Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Χρέη μέχρι τα μπούνια για ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δεν πτοούνται ούτε κάνουν πίσω οι Ρώσοι για την αγορά

Ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων εκτιμά ότι θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για να αποσβεστεί το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
"Το τρέχον επίπεδο εσόδων της ελληνικής εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα επιτρέψει την εξάλειψη των χρεών ύψους 800 εκατ. ευρώ, ούτε σε είκοσι χρόνια, αλλά οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι διατηρούν τα σχέδια για την αγορά της εταιρείας" έγραψε ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν στο ιστολόγιό του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Ο κ. Γιακούνιν υπενθύμισε το ενδιαφέρον της ρωσικής εταιρείας για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του λιμένος της Θεσσαλονίκης και της επισκευαστικής εταιρείας Rosco, σημειώνοντας:
«Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη μαζί με την τρόικα των πιστωτών να επιλύσει το ζήτημα των χρεών, που βαραίνουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Και το χρέος ανέρχεται προς στιγμήν στα 800 εκ. ευρώ! Και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας, που θα επηρεάσει την τελική απόφαση για τη συμμετοχή σε όλες αυτές τις δραστηριότητες».
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων επισημαίνει ότι «το επίπεδο των εσόδων της ελληνικής εταιρείας-διαχειρίστριας των σιδηρογραμμών είναι τέτοιο, που κατά την εμπορική εκμετάλλευσή τους δεν θα επιτρέψει στον νέο ιδιοκτήτη να αποσβέσει αυτά τα χρέη, σε ορίζοντα 15, ακόμη και 20 ετών».
Ο Ρώσος αξιωματούχος επίσης δήλωσε ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι έχουν «έναν μεγάλο αριθμό ανταγωνιστών», συμπεριλαμβανομένων κινεζικών, αραβικών και ευρωπαϊκών εταιρειών, υπογράμμισε, όμως: «οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι μετέχουν στον διαγωνισμό μαζί με Έλληνα εταίρο, πιθανόν να εμφανιστούν και άλλοι μετέχοντες και να εμφανιστούμε ως κοινοπραξία».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://news247.gr/

Read more...

Αβατάγγελος: Αγοράσαμε υποβρύχια για να μπούμε στο ευρώ

Ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο οποίος είχε προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό και βγήκε με εγγύηση 500.000 ευρώ φέρεται να έχει εμπλακεί στην υπόθεση της αγοράς υποβρυχίων
H γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί σήμερα στο «σαλόνι» της ένα ολοσέλιδο ρεπορτάζ παρουσιάζοντας τον Αλέξανδρο Αβατάγγελο «σύμβουλο», όπως αυτοσυστήνεται.
Ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο οποίος είχε προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό και βγήκε με εγγύηση 500.000 ευρώ φέρεται να έχει εμπλακεί στην υπόθεση της αγοράς υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία HDW στο Κίελο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ψυχολόγος στο Βέλγιο και αργότερα μεταπήδησε στα εξοπλιστικά για χάρη «του παιχνιδιού και της περιπέτειας», όπως λέει.
Ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος μιλάει στην εφημερίδα για μια περίοδο που έρεε πολύ χρήμα στην αγορά όπλων. «Μέχρι την αλλαγή της χιλιετίας οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διέθεταν πολλά χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα και η Ελλάδα πριν από την βαθιά οικονομική της κρίση ήταν ένας ιδιαίτερα καλός πελάτης. Η ελληνική κυβέρνηση αγόραζε πολύ και ευχαρίστως σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές.
Οι αποφάσεις σπάνια είχαν να κάνουν με τα πλεονεκτήματα ενός οπλικού συστήματος. Στη συμφωνία των υποβρυχίων, για παράδειγμα, η δουλειά του Αβατάγγελου ήταν την παραγγελία να την πάρει το ναυπηγείο του Κιέλου και όχι ο κατά πολύ φθηνότερος γαλλικός ανταγωνιστής».
Όπως προσθέτει η Süddeutsche Zeitung: «Δεν υπήρχε πραγματικός διαγωνισμός, λέει ο Αβατάγγελος. ‘Η αγορά όπλων είναι πάντα πολιτική απόφαση: H Ελλάδα αγόρασε υποβρύχια για να μπούμε στο ευρώ. Το 80% πήγε για αυτό το σκοπό.
Στην Αθήνα τότε στην κυβέρνηση ήταν ο σοσιαλιστής Κώστας Σημίτης και στο Βερολίνο ο σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρντ Σρέντερ. ‘Η παραγγελία των υποβρυχίων ήταν σημαντική για την HDW και για την εκλογική περιφέρεια του SPD στο βορρά’ λέει ο Έλληνας.
Ο Αβατάγγελος δεν θεωρεί αυτή τη στάση αξιοκατάκριτη 'και ο Σημίτης έκανε το σωστό’. Η Ελλάδα σύμφωνα με το σύμβουλο ‘έσωσε τότε την ΗDW, η οποία δεν θα υπήρχε πια χωρίς εμάς’. Με παρόμοιο τρόπο μιλούσαν και οι μάνατζερ της HDW στους ανακριτές στη Γερμανία. Ισχυρίζονταν ότι ‘σαν Γερμανός δεν μπορείς να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα’. Εννοούσαν χωρίς διαμεσολαβητή, χωρίς ‘σύμβουλο’.»
Αθήνα, Παρίσι, τρόικα
Ακόμα κάποιες αναφορές στο γερμανόφωνο τύπο για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt φιλοξενεί ρεπορτάζ με τον τίτλο «Ο έλεγχος της τρόικας για την Ελλάδα μεταφέρεται».
Η εφημερίδα σημειώνει: «Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δείξει αποφασιστικότητα απέναντι στους διεθνείς δανειστές της. Ο επόμενες ενδιάμεσος έλεγχος, σύμφωνα με δημοσίευμα, θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι και όχι όπως ήταν μέχρι τώρα προγραμματισμένο στην Αθήνα. (...) Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων, η μετάθεση στο Παρίσι ήταν επιθυμία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Οι έλεγχοι τα προηγούμενα χρόνια, που διενεργούνταν για εβδομάδες στην Ελλάδα, προκαλούσαν προβλήματα σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, ο οποίος αντιδρούσε σαν ‘παραλυμένος’ στους ελέγχους.»
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Σύμφωνα με αναλυτές, η κυβέρνηση θέλει να δείξει στο λαό ότι ο ρόλος της τρόικας στην Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος του και ότι η Αθήνα σιγά-σιγά είναι κυρίαρχος της κατάστασης».
Τέλος, η ίδια εφημερίδα αλλά και η εβδομαδιαία Zeit στη διαδικτυακή της έκδοση κάνουν σύντομες αναφορές στην πρόταση παραπομπής του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργoυ Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ».
Πηγή: Deutsche Welle
http://news247.gr/

Read more...

Στις εκλογές η κυβέρνηση υποσχόταν οχι νέα οικονομικά βάρη δείτε λοιπόν τι έχουμε να πληρώνουμε

Στις εκλογές η κυβέρνηση υποσχόταν οχι νέα οικονομικά βάρη δείτε λοιπόν τι έχουμε να πληρώνουμε
.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα»:
Την Πέμπτη 31 Ιουλίου είναι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Σημειώνεται ότι ο μέσος φόρος για όσους έχουν λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό είναι 1.503 ευρώ.
Την Παρασκευή 1η Αυγούστου κάνει «πρεμιέρα» ο νέος φόρος ακινήτων ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε 5 δόσεις. Τα σχετικά ραβασάκια θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά στο Taxisnet.
Μέχρι τις 29 Αυγούστου πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη δόση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.
Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.
Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
Μέχρι τις 28 Νοεμβρίου η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η πέμπτη και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.
egiakoumis.gr

Read more...

Επείγουσα Έκκληση των Γιατρών του Κόσμου για την Γάζα




«Οι συνεχιζόμενοι ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα έχουν ήδη προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και έχουν σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες θύματα και χιλιάδες τραυματίες. κυρίως αθώους, άμαχους. Ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους και ...
προσθέτουν:


Από κοινού και οι 15 εθνικές αντιπροσωπείες δημιουργούν μια μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιάς, εξασφαλίζοντας και μεταφέροντας όλα τα απαραίτητα υλικά και φάρμακα για να στηρίξουν τις υγειονομικές δομές στην Γάζα και να σταθούν στο πλευρό των παλαιστινίων συναδέλφων τους.
Σε αυτή την αλυσίδα ανθρωπιάς, εμείς οι έλληνες Γιατροί του Κόσμου έχουμε τον δικό μας ρόλο.
Με σχέσεις χρόνων και βαθιάς αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό καλούμαστε για άλλη μια φορά να σταθούμε στο πλευρό τους. Σε αυτή μας την προσπάθεια χρειαζόμαστε συμπαραστάτες. Εσάς. Με την δική σας μικρή η μεγάλη συνεισφορά από το υστέρημα όλων μας θα μπορέσουμε αγοράζοντας να εξασφαλίσουμε εκείνα τα αναγκαία εφόδια που χρειάζονται για να στηρίξουμε τα νοσοκομεία στη Γάζα που είναι σε κίνδυνο. Να ανακουφίσουμε και να δώσουμε ελπίδα σε αθώους ανθρώπους που σήμερα μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.
Οι ΓτΚ ζητούν επείγουσα οικονομική βοήθεια στον ειδικό λογαριασμό της Alpha Bank, με την ένδειξη “Γάζα”.
ALPHA BANK : Αρ. Λογ/σμού: 199-00-2002-002401
IBAN: GR06 0140 1990 1990 0200 2002 401 / SWIFT: CRBAGRAAXXX
Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας 

Read more...

Οι χειρότερες μάχες από το 2011 Στο χάος ολισθαίνει η Λιβύη, αποσύρει η Γαλλία τους πολίτες της από τη χώρα


Στο χάος ολισθαίνει η Λιβύη, αποσύρει η Γαλλία τους πολίτες της από τη χώρα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Τρίπολη, Λιβύη
Αντιμέτωπη με τις χειρότερες μάχες από το 2011 -και τον εμφύλιο πόλεμο που έληξε στον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι- είναι η Λιβύη. Μάχες ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες παρατάξεις έχουν βυθίσει στο χάος τη Βεγγάζη και την Τρίπολη. Στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Βεγγάζη. Τους πολίτες της απομακρύνει η Γαλλία από τη χώρα, ενώ Καναδάς και Πορτογαλία αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία των πρεσβειών τους.
Τους πολίτες της απομακρύνει η Γαλλία
Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να απομακρύνει τους πολίτες της που βρίσκονται στη Λιβύη εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στη χώρα.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, οι λεπτομέρειες της επιχείρησης της απομάκρυνσης, που αναμένεται να γίνει δια θαλάσσης, θα αποφασιστούν το απόγευμα της Τρίτης.
Το Παρίσι είχε καλέσει ήδη από χθες, Δευτέρα, τους πολίτες του στη Λιβύη να εγκαταλείψουν τη χώρα. Περίπου 100 Γάλλοι βρίσκονται στη χώρα.
Εν τω μεταξύ, ο Καναδάς αποσύρει προσωρινά τους διπλωμάτες του από τη Λιβύη, εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλειά τους.
«Εξαιτίας των επιχειρησιακών προκλήσεων, και του απρόβλεπτου περιβάλλοντος ασφαλείας στην Τρίπολη, έχουμε εγκρίνει το προσωρινό πάγωμα επιχειρήσεων στα γραφεία μας στην Τρίπολη» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τζον Μπάιρντ.
Και η Πορτογαλία αποφάσισε να κλείσει προσωρινά την πρεσβεία της στην Τρίπολη.
«Μπροστά στην επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στη Λιβύη το υπουργείο (Εξωτερικών) αποφάσισε να κλείσει προσωρινά την πορτογαλική διπλωματική αποστολή στην Τρίπολη, όπως έχουν ήδη κάνει και άλλες χώρες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Η Πορτογαλία έχει ήδη επαναπατρίσει τους πολίτες της «που επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα και ζήτησαν άσυλο στην πρεσβεία». Όσοι αποφάσισαν να παραμείνουν στη Λιβύη το έκαναν με δική τους ευθύνη, υπογράμμισε το υπουργείο.
Τη Δευτέρα, η Ολλανδία, οι Φιλιππίνες και η Αυστρία ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για να απομακρύνουν το διπλωματικό προσωπικό της χώρας, ενώ ήδη οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Τουρκίας, καθώς και τα γραφεία του ΟΗΕ έχουν σταματήσει τις επιχειρήσεις τους στη χώρα.
Χάος σε Βεγγάζη, Τρίπολη
Τουλάχιστον 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Τρίτης στη Βεγγάζη, στη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν ανάμεσα σε στρατό και ισλαμιστές μαχητές. Στις συγκρούσεις έγινε χρήση αεροπορικών πυρών και ρουκετών.
Στρατιωτικό αεροσκάφος που είχε εμπλακεί σε μια μάχη, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη σε έναν απόστρατο στρατηγό, εναντίον ισλαμιστών παραστρατιωτικών, συνετρίβη στη Βεγγάζη, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα και πηγή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Ο πιλότος έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του και είναι «σώος και ασφαλής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πτέραρχος Σαγκρ αλ Τζερούσι, ο οποίος δηλώνει επικεφαλής των αεροπορικών δυνάμεων του απόστρατου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν επρόκειτο για μια μηχανική βλάβη ή εάν το αεροσκάφος επλήγη» από αντιαεροπορικά πυρά, πρόσθεσε ο Τζερούσι.
Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, το αεροσκάφος έπληττε θέσεις των ισλαμιστών λίγη ώρα πριν συντριβεί. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, φάνηκε ένα αλεξίπτωτο να ανοίγει στον ουρανό πριν το μαχητικό συντριβεί.
Στη Βεγγάζη συνεχίζουν να μαίνονται μάχες μετά την έναρξη από τις ισλαμιστικές ομάδες μιας επίθεσης εναντίον μιας βάσης των ειδικών δυνάμεων του στρατού, κοντά στο κέντρο της πόλης.
Το «Συμβούλιο της Σούρα των Επαναστατών της Βεγγάζης», μια συμμαχία ισλαμιστών και τζιχαντιστών, ανέλαβε την ευθύνη για τις πιο πρόσφατες επιθέσεις εναντίον θέσεων και στρατοπέδων των ενόπλων δυνάμεων και υποστήριξε ότι έχει καταλάβει ορισμένα εξ αυτών.
Η μονάδα των ειδικών δυνάμεων ήταν μια από τις ελάχιστες του τακτικού στρατού της Λιβύης, αλλά δήλωσε ότι τάσσεται στο πλευρό των δυνάμεων του Χάφταρ και θα υποστηρίζει τις επιχειρήσεις τους, χωρίς πάντως να τεθεί υπό τις διαταγές του.
Ο απόστρατος στρατηγός εξαπέλυσε την 16η Μαΐου μια σειρά επιχειρήσεων εναντίον των «τρομοκρατικών» ομάδων στη Βεγγάζη.
Ο Χάφταρ, τον οποίο οι επικριτές του κατηγορούν πως αποπειράται ένα πραξικόπημα στη χώρα, διαθέτει την υποστήριξη πολλών μονάδων του τακτικού στρατού και της πολεμικής αεροπορίας.
Από την έναρξη των επιχειρήσεων των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στον Χάφταρ, η Βεγγάζη έχει γίνει θέατρο σχεδόν καθημερινών εχθροπραξιών με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες, περιλαμβανομένης της Άνσαρ Ασαρία, την οποία η Ουάσινγκτον θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
Μαίνεται η πυρκαγιά στις δεξαμενές καυσίμου
Από την Κυριακή μαίνεται η φωτιά σε δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων στην Τρίπολη, οι οποίες επλήγησαν από ρουκέτες.
Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι θα στείλει στη Λιβύη επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη για να βοηθήσει τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Οι δεξαμενές βρίσκονται στον δρόμο προς το αεροδρόμιο της Τρίπολης και περιέχουν συνολικά πάνω από 90 εκατ. λίτρα καυσίμου, ενώ στην εγκατάσταση αυτή υπάρχει επίσης μια δεξαμενή αποθήκευσης αερίου για οικιακή χρήση.
Γύρω από την περιοχή του αεροδρομίου μαίνονται μάχες από την 13η Ιουλίου—με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των αρχών να κάνει λόγο για πάνω από 100 νεκρούς και 400 τραυματίες.
Οι αρχές της Λιβύης προειδοποίησαν τη Δευτέρα ότι η φωτιά μπορεί να προκαλέσει «καταστροφή» στην πρωτεύουσα και στο περιβάλλον, εάν δεν κατασβεστεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Read more...

Στα χέρια του Στουρνάρα....



noname-gr.blogspot

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την κλήση του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου, ως υπόπτου για την υπόθεση της Proton, το ερώτημα που αναδύεται είναι τι ...

πρόκειται να κάνει ο νέος διοικητής κ. Γ. Στουρνάρας.
Θα προχωρήσει το θέμα και θα διευκολύνει την δικαστική ερευνα ή θα προτιμήσει την οδό της συγκάλυψης. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και αναμένεται σύντομα να διαφανούν οι προθέσεις του.
Στο πλιάτσικο της Proton για το οποίο μήνες τώρα φώναζε ο Λαυρεντιάδης πρεπει επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη 

Read more...

Η Βούλτεψη αγνοεί...


Η Βούλτεψη αγνοεί, γιατί περί άγνοιας πρόκειται, ότι σημασία της χθεσινής βραδιάς δεν ήταν μονάχα οι καθαρίστριες, αλλά η...
αλληλεγγύη.

Ότι δηλαδή, ο κόσμος όταν είναι ενωμένος μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές που τον καταπιέζουν. Ή όπως είπε πολύ καλύτερα ο μεγάλος Σταμάτης Κραουνάκης, "Κι ότι και να γίνει, όσο και μοντέρνοι να μας νοιάζει να γίνουμε, αυτό που μας ενώνει με τη ρίζα ενός κινήματος, είναι αυτό που χωρίς να το επιδιώξουμε …κρυφά και ταπεινά, μας ένωσε με τα όνειρα των διπλανών μας. 

stokokkino.gr

Read more...

Δουλεύουμε για να πληρώνουμε την Εφορία...



«Κολασμένο» πεντάμηνο περιμένει εκατομμύρια φορολογουμένους έως το τέλος του έτους. Χωρίς ανάσα η Εφορία απαιτεί κάθε μήνα να μπαίνει το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρωθεί «βουνό» φόρων συνολικού ύψους...
7,928 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν Τα Νέα:

Την Πέμπτη 31 Ιουλίου είναι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Σημειώνεται ότι ο μέσος φόρος για όσους έχουν λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό είναι 1.503 ευρώ.

Την Παρασκευή 1η Αυγούστου κάνει «πρεμιέρα» ο νέος φόρος ακινήτων ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε 5 δόσεις. Τα σχετικά ραβασάκια θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά στο Taxisnet.

Μέχρι τις 29 Αυγούστου πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη δόση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι τις 28 Νοεμβρίου η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η πέμπτη και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.


Read more...

Χιλιάδες υψωμένες γροθιές για τις καθαρίστριες...


No 679503



ΦΩΤΟ...

Πλημμύρισε χθες βράδυ η πλατεία Συντάγματος από ανθρώπους κάθε ηλικίας στη συναυλία αλληλεγγύης με τη Χαρούλα Αλεξίου, για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά επί έντεκα ολόκληρους μήνες.
        
Δυναμικό "παρών" έδωσαν...
δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που έγινε χθες (Δευτέρα) το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος.

katharistries3

Οι καθαρίστριες που συνεχίζουν τον αγώνα τους εδώ και 11 μήνες (τους τρεις από αυτούς, είναι έξω από το κτήριο του υπουργείου) ένωσαν τις φωνές τους με όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» και της Αλληλεγγύης για Όλους.

 katharistries

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που η Χαρούλα Αλεξίου ανέβηκε στη σκηνή και, φορώντας ένα κόκκινο γάντι και με σηκωμένη γροθιά, είπε: «Δεν νιώθω μόνη, είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι από όλους τους χώρους που συμπαραστέκονται σ' αυτόν τον αγώνα». Και συμπλήρωσε λίγο πριν βγάλει το κόκκινο γάντι της: «Είμαστε όλοι καθαρίστριες απόψε».

katharistries2


«Μας φαίνονται μεγάλοι, γιατί είμαστε σκυφτοί, αν λίγο σηκωθούμε θα σκύψουνε αυτοί», φώναζαν οι καθαρίστριες, ενώ ο κόσμος απαντούσε «η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών».





«Θέλουμε να κερδίσουν οι γυναίκες αυτές, όχι μόνο για τις ίδιες, αλλά για όλους μας», έλεγαν οι συγκεντρωμένοι. Για όλους αυτούς τους τους ανθρώπους, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, οι καθαρίστριες είναι κάτι πολύ παραπάνω από εργαζόμενες που διεκδικούν τις δουλειές τους: είναι τα σύμβολα της ελπίδας, της αντίστασης και της νίκης.

«Όταν μας πέταξαν στον δρόμο νόμιζαν πως θα κάτσουμε σπίτι μας και θα κλαίμε τη μοίρα μας. Δεν τους κάναμε τη χάρη, είμαστε κάθε μέρα έξω κι αγωνιζόμαστε», είπε η Ευαγγελία, μιλώντας εκ μέρους των συναδελφισσών της. «Κι όταν κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, η νίκη δεν θα είναι μόνο για εμάς, θα είναι για όλους μας»...
efsyn.gr

Read more...

Πώς θα σώσετε μισθό και σύνταξη από την κατάσχεση...


Πώς θα σώσετε μισθό και σύνταξη από την κατάσχεσηΣε ποιες κινήσεις πρέπει να προβούν οι καταθέτες...


Από σήμερα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν στην ειδική εφαρμογή του TAXISnet τον τραπεζικό λογαριασμό τους ο οποίος θα είναι...
ακατάσχετος από την εφορία μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία κάθε φορολογούμενος μπορεί να προστατεύσει από το ενδεχόμενο κατάσχεσης έναν και μόνο λογαριασμό καταθέσεων, ανεξάρτητα αν οι καταθέσεις προέρχονται από μισθούς και συντάξεις ή άλλη πηγή εσόδων.

Στην περίπτωση, όμως, που υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο καταβάλλονται οι μισθοί του φορολογούμενου τότε αυτός θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθεί στην ειδική εφαρμογή του TAXIS net.

Σημειώνεται ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει απλώς να μπει στο ΤΑΧΙSnet χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης και μετά να δηλώσει το IBAN του λογαριασμού που επιθυμεί να τύχει της προστασίας που παρέχει η συγκεκριμένη νομοθετική πρόβλεψη...
newsbeast.gr

Read more...

Πρωταγωνίστησες στην καταστροφή της χώρας; ...



Γίνε Επίτροπος! ...
Θα περίμενε κανείς ότι η χρεοκοπία του 2009 θα σήμαινε και το οριστικό τέλος ενός υπουργού που απέτυχε με τόσο εκκωφαντικό τρόπο. Κι όμως.

Μετά το καταστροφικό του πέρασμα από τον χώρο της Υγείας, ο κ. Αβραμόπουλος έκρινε ότι...
είναι έτοιμος να διεκδικήσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, τελικά δεν τα κατάφερε αλλά τα επόμενα χρόνια ήταν γεμάτα προσωπικές επιτυχίες: προτιμήθηκε δύο φορές από τους πολίτες της Α’ Αθηνών, έγινε έστω αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ορίστηκε αρχικά υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σαμαρά και σήμερα είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στο τωρινό του πόστο όμως δεν θα παραμείνει για πολύ. Για τόσο... πετυχημένους πολιτικούς, υπάρχει πάντοτε στην Ελλάδα μια ακόμα ευκαιρία. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την έγκριση του «προοδευτικού πόλου» της κυβέρνησης, δηλαδή προσωπικά του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον πρότεινε για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν.


Η συνέχεια στο Protagon.gr
parapolitiki.com

Read more...

Ο Παπακωνσταντίνου και τα ξαδέρφια του...




Το Σεπτέμβριο το βούλευμα, για την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο...
Εκεί που πηγαίναμε να τον ξεχάσουμε - άλλωστε ποιος ασχολείται τώρα με τον Παπακωνσταντίνου- μας το θύμισε ο εισαγγελέας κ. Β. Πλιώτας.
Ο ...
άλλοτε ισχυρός τσάρος της Οικονομίας - και προκλητικά ειρων, αλλά και ανόητος βεβαίως- μόνος χωρίς κανένα σύμμαχο πορεύεται προς το ειδικό δικαστήριο με δυο κακουργήματα και ενα πλημμέλημα.
Η αποφαση αναμένεται, με βούλευμα, τον Σεπτέμβριο. Ο Παπακωνσταντίνου στις τόσες κουματαμαρες που εκανε ως υπουργός, προσέθεσε μια ακόμη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σβήνοντας τα ονοματα των εξαδέλφων του από τη λίστα Λαγκαρντ. Τόσο ανόητος. Αν το εκανε...

Read more...

"Έφυγε" ο γγ Δημόσιας Διοίκησης, Δημήτρης Στεφάνου...


Έφυγε ο γγ Δημόσιας Διοίκησης-Τα συλλυπητήρια του Πρωθυπουργού

Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 46 ετών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Στεφάνου.

Ο...
Δημήτρης Στεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Δικηγόρος, εργάστηκε ως επικεφαλής επιμελητής στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν στη Γερμανία. Διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο γραφείο του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Μετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού και για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Έχει διατελέσει γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών (2009 - 2011), Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης (2011-2012) και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2012-2014).

Τα συλλυπητήρια του Πρωθυπουργού

Αναφερόμενος στην την απώλεια του, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ένας νέος άνθρωπος και εκλεκτό στέλεχος που είχε να προσφέρει πολλά ακόμη, ο Δημήτρης Στεφάνου, έχασε δυστυχώς σήμερα την άνιση μάχη που έδινε τον τελευταίο καιρό με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε από πολλά και καίρια πόστα της δημόσιας διοίκησης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, πάθος και ανεπίληπτο ήθος.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Read more...

Νέοι επικεφαλής Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ


Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ
Το υπουργείο Οικονομικών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Ο Εμμανουήλ Κονδύλης και ο Πασχάλης Μπουχώρης αναλαμβάνουν τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, αντίστοιχα, στο ΤΑΙΠΕΔ, αντικαθιστώντας τους Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο και Γιάννη Εμίρη, των οποίων έληξε η θητεία.

Τους κ. Κονδύλη και Μπουχώρη πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ, πριν από τον διορισμό τους, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης ευχαρίστησε την απερχόμενη ηγετική ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την πολύτιμη συμβολή της στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε σύντομα βιογραφικά σημειώματα του νέου προέδρου και του νέου διευθύνοντα συμβούλου.

Δήλωση του Γιάννη Εμίρη

«Σήμερα, με τη συμπλήρωση της θητείας μου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώνω ένα σημαντικό επαγγελματικό κύκλο» δήλωσε ο κ. Εμίρης.

«Με την αμέριστη βοήθεια των συνεργατών μου στο Ταμείο τους οποίους ευχαριστώ, καταφέραμε τα τελευταία δύο χρόνια να ολοκληρώσουμε σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, που αλλάζουν ριζικά την εικόνα της χώρας και αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές της προοπτικές. Επίσης, καταφέραμε να θέσουμε τις βάσεις για τη θετική εξέλιξη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στο μέλλον.

»Η χώρα αλλάζει προς το καλύτερο και είμαι περήφανος που ήμουν μέρος της ομάδας που επανατοποθέτησε την Ελλάδα στο διεθνή επενδυτικό χάρτη. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρωθυπουργό της χώρας και το σύνολο της κυβέρνησης για την αμέριστη εμπιστοσύνη που μου έδειξαν τόσο κατά την επιλογή μου για τη θέση αυτή, όσο και καθόλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας.

»Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσα στον πρωθυπουργό ότι είμαι στη διάθεσή του αλλά και στη διάθεση της νέας διοικητικής ομάδας του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να συνεχισθεί η υλοποίηση του προγράμματος με βάση τα ορισθέντα χρονοδιαγράμματα και χωρίς να υπάρξει ούτε μία μέρα καθυστέρηση», κατέληξε ο κ. Εμίρης.

Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Κονδύλης


Ο Εμμ. Κ. Κονδύλης είναι ομότιμος καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και τέως διευθυντής του Τομέα Μάνατζμεντ και του Προγράμματος Μ.Β.Α.- Μάνατζμεντ Τουρισμού του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Είναι κάτοχος Ph.D. (Operations Research) από το Case Western Reserve University, Weatherhead School of Management- ΗΠΑ, M.Sc. από το Case Institute of Technology- ΗΠΑ και πτυχίου Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εκτεταμένη διοικητική και συμβουλευτική εμπειρία, κατέχοντας ανώτατες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου: Montgomery Ward , Eaton Corporation, Ciba Geigy, ΕΤΑ-Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (πρόεδρος), Γραφείο Δοξιάδη/ Dubai & Khartoum , ΑΓΕΤ Ηρακλής (εντεταλμένος/ διευθύνων σύμβουλος), Λάβα, Βιομηχανικά Ορυκτά, Λατό, Αστήρ, ΕΒΙΕΣΚ, Ηρακλής Συσκευασίες, ΗΣΑΠ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΕΤΤ - Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, κ.α.

Οργάνωσε και διηύθυνε το Πρόγραμμα Αύξησης Παραγωγικότητας, καθώς και την Εφαρμογή του Προϋπολογισμού Μηδενικής Βάσης με εφαρμογές σε 20 υπουργεία και 30 επιχειρήσεις- οργανισμούς. (Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βελτίωσης της Δημόσιας Διοίκησης των χωρών μελών του ΟΟΣΑ- Παρίσι). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ποιος είναι ο Πασχάλης Μπουχώρης

Ο Πασχάλης Μπουχώρης προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα, όπου από το 2006 ήταν διευθυντικό στέλεχος, έχοντας υπηρετήσει ως επικεφαλής στους τομείς ευθύνης των μεγάλων εταιρικών πιστοδοτήσεων ειδικής διαχείρισης, διεθνούς επιχειρηματικής τραπεζικής και επενδύσεων private equity.

Από το 1996, εργάσθηκε σε διευθυντικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, με ειδίκευση στις αναδιαρθρώσεις, επιχειρηματικές επενδύσεις, εξαγορές & συγχωνεύσεις και στρατηγική επιχειρήσεων.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Rotterdam School of Management με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά.

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Χρειάζεται το ξήλωμα του ίδιου του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ» σημειώνει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, σχετικά με την αντικατάσταση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

«Η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα στο "ξήλωμα" και της τέταρτης στη σειρά Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ» αναφέρει η κυρία Βαλαβάνη, και προσθέτει: «Αυτό που χρειάζεται όμως δεν είναι η συνεχής αντικατάσταση όσων με εξασφαλισμένη εκ των προτέρων την ασυλία τους οργανώνουν το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας. Χρειάζεται το ξήλωμα του ίδιου του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας (των στρατηγικής σημασίας δημοσίων επιχειρήσεων και της ακίνητης περιουσίας) για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας».

«Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στις 3-5 Σεπτεμβρίου Εκτός Ελλάδας, στο Παρίσι, το επόμενο ραντεβού με την τρόικα


Εκτός Ελλάδας, στο Παρίσι, το επόμενο ραντεβού με την τρόικα
Στο Παρίσι και όχι στην Αθήνα θα διεξαχθεί η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Στο Παρίσι, στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, τελικά, ο επόμενος έλεγχος σχετικά με την πορεία των προαπαιτουμένων από την τρόικα, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Στην γαλλική πρωτεύουσα -που αποτελεί την ευρωπαϊκή έδρα του ΔΝΤ- θα μεταβούν τις παραπάνω ημερομηνίες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπαστάυρου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχουν συναντήσεις με την τρόικα, προκειμένου να κλείσουν οι γενικές γραμμές ελέγχου.

Μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι, οι επικεφαλής της τρόικας και τα μέλη των τεχνικών επιτροπών αναμένεται να επισκεφθούν την Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και έχουν σκοπό να παραμείνουν «για λίγες μέρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, έγινε δεκτό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η έλευση των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα επηρεάζει αρνητικά το κλίμα στην οικονομία και στην κοινή γνώμη αλλά και ότι το ξεκίνημα της αξιολόγησης στο εξωτερικό θα επιταχύνει την ολοκλήρωσή της.

Τι λέει η αντιπολίτευση

«Δεν φτάνει που επί τέσσερα χρόνια έσκυβαν το κεφάλι τους στους υπαλλήλους της τρόικας που ερχόντουσαν στην Αθήνα για να τους δίνουν και να επιβλέπουν την εκτέλεση των εντολών τους, τώρα οι Έλληνες υπουργοί, με πρωτοφανή απόφαση της ελληνικής συγκυβέρνησης, θα πηγαίνουν από τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι για να δίνουν εξετάσεις στην τρόικα, μετατρέποντας τον εαυτό τους σε απαράδεκτο περιοδεύοντα θίασο» σχολίασε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...