Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΚΟΥΒΕΛΗΣ Ο…ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΑ 80 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΚΙΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ)! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ (ΒΙΝΤΕΟ)


kouvelis1
Απαντήστε κ.  Κουβέλη, εσείς που υπογράψατε τους σφαγιασμούς σε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα! Έχετε ή δεν έχετε 80 ακίνητα στο όνομά σας  και γιατί τα γράψατε στο ΚΙΣ; Για να μην φορολογείστε; Και ο λαός είναι το κορόΙδο να το σφάζετε σαν το αρνί στο γόνατο;
Την ίδια ερώτηση έχει υποβάλει και η “Ελεύθερη Ώρα” εδώ και μία εβδομάδα αλλά ο κ. Κουβέλης δεν έχει δώσει καμία απάντηση.
Αντίστοιχα, το knossopolis.com αναφέρει για το ίδιο θέμα:
Ο Φώτης Κουβέλης, δικηγόρος, πολιτευτής της αριστεράς και αρχηγός του κόμματος “Δημοκρατικής Αριστεράς” έχει 80 ακίνητα και σχέσεις με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.
Όλα αυτά δημιουργούν 5 βασικές αντιφάσεις:
Αντίφαση 1η: “Δημοκρατική Αριστερά”… ο κομμουνισμός είναι ένα εντελώς ολοκληρωτικό καθεστώς όπως είδαμε στην πράξη σε Σοβιετική Ένωση, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία κτλ πόσο δημοκρατικό λοιπόν μπορεί να είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς;;;;
Αντίφαση 2η: Πόσο προλετάριος μπορεί να λογιστεί κάποιος που έχει 80 ακίνητα;
Αντίφαση 3η: Ο κομμουνισμός μιλάει για ισότητα και κοινοκτημοσύνη… πως συνάδουν κοινοκτημοσύνη και 80 ακίνητα; εκτός και αν ο κάθε εργάτης-προλετάριος έχει 80 ακίνητα και δεν το γνωρίζουμε…
Αντίφαση 4η: Ο κομμουνισμός μιλάει για αλληλεγγύη μεταξύ προλετάριων του κόσμου, ερωτάται λοιπόν ο Κουβέλης, στα 80 ακίνητα, τα οποία δεν έχει μοιράσει ως ορίζει η κοινοκτημοσύνη, πόσους αλλοδαπούς φιλοξενεί;;;
Αντίφαση 5η: όπως μας ενημερώνει ο Σπύρος Χατζάρας έχει σχέσεις με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, πως ένας προλετάριος έχει σχέσεις με τους ιδιοκτήτες των Τραπεζών τους οποίους υποτίθεται πολεμά;
Δείτε το βίντεο:

Read more...

Βενιζέλος: Μη τολμήσετε!...


Πληροφορίες φέρουν μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων να ετοιμάζονται να βγάλουν δελτίο ως νέα ΕΡΤ εκτός Ραδιομεγάρου, από άγνωστο σημείο...

Οι πληροφορίες αυτές εξόργισαν τον Βενιζέλο, ο οποίος πριν από λίγο απάντησε με σκληρή ανακοίνωση.

Και ...

συγκεκριμένα:

Προσβάλλουν την Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής  σταθερότητας όσοι διακινούν αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώς ανεφάρμοστα σενάρια  δήθεν «συμμόρφωσης» στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ για την άμεση  επανάληψη των εκπομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα  είναι να βρεθούν κουτοπόνηροι -και παράνομοι- τρόποι εικονικής συμμόρφωσης  στην διαταγή του ΣτΕ. Το θέμα όμως είναι ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου και η διασφάλιση των προϋποθέσεων ύπαρξης της κυβέρνησης συνεργασίας. Οποίος κάνει ότι  δεν το καταλαβαίνει αυτό, αναλαμβάνει πολύ βαριά ευθύνη...

Read more...

Ομιλία του Δ.Κουτσούμπα Δεν διαφωνούν με τις απολύσεις, αλλά με τον τρόπο, λέει το ΚΚΕ για την ΕΡΤ


Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που δήθεν κλαίγεται για το 1,5 εκ. των ανέργων και προσπαθεί να καθησυχάσει ότι η ανεργία φρενάρει, την ίδια στιγμή που καλλιεργεί ελπίδες στους άνεργους ότι κάτι καλύτερο έχουν να περιμένουν από την πολυπόθητη ανάπτυξη, προχωρά με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του στόχου για 2000 και πλέον απολύσεις δημοσίων υπάλληλων, μέσα στον Ιούνη» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στην Ελευσίνα.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με ευθύνη και των κομμάτων που συγκυβερνούν ή την στηρίζουν όπως η Χρυσή Αυγή, είναι αποφασισμένη. Και γι' αυτό και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να προχωρούν σε απολύσεις πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Μη σας ξεγελούν οι ελιγμοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν διαφωνούν με τις απολύσεις αλλά με τον τρόπο που θα γίνουν αυτές» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Η προσπάθεια να στηθεί προεκλογικό σκηνικό νέου διπολισμού (με ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ), που πυροδότησε η κυβέρνηση της ΝΔ με το συγκεκριμένο τρόπο κλεισίματος της ΕΡΤ, ανεξάρτητα από δυσκολίες στην υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού, λόγω της δικής μας παρέμβασης, λόγω των ελιγμών των κομμάτων της συγκυβέρνησης δείχνει και το ποια πρέπει να είναι η ουσιαστική κατεύθυνση της πάλης, της διεξόδου» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «από τη μια πλευρά βρίσκονται οι εργάτες, μισθωτοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι, κι από την άλλη είναι τα μονοπώλια και το αστικό κράτος τους».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να γυρίσει την πλάτη στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ καθώς και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α «μαζί με τις κάθε είδους συνιστώσες , εντός και εκτός συνασπισμού», κάλεσε τον λαό να τσακίσει τον ναζισμό και να απομονώσει τα «τσιράκια του συστήματος, τους χρυσαυγίτες φασίστες» και ταυτόχρονα κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι στην ΕΡΤ η συγκυβέρνηση προσπαθεί να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους βάζοντας σε ένα τσουβάλι: χαμηλόμισθους δημοσιογράφους, κακοπληρωμένους τεχνικούς και άλλο προσωπικό που κάνει το καθημερινό χαμαλίκι της δουλειάς και καλοπληρωμένους- χρυσοπληρωμένους αστέρες και τα κάθε είδους λαμόγια που η πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων εξέθρεψαν σε όλο το δημόσιο τομέα».

Πρόσθεσε δε ότι αυτή η επιχείρηση «πάει να φορτώσει στους εργαζόμενους όλα τα κακά της κρατικής τηλεόρασης βγάζοντας λάδι διαχρονικά τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες κυβερνήσεις συνεργασίας και τα κόμματα, όπως αυτό της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που συνέβαλαν σημαντικά στην ύπαρξη αυτού του πελατειακού άρρωστου δημόσιου, του καπιταλιστικού δημόσιου τομέα, χωρίς να έχουν βγάλει ούτε και σήμερα ακόμα ουσιαστικά συμπεράσματα».
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην λογική της «ανταγωνιστικής ΕΡΤ» διόριζαν διοικήσεις, τοποθετούσαν διευθυντές και αξιοποιούσαν την δημόσια Ραδιοτηλεόραση για την κυβερνητική προπαγάνδα και την προβολή του κυβερνητικού έργου τονίζοντας πως «δεν θα μπορούσε να ‘ταν αλλιώς αφού η ΕΡΤ, ήταν, είναι και θα είναι, όσο η εξουσία είναι στα χέρια των μονοπωλίων, αναπόσπαστο κομμάτι του κράτους τους».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Διάλειμμα στις συζητήσεις έως τον Ιούλιο «Όλα τα θέματα» τέθηκαν στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα


  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Μακρά συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ). Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα υπάρξει ένα διάλειμμα στις συζητήσεις, με την τρόικα να αναχωρεί για το εξωτερικό, πιθανότατα μετά το Eurogroup την προσεχή Πέμπτη, και να επανέρχεται στις αρχές Ιουλίου.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη συνάντηση Σαμαρά-τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι στη συζήτηση «τέθηκαν όλα τα θέματα», αλλά όχι εκείνο της ΕΡΤ. «Υπήρξε σημαντική πρόοδος. Βέβαια δεν έχουμε τελειώσει, γιατί έχουμε Eurogroup και θα πάω και εγώ και η τρόικα και θα επιστρέψουν» είπε ο κ. Στουρνάρας.
Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΕΡΤ ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να απαντήσει και παρέπεμψε στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη. «Θα τα πούμε αύριο» είπε χαρακτηριστικά.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ήταν προγραμματισμένη, αντίθετα από την αιφνιδιαστική σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συνάντηση η τρόικα ενημερώθηκε και για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με την ΕΡΤ και για το τι θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα με την αναδιοργάνωση του φορέα και ειδικά με το προσωπικό του.

Σε συνέχεια των συσκέψεων του Σαββάτου και της Κυριακής εξετάσθηκε εκ νέου τόσο το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων, όσο και το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση. Tο οικονομικό επιτελείο παρουσίασε επίσης στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την εξέλιξη των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, αλλά και των δαπανών στα ασφαλιστικά ταμεία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πάγκαλος: Ο Βενιζέλος πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 40% στο 5%...




Δεν γουστάρω που είμαι στο κόμμα του..
Σφοδρή "επίθεση" εξαπέλυσε κατά του Ευ. Βενιζέλου,  ο Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ενώ δεν γλίτωσε από τα "πυρά" του -για ακόμη μια φορά- ούτε ο
Αλ. Τσίπρας.

Ο...
Πάγκαλος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι πήγε το κόμμα από το 40% στο 5%, ενώ στη συνέχεια αποκάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «κάφρο» και «αγράμματο».

«Μεταξύ του success και του story, έβαλε ένα "του". Του κ. Σαμαρά, δηλαδή. Τώρα, αυτά είναι αγγλικά; Δεν είναι καν ελληνικά. Κάφρος είναι ο άνθρωπος και αγράμματος. Και όσοι μιλάνε ξένες γλώσσες, να προσέχουν. Διότι και ο κ. Βενιζέλος εκεί που ήταν (στο Παρίσι), είπε "la termination violante". Δεν υπάρχει αυτό στα γαλλικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάγκαλος συνέχισε την επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Ο κ. Βενιζέλος είναι ο γνωστός άνθρωπος του Ζαππείου που είπε ψηφίστε εμένα και όχι τον Παπανδρέου. Συνέχισε την υπονόμευσή του, του βγήκε και έγινε αρχηγός του όλου ΠΑΣΟΚ, όπως έλεγε και το πήγε από το 40% στο 5%».

Ερωτηθείς για το τι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές απάντησε: «Δεν ξέρω τι θα κάνω! Πραγματικά δεν ξέρω... Τώρα, όμως, βρίσκομαι σε ένα κόμμα του 5% και δεν γουστάρω. Δεν το γουστάρω! Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν μου αρέσει. Εγώ θέλω να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, αλλά πρέπει να με αφήσει».

Read more...

Για το 66% της εταιρείας Βελτιωμένη προσφορά 400 εκατ. ευρώ κατέθεσε η Socar για τη ΔΕΣΦΑ


Εγκαταστάσεις της ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα
Εγκαταστάσεις της ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Βελτιωμένη προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ εμφανίζεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να υπέβαλε στο ΤΑΙΠΕΔ η αζέρικη εταιρεία Socar για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Και τούτο ενώ ως ελάχιστο τίμημα για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ είχε κοστολογηθεί από την εταιρεία η οποία διεξήγαγε την αποτίμηση του υπό εκποίηση φορέα, το ποσόν των 330 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η εξέλιξη θεωρείται καταλυτική για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από τη Socar, γεγονός το οποίο θεωρείται πρόκριμα για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από τη χώρα μας. ασφαλιστικών φορέων. Τα pension funds δεν μπορούν να δημιουργηθούν χωρίς εγγυητικά κεφάλαια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Μάχη» μετά τη διαταγή του ΣτΕ Σκληρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στα σενάρια προσωρινής λειτουργίας της ΕΡΤ


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με μία οξύτατη ανακοίνωση αντέδρασε η Ιπποκράτους στα σενάρια που κυκλοφορούν «δήθεν πηγές και μέσα στη Δικαιοσύνη» για το ποιο θα είναι το μεταβατικό σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για προσπάθεια να βρεθούν «κουτοπόνηροι - και παράνομοι - τρόποι εικονικής συμμόρφωσης στη διαταγή του ΣτΕ», τονίζοντας ότι το θέμα είναι «ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου και η διασφάλιση των προϋποθέσεων ύπαρξης της κυβέρνησης συνεργασίας».

«Προσβάλλουν την Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής σταθερότητας όσοι διακινούν αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώς ανεφάρμοστα σενάρια δήθεν "συμμόρφωσης" στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ για την άμεση επανάληψη των εκπομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα είναι να βρεθούν κουτοπόνηροι -και παράνομοι- τρόποι εικονικής συμμόρφωσης στην διαταγή του ΣτΕ. Το θέμα όμως είναι ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου και η διασφάλιση των προϋποθέσεων ύπαρξης της κυβέρνησης συνεργασίας. Οποίος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό, αναλαμβάνει πολύ βαριά ευθύνη».
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ



Αν και η πολιτική επικαιρότητα επισκιάζει τις υπόλοιπες εξελίξεις, η συνάντηση Τρόικας -ΤΑΙΠΕΔ, είχε ένα σημαντικό νέο. Κοινό τόπο αποτέλεσε η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το ζήτημα της ΕΥΑΘ, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στο...
κομμάτι της ΔΕΠΑ.
Κάτι που έχει τη στήριξη του Μαξίμου. Είναι προφανές πως δεν υπάρχουν περιθώρια να χαθούν άλλα χρήματα στο κρίσιμο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2545.html

Read more...

Ενημερώθηκε το ΕΣΡ για ενεργοποίηση των συχνοτήτων...


Ενημερώθηκε εγγράφως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε., την αυτοδίκαιη μεταφορά των συχνοτήτων της στο Δημόσιο, καθώς και την ενεργοποίηση των τελευταίων. Την ενημέρωση έκανε ο...
πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης, με την ιδιότητα του ειδικού διαχειριστή του συνόλου των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης δήλωσε ότι η εγκυρότητα ή μη των αποφάσεων είναι αρμοδιότητα του ΣτΕ και ότι αναμένεται πλέον η απόφαση της κυβέρνησης για το θέμα. Διευκρίνισε επίσης ότι η ΕΡΤ δεν εξέπεμπε με άδεια του ΕΣΡ, αλλά με διάταξη νόμου.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπήρξε αίτημα από την πλευρά της ΝΕΡΙΤ (υπουργείο Οικονομικών) για εκπομπή, ενώ αναφορικά με την εκπομπή σήματος που έγινε τη Δευτέρα από τη Digea σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, ο κ. Λασκαρίδης ανέφερε ότι «το Συμβούλιο δεν είδε καμία τέτοια εκπομπή» και σημείωσε ότι η ΕΡΤ πρέπει να εκπέμψει όσο μπορεί πιο γρήγορα.

Κατά τα λοιπά, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στα κανάλια Channel 9 και ΖΟΟΜ του νομού Αττικής επειδή αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία τους από ενημερωτική σε ψυχαγωγική.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Read more...

Ο ΛΑ.Ο.Σ συμφωνεί με ΣτΕ και ...Σαμαρά! ...


Ανακοίνωση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας...
Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κ. Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση για την απόφαση τυο ΣτΕ:

«Η απόφαση του ΣτΕ ήταν μια...
απόφαση πολιτικών ισορροπιών που δίνει την ευκαιρία στους εταίρους της κυβέρνησης να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Επί της ουσίας, πάρα πολύ εύκολα θα μπορούσε να υπάρξει τηλεοπτικό πρόγραμμα, χωρίς περιττό προσωπικό και χωρίς έξοδα.Ο καθένας στην δουλειά του»...
parapoltika.gr 

Read more...

Στο φως υπόθεση υπεξαίρεσης μεγάλου ποσού από το υπουργείο Εξωτερικών...


Υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού σε βάρος του δημοσίου διαπιστώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεκπεραίωσης και Διπλωματικού Ταχυδρομείου του Υπουργείου Εξωτερικών.
Συνελήφθη...
53χρονος υπάλληλος του υπουργείου, ο οποίος φέρεται να υπεξαίρεσε 466.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, για ενδείξεις υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο προοριζόταν για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Ο εν λόγω υπάλληλος, ως υπόλογος και διαχειριστής συγκεκριμένου Τμήματος, είχε την ευθύνη φύλαξης σε χρηματοκιβώτιο διαφόρων «αξιών» και χρηματικών ποσών, για την κάλυψη αναγκών ελληνικών δημοσίων υπηρεσιών-υπουργείων και πρεσβειών.

Το τελευταίο διάστημα, καθώς ο υπάλληλος με διάφορες μεθοδεύσεις δεν παρέδιδε οφειλόμενες «αξίες» συνολικού χρηματικού ποσού 153.311 ευρώ, καθώς και φακέλους με τη μισθοδοσία προσωπικού ελληνικών πρεσβειών, συστήθηκε υπηρεσιακή επιτροπή για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου.

Από την έρευνα στο εσωτερικό του διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 52 περιπτώσεις «αξιών» από τις οποίες είχαν υπεξαιρεθεί συνολικά 466.194,87 ευρώ.

Στις περιπτώσεις αυτές, είτε έλλειπε παντελώς ο σχετικός φάκελος και υπήρχε μόνο το συνοδευτικό έγγραφο, είτε υπήρχε ο φάκελος αποσφραγισμένος, με σπασμένη τη σφραγίδα από βουλοκέρι, ενώ από το εσωτερικό του έλλειπε το σύνολο ή μεγάλο μέρος του χρηματικού ποσού που περιείχε.

Σε έρευνες στο σπίτι του 53χρονου καθώς και στο γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι που κατείχε παράνομα, μία επιταγή αξίας 1.513,17 ευρώ σκισμένη σε κομμάτια, πλάκες από βουλοκέρι για τη σφράγιση φακέλων ή δεμάτων πολλές εκ των οποίων έφεραν ενδείξεις πρόσφατης χρήσης, 4 φάκελοι «αξιών» που φέρουν προφανώς αλλοιωμένες σφραγίδες με βουλοκέρι, οι αποσφραγισμένοι φάκελοι που βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο, 2 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ξενοδοχείων, υπηρεσιακό έγγραφο, πρωτόκολλο «παράδοσης-παραλαβής, αξιών-κλειδιών κλπ, μία απόδειξη είσπραξης κερδών από τυχερό παιχνίδι, 12 αποδείξεις τυχερών παιχνιδιών και πλήθος λαχείων.

Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία κατ' εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
NEA.

Read more...

ΕΡΤ: 30 άτομα για στοιχειώδες πρόγραμμα φέρεται να προβλέπει το σχέδιο...



Το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση θα παρουσιάσει αύριο, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους σύμφωνα και με την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το νέο σχήμα θα υπάγεται στο..
. υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί γι αυτό αρμόδια διεύθυνση. Θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη όπως δεσμεύτηκε χθες ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να λειτουργήσει η μεταβατική δημόσια τηλεόραση, θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας. Υπολογίζεται ότι περί τα 30 άτομα θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα - προκειμένου να φύγει το «μαύρο» από τους δέκτες - το οποίο θα περιλαμβάνει και τρία δελτία ειδήσεων.

Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι αν θέλουν οι δύο εταίροι μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- που θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ. Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα με το μαύρο στις οθόνες, διασώζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ και εφαρμόζεται και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης...
skai.gr

Read more...

Με «προσωπικό ασφαλείας» η προσωρινή λειτουργία Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι απολυμένοι, διευκρινίζει το ΣτΕ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Νομικά αλλά και πρακτικά προβλήματα, ανέκυψαν από τη προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ.Μενουδάκου για την ΕΡΤ. Την Τρίτη, από πλευράς του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δόθηκαν ορισμένες εξηγήσεις-ερμηνείες για την επίμαχη προσωρινή διαταγή.
Κατ' αρχάς επισημάνθηκε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σ.Κεδίκογλου θα πρέπει άμεσα να ορίσουν το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης.
Το προσωπικό αυτό (που θα έχει κατά έναν τρόπο τη μορφή προσωπικού ασφαλείας) θα προσληφθεί με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το αν αυτό το προσωπικό θα προέρχεται από το απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ, ή από άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα, αυτό θα καθοριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς. Το προσωπικό αυτό θα λειτουργήσει την κρατική ραδιοτηλεόραση στο σύνολό της (ΝΕΤ-ΕΤ1-ΕΤ3, ραδιόφωνα, κ.λπ.).
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 της απόφασης των δύο υπουργών που αφορά την κατάργηση της ΕΡΤ, όλοι οι εργαζόμενοι από την ημερομηνία της απόφασης (11 Ιουνίου) είναι απολυμένοι και, όπως είναι φυσικό, δεν θα τους καταβληθεί μισθός.
Παράλληλα, οι δύο υπουργοί θα πρέπει να ορίσουν και τον διαχειριστή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα «στρώσει τον δρόμο» για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ, όπως την προβλέπει το νομοσχέδιο, που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.
Αυτός ο διαχειριστής, λοιπόν, θα κρίνει ποιος είναι ο αναγκαίος αριθμός προσωπικού (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, κ.λπ.) για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ, ενώ θα καθορίσει και τον αριθμό και τα πρόσωπα που θα επαναπροσληφθούν, όπως και εκείνα που θα απολυθούν.
Επίσης, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν προβλέπεται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να εκδοθεί απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για την έκδοση απόφασης αναστολής. Πάντως, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα απόφαση επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για έκδοση αναστολής, εάν προκύψουν νέα σημαντικά δεδομένα που ανατρέπουν τον σημερινό χάρτη στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Για το γεγονός ότι δεν έχει επανέλθει ακόμα το σήμα της ΕΡΤ, διευκρινίστηκε ότι δεν προβλέπεται δικονομικά κάποια ενέργεια του κ. Μενουδάκου. Αντίθετα, όμως, μπορεί η ΠΟΣΠΕΡΤ να προσφύγει εγγράφως στον πρόεδρο του ΣτΕ για το επίμαχο ζήτημα, δηλαδή τη μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής του. Στην τελευταία αυτή περίπτωση θα εξετασθεί τι δικονομικές δυνατότητες έχει ο κ. Μενουδάκος για να κινηθεί, χωρίς να αποκλείεται και η εισαγγελική επίκληση.
Όμως, ορισμένοι σύμβουλοι Επικρατείας συνδύαζαν το άνοιγμα του σήματος της ΕΡΤ με την απόφαση των δύο συναρμοδίων υπουργών για την τοποθέτηση προσωπικού προσωρινής λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης. Μάλιστα, θεωρούσαν την καθυστέρηση της άρσης του «μαύρου» της ΕΡΤ δικαιολογημένη, καθώς, όπως έλεγαν, εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου και δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος.
Τέλος, οι δικαστές επανέλαβαν ότι η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα τρία μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και τους εργαζόμενους στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», καθώς η τύχη τους θα καθοριστεί από τον διαχειριστή, που θα οριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Άφαντοι οι δολοφόνοι του 37χρονου αστυνομικού. "Ζήτημα Τιμής" η σύλληψη. Νύχτα πένθους για την ΕΛΑΣ χωρίς μια παραίτηση

Στο κυνήγι των 5 διαβόητων κακοποιών βρίσκονται οι αστυνομικοί μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του συναδέλφου τους τα ξημερώματα.

Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της ασφάλειας, των κατά τόπους τμημάτων χτενίζουν την Στερεά. Επίσης την έρευνα συνδράμει και από αέρος το ελικόπτερο.
Οι αστυνομικοί αναζητούν τρία αυτοκίνητα με τα οποία μπορεί να κινούνται οι δράστες. Το συμβατικό της αστυνομίας το μπλε Ford Focus με αριθμό κυκλοφορίας ΒΙΝ 3549, ένα λευκό αγροτικό μάρκας Skoda που έχει κλαπεί από τους Δελφούς και ένα Lada Samara που έχει κλαπεί από τον Σκαμνό.
Μάλιστα το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες ένα Lada Samara βυσσινή, όμοιο με αυτό του Σκαμνού πέρασε από την διασταύρωση του παλιού Λεβέντη στον δρόμο Λαμίας – Λιβαδειάς και κινήθηκε προς την Αταλάντη. Μάλιστα στην διασταύρωση υπήρχε και μπλόκο αστυνομικών που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.
Η άλλη πληροφορία είναι πως οι αστυνομικοί εστιάζουν τις έρευνές τους στην περιοχή της Αντίκυρας προς την οποία κινήθηκαν οι δραπέτες ή κάποιοι από αυτούς αν πράγματι ισχύει η πληροφορία για τον παλιό Λεβέντη.
Στον δρόμο προς την Αντίκυρα εντοπίστηκαν προσωπικά αντικείμενα των αστυνομικών, πορτοφόλια, κάρτες, κινητά τηλέφωνα. Το τελευταίο σημάδι που άφησαν πίσω τους οι δραπέτες ήταν πίσω από το εργοστάσιο του Αλουμινίου της Ελλάδας και από το σημείο εκείνο μέσω χωματόδρομου μπορούν να κινηθούν προς το Κυριάκι.
http://elas-lyste.blogspot.gr

Read more...

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας Έπιασαν τον Αλβανό «δράκο» του Γαλατσίου

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής ο βιαστής που είχε σπείρει τον τρόμο στην περιοχή του Γαλατσίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για 32χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών της περιοχής της Ομορφοκλησιάς στο Γαλάτσι.

Ο 32χρονος βιαστής με την απειλή μαχαιριού τις βίαζε και στη συνέχεια τους άρπαζε κινητά και χρήματα. 

Εδώ και μήνες οι αστυνομικοί είχαν ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψή του με «δολώματα» γυναίκες αστυνομικούς. Τελικά, τα κατάφεραν και τον συνέλαβαν. Μάλιστα όταν τον εντόπισαν και προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αυτός αντιστάθηκε, προσπαθώντας με μπουνιές και κλωτσιές, να ξεφύγει -ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως ταυτοποιήθηκε ο δράστης έχει βιάσει τουλάχιστον δύο γυναίκες, ενώ η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να υπάρχουν και περισσότερα θύματα.
protothema.gr

Read more...

Νεκρός αστυνομικός - Τον γάζωσαν δραπέτες των φυλακών Τρικάλων



Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός από τα πυρά που άνοιξαν εναντίον τους ομάδα πέντε ατόμων με βαρύ οπλισμό

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε αστυνομικό μπλόκο στο Δίστομο Βοιωτίας μεταξύ αστυνομικών και ένοπλων δραστών, δραπετών των φυλακών Τρικάλων.
Στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, γύρω στις 2 τα ξημερώματα, πέντε άτομα έβαλαν με βαρύ οπλισμό σε βάρος αστυνομικών που επιχείρησαν να τους ελέγξουν.
Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε στο πόδι ένας εκ των αστυνομικών, ο οποίος και κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.
Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Read more...

Τσίπρας: "Καληνύχτα κύριε Σαμαρά. Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελείωσε"



Τι δήλωσε από το Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας - Δέσμευση του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για νέα "σεισάχθεια"

Τη βεβαιότητα ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελείωσε και ότι με την αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα "τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής" εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας απόψε σε μεγάλη συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Συντάγματος.
"Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής", είπε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, όχι μόνο για το θέμα που ανέκυψε με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και για την γενικότερη πολιτική τους και ζήτησε "να μιλήσει ο λαός", ενώ υπογράμμισε ότι απόψε στο Σύνταγμα υπογράφει με το λαό "δεσμευτικό συμβόλαιο".
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε και στην γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ που εξέφρασε την στήριξή της στον πρωθυπουργό, λέγοντας "κυρία Μέρκελ, δυστυχώς, ο εκλεκτός σας τελείωσε. Δεν είναι σε θέση πια ούτε να κυβερνήσει, ούτε να φοβίσει, ούτε να μεταρρυθμίσει".
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κ. Μέρκελ να σταματήσει "τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας" γιατί όπως είπε, "η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία σας".
Αλλά σήμερα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, "η πρώτη και καλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση της καταστροφής. Η κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία. Να απαλλαγεί ο τόπος από την ακροδεξιά βαρβαρότητα. Η καλύτερη μεταρρύθμιση είναι η να δοθεί ο λόγος στο λαό".
Ο κ. Σαμαράς, με το λόγο, τις απόψεις και τις πρακτικές του, όπως αυτή στην ΕΡΤ, απειλεί σοβαρά τη Δημοκρατία, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είναι και καθήκον όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά κάθε δημοκράτη, να αντισταθεί και να αντιταχθεί σε αυτή την επέλαση των φαντασμάτων του εμφυλίου.
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή σε μεγάλα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και έβαλαν το στίγμα τους στην πορεία της χώρας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εξέγερση του 1843 όταν ο εξεγερμένος λαός διεκδίκησε Σύνταγμα, στον Δεκέμβρη του ΄44, "όταν ο λαός μας αντιστάθηκε στον κατακτητή και διεκδίκησε τη λευτεριά" και στον Ιούλη του ΄65, όταν "ο λαός μας αντιστάθηκε στο παλάτι και διεκδίκησε τη δημοκρατία", αλλά και στις μεγάλες συγκεντρώσεις της μεταπολίτευσης μέχρι και τον Οκτώβρη του 1981.
"Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή"
Επικεντρώνοντας στο θέμα που ανέκυψε με την ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απομόνωσε και διαπόμπευσε τη χώρα διεθνώς, αναφερόμενος σε πολλές δηλώσεις ξένων αξιωματούχων που εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Περιγράφοντας το κλίμα αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Ναι! Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας". Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι τον κ. Σαμαρά δεν φαίνεται να τον ενοχλεί πλέον το σκοτάδι σημειώνοντας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι "αφήνετε τους κολλητούς σας να δηλώνουν πως ενδεχομένως να κυβερνήσετε και με τους νεοναζί. Διαλέγετε επικίνδυνο δρόμο για το λαό και την πατρίδα. Θα μείνετε, όμως, σε αυτό το περιθώριο".
Ως προς τα αίτια που οδήγησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την απόφασή του αυτή ο πρωθυπουργός ήθελε να δείξει στην τρόικα, με το κύμα των απολύσεων, καλή διαγωγή. Ήθελε, πρόσθεσε, να δώσει ένα συμβολικό πλήγμα στη δημοκρατία και στην ενημέρωση. Ήθελε να διαμοιράσει στους βαρόνους της διαπλοκής και της προπαγάνδας που διαφημίζεται ως ενημέρωση, τα ιμάτια της ΕΡΤ. Να βγάλει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση έξω από τη διεκδίκηση της ψηφιακής πλατφόρμας. Και να εξουδετερώσει, ενόψει και των εκλογών, κάθε φωνή αντίστασης, αξιοπρέπειας και δεοντολογίας.
"Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε"
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα τα καταφέρει, δεσμεύθηκε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους.
Επίσης ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για τη νέα "σεισάχθεια". Τη διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχειας, τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου.
Επίσης, δεσμεύθηκε για την ανακούφιση από φορολογία και χρέη προς το κράτος, αλλά και ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα φορολογική υποχρέωση και κανένα χαράτσι για οικογένειες χωρίς εισόδημα καθώς και για απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.
Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα, "όχι μόνο τους αριστερούς και τις αριστερές αλλά σε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, σε έναν σκληρό και νικηφόρο αγώνα που ήδη έχει αρχίσει για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα".
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

ΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ;


Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ, ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΡΤ ΘΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ!
Τι βγαίνει ως συμπέρασμα μετά την σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και μετά την απόφαση τουΣτΕ. Το υπ. Οικονομικών θα έχει την ευθύνη για την λειτουργία της ΕΡΤ η οποία ΔΕΝ θα εκπέμπει με νέο πρόγραμμα...
αλλά θα παίζει επαναλήψεις και ενδεχομένως κανένα ζωντανό πρόγραμμα σε ώρες μικρής τηλεθέασης. Οι υπάλληλοι της ΕΡΤ αποτελούν και επίσημα παρελθόν και σε όλες τις περιπτώσεις την ερμηνεία των αποφάσεων θα την κάνει το ίδιο το δικαστήριο στις συζητήσεις για την αναστολή. Tο επόμενο στάδιο μετά τις απολύψεις των εργαζομένων της ΕΡΤ; Η πρόσληψη περίπου 300 εργαζομένων από διακομματική Επιτροπή. Οι τελικές ρυθμίσεις θα καθοριστούν στην επόμενη σύσκεψη των "3" την Τετάρτη...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_500.html

Read more...

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΤ...


...Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ
Πλήρης επιβεβαίωση του Fimotro, που από την αρχή είχε γράψει ότι οΣτουρνάρας θα πάρει στις πλάτες του τη νέα κρατική τηλεόραση. Στονυπουργό Οικονομικών περνάει και επισήμως η νέα ΕΡΤ, δείγμα ότι ηΤρόικα θα...
έχει το απόλυτο κουμάντο μέχρι να ξαναλειτουργήσει με το νέο μεταβατικό στάδιο, όποτε και αν συμβεί αυτό, η κρατική τηλεόραση... Τουτέστιν; Ας ξεχάσουμε την ΕΡΤ με τη μορφή που υπήρχε μέχρι σήμερα...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9664.html

Read more...

Ελπίδες αφήνει η τρόικα Χρονική μετάθεση των στόχων για τις αποκρατικοποιήσεις συζήτησαν ΤΑΙΠΕΔ-τρόικα



Αθήνα
Μετά το ναυάγιο στη ΔΕΠΑ, τις δυσκολίες σε ό,τι αφορά την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, τις εμπλοκές που εμφανίστηκαν στην πώληση του ΟΠΑΠ προκύπτει μέγα ζήτημα για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου σε ότι αφορά τον αριθμό των αποκρατικοποιήσεων και κατ' επέκταση των εσόδων που θα αποφέρουν.

Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό μεταξύ Αθήνας και δανειστών ότι ο στόχος για άντληση 2,6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013 θεωρείται πλέον ανέφικτος.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ εξέτασε με την τρόικα τη χρονική μετάθεση των στόχων και τον ανασχεδιασμό του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, χωρίς -σύμφωνα με πληροφορίες- να καταλήξουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά με την τρόικα να δείχνει θετική διάθεση.

Επίσης η τρόικα φέρεται να επανέφερε την πρόταση για ανάληψη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ από ξένους μάνατζερ.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, συμμετείχαν οι κ.κ. Ματίας Μορς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κλαους Μαζούχ από την ΕΚΤ, ενώ το ΔΝΤ εκπροσωπούσε ο Μπομπ Τραα στην θέση του Πόλ Τόμσεν.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, διαλλακτικοί ως προς τη μετάθεση του οικονομικού στόχου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν πρέπει να ξεπεράσει το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Από την πλευρά του, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να παρουσιάσει το νέο πλάνο των αποκρατικοποιήσεων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την απόκλιση στους στόχους του 2013.

Στο τραπέζι έπεσαν ιδέες για επιτάχυνση άλλων διαγωνισμών, όπως της ΕΥΔΑΠ, του ΟΛΠ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η εξέλιξη στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Στελέχη, του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνουν ότι η επιτυχής έκβαση του διαγωνισμού για τον ΔΕΣΦΑ θα ανοίξει τον δρόμο και για την επανακήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, «αν ολοκληρωθεί θετικά ο ΔΕΣΦΑ, αλλάζουν τα δεδομένα για τη ΔΕΠΑ και θα μπορούσαμε υπό προϋποθέσεις να δούμε πολύ πιο θετικό κλίμα και πολύ πιο ταχείες διαδικασίες για τη ΔΕΠΑ».

Η εβδομάδα κρίνεται κρίσιμη για την τελική έκβαση του διαγωνισμού για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, με τους συμβούλους του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Αζέρικη Socar προκειμένου η εταιρεία να βελτιώσει την προσφορά της.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βατερλό σε Mαθηματικά και Φυσική Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ


Μοναδική εξαίρεση στην γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα πανεπιστήμια εφέτος είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο
Μοναδική εξαίρεση στην γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα πανεπιστήμια εφέτος είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την Παρασκευή 21 Ιουνίου ανακοινώνονται -πιθανότατα και εκτός απροόπτου- οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις που διαγωνίστηκαν και εφέτος για μια θέση στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, τεράστια θα είναι φέτος τα ποσοστά αποτυχίας στα Μαθηματικά και τη Φυσική, ενώ επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές Σχολές της χώρας.

Μοναδική εξαίρεση στην γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα πανεπιστήμια φέτος είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο (νομικές, ανθρωπιστικές σπουδές) όπου δεν μειώθηκαν τελικά οι εισακτέοι στις σχολές της «κορυφής». Προκύπτει, έτσι, το συμπέρασμα ότι θα υπάρξει μικρή άνοδος βάσεων από τις βαθμολογίες των 16.000 μορίων και κάτω, λόγω της συνολικής μείωσης των εισακτέων στο πεδίο αυτό.

Πάντως στα ΤΕΙ, αντίθετα, λόγω της μείωσης των εισακτέων αναμένονται ανοδικές τάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία (1ο, 2ο, 4ο και 5ο).

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ολοκληρώνουν πυρετωδώς αυτές τις ημέρες την επεξεργασία των στοιχείων, ώστε να δοθούν τελικά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Από την άλλη πλευρά, η εξεταστική διαδικασία ολοκληρώνεται για όλες τις κατηγορίες με τα ειδικά μαθήματα το Σάββατο 22 Ιουνίου, με τον έλεγχο μουσικών ακουστικών ικανοτήτων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πιο μακριά οι εκλογές Νέα σύσκεψη την Τετάρτη στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ για την ΕΡΤ


Οι κ..κ Βενιζέλος και Κουβέλης εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου
Οι κ..κ Βενιζέλος και Κουβέλης εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Την Τετάρτη θα ξανασυναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, προκειμένου -όπως είπε μετά τη συνάντηση Δευτέρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος- η κυβέρνηση να «ερμηνεύσει σωστά» την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ.

Από εκεί και πέρα, ανοίγουν όλα τα θέματα του ανασχηματισμού, του συντονισμού του κυβερνητικού έργου, καθώς και της ενδεχόμενης συμμετοχής των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη στην κυβέρνηση.

Εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από τρεισήμισι ώρες, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έκαναν δηλώσεις, αλλά κατευθύνθηκαν στα γραφεία τους από όπου τοποθετήθηκαν.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση άρχισε με αφορμή την ΕΡΤ αλλά το βασικό, όπως είπε, είναι η ανάγκη σεβασμού των κανόνων, και η κυβέρνηση να λειτουργεί «όχι ως μονοκομματική που ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους της».

«Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «πρέπει να επαναθεμελιώσει την ύπαρξή της», αφού λυθούν «τα θέματα δημοκρατίας» που άνοιξαν με την ΕΡΤ και ο πρωθυπουργός «ερμηνεύσει σωστά» την απόφαση του ΣτΕ.

Ο κ. Σαμαράς -είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- φάνηκε να αποδέχεται ότι επείγει η ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, η ανάγκη ανασχηματισμού και η ανάγκη ενός σχήματος συντονισμού και εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Την ανάγκη πραγματικής συλλειτουργίας των κομμάτων στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης κατόπιν της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα της ΕΡΤ -την άμεση επαναλειτουργία της οποίας αναμένει η ΔΗΜΑΡ μετά την απόφαση του ΣτΕ- καταδεικνύει πως στο πλαίσιο μίας τρικομματικής κυβέρνησης ουδείς μπορεί να λειτουργεί με μονομέρεια.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε πως η ΔΗΜΑΡ όχι μόνο δεν είναι αντίθετη στις μεταρρυθμίσεις, αλλά είναι επισπεύδουσα δύναμη, και αναμένει να εξέλιξη της συζήτησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την ανάγκη πραγματικής συλλειτουργίας της κυβέρνησης.

Σε σχέση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την της ΕΡΤ, το Μέγαρο Μέγαρο φαίνεται να δίνει μία διαφορετική ερμηνεία, σε σχέση με αυτή που έδωσαν με τις δημόσιες δηλώσεις τους οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, «με την απόφαση του ΣτΕ επικυρώνεται η κατάργηση τη ΕΡΤ και του Διοικητικού Συμβουλίου της, και διατάσσεται ο υπουργός Οικονομικών και ο αρμόδιος υφυπουργός να εκπέμψουν πρόγραμμα από δημόσιο φορέα μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας».

Ερωτηθείς εάν θα μπει τέλος στο μαύρο, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Το συντομότερο δυνατόν».

Το όλο θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την προσεχή Τετάρτη στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Μείζον θέμα, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, είναι «η συνέχιση των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες η κυβέρνηση τόλμησε και θα συνεχίσει».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...