Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας μήτρα των σκανδάλων!

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/


Ομιλία του Μάρκου Μπόλαρη στην Ολομέλεια της Βουλής

«Η Βουλή δεν σκανδαλολογεί! Ούτε το ΠΑΣΟΚ!»
«Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας μήτρα των σκανδάλων!» (oikonomougr)
Δείτε το video :


04/05/09 - Απόσπασμα από την Ομιλία του Μάρκου Μπόλαρη :

Το διακύβευμα της σημερινής συζήτησης είναι ένα. Η αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού της χώρας να διαχειρίζεται τη δημόσια εξουσία και το δημόσιο πλούτο, το έργο δηλαδή που του εμπιστεύτηκε ο πολίτης.

Και βέβαια η Βουλή δεν σκανδαλολογεί. Και βέβαια η Αντιπολίτευση δεν σκανδαλολογεί. Και βέβαια το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν σκανδαλολογεί. Την πρωτοβουλία για να αχθεί ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας η συγκεκριμένη απόφαση δεν την είχε η Βουλή, ούτε η Αντιπολίτευση, ούτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δεν την είχαν τα κόμματα. Ασχολούμαστε εκ καθήκοντος προς τους πολίτες, προς τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και εν τέλει την ίδια τη δημοκρατία, με αλλεπάλληλες δύσοσμες υποθέσεις, με σκάνδαλα, η ύπαρξη και η συνεχής αναπαραγωγή των οποίων, σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη, υπονομεύουν το κύρος των πολιτικών προσώπων.

Τι θα συνέβαινε και πώς θα αξιολογούσατε, κύριοι συνάδελφοι, τη συμπεριφορά του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αν παρά τη διαβίβαση της δικογραφίας από τον ανακριτή του 20ου Τμήματος Αθηνών, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν κατέθετε την πρόταση; Και πολύ περισσότερο τι θα έλεγαν οι πολίτες; Δεν θα μας κατήγγειλαν όλους για συγκάλυψη; Είναι βέβαιο και θα είχαν δίκιο.


Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επικαλείται τη διεθνή οικονομική κρίση, προκειμένου να μη συζητηθούν τα σκάνδαλά τους σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και της διαφανούς διοίκησης.

Όμως, για την υπέρβαση αυτής της κρίσης χρειάζονται δυο βασικές προϋποθέσεις. Η πρώτη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενός σχεδίου υπέρβασης της κρίσης με ανάπτυξη και η δεύτερη ένα κεφάλαιο πολιτικής αξιοπιστίας, δηλαδή καθαρές και διάφανες διαδικασίες.

Συνεπώς, η διερεύνηση των σκανδάλων και κυρίως η θεσμική θωράκιση για τη μη επανάληψή τους είναι κορυφαία πολιτική διαδικασία και σε σχέση με την οικονομική κρίση και σε σχέση με τα βάρη, τα οποία καλούνται να επωμιστούν σήμερα οι πολίτες. Το διακύβευμα εν προκειμένω είναι η ίδια η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου της χώρας τόσο σε προσωπικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο.

Ο λαός δεν θέλει πια λόγια. Χόρτασε από τις πομπώδεις διακηρύξεις, από τα μεγαλόπνοα προγράμματα. Αυτό που αναρωτιούνται οι Έλληνες είναι ποιος τους εγγυάται και με ποια αξιοπρέπεια και με ποια αξιοπιστία την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.


Read more...

Συμμετοχή Σπ.Κουβέλη στο συνέδριο



«Επιχειρήσεις & Κράτος σφυρηλατούν το πράσινο “New Deal”» (CEO & CSR Money Conference 2009) που διοργανώνεται από τη Eurocharity


Επιχειρήσεις, Κράτος και πράσινο New Deal

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος & Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης θα παραστεί αύριο 7 Μαΐου, στο Συνέδριο «Επιχειρήσεις & Κράτος σφυρηλατούν το πράσινο “New Deal”» (CEO & CSR Money Conference 2009) που διοργανώνεται από τη Eurocharity στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Ο κ. Κουβέλης θα συμμετάσχει στο πρώτο πάνελ συζήτησης που ξεκινά στις 10 π.μ. και έχει ως θέμα «Πράσινη Ανάπτυξη: Ο ρόλος του κράτους».

«Το κράτος θα πρέπει να αποτελέσει μοχλό για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, που είναι και η μόνη ρεαλιστική κατεύθυνση για τη χώρα» δήλωσε ο κ. Κουβέλης. «Το κράτος πρέπει να προωθήσει μια νέα παραγωγική σχέση με το περιβάλλον. Οφείλουμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο, να γίνουμε πρωτοπόροι. Απαιτείται όμως όραμα, προγραμματισμός και πολιτική βούληση που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει».

Στις 7 μ.μ. με τη λήξη του συνεδρίου, ο Σπύρος Κουβέλης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, θα απονείμει τα βραβεία CEO & CSR 2009.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουβέλης συμμετείχε στην ειδική επιτροπή για τη διεξαγωγή της διαδικασίας των βραβείων.




Read more...

Ομιλία Σπύρου Κουβέλη στον Ελαιώνα στις 4 Μαΐου 2009





Είναι προφανές ότι το μοντέλο ανάπτυξης που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα, και ιδιαίτερα οι η δεξιές κυβερνήσεις, αποδείχτηκε ιδιαίτερα καταστροφικό για το περιβάλλον. Η ανάγκη εφαρμογής ενός νέου μοντέλου, στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, εξελίσσεται σήμερα από εφήμερη μόδα σε συλλογική συνείδηση και αναγκαιότητα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει θεατής σε όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο. Απαιτείται να απεγκλωβιστούμε από το πρόβλημα και να μετατρέψουμε την πρόκληση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας σε αναπτυξιακή ευκαιρία, θέτοντας τους σωστούς πολιτικούς στόχους. Διανύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο και χρειάζεται να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στην επιβολή ενός πράσινου μοντέλου ανάπτυξης.


Πράσινη ανάπτυξη για το ΠΑΣΟΚ σημαίνει ανάπτυξη και έξυπνη εφαρμογή της τελευταίας λέξης της επιστήμης για την παραγωγή και διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αξιοποίησης των πρώτων υλών και με ταυτόχρονη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Μέσα στο όραμα, την πολιτική και τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για την Πράσινη Ανάπτυξη, οι πόλεις καταλαμβάνουν ξεχωριστή θέση.


Στόχος μας είναι να ξεφύγουμε από τις λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος. Να μην ξαναφτιάξουμε ούτε ένα οικοδομικό τετράγωνο επιτρέποντας τα λάθη του παρελθόντος.

Ο Ελαιώνας είναι ο τελευταίος εν δυνάμει πνεύμονας πρασίνου μέσα στο κέντρο της Αθήνας, γι’ αυτό και η περιοχή έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Ο τρόπος με τον οποίο θα σχεδιάσουμε και θα χωροθετήσουμε τις δράσεις μας στην περιοχή αυτή, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του λεκανοπεδίου σε μια κατεύθυνση πράσινης ανάπτυξης. Σε μια τέτοια κατεύθυνση, η διατήρηση των χώρων υψηλού πρασίνου, αναψυχής και άθλησης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα απέναντι στις εμπορικές χρήσεις.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο Google Earth ωστόσο, ο Ελαιώνας σήμερα μοιάζει σαν κάτι μεγάλο να έχει αφήσει την πατημασιά του στον ιστό της πόλης. Και είναι ντροπή -ειδικά για μια περιοχή που απέχει 2 μόλις χιλιόμετρα από την Ακρόπολη- να υπάρχει τέτοια υποβάθμιση, που μάλλον στα περίχωρα του Ναϊρόμπι στην Αφρική παραπέμπει παρά στη γενέτειρα του πολιτισμού και των αξιών.

Από δω πρέπει να ξεκινήσει η Πράσινη ανάπτυξη. Με όραμα και Σχέδιο. Να αμφισβητήσει δεδομένες καταστάσεις, να προτάξει το δημόσιο συμφέρον απέναντι στα ιδιωτικά οφέλη. Αρκεί να κοιτάξουμε την περιοχή αυτή με ειλικρίνεια, χωρίς ψευδαισθήσεις και περιβαλλοντικό λαϊκισμό.

Βασική προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη και διασύνδεση κάθε ελεύθερου ή εν δυνάμει ελεύθερου χώρου και η ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος.

Ο Ελαιώνας δεν είναι Ελληνικό, δεν είναι Γουδί, δεν είναι Υμηττός. Δεν είναι μια περιοχή που αρκεί να τη διαφυλάξουμε από τη δόμηση για να την μετατρέψουμε σε χώρο υψηλού πρασίνου. Ο Ελαιώνας βρίσκεται στο κέντρο, στην καρδιά του λεκανοπεδίου και υποφέρει ήδη από υποβάθμιση.

Είναι μια περιοχή που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ανάσα για την πόλη, που γίνεται όλο και πιο απαραίτητη ειδικά αν συνυπολογίσουμε τις νέες κλιματικές συνθήκες, που δημιουργούν επιπρόσθετες πιέσεις.

Κακά τα ψέματα, ο Ελαιώνας δεν σώζεται με σημειακές προσπάθειες, με ένα παρκάκι εδώ κι ένα άλλο εκεί. Θα πρέπει αντίθετα να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά για την ανάδειξη ενός ολοκληρωμένου συνόλου πρασίνου, ελευθέρων χώρων και πολιτισμού.

Στο νέο Ρυθμιστικό σχέδιο για την Αθήνα, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στον Ελαιώνα ως εξής: «Ανάπλαση με επιχειρηματικά πάρκα, Δημόσια Διοίκηση και Κέντρα Μεταφορών, Βιομηχανικούς θύλακες» και στο τέλος προστίθεται – σαν να είναι ήσσονος σημασίας: «πάρκα πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού».

Για μια ακόμα φορά ο Ελαιώνας παραδίδεται στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη βιομηχανία. Μαζί με την Πέτρου Ράλλη που έχει ήδη παραδοθεί στον πολιτισμό της νύχτας και των σκυλάδικων. Κι όλα αυτά μερικά μόλις μέτρα μακριά από την ακαδημία Πλάτωνος.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ διαφωνούμε. Επ’ ουδενί δεν συνηγορούμε στο να προστεθεί μια ακόμα σφήνα στην καρδιά της πόλης που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Λέμε όχι στις πολιτικές του 1960-70. Χρειάζεται αλλαγή πορείας. Η εποχή που οι εμπορικές χρήσεις αποτελούσαν προτεραιότητα, έχει παρέλθει. Σήμερα οι ελεύθεροι χώροι αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία – γι’ αυτό και είναι χρέος μας να τους διαφυλάξουμε. Σήμερα το περιβάλλον και ο πολιτισμός είναι αξίες που χάνονται στην Ελλάδα – γι’ αυτό και πρέπει να τα προστατέψαμε, να τα αναδείξουμε.

Δεν επιτρέπεται, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο, να συγκεντρώνεται όλη η οικονομική δραστηριότητα της Ελλάδας στη Αθήνα και από ολόκληρη την Αθήνα, στο ιστορικό της κέντρο.

Το Προεδρικό Διάταγμα του 1995, που προέβλεπε την ανάπλαση του Ελαιώνα και τη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου έκτασης περίπου 3.500 στρεμμάτων, αποτελεί μια σημαντική βάση. Δυστυχώς όμως έχουν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια και τίποτα δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η διπλή ανάπλαση, και ειδικά η μετεγκατάσταση του γηπέδου του Παναθηναϊκού είναι μια σωστή ιδέα. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα αποτελέσει «συγχωροχάρτι» για να αλωθεί ο τελευταίος εν δυνάμει χώρος πρασίνου και ανάσας στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα το νέο γήπεδο θα μπορούσε να αποτελέσει και μια καλή ευκαιρία: Για πρωτοποριακό σχεδιασμό με βάση τις αρχές της οικολογικής δόμησης (χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και περιβαλλοντικά φιλικών υλικών, ανακύκλωση νερού κ.λπ.) και έτσι να αποτελέσει πόλο ανάδειξης των περιβαλλοντικών τεχνολογιών και πρακτικών, μειώνοντας ταυτόχρονα το οικολογικό του αποτύπωμα.

Και σαν τέτοιο, θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για όλα τα παιδιά της Αθήνας.

Ο Ελαιώνας είναι η τελευταία ευκαιρία να αλλάξει πορεία μια πόλη που έκανε όσα λάθη μπορούσε στο παρελθόν, για να δείξει ότι μπορεί να είναι μια σύγχρονη πόλη, η Πρωτεύουσα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής χώρας που δεν θυσιάζει για την αξία γης άλλες πιο μεγάλες αξίες, όπως την αξία του πολιτισμού, την αξία της δημόσιας υγείας, την αξία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


Read more...

Αν είναι δυνατόν. Τι φτηνές δικαιολογίες είναι αυτές;

http://krogias.blogspot.com/

Ξεφτιλίστηκαν.
Αν είναι δυνατόν ο υφυπουργός οικονομίας, από το βήμα της Βουλής παρακαλώ, να λέει, για να δικαιολογήσει την ύπουλη κατάθεση της τροπολογίας της ντροπής:: «Υπήρξαν ενδείξεις ότι η ρύθμιση είχε την συμφωνία τουλάχιστον του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το οποίο και ως κυβέρνηση είχε νομοθετήσει όλες τις σχετικές παρατάσεις από την δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα. Εφόσον όμως, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει αυτή η συμφωνία η κυβέρνηση αποσύρει την συγκεκριμένη διάταξη».

Μία ήταν η ένδειξη, κ. Μπέζα, που κακώς δεν την λάβατε υπόψιν σας.
Ότι όταν λέει κάτι ο Γ. Παπανδρέου, το εννοεί:


Ας είμαστε όμως έτοιμοι, για ακόμη πιο σκληρό πόλεμο εναντίον του...




Read more...

Πριν απί λίγο στη Βουλή...

http://press-gr.blogspot.com

Περί MAYO, Μητσοτάκη και Siemens...

.
Από το http://www.kraxtis-gr.blogspot.com/

Πρίν λίγο!!! Καλά τα λές Τηλέμαχε για την περίφημη ΜΑΓΙΟ επι Μητσοτάκη, καλά τα λές για την υπόθεση simens. Ακόμη και άν ενέχονται και δικοί σου.Καλά τα λές, καλά ζητάτε διερεύνηση της υπόθεσης. Αλλά η κυβέρνηση , όταν θέλει ψηφίζει εξεταστική, όταν θέλει το πάει για παραγραφή. Τώρα θα μου πείτε στην υπόθεση Παυλίδη γιατί συμφώνησε η κυβέρνηση να γίνει εξεταστική; Γιατί ήταν προαποφασισμένη η απόφασή τους περί μή παραπομπής. Καλά τους είπες, άν δέν φτιάξουν εξεταστική, να μήν κλείσουν τη βουλή για να μήν παραγραφούν τα αδικήματα.



Read more...

Φύγαμε μόνο με υποσχέσεις

http://www.almirofistiki.blogspot.com/



Στην κοροιδία έχουν πάλι τους αγρότες

Τους είδε ο Αγγέλου τους αγρότες διότι ο Καραμανλής ήταν απασχολημένος και υπερήφανος με τους μπασκεμπολιστες των εκατομμυρίων και..........
Πόντιος





Η Συνέχεια ΕΔΩ...



Read more...

Άγονων γραμμών συνέχεια...


.http://press-gr.blogspot.com

Είχε βάλει υπογραφές
και ο Βουλγαράκης!

Aπό το http://aegaio.blogspot.com/

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Γ.Βουλγαράκης κατακύρωσε δύο άγονες γραμμές ενώ η κυριότητα του πλοίου βρισκόταν υπό αμφισβήτηση από τους συνεταίρους.
Πρόκειται για το πλοίο ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ που εκτελούσε την άγονη γραμμή: Φούρνοι, Θύμαινα, Χρυσομιλιά,. Καρλόβασι, και τη γραμμή Φούρνοι Θύμαινα, Χρυσομιλιά, άγιος Κήρυκος. Για τις γραμμές αυτές το πλοίο εισέπραττε περίπου 26.000 ευρώ μηνιαίως.
Να σημειωθεί ότι για το θέμα αμφισβήτησης της κυριότητας του πλοίου ΣΑΜΟΣ εστάλη αναφορά το 2007 στην εισαγγελία από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και ενώ έπρεπε μέσα σε τέσσερις μήνες το αργότερο να προωθηθεί, ωστόσο μέχρι σήμερα – δηλαδή δύο χρόνια μετά – εξακολουθεί να τελεί υπό εξέταση. Οι τρεις από τους πέντε μετόχους φέρονται να πούλησαν εν αγνοία των υπολοίπων δύο μετόχων το πλοίο σε έναν από τους τρεις (δηλαδή μεταξύ τους).
Αυτό έγινε –σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως- τον Αύγουστο του 2007. Το πλοίο εκτελούσε άγονη γραμμή από τις 02/02/2007 με σύμβαση, την οποία φέρεται να έχει υπογράψει το υπουργείο Αιγαίου, με τον κύριο Βουλγαράκη και...
τους διαχειριστές της μικρής εταιρίας. Το Σεπτέμβρη του 2007, ένα μήνα δηλαδή μετά την παράνομη πώληση κι ενώ το υπουργείο Αιγαίου είχε ενημερωθεί εγγράφως για όλες τις παρανομίες και γνώριζε ότι εκκρεμούν μηνύσεις και αγωγές στη Σάμο, προχώρησε και έδωσε την άγονη γραμμή στον «καινούργιο» αγοραστή, με υπογραφή του πρώην υπουργού κ.Γ.Βουλγαράκη.
Σήμερα και αφού πήραμε στα χέρια μας την σύμβαση με αρ.87/2007 ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση των ακτοπλοϊκών δρομολογιακών γραμμών διαπιστώνουμε ότι: …… η επίμαχη Σύμβαση έχει υπογραφεί από τον τότε υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Γιώργο Βουλγαράκη.
Ας σημειωθεί ότι ο κ.Παυλίδης παρέδωσε το πρώην υπουργείο Αιγαίο στον επόμενο Υπουργό τον κ,Βουλγαράκη ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στις 19 Σεπτεμβρίου 2007 από τον κ.Κεφαλογιάννη δηλαδή ακριβώς μετά από 10 ημέρες της ορκωμοσίας του, υπέγραψε την επίμαχη σύμβαση για την οποία και κατατέθηκε η ερώτηση της κ.Τσουρή, η οποία έχει ως εξής:
Στις 27 Απριλίου 2004 η Βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ κατάθεσε την παρακάτω ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνωνπρος 1.τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής 2. τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών 3.τον Υπουργό Δικαιοσύνης Θέμα: Μεταβίβαση Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας Με την υπ.αρ. 13-14/01-03-2007 σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας μεταξύ του Υπουργείου Αιγαίου και της εταιρείας Σαμιακές Πλόες Ν.Ε., το πλοίο «ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ» εκτελούσε, από την 1η Μαρτίου 2007 και μέχρι τις 31-10-2008, επιδοτούμενα δρομολόγια.
Τον Αύγουστο του 2007, οι τρεις από τους πέντε συνολικά μετόχους της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και ο τότε Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, συν-πλοιοκτήτης και ναυτιλιακός πράκτορας στην περιοχή ευθύνης του, προχώρησαν στην πώληση του πλοίου «ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ»,του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας, στην εταιρεία «Γραμμές Λουτράρη Ν.Ε.», του ενός εκ των τριών μετόχων.Οι άλλοι δύο από τους μετόχους, οι οποίοι ισχυρίζονται και καταγγέλουν ότι η πώληση έγινε παράνομα και εν αγνοία τους, έχουν καταθέσει και σχετική αναφορά από τις από 27-12-2007 στις αρμόδιες εισαγγελικές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Σάμου για περαιτέρω ενέργειες.Την 1η Οκτωβρίου 2007, ο υπουργός Αιγαίου υπογράφει την υπ.αρ.82/2007 σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με τη νέα πλοιοκτησία, για τη συνέχιση των δρομολογίων και για τη μεταβίβαση, πλέον, στη νέα ιδιοκτησία, του συνόλου των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων, που απέρρεαν από τη προηγούμενη, για το ίδιο πλοίο.
Η συγκεκριμένη ανάθεση στηρίχθηκε στις υπεύθυνες δηλώσεις των τριών μετόχων, οι οποίοι δήλωσαν νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΠΛΟΕΣ ΝΕ, παρόλο που:
1. Τα ονόματα αυτού ή αυτών που υπογράφουν το πωλητήριο και τις υπεύθυνες δηλώσεις, δεν συμπίπτουν, στο επίμαχο χρονικό διάστημα, με τα ονόματα αυτών που νόμιμα εκπροσωπούν και δεσμεύουν την εταιρεία, σύμφωνα με το τηρούμενο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μητρώο ναυτικών εταιρειών.
2. Σύμφωνα με έγγραφα της ΔΟΥ Σάμου, αναγνωρίζεται, μέχρι και το Μάιο του 2008, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ο ένας από τους καταγγέλοντες, το πλοίο φαίνεται να εξακολουθεί να ανήκει στην Ν.Ε. Σαμιακές Πλόες, ενώ δεν έχει υποβληθεί δήλωση φόρου μεταβίβασης, για το εν λόγω πλοίο.
3. Tο Υπουργείο Αιγαίου είχε ενημερωθεί για τις καταγγελίες.
Βάσει των παραπάνω
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί
1. Κατά τη διαδικασία μεταβίβασης της υπάρχουσας σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας στη νέα πλοιοκτησία, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος για τη νομιμότητα πώλησης του πλοίου; Είναι νόμιμη η ανάθεση στη νέα εταιρεία, εφόσον στηρίχθηκε μόνο σε υπεύθυνες δηλώσεις τριών μετόχων; Προσκομίστηκαν όλα τα απαιτούμενα, κατά Νόμο, έγγραφα, για τη μεταβίβαση; Παρακαλώ για την κατάθεση τους.
2. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της νέας σύμβασης, και για τις επιμέρους πληρωμές των μισθωμάτων, κατατέθηκαν από τη νέα πλοιοκτησία, όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου δικαιολογητικά, όπως για παράδειγμα η βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ; Παρακαλώ για την κατάθεση τους.
3. Ποιος, και με εντολή ποιου, εισέπραττε τα τιμήματα της συγκεκριμένης άγονης γραμμής από τον Αύγουστο του 2007 μέχρι και το Μάιο του 2008; Παρακαλώ για την κατάθεση των σχετικών εντολών πληρωμής.
4. Παρακαλώ για την κατάθεση του πορίσματος που εξεδόθη, μετά από τον έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, τον Ιανουάριο του 2009, στις εμπλεκόμενες ναυτιλιακές εταιρείες.
5. Η ολοκλήρωση της εξέτασης της από 27-12-2007 σχετικής αναφοράς, ακόμη εκκρεμεί στην Εισαγγελία της Σάμου. Ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της πολύμηνης καθυστέρησης και ποια είναι η εξέλιξη της υπόθεσης;



Read more...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

http://www.pasok.gr


Read more...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ




Read more...

Συνέντευξη Γιώργου Α. Παπανδρέου στο περιοδικό «ENERGY POINT» και στο δημοσιογράφο Γιάννη Τσιπουρίδη




Read more...

Κυβέρνηση ή μπάχαλο; Όποια περιοχή έχει δεξιό βουλευτή με τσαμπουκά παίρνουν λεφτά. Οι άλλοι πείνα και εξαθλίωση…

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Ο βουλευτής Ν. Καβάλας Μιχάλης Τιμοσίδης, με αποκαλυπτική ερώτηση στη βουλή, αποκαλύπτει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κυβερνάει! Απλώς, προσπαθούν ως μαυρογιαλούροι να μοιράζουν ψίχουλα…
Μοιράζουν χρήμα στους ελαιοπαραγωγούς για «ακαρπία», αλλά μόνον στους νομούς που οι δεξιοί βουλευτές είναι τσαμπουκάδες.
Κι εκεί στην Καβάλα, μάλλον οι βουλευτές της δεξιάς είναι κότες.
Στην αποκαλυπτική ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τιμοσίδης, ξεσκεπάζει αυτή τη γελοία πολιτική της δεξιάς και μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«Ο Νομός Καβάλας δεν συμπεριλαμβάνεται και πάλι στις περιοχές που θα καταβληθούν αποζημιώσεις 75 εκατομμυρίων €…
Γνωρίζετε ότι στο Νομό Καβάλας και ειδικότερα στη Θάσο, καλλιεργούνται χιλιάδες στρέμματα ελιάς, που επλήγησαν από ακαρπία και μειωμένη παραγωγή…
Πρέπει να επισημανθεί ότι ο αγροτικός κόσμος του Νομού Καβάλας, στη δύσκολη καλλιεργητική περίοδο του 2008, έχει αποκλεισθεί συστηματικά και κατ΄ εξακολούθηση, με αποφάσεις δικές σας, από ενισχύσεις για την αντιστάθμιση της απώλειας εισοδήματος του. Ειδικότερα αποκλείστηκαν:
- οι μελισσοκόμοι της Θάσου (πάλι), που είχαν μειωμένη παραγωγή μελιού κατά 70%
- οι παραγωγοί καλοκαιρινής πατάτας του Δήμου Ορεινού, που είχαν μειωμένη παραγωγή κατά 40%...
Με βάση ποια στοιχεία εκτιμήσατε και τεκμηριώνετε ότι στο Νομό Καβάλας δεν υπήρξε "Ακαρπία και μειωμένη παραγωγή" το καλλιεργητικό έτος 2008-2009;
»



Read more...

Τώρα κι ο Καραμανλής θα μάθει καλά τι εστί Κεγκέρογλου…

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Μπροστάρης στους αγώνες των αγροτών της Κρήτης για το δίκιο τους, ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης που δεν είναι βολευτής!
Αυτή την ώρα… ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, στις κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης σήμερα στο Σύνταγμα (6 Μάη 2009)




Read more...

Σοσιαλισμός ή χρεωκοπία;


http://press-gr.blogspot.com

.
Του Παντελή Οικονόμου*

Στις συντρόφισσες και του συντρόφους του ΠΑΣΟΚ του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας που είχαν την πρωτοβουλία της αποψινής μας συνάντησης και με τίμησαν με την ευθύνη της ομιλίας στο πλαίσιό της θερμές ευχαριστίες. Στους φίλους μας που είναι απόψε εδώ μαζί μας για να το συζητήσουμε. Φίλους του ΠΑΣΟΚ, φίλους από την άλλη αριστερά, φίλους της Δημοκρατίας, φίλους της αλήθειας. Με κοινή αγωνία για κάτι καλλίτερο από αυτό που ζούμε σήμερα.
Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ
Ζήσαμε, πράγματι, τα τελευταία είκοσι χρόνια εξελίξεις και γεγονότα πολλά και μεγάλα. Με πρώτο, χρονικά, την κατάρρευση του σοβιετικού προτύπου. Μιας οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης με βασικό χαρακτηριστικό την κατάργηση της αγοράς. Την ολοσχερή, σχεδόν, καταστολή της ζήτησης από την μια μεριά και τον κεντρικό σχεδιασμό της προσφοράς από την άλλη. Στο πλαίσιο αυτό, την καταστροφή του περιβάλλοντος στον βωμό της εκβιομηχάνισης. Την διασφάλιση κοινωνικών καλύψεων και υπηρεσιών, υγείας και εκπαίδευσης πρωτίστως, σε υψηλά επίπεδα, όπως και...
την κατοχύρωση του δικαιώματος στην εργασία, για το σύνολο του πληθυσμού. Την αποσύνδεση του συστήματος αυτού από τον παγκόσμιο καπιταλισμό. Το μονοπώλιο της πολιτικής εξουσίας. Τον έλεγχο της πληροφόρησης και της επικοινωνίας. Την πολιτισμική μονομέρεια, με την απόπειρα προσαρμογής της καθημερινής ζωής των λαών της Σοβιετικής Ένωσης, λαών με διαφορετικές παραδόσεις, στις συντεταγμένες του σοβιετικού πολίτη. Τον εκσυγχρονισμό τους, με άλλα λόγια. Και,τέλος, την ασφάλεια του συστήματος αυτού, ως γεωπολιτικού πόλου / επίκεντρου ενός ευρύτερου συνασπισμού, να κυμαίνεται από την συνύπαρξη έως την αντιπαράθεση, στο πλαίσιο του διπολισμού, με άλλη πλευρά την Δύση.
Το σύστημα αυτό κατέρρευσε, όταν καταλύθηκε η αποσύνδεσή του από τον παγκόσμιο καπιταλισμό. Όταν η επαφή του με την Δύση εντάθηκε. Όταν εκτέθηκε σε ελκυστικά προϊόντα, σε τεχνολογίες και οργάνωση με υψηλή προστιθέμενη χρηστική αξία και σε παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα, πολύ υψηλότερες από την δική του. Και τότε, έχοντας απεμπολήσει ήδη, το δικαίωμα του στην ισηγορία και την πολιτική διαπάλη, την Δημοκρατία σε τελευταία ανάλυση, βρέθηκε ανοχύρωτο. Όχι τόσο απέναντι στον καπιταλισμό, όσο στην εντυπωσιακή του συσκευασία / προσφορά γνωριμίας, η οποία έκρυβε με επιμέλεια τις πολλές και μεγάλες αρνητικές του πλευρές. Γι αυτό ακριβώς, η κατάρρευση δεν άνοιξε τον δρόμο σε μια «σοσιαλιστική διόρθωση», αλλά σε μια ταλάντωση του εκκρεμούς έως το άλλο άκρο.
Αλλά και στις χώρες της Δύσης, η σοσιαλδημοκρατία δεν τα κατάφερε, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις. Έσπευσε να συνθηκολογήσει με τον τροπαιούχο καπιταλισμό με αντίτιμο την προσβασιμότητά της στην κυβερνητική εξουσία. Η ιστορία της έπαιξε όμως άσχημο παιχνίδι : την υποχρέωσε να διαχειριστεί αυτή την μεγάλη πίεση στα λαϊκά στρώματα. Με αποτέλεσμα να χάσει, σε πολλές περιπτώσεις, και το αντίτιμο για το οποίο είχε συναλλαχθεί.
ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Η απόλυτη επικράτηση του καπιταλισμού στην αναμέτρηση αυτή προβλήθηκε ως τεκμήριο αμάχητο της υπεροχής και δικαίωσής του. Γι ‘ αυτό και περιγράφτηκε αυτάρεσκα, ως «το Τέλος της Ιστορίας». Δημιούργησε, πριν απ’ όλα, μια νέα διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία ονομάστηκε «Παγκοσμιοποίηση». Μιλάμε στην πραγματικότητα, για την απόλυτη επικυριαρχία της Δύσης. Με τις εσωτερικές της αντιθέσεις φυσικά. Για μια «Παγκόσμια Διακυβέρνηση», προσαρμοσμένη στα συμφέροντά της, ακόμα και πέρα από την νομιμότητα, όποτε αυτό αποδεικνύονταν αναγκαίο. Για όργανα και θεσμούς της διακυβέρνησης αυτής, χωρίς την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το G20. Στην υπηρεσία, αρχών δήθεν, οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης, όπως η «απελευθέρωση», η «αποκρατικοποίηση», η «νομισματική σταθερότητα», η «ονομαστική σύγκλιση», η «τιθάσευση του πληθωρισμού», «ο περιορισμός των δημοσιονομικών ελλειμμάτων». Διαχρονικής και οικουμενικής υποτίθεται, ορθότητας. Με τον ΟΗΕ, να χρησιμοποιείται επιλεκτικά και στον βαθμό που η εξάρτησή του επικαθόριζε την - από την ίδρυσή του - αυτονομία και εγκυρότητά του. Και βέβαια, το πλέγμα αυτό να επιβάλλει και να επιβάλλεται με μοναδικό στρατιωτικό βραχίονα παγκόσμιας εμβέλειας τις Η.Π.Α. Προωθώντας την βίαιη εξαγωγή του αμερικανικού ονείρου σε λαούς με διαφορετικές παραδόσεις και καταβολές. Με βασικό φορέα το καρτέλ της φιλμικής παραγωγής. Με πρόσχημα τον «εκδημοκρατισμό». Και κύριο όχημα διανομής τα τηλεοπτικά δίκτυα. Με υπερπροσφορά πληροφοριών ώστε να κρύβεται η γνώση. Με υπερπροσφορά γνώσεων ώστε να αποτρέπεται η σκέψη.
Η γενικευμένη αποτυχία αυτού του συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι αποδεδειγμένη. Οι επιθετικοί πόλεμοι που ξεκίνησαν τα χρόνια αυτά δεν μπόρεσαν να τελειώσουν. Τα διεθνή προβλήματα, όπως το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό, το Κουρδικό δεν λύθηκαν. Οι απειλές κατά της παγκόσμιας ειρήνης έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι ίδιες οι δυτικές κοινωνίες είναι λιγότερο ασφαλείς από πριν, ενώ έχουν υποστεί σοβαρό περιορισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών. Οι Η.Π.Α., η Ευρωπαϊκή Ένωση / Γερμανία και η Ιαπωνία, και οι τρεις τους, αντιμετωπίζουν το μέλλον με αμφιβολίες για το που στέκονται και που πάνε. Και ο κίνδυνος ανεπανόρθωτης καταστροφής του πλανήτη, ως οίκου της ανθρωπότητας έχει πολλαπλασιαστεί.
Η τάξη πραγμάτων όπως την περιγράψαμε μέχρι εδώ, είχε διαμορφωθεί με σκοπό την κατοχύρωση των συμφερόντων του imperium. Μια όλο και πιο άνιση κατανομή του πλούτου ανάμεσα στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες. Όπως επίσης, την αναδιανομή εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων και στρωμάτων στις δυτικές κοινωνίες. Σε μια εποχή μεγάλης αύξησης του οικουμενικού πλούτου από την διάχυση της τεχνολογίας σε μαζική κλίμακα, η ανεργία, η υποαπασχόληση, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός αύξηθηκαν δραματικά. Εξ ίσου δραματική υπήρξε και η μείωση της αμοιβής της εργασίας, όπως και η απομύζηση όλο και μεγαλύτερου ποσοστού της από τοκογλύφους και κερδοσκόπους, νόμιμους και παράνομους. Απίστευτες υπήρξαν οι διαστάσεις της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας από επιτήδειους. Όπως επίσης και η υπεξαίρεση φυσικών πόρων, κοινωνικού κεφαλαίου και υποδομών, περιβαλλοντικών αγαθών από υπανθρώπους.
Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
Θα περίμενε κάποιος, μια τόσο μεγάλη εκμετάλλευση τόσο πολλών από τόσο λίγους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να είχε ως συνέπεια και μια, άνευ ιστορικού προηγουμένου, συσσώρευση. Δεν συνέβη αυτό. Ο πλούτος αυτός έκανε φτερά ! Πως άραγε έγινε αυτό ; Ότι η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη είχε εκτοπιστεί, εδώ και δεκαετίες, ως πρωταρχική νομιμοποιητική βάση του καπιταλισμού από την διαρκή μεγέθυνση τζίρου και κερδών είναι γνωστό. Για να υπηρετηθεί η μεγέθυνση αυτή, αλλά και η μονιμότητα του χαρακτήρα της, έγινε όλο και πιο εντατική η εκμετάλλευση φυσικών αποθεμάτων και περιβαλλοντικών αγαθών. Ο περιορισμός των πόρων για δημόσιες επενδύσεις, αλλά και προστασία απέναντι στους κοινωνικούς κινδύνους ( με πρώτες τις συντάξεις ), ώστε να κατευθυνθούν στην κατανάλωση. Η ρευστοποίηση δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας, κατά κύριο λόγο. Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Και τέλος, η επιδείνωση της θέσης της νέας γενιάς, μέσω της αύξησης του δημόσιου χρέους, αλλά και άλλων υποχρεώσεων που καταλογίζονται εις βάρος της και ερήμην της, όπως οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις στην κοινωνική ασφάλιση.
Όντας φανερό ότι οι δυσμενείς αυτές ρυθμίσεις εξάντλησαν τα όριά τους, οι ισχυροί του χρήματος κατέφυγαν σε μια διαφορετική μεθόδευση : μεγάλωσαν τις μελλοντικές τους απαιτήσεις από όλους εμάς τους υπόλοιπους αυξάνοντας με διοικητικές τους αποφάσεις τα πραγματικά επιτόκια, αλλά και δανείζοντας μας περισσότερο. Και εισπράττοντας από σήμερα τοις μετρητοίς, με την μορφή μερισμάτων ή επιδομάτων απόδοσης ( bonus ), το μεγαλύτερο μέρος του βερεσέ. Μετατρέποντας το χρέος μας, δημόσιο και οικογενειακό, σε πλούτο τους. Ώστε να προωθούν τα επίπεδα κατανάλωσής τους σε όλο και υψηλότερα επίπεδα : αγοράζοντας σπίτια, σκάφη, αυτοκίνητα, όλο και περισσότερα, όλο και μεγαλύτερα, σε όλο και πιο εντατικούς ρυθμούς. Πυραμίδες κανονικές. Πόσο κολακευτικό για την «πολιτισμένη Δύση» να ζηλέψει και να μιμηθεί την, προ εικοσαετίας, γειτονική μας Αλβανία, όταν συναντούσε τον καπιταλισμό και δοκίμαζε να του προσδώσει περιεχόμενο, όπως το καταλάβαινε η ίδια ! Ενισχύοντας την δική της εκδοχή με την διάχυση της διαφθοράς, αλλά και την αύξηση της εγκληματικότητας ( δουλεμπόριο, λαθρεμπόριο, εμπόριο ναρκωτικών, σωματεμπόριο και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ).
Αυτή η έκπτωση σε κλεπτοκρατία ξεπερνάει κατά πολύ αυτό που ο Schumpeter μπορούσε να φανταστεί όταν χαρακτήριζε τον καπιταλισμό «δημιουργική καταστροφή». Συνιστά απλώς χρεωκοπία. Προαναγγελθείσα. Απλούστατα γιατί κιτάπι που να χωράει τόσο μεγάλο βερεσέ δεν υπάρχει. Μόνο που το φαλιμέντο οπωσδήποτε δεν αφορά εμάς, αλλά το σύστημα συμμοριών που λυμαίνονταν τον κόσμο για χρόνια. Από τους αρχηγούς τους έως τα golden boys, τα υπάλληλα πολιτικά πρόσωπα και τα media.
Οι αντιφάσεις αυτού του συστήματος, όπως και η βαρβαρότητά του, έγιναν ολοφάνερες, εδώ και χρόνια. Με ότι αξίζει να καταστρέφεται και ότι καταστρέφει να πολλαπλασιάζεται. Τον Μάρτιο του 2005, μιλώντας σε ημερίδα της ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ για την Παγκοσμιοποίηση, τόλμησα την πρόβλεψη : «Το σύστημα αυτό θα καταρρεύσει για τους ίδιους λόγους που κατέρρευσε το ανταγωνιστικό του τον προηγούμενο αιώνα.» Ασφαλώς δεν υπονοούσα ότι το σοβιετικό πρότυπο ήταν καπιταλιστικό. Ουδέποτε, πράγματι, στην εξέλιξή του διακρίθηκε από επεκτατισμό. Όμως η παραγνώριση γνήσιων λαϊκών αναγκών με αποτέλεσμα την μη εξυπηρέτησή τους, η άρνηση πρόσληψης του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και της ζωής στον πλανήτη ως ενιαίου συστήματος με δικαίωμα στην επιβίωσή του, η βίαιη απόπειρα επιβολής τρόπου ζωής, έξω από τον κοινό πολιτισμικό τόπο λαών, με τις δικές του παραδόσεις ο κάθε ένας από αυτούς, και, τέλος, η κατάλυση της Δημοκρατίας με την έννοια της υπονόμευσης της ισηγορίας, της γνησιότητας της αντιπροσώπευσης και της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι ομοιότητες υπαρκτές, ανάμεσα στο σοβιετικό πρότυπο και τον φιλελευθερισμό. Και ασφαλώς δεν υπάρχει λόγος ενσωμάτωσης διαπιστωμένων αιτίων αστοχίας σε ότι προτείνουμε εμείς. Εαν πρώτο μέλημά μας φυσικά είναι η βιωσιμότητα και χρησιμότητα της πρότασής μας , εν προκειμένω του σοσιαλισμού, για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Τους ανθρώπους της εργασίας και τους συμμάχους τους στα κινήματα για την Δημοκρατία, την Ειρήνη, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, την ισότητα και, φυσικά, το περιβάλλον.
ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
Ποιοί είμαστε όμως οι σοσιαλιστές σήμερα ; Θα ήθελα να μπορώ να πω όσοι δηλώνουμε. Θα απόφευγα έτσι, ασφαλώς, τον υποκειμενισμό. Μάλιστα, υποστηρίζω σταθερά, εδώ και χρόνια, την ανάγκη υπέρβασης ιστορικών αντιθέσεων του σοσιαλιστικού κινήματος με την ίδρυση της 5ης Διεθνούς της εργασίας, της δημιουργικότητας και του ελεύθερου χρόνου. Όμως υπάρχουν και όρια ενός πολιτικού χώρου, ανεξάρτητα από την καλή διάθεση οποιουδήποτε από εμάς. Ο σοσιαλισμός, ως έκφραση συλλογικής επιδίωξης, ασφαλώς είναι κατά πολύ ευρύτερος του γνωστού κράτους πρόνοιας. Συνεπώς, δεν βλέπω πως θα επέμενε κάποιος να τοποθετείται στον χώρο μας και την ίδια στιγμή να θεωρεί το ελάχιστο του κράτους πρόνοιας διαπραγματεύσιμο με την επίκληση οικονομικών σκοπιμοτήτων, φερ ‘ ειπείν. Υπάρχει επίσης θέμα ορίων του χώρου και από μια διαφορετική άποψη. Πόσο σοσιαλιστής θα μπορούσε να είναι ένα παλιόπαιδο, μέχρι προ ολίγου, συμπαίκτης της κλεπτοκρατίας, λόγου χάριν; Να δυο κριτήρια οριοθέτησης, παραδείγματος χάριν. Εκτός εαν δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το κόστος που έχουμε καταβάλλει για την μη περιφρούρηση του χώρου μας είναι ανυπολόγιστο. Και σε επιρροή και σε εγκυρότητα και σε λειτουργικότητα.
Ας πάμε τώρα στο τι έχουμε μπροστά μας σήμερα.
1. Η μη βιωσιμότητα του φιλελευθερισμού αποδείχθηκε με τρόπο αδιάψευστο : την χρεωκοπία του ! Ξέμειναν, πράγματι, από μετρητά «οι φίλοι της ελευθερίας» που, στο όνομά της, τα πήραν όλα και... τα φάγανε. Και είναι χρέος των σοσιαλιστών να αποτρέψουμε την ιταμή αξίωσή τους να χρηματοδοτήσουν οι πολλοί και αδύνατοι την διαιώνιση της δικής τους καταναλωτικής ακράτειας. Ούτε θέλουμε, ούτε γίνεται !
2. Το πάρτυ τελείωσε. Νεκρανάσταση δεν προβλέπεται. Δεν θέλουμε, παραδείγματος χάριν, χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας ( με ανομολόγητο σκοπό να ξανασφίξει το ταχύτερο δυνατόν ). Θέλουμε κατάργηση του ! Θέλουμε οι δημόσιες επενδύσεις να μην καταλογίζονται ως δαπάνες κατά τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος. Και είναι επίσης αδιανόητο και απαράδεκτο εθνικά κράτη να χρεώνονται με εγγυήσεις υπέρ της φερεγγυότητας του συστήματος αυτού.
3. Σε πρώτη ευκαιρία, να οδηγήσουμε στην σύνταξη, εκτός από τα παραδοσιακά δεξιά κόμματα που υποστήριξαν και υποστηρίζουν την καταστροφή και τους άλλους ελαφρούς ( στην καλλίτερη περίπτωση ) που, στα στερνά τους, ανακάλυψαν την γοητεία της κλεπτοκρατίας. Και επιμένουν, όλοι αυτοί, σφιχταγκαλιασμένοι με τους ισχυρούς του χρήματος, να μας ζαλίζουν με την ψευδή διάλεκτο που προέρχεται από την στρεβλή συνείδηση τους.
4. Υπάρχει σήμερα πραγματική δυνατότητα ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ. Αυτό το τραίνο δεν πρέπει να χάσουμε. Εμάς τους σοσιαλιστές, δεν μας φτάνει η ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ. Θέλουμε ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΑΣ!
Και τώρα ας δούμε τι θα έχουμε μπροστά μας στην μετά την χρεωκοπία εποχή. Θα αντιμετωπίσουμε, πριν απ ΄όλα, γνωστές από καιρό, όψεις του κακού μας εαυτού : τον αρνητισμό που οδηγεί στην φυγή, τον σεχταρισμό που οδηγεί στην αποφυγή της αυτοκριτικής και της βελτίωσης και την ανοχή στην μετριότητα που οδηγεί όμως στην επικράτησή της. Όσο δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιες στάσεις ανάμεσά μας, θα παραμένουμε σιωπηλοί. Ο φόβος θα μας διακατέχει και θα μας οδηγεί σε αλλεπάλληλες εκπτώσεις. Και, κάποια στιγμή ίσως, μας οδηγήσει ξανά στην υποταγή. Συνεπώς, για μια τέτοια ΑΛΛΑΓΗ έχουμε ανάγκη, εμείς οι ίδιοι, μια μεγάλη ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Αν την βάλουμε μπροστά, όλα είναι πιο απλά :
- Στην χρεωκοπία της αποτελεσματικότητας και των εμπειρογνωμόνων, αντιπαραθέτουμε τον σοσιαλισμό της Δημοκρατίας και της συμμετοχής.
- Στην χρεωκοπία της ανεργίας, τον σοσιαλισμό της πλήρους απασχόλησης.
- Στην χρεωκοπία της καταστροφής του πλανήτη, τον σοσιαλισμό της συμφιλίωσης ανθρώπου / περιβάλλοντος.
- Στην χρεωκοπία της ανισότητας, τον σοσιαλισμό του περιορισμού της.
- Στην χρεωκοπία της κοινωνίας στην υπηρεσία του πλουτισμού, τον σοσιαλισμό του πλουτισμού στην υπηρεσία της οικονομικής και κοινωνικής προόδου
- Στην χρεωκοπία της κατασπατάλης του πλούτου σε υπερκατανάλωση, τον σοσιαλισμό της τοποθέτησής του σε δημόσιες επενδύσεις.
- Στην χρεωκοπία της απόσυρσης του κράτους, τον σοσιαλισμό της στρατηγικής του λειτουργίας.
- Στην χρεωκοπία της προσαρμογής στη μόδα και τον ετεροκαθορισμό, τον σοσιαλισμό του κοινού πολιτισμικού μας τόπου και τον αποκεντρωμένο δημοκρατικό προγραμματισμό με αυτοδιαχείριση.
- Στην χρεωκοπία της διεθνούς τάξης πραγμάτων του χθες, τον διεθνισμό των πατριωτών όπου γης. Τιμώντας έτσι τον ιδρυτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου, ως συντελεστή της ιστορικής πρωτοβουλίας των Έξη.
Αν, πράγματι, οι σημαίες μας έχουν αυτά τα διακριτικά. Αν, πράγματι, μπορέσουμε αυτόν τον ριζοσπαστισμό. Αν, πράγματι, η πολιτική μας εκτός από τέχνη του εφικτού είναι και επιστήμη του ονείρου. Τότε, η νέα γενιά θα στοιχηθεί δίπλα μας, σε μια προσπάθεια ελπίδας και λογικής. Ο δρόμος για τους λαούς δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα όσο δεν συνειδητοποιούμε το μέλλον και τις επιταγές του. Όσο ανεχόμαστε εθνικές πολιτικές τάξεις παραδομένες, συγχυσμένες ή μέτριες. Αντιθέτως, πολιτικές ηγεσίες με καθαρή συνείδηση και οπτική μπορούν να μεγαλουργήσουν. Αλλά υποχρέωση δική μας είναι να τις ανακαλύψουμε. Να τις επιλέξουμε. Να τις αναδείξουμε. Να τις στηρίξουμε. Και να ελέγχουμε διαρκώς ότι προασπίζουν τα δικά μας συλλογικά συμφέροντα.

*Ομιλία σε εκδήλωση της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ του 1ου δημοτικού διαμερίσματος της Αθήνας.




Read more...

Τεράστια νίκη!!!!

http://krogias.blogspot.com/

Τεράστια νίκη του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών της Ν.Δ., που προς τιμήν τους δήλωσαν πως θα καταψηφίσουν την τροπολογία για τα 100 εκατ. μαύρου χρήματος στα Μέσα Ενημέρωσης!

Η κυβέρνηση Καραμανλή απέσυρε άρον-άρον την τροπολογία!

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μόλις μέρες, αποδεικνύεται το ότι η Ν.Δ. δεν διαθέτει πραγματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία!

Νίκη και δικαίωση και για όσους από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το θέμα και αντιτάχθηκαν στις μαύρες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης!

edit:
Οι δύο βουλευτές που δήλωσαν ότι θα καταψήφιζαν την τροπολογία είναι οι Κεφαλογιάννης και Ρεγκούζας (βλ. εδώ)
Κρίμα που την απέσυραν τόσο γρήγορα και δεν προλάβαμε να μάθουμε και την θέση της Μπακογιάννη...




Read more...

Κατά της Εξεταστικής για Siemens, αποχή από τη συζήτηση για την Τήλο, αποφάσισε η ΝΔ


http://citypress-gr.blogspot.com


Κατά της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens αναμένεται να ψηφίσουν την Τετάρτη οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ αναμένεται να απέχουν από τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη που αφορά στις άγονες γραμμές.

Όσον αφορά στον Αρ.Παυλίδη, για το Μέγαρο Μαξίμου θεωρείται πλέον «καμένο χαρτί», δεδομένου ότι αρνείται να παραιτηθεί, δημιουργώντας πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα που εκκρεμούν στη Βουλή και συνδέονται με κατηγορίες για σκάνδαλα πρώην υπουργών, έτσι ώστε να έχει εξαφανιστεί από την πολιτική ατζέντα η σκανδαλολογία ως τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με το Βήμα, η ΝΔ θα καταψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, με το αιτιολογικό ότι η Επιτροπή θα συγκροτήσει αφού ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης.

Αύριο, Πέμπτη, θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει την υπόθεση της Τήλου και -σύμφωνα με πληροφορίες- η ΝΔ θα απέχει από τη διαδικασία, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν την απόρριψή της, αλλά και αποφεύγοντας νέους κινδύνους διαρροών.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν θα συμμετάσχει ούτε στη σημερινή ούτε στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής.

Ωστόσο, τόσο την Παρασκευή -κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών- όσο και το Σάββατο -στην ομιλία του στην ΚΕ του κόμματος στη Θεσσαλονίκη- θα καταγγείλει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συντηρήσει τη σκανδαλολογία.

«Ο μόνος δρόμος, τον οποίο ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η αδίστακτη συντήρηση της σκανδαλολογίας, επιδιώκοντας να ευτελίσει τα πάντα, και τη Δικαιοσύνη και την πολιτική ζωή του τόπου. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία της μεθοδευμένης γελοιοποίησης της Δικαιοσύνης και της πολιτικής ζωής του τόπου» δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Όσον αφορά στον Αρ.Παυλίδη, για το Μέγαρο Μαξίμου θεωρείται πλέον «καμένο χαρτί».

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο πρωθυπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι «δεν υπάρχει πια Παυλίδης για εμάς, τελείωσε», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι από τη στιγμή που πέρασε και η χθεσινή ημέρα και δεν έλαβε την παραίτησή του, δεν πρόκειται να τον συμπεριλάβει ξανά στο ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου.

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Παυλίδης, ο οποίος αρνείται κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο παραίτησης, λίγες ώρες μετά την οριακή απαλλαγή του στην ψηφοφορία της Βουλής από τις κατηγορίες σχετικά με την εκβίαση Μανούση, δηλώνει έτοιμος για νέα υποψηφιότητα στα Δωδεκάνησα.

«Προχωρούμε, για τον τόπο μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες, προκαλώντας νευρικό κλονισμό στην κυβέρνηση, που καλείται τώρα να στηριχθεί στην ψήφο ενός πολιτικά «στιγματισμένου» βουλευτή σε κάθε ψηφοφορία στη Βουλή.


Newsroom ΔΟΛ




Read more...

Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ...

http://pressmme.blogspot.com
Μια πολύ σημαντική αποκάλυψη σχετικά με το θέμα της Siemens έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Τάσος Τέλλογλου, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και η Καθημερινή στο σημερινό της φύλλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σειρά αιτημάτων προς τον ανακριτή και προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο υπέβαλε πρώην στέλεχος της Siemens που είναι κατηγορούμενος για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την σύμβαση 8002 του 1997 για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.
Ο κατηγορούμενος, που έχει κληθεί σε απολογία από τον 4ο Ειδικό ανακριτή κ. Ζαγοριανό στις 12 Μαΐου, ζητά δια του συνηγόρου του την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να προσδιοριστεί αν και πόση ζημιά υπέστη ο ΟΤΕ από την επίμαχη σύμβαση.
Ζητά επίσης την χορήγηση εγγράφων από την δικογραφία αλλά και την κήρυξη απαράδεκτης της διαδικασίας καθώς η μη γνώση του για όλα τα στοιχεία της υπόθεσης του στερεί - όπως αναφέρει - το δικαίωμα του να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τον εαυτό του. Τέλος αιτείται την παύση της δίωξης του με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς όπως τονίζει ο ΟΤΕ δεν ανήκει στα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αφού εισήχθη το 1996 στο χρηματιστήριο.
Αίτημα προς τον ανακριτή για την χορήγηση εγγράφων που δεν του έχουν κοινοποιηθεί υπέβαλε σήμερα διά του συνηγόρου του και πρώην στέλεχος του ΟΤΕ που επίσης κατηγορείται για την επίμαχη σύμβαση.



Read more...

Γκρίζα ζώνη θεωρούν οι Τούρκοι το Αγαθονήσι!


«Σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, η κυριότητα του νησιού είναι αμφισβητούμενη και μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει καταφέρει να εγκαταστήσει στο νησί μόνο 70 Ελληνες, λαθραία και νύχτα, προκειμένου να το εντάξει στα εδάφη της. Το νησί έχει κατακλυστεί από λαθρομετανάστες και αν αυτό συνεχιστεί, το νησί θα περάσει στο καθεστώς των Ηνωμένων Εθνών διότι δεν μπορούν να εγκατασταθούν στο νησί ελληνικές δυνάμεις». Στο δημοσίευμα ο συντάκτης αναφέρεται και...
στις καθημερινές υπερπτήσεις υποστηρίζοντας ότι «οι κάτοικοι του νησιού έχουν αποστηθίσει τα όσα αναγράφονται στα φτερά των τουρκικών αεροσκαφών τα οποία υπερίπτανται κάθε μέρα και κάθε λεπτό πάνω από τα κεφάλια τους». Και το δημοσίευμα ολοκληρώνεται με την πρόταση: «Ιδού η ιστορία ενός νησιού, όπου στις διεθνείς συνθήκες δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιον ανήκει και η ιστορία των 70 Ελλήνων κατοίκων που διαμοιράζονται την ίδια μοίρα...».
Εφημερίδα Τζουμχουριέτ,αντιγραφή από Ελευθεροτυπία

Καταλάβατε τώρα κύριοι του Υπουργείου Εξωτερικών,Αμύνης και Εσωτερικών και προιστάμενε αυτών,γιατί οι Τούρκοι περνούν καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες στα ελληνικά νησιά?
Καταλάβατε ότι οι Τούρκοι θεωρούν εποίκους τους κατοίκους των ακριτικών νησιών?
Καταλάβατε ότι η ΄΄φίλη και σύμμαχος΄΄ Τουρκία θεωρεί αμφισβητούμενες περιοχές όχι μόνο ακατοίκητες νησίδες αλλά και κατοικημένα νησιά?

www.kariofili.blogspot.com

http://troktiko.blogspot.com/




Read more...

ΕΤΣΙ ΚΟΠΗΚΕ Ο ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ...


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Από εμάς θα τα μαθαίνετε όλα. Ας προσέξουν, λοιπόν, ιδιαίτερα εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Μάθαμε, από πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, ότι η σύζυγος του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Μποτόπουλου εργάζεται στο Κτηματολόγιο ως διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας. Ονομάζεται Ελεονόρα Ανδρεδάκη. Τα έχει βρει πλήρως με γαλάζιο πρόεδρο της εταιρείας παρότι προσελήφθη επί Κ. Λαλιώτη. Επειδή όμως και οι τοίχοι έχουν αυτιά, αποκάλυψε πως ο άντρας της είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Τάσου Μαντέλη για τη SIEMENS και γι' αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου τον πέταξε έξω από το ευρω-ψηφοδέλτιο του Κινήματος. Ο αποκλεισμός του φυσικά δεν είχε καμία σχέση με την υποστήριξη που παρείχε στον Ε. Βενιζέλο.



Read more...

Νέο σκάνδαλο τύπου Siemens!...

http://press-gr.blogspot.com/

...για μίζες στην εταιρεία MAN
.
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
Oι Γερμανοί βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Μετά το σκάνδαλο με τη SIEMENS ξέσπασε παρόμοιο με την εταιρεία ΜΑΝ. Χθες , ο εισαγγελέας του Μονάχου, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών, έκανε αιφνίδια έφοδο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ΜΑΝ. Όταν, στις 23 μ.μ. έληξε ο
Εξονυχιστικός έλεγχος των γραφείων, οι αστυνομικοί μετέφεραν δεκάδες φακέλους και Laptops για περαιτέρω ελέγχους. Παράλληλα με αυτήν την ενέργεια, έγιναν έφοδοι σε 39 υποκαταστήματα της ΜΑΝ σε όλη τη Γερμανία καθώς και στα σπίτια δύο στελεχών της εταιρείας.
Αιτία της εισαγγελικής έρευνας ήταν μια καταγγελία για μίζες 15 εκατομμυρίων ευρώ, που πιθανόν έδωσε η ΜΑΝ σε χώρες του εξωτερικού για την προώθηση των πωλήσεων των φορτηγών και λεωφορείων της. (Ετσι δουλεύει η αληθινή δικαιοσύνη όταν επιθυμεί την αποκάλυψη και τιμωρία των ενόχων, ακόμη και όταν το λάδωμα αφορά ξένους και γίνεται για το υποτιθέμενο καλό της πατρίδας).
Ας ελπίσουμε, ότι αυτήν την φορά δεν θα εμπλέκονται Ελληνες, αν και φαίνεται λίγο απίθανο.





Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινών, Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
6-5-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ













ΠΡΩΙΝΕΣ









ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ














ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ












ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ









Σε λίγο και οι υπόλοιπες





Read more...