Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΦΩΤΟ-Γιος πολιτικού μηχανικού ο 31χρονος


ΦΩΤΟ-Γιος πολιτικού μηχανικού ο 31χρονος

Αποκλεισμένη είναι η περιοχή γύρω από το σπίτι του 31χρονου συνεργού του Μαζιώτη, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος έμενε μόνος του στο σπίτι που βρίσκεται στην οδό Βύρωνος 11 στο Μαρούσι αφού οι γονείς του, ζουν στην Εύβοια. 
Ο Αντώνης Σταμπούλος δεν είναι το μόνο παιδί της οικογένειας αλλά έχει ακόμη δυο αδερφές.
Ο πατέρας του είναι πολιτικός μηχανικός και η μητέρα του αρχιτέκτονας.
enikos.gr

Read more...

Το τέταρτο βίντεο Έναν βρετανό όμηρο αποκεφάλισε ο δήμιος του χαλιφάτου


Έναν βρετανό όμηρο αποκεφάλισε ο δήμιος του χαλιφάτου
O Άλαν Χένινγκ σε παλαιότερη αποστολή στη Συρία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λονδίνο
Ένα ακόμα βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζονται οι τζιχαντιστές να έχουν αποκεφαλίσει έναν ακόμα βρετανό όμηρο, τον 47χρονο Άλαν Χένινγκ.

Σύμφωνα με το Associated Press, το οποίο δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του υλικού, το βίντεο καταλήγει με τον δήμιο να απειλεί έναν αμερικανό.

«Ομπάμα εσύ άρχισες τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, βάζοντας στο στόχαστρο τους ανθρώπους μας, οπότε είναι δίκαιο το επόμενο χτύπημά μας να είναι σε έναν δικό σου άνθρωπο» αναφέρει.

Είναι το τέταρτο βίντεο αυτού του είδους, στο οποίο εμφανίζεται ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους να αποκεφαλίζει έναν από τους ομήρους.

Ο Αλαν Χένινγκ επέβαινε σε αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας όταν πιάστηκε όμηρος στις 26 Δεκεμβρίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μαύρες μέρες, για τον Βενιζέλο...




Δύσκολη περίοδος έρχεται για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τους... καλικάντζαρους να έχουν έρθει για να μείνουν.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες ετοιμάζεται γερό εσωκομματικό χτύπημα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τις ζυμώσεις και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις να παίρνουν φωτιά μέσα στο Σαββατοκύριακο...

Η αμφισβήτηση που δέχεται από κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να κορυφωθεί με «διαπραγματευτικό χαρτί» την ψήφο εμπιστοσύνης...

Τ.Α. - newpost.gr

Read more...

Επιστολή του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς τους "Times"...



Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτύπωνε τη συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων κατά τη διάρκεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.


Με επιστολή του προς την ...
εφημερίδα «Times» του Λονδίνου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει σαφές ότι ουδέποτε μετέδωσε είδηση για «κατάρρευση» της Ακρόπολης.

Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτύπωνε τη συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων κατά τη διάρκεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

 AΜΠΕ

Read more...

Η πρόταση του δημάρχου Πειραιά για το λιμάνι...


limani-peiraiasΘα προτείνει την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου Πειραιά (ΛΤΠ), ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ειδικού σκοπού. Το ΛΤΠ θα...
ανήκει κατά 100% στο Δήμο Πειραιά, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα του Λιμανιού .
         
Στην διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του λιμανιού του Πειραιά κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα γιατί μόνο έτσι θα καταστεί μοχλός ανάπτυξης τόσο της εθνικής οσο και της πειραϊκής οικονομίας, διατηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, επιμένει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Την ολοκληρωμένη πρότασή του για το λιμάνι, ο Γιάννης Μώραλης θα την παρουσιάσει στις 7 Οκτωβρίου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Βάσει αυτής θα προτείνει την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου Πειραιά (ΛΤΠ), ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ειδικού σκοπού. Το ΛΤΠ θα ανήκει κατά 100% στο Δήμο Πειραιά, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα του Λιμανιού. Με την ίδρυση ΛΤΠ, από το Δήμο Πειραιά, θα συναφθεί Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΛΤΠ σύμφωνα με την οποία θα παραχωρείται στο ΛΤΠ η διαχείριση της χερσαίας ζώνης στο πλαίσιο των γεωγραφικών ορίων του Δήμου. Η ζώνη αυτή περιλαμβάνει το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά, δηλαδή την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα.

Κατά τον Γ.Μώραλη τα πλεονεκτήματα της πρότασής του είναι:

- Είναι σύμφωνη με το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας των λιμενικών υποδομών στην Ελλάδα και το θεσμικό πλαίσιο για τον Καλλικράτη.

- Διασφαλίζεται η ενίσχυση των υποδομών κρουαζιέρας αλλά και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών.

- Διαμορφώνεται ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αξιοποίησης του λιμανιού προς όφελος της πόλης.

- Μπορούν να αναπτυχθούν δράσεις ευρύτερου τουριστικού, πολιτιστικού ή κοινωνικού σκοπού με στόχο ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Πειραιά να συνδεθεί με την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου.

- Ενισχύεται ο ρόλος του Δήμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Λιμάνι με αποτέλεσμα την αύξηση της αυτονομίας του...
ΧΡ.ΠΑΠ.
efsyn.gr

Read more...

Έναντι 15 ευρώ Ηλικιωμένοι ασελγούσαν σε βάρος ανήλικων κοριτσιών μέσα σε καφετέρια


Ηλικιωμένοι ασελγούσαν σε βάρος ανήλικων κοριτσιών μέσα σε καφετέρια
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Πάτρα
Επί τουλάχιστον ένα μήνα, ηλικιωμένοι άνδρες ασελγούσαν σε βάρος ανήλικων κοριτσιών από την Ρουμανία, μέσα σε καφετέρια της Πάτρας, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, μετά την σύλληψη ενός 79χρονου την στιγμή που ασελγούσε σε βάρος δύο ανήλικων, ηλικίας 13 και 15 ετών.

Μαζί με τον 79χρονο, συνελήφθη μία 52χρονη, η οποία είναι προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, ενώ αναζητούνται ο 33χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και ένας 62χρονος, που το διευθύνει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, και οι τρεις διευκόλυναν την τέλεση ασελγών πράξεων από ηλικιωμένους, μέσα στο κατάστημα.

Επίσης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 33χρονη μητέρα της 15χρονης καθώς και τις δύο αδελφές της 13χρονης, ηλικίας 26 και 22 ετών, οι οποίες κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες και στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, σχετικά με την υπόθεση πραγματοποίησαν επιχείρηση στην καφετέρια.

Ερευνώντας τους χώρους εντόπισαν τον 79χρονο την στιγμή που ασελγούσε σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών και τον συνέλαβαν.

Επίσης, προσήγαγαν στην Ασφάλεια, ακόμη δέκα θαμώνες του καταστήματος, εκ των οποίων συνελήφθησαν ένας 62χρονος, για καταδικαστικές αποφάσεις και ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 79χρονος εκμεταλλευόμενος την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι ανήλικες, τις αποπλάνησε και ασέλγησε σε βάρος τους, αφού πρώτα τους υποσχέθηκε αμοιβή 10 με 15 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σεισμός 4,7 ρίχτερ στην Πάτρα...


Σεισμός 4,7 ρίχτερ στην ΠάτραΈγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ...
αχαϊκή πρωτεύουσα πριν λίγα λεπτά.

Η δόνηση, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ήταν της τάξεως των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 32 χλμ. νότια της Πάτρας.

Εκτός από την Αχαϊα, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Ηλείας και την Αιτωλοακαρνανίας...
newsbeast.gr

Read more...

Δεύτε τελευταίον (πολιτικόν) ασπασμόν…


Καλά ποιος τιτάνας της πολιτικής είχε την ιδέα της ψήφου εμπιστοσύνης;  Ο διάττων αστέρας της πολιτικής σκηνής, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης; Ο...
Αντιπρόεδρος μας & Υπουργός Εξωτερικών κ. Ε. Βενιζέλος; Ή μήπως ο «εγώ αγόρι μου ότι μπορούσα το έκανα» κ. Α. Σαμαράς, όπως είπε σε νεαρό συνεπιβάτη του στο αεροπλάνο...
πηγαίνοντας προς Χαλκιδική;

Το πιο ωραίο από όλα είναι ότι θέλουν να μας πείσουν ότι πήραν την απόφαση αυτή για να σταματήσουν τον καταστροφικό ΣΥΡΙΖΑ!!! Από τι άραγε;  Από το να ψηφίσει ο λαός το εν λόγω κόμμα, αν το θελήσει, στην περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές;  Πολύ δημοκρατικό ακούγεται αυτό!!!

Ο κ. Βενιζέλος είπε χθες βράδυ στους δημοσιογράφους ότι «οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο». Και αφού τα είπε αυτά ο σωτήρας του έθνους κ. Βενιζέλος, τελείωσε… Πάμε πάσο όλοι…. Γιατί δεν μπορείτε να αντιληφθείτε όλοι εσείς ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αυτή την ώρα ειδικά, σκέπτεται μόνον την πατρίδα;  Νομίζετε ότι τον απασχολεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μια και τον αμφισβητούν σχεδόν όλοι πια μέσα στο κόμμα του, γιατί το αποτελείωσε με την άφρονα πολιτική του; Νομίζετε ότι «εδώ κάνει τα πάντα για να μείνει αρχηγός του κόμματος» και δεν θα έκανε και το κάτι τις παραπάνω για να παραμείνει στην διακυβέρνηση της χώρας;   Την απάντηση δεν θα σας την δώσουμε εμείς… Σας την δίνει ο ίδιος. Δείτε απλά το βλέμμα του, για παράδειγμα χθες, έξω από του Μαξίμου όταν έκανε τις δηλώσεις αυτές! Μας θύμισε ντοκιμαντέρ από αυτά που βλέπουμε με άγρια θηρία στην ζούγκλα πριν κατασπαράξουν το θήραμα τους…

Ο κύριος αντιπρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι «Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που την βγάζει από την κρίση και την οδηγεί στην επόμενη μέρα»… Και εμείς όλοι οι αφελείς θα ρωτήσουμε. Βλέπετε καμιά πατρίδα να προχωράει; Εμείς όλοι βλέπουμε έναν λαό να στενάζει κάτω από το ζυγό των διεθνών δανειστών και εγχώριων εκπροσώπων τους… Υπάρχει σχέδιο;  Που είναι βρε παιδιά και γιατί το βλέπετε μόνον εσείς;  Γιατί δεν το έχει αντιληφθεί κανένας άλλος;  Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε είναι στο ότι υπάρχει κρίση.  Τεράστια κρίση… Οικονομική, ανθρωπιστική, πολιτική, θεσμική, εσωκομματική και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς!

Σήμερα έχουμε πολλές απορίες και για αυτό θα ρωτήσουμε: Τώρα που πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που δέχονται τις θέσεις μας, που έχουμε τα όπλα, που  θα κάνει φοροελαφρύνσεις η κυβέρνηση, άσχετο αν δηλώνουν (;) οι τροϊκανοί ότι έχετε «ξεσαλώσει με τα σενάρια για τις φοροελαφρύνσεις», αλλά δεν είναι σενάρια μια και οι φοροελαφρύνσεις άρχισαν ήδη, από την ευπαθή ομάδα των εφοπλιστών, που «δεν» τσακώνονται υπουργοί μεταξύ τους κοιτώντας την εκλογική τους πελατεία στην Β’ Αθηνών, που «δεν» τσακώνεται ο κ. Χαρδούβελης με τον κ. Λαζαρίδη, που «δεν» παθαίνει ίωση ο υπουργός των Οικονομικών, που «δεν» παραιτούνται Γενικοί Γραμματείς για να πολιτευτούν, που «δεν» αμφισβητείται ο κ. Σαμαράς, που «δεν» ζητούν πολλοί οικουμενική κυβέρνηση, που «δεν», που «δεν», γιατί ζητά η συγκυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης;  Γιατί;

Τόσο κοντή μνήμη έχουν; Δεν θυμούνται τον άλλο σωτήρα, τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου;  Και αυτός ψήφο εμπιστοσύνης πήρε στην Βουλή το 2011 αλλά μετά τι έπαθε;  Και τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται… Ήρθε η ώρα να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης οι Σαμαράς-Βενιζέλος… Αλλά το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον… Ό,τι πολιτικά ή κοινοβουλευτικά τερτίπια και να σκεφθούν το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο…

Και αυτό που αρνούνται και την ύστατη αυτή ώρα να αντιληφθούν είναι ότι μόνοι τους έστρωσαν αυτό τον δρόμο.  Με τα ολέθρια λάθη τους και τις αποφάσεις τους.  Με την πολιτική και εθνική οσφυοκαμψία τους προς τους δανειστές… Γιατί πήγαν να «σώσουν» την χώρα φορτώνοντας όλα τα βάρη στον λαό αφήνοντας τους ολιγάρχες να αλωνίζουν, την μεγάλη φοροδιαφυγή να κάνει πάρτι, ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία, απαλλάσσοντας από τις ποινικές ευθύνες ανθρώπους που είτε λήστεψαν είτε κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα…  Μόνο στον λαό έκαναν τον «τσαμπουκά»…  Ακόμη και σε αυτούς που τους ψήφισαν ελπίζοντας ότι θα τηρήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις…

Πάντως η συγκυβέρνηση πέτυχε και κάτι άλλο: είναι η πρώτη φορά στην πολιτική που η «κηδεία» γίνεται μετά το «μνημόσυνο»… Άντε ζωή σε λόγους μας… Στον λαό δηλαδή…
Διογένης ο Κυνικός

Read more...

Κουράκος και Μπολαρης, δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης ...


 Τα πρώτα "Oχι" αρχίζει να μετράει η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση ότι ο Α. Σαμαράς θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.
Ο Μάρκος Μπόλαρης, ανεξάρτητος βουλευτής, δήλωσε στην ...
ιστοσελίδα parapolitika.gr ότι θα δώσει αρνητική ψήφο στην κυβέρνηση όταν αυτή ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Οπως είπε: "Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι πολιτικές της παρούσας συγκυβέρνησης και της πολιτικής που ασκούν οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση την χώρα. Είναι ανάγκη της χώρας να μπει σε νέο παραγωγικό μοντέλο. Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν δεν μπορεί να πάρει την δική μου ψήφο εμπιστοσύνης".
 Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Κουράκος, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, τόνισε πως «διαφωνώ με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και δεν θα της δώσω ψήφο εμπιστοσύνης»
Και πρόσθεσε πως "εχουμε προτείνει άλλο δρόμο στην κυβέρνηση, που είναι σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, το οποίο δεν υπάρχει. Παραμένουμε σε μια κατάσταση ατέρμονη με τους δανειστές. Το ότι το Μνημόνιο φεύγει, είναι σχετικό και το ότι η τρόικα φεύγει, επίσης είναι σχετικό".
Όσο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την στάση των ανεξάρτητων βουλευτών, ο   Κουράκος προειδοποίησε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι κανείς δεν μπορεί να χαρακώσει την αξιοπρέπεια των ανεξάρτητων βουλευτών σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να κάνουν δηλώσεις εκ μέρους τους.

«Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί οι κρατούντες για το τι λένε για τους ανεξάρτητους βουλευτές. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μας χαρακώσουν κάποιοι την αξιοπρέπειά τους. Έτσι όπως οδηγούν αυτό το γαϊτανάκι των δηλώσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός για το τι θα κάνουν οι ανεξάρτητοι θα είναι πολύ δυσάρεστο για όλους», σημείωσε και τόνισε: «Θα δούμε προς ποια κατεύθυνση θα κάνει η κυβέρνηση την αλλαγή πολιτικής, θα δούμε το πρόσωπο και θα περιμένουμε να μας πει ο κ. Σαμαράς, ποια είναι τα μαξιλαράκια του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να συμπληρωθούν οι 180. Ποια είναι τα μικρά κόμματα και ποιοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που περιμένει να ψηφίσουν;
Τη χώρα στις εκλογές θα την οδηγήσει η κυβέρνηση. Εάν δεν αλλάξει πολιτική και εάν δεν βρει ένα πρόσωπο που τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές», δήλωσε επίσης...

Read more...

Toρπίλη από το ΣτΕ...


Toρπίλη από το ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών από το ΣΔΟΕΑντισυνταγματικές οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών από το ΣΔΟΕ...


Αντισυνταγματικές έκρινε τις νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες επιτρέπεται στο ΣΔΟΕ όταν έχει ενδείξεις για...
φοροδιαφυγή ή λαθρεμπορία να δεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, αφορμή υπήρξε η προσφυγή επιχειρηματία γεωργικών μηχανημάτων. Με την απόφαση αυτή ξεμπλοκάρουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί επιχειρηματία γεωργικών μηχανημάτων στη Θράκη οι οποίοι είχαν δεσμευτεί με απόφαση του ΣΔΟΕ το 2011 όταν κρίθηκε μετά από έλεγχο ότι υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας σε βάρος του.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή την αίτηση του επιχειρηματία και ακύρωσε την επίμαχη πράξη του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη «στερείται νομίμου ερείσματος γιατί εκδόθηκε βάση του άρθρου 30 παρ. 5 του Ν. 3296/2004 που κρίθηκε αντίθετο στα άρθρα 5,17 και 25 του Συντάγματος και στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ».

Οι δικαστές επισημαίνουν ότι «η δέσμευση αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να καταστήσει συνταγματικά ανεκτή μια τόσο σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχόμενου». Το άρθρο 30, παρ. 5 του Ν. 3296/2004 προβλέπει ότι «Δεσμεύσεις, σε ειδικές περιπτώσεις διασφάλισης συμφερόντων του Δημοσίου ή περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και λαθρεμπορίου, τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, γίνονται με έγγραφο του προϊσταμένου της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, ενημερώνοντας για την ενέργεια αυτή, εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, τον αρμόδιο εισαγγελέα».

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι η διάταξη χρησιμοποιεί αόριστες έννοιες, αφήνοντας ευρύτατο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στη διοίκηση χωρίς να καθορίζει με τρόπο αρκούντως σαφή και συγκεκριμένο της προϋποθέσεις επιβολής του μέτρου. Δεν θέτει περιορισμό στην έκταση και στη διάρκεια της δέσμευσης και δεν ρυθμίζει τη διαδικασία επιβολής και άρσης της με πρόβλεψη διαδικαστικών εγγυήσεων ανάλογων προς τη σοβαρότητά της.

Μετά από αυτή την απόφαση αναμένονται σωρεία σχετικών προσφυγών πολιτών στο ΣτΕ...
iefimerida.gr

Read more...

Τεκμήρια τέλος...


Τεκμήρια τέλος -Ερχεται το περιουσιολόγιοΕρχεται το περιουσιολόγιο...

Παρελθόν θα αποτελέσουν τα τεκμήρια διαβίωσης από την Πρωτοχρονιά του νέου έτους, καθώς το νέο σύστημα που θα τα αντικαταστήσει το λεγόμενο περιουσιολόγιο είναι...
σχεδόν έτοιμο.

Οπως γράφει το capital.gr ανώτερος παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τονίζει ότι οι υποδομές και τα δεδομένα που θα επιτρέψουν την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Τώρα και με βάση το σημερινό σύστημα των τεκμηρίων η εφορία υπολογίζει μια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για στοιχεία διαβίωσης του φορολογούμενου, όπως είναι το ΙΧ του, η επιφάνεια της κατοικίας του, το αν διαθέτει πισίνα κα. Επίσης, στο τεκμαρτό εισόδημα προστίθενται και πραγματικές δαπάνες όπως είναι αυτές για ιδιωτικά σχολεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα φορολογούμενοι να πληρώσουν υπέρογκους και εξοντωτικούς φόρου γιατί διαθέτουν απλώς ένα ΙΧ και μια κατοικία.

Με βάση το σύστημα του περιουσιολογίου που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2015 τα τεκμήρια θα καταργηθούν ως μέτρο υπολογισμού του πραγματικού εισοδήματος, αλλά θα διατηρηθούν εμμέσως και «μεταρρυθμισμένα» για την επιλογή των φορολογούμενων που θα υπόκεινται σε φορολογικό έλεγχο. Για παράδειγμα, αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει εισόδημα χαμηλότερο από αυτό που προκύπτει με βάση το τεκμήριο δεν θα φορολογείται με βάση το τελευταίο. Θα εκδίδεται εντολή φορολογικού ελέγχου και θα υπόκεινται σε έλεγχο με βάση τις έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού του εισοδήματος στις οποίες βασικά συστατικά αποτελούν οι τραπεζικές καταθέσεις, οι πραγματικές δαπάνες του φορολογούμενου, τα περιουσιακά του στοιχεία κ.α...

Read more...

Προσανατολισμός στο υπεύθυνο παιχνίδι ΟΠΑΠ: Αμετάκλητες οι αποφάσεις του ΣτΕ για το αποκλειστικό δικαίωμα στα τυχερά παιχνίδια


ΟΠΑΠ: Αμετάκλητες οι αποφάσεις του ΣτΕ για το αποκλειστικό δικαίωμα στα τυχερά παιχνίδια
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στην αποσαφήνιση ότι οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες κρίθηκε κατηγορηματικά ότι το αποκλειστικό δικαίωμα που έχει χορηγηθεί στην ΟΠΑΠ ΑΕ για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων είναι απολύτως συμβατό με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αμετάκλητες προχώρησε σήμερα Παρασκευή η Διοίκηση της εταιρείας.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως μετά από μια μακρά δικαστική πορεία το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε δύο αποφάσεις με τις οποίες κρίνει κατηγορηματικά ότι το αποκλειστικό δικαίωμα που έχει χορηγηθεί στην ΟΠΑΠ ΑΕ για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων είναι απολύτως συμβατό με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
«Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει απόλυτα τόσο τις συναφείς επιλογές της ελληνικής πολιτείας όσο και τις πάγιες θέσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ θωρακίζοντας ταυτόχρονα τα έννομα συμφέροντα της εταιρείας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Όπως διευκρινίζεται, το Συμβούλιο της Επικρατείας βάσισε την κρίση του στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το ελληνικό ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τη διενέργεια των παιγνίων της ΟΠΑΠ ΑΕ είναι ιδιαιτέρως αυστηρό και συνεπές,  λόγω και των  όλως ενισχυμένων ρυθμιστικών και ελεγκτικών μηχανισμών της ανεξάρτητης Αρχής παιγνίων, αλλά και των ουσιαστικών περιορισμών που έχουν τεθεί για την αποτελεσματική καταπολέμηση της συναφούς εγκληματικότητας και της διακίνησης παράνομου χρήματος και την προστασία από τον εθισμό των ευπαθών κατηγοριών.
«Οι αποφάσεις αυτές είναι αμετάκλητες και δεν χωρεί κανένα ένδικο μέσο κατά αυτών ενώπιον εθνικού ή ενωσιακού δικαστηρίου», αποσαφηνίζεται στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ.
Τέλος, η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι σε πλήρη συμμόρφωση με τον νόμο και με τη νομολογία που έθεσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα συνεχίσει την μακρά προσφορά της στην ελληνική κοινωνία με αδιατάρακτο προσανατολισμό στο αυστηρό, συνεπές και υπεύθυνο παιχνίδι εισφέροντας παράλληλα ιδιαιτέρως σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη στο Ελληνικό Δημόσιο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προβάλλει σθεναρή αντίσταση Αγνωστη παραμένει η ταυτότητα του 30χρονου που συνελήφθη στον Βύρωνα


Αγνωστη παραμένει η ταυτότητα του 30χρονου που συνελήφθη στον Βύρωνα
Η πόρτα εισόδου του γκαράζ στην περιοχή του Βύρωνα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σιωπηλός απέναντι στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παραμένει ο 30χρονος, που συνελήφθη στον Βύρωνα, έχοντας στην κατοχή του προσχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στο μόνο άτομο με το οποίο μίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία έχει αναλάβει προσωρινά την υπεράσπισή του, ενώ δεν είπε τα στοιχεία του ούτε στον Εισαγγελέα, στον οποίο οδηγήθηκε.

Ο 30χρονος -όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες-, ο οποίος είναι αρκετά γυμνασμένος, αντιστέκεται στους αστυνομικούς που επιχειρούν να τον φωτογραφίσουν, καθώς θεωρούν ότι εάν δοθεί στη δημοσιότητα του η φωτογραφία του, θα μπορέσουν να αντλήσουν στοιχεία για την ταυτότητα του, αλλά και για χώρους που μπορεί να βρέθηκε το περασμένο διάστημα. Παράλληλα, μέσα από την εξέταση των αποτυπωμάτων του προέκυψε ότι δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές για κάποιο αδίκημα.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Δ. Τσακνάκης, «το άτομο αυτό συνελήφθη και κατηγορείται, για αντίσταση, απείθεια, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, διακεκριμένη κλοπή -δηλαδή την κλοπή του αυτοκινήτου Nissan, πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού -εννοούμε την επικίνδυνη σωματική βλάβη που υπέστη ο υπάλληλος security της Τράπεζας της Ελλάδος-, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη από κοινού, κατοχή από κοινού και κατασκευή από κοινού εκρηκτικών μηχανισμών».

Στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, στον Βύρωνα, όπου κατευθυνόταν ο 30χρονος βρέθηκαν: σχάρα αυτοκινήτου, μεταλλικά μέρη που στερεώνουν την σχάρα, καθώς και κλειδιά από το Nissan Sunny που είχε κλαπεί στις 3 προς 4 Απριλίου του 2014 και χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η σχάρα και τα υπόλοιπα αντικείμενα αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και του επεστράφησαν.

Επιπλέον, ερμηνεύοντας τις κώδικες ονομασίες «τάπερ, ποδήλατα και λουκάνικα» και εξετάζοντας τις σημειώσεις του 30χρονου, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα θα γίνονταν με παγιδευμένα οχήματα με οξυγόνο και ασετυλίνη και ισχυρές βόμβες για την ολική πυροδότηση τους με τηλεχειρισμό. Παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, όπως στο «χτύπημα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εμφανίζονται ικανοποιημένα που απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα περίπου 48 ώρες πριν από την πραγματοποίηση του, αλλά παράλληλα βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς στο γκαράζ του Βύρωνα δεν βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά, οπότε ακόμη δεν έχει βρεθεί η γιάφκα της νέας γενιάς του Επαναστατικού Αγώνα που επρόκειτο να «χτυπήσει» τα γραφεία τα Νέας Δημοκρατίας στην εκδήλωση που θα γινόταν ανήμερα των «γενεθλίων» της, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και γραφεία γνωστών εταιρειών.

Όπως έγινε γνωστό, η «πρόβα τζενεράλε» είχε οριστεί για τις 3 Οκτωβρίου και το «χτύπημα» την επομένη, 4 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ είπε ότι είχε χρονομετρηθεί η απόσταση από τη Λ. Αμφιθέας προς το γκαράζ (16'). Επίσης, βρέθηκε το μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ, στο οποίο βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη, καθώς και ταυτότητα τα στοιχεία της οποίας είχαν υφαρπαγεί, αφού ο κάτοχός της δεν είχε δηλώσει κλοπή.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...