Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Κατά της Εξεταστικής για Siemens, αποχή από τη συζήτηση για την Τήλο, αποφάσισε η ΝΔ


http://citypress-gr.blogspot.com


Κατά της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens αναμένεται να ψηφίσουν την Τετάρτη οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ αναμένεται να απέχουν από τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη που αφορά στις άγονες γραμμές.

Όσον αφορά στον Αρ.Παυλίδη, για το Μέγαρο Μαξίμου θεωρείται πλέον «καμένο χαρτί», δεδομένου ότι αρνείται να παραιτηθεί, δημιουργώντας πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα που εκκρεμούν στη Βουλή και συνδέονται με κατηγορίες για σκάνδαλα πρώην υπουργών, έτσι ώστε να έχει εξαφανιστεί από την πολιτική ατζέντα η σκανδαλολογία ως τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με το Βήμα, η ΝΔ θα καταψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, με το αιτιολογικό ότι η Επιτροπή θα συγκροτήσει αφού ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης.

Αύριο, Πέμπτη, θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει την υπόθεση της Τήλου και -σύμφωνα με πληροφορίες- η ΝΔ θα απέχει από τη διαδικασία, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν την απόρριψή της, αλλά και αποφεύγοντας νέους κινδύνους διαρροών.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν θα συμμετάσχει ούτε στη σημερινή ούτε στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής.

Ωστόσο, τόσο την Παρασκευή -κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών- όσο και το Σάββατο -στην ομιλία του στην ΚΕ του κόμματος στη Θεσσαλονίκη- θα καταγγείλει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συντηρήσει τη σκανδαλολογία.

«Ο μόνος δρόμος, τον οποίο ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η αδίστακτη συντήρηση της σκανδαλολογίας, επιδιώκοντας να ευτελίσει τα πάντα, και τη Δικαιοσύνη και την πολιτική ζωή του τόπου. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία της μεθοδευμένης γελοιοποίησης της Δικαιοσύνης και της πολιτικής ζωής του τόπου» δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Όσον αφορά στον Αρ.Παυλίδη, για το Μέγαρο Μαξίμου θεωρείται πλέον «καμένο χαρτί».

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο πρωθυπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι «δεν υπάρχει πια Παυλίδης για εμάς, τελείωσε», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι από τη στιγμή που πέρασε και η χθεσινή ημέρα και δεν έλαβε την παραίτησή του, δεν πρόκειται να τον συμπεριλάβει ξανά στο ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου.

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Παυλίδης, ο οποίος αρνείται κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο παραίτησης, λίγες ώρες μετά την οριακή απαλλαγή του στην ψηφοφορία της Βουλής από τις κατηγορίες σχετικά με την εκβίαση Μανούση, δηλώνει έτοιμος για νέα υποψηφιότητα στα Δωδεκάνησα.

«Προχωρούμε, για τον τόπο μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες, προκαλώντας νευρικό κλονισμό στην κυβέρνηση, που καλείται τώρα να στηριχθεί στην ψήφο ενός πολιτικά «στιγματισμένου» βουλευτή σε κάθε ψηφοφορία στη Βουλή.


Newsroom ΔΟΛ



Δεν υπάρχουν σχόλια: