Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Δεν καταλαβαίνουν από ανασχηματισμό οι Αγανακτισμένοι

Στο Σύνταγμα για 24η ημέρα


http://img.protothema.gr/0D52DA5451D9376FD8EF0DAAB2A75D95.jpg
Μπορεί η νέα κυβένηση να ορκίστηκε το πρωί, αλλά ο ανασχηματισμός δεν φαίνεται να "έπεισε" τους Αγανακτισμένους οι οποίοι για 24η συνεχή ημέρα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.

Στις 19:30 μάλιστα, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν Λαϊκή συνέλευση σχετικά με την Άμεση Δημοκρατία και το Σύνταγμα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Μανόλης Γλέζος, Γιώργος Αναστασόπουλος, Δρ. Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας, Κώστας Δουζίνας, καθηγητής πολιτικής Φιλοσοφίας και Θεωρίας Δικαίου, Γιώργος Οικονόμου, Δρ. Φιλοσοφίας και Σταύρος Σταυρίδης, καθηγητής ΕΜΠ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι περισσότεροι από 3.000 πολίτες παρακολούθησαν την Λαϊκή Συνέλευση της Παρασκευής.

Ο Μανώλης Γλέζος μάλιστα, μίλησε όρθιος για 15 λεπτά στους Αθηναίους που είχαν κατακλύσει την πλατεία και τους μετέφερε τις εμπειρίες του από την εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας στην κοινότητα της Απειράνθου Νάξου, εκεί όπου στα τέλη της δεκαετίας του 80’ είχε διατελέσει πρόεδρος.

Ο κ. Γλέζος θυμήθηκε χαρακτηριστικά παραδείγματα από τη θητεία του ως πρόεδρου λαϊκής αποδοχής και λαϊκής βάσης και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους της πλατείας να κρατήσουν ζωντανό το κίνημά τους το οποίο χαρακτήρισε βαθύτατα πολιτικοποιημένο.

Πάντως, όλοι όσοι βρέθηκαν στο Σύνταγμα για την Λαϊκή Συνέλευση μπορούσαν να συμμετέχουν ενεργά, διατυπώνοντας ερωτήσεις και εκφράζοντας προσωπικές τους απόψεις.

Νωρίτερα, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν πολλοί Σύροι Αγανακτισμένοι οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους για να συμπαρασταθούν στους Έλληνες διαδηλωτές αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για τα εγκλήματα πολέμου που σημειώνονται στη χώρα τους από το καθεστώς Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: