Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

"Πόλεμο" και από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το Μαξίμου

Συναίνεση και στήριξη θέλει ο πρωθυπουργός

http://img.protothema.gr/69C4D31A61E36BDCE1B4913238786935.jpg
«Στη ΝΔ ασχολούνται μόνο με τις εκλογές και στο ΠΑΣΟΚ με τη διαδοχή». Η φράση αυτή, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, μέλους της κυβέρνησης, αποκαλύπτει την πίεση που υφίστανται στο Μέγαρο Μαξίμου. Από τη μία, παρέλαβαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου έναν τεράστιο κατάλογο εκκρεμοτήτων και ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και από την άλλη, βλέπουν τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να ασχολούνται με τον Γιώργο Παπανδρέου και της ΝΔ με τις κάλπες. Ο Λουκάς Παπαδήμος πιστεύει ότι κάθε άλλο θέμα πέραν της οικονομίας που μπαίνει στην ατζέντα αποπροσανατολίζει τους πολίτες και κάνει κακό στην κυβέρνηση. «Γιατί οι έλληνες θα πρέπει να ξέρουν τι θα τους συμβεί αν χρεοκοπήσουμε» λένε οι επιτελείς τους. Για αυτό και δε ζητά μόνο την ανοχή τους, αλλά και την ενεργό συστράτευση τους για να βγει η χώρα από την κρίση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, με απόλυτο σεβασμό και στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και στις κομματικές επιδιώξεις της ΝΔ, η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι τα κόμματα πρέπει να σεβαστούν την επιλογή τους. Την επιλογή να σχηματίσουν από κοινού μία νέα κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να φέρει στο υπουργικό κάθε απόφαση που χρειάζεται για να πάρει η Ελλάδα τα 89 δις ευρώ της επόμενης δόσης. Από εκεί και πέρα όλοι θα πάρουν τις αποφάσεις τους:

• Και η ΝΔ για το αν θα επιχειρήσει να αποφύγει τις ευθύνες της.

• Και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που πλειοψηφούν, για το αν θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις.

Ειδικά για το μέχρι πρότινος κυβερνών κόμμα στο περιβάλλον του πρωθυπουργού εκφράζουν την ελπίδα ότι αύριο στο πολιτικό συμβούλιο θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και τα στελέχη του θα μπορέσουν να αφιερωθούν και πάλι στο κυβερνητικό έργο. Αλλιώς, υπάρχει και ο ανασχηματισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: