Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Τρέχουν στην κυβέρνηση για να προλάβουν την τρόικα









Τρέχουν στην κυβέρνηση για να προλάβουν την τρόικα
Επιταχύνεται η κυβερνητική δραστηριότητα ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, στις 16 Ιανουαρίου, για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας.

Ο Λουκάς Παπαδήμος στην προσπάθειά του να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες των υπουργείων ενόψει της τρόικας η οποία επιστρέφει με «άγριες διαθέσεις» στη χώρα μας συναντάται σήμερα με τους υπουργούς της κυβέρνησής του.

Πρώτος το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Στο τετ α τετ των δύο τέθηκαν τα καυτά εργασιακά με το αγκάθι της μείωσης του κόστους εργασίας να πρωταγωνιστεί. Ο κ. Κουτρουμάνης εξερχόμενος του Μεγάρου τόνισε ότι όσον αφορά στο μισθολογικό καθεστώς ο ίδιος δεν έχει θέσει καμία κόκκινη γραμμή ενώ τόνισε ότι θεωρεί απαιραίτητο το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους. Στο θέμα του κατώτατου μισθού ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι δεν απασχολεί ούτε την κυβέρνηση αλλά ούτε και τις επιχειρήσεις στην παρούσα στιγμή αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει εάν αποτελεί βέτο της τρόικας. Τέλος ο κ. Κουτρουμάνης μιλώντας για τις επικουρικές συντάξεις τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος επεσημαίνοντας ωστόσο ότι για να έρθει το θέμα στη Βουλή θα πρέπει όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να συμφωνήσουν στέλονοντας έτσι μήνυμα προς τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

Με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο συναντάται αυτή την ώρα ο κ. Παπαδήμος.

Το απόγευμα την πόρτα του γραφείου του πρωθυπουργού θα περάσουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης (16.00) και ακολούθως ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (17.00).
Αύριο,Τετάρτη, ο κ. Παπαδήμος έχει προγραμματίσει διαδοχικές συναντήσεις με τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΕ, την Συνομοσπονδία των Εμπόρων, την ΓΣΒΕ και ΣΕΛΠΕ, ενώ την Πέμπτη προγραμματίζεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών επιχειρεί να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες των υπουργείων
σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών το 2011
ενώ
περιλαμβάνει θέματα τα οποία έχουν προκαλέσει τριβές μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών στο παρελθόν.

Σε αυτό θα περιλαμβάνεται ακόμα μία σειρά θεμάτων που τον Δεκέμβριο προκάλεσαν έντονες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όπως τα ταξί, τα φορτηγά, οι αλλαγές στον σωφρονιστικό κώδικα, στην απονομή της δικαιοσύνης, οι εργασιακές αλλαγές, η εφεδρεία κ.λπ.

Πηγή: AΠΕ - Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: