 περιφέρειες, τα υπουργεία και τις υπηρεσίες της ΕΕ.
Η έγκριση του προγράμματος, συνολικού ύψους 26 δισ. ευρώ δίνει το "πράσινο φως" για την έναρξη των προκηρύξεων οι οποίες μέσα στη χρονιά, όπως ανακοινώθηκε, θα αφορούν:
-Απασχόληση-εκπαίδευση-κατάρτιση νέων.
-Ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων (μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ, κ.α.)
-Αντιμετώπιση της φτώχειας
-Υποστήριξη ανέργων για δημιουργία επιχειρήσεων
-Επιταγές (vouchers) για πρόσληψη νέων ανέργων
-Απασχόληση ανέργων σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας
-Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών (συνέχιση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον).
«Οι δράσεις θα ακολουθήσουν αμέσως, χωρίς τις καθυστερήσεις που είχαμε σε όλα τα προηγούμενα προγράμματα», τόνισε ο υπουργός.
Τα προγράμματα για κοινωνικού χαρακτήρα (για την ανεργία, τη φτώχεια, κλπ.) θα είναι εμπροσθοβαρή, δηλαδή το μεγαλύτερο τμήμα των κονδυλίων θα διοχετευθεί στην κοινωνία κατά τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του προγράμματος οπότε τα κοινωνικά προβλήματα είναι περισσότερο οξυμένα λόγω της κρίσης.
Θα ακολουθήσει η επίσημη υποβολή στην ΕΕ για έγκριση των επιμέρους επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Τα βασικά χαρακτηριστικά των επιχειρησιακών προγραμμάτων και οι δράσεις που θα ενισχυθούν έχουν ως εξής:
1. «Επιχειρηματικότητα - Ανταγωνιστικότητα - Καινοτομία».
Προϋπολογισμός: 4,55 δισ. ευρώ
Το μεγαλύτερο πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ, απορροφά το 25 % των πόρων.
 -9 τομείς προτεραιότητας που προέκυψαν από μελέτες του ΙΟΒΕ, του ΚΕΠΕ και της McKinsey: Τουρισμός, Αγροδιατροφικός τομέας, Logistics, Περιβαλλοντική Βιομηχανία, Φάρμακα-Υγεία, Παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Δημιουργικές Βιομηχανίες και πολιτισμός.
Ενισχύσεις για: εξαγωγικές επιχειρήσεις, πιστοποίηση (branding) αγροδιατροφικών προϊόντων, νέες επιχειρήσεις από νέους-γυναίκες, τουριστική προβολή, εξοικονόμηση ενέργειας, ανακύκλωση - αξιοποίηση αποβλήτων, καινοτομία
2. «Μεταρρύθμιση του Δημοσίου»
Προϋπολογισμός: 0,5 δισ. ευρώ
Δράσεις: Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες, εκσυγχρονισμός της δικαιοσύνης, αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού, αναβάθμιση ΟΤΑ Α' και Β΄ Βαθμού, Αναδιοργάνωση δομών και λειτουργίας, Δράσεις διαχείρισης της μετανάστευσης, Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών Υγείας
3. «Περιβάλλον-Μεταφορές»
Προϋπολογισμός: 4,2 δισ. ευρώ
Δράσεις: Ολοκλήρωση Διευρωπαϊκού οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Έργα αεροδρομίων, λιμενικά έργα, Διαχείριση αποβλήτων, Νέες υποδομές αλλά και ολοκλήρωση έργων του προηγούμενου ΕΣΠΑ
4.«Εκπαίδευση-Κατάρτιση-Απασχόληση»
Προϋπολογισμός: 2,5 δισ. ευρώ
Αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του ΕΚΤ στο ΕΣΠΑ από 25% σε 31%
Δράσεις: Κατάρτιση-βελτίωση δεξιοτήτων, Κουπόνια ανέργων, Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Εκσυγχρονισμός ΟΑΕΔ, Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για νέους, γυναίκες , μακροχρόνια άνεργους, Καινοτόμα προγράμματα για την ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, Σύνδεση της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης με την αγορά εργασίας, Μείωση πρόωρης εγκατάλειψης σχολείου, Απασχόληση νέων
5. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Προϋπολογισμός: 5,2 δισ. ευρώ εκ των οποίων 1,5 δισ. ευρώ μέσω ΠΕΠ
-Επενδύσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας του αγροδιατροφικού συστήματος και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων
-στήριξη των παραγωγών προϊόντων με συγκριτικό πλεονέκτημα και εξαγωγικό χαρακτήρα,
-στήριξη επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορία αγροτικών προϊόντων
-στήριξη των νέων γεωργών για τη δημιουργία βιώσιμων γεωργικών εκμεταλλεύσεων
-διαφοροποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο,
-υποστήριξη πιλοτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, προϊόντων και τεχνολογιών στον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων
6. Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας
Προϋπολογισμός (εκτιμώμενο ποσό) 333 εκατ. ευρώ
-επενδύσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στο σύνολο των κλάδων του τομέα (αλιεία, υδατοκαλλιέργειες, εμπόριο και μεταποίηση),
-Ενίσχυση των υδατοκαλλιεργειών για την παραγωγή ειδών με εμπορική αξία
-Προώθηση της καινοτομίας σε όλη την αλυσίδα αξίας του τομέα της αλιείας
-Βελτίωση της οργάνωσης των αγορών προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.
Δεκατρία Περιφερειακά Επιχειρησιακά
Προϋπολογισμός: 6,75 δισ. ευρώ
Αύξηση του ποσοστού των ΠΕΠ στο συνολικό πρόγραμμα από 22% στο 35%.
-Ξεχωριστό πρόγραμμα για κάθε Περιφέρεια (ΠΕΠ) ΜΟΝΟ για ΕΤΠΑ και ΕΚΤ
-Όλες οι Περιφέρειες θα διαχειριστούν περισσότερους πόρους σε σχέση με το σημερινό πρόγραμμα
-Έμφαση σε αναπτυξιακά έργα αλλά και επιχειρηματικότητα, κοινωνικές δράσεις
-Πολυτομεακά και πολυταμειακά προγράμματα
πηγή φωτογραφίας:  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
http://news247.gr/

Read more...

Στις 23:00 της Κυριακής η πρώτη κατανομή εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο...


 Στις 23:00 της Κυριακής η πρώτη κατανομή εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο
Στις 23:00 της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την πρώτη κατανομή των εδρών της Ευρωβουλής ανά πολιτική ομάδα, η οποία θα βασίζεται σε...
εκτιμήσεις και σε exit polls.

Ωστόσο, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ΕΚ, τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν τη 1:00 (ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας.

Οι εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων θα καθυστερήσουν διότι, όπως εξήγησε η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ, οι κάλπες δεν κλείνουν την ίδια ώρα σε όλες τις χώρες, π. στην Ιταλία οι κάλπες κλείνουν την Κυριακή στις 23:00.

Μόνο 17 κράτη-μέλη θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των exit- polls γύρω στις 19:00 (ώρα Ελλάδος): Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία και ίσως η Ουγγαρία.

Read more...

Σταματούν τη συμβολική κατάληψη Απορρίφθηκε από τον ΑΠ η πρώτη αίτηση του ΥΠΟΙΚ για τις καθαρίστριες


Απορρίφθηκε από τον ΑΠ η πρώτη αίτηση του ΥΠΟΙΚ για τις καθαρίστριες
Από τις κινητοποιήσεις των καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η προσφυγή του υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την προσωρινή επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών στις υπηρεσίες του υπουργείου.

Χθες, Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσης και την αναστολή της ισχύος της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου που είχε κρίνει παράνομες τις απολύσεις των καθαριστριών.

Η απόρριψη της αίτησης από τον Άρειο Πάγο σημαίνει ουσιαστικά την άμεσα επαναπρόσληψη των καθαριστριών έως τις 10 Ιουνίου, οπότε και θα εκδικαστεί η αίτηση αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών.

Οι καθαρίστριες σταμάτησαν τη συμβολική κατάληψη στην είσοδο του ΥΠΟΙΚ και δηλώνουν ότι θα συνεχίζουν την κινητοποίηση έξω από το υπουργείο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στη δημοσκόπηση της GPO...



Οριακό και στα όρια του στατιστικού λάθους είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια μονάδα έναντι της ΝΔ για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για το....
newpost.gr.
Όπως όλα δείχνουν το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να υπάρχει θρίλερ καθώς η εκλογική μάχη εξελίσσεται σε ντέρμπι, ωστόσο δεν αναμένεται να δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις όπως εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας καθώς το άθροισμα των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΕΛΙΑ) είναι 29,2% και ξεπερνά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ (23,2%).
Επιπλέον η «Ελιά» με το ποσοστό της το οποίο φαίνεται να είναι ανεβασμένο σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει από αυτό το ποσοστό εσωκομματικά προβλήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κυβερνητική σταθερότητα.
Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση: 















 newpost.gr

Read more...

Ο Μαυρογιαλούρος του Πειραιά ζήτησε 1.000.000 ευρώ...



... από τον Μιχελάκα.
Άδειασε τα ταμεία του Δήμου και ήθελε και ... δανεικά!...

parapolitika.gr 

Ο "μεγάλος νοικοκύρης" του Δήμου Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, με το έγγραφο που φέρνει σήμερα στο φώς της δημοσιότητας το mellon.gr και έχει την υπογραφή του, αποδεικνύει μόνος του ,ότι έχει βουλιάξει τα Οικονομικά του Δήμου Πειραιά.
Με ...
το έγγραφο 822/13-5-2014, λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της πρώτης Κυριακής ,ζήτησε από τον Υπουργό Γιάννη Μιχελάκη "1.000.000 euro" ως προκαταβολή από ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) για να πληρώσει υποχρεώσεις.... του Δήμου(και για να ικανοποιήσει τα ρουσφέτια του) για τους μήνες Μάϊο,-Ιούνιο 2014.

Εκτός όμως της οικονομικής διάλυσης του Δήμου ,ο Μιχαλολιάκος υποθηκεύει τα οικονομικά του Δήμου, γιά τον επόμενο Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, ο οποίος θα λάβει ποσό από ΚΑΠ κατά 1.000.000 euro λιγότερο. Αυτόν λοιπόν τον δήμαρχο τον ανεκδιήγητο σε όλα, Βασίλη Μιχαλολιάκο, θα τον ψηφίσετε αυτή την Κυριακή, για να διαλύσει αυτός και το σόϊ του, ότι άντεξε στην λαίλαπα τους στον Δήμο Πειραιά;

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μιχαλολιάκος, προσπαθεί το τελευταίο διάστημα (και εν μέσω της προεκλογικής περιόδου) να αποσπάσει χρήματα από το κράτος, για να ενισχύσει την θέση του, απέναντι στην υποψηφιότητα Μώραλη. Λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του τελευταίου, ο απερχόμενος δήμαρχος, είχε πάει στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας στήριξη από τον πρωθυπουργός. Ως σύγχρονος Μαυρογιαλούρος, έβαλε όπως ισχυρίζεται τον Αντώνη Σαμαρά, στην διαδικασία να τηλεφωνεί στους υπουργούς, ζητώντας τους, να τον βοηθήσουν. Οι υπουργοί που δέχθηκαν τηλέφωνο ήταν οι Μιχελάκης και Σταικούρας. Ευτυχώς, όμως, που στην κυβέρνηση έχουν πάρει χαμπάρι τι θα γίνει στον Πειραιά, και "γράφουν" εκεί που δεν πιάνει μελάνι τον γίγαντα Μιχαλολιάκο.

(Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσιο το σχετικό έγγραφο)


Read more...

Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στο 3,4%...


Alco: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ -Στις 3,4 μονάδες η διαφορά
Στις 3,4 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Αlco, ενώ η Χρυσή Αυγή καταγράφεται ως...
τρίτο κομμα. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,2%, η Νέα Δημοκρατία 20,8%, η Χρυσή Αυγή 7,7% και ακολουθεί το Ποτάμι με 5,8% και η Ελιά με 5,3%. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 12,4%.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Αlco που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει απώλεια της τάξης του 1,2% από την αντίστοιχη έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ η Χρυσή Αυγή φαίνεται να ενισχύεται χωρίς να μπορεί αυτή τη στιγμή να αποκλειστεί το σενάριο να έχει διψήφιο ποσοστό.

Συμφόρηση παρατηρείται στην τέταρτη θέση με το Ποτάμι να αγγίζει το 5,8% και την Ελιά το 5,3%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με τάσεις σταθεροποίησης στο 4,8%. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες υποχωρούν στο  3,3%, ενώ  η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει 1,8% και κινδυνεύει να μην εκλέξει ευρωβουλευτή.


Read more...

Κουβέλης: «Βλέπω να έρχονται νέα μέτρα» ...


Κουβέλης: Είμαι βέβαιος ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στην Ευρωβουλή
Είμαι βέβαιος ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στην Ευρωβουλή...
Τη βεβαιότητά του ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στην Ευρωβουλή εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης.

«Δεν είμαι υπεραισιόδοξος» δήλωσε στον...
Βήμα 99,5, τονίζοντας ότι αυτό εκλαμβάνει από τις συναντήσεις και τις επαφές που έχει με τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες μεταβολές στον εκλογικό χάρτη μετά τις εκλογές της Κυριακής.

«Βλέπω να έρχονται νέα μέτρα και τότε θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η χώρα το 2014 να πορευτεί προς τις κάλπες» τόνισε.

Σχολιάζοντας την πτώση των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ένα μέρος των πολιτών πιστεύει ότι θα έπρεπε το κόμμα του να μείνει στην κυβέρνηση. «Ίσως φταίμε κι εμείς γιατί δεν εξηγήσαμε στον κατάλληλο χρόνο γιατί φύγαμε» είπε.

«Θεωρώ ότι το 2012 ορθά πράξαμε όταν δώσαμε κυβερνητική λύση, καθώς η χώρα ήταν με το ένα πόδι έξω από την Ευρωζώνη» είπε και πρόσθεσε: «Η προγραμματική συμφωνία, ωστόσο, δεν τηρήθηκε και έτσι αποχωρήσαμε. Δεν επέλεξα να έχω διακοσμητικό ρόλο».

Ο κ. Κουβέλης απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυβέρνηση, αλλά και συνεργασίας με τον «σημερινό» ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι πολιτική εκκρεμούς. Δεν έχει σαφήνεια στις θέσεις του και αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους» τόνισε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «υποσχεσιολογία» και «αντιφάσεις».

Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει με προοδευτικό περιεχόμενο και να βρει ενιαία πολιτκή έκφραση. «Ή θα υπάρξει ως προοδευτική Κεντροαριστερά ή δεν θα υπάρξει καθόλου και θα πάρω τις ανάλογες πρωτοβουλίες» είπε.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που υπάρχει με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι «κανείς δεν μπορεί να κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή, ούτε να κάνει νεύματα». Είπε ότι κανείς πλέον δεν είναι ανυποψίαστος για το τι είναι η Χρυσή Αυγή και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Προφανέστατα δεν θέλουμε αυτές τις ψήφους. Το λέμε αυτό κατηγορηματικά».

Read more...