Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Δαλύουν την Εθνική Φρουρά στη Κύπρο!


infognomonpolitics.blogspot.com/

Στην κυριολεξία βρίσκεται υπό διάλυση η Εθνική Φρουρά και αυτή τη φορά, ούτε σχήμα λόγου είναι, ούτε αντιπολιτευτική υπερβολή! Την τακτική απαξίωσης της ύπαρξης της Εθνικής Φρουράς και γενικά της αμυντικής θωράκισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εφήρμοσε η κυβέρνηση Χριστόφια από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας, ακολουθεί σε εντατικοποιημένους ρυθμούς, η διάλυση της Εθνικής Φρουράς και η πλήρης αποσύνθεση του στρατεύματος!



Read more...

Καλύπτει τον Τσάτσο Βενιζέλος!...



.
Τα λέει όλα η ...σιωπή του. Δηλώνει ότι θέλει "το ταχύτερον" κάλπες αλλά δεν παίρνει θέση για το θέμα της προεδρικής εκλογής και πετάει το μπαλάκι στο "επίσημο" ΠΑΣΟΚ...
.
Από τον Χρήστο Μπουκάτη
.
Επιτέλους έκανε μια δήλωση, ύστερα από τόσες ημέρες σιωπής (μεγάλη καταπίεση γι' αυτόν η σιωπή) ο Ευ. Βενιζέλος για τις εκλογές και το θέμα της προεδρικής εκλογής την άνοιξη. Και είπε επί λέξει: "Εκλογές πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν. Τώρα από κει και πέρα, αντιλαμβάνεστε ότι ένα θεσμικό σημείο κομβικό υπάρχει που είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκεί ισχύουν οι τοποθετήσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα επισήμως το ΠΑΣΟΚ, δεν θα ήθελα να πω κάτι δικό μου για να μη δημιουργηθεί οποιαδήποτε τάση παρερμηνείας. Παραπέμπω λοιπόν σε αυτά που έχουν ειπωθεί."
Ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί επιχειρεί ο κ. Βενιζέλος. Από τη μία λέει ότι...
θέλει εκλογές το ταχύτερον και από την άλλη κρατά αποστάσεις ως προς τη διάλυση της Βουλής την άνοιξη λόγω της προεδρικής εκλογής, παραπέμποντας στις "επίσημες" τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ. Έτσι αποφεύγει να διαφωνήσει με τον μέντορά του, τον Δημ. Τσάτσο (και πώς να διαφωνήσει αφού συμφωνεί μαζί του και με αυτό τον τρόπο τον καλύπτει;) αλλά υποδηλώνει εμμέσως πλην σαφώς τη διαφωνία του με τις απόψεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που θέλει πρώτα κάλπες και μετά έπανεκλογή του Καρ. Παπούλια.
Αυτή την αντίφαση λοιπόν πρέπει να την εξηγήσει ο κ. Βενιζέλος: Πώς θα γίνουν εκλογές τον ταχύτερο αν το ΠΑΣΟΚ δεν αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνει το Σύνταγμα;
Επίσης, για έναν πολιτικό άνδρα του διαμετρήματος του κ. Βενιζέλου είναι πολιτική στάση η σιωπή και το "δεν θα ήθελα να πω κάτι δικό μου για να μη δημιουργηθεί οποιαδήποτε τάση παρερμηνείας" για ένα τέτοιο θέμα;

press-gr


Read more...

Οριστικοποιείται η επίσκεψη Ιερώνυμου στις ΗΠΑ ...


Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου
Θα του απονεμηθεί το Ομήρειο Βραβείο της Χιακής Ομοσπονδίας...
Τη διεκπεραίωση της απαιτούμενης αλληλογραφίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος αναμένει η Χιακή Ομοσπονδία Αμερικής, ώστε να οριστικοποιηθεί η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου στη Νέα Υόρκη, το Νοέμβριο, για να παραλάβει εκ μέρους της Ελλαδικής Εκκλησίας- το φετινό Ομήρειο Βραβείο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από Συνοδική Αντιπροσωπεία.
«Προχωράμε κανονικά», δήλωσε...
στη GreekNews ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Γιώργος Αλμυρούδης, αναφερόμενος στις προετοιμασίες της οργάνωσης που συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια από την ίδρυσή της- ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων του Νοεμβρίου.

Η Χιακή Ομοσπονδία συνεχίζει τις προσπάθειες και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Νομίζω και πιστεύω ότι όλα προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε κάνει», σημείωσε ο κ. Αλμυρούδης, προσθέτοντας ότι «έχουμε την ευλογία και τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου».

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ο κ. Αλμυρούδης είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, κατά την οποία, όπως είπε, «υπήρξε ταύτιση απόψεων και μια προσπάθεια να γίνει η εκδήλωση όπως είχε προγραμματιστεί στις 15 Νοεμβρίου».

«Περιμένουμε να διεκπεραιωθεί η εντός της Εκκλησίας αλληλογραφία μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκειμένου να γνωρίζουμε την ημερομηνία που θα γίνει η επίσκεψη του κ.Ιερώνυμου», πρόσθεσε.

Δεν αποκλείεται ωστόσο – αν υπάρξει όποια καθυστέρηση στο ζήτημα της αλληλογραφίας- να αλλάξει η ημερομηνία επίσκεψης, όμως ο κ. Αλμυρούδης επισήμανε ότι ο στόχος είναι να γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις, όπως έχουν προγραμματιστεί, το Νοέμβριο.

Η Χιακή Ομοσπονδία είχε ανακοίνωσε τον αποδέκτη του φετινού Ομήρειου Βραβείου σε συνέντευξη Τύπου στις 17 Μαρτίου 2009, στη διάρκεια της οποίας τονίστηκε ότι «είναι η πρώτη φορά που η Ομογένεια αναγνωρίζει επίσημα την συνεχή και άοκνη προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Ελληνισμό και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής, και τη συνεχή υποστήριξή της στο Οικουμενικό Πατριαρχείο».

«Η Εκκλησία της Ελλάδος προσέφερε πραγματικά μεγάλο έργο στην Αμερική, στα πρώτα δύσκολα χρόνια των μεγάλων μαζικών μεταναστευτικών κυμάτων των Ελλήνων στις ΗΠΑ, αποστέλλοντας κληρικούς –πολλοί από τους οποίους συμπατριώτες μας Χιώτες- για την ενίσχυση των ιερών ναών και των σχολείων μας», ανέφερε ο κ. Αλμυρούδης.

Διευκρίνισε δε όλες οι σχετικές ενέργειες γίνονται σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ο οποίος χαρακτήρισε «πολύ καλή, σοβαρή και σοφή ιδέα» την απόφαση της Χιακής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο προγράμματος που είχε παρουσιαστεί κατά τη συνέντευξη Τύπου το Μάρτιο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα λειτουργήσει –πιθανόν- σε εκκλησία του Μπρούκλυν, θα επισκεφθεί κοινοτικά σχολεία, και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομογένειας.

Το Ομήρειο Βραβείο που καθιερώθηκε το 1977 απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν εργασθεί για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδος, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ιδεωδών καθώς και σε άτομα που έχουν διακριθεί για την πνευματική προσφορά τους. Με το Ομήρειο Βραβείο έχουν τιμηθεί, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμυ Κάρτερ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ένας μεγάλος αριθμός μελών του αμερικανικού Κογκρέσου και διπλωμάτες.

Το 1988 τιμήθηκε με το Ομήρειο Βραβείο η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Ιακώβου.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι, το 1997 η Χιακή Ομοσπονδία απένειμε την ανώτατη τιμητική της, το Ιόνιο Βραβείο, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Με το ίδιο βραβείο έχει τιμηθεί, επίσης, ο αείμνηστος Γεώργιος Λιβανός, ο πρώτος πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας.
GREEKNEWS


nonews-news

Read more...

Να χτίσουμε ένα νέο κόσμο, πιο δίκαιο και πιο σταθερό


Ημερησία, 25/07/2009

Το διακύβευμα δεν είναι η ελευθερία των αγορών, αλλά η ελευθερία του πολίτη και η προστασία των δικαιωμάτων του




Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Συνέντευξη Εύης Χριστοφιλοπούλου στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τσιούφο





Δηλώσεις Xρ. Παπουτσή για το θέμα των εκλογών και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και για την πανδημία της νέας γρίπης





Συνέντευξη Μ. Καρακλιούμη στο Ρ/Σ "Κανάλι -1" του Πειραιά και στη δημοσιογράφο Β. Κεχαγιά



Read more...

Αντίδραση του Κ. Γαβρά για το "ψαλίδισμα" φιλμ

Έκπληξη και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αφαίρεση σκηνών από μικρό φιλμ του διεθνώς καταξιωμένου ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, το οποίο προβαλλόταν έξω από την αίθουσα του Παρθενώνα στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως.

Το επίμαχο κομμάτι του φιλμ - αφιερωμένο στις καταστροφές από ανθρώπινα χέρια που έχει υποστεί το μνημείο του Παρθενώνα - εικόνιζε ρασοφόρους να αφαιρούν από το μνημείο ανάγλυφα και φέρεται να "κόπηκε" μετά από αντιδράσεις εκκλησιαστικών φορέων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τύπου το Σάββατο, ο ίδιος ο κ. Γαβράς χαρακτήρισε το γεγονός "λυπηρό και απαράδεκτο". "Νόμιζα ότι η Ελλάδα είχε ξεφύγει απ' όλες αυτές τις μικρότητες... Λυπάμαι πολύ!" σημείωσε ο σκηνοθέτης.

Δήλωση του σκηνοθέτη

"Βρίσκω πολύ λυπηρό και απαράδεκτο για την Ελλάδα, μια χώρα που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που συνέβη: το να υποκύψει δηλαδή η Πολιτεία στις πιέσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας και να προβεί σε αυτήν την πράξη παρέμβασης σ' ένα φίλμ που αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα. Ο,τι απεικονίζεται σε αυτό το μικρό φιλμ είναι ιστορικά αποδεδειγμένο. Αναφέρεται στις καταστροφές που έχει υποστεί ανά τους αιώνες το μνημείο, από τους ανθρώπους. Οι πρώτοι χριστιανοί έκαναν αρκετές καταστροφές στα μνημεία και στα γλυπτά για διάφορους λόγους, ορισμένες φορές επειδή απλώς τους είχε σκανδαλίσει η γύμνια των αγαλμάτων" δηλώνει ο Κ. Γαβράς προσθέτοντας:

"Η ιδέα του φιλμ ήταν να διατρέξουμε τις καταστροφές που έχει υποστεί το μνημείο από το ανθρώπινο χέρι για να φτάσουμε και στη μέγιστη καταστροφική πράξη του Ελγιν. Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπισε, άλλωστε, το μνημείο ήταν από τους ανθρώπους. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι καταστροφικές παρεμβάσεις ίσως η Ακρόπολη να είχε παραμείνει όπως ήταν στην εποχή του Περικλή, πριν από 2.500 χρόνια. Όσο για τις αντιδράσεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας, δεν με ξαφνιάζουν. Η Εκκλησία αρνείται πάντοτε την πραγματικότητα, για να σώσει το δόγμα της".

Πολιτικές αντιδράσεις

Αντιδράσεις για τη λογοκρισία του έργου, εξέφρασε και η αξιωματική αντιπολίτευση δια στόματος της αρμόδιας για θέματα Πολιτισμού Μ. Δαμανάκη. Η κ. Δαμανάκη τόνισε ότι η πράξη αυτή:

"Επιστρέφει τον πολιτισμό της χώρας σε πρακτικές λογοκρισίας, γνώριμες από την εποχή της δικτατορίας και μάλιστα, ως ειρωνεία της τύχης, ανήμερα της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Το καλλιτεχνικό έργο δεν τεμαχίζεται. Αυτή είναι μια θεμελιώδης αρχή του σύγχρονου πολιτισμού και του δημοκρατικού πολιτεύματος, που ο υπουργός Πολιτισμού και η κυβέρνηση οφείλουν να σεβαστούν, είτε εναρμονίζεται με τις επιλογές τους είτε όχι".

nooz

Read more...

Μέτρα - σοκ προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα

Μέτρα - σοκ προτείνει σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου του Σαββάτου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την έκθεση, για την μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ, απαιτούνται μέτρα συγκράτησης των δαπανών και ενίσχυσης των εσόδων της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ ή των 3,5 δισ. ευρώ ετησίως για την επόμενη 4ετία.

Το ΔΝΤ κρούει κώδωνα κινδύνου για το ασφαλιστικό σύστημα ζητώντας επειγόντως μεταρρυθμίσεις, καθώς η χώρα μας υπολογίζεται να δεχθεί πολύ μεγαλύτερες πιέσεις από τις υπόλοιπες της Ε.Ε. από τη γήρανση του πληθυσμού.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, το δημόσιο χρέος θα εκτιναχθεί στο 116% του ΑΕΠ το 2010 και στο 122% το 2011 αν δεν ληφθούν μέτρα.

Μεταξύ των προτεινόμενων μέτρων βρίσκονται η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας, υπολογισμός της σύνταξης με βάση τις αποδοχές όλου τους εργασιακού βίου, περιορισμός των δυνατοτήτων πρόωρης συνταξιοδότησης, αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

Επίσης, για τον περιορισμό των δαπανών, προτείνεται από το ΔΝΤ μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, συγκράτηση των μισθολογικών αυξήσεων, μείωση των αμυντικών δαπανών στα επίπεδα του μέσου όρου του ΟΟΣΑ και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα Υγείας με στόχο την βελτίωση της διοίκησης και των υπηρεσιών οικονομικού ελέγχου.

Ως προς την ενίσχυση των εσόδων, στην έκθεση αναφέρονται ως προτεινόμενα μέτρα περικοπή φοροαπαλλαγών για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία, επιβολή τεκμαρτού φόρου στους αυτοαπασχολούμενους, μείωση του αριθμού συντελεστών του ΦΠΑ σε δύο ή αύξηση των κατώτερων συντελεστών, μείωση του αριθμού προϊόντων και υπηρεσιών που υπάγονται σε χαμηλό ΦΠΑ, κατάργηση αντικειμενικής αξίας και εφαρμογή των φόρων επί της πραγματικής εμπορικής αξίας και επιβολή ενιαίων φορολογικών συντελεστών στα επαγγελματικά ακίνητα.

Η έκθεση περιγράφει επίσης μία "ωρολογιακή βόμβα" στα "θεμέλια" του ασφαλιστικού συστήματος. Εκτίμηση του διεθνούς οργανισμού είναι ότι από το 2010, θα αρχίσει να μειώνεται ο παραγωγικός πληθυσμός της χώρας λόγω γήρανσης του συνολικού πληθυσμού, πράγμα που αναμένεται να "εκτροχιάσει" περαιτέρω τους προϋπολογισμούς των ασφαλιστικών ταμείων.

Μακροπρόθεσμα μάλιστα, οι δαπάνες που θα σχετίζονται με τη γήρανση θα φτάσουν στο 15,9% του ΑΕΠ το 2060 έναντι μόλις 4,7% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε., ενώ το δημόσιο χρέος θα φτάσει στο 794,8% του ΑΕΠ.

nooz

Read more...

Καταργεί την ΑΔΑΕ...


Την αποψιλώνει, μεταθέτει τις αρμοδιότητές της στην Αστυνομία, όπου δημιουργεί ειδικό τμήμα...
Ό,τι κάναν και με το Ζορμπά, που τον ταπείνωσαν και μετέτρεψαν την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε Επιτροπή. Ο Δένδιας αφαιρεί το βασικό και πιο ουσιαστικό κομμάτι της ΑΔΑΕ: τις έρευνες για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών.
Η ΑΔΑΕ θα 'χει πια γνωμοδοτικό μόνο ρόλο, ενώ τις έρευνες τις αναλαμβάνει ένα...

ειδικό τμήμα, που δημιουργείται μέσα στην Αστυνομία. Αυτή η κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Και κυρίως καμία Αρχή. Τις υποβιβάζει σε Επιτροπές και απλά γνωμοδοτικά όργανα, με μέλη κρατικούς υπαλλήλους που θα σκύβουν απλώς το κεφάλι. Απόλυτα ελεγχόμενους και υποτελείς...

nonews-news


Read more...

ΟΙ ΠΥΘΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ
Γράφει ο Γιώργος Χρ. Παπαχρήστου
(από ΤΑ ΝΕΑ) :

Θα το πω όσο πιο μαλακά γίνεται, διότι ώρες είναι να μου καταλογίσουν κι εμένα ότι υπονομεύω τους θεσμούς, ότι δεν σέβομαι το Σύνταγμα, ότι δεν τιμώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (πατριώτη και φίλο από δεκαετίες). Λοιπόν αυτή η ιστορία με τους συνταγματολόγους είναι μια ιστορία που δεν έχει κανένα περιεχόμενο κι απορώ με αυτούς που τρελαίνονται επειδή ο ένας είπε αυτό και ο άλλος... πρόσθεσε μια δεύτερη διάσταση. Παιδιά, χαλαρώστε. Ο συνταγματολό- γος είναι λίγο σαν τον ερμηνευτή των χρησμών της Πυθίας, στην αρχαιότητα. Έλεγε ας πούμε η Πυθία ύστερα από ένα γεμάτο πρωινό με βότανα και «χόρτα» κάθε είδους κάτι ωραία του είδους «ήξεις, αφήξεις, ουκ εν πολέμω θνήξεις» και μετά αναλάμβανε ο ερμηνευτής να εξηγήσει τι ήθελε να πει η ιέρεια. Έβαζε και κάτι δικές του «σάλτσες» από πάνω και ο πιστός αποχωρούσε από τους Δελφούς τρέχοντας να προλάβει το πρώτο διανυκτερεύον φαρμακείο να πάρει κάνα ζάναξ, κάνα λεξοτανίλ της αρχαιότητας να σταθεί στα πόδια του, και να μη σαλτάρει στον πρώτο γκρεμό που θα ΄βρισκε μπροστά του... Υπερβολές; Όχι και τόσο. Απλώς θέλω να πω ότι αν ακούγαμε κάθε φορά τον κάθε «ειδικό», λογικά δεν θα έπρεπε να κάνουμε τίποτε. Θα έπρεπε να σταματούσαμε κάθε δραστηριότητα, μέχρι να αποφανθεί ο περί ου ο λόγος ειδικός για την ορθότητα της μιας ή της άλλης ενέργειας που έπρεπε να κάνουμε. Παράδειγμα: γνωμάτευσαν οι δύο συνταγματολόγοι, σεβαστοί καθ΄ όλα, ο Δημ. Τσάτσος και ο Γ. Κασιμάτης, περί του αν τον Μάρτιο πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή. Απεφάνθησαν πως όχι, και τα έχωσαν στο ΠΑΣΟΚ που επιμένει να πάει τη χώρα σε εκλογές. Μάλιστα. Ωστόσο πάνω από κάθε επιστημονική άποψη (αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η σωστή και δεν έχει υπαγορευτεί από προσωπικά ή άλλα κίνητρα), υπάρχει και η πολιτική πλευρά του πράγματος. Έγινα αντιληπτός; Δύο χρόνια ακόμη Καραμανλής; Πάνω από το τι λέει ο κάθε συνταγματολόγος, υπάρχει το τι λέει και το τι θέλει ο πολίτης. Αυτός είναι ο τελευταίος και αποκλειστικός κριτής όλων. Ο πολίτης λοιπόν που έχει βαρεθεί να πληρώνει, και να πληρώνει, και να μη γίνεται τίποτε, και βλέπει ότι ο τόπος πάει από το κακό στο χειρότερο, το μόνο που ζητάει είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση από την εξουσία. Συγκρίνει τη ζωή του πώς ήταν πριν από το 2004, τη συγκρίνει και με το τώρα και τον πιάνουν τα κλάματα. Του έρχεται να ουρλιάξει από οργή, γιατί βλέπει να μην υπάρχει διέξοδος, και οργίζεται περισσότερο που έρχονται και οι συνταγματολόγοι και του λένε «α, ξέρεις, επειδή δεν είναι συμβατό με το πνεύμα του Συντάγματος αυτό που κάνει το ΠΑΣΟΚ, μείνε μ΄ αυτή την κυβέρνηση άλλα δύο χρόνια- ώς τον Σεπτέμβριο του 2011»! Τι λέτε παιδιά; Δύο χρόνια ακόμη Καραμανλής; Πάτε καλά; θέλει να αποδείξει ότι υπάρχει Εμένα πάλι μου αρέσει πολύ που ο Καραμανλής κάνει ό,τι μπορεί για να μας αποδείξει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό. Αγωνίζεται μέσα στο καλοκαίρι να αποδείξει ότι λειτουργεί, συντονίζει το κυβερνητικό έργο και παρακολουθεί τα πάντα. Μόνο που να, καθυστέρησε λίγο. Πέντε χρόνια. Στη διάρκεια των οποίων έγινε άσος στη ρακέτα, στο play station και το Χbox, και είδε και άπειρα DVD, τόσα που να συναγωνίζεται τον Δανίκα. Κι επιπλέον έκλεισε τα μάτια και ουσιαστικά ανέχτηκε τη δράση της συμμορίας των κουμπάρων, των κολλητών και των φίλων της παράταξης, η οποία λεηλάτησε το Δημόσιο. Και μην πιάσουμε και τα ειδικότερα του κυβερνητικού έργου, γιατί θα χρειαστεί μια ολόκληρη εφημερίδα να καταγράψει τι καταστροφές επήλθαν παντού αυτά τα χρόνια. Γρίπη και διάλυση Έχει κανείς όρεξη να απαριθμήσω μερικά ή θα του χαλάσω την όρεξη και είναι Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, οπότε οι πιο πολλοί λογικά θα πουν «άσε μας ρε φίλε, έχουμε τον καύσωνα, έχουμε και σένα να μας κάνεις τη ζωή μαύρη»; Όχι, εγώ εκεί. Το ξέρετε, με έχετε καταλάβει, μια επιμονή την έχω. Λοιπόν, επί τροχάδην: οικονομία, λόγω Αλογοσκούφη κ.λπ., στα τάρταρα, στα εθνικά οι Τούρκοι έβαλαν για τα καλά πόδι στο Αιγαίο, Σκόπια και τέτοια δεν τα πιάνουμε καν. Οι δημοκρατικές ελευθερίες, λόγω ΕΥΠ, με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στο χρονοντούλαπο. Κομματισμός, αναξιοκρατία, ημέτεροι, ρουσφέτια, παντού. Ανικανότητα διακυβέρνησης σε επίπεδο «δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα». Και σκάνδαλα. Τρελά σκάνδαλα. Και από πάνω, πλήρης διάλυσηέρχεται η νέα γρίπη και θα μας πιάσει στον ύπνο. Τελικά, αυτά είναι ό,τι θα θυμόμαστε από το πέρασμα του Καραμανλή από την εξουσία. Αμφιβάλλει κανείς;

fimotro

Read more...

Η ΥΦΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!


Ο ένας μετά τον άλλο οι διεθνείς Oργανισμοί προβλέπουν ότι φέτος η ελληνική οικονομία θα αντιμετωπίσει βαθιά ύφεση, για πρώτη φορά ύστερα από 16 χρόνια. Tο Διεθνές Nομισματικό Tαμείο με έκθεσή του η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα, προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα περιέλθει φέτος σε βαθιά ύφεση. Προβλέπει αρνητικό ρυθμό... ανάπτυξης 1,7% φέτος και 0,4% το 2010, εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 6,2%, της ανεργίας στο 10,5% και του δημοσίου χρέους στο 116% του AEΠ από 109% το 2008.
Αλλά και η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή προβλέπει ύφεση φέτος, ενώ Tράπεζα της Eλλάδος μιλά για μηδενικό ή και αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης. Ακόμη και η κυβέρνηση έχει πλέον αναδιπλωθεί και εγκαταλείψει τις ανεδαφικές προβλέψεις της για ανάπτυξη πάνω από 1%.
Oι εκτιμήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της δραματικής επιδείνωσης που παρουσιάζουν όλοι οι δείκτες για την πορεία των δημοσίων οικονομικών, αλλά και της οικονομίας συνολικά, από την κατακόρυφη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής έως την μείωση του τουρισμού.
Aποκαλυπτικά στοιχεία για την δραματική κατάσταση ασφυξίας την οποία έχει περιέλθει η αγορά δημοσιοποίησε χθες το Bιοτεχνικό Eπιμελητήριο.
Στο 84% των μικρών μεταποιητικών επιχειρήσεων σημειώθηκε μείωση τζίρου και το 40% προβλέπει ότι φέτος θα εμφανίσει ζημιές.
Tο πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο για την πιστωτική «καταιγίδα» που σαρώνει την αγορά είναι ότι η αξία των μεταχρονολογημένων επιταγών έχει φθάσει τα 250 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο... ύψος του ελληνικού AEΠ!
Tο αποτέλεσμα είναι ότι, σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από 8.500 μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν άμεσο τον κίνδυνο λουκέτου, ενώ άλλες 9.000 φοβούνται ότι το 2010 ίσως περιέλθουν στην ίδια δεινή θέση.
H οικονομία «βουλιάζει», εισέρχεται σε κύκλο βαθιάς ύφεσης για δυο τουλάχιστον χρόνια. H κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει εδώ και τώρα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διεξόδου με ριζικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συνεχίζει να κινείται σπασμωδικά, χωρίς σχέδιο. Xάνεται έτσι πολύτιμος χρόνος και τα προβλήματα διογκώνονται ανεξέλεγκτα.

fimotro.

Read more...

O Σαμαράς με παλαιοδεξιά νοοτροπία λογοκρίνει τον Κώστα Γαβρά. Ρόμπα θα γίνουμε διεθνώς!




Ζούμε σε καθεστώς Χομεινί και το αγνοούμε! Ο Αντώνης, δελφίνος του Καρατζαφέρη στο ΛΑΟΣ!

www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1036307

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού να «κόψει» τις σκηνές που ενόχλησαν την Εκκλησία της Ελλάδος από το φιλμάκι που προβάλλεται στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και το οποίο υπογράφει ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

«Η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού να ψαλιδίσει ένα τμήμα του Κώστα Γαβρά από την ενημερωτική ταινία για το νέο Μουσείο Ακρόπολης, είναι πολιτικά απαράδεκτη, δεν σέβεται την ιστορική αλήθεια και προσβάλει το καλλιτεχνικό έργο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού, Μαρία Δαμανάκη.

«Επιστρέφει τον πολιτισμό της χώρας σε πρακτικές λογοκρισίας, γνώριμες από την εποχή της δικτατορίας και, μάλιστα, ως ειρωνεία της τύχης, ανήμερα της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας» προσθέτει, υπογραμμίζοντας:

«Το καλλιτεχνικό έργο δεν τεμαχίζεται. Αυτή είναι μία θεμελιώδης αρχή του σύγχρονου πολιτισμού και του δημοκρατικού πολιτεύματος, που ο υπουργός Πολιτισμού και η κυβέρνηση οφείλουν να σεβαστούν, είτε εναρμονίζεται με τις επιλογές τους, είτε όχι».

Το βίντεο προβάλλεται στη γυάλινη αίθουσα του Παρθενώνα με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών. Στο φιλμάκι εμφανίζονται ανδρικές φιγούρες που σφυροκοπούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα και οι οποίες κατά την Εκκλησία της Ελλάδας παραπέμπουν σε ορθόδοξους ιερείς.

Επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του υπουργείο Πολιτισμού δεν υπάρχει. Κατά το Βήμα, όμως, τόσο ο υπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο πρόεδρος του Μουσείου καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής συμφωνούν στην αφαίρεση των συγκεκριμένων σκηνών, με το σκεπτικό ότι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα πρέπει να λειτουργεί ενοποιητικά χωρίς να υπάρχουν παρερμηνείες.




Read more...

Ας θυμηθούμε τον ηγέτη, αλλά και τον υποτακτικό του παλατιού και των ΗΠΑ, που θέλουν να λυτρώσουν -μετά θάνατο- και να τον βαπτίσουν “εθνάρχη»…






Read more...

Αφέθηκε ελεύθερος ο Βουρλούμης...


Από το PRESS ON ICE
.
Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στη δεύτερη τακτική ανακρίτρια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης που αντιμετωπίζει την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας για υπερτιμολόγηση συμβάσεων του Οργανισμού με τη Siemens, την Intracom και άλλες εταιρείες.

press-gr


Read more...

Παίρνει πάλι στο λαιμό του τον Βενιζέλο...


Από τον Χρήστο Μπουκάτη

.
“Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι οι σοβαροί άνθρωποι της ΝΔ και του ΠαΣοΚ δεν έχουν πει λέξη ως τώρα για την προεδρική εκλογή μόνο η Διαμαντοπούλου μίλησε, κι αυτή για να πει ότι δεν είναι λογικό να συζητάει το ΠαΣοΚ μέρα-νύχτα για εκλογές… Και οι σοβαροί άνθρωποι έχουν δίκιο που σιωπούν..." γράφει στο "Βήμα" ο Γ. Πρετεντέρης. Και ουσιαστικά προσπαθεί να δικαιολογήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος δεν έχει πάρει -ακόμη!- θέση επί των απόψεων Τσάτσου για την προεδρική εκλογή. Μόνο που με τη σιωπή αυτή ο κ. Βενιζέλος επιβεβαιώνει ότι συμφωνεί με τον κ. Τσάτσο ο οποίος αμφισβητεί το συνταγματικό δικαίωμα του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές.
Πέρα από αυτό, διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Πρετεντέρης προσπαθεί να εμφανιστεί ως προστάτης και καθοδηγητής του κ. Βενιζέλου.
Δεν φτάνει που τον κατέστρεψε μια φορά τον Ευάγγελο, πάει να το κάνει και δεύτερη...

press

Read more...

Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ


Ρεπορτάζ : Πέτρος Πιτσίνης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) έως 140 γρ./χλμ. θα αποτελέσουν το διαβατήριο των αυτοκινήτων για την είσοδο στον Δακτύλιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Δείτε πόσο CΟ2εκπέμπουν όλα τα νέα μοντέλα της ελληνικής αγοράς και ποια από αυτά θα κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων σε εικοσιτετράωρη βάση. Με κριτήριο τις εκπομπές του διοξειδίου του... άνθρακα θα αγοράζουν πλέον αρκετοί Έλληνες το νέο τους αυτοκίνητο, αφού όλα τα μοντέλα που εκπέμπουν έως 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο διαδρομής θα έχουν όλο το εικοσιτετράωρο πρόσβαση στον Πράσινο Δακτύλιο της πρωτεύουσας και της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα μονά- ζυγά για τα μοντέλα με εκπομπές πάνω από 140 γρ./ χλμ. και για όσα πληρούν τις προδιαγραφές Εuro 2, 3, 4 και 5, ενώ τα ρυπογόνα μοντέλα της κλάσης Δ με ηλικία άνω των 15 ετών και νόρμες Εuro 1 και 0 θα αποκλείονται όλες τις ημέρες από τον Δακτύλιο κατά τις ώρες λειτουργίας του. Το συγκεκριμένο μέτρο ενδέχεται να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στο μέλλον, εφόσον διευρυνθούν τα όρια του Πράσινου Δακτυλίου στην Αθήνα, όπως ενδέχεται να γίνει. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αθήνας και άλλοι δήμοι της χώρας, όπου δημιουργούνται επίσης Πράσινοι Δακτύλιοι κατόπιν απόφασης των δημοτικών τους αρχόντων. Όσοι θέλουν να αποφύγουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα στραφούν σε νέα μοντέλα με χαμηλές εκπομπές ρύπων και ιδίως του διοξειδίου του άνθρακα. Γι΄ αυτό ετοιμάσαμε έναν χρηστικό οδηγό με εκατοντάδες νέα μοντέλα και τις εκπομπές CΟ2για το καθένα, ώστε να μπορούν να αποκτήσουν οι αναγνώστες μας μία σφαιρική εικόνα της ελληνικής αγοράς. Όπως θα διαπιστώσετε, η συντριπτική πλειονότητα των πράσινων μοντέλων που εκπέμπουν CΟ2έως το συγκεκριμένο όριο ανήκει στις δύο μικρότερες κατηγορίες μοντέλων μίνι και σούπερ μίνι και ανάμεσά τους συναντούμε ελάχιστα μικρομεσαία αυτοκίνητα. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, όσον αφορά τους χώρους και την απόδοση του κινητήρα, δεν καλύπτουν τις ανάγκες ενός οικογενειάρχη που θα υποχρεωθεί να στραφεί σε μεγαλύτερα και πιο ενεργοβόρα. Τα υβριδικά. Μία άλλη κατηγορία αυτοκινήτων που θα αναπτυχθεί με βάση την οικολογία, είναι τα υβριδικά μοντέλα. Και εδώ θα γίνουν αρκετά λανσαρίσματα και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες, από μικρά μοντελάκια πόλης έως ογκώδη τετρακίνητα τζιποειδή και... επαγγελματικά φορτηγά. Μέσα στο 2010 θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, τα οποία θα κοστίζουν αρχικά ακριβά, ενώ οι ενεργειακές κυψέλες θα ακολουθήσουν πιθανότατα σε μία δεκαετία. Σε κάθε περίπτωση παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα, καθώς οι ρύποι έπαψαν πλέον να επηρεάζουν μόνον το περιβάλλον, αλλά καθορίζουν και το πορτοφόλι μας. Είναι και αυτός ένας τρόπος οικολογικής συνειδητοποίησης και μάλιστα εξαιρετικά αποτελεσματικός.
fimotro


Read more...

ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ!!!!!!!!!!!!!

ΤΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΒΗΜΑ



ΑΥΓΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΕΘΝΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΑΥΡΙΑΝΗ




ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ


ΦΙΛΑΘΛΟΣ
ΦΙΛΑΘΛΟΣ



Read more...

Οι νέες ρυθμίσεις για τα τέλη κυκλοφορίας


Οι νέες ρυθμίσεις για τα τέλη κυκλοφορίας είναι προφανώς αποτέλεσμα επεξεργασίας κάποιων "ειδικών" που ζουν σε άλλη χώρα και είναι εκτός πραγματικότητας.
Είναι γεγονός ότι τα παλαιά αυτοκίνητα θα πρέπει να αποσυρθούν καθώς επιβαρύνουν το περιβάλλον. Αυτό όμως δε γίνεται...
τιμωρώντας τους ιδιοκτήτες τους επειδή είναι φτωχοί και δεν μπορούν να αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο. Αντί να ενισχυθούν οι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων να τα αντικαταστήσουν, έρχεται η "περιβαλλοντική" αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας.
Μη μου πει κανείς ότι όποιος έχει αυτοκίνητο 15-ετίας, δεν αγοράζει καινούριο γιατί του λείπουν τα 2.000 ευρώ που δίνει το κράτος για την απόσυρση γιατί θα γελάω μέχρι αύριο.
Το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό, κοινωνικά άδικο και οι εμπνευστές του θα πρέπει να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για την ανοησία που σκέφτηκαν και να πάνε σπίτι τους.
Υπάρχουν δεκάδες άλλα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν για τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος που δε θα έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα.
Αν τολμάει το κράτος να αποδείξει ότι δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα τα μέτρα από τους συνήθεις ύποπτους, ας κάνει το εξής:
Να επιβληθούν ανάλογα τέλη σε όλες τις βιομηχανίες που είναι πάνω από 15-ετία και ιδίως στα αστικά κέντρα.
Για να δούμε;
Τολμάει;

kafeneio

Read more...

ΛΟΥΚΕΤΟ...


Η πληροφορία ήρθε από χθες το απόγευμα. Και επιβεβαιώνεται απόλυτα. Η Citibank κλείνει τα υποκαταστήματά της σε όλη την Ελλάδα! Όλα τα υποκαταστήματα. Δεν θα κρατήσει ούτε τα γραφεία της διοίκησης. Ο κύριος Πέτρος Δούκας έχει καμία σχέση;

fimotro

Read more...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ...


Χρηματιστηριακό το πρώτο θέμα στο πρωτοσέλιδο της Αξίας, πολύ ενδιαφέρον όμως το ρεπορτάζ για τις περικοπές στο Mega, το θέμα με τις ανατροπές στα Κυριακάτικα και τα μυστικά της πρώτης συνάντησης Κόκκαλη - Μαρινάκη. Πιο οικονομικός και λιγότερος παρασκηνιακός ο Κόσμος του Επενδυτή παίζει πρώτο θέμα στο πρωτοσέλιδό της (όπως και η Αξία) το Χρηματιστήριο αλλά επιμένει περισσότερο θεσμικά με ρεπορτάζ που αφορούν την τρέχουσα ειδησεογραφία.

fimotro

Read more...