Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αντίπαλο τον Βενιζέλο βλέπει ο Σαμαράς

Σκληρή γραμμή χωρίς πίστωση χρόνου

http://img.protothema.gr/D106A0320263C6D0E026A8417EB84D91.jpg

Άρχισε ήδη την αντιπολίτευση στον νέο αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο η ΝΔ.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο κ. Γιάννης Μιχελάκης απευθύνεται προσωπικά στον κ. Βενιζέλο και αφού εκφράζει την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται να αλλάξει την πολιτική του προκατόχου του, υπογραμμίζει ότι οφείλει να αντιληφθεί ότι απαιτείται άμεση ρευστότητα στην ελληνική αγορά, η οποία έχει απολύτως «στεγνώσει».

Ήταν η απάντηση της Λεωφόρου Συγγρού στις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει σταθερά τη συναίνεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καθώς είναι σταθερή θέση της Ν.Δ. ότι είναι διατεθειμένη να συναινέσει σε κάθε ωφέλιμη πρόταση για τον τόπο βάζει το δικό της πλαίσιο για πιθανή προσέγγιση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Φυσικά εκεί που θα υπάρξει περαιτέρω και ουσιαστικό πεδίο προσέγγισης είναι αν ο κ. Βενιζέλος επιχειρήσει αν αλλάξει το Μεσοπρόθεσμο στο διάστημα που θα συζητείται στη Βουλή ενσωματώνοντας τις προτάσεις της Ν.Δ., κυρίως στην κατεύθυνση της μείωσης της φορολογίας.

Παράλληλα όμως δείχνει ότι δεν δίνει ούτε ώρα πίστωση στη νέα κυβέρνηση. Επιπλέον με την ανακοίνωση η Ν.Δ. αναγνωρίζει τη δεσπόζουσα θέση του κ. Βενιζέλου στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετά την απαξίωση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, την υπαναχώρησή του στο θέμα της παραίτησής του και τις αποχωρήσεις βουλευτών του από την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Οι βασικές εκτιμήσεις της Ν.Δ. πάντως δεν αλλάζουν, θεωρεί ότι η κυβέρνηση πήρε μερικές ανάσες και κέρδισε κάποιο χρόνο, ωστόσο θεωρεί ότι είναι θέμα μηνών να οδηγηθούμε σε εκλογές λόγω της αδυναμίας, των εσωτερικών προβλημάτων και των συσσωρευμένων λαθών του κυβερνώντος κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό σκληρή θα είναι η τοποθέτηση του κ. Σαμαρά κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα προηγηθεί της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Φυσικά θα επιμείνει ότι η πολιτική του μνημονίου είναι αδιέξοδη, θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και θα επαναλάβει ότι στο σημείο που οδήγησε τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ τη διέξοδο μπορεί να δώσει μόνο η κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: