Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και εκλογές θέλει το 47,5% των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα

Δεν βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ

Για τους Αγανακτισμένους, το 64,3% απαντά ότι δεν θα ήθελε να μετεξελιχθεί σε κόμμα
Για τους Αγανακτισμένους, το 64,3% απαντά ότι δεν θα ήθελε να μετεξελιχθεί σε κόμμα (Φωτογραφία: Phasma )
Αθήνα
Να καταψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ώστε να να πάμε αμέσως σε εκλογές, προτιμά το 47,5% των ερωτηθέντων σε έρευνα της εταιρείας Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής. Στον αντίποδα, το 34,8% των ερωτηθέντων προτιμά να υπερψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, ώστε να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου.

Σε ερώτηση για το κίνημα των Αγανακτισμένων και εάν θα ήθελαν να μετεξελισθεί σε κοινοβουλευτικό κόμμα, το 64,3% απαντά «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ θετικά βλέπει ένα τέτοιο ενδεχόμενο το 30% των ερωτηθέτων.

Συντριπτικό, πάντως, είναι το ποσοστό εκείνων που δεν βλέπουν φως στο τούνελ. Στην ερώτηση πόσο αισιόδοξοι είστε για την πορεία της χώρας, σε ποσοστό σχεδόν 90% απαντούν αρνητικά.

Επίσης, στην ερώτηση εάν επιθυμούν να αναλάβει την τύχη της χώρας μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας «ναι» και «μάλλον ναι» απαντά το 71%.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Χρ. Παπουτσής: Δεν γίνεται κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον Γ. Παπανδρέου...



Αντίθετος με την προοπτική μιας κυβέρνησης συνεργασίας χωρίς τον Γ Παπανδρέου δηλώνει στη Real News ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Χρ. Παπουτσής.

«Ο πρωθυπουργός έχει ισχυρή λαϊκή εντολή και αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και όλοι μας έχουμε αναλάβει από κοινού την ευθύνη προς ...

την ελληνική κοινωνία» τονίζει συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός «έβαζε και θα βάζει πάντα τα συμφέροντα της χώρας και του λαού πάνω από όλα».

Ο υπουργός επισημαίνει ότι «το παρελθόν των Ιουλιανών έχει δώσει διδάγματα σε όλους» ενώ υπενθυμίζει σχολιάζοντας τα σενάρια ότι οι παραιτηθέντες και όσοι αποστασιοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ θα κάνουν νέο κόμμα ότι «βρήκαν απέναντί τους τα αντανακλαστικά της ισχυρής παραταξιακής συνείδησης του κόμματος»...




Read more...

«Κόμμα τον τραμπούκων» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θ.Πάγκαλος

Νέα οξεία αντιπαράθεση


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Αθήνα
Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντάς τον ως «κόμμα των τραμπούκων». «Ο κ. Πάγκαλος, καθισμένος πάνω στη βουλευτική του ασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς πολιτικών, τις οποίες χαρακτήρισε πράξεις βίας και αθλιότητας, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε «να καταγγείλει τους τραμπούκους, αντί να ενισχύει την λογική αυτής της πολιτικής».

«Δεν μου έχει ξανατύχει ένα πολιτικό κόμμα να υποστηρίζει από πίσω τακτικές τραμπουκισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των τραμπούκων. Ο Τσίπρας και η εφημερίδα του εμπνέουν τους τραμπούκους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασε αυτούς που επιτέθηκαν στον Χατζηδάκη. Δεν τους κατήγγειλε. Βρίσκομαι σε τερατώδη θέση, όταν πρέπει να διασχίσω την πλατεία Συντάγματος. Θίγει την αξιοπρέπεια μου» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος.

Αναφερόμενος στο κίνημα των «Αγανακτισμένων», τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, την οποία λαμβάνει υπόψη της η κυβέρνηση, στιλιτεύοντας πάντως τη στάση ορισμένων ομάδων.

Σε σκληρό ύφος ήρθε η απάντηση του Συνασπισμού στον κ. Πάγκαλο.

«Το ακατάσχετο υβρεολόγιο, εν είδει προγραμματικών δηλώσεων του κ. Πάγκαλου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, δικαιολογεί και την παρουσία του στη νέα κυβέρνηση. Δεν πρόκειται περί εμμονής ή γραφικότητας του ιδίου, αλλά περί επικίνδυνης αντιδημοκρατικής τακτικής.

» Ο κ. Πάγκαλος, καθισμένος πάνω στη βουλευτική του ασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί. Ίσως πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρύψει τη βία που ασκεί η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας, ενάντια στην αξιοπρέπεια και την ιστορία του λαού μας.

»Άδικος ο κόπος του. Η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει χαθεί ανεπιστρεπτί και το καράβι της κυβέρνησης μπάζει νερά από παντού. Θα τους πνίξουν η οργή και ο πόνος των ανέργων και της κοινωνίας που γεννά η ανάλγητη πολιτική τους.

» Ο λαός μας, με πείσμα και υπερηφάνεια, θα ρίξει την κυβέρνηση με ειρηνικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Θα έρθουν με τα πόδια απο την Σπάρτη για να μουντζώσουν!


i-reportergr

Για τέταρτη συνεχή Κυριακή, αύριο το κίνημα των Αγανακτισμένων δίνει πανευρωπαϊκό ραντεβού σε όλες τις μεγάλες πόλεις για να διαδηλώσει μαζικά κατά των νέων μέτρων λιτότητας και της ανεργίας. Σήμερα, πάντως, ένα καλλιτεχνικό χάπενινγκ εξέπληξε τους «Αγανακτισμένους» που βρίσκονται για τρίτη συνεχή εβδομάδα στην πλατεία Συντάγματος.
Η σκηνοθέτις Αριάν Μνουσκίν και ο θίασό της, το «Θέατρο του Ήλιου» ανέβηκαν σήμερα το μεσημέρι την οδό Σταδίου και κατέληξαν στο Σύνταγμα όπου έχουν στήσει τις σκηνές τους οι Αγανακτισμένοι.
Οι ηθοποιοί κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Οταν η Τάξη είναι αδικία, η αταξία είναι η απαρχή της δικαιοσύνης» (Ρομέν Ρολάν) ή « Η ελπίδα δεν θα μπει στο ανάκτορο του φόβου» ή «Με το χρήμα έχουμε τα πάντα εκτός από ήθος και πολίτες».

Κρατούσαν, επίσης, μια λευκοφορεμένη κούκλα στην οποία έπεφταν πάνω της μαύρα κοράκια.
Επίσης μια ζυγαριά που προσφανώς συμβόλιζε τη δικαιοσύνη.

Η Αριάν Μνουσκίν παρακολουθούσε εδώ και μήνες τις αντιδράσεις του κόσμου στις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, όπως παρουσιάζονται από τα μέσα ενημέρωσης, και η επιθυμία της ήταν να βρεθεί κοντά στους διαδηλωτές.

Όπως έχει δηλώσει «η πιθανότητα να αλλάξω τον κόσμο μού φαίνεται δυνατή μέσα από το θέατρο».

Μερικές ώρες αργότερα στις 7 το απόγευμα θα παρουσιάσει την παράσταση «Οι Ναυαγοί της Τρελής Ελπίδας (Αυγές)» στο Athens Metropolitan Expo.

Με συνθήματα κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και υπέρ της αυτοοργάνωσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην Ομόνοια το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ (Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου).

Στην ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση και το «ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα», όπως το χαρακτήρισε, ότι με την πολιτική τους ευνοούν «τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των μονοπωλίων».

Εξέφρασε την αντίθεσή του με την πολιτική της συναίνεσης και ζήτησε από τους εργαζόμενους να ενωθούν, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, «για να ανατραπεί ο αντιδραστικός συσχετισμός».

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή μέσω της οδού Σταδίου.

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έγιναν και σε άλλες 54 πόλεις σε όλη την Ελλάδα

Οι πολίτες που συγκεντρώνονται περισσότερο από τρεις εβδομάδες στο Σύνταγμα έχουν δώσει για την Κυριακή ένα ακόμη πανευρωπαϊκό ραντεβού, το τέταρο στη σειρά για να διαδηλώσουν μαζικά κατά των άδικων, όπως υποστηρίζουν μέτρων λιτότητας και της συνεχούς αύξησης της ανεργίας, κυρίως, των νέων.

Παράλληλα, το βράδυ της Κυριακής πολίτες από τη Σπάρτη έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν με τα πόδια από το άγαλμα του Λεωνίδα με προορισμό την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος, όπου εκτιμούν ότι θα φτάσουν την Τρίτη.



Read more...

Βενιζέλος: «Μπορεί να βγω χαμένος προσωπικά»


newpost.gr
Βενιζέλος: «Μπορεί να βγω χαμένος προσωπικά»
Για το νέο ρόλο του ως υπουργού Οικονομικών μίλησε στο Βήμα της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας μπορεί να βγει «πάρα πολύ χαμένος προσωπικά», προσθέτοντας ωστόσο πως «αν έχω συμβάλλει σε κάτι υπέρ του τόπου, θα έχω δικαιωθεί ιστορικά».


Ο κ. Βενιζέλος, στη συνέντευξη του τόνισε ότι «άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να καταστήσει εμφανέστερη τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την ηθική ισορροπία των μέτρων».

Υποστήριξε δε πως έχει πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνει και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Σέβομαι απολύτως τους πολίτες που διαμαρτύρονται . Υπάρχει πάντοτε περιθώριο για άμεσες , απλές και πρακτικές λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τον πολίτη και μπορούν να λυθούν μέσα από την κοινή λογική», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Επισημαίνει πάντως ότι « Η σχέση μας με τους θεσμικούς μας εταίρους βασίζεται στην αξιοπιστία μας και είναι μια ανοικτή διαδικασία διαπραγμάτευσης προς αμοιβαίο όφελος. Το κομβικό σημείο είναι βεβαίως η βιωσιμότητα και η διαχειρισιμότητα του δημοσίου χρέους και γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει ευρύτατη σύμπτωση απόψεων και άρα μια καλή βάση συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαική ταυτότητα και προοπτική της χώρας».

Read more...

Aριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: "ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΡΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ!"

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNM1FQTrkYNIXLv85ig5Ltr12jM24oMvGxCcuEnqJrpUqnSGyd-u7xOHjuqtDaX8ICLmrFHx3HTDNhRdzS28dpTTgnw_aXXkvoAf7_BKfPzcCU_PPo4lMQBQzkXh_Jd3iq8TvjPd_pLCQ/s1600/aristeri_protovoulia.jpg«Η απάντηση θα προέλθει και πάλι από το ΠΑΣΟΚ»
«Για να ξανακερδίσουμε το λαό θα πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τα ιδεολογικά νεφελώματα που έκαναν το ΠΑΣΟΚ συνώνυμο της μεταπολιτευτικής κρίσης. Δεν πάλιωσαν οι ιδέες μας αλλά απέτυχαν όσοι προσπάθησαν να ρίξουν νερό στα πιστεύω μας» τόνισε από το βήμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλος.Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο στελεχών, ο κ. Παναγιωτακόπουλος άσκησε κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα στην οικονομική της πολιτική.
«Λίγους μόλις μήνες μετά τις νικηφόρες για το ΠΑΣΟΚ τελευταίες εκλογές, το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο του Β’ παγκοσμίου πολέμου.
Κανένας δεν θα μπορούσε να...
φανταστεί ότι θα χρειαζόταν ελάχιστος πολιτικός χρόνος για να πεταχτούν οι ελπίδες ενός ολόκληρου λαού στο καλάθι των σκουπιδιών και μία Κυβέρνηση που αναδείχθηκε στηριζόμενη στη θέληση του λαού για αλλαγή, κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια και προοπτική, να έχει καταστεί τόσο αδύναμη και φοβική που να προκαλεί τη λύπηση των ίδιων των ψηφοφόρων της.
Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της επίθεσης κατά των πιο φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας μας στο όνομα της σωτηρίας της χώρας αλλά και το ότι στο όνομα του ΠΑΣΟΚ θα ζωντάνευαν στην Ελλάδα του 2011 πολιτικές που μπροστά τους η Θάτσερ φαντάζει σαν μια προοδευτική εκδοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε στην οργανωτική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας άμεσες αλλαγές στην ηγετική ομάδα του κόμματος:
«Η κατάσταση στο κόμμα δεν είναι καλύτερη από εκείνη της κυβέρνησης.
Οι αιτίες είναι πολλές:
Οι πληγές που δημιούργησε το μνημόνιο στην πραγματική οικονομία και σε ολόκληρη την κοινωνία αποπροσανατόλισε και αδρανοποίησε τα μέλη μας γιατί δεν ξέρουν τι να πιστέψουν, αυτά που λέγαμε πριν ή αυτά που πράττει ως κυβέρνηση το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η συνειδητοποίηση των αδιεξόδων με την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ δημιούργησε τέτοιο ιδεολογικό κομφούζιο, που το ΠΑ.ΣΟ.Κ έπαψε πλέον να είναι ένα κόμμα με προοδευτική ταυτότητα και κατάντησε πολιτικός χώρος, χωρίς αρχές και αξίες, όπου οι περισσότεροι συμμετέχουν για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες και αλλότριες σκοπιμότητες.
Οι κομματικές οργανώσεις κατάντησαν πλέον κομματικές σφραγίδες και ταμπέλες χωρίς ίχνος ζωής και αμφιβάλλω ακόμα αν θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν ως εκλογικός μηχανισμός.
Το κόμμα έχει μεταλλαχθεί και μετατράπηκε σε ΜΚΟ χειροκροτητών και κομματικο-κυβερνητικών υπαλλήλων έχοντας πλέον απομακρυνθεί από τα συνδικάτα και την αυτοδιοίκηση.
Είναι πλέον φανερό ότι ο κόσμος δεν μας ακούει πια ως κόμμα»
Επανέλαβε επίσης την πρόταση του για τη διοργάνωση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις, για όλα τα ζητήματα (πολιτικά και οργανωτικά) που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, εκτιμώντας πως:
«Είναι φανερό ότι φιέστες τύπου «Συνδιάσκεψης» δεν μπορούν να απαντήσουν στο σημερινό μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα δεν είναι να ανακαλύψουμε τον τρόπο για να εκτονωθούν προσωρινά οι εντάσεις και οι διαφωνίες αλλά επιτέλους να λειτουργήσουμε σαν συγκροτημένο κόμμα!
Και εδώ δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ούτε χρειάζεται να ανακαλύψουμε πολύπλοκες λύσεις.
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΡΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ!
Για την ιδεολογική - πολιτική και οργανωτική επαναθεμελίωση του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία.
Για το Εθνικό σχέδιο δράσης για την έξοδο από το μνημόνιο στη βάση της ανάπτυξης της χώρας με κοινωνική συνοχή και σεβασμό στο δημόσιο χώρο.
Για το ΠΑΣΟΚ της νέας - μετά το μνημόνιο - εποχής που διαθέτει πειστική και ελπιδοφόρα αφήγηση για το μέλλον της πατρίδας μας.
Για την εκλογή όλων των οργάνων σε όλα τα επίπεδα.»
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος προχώρησε στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την οικονομική πολιτική προς την Κυβέρνηση, τονίζοντας πως:
«Τα μεγάλο πρόβλημα σήμερα είναι η κόπωση της οικονομίας και της κοινωνίας και η εμπέδωση καθεστώτος ύφεσης.
Χρειάζεται αναστροφή της οικονομίας εδώ και τώρα και συστράτευση της κοινωνίας στο να στηρίξει με τις θυσίες της την δημοσιονομική προσαρμογή.
Πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης και να ξαναγεννηθεί ελπίδα για το οικονομικό αύριο της χώρας.»
Σε ότι αφορά τις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις, ο κ. Παναγιωτακόπουλος , τόνισε:
«Οι τελευταίες εξελίξεις και το θρίλερ της περασμένης Τετάρτης δοκίμασε τις πολιτικές αντοχές όλων μας. Έκπληκτοι παραδοθήκαμε σε ένα όργιο φημών και πληροφοριών που όμοιό του δεν ζήσαμε στη μεταπολιτευτική μας ιστορία.
Ένας εκλεγμένος Πρωθυπουργός θα οδηγούνταν στην παραίτηση και το πολιτικό του τέλος και μαζί του θα οδηγούσε στην άβυσσο ένα ολόκληρο κόμμα.
Χωρίς καμία νομιμοποίηση, χωρίς καμία συζήτηση, χωρίς καμία συμφωνία. Δεν παραιτούνται οι Πρωθυπουργοί που έχουν τη δεδηλωμένη, ούτε βάζουν από την πίσω πόρτα στην Κυβέρνηση αυτούς που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και τους καταδίκασε ο λαός στις τελευταίες εκλογές.
Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει από μόνος του στο όνομα του λαού και του ΠΑΣΟΚ. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε, από το λαό επιλέχτηκε, εκεί είναι οι αναφορές του, εκεί πρέπει να είναι το αποκούμπι του.
Η απάντηση δεν μπορεί παρά να προέλθει από το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί παρά, στις κρίσιμες τούτες στιγμές, όπου κάτω από την πίεση των εξελίξεων, την πίεση των αρνητικών αποτελεσμάτων της προηγούμενης περιόδου, το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ – παρά τα προβλήματα του, να βγει μπροστά.»
Στη σύσκεψη συμμετείχαν Πρώην Υπουργοί, Βουλευτές, πρώην Βουλευτές, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πάνω από 50 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Γραμματείς Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών, Μέλη Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών, μέλη του Συνδικαλιστικού Κινήματος ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ από ολόκληρη την Ελλάδα. Από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο, από τη Κρήτη μέχρι τη Φλώρινα και από τον Έβρο μέχρι την Καλαμάτα. Μετά την ομιλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου, δόθηκε ο λόγος και τοποθετήθηκαν πάρα πολλά στελέχη για τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις.
Στην αρχή της σύσκεψης παρουσιάστηκε 10λεπτο αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατό του.
sibilla-gr-sibilla.blogspot
Read more...