Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Βενιζέλος: «Μπορεί να βγω χαμένος προσωπικά»


newpost.gr
Βενιζέλος: «Μπορεί να βγω χαμένος προσωπικά»
Για το νέο ρόλο του ως υπουργού Οικονομικών μίλησε στο Βήμα της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας μπορεί να βγει «πάρα πολύ χαμένος προσωπικά», προσθέτοντας ωστόσο πως «αν έχω συμβάλλει σε κάτι υπέρ του τόπου, θα έχω δικαιωθεί ιστορικά».


Ο κ. Βενιζέλος, στη συνέντευξη του τόνισε ότι «άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να καταστήσει εμφανέστερη τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την ηθική ισορροπία των μέτρων».

Υποστήριξε δε πως έχει πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνει και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Σέβομαι απολύτως τους πολίτες που διαμαρτύρονται . Υπάρχει πάντοτε περιθώριο για άμεσες , απλές και πρακτικές λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τον πολίτη και μπορούν να λυθούν μέσα από την κοινή λογική», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Επισημαίνει πάντως ότι « Η σχέση μας με τους θεσμικούς μας εταίρους βασίζεται στην αξιοπιστία μας και είναι μια ανοικτή διαδικασία διαπραγμάτευσης προς αμοιβαίο όφελος. Το κομβικό σημείο είναι βεβαίως η βιωσιμότητα και η διαχειρισιμότητα του δημοσίου χρέους και γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει ευρύτατη σύμπτωση απόψεων και άρα μια καλή βάση συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαική ταυτότητα και προοπτική της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: