Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Καμμένος προς Ν. Παπανδρέου: Ρε κ@λοπαίδ#^ οι Έλληνες κλαίνε και εσύ μιλάς;








Καμμένος προς Ν. Παπανδρέου: Ρε κ@λοπαίδ#^ οι Έλληνες κλαίνε και εσύ μιλάς;
Η άγρια κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου κρατεί καλά και... διαδικτυακά.

Μετά την επιστολή του Ν. Παπανδρέου σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπου εξέφραζε την άποψη ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν πρέπει να παραιτηθεί από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ξέσπαθωνε εναντίον του. Συγκεκριμένα αφού τοναποκάλεσε «κ@@λόπαιδο» και «ψυχοπαθή» έκανε λόγο και για ποντάρισμα της οικογένειας Παπανδρέου στην πτώχευση της Ελλάδας.


Διαβάστε τι έγραψε ο βουλευτής στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:
«Ρε κωλόπαιδο, ρε ψυχοπαθή, σήμερα Ελληνικές οικογένειες κλαίνε, πεινούν, πονάνε ΑΝΘΡΩΠΟΙ στην Πατρίδα της δημοκρατίας ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ, ντρέπονται παππούδες και δακρύζουν γιατί δεν έχουν να πάρουν δώρο στα εγγόνια τους, γιατί ?
Γιατί εσύ με την ιδιότητα του αδελφού πήγαινες στο Άμπου Ντάμπι με το κρατικό αεροσκάφος τρώγοντας αστακούς 28000$ για να πουλήσεις στον Σάφα τα ναυπηγεία Σκαραμανγκά, που σήμερα ο Αβραμόπουλος αφού ο δ/ντης του έφαγε με τον Χάλλακ τον δανειστή του μπαμπά δίνει 108 εκ. Ευρώ για δουλειά που έχει σταματήσει και υπογράφει το 5ο υποβρύχιο.
Την ώρα που εσύ με το κότερο του μεσάζοντα κάνεις βόλτες στη Μύκονο και βγάζεις φωτογραφίες μανάδες αφήνουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τα θρέψουν. Ο αδελφός σου δουλεύει σε εταιρείες που πόνταραν στην πτώχευση της Ελλάδας που στήσατε σαν οικογένεια. Με εταιρείες στην Ελβετία. Άσε τον αστακό και το Ελληνικό.
ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ?»
http://newpost.gr

Read more...

Από αυτό το έγγραφο ξεκίνησε το πανηγύρι με το σκάνδαλο "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" που έγινε στο τέλος "Kapeleris gate"...


kourdistoportocali
Tη "διαδρομή" των εγγράφων του σκανδάλου με τη μη καταχώρηση των συναλλαγών του πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα "ΗΦΑΙΣΤΟΣ", απεκάλυψε ο ... Θάνος Πασχάλης στο Mega. Από αυτό εδώ ξεκίνησε το πανηγύρι>
Δείτε εδώ όλα τα καυτά έγγραφα του σκανδάλου



Read more...

Τρέχουν στην κυβέρνηση για να προλάβουν την τρόικα









Τρέχουν στην κυβέρνηση για να προλάβουν την τρόικα
Επιταχύνεται η κυβερνητική δραστηριότητα ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, στις 16 Ιανουαρίου, για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας.

Ο Λουκάς Παπαδήμος στην προσπάθειά του να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες των υπουργείων ενόψει της τρόικας η οποία επιστρέφει με «άγριες διαθέσεις» στη χώρα μας συναντάται σήμερα με τους υπουργούς της κυβέρνησής του.

Πρώτος το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Στο τετ α τετ των δύο τέθηκαν τα καυτά εργασιακά με το αγκάθι της μείωσης του κόστους εργασίας να πρωταγωνιστεί. Ο κ. Κουτρουμάνης εξερχόμενος του Μεγάρου τόνισε ότι όσον αφορά στο μισθολογικό καθεστώς ο ίδιος δεν έχει θέσει καμία κόκκινη γραμμή ενώ τόνισε ότι θεωρεί απαιραίτητο το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους. Στο θέμα του κατώτατου μισθού ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι δεν απασχολεί ούτε την κυβέρνηση αλλά ούτε και τις επιχειρήσεις στην παρούσα στιγμή αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει εάν αποτελεί βέτο της τρόικας. Τέλος ο κ. Κουτρουμάνης μιλώντας για τις επικουρικές συντάξεις τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος επεσημαίνοντας ωστόσο ότι για να έρθει το θέμα στη Βουλή θα πρέπει όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να συμφωνήσουν στέλονοντας έτσι μήνυμα προς τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

Με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο συναντάται αυτή την ώρα ο κ. Παπαδήμος.

Το απόγευμα την πόρτα του γραφείου του πρωθυπουργού θα περάσουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης (16.00) και ακολούθως ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (17.00).
Αύριο,Τετάρτη, ο κ. Παπαδήμος έχει προγραμματίσει διαδοχικές συναντήσεις με τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΕ, την Συνομοσπονδία των Εμπόρων, την ΓΣΒΕ και ΣΕΛΠΕ, ενώ την Πέμπτη προγραμματίζεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών επιχειρεί να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες των υπουργείων
σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών το 2011
ενώ
περιλαμβάνει θέματα τα οποία έχουν προκαλέσει τριβές μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών στο παρελθόν.

Σε αυτό θα περιλαμβάνεται ακόμα μία σειρά θεμάτων που τον Δεκέμβριο προκάλεσαν έντονες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όπως τα ταξί, τα φορτηγά, οι αλλαγές στον σωφρονιστικό κώδικα, στην απονομή της δικαιοσύνης, οι εργασιακές αλλαγές, η εφεδρεία κ.λπ.

Πηγή: AΠΕ - Βήμα


Read more...

Χριστίνα Πουλίδου, μία κολλητή της Ντόρας «δεξί χέρι» του Καψή στο Μέγαρο Μαξίμου









Χριστίνα Πουλίδου, μία κολλητή της Ντόρας «δεξί χέρι» του Καψή στο Μέγαρο Μαξίμου
Το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου άρχισε να στελεχώνει ο νέος υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής και ένα από τα πρώτα ονόματα που αποφάσισε να έχει στο πλευρό του, είναι ιδιαιτέρως γνώριμο στον χώρο των δημοσιογράφων.

Πρόκειται για τη Χριστίνα Πουλίδου, διπλωματική συντάκτρια του ΑΠΕ και του Επενδυτή.

Η Πουλίδου, προερχόμενη από τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, ήταν μεταξύ αυτών οι οποίοι ήθελαν μια δημοκρατική- εκσυγχρονιστική Αριστερά ταυτισμένη με τον εκσυγχρονισμό του Κώστα Σημίτη. Ωστόσο υπήρξε ιδιαιτέρως αγαπητή από όλα τα «συστήματα» τα οποία πέρασαν από το ΥΠΕΞ.

Και από αυτό του Γιώργου και από αυτό των εκσυγχρονιστών και από αυτό της Ντόρας.

Μάλιστα, τα χρόνια που η Ντόρα ήταν υπουργός Εξωτερικών, λεγόταν ότι η Χριστίνα Πουλίδου ήταν μια από τους διπλωματικούς συντάκτες που είχαν άριστες σχέσεις μαζί της, επαγγελματικές και φιλικές. Ήταν- με μια λέξη, κολλητές.

Τα χρόνια της δημοσιογραφικής της καριέρας, φημολογείται ότι απέκτησε περισσότερους φίλους από τον πολιτικό κόσμο, παρά από τον δημοσιογραφικό. Ένας από τους οικογενειακούς της φίλους από τον χώρο της δημοσιογραφίας, είναι και ο νυν υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής με τον οποίο έχουν περάσει και πολλά καλοκαίρια στη Σύρο μαζί με τους συζύγους τους. Αυτή η φιλία την έφερε στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά και η άλλη, με τη Ντόρα, καλά κρατεί…

Γιώργος Παλαιολόγος
http://newpost.gr

Read more...

Σε επέμβαση υποβλήθηκε ο Γ. Παπανδρέου...



Σε επέμβαση για την αφαίρεση κύστης στην αριστερή παρειά υποβλήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπως ανακοίνωσε το... θεραπευτήριο «Υγεία».

Ο κ. Παπανδρέου πήρε εξιτήριο νωρίτερα σήμερα το πρωί.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Read more...

Το μεγάλο κόλπο με τα πρόστιμα του «μαύρου χρυσού» και η χιονοστιβάδα του «Καπελέρης - gate»









Το μεγάλο κόλπο με τα πρόστιμα του «μαύρου χρυσού» και η χιονοστιβάδα του «Καπελέρης - gate»
Ποιος «Ήφαιστος», ποιος Καπελέρης, ποιος εισαγγελέας και ποιο λαθρεμπόριο; Ένα είναι βέβαιο: το ότι οι όλοι εμείς θα πληρώνουμε από τον Οκτώβριο του 2012 προς 1,5 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης επειδή το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να ελέγξει το λαθρεμπόριο που καλά κρατεί στην αγορά των καυσίμων.

Κι ένα ακόμη είναι βέβαιο: ότι αν καθυστερήσουμε μια ημέρα να πληρώσουμε ένα από τα αλλεπάλληλα χαράτσια που έρχονται, θα πληρώσουμε πρόστιμο 1% επί του συνόλου του ποσού γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος. Νόμος βέβαια προέβλεπε και την επιβολή των προστίμων στους βενζινοπώλες αλλά γι’ αυτούς κρίθηκε –με εγκύκλιο- ότι πρέπει να ανασταλεί η είσπραξή τους. Συμπέρασμα; Φορολογούμε τους πάντες γιατί δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την λαθρεμπορία και επιβάλλουμε τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία… a la carte.

Από χθες το μεσημέρι, η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με πληροφορίες για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και την εξώθησή του σε παραίτηση από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Συμμετέχει, άθελά της, σε ένα θέατρο του παραλόγου.

Τι ακριβώς συνέβη; Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών με εγκύκλιο ζήτησε να παγώσει η επιβολή των προστίμων που προέβλεπε ο νόμος σε χιλιάδες πρατήρια υγρών καυσίμων και εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών. Γιατί επιβλήθηκαν αυτά τα πρόστιμα; Επειδή οι επιχειρήσεις δεν ενημέρωσαν το σύστημα «Ήφαιστος». Κανονικά θα έπρεπε να περνούν στο σύστημα όλες τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιούν.

Και ποιος ο λόγος της ενημέρωσης του συστήματος; Το να μην εμφανίζεται ένας ιδιώτης να αγοράζει τόνους πετρελαίου θέρμανσης για να ζεστάνει ένα δυάρι. Είναι γνωστό το κόλπο. Το πετρέλαιο αγοράζεται μεν ως θέρμανσης αλλά χρησιμοποιείται ως κίνησης. Ο πωλητής και ο αγοραστής κερδίζουν από τη διαφορά του φόρου η οποία μέχρι και πριν από λίγους μήνες έφτανε στα 50-60 λεπτά το λίτρο. Αυτό το ζήτημα με τη διαφορά του φόρου θα λυθεί από τον Οκτώβριο του 2012. Με τον εφιαλτικότερο τρόπο για τον καταναλωτή: θα αγοράζουμε το πετρέλαιο θέρμανσης με 1,5-1,6 ευρώ το λίτρο και έτσι θα εξαλειφθεί –υποτίθεται- το κίνητρο για να βαφτίσει κάποιος το πετρέλαιο θέρμανσης ως κίνησης.

Τώρα το αν τα πρόστιμα που πάγωσαν έκρυβαν από πίσω υποθέσεις λαθρεμπορίας ή τυπικές φορολογικές παραβάσεις, είναι κάτι που θα διερευνήσει η δικαιοσύνη. Βέβαια, πρέπει σε αυτή τη χώρα να ξεκαθαρίσει κάποιος ποια είναι η διαδικασία για να μην επιβληθεί ένα πρόστιμο όταν αυτό κρίνεται άδικο. Και αυτή η διαδικασία να ισχύει για όλους.

Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα τα οποία μένει να λυθούν. Κατ' αρχήν, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης Καπελέρη σε νομικό επίπεδο, προκύπτουν πολιτικά ερωτήματα τα οποία χρίζουν απάντησης.

Ένας γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών έχει την αρμοδιότητα να προαναγγείλει νομοθετική ρύθμιση με εγκύκλιο;

Δεν πήρε εντολή από τον πολιτικό του προϊστάμενο;

Αν πήρε εντολή δεν έχει ευθύνη ο πολιτικός προϊστάμενος;

Και αν δεν πήρε εντολή και ενήργησε αυτοβούλως δεν θα έπρεπε να έχει ζητηθεί η παραίτησή του εδώ και μήνες; Άλλωστε η υπόθεση με την εγκύκλιο Καπελέρη δεν ήταν άγνωστη ούτε στον υπουργό Οικονομικών ούτε στον αναπληρωτή υπουργό Παντελή Οικονόμου ούτε σε κανέναν Έλληνα πολίτη.

Από το φθινόπωρο που ήρθε στο φως το ζήτημα μετά την παραίτηση και τις καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη, όλες οι λεπτομέρειες έγιναν γνωστές. Μάθαμε για την εγκύκλιο με την οποία ο κ. Καπελέρης προανήγγειλε νόμο, για τα πρόστιμα που ζητήθηκε να μην εισπραχτούν αλλά και για τις επιστολές Σπινέλλη ο οποίος ζητούσε να πληροφορηθεί γιατί δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Αρίστος Οικονομίδης
http://newpost.gr

Read more...

Σε εσωτερική περιδίνηση το ΠΑΣΟΚ

Έντονες διεργασίες πριν από την σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου


http://img.protothema.gr/551AAE20E3CAB0A7990894E350159E65.jpg
Με την αντίστροφη μέτρηση για το πολιτικό συμβούλιο της 4ης Ιανουαρίου να έχει ξεκινήσει,στελέχη απευθύνονται στους κορυφαίους και τους ζητούν πρώτον, να συνεννοηθούν μεταξύ τους, και, δεύτερον, να επικοινωνήσουν με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η αγωνία τους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ έχει χτυπήσει κόκκινο. Τα στελέχη θέλουν να διασφαλίσουν πως ο πρόεδρος του κόμματος αύριο θα ανοίξει τα χαρτιά του ορίζοντας ακριβές χρονοδιάγραμμα διαδοχής. Γιατί ξέρουν πως σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθήσει σύγκρουση. Τόσο στους κόλπους του πολιτικού συμβουλίου, όσο και δημόσια.

Σήμερα είναι η μέρα που θα γίνουν τα κρίσιμα τηλεφωνήματα. Διάθεση να επικοινωνήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου έχει εκδηλώσει σε συνεργάτες του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών θα επισημάνει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι οι αποφάσεις του θα έχουν επίπτωση στην αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. "Για αυτό πρέπει να είναι καθαρές", λένε οι άνθρωποι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Μήνυμα στον πρόεδρο του κόμματος για την ανάγκη να επιταχύνει τις εξελίξεις έστειλε με συνέντευξή του και ο Κώστας Σκανδαλίδης ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης «σήκωσε» άρθρο στην ιστοσελίδα του διαμηνύοντας πως «το τσουβάλιασμα των ευθυνών τελείωσε».

Την ίδια ώρα, όμως, στελέχη της Ιπποκράτους συντηρούν την ένταση. Δίνουν συνεντεύξεις στις οποίες κατηγορούν τους υπουργούς πως δεν είχαν εκφράσει διαφωνίες όταν λαμβάνονταν οι αποφάσεις και υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δικαίωμα να κριθεί από τον λαό.
Read more...

Πρόστιμα 119,5 εκατ. ευρώ βεβαιώθηκαν την περίοδο 2009-2011 για λαθρεμπορία πετρελαιοειδών

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

Στο 9μηνο του 2011 διαπιστώθηκε παράνομη διακίνηση 27.135.020 λίτρων, κατασχέθηκαν 43.582 λίτρα πετρελαίου και εντοπίστηκαν 20 παράνομες δεξαμενές αποθήκευσης
Στο 9μηνο του 2011 διαπιστώθηκε παράνομη διακίνηση 27.135.020 λίτρων, κατασχέθηκαν 43.582 λίτρα πετρελαίου και εντοπίστηκαν 20 παράνομες δεξαμενές αποθήκευσης (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Στοιχεία για τις φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις στον τομέα καυσίμων το εννεάμηνο του 2011 αλλά και τα βεβαιωθέντα πρόστιμα κατά την περίοδο 2009-2011, απέστειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς για τη λαθραία διακίνηση πετρελαίου.

Στο έγγραφο του κ. Οικονόμου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 16 Δεκεμβρίου, αναφέρεται ότι έως 30.09.2011 πραγματοποιήθηκαν 4.159 έλεγχοι, βρέθηκαν 579 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 9.150 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις. Διαπιστώθηκε παράνομη διακίνηση 27.135.020 λίτρων, κατασχέθηκαν 43.582 λίτρα πετρελαίου και εντοπίστηκαν 20 παράνομες δεξαμενές αποθήκευσης.

Όπως διευκρινίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, το ΣΔΟΕ αποστέλλει στα αρμόδια Τελωνεία, αντίγραφα των εκθέσεων ελέγχου και των λοιπών απαραίτητων στοιχείων, προκειμένου να εκδοθούν από αυτά οι οικείες καταλογιστικές πράξεις για τις διαπιστωθείσες τελωνειακές παραβάσεις ή λαθρεμπορίες.

«Οι έλεγχοι στα ενεργειακά προϊόντα θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, αποσκοπώντας στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας καυσίμων και στην καταπολέμηση φαινομένων αισχροκέρδειας, για τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων, την ομαλή λειτουργία της αγοράς καυσίμων και την προστασία των καταναλωτών», τονίζει.

Ο κ. Οικονόμου προσθέτει ότι «κατά τα έτη 2005 έως το 2010, στον τομέα των ενεργειακών προϊόντων, πραγματοποιήθηκαν 55.308 έλεγχοι, βρέθηκαν 6.654 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 25.963 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις. Διαπιστώθηκαν λαθρεμπορίες για 100.838.037 λίτρα, κατασχέθηκαν περίπου 545.000 λίτρα καυσίμων, βρέθηκαν 6 παράνομα αποχρωματιστήρια και 175 παράνομες δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου».

Τα πρόστιμα

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώνει και τα βεβαιώθεντα πρόστιμα και πολλαπλά τέλη για παραβάσεις αναφορικά με πετρελαιοειδή προϊόντα.

Όπως ειδικότερα αναφέρει, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που τηρεί η 33η Διεύθυνση Ελέγχου Τελωνείων, κατά τα έτη 2009, 2010 και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, τα βεβαιωθέντα πολλαπλά τέλη λόγω λαθρεμπορίας σε πετρελαιοειδή προϊόντα ανήλθαν στο ποσό των 119.453.462 ευρώ.

Τα βεβαιωθέντα πρόστιμα λόγω απλών τελωνειακών παραβάσεων σε πετρελαιοειδή προϊόντα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ανέρχονται στο ποσό των 3.096.999 ευρώ.

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι έχει εκδοθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακό σχέδιο και ειδικός οδηγός για τη διενέργεια ελέγχων στους εμπλεκόμενους στη διακίνηση, διάθεση και χρήση των ενεργειακών προϊόντων (εταιρείες εμπορίας, πρατήρια, πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, βυτιοφόρα κλπ), για τη διενέργεια διευρυμένων και εξειδικευμένων ελέγχων στον τομέα των ενεργειακών προϊόντων, προς αντιμετώπιση της αυξημένης παραβατικότητας.

Για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων και τον έγκαιρο εντοπισμό των νοθευμένων καυσίμων, η υπηρεσία πέρα από τη χρήση ειδικών tests ανίχνευσης, προμηθεύτηκε ειδικές αυτοκινούμενες μονάδες για άμεση χημική ανάλυση των καυσίμων, οι οποίες χρησιμοποιούνται ήδη από το 2006 στους σχετικούς ελέγχους, υπενθυμίζει ο αναπληρωτής υπουργός και υπογραμμίζει ότι στις 15.09.2011 διατέθηκαν για χρήση στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής δύο αντιλαθρεμπορικά πλοία.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς, που είχε καταθέσει την ερώτηση στη Βουλή, είχε ζητήσει να ενημερωθεί ποιες ποινές επιβλήθηκαν και πότε, ποια είναι τα βεβαιωθέντα πρόστιμα και τι ποσά εισπράχθηκαν και ποιοι διαπιστώθηκαν ως πλοιοκτήτες ή μεταφορείς χερσαίων μέσων μεταφοράς λαθραίου πετρελαίου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μισθοί, εισφορές και επικουρικές στο επίκεντρο της συνάντησης του Λ. Παπαδήμου με τον Γ. Κουτρουμάνη

Κρίσιμα ραντεβού με εργοδότες και συνδικάτα

Aναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Κουτρουμάνης εμφανίστηκε να επιμένει στη ρύθμιση τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και στην πρότασή του για μειώσεις ως λύση του προβλήματος
Aναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Κουτρουμάνης εμφανίστηκε να επιμένει στη ρύθμιση τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και στην πρότασή του για μειώσεις ως λύση του προβλήματος (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Όλα τα ανοικτά ζητήματα (για το εργασιακό, το μισθολογικό και το ασφαλιστικό θέμα) θα τεθούν στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός με τους κοινωνικούς εταίρους, όπως επισήμανε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση, είπε δεν θέτει «κόκκινες γραμμές», αλλά «το καλύτερο για όλους είναι να υπάρξει συμφωνία στο μισθολογικό ζήτημα", ενώ για την απαίτηση της τρόικας για μείωση του κατώτατου μισθού τόνισε ότι αυτό το θέμα δεν απασχολεί άμεσα την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται κυρίως για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και του ΦΠΑ.

Αναφορικά με τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, εμφανίστηκε να επιμένει στη ρύθμιση τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και στην πρότασή του για μειώσεις ως λύση του προβλήματος.

Όπως είπε, πρότεινε μία διευθέτηση που δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά κλιμακωτό.

Για τις διαφωνίες της ΝΔ, επισήμανε ότι έχει δώσει όσα στοιχεία ζητήθηκαν και περιμένει προτάσεις.

Σχετικά με την επικείμενη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών (σήμερα στις 3 το μεσημέρι), εξέφρασε την απορία του για τους λόγους των κινητοποιήσεων τους όταν, όπως είπε, «γνωρίζουν εδώ και ένα μήνα ότι στις 5 Ιανουρίου θα πληρωθούν από τον ΕΟΠΠΥ και στις 23 Ιανουαρίου από τον ΟΓΑ».

«Είναι απαράδεκτο να ζητούν από τους συνταξιούχους να πληρώνουν τα φάρμακα, όταν το ΙΚΑ για παράδειγμα δεν τους χρωστά ευρώ», ανέφερε.

Τέλος, με αφορμή ερώτηση άν θεωρεί υποκινούμενες τις κινητοποιήσεις τους είπε ότι δεν έχει τέτοια στοιχεία, αλλά υποστήριξε πως «φαίνεται να τους ενοχλεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και η μείωση του ποσοστού κέρδους τους που είναι δίκαια».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Επίδειξη στρατιωτικής ισχύος από το Ιράν

Απειλεί την αγορά πετρελαίου με κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ


http://img.protothema.gr/3E3191D16A8371475A675D763091197A.jpg

Με μια επίδειξη πυγμής, η οποία περιελάμβανε τις επιτυχείς δοκιμές τριών πυραύλων, ολοκλήρωσε το Ιράν δέκα ημέρες ασκήσεων στον Περσικό Κόλπο, γύρω από τα Στενά του Ορμούζ, στρατηγικό πέρασμα για την θαλάσσια διακίνηση πετρελαίου που η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι έχει τη δυνατότητα να κλείσει.

Οι ασκήσεις αυτές λαμβάνουν χώρα την ώρα που αυξάνεται η πίεση της Δύσης και των ΗΠΑ για το πυρηνικό του πρόγραμμα του Ιράν, ενώ η χώρα απειλεί να κλείσει τη στρατηγικής σημασίας δίοδο αν του επιβληθούν πετρελαϊκές κυρώσεις.

Ο υπαρχηγός του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού Μαχμούντ Μουσαβί δήλωσε ότι η Τεχεράνη πραγματοποίησε «επιτυχημένη» δοκιμή ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Γαντέρ, ενώ λίγο αργότερα πραγματοποίησε και τη δοκιμή του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Νουρ.

Πάντως, αμέσως μετά τις στρατιωτικές ασκήσεις του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ, υπήρξαν και οι πρώτες έντονες αντιδράσεις.

Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ, δήλωσε πως η εκτόξευση των πυραύλων, αποδεικνύει «τη σύγχυση του» για τις αυστηρότερες κυρώσεις που του επιβλήθηκαν από τη Δύση. Ο Μπαράκ εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι το Ιράν δεν θα μπορούσε να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο κλεισίματος των Στενών του Ορμούζ, ακόμη και σε περίπτωση σοβαρών κυρώσεων, καθώς μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να κινητοποιήσει όλο τον κόσμο εναντίον του.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, δήλωσε ότι το Παρίσι επιθυμεί να συμφωνήσουν οι ευρωπαίοι εταίροι του μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου σε κυρώσεις κατά του Ιράν, παρόμοιες με εκείνες που προωθούν οι ΗΠΑ.

«Η Γαλλία θέλει πιο αυστηρές κυρώσεις και ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει κάνει δύο συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με αυτό: η πρώτη είναι να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία της ιρανικής κεντρικής τράπεζας, ένα σκληρό μέτρο, και η δεύτερη ένα εμπάργκο στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου» δήλωσε ο Αλέν Ζιπέ σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάλεσε μάλιστα το Ιράν να απαντήσει αρχικά, όπως οφείλει, στις προτάσεις της για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων, οι οποίες έχουν διακοπεί εδώ και ένα χρόνο.

Το μπαλάκι βρίσκεται στο «ιρανικό γήπεδο» δήλωσε ο Μάικλ Μαν, ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ περιμένει ακόμη την απάντηση της Τεχεράνης στην επιστολή που έστειλε τον Οκτώβριο προς τους ιρανούς ηγέτες.

Στην επιστολή αυτή, η Αστον ζητούσε από την Τεχεράνη να «επιδείξει τη βούλησή της να απαντήσει στις ανησυχίες σε σχέση με τον χαρακτήρα του ιρανικού της προγράμματος».

Το Ιράν ζήτησε νωρίτερα σήμερα από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας να προτείνει «ημερομηνία και τόπο» για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα με τις μεγάλες δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε -από τη Χαβάη, όπου βρισκόταν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του- νόμο για την χρηματοδότηση του Πενταγώνου, με τον οποίο ενισχύονται οι κυρώσεις κατά του Ιράν।

Read more...

Ακόμη μία σύλληψη μεγαλοοφειλέτη του Δημοσίου στη Θεσσαλονίκη

Χρέη περίπου 19,5 εκατ.ευρώ

(Φωτογραφία: Αρχείο ΔΟΛ )


Για χρέη ύψους σχεδόν 19,5 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο συνελήφθη ένας 66χρονος νόμιμος εκπρόσωπος ανώνυμης εταιρίας που δραστηριοποιείται στην εμπορία ειδών υγιεινής και έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 66χρονος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας. Το ακριβές χρέος της επιχείρησης ανέρχεται στο ποσό των 19.333.927,62 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

"Άνοιξε ο φάκελος, δώστε ό,τι στοιχεία έχετε!"

Επιστολή του αντεισαγγελέα στους οικονομικούς εισαγγελείς

http://img.protothema.gr/CC9FD785F9D8540B11C30A05044EA6EB.jpg

Παραμένει στο προσκήνιο η υπόθεση της πολύκροτης παραίτησης των δύο οικονομικών εισαγγελέων, η οποάι στην πορεία εξελίχθηκε μάλλον σε φιάσκο με την αρχειοθέτηση της έρευνας και την παραμονή των δύο παραιτηθέντων στην θέση τους.

Σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής έστειλε στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη επιστολή με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, τους καλεί να δώσουν οποιοδήποτε στοιχεία έχουν στη διάθεση τους έως και την Πέμπτη.

Είχαν προηγηθεί οι χτεσινές δηλώσεις Μουζακίτη (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), ο οποίος εξέφραζε την διαμαρτυρία του για το γρήγορο κλείσιμο της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο.

Σε δικές του δηλώσεις στην εφημερίδα "Έθνος" ο κ. Γρηγόρης Πεπόνης αναφέρει ότι με τον κ. Μουζακίτη θα δώσουν εγγράφως έως την Πέμπτη τόσο τα στοιχεία όσο και τα ονόματα στα οποία είχαν αναφερθεί προφορικώς καθώς και ότι θα τα συνοδεύουν από αναλυτικές γραπτές εξηγήσεις.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ από το κλείσιμο της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης εδώ την ...αρχή του νήματος με την δήλωση παραίτησης των δύο οικονομικών εισαγγελέων.

Read more...

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού «αυτήν τη στιγμή» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Επιμένει ο Γ.Καρατζαφέρης


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα

Απέρριψε ουσιαστικά ένα από τα προαπαιτούμενα για παραμονή στην κυβέρνηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη ο υπουργός Επικρατείας, Π.Καψής, καθώς με δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας: «Το ζήτημα του ανασχηματισμού δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την προκήρυξη εκλογών τώρα και τοποθέτησε χρονικά τις κάλπες τον Απρίλιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η στήριξη της κυβέρνησης και η προσπάθεια σύνθεσης των αντίθετων απόψεων των τριών κομμάτων που μετέχουν σε αυτήν.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης έχει ζητήσει μείωση κατά τουλάχιστον 25% των μελών της κυβέρνησης, ωστόσο με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Π.Καψής απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας: «Το ζήτημα του ανασχηματισμού δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή».

Από την πλευρά του, ο Γ.Καρατζαφέρης επανέλαβε το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στο Ράδιο 9, την άποψη ότι «την όποια διαχείριση των θεμάτων δεν μπορεί να την κάνει μια "πλαδαρή" κυβέρνηση 50 υπουργών, εκ των οποίων, εκείνοι του ΠΑΣΟΚ κάνουν "εξώστη" για εσωκομματικούς λόγους το Υπουργικό Συμβούλιο».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι χρειάζεται σοβαρότητα γιατί τις επόμενες 60 ημέρες κρίνεται κυριολεκτικά το μέλλον της Ελλάδας και υπογράμμισε: «Αυτό το πράγμα που υπάρχει σήμερα το βρίσκω εξαιρετικά "χύμα", για να αντιμετωπίσει τη σοβαρότατη απειλή για τη χώρα μας. Δεν θα το δεχθώ. Δεν θα το δεχθώ συμμετέχοντας σε μια τέτοια διαδικασία».

Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε τα αιτήματά του για ξεκαθάρισμα της στάσης της ΝΔ, καθώς και για σοβαρή ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος χαρακτήρισε μονόδρομο τη νέα δανειακή σύμβαση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε το αίτημά του για σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.




Newsroom ΔΟΛ


Read more...

"Πόλεμο" και από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το Μαξίμου

Συναίνεση και στήριξη θέλει ο πρωθυπουργός

http://img.protothema.gr/69C4D31A61E36BDCE1B4913238786935.jpg
«Στη ΝΔ ασχολούνται μόνο με τις εκλογές και στο ΠΑΣΟΚ με τη διαδοχή». Η φράση αυτή, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, μέλους της κυβέρνησης, αποκαλύπτει την πίεση που υφίστανται στο Μέγαρο Μαξίμου. Από τη μία, παρέλαβαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου έναν τεράστιο κατάλογο εκκρεμοτήτων και ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και από την άλλη, βλέπουν τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να ασχολούνται με τον Γιώργο Παπανδρέου και της ΝΔ με τις κάλπες. Ο Λουκάς Παπαδήμος πιστεύει ότι κάθε άλλο θέμα πέραν της οικονομίας που μπαίνει στην ατζέντα αποπροσανατολίζει τους πολίτες και κάνει κακό στην κυβέρνηση. «Γιατί οι έλληνες θα πρέπει να ξέρουν τι θα τους συμβεί αν χρεοκοπήσουμε» λένε οι επιτελείς τους. Για αυτό και δε ζητά μόνο την ανοχή τους, αλλά και την ενεργό συστράτευση τους για να βγει η χώρα από την κρίση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, με απόλυτο σεβασμό και στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και στις κομματικές επιδιώξεις της ΝΔ, η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι τα κόμματα πρέπει να σεβαστούν την επιλογή τους. Την επιλογή να σχηματίσουν από κοινού μία νέα κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να φέρει στο υπουργικό κάθε απόφαση που χρειάζεται για να πάρει η Ελλάδα τα 89 δις ευρώ της επόμενης δόσης. Από εκεί και πέρα όλοι θα πάρουν τις αποφάσεις τους:

• Και η ΝΔ για το αν θα επιχειρήσει να αποφύγει τις ευθύνες της.

• Και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που πλειοψηφούν, για το αν θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις.

Ειδικά για το μέχρι πρότινος κυβερνών κόμμα στο περιβάλλον του πρωθυπουργού εκφράζουν την ελπίδα ότι αύριο στο πολιτικό συμβούλιο θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και τα στελέχη του θα μπορέσουν να αφιερωθούν και πάλι στο κυβερνητικό έργο. Αλλιώς, υπάρχει και ο ανασχηματισμός.
Read more...

Επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ ζητά η Κομισιόν για τις αγροτικές ενισχύσεις του 2008-09

Τα ζητά πίσω με τόκο


Η Επιτροπή θέτει προθεσμία τεσσάρων μηνών για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάκτηση εντόκως από τους παραγωγούς των σχετικών χρηματικών ποσών
Η Επιτροπή θέτει προθεσμία τεσσάρων μηνών για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάκτηση εντόκως από τους παραγωγούς των σχετικών χρηματικών ποσών (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Την επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ και μάλιστα εντόκως, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ποσό που αφορά, όπως αναφέρει, σε παράνομες κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες την περίοδο 2008-2009.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, έδωσε ήδη εντολή στο Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να ασκήσει προσφυγή ακύρωσης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, καθώς επίσης να καταθέσει αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

Στις αρχές του 2009 έγιναν πληρωμές ύψους 415 εκατ. ευρώ σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Χατζηγάκη και υφυπουργού Οικονομικών Ν. Λέγκα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «στις πληρωμές αυτές δεν έγιναν σεβαστοί οι κανόνες για τη νόμιμη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων. Ταυτόχρονα, οι επικοινωνιακοί χειρισμοί που συνόδευσαν τις πληρωμές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κλήθηκε άμεσα στις Βρυξέλλες ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αιτιολογήσει τις πληρωμές, προφανώς χωρίς να πείσει την τότε Επίτροπο Γεωργίας».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι πληρωμές συμβιβάζονται με την κοινοτική νομοθεσία. Στο πλαίσιο μάλιστα της ίδιας έρευνας, η ΕΕ εξέτασε και αντίστοιχες πληρωμές, ύψους 387 εκατ. ευρώ, που έγιναν επίσης μέσω του ΕΛΓΑ το 2008, φθάνοντας έτσι το συνολικό αντικείμενο της έρευνας στα 802 εκατ. ευρώ.

Μετά από τρία χρόνια συνεχών επαφών και διαβουλεύσεων, η Επιτροπή αποδέχθηκε τελικά τα επιχειρήματα των ελληνικών αρχών, αλλά για την αιτιολόγηση των 378 από το σύνολο των 802 εκατ. ευρώ.

Έτσι, σύμφωνα με απόφαση που θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, το συνολικό ύψος των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, που κατά την Επιτροπή πρέπει να ανακτηθούν έντοκα, ανέρχεται στο ποσό των 424,8 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζει το υπουργείο, ποσό 500 περίπου εκατ. ευρώ θα βαρύνει τον εθνικό προϋπολογισμό και τα ελλείμματα. Και αυτό, χωρίς να συνυπολογίζονται επιπλέον πρόστιμα άνω των 220 εκατ. ευρώ το χρόνο, που παρακρατούνται από την ΕΕ για παραλείψεις και παρατυπίες των προηγούμενων χρόνων, που επίσης επιβαρύνουν τα ελλείμματα της χώρας.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, η Επιτροπή θέτει προθεσμία τεσσάρων μηνών για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάκτηση εντόκως από τους παραγωγούς των σχετικών χρηματικών ποσών. Επίσης ζητά πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την ανάκτηση, μέχρι τις 8-2-2012.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ελλάδας, ζητώντας την επιβολή κατ' αποκοπή ποσών ή και χρηματικής ποινής. Η απόφαση μάλιστα είναι άμεσα εκτελεστή.

Οι κοινοτικές επιδοτήσεις της ελληνικής γεωργίας ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ ετησδίως πέραν των εθνικών χρηματοδοτήσεων του κλάδου. Τα ποσά αυτά, αν διαχειριστουν ορθολογικά, αντιπροσωπεύουν το 40% του εισοδήματος των αγροτών και το 75% των γεωργικών επενδύσεων.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...