Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ


Οι ειδικές δυνάμεις επιστρατεύονται για την καταστολή των διαδηλώσεων


http://newpost.gr/post/158784/oi-eidikes-dynameis-epistrateyontai-gia-tin-katastoli-ton-diadiloseon/ 
Τα χθεσινά επεισόδια που προκλήθηκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Άμυνας απόαπεργούς των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, φαίνεται πως θορύβησαν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου με αποτέλεσμα ήδη από σήμερα το πρωί να έχουν τεθεί σε εφαρμογή νέα μέτρα φύλαξης του κτηρίου, ενταγμένα σε έναν γενικότερο σχεδιασμό αναμόρφωσης των σχετικών διαδικασιών καθώς και εκείνων αντιμετώπισης των διαδηλώσεων.
 
Έτσι λοιπόν από το πρωί, 20 άνδρες της Ζ’ Μονάδας Αμφίβιων Καταστροφών (ΜΑΚ) βρίσκονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συμμετέχοντας στη φύλαξη των εγκαταστάσεων. 

Απαντώντας έμμεσα σε όσους ίσως απορούν για την επιστράτευση ενός εξαιρετικά μάχιμου σώματος για τις υπηρεσίες φύλαξης, πηγές του ΥΕΘΑ αναφέρουν, σύμφωνα με το onalert.gr, ότι σκοπός είναι να επιδειχθεί «δυναμική εικόνα». «Θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα μέχρι να αποδεσμευτεί η Ζ’ ΜΑΚ», υποστηρίζουν από το Υπουργείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακολουθεί και επιπρόσθετο μέτρο για την τόνωση της φρούρησης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έτσι λοιπόν, δύο διμοιρίες της 71ης Αερομαεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Κικλίς μετακινούνται προς την Αθήνα για να παράσχουν εκπαίδευση σε στρατονόμους, αερονόμους και ναυτονόμους ώστε αυτοί αν είναι σε θέση να λαμβάνουν με λειτουργικό τρόπο μέρος στις επιχειρήσεις «καταστολής διαδηλώσεων». http://newpost.gr

Read more...

Δημόσια πρόταση εξαγοράς της Eurobank κατέθεσε η Εθνική

Μια υπερ-τράπεζα γεννιέται....



Αθήνα
Την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση όλων των κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής η Εθνική Τράπεζα.

Η ΕΤΕ, σύμφωνα πάντα με την σχετική ανακοίνωσή της, προσφέρει ως αντάλλαγμα νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με νέα ονομαστική αξία 1 ευρώ ανά μετοχή, με σχέση 58 νέες μετοχές, έναντι κάθε 100 μετοχών της Eurobank.

«Εφόσον επιτευχθεί η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Eurobank, οι νυν μέτοχοι της ΕΤΕ και οι νυν μέτοχοι της Eurobank θα εκπροσωπούνται στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΕ κατά 75% και 25% αντίστοιχα», σημειώνει.

Το νέο σχημα θα ονομάζεται Όμιλος ΕΤΕ.

Η ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης τελεί υπό την αίρεση σειράς εποπτικών και εταιρικών εγκρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕ.

Η Εθνική επίσης αναφέρει, ότι μέτοχοι της Eurobank, που εκπροσωπούν συνολικά ποσοστό 43,6% του μετοχικού κεφαλαίου, έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν τις μετοχές τους στη δημόσια πρόταση, για να προσθέσει πως η κεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ με βάση τη τιμή κλεισίματος της μετοχής την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, ανέρχεται σε €1.922 εκατομμύρια και αντίστοιχα της Eurobank ανέρχεται σε €603 εκατομμύρια.

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «κατόπιν της μεταβίβασης από τον Όμιλο EFG Consolidated Holdings S.A. (ο «Όμιλος») ποσοστού 43,6% στα εννέα μέλη της οικογένειας Λάτση, καθώς και στο ίδρυμα με την επωνυμία «John S. Latsis Public Benefit Foundation», κάθε ένας από τους ανωτέρω αναφερόμενους διάδοχους μετόχους κατέχει σήμερα ποσοστό περίπου 4,4% της Εταιρείας (οι «Διάδοχοι Μέτοχοι»), ενώ ο Όμιλος EFG Consolidated Holdings S.A. διατηρεί ποσοστό 1,15%. Οι Διάδοχοι Μέτοχοι έχουν αναλάβει τη δέσμευση μέσω διακριτών δεσμεύσεων να προσφέρουν τις μετοχές τους στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης».

Μετά την Ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, η Εθνική Τράπεζα σημειώνει πως προτίθεται να προβεί σε συγχώνευση με την Eurobank.

Η ΕΤΕ θεωρεί πως η Δημόσια Πρόταση προσφέρει πλεονεκτήματα στρατηγικής σημασίας καθώς ο ενιαίος φορέας αναμένεται:

* να δημιουργήσει έναν διευρυμένο τραπεζικό όμιλο με μεγαλύτερη σταθερότητα και βιωσιμότητα, ο οποίος θα συμβάλει στη χρηματοδότηση της ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα,

* στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, η δυνατότητα συνδυασμού προϊόντων, δικτύων διάθεσης και ισολογισμών θα επιτρέψει στον νέο τραπεζικό όμιλο να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των πελατών σε όλη την περιφέρεια.

*να επιτύχει υψηλό βαθμό συνεργειών και δημιουργία αξίας μέσω ενός αξιόπιστου σχεδίου ενοποίησης, το οποίο θα συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία και από τα δύο ιδρύματα, και

*να προσφέρει σημαντικά βελτιωμένες δυνατότητες ανεξαρτητοποίησης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά τα επόμενα χρόνια.

Η Credit Suisse Securities (Europe) Limited ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης καθώς και κατά την επερχόμενη συγχώνευση.

Οι δηλώσεις των επικεφαλής της ΕΤΕ

Ο κ. Γεώργιος Ζανιάς, πρόεδρος της ΕΤΕ επεσήμανε: «η Δημόσια Πρόταση που ανακοινώθηκε σήμερα, στοχεύει στη δημιουργία ενός διευρυμένου τραπεζικού ομίλου στην Ελλάδα που θα διαδραματίσει τον καίριο ρόλο του πυλώνα σταθεροποίησης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα παράσχει την απαραίτητη χρηματοδότηση που θα στηρίξει την Ελληνική οικονομική ανάκαμψη».

Από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ σημείωσε:

«Με την παρούσα Δημόσια Πρόταση, η ΕΤΕ επιταχύνει την τάση ενοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργώντας ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που βιώνει η Ελλάδα και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους μετόχους και των δύο τραπεζών.»

» Η στήριξη μεγάλης μερίδας μετόχων της Eurobank ισχυροποιεί τη Δημόσια Πρόταση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank θα αναγνωρίσει την αξία που δημιουργεί η Δημόσια Πρότασή μας και θα προτείνει τη συναλλαγή στους μετόχους της Eurobank.»

»Καλωσορίζουμε στην Εθνική Τράπεζα την διακεκριμένη διοίκηση και το προσωπικό της Eurobank και προσδοκούμε τη σημαντική τους συνεισφορά για ένα επιτυχημένο κοινό μέλλον».

Ο ενιαίος όμιλος

Η επωνυμία του ενιαίου ομίλου θα είναι Όμιλος ΕΤΕ. Ο διευρυμένος όμιλος ΕΤΕ, με βάση τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις των ΕΤΕ και Eurobank για τη περίοδο που έληξε 31 Μαρτίου 2012, θα είχε συνολικό ενεργητικό 177,7 δισ., δάνεια προς πελάτες 109,7 δισ. και καταθέσεις 87,9 δισ.

Ο ενιαίος τραπεζικός όμιλος θα επωφεληθεί από ένα ισχυρό δίκτυο διανομής μέσω 925 υποκαταστημάτων σε όλη την Ελλάδα καθώς και από την βελτιωμένη παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη με ισχυρές θέσεις σε βασικές περιφερειακές αγορές όπως η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σερβία.

Στη Ν.Α. Ευρώπη, το συνδυασμένο εύρος προιόντων, δικτύου καταστημάτων και ενεργητικού θα επιτρέψει στο νέο Τραπεζικό Όμιλο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατειακών αναγκών στην ευρύτερη περιοχή.

Συνέργειες 

Εκτιμάται ότι ο ενιαίος όμιλος θα πετυχαίνει ετήσιες συνέργειες προ φόρων της τάξης των €570 - 630 εκατ. από το τέλος του 2015.

Οι βασικές πηγές συνεργειών περιλαμβάνουν:

-Τον συνδυασμό του εγχώριου και περιφερειακού δικτύου των δύο τραπεζών,

-Την ενοποίηση υποδομών, συστημάτων και κεντρικών εργασιών,

-Τη μείωση γενικών και διαχειριστικών εξόδων, τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς,

-Τη βελτιστοποίηση της συλλογής καταθέσεων και της χρηματοδοτικής στρατηγικής του ενιαίου ομίλου, και

-Την αύξηση του ποσοστού συναλλαγών με τους υπάρχοντες πελάτες μέσω της διευρυμένης γκάμας προϊόντων και χρηματοοικονομική ευρωστία του ενιαίου ομίλου

«Ο ενιαίος όμιλος σκοπεύει να διαχειριστεί το χρόνο υλοποίησης της διαδικασίας ενοποίησης με ευέλικτο τρόπο με στόχο να ελαχιστοποιήσει όσο το δυνατόν τυχόν κοινωνικές επιπτώσεις στους υπαλλήλους και των δύο τραπεζών λαμβάνοντας υπόψη και τις παρούσες συνθήκες».

Διοίκηση 

Αναφορικά με το διοικητικό συμβούλιο, οι κ.κ. Γεώργιος Ζανιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς θα παραμείνουν ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αντίστοιχα στον νέο Όμιλο της ΕΤΕ.

Στον κ. Ευθύμιο Ν. Χριστοδούλου θα ανατεθεί ο ρόλος του προέδρου της υπό σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΕΤΕ.

Η πρόθεση για τις υπόλοιπες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου είναι να κατανεμηθούν κατά τρόπο ανάλογο ανάμεσα στις δύο τράπεζες.

Η επιλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και των άλλων υψηλόβαθμων διοικητικών θέσεων στον ενιαίο φορέα θα στηριχτεί σε μια προσέγγιση «οι καλύτεροι εκ των δύο» αντικατοπτρίζοντας τις αντίστοιχες δυνατότητες των δύο οργανισμών και διοικητικών ομάδων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Λίγη ώρα αφότου ο Ερντογάν είχε μιλήσει ακόμα και για πόλεμο Νέοι βομβαρδισμοί στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας

Ένα βλήμα από το συριακό έδαφος έπληξε εκ νέου τουρκικό έδαφος και συγκεκριμένα το χωριό Γιαγλιάνταγι, κοντά στην Αλεξανδρέττα, στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας.

Η Άγκυρα προχώρησε σε αντίποινα πλήττοντας θέσεις στη συριακή επικράτεια, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές.

Το νέο θερμό επεισόδιο μεταξύ Συρίας - Τουρκία έρχεται δύο μόλις ημέρες μετά τη ρίψη ενός όλμου σε τουρκική πόλη από συριακό έδαφος που κόστισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Παρασκευή, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δαμασκό λέγοντας ότι το να δοκιμάσει κανείς την αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας του θα είναι «ένα μοιραίο λάθος».

Read more...

Στο αρχείο οι ναζιστικές σφαγές

«Εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη για την αιτιολογία της απόφασης της γερμανικής δικαιοσύνης -η οποία μας άφησε άναυδους- με την οποία τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση κατά ατόμων που κατηγορούνται για άμεση συμμετοχή σε ναζιστικές σφαγές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Giorgio Napolitano.
Η δήλωση αυτή του Νapolitano αναφέρεται στην απόφαση που έλαβε η δικαιοσύνη στη Στουτγκάρδη να τεθεί στο αρχείο η κατηγορία σε βάρος 17 γερμανών πολιτών για συμμετοχή σε σφαγή (οι οκτώ εξ αυτών είναι πρώην των SS που παραμένουν εν ζωή).
Η ομαδική εκτέλεση αμάχων είχε διαπραχθεί στις 12 Αυγούστου του 1944 στην Σαντ' Άννα Ντι Στατσέμα της Τοσκάνης, όπου εκτελέσθηκαν όλα τα γυναικόπαιδα και οι ηλικιωμένοι του χωριού: συνολικά 560 άνθρωποι. Μια «πράξη τρομοκρατίας», όπως χαρακτηρίστηκε σε προηγούμενη καταδικαστική απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης.
«Τα θύματα αυτά, όπως τόσα άλλα, υπέστησαν την απάνθρωπη βαρβαρότητα του ναζιφασισμού που έπληξε τραγικά την χώρα μας», δήλωσε ο Ιταλός Πρόεδρος.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Read more...

Κατηγορηματικός ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανιτάκης: Εκτός δημοσίου ακατάλληλοι, διεφθαρμένοι και απόντες

Βαρύς θα είναι ο πέλεκυς των υπηρεσιακών συμβουλίων που σύστησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνης Μανιτάκης. 

Σύμφωνα με παρέμβασή του στην εκδήλωση «Ανασχεδιάζοντας τη Δημόσια Διοίκηση», η οποία διοργανώθηκε από την Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, εκτός δημοσίου τομέα θα βρεθούν οι υπάλληλοι των οποίων η ακαταλληλότητα έχει διαπιστωθεί, όσοι είναι υπόλογοι για παραπτώματα και όσοι δεν παρουσιάζονται στην υπηρεσία του.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στις τρεις αυτές κατηγορίες υπαλλήλων ο κ. Μανιτάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα κάνει τα πάντα για να εντοπίσει, να απομονώσει, να αποξενώσει από την τεράστια πλειοψηφία των άξιων υπαλλήλων μερικές χιλιάδες υπαλλήλων, που είναι μετρημένες αλλά δεν μπορούν να καθοριστούν εκ των προτέρων, που είναι αποδεδειγμένα, διαπιστωμένα ακατάλληλοι όπως προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Η ακαταλληλότητα προβλέπεται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, θα διαπιστωθεί με τις νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες επαναλαμβάνω ότι δεν περνάνε από την αξιολόγηση.

Είναι μια διακριτή διαδικασία, η οποία θα γίνει όπως προβλέπει το νομικό μας πλαίσιο, και η κρίση θα γίνει από νομίμως συγκροτημένα υπηρεσιακά συμβούλια.

Εκτός από αυτή την κατηγορία, υπάρχει η κατηγορία των πειθαρχικά υπόλογων. Και εκεί ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει διαδικασίες. Νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες θα τηρηθούν. Και φυσικά, σύμφωνα με τις
προβλεπόμενες διαδικασίες και όπως προβλέπει ο κώδικας, όσοι οδηγηθούν  στα πειθαρχικά συμβούλια με το ερώτημα της οριστικής παύσης και καταδικαστούν, θα οδηγηθούν στην έξοδο. Όλες οι πειθαρχικές καταδίκες
θα κριθούν δεόντως.

Το ίδιο θέλω να πω και για τους υπαλλήλους εκείνους οι οποίοι απουσιάζουν αδικαιολόγητα και μακροχρόνια από την υπηρεσία τους. Πάλι με τις νόμιμες διαδικασίες θα κριθούν από υπηρεσιακά συμβούλια».

Σε σχέση με την αξιολόγηση των δομών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξήγησε πως «βρισκόμαστε πλέον στη μέση και προχωράμε στην ολοκλήρωση των σχετικών εκθέσεων» και συνέχισε λέγοντας: «σύμφωνα με τον οδικό χάρτη μετά το τέλος της αξιολόγησης των δομών θα επακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού. Η προεργασία έχει ξεκινήσει. Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνει».

Πάντως ο κ. Μανιτάκης ξεκαθάρισε ότι «η  αξιολόγηση δεν θα έχει σκοπό τις απολύσεις. Η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις και δεν οδηγεί σε απολύσεις».

Read more...

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΔΑΝΕΖΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ


«O Τόμσεν σαν χειρουργός παίρνει τις ζωές των Ελλήνων»


http://newpost.gr/post/158787/O-tomsen-san-xeiroyrgos-pairnei-tis-zoes-ton-ellinon/ 
«Είτε μείνει είτε φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ο Δανός Πολ Τόμσεν, θα παραμείνει ένας μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα. Αυτές τις μέρες είναι στην Αθήνα για να αποφασίσει την τύχη της Ελλάδας».

Aυτό αναφέρει χαρακτηριστικά η δανέζικη εφημερίδα Ekstra Bladet, σε άρθρο της, όπου περιγράφει την πορεία του «σκληρού» του ΔΝΤ, επίσης Δανού Πολ Τόμσεν, στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 57χρονος Τόμσεν είναι «σχεδόν άγνωστος στη Δανία, αλλά κορυφαίος διαπραγματευτής του ΔΝΤ, ο οποίος μαζί με ελεγκτές από την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αξιολογήσει αν η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της». 

Η εφημερίδα, αφού αποκαλεί τον Τόμσεν «ταλαντούχο», τον παρομοιάζει με έναν «χειρουργό, ο οποίος με το λεπτεπίλεπτο νυστέρι του βάζει τέρμα στις ζωές των άλλων».

Ο «φιλόδοξος» Πολ Τόμσεν «αμοίβεται όσο 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλοι», επισημαίνεται στο άρθρο, την ίδια ώρα που «υποχρεώνει τους Έλληνες και τους Πορτογάλους να εργάζονται για μισθούς πείνας που να τρώνε ψωμί και νερό».

Ο Τόμσεν περιγράφεται στο άρθρο ως ήσυχος αλλά σκληρός και ο πιο αποφασισμένος της Τρόικα ενώ περιγράφει ένα περιστατικό της συνάντησής του με τον Γιάννη Στουρνάρα. 

Ο Έλληνας υπουργός -υποτίθεται- του έδειξε μια τρύπα στο παράθυρο: «Βλέπεις αυτό στο παράθυρο; Είναι μια σφαίρα από διαδηλωτή. Θες να ανατρέψεις την κυβέρνηση;» του φώναξε σύμφωνα με την δανέζικη εφημερίδα ο Γιάννης Στουρνάρας, που απείλησε να παραιτηθεί. «Αυτό δεν με αφορά» ήταν η απάντηση του Πολ Τόμσενhttp://newpost.gr

Read more...

Στον αντεισαγγελέα του Α.Π. η λίστα

Με την ένδειξη "άκρως απόρρητο" παρέδωσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή την αναφορά του για το περιεχόμενο και την πορεία της λίστας με τα 36 ονόματα πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.
Στην επίμαχη αναφορά περιλαμβάνονται κατ' αρχάς τα ονόματα των πολιτικών και άλλων προσώπων για τους οποίους διεξάγουν έρευνες οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ, αναφέρεται το πότε ξεκίνησε η έρευνα για κάθε μία από αυτές τις υποθέσεις καθώς και οι συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει, αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκονται.
Ο κ. Παντελής θα μελετήσει την αναφορά μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα ακολουθήσει σύσκεψη για το θέμα αυτό με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Read more...

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη για την επίσκεψη Μέρκελ

Παναττική στάση εργασίας 12:00 - 15:00


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας» διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη στη 1 το μεσημέρι τα συνδικάτα, με αφορμή και την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ την ίδια ημέρα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα.

Τις κινητοποιήσεις αποφάσισαν τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την αντίθεσή τους, «στην πολιτική που ακολουθείται από τον ηγετικό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των τριτοβάθμιων σωματείων.

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (8/10), στο Σύνταγμα, θα γίνει κανονικά.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΕΝΤΑΩΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΤΡΟΪΚΑΣ


Τι αποφασίστηκε για τις αποκρατικοποιήσεις - Νέο «μαχαίρι» σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα


http://newpost.gr/post/158646/ti-apofasistike-gia-tis-apokratikopoiiseis-neo-maxairi-se-syntakseis-misthoys-kai-epidomata/ 
Βαθύτερα ετοιμάζεται να βάλει το μαχαίρι στις συντάξεις και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει κατά 1 με 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικας, το πακέτο των μέτρων του 2013. Οι εκπρόσωποι των δανειστών πραγματοποίησαν νέα συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών η οποία κράτησε 5 ολόκληρες ώρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε θετικό κλίμα και σημειώθηκε πρόοδος. Ωστόσο σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει κενό στις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και στα δημοσιονομικά δηλαδή στο πακέτο μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ. 

Συγκεκριμένα όπως είπε η τρόικα πιέζει ο προϋπολογισμός του 2013 να περιλαμβάνει μέτρα 9 δισ. ευρώ περίπου αντί των 7,8 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει το προσχέδιο. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα αυτά θα αποτελούνται από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.  Αύριο στις 11.00 το πρωί θα συναντηθούν ξανά οι επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων αξιωματούχος του Ταμείου δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα για το χρόνο των αποκρατικοποιήσεων. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πώλησης για το 33% του ΟΠΑΠ και το 100% της ΔΕΠΑ, ενώ φέτος η κυβέρνηση θα προλάβει να πουλήσει τα Κρατικά Λαχεία, μετά το IBC.
Νωρίτερα, ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι κυβέρνηση και τρόικα εργάζονται σε 24ωρη βάση προκειμένου στο Eurogroup να υπάρξει διαπίστωση της προόδου. Ο ίδιος εκτίμησε ότι είναι σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις ενώ δεν έκρυψε ότι η τρόικα πιέζει όχι μόνο για τα μέτρα αλλά για όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Σε ερώτηση σχετικά με τις φήμες περί αναμονής των αμερικανικών εκλογών για την εκταμίευση της δόσης, ο ίδιος παράγοντας διέψευσε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Εξάλλου όπως έγραφε νωρίτερα το newpost.gr σχετικά με τα μέτρα που συζητιούνται πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην περικοπή των συντάξεων από 600 ευρώ και άνω και όχι μόνο των υψηλών συντάξεων των 2.000 ευρώ όπως αρχικά προβλεπόταν. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας ότι από την περικοπή μόνο των υψηλών συντάξεων δεν θα προκύψει σημαντικό όφελος. 


Υπενθυμίζεται ότι οι ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για «εμπροσθοβαρές» πακέτο, με τα περισσότερα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ να συγκεντρώνονται στο 2013, οδηγούν, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο σε έναν επώδυνο συμβιβασμό: αντί για μέτρα 7,8 δισ. ευρώ το 2013, όπως προέβλεπε το πακέτο στο οποίο συμφώνησαν κατ’ αρχήν οι πολιτικοί αρχηγοί, ανεβάζει τον λογαριασμό της επόμενης χρονιάς πάνω από τα 9 δισ. ευρώ. 

Πληροφορίες από πηγές του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν χθες ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτή η ενίσχυση του πακέτου εξετάζονται μεταξύ άλλων τα εξής μέτρα: 

- Να υποστούν μεγαλύτερες περικοπές οι υψηλές συντάξεις σε σχέση με αυτές που προβλέπει το πακέτο που συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί (1.000-1.500 ευρώ 2%, 1.500-2.000 ευρώ 5% και πάνω από 2.000 ευρώ 10%). 

Συγκεκριμένα, για το κλιμάκιο των συντάξεων πάνω από 2.000 ευρώ εξετάζεται να γίνουν περικοπές 15%. 

- Να καταργηθεί τελικά το δώρο και από τις συντάξεις του ΟΓΑ. Ενδεχομένως, όμως, να διατηρηθούν τα 30 ευρώ που επρόκειτο να περικοπούν από τις εν λόγω συντάξεις. Για να αμβλύνει κάπως τις αρνητικές επιπτώσεις, το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να επιβάλει την υιοθέτηση ρήτρας σύμφωνα με την οποία, σε περίπτωση που το πακέτο αποδώσει καλύτερα από τα αναμενόμενα το 2013, θα περιοριστεί ισόποσα το πακέτο του 2014. 

Αντίστοιχα όμως, αν αποδώσει χειρότερα θα επιβληθούν πρόσθετα μέτρα. Το οικονομικό επιτελείο ελπίζει ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα προσέλθει η κυβέρνηση με μια συμφωνία για τα μέτρα του 2013 τουλάχιστον, ώστε να υπάρξει μια θετική δήλωση των υπουργών Οικονομικών. 

Από εκεί και πέρα η συζήτηση συνεχίζεται για το 2014 και για τα διαρθρωτικά μέτρα που θα αποτελέσουν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης. Αυτά ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί.http://newpost.gr

Read more...

«Φλερτ» Εθνικής - Eurobank με «προίκα» το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών



Αθήνα
Καταιγιστικές εξελίξεις στην τραπεζική σκακιέρα φέρνει το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, ενώ στο τοπίο μπαίνει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει «προίκα» σε ενδεχόμενη συμφωνία. Μιλώντας στο in.gr πηγές από τις δύο τράπεζες αρνήθηκαν να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν, λέγοντας πως θα το κάνουν μόνο εφόσον τους ζητηθεί από τις εποπτικές αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του in.gr, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε  διευκρινίσεις από τις δύο τράπεζες. Η διαπραγμάτευση των μετοχών των δύο τραπεζών έχει ανασταλεί και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει και σύγκληση της Διοίκησης της Eurobank.

Όπως όλα δείχνουν, λίγες μέρες μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο της Εμπορικής, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Εθνική και την Eurobank, καθώς οι δύο τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας τους. Μία τέτοια κίνηση φέρεται επίσης να έχει και την υποστήριξη της κυβέρνησης και της ΤτΕ.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές τα επιτελεία των δύο τραπεζών εξετάζουν  το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας και βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Και στο παρελθόν οι δύο πλευρές είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό, πλην όμως είχαν στρέψει την προτεραιότητά τους σε άλλες συνεργασίες.

Οι πηγές αναφέρουν ότι πιθανή συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη από τις συνέργιες και θα μειώσει αισθητά τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.

Άλλες πληροφορίες θέλουν τριπλή συγχώνευση Εθνικής - Eurobank και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο οποίο η κάθε τράπεζα κατέχει ποσοστό της τάξεως του 6%. Στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κάτι που δεν μπορεί να συμβεί πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ.

Μιλώντας στο in.gr  πηγές από τον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας αρνήθηκαν να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν την πληροφορία, λέγοντας πως θα το κάνουν εάν τους ζητηθεί από τις εποπτικές Αρχές. Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν και στελέχη της Eurobank.

Πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι «γίνονται συζητήσεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από τις δύο τράπεζες διευκρινίσεις αναφορικά με τις σχετικές πληροφορίες που τις φέρουν να βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για μετοχική συνεργασία.

Στις 11.05 ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών και των παραγώγων των Εθνική Τράπεζα και Eurobank, όπως και η διαπραγμάτευση του παραγώγου του 20. Μέχρι εκείνη την ώρα η μετοχή της Εθνικής κέρδιζε 4,48% στα 2,1000 ευρώ και ο τίτλος της Eurobank ενισχυόταν κατά 5,50% στα 1,1500 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση : «Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.»  σήμερα 5 Οκτωβρίου 2012 και έως ότου ενημερώσουν επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με ερώτημα της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.»  , καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καταργείται η αναγκαστική εισφορά στο ΤΕΕ «Φεύγει» το κράτος από 19 δημόσιες επιχειρήσεις

Σωρεία μέτρων για εξοικονόμηση κρατικών δαπανών, επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε χθες Πέμπτη προς κύρωση από τη Βουλή. Έμφαση δίδεται και στις αποκρατικοποιήσεις ακινήτων τουριστικού σκοπού, καθώς δίδεται και η δυνατότητα χρήσης της παραλίας στον επενδυτή.

Το νομοσχέδιο κρύβει όμως και πολλές ανατροπές στο καθεστώς που ίσχυε για μισθωτούς,  επαγγελματίες –και όχι μόνο. Για παράδειγμα:

• καταργείται η υποχρέωση των μηχανικών περί καταβολής εισφοράς ποσοστού 2% υπέρ του ΤΕΕ για τις πάσης φύσεως λειτουργικές του δαπάνες, που υπολογιζόταν επί της συμβατικώς συνομολογούμενης ή της νομίμου αμοιβής τους.

• ορίζεται ότι τα φορολογικά έσοδα που αποδίδονταν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα ή άλλους φορείς, εφεξής θα αποδίδονται στον κρατικό προϋπολογισμό.

• επιδιώκεται η διευκόλυνση της ομαλής χρηματοδότησης των συγχρηματοδοτούμενων δημόσιων έργων και στις περιπτώσεις με την δυνατότητα χορήγησης πρόσθετης προκαταβολή.

 

Για τις Αποκρατικοποιήσεις προβλέπεται ότι

- Το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι υποχρεωμένο να κρατά «χρυσή μετοχή» ή ένα minimum συμμετοχής στις εταιρίες ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας. Επίσης δεν χρειάζεται προηγούμενη έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την πώληση πακέτου μετοχών μεγαλύτερο του 20%.

- Επέρχονται αλλαγές που ζητούσε το ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπερνά νομικά προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διαδικασία αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων. Οι βελτιώσεις που επέρχονται στο θεσμικό πλαίσιο επιταχύνουν τις εν εξελίξει αποκρατικοποιήσεις για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, την Κασσιώπη στην Κέρκυρα και το Αφάντου στη Ρόδο και θα διευκολύνουν μελλοντικές αποκρατικοποιήσεις.

 

Ειδικότερα:


 

• διευκρινίζεται ότι στο ΤΑΙΠΕΔ μπορούν να μεταβιβαστούν και δικαιώματα αποκλειστικής διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων που είχαν συσταθεί αρχικά υπέρ άλλων φορέων, π.χ. υπέρ της εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ

 

• προβλέπεται η αξιοποίηση ακινήτων που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με τις μεθόδους sale and leaseback. Με τον τρόπο αυτό εισέρχονται άμεσα χρήματα στο Δημόσιο Ταμείο με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους ενώ το Δημόσιο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα ακίνητα απολαμβάνοντας επαγγελματικού επιπέδου υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής των κτιρίων με τη δυνατότητα να επανακτήσει την κυριότητα στο τέλος της σύμβασης μίσθωσης.

• τα δημόσια ακίνητα αποκτούν «βέλτιστη επενδυτική ταυτότητα» και διευρύνονται οι δυνατότητες αξιοποίησής τους.

• εισάγεται νέα γενική κατηγορία χρήσεων υπό τον τίτλο «Παραθεριστικό – Τουριστικό Χωριό» δίνοντας διέξοδο στην ανάπτυξη παραθεριστικών-τουριστικών χωριών σε εκτός σχεδίου δημόσια ακίνητα, με σκοπό τόσο την προσέλκυση επενδυτών όσο και την αναβάθμιση της χώρας στον τομέα του τουρισμού με την εισαγωγή ενός νέου προϊόντος υψηλών προδιαγραφών με πολλαπλά οφέλη για την τοπική και την εθνική οικονομία εντός του πλαισίου των εθνικών χωροταξικών κατευθύνσεων.

Τα παραθεριστικά-τουριστικά χωριά αναπτύσσονται με πρότυπα ήπιας ανάπτυξης και αντιδιαστέλλονται τόσο προς τις οικιστικές αναπτύξεις εντατικού χαρακτήρα όσο και προς τα τουριστικά θέρετρα που απευθύνονται κυρίως στον μαζικό τουρισμό. Τα παραθεριστικά-τουριστικά χωριά αναπτύσσονται σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της περιοχής, με βάση υψηλές και ποιοτικές προδιαγραφές ανάπτυξης, σε διαδικασία πολεοδόμησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα αναλυτικώς στην προτεινόμενη ρύθμιση. Με αυτόν τον τρόπο τα παραθεριστικά-τουριστικά χωριά οργανώνονται με τρόπο που δεν βλάπτει το περιβάλλον, με κοινόχρηστους χώρους, καθώς και με δίκτυα υποδομών, ώστε να δημιουργούνται ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης και διαμονής σε αυτά και να αποτελέσουν ελκυστικούς προορισμούς παραθερισμού και αναψυχής.

• εισάγονται ρυθμίσεις για τη δυνατότητα χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκονται μπροστά από την επένδυση (π.χ. ομπρέλες μπροστά από ξενοδοχείο) καθώς και για τη δημιουργία νέων ή την αξιοποίηση υφισταμένων τουριστικών λιμενικών εγκαταστάσεων έμπροσθεν ξενοδοχειακών μονάδων ή περιοχών παραθεριστικού-τουριστικού χωριού.

• προβλέπονται ειδικές διατάξεις περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων υπέρ του Ταμείου ή εταιρειών του Ταμείου ή των ειδικών διαδόχων τους κατά το πρότυπο κυρίως του νόμου περί ολυμπιακών έργων με σκοπό την ελάφρυνση και επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών με σεβασμό προς τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα,

• οι καταπατητές δημοσίων υποχρεώνονται  να πληρώσουν το 20% του ποσού προκειμένου να εκδικαστεί τυχόν προσφυγή τους κατά της πράξης επιβολής προστίμου ή καταβολής αποζημίωσης.

• δημιουργείται ενιαίο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας (Μ.Α.Π.), όλης της ακίνητης περιουσίας φορέων του Δημόσιου Τομέα και ειδικότερα των Υπουργείων, των Δημοσίων Επιχειρήσεων στις οποίες το Δημόσιο κατέχει το σύνολο του μετοχικού τους κεφαλαίου, των Δημοσίων Οργανισμών και των Ν.Π.Δ.Δ. Το Μητρώο θα επιτρέπει την ταχεία και αξιόπιστη αναζήτηση στοιχείων και την άμεση αξιοποίησή τους όπου και όταν αυτό απαιτείται.

• ιδρύεται Αυτοτελές Γραφείο Εποπτείας των φορέων διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, υπαγόμενο στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας.

Read more...

Στασινόπουλος: Δεν υπάρχει δημόσιο έγγραφο...





Λίστα, ως δημόσιο έγγραφο, με 36 ονόματα που να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ δεν υπάρχει, αναφέρει ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Στυλιανός Στασινόπουλος, απαντώντας στο... αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη να ενημερωθεί εάν υπάρχει έγγραφο στο οποίο να περιλαμβάνεται το όνομά του.

«Καμία λίστα ως δημόσιο έγγραφο δεν υφίσταται και συνεπώς δεν αναφέρεται το όνομά σας. Η φερόμενη λίστα αποτελεί προϊόν παράνομης ενέργειας αγνώστων σ’ εμένα κύκλων, γεγονός το οποίο διερευνά η Δικαιοσύνη» σημειώνει ο κ. Στασινόπουλος, τονίζοντας:

«Θέλω να γνωρίζετε ότι σέβομαι στο έπακρο τη νομιμότητα στην άσκηση των υπηρεσιακών μου καθηκόντων. Τα αναφερόμενα σ’ εμένα αιτήματά σας σχετικά με τυχόν καταγγελία εις βάρος σας και αξιολόγησή της από την αρμόδια επιτροπή δεν την γνωρίζω και σε κάθε περίπτωση εάν αυτή υφίσταται θα τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία ως προβλέπει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας και οι Φορολογικοί Νόμοι».

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Στασινόπουλου, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι «το πρώτο βήμα για την αποκάλυψη της σκευωρίας σχετικά με την περιβόητη ‘λίστα’ των 36 έγινε».

«Έχω δηλώσει ότι θα φθάσω το θέμα μέχρι το τέλος. Οι υπεύθυνοι για τη λάσπη στο πρόσωπό μου θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη» καταλήγει η δήλωσή του.
in.gr


Read more...

Για συνομιλίες με τον Αντώνη Σαμαρά Η Μέρκελ έρχεται Αθήνα την Τρίτη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Αθήνα την Τρίτη 9 Οκτωβρίου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.
 
Θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», είπε ο Ζάιμπερτ.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η κυρία Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα απ' όταν ξέσπασε η κρίση χρέους το 2009.
 
Το θέμα της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ είχε συζητηθεί κατά την συνάντηση που είχε μαζί της ο κ. Σαμαράς στο Βερολίνο.
 
Χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε για την επίσκεψη: «Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την Καγκελάριο κ. Angela Merkel της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η Καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει  ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές  ευρωπαϊκές  αποφάσεις».
 
Η επίσκεψη έρχεται σε μία συγκυρία κατά την οποία το πακέτο των μέτρων δεν έχει ακόμη κλείσει καθώς υπάρχει διάσταση μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ-Βερολίνου γύρω από την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Γίνεται δε προσπάθεια από το οικονομικό επιτελείο να υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα ώστε στην σύνοδο του Eurogroup να εμφανιστεί πρόοδος των διαπραγματεύσεων ώστε το θέμα της Ελλάδας να τεθεί στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 18 Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση επείγεται να προλάβει τις προθεσμίες και να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις στην Σύνοδο Κορυφής όπου θα τεθεί και το ζήτημα της επιμήκυνσης. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ αποτελεί θετική εξέλιξη και ότι θα επισφραγίσει την πρόοδο που έχει γίνει στην αναζήτηση λύσης για την χώρα. Θεωρεί δε επιπλέον ότι θα λειτουργήσει σαν εγγύηση για την εκταμίευση της δόσης ώστε να μπορέσει να φέρει στην Βουλή το σκληρό πακέτο και να ξεπεράσει τις επιφυλάξεις και των άλλων δύο αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και αρκετών βουλευτών.
  
Εκπρόσωπος Μέρκελ: Η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει μια πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια


Η Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζει την «πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια» την οποία καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ.
 
Θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», είπε ο Ζάιμπερτ στην διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων σήμερα.
 
«Το μήνυμα το οποίο η Γερμανία θέλει να μεταδώσει στην Ελλάδα είναι αυτό που η καγκελάριος πάντοτε μετέφερε, ειδικά όταν ο κ. Σαμαράς είχε έλθει στο Βερολίνο, δηλαδή: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και την σταθεροποίηση στην ευρωζώνη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.
 
«Διαπιστώνουμε ότι υπό την κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται μια πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υποστηρίζουμε την συνέχισή της», είπε ακόμη ο Ζάιμπερτ.

Βενιζέλος: Πολύ σημαντική η επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα 

«Είναι πολύ σημαντική για τη χώρα η επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας, κυρίας Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και όλη την Ευρωζώνη», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ανακοίνωση από εκπρόσωπο της Γερμανίδας καγκελαρίου πως θα επισκεφθεί την Τρίτη την Αθήνα.

ΔΗΜΑΡ: «Χρυσή ευκαιρία η επίσκεψη Μέρκελ»

Ως «χρυσή ευκαιρία» για τις διαπραγματεύσεις χαρακτηρίζουν οι στενοί συνεργάτες του κ. Φώτη Κουβέλη την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ. 

Ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται πρόθυμος, αν ζητηθεί, να υπάρξει μια συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και την καγκελάριο, από την στιγμή που όλα δείχνουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική διαπραγμάτευση. 

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούν ότι μπορεί ο πρωθυπουργός ή όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί να εκθέσουν τις
πολιτικές διεκδικήσεις της χώρας.

Read more...

Εισαγγελέας για το «σκλαβοπάζαρο»...




Αφορά τους «ενοικιασμένους» εργαζόμενους των 360 ευρώ μηνιαίως...
Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά το αποκλειστικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το «σύγχρονο «σκλαβοπάζαρο» στη ΔΕΗ Βόλου με τους «εργαζόμενους προσωρινής απασχόλησης» που απασχολούνται τους τελευταίους τρείς μήνες στο Βόλο -αλλά και...
σε άλλες πόλεις- στις υπηρεσίες της ΔΕΗ. Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται κυρίως στα ταμεία της επιχείρησης και το μεροκάματό τους δεν ξεπερνά τα 360 ευρώ το μήνα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Ο Εισαγγελέας μετά το δημοσίευμα παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζητά από τη ΔΕΗ στοιχεία για το καθεστώς απασχόλησης αυτών των εργαζομένων καθώς και για το πλαίσιο των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί.


Όπως έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ οι ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι απασχολούνται ουσιαστικά με συμβάσεις ενοικίασης, που ενώ έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας με μια εταιρία Α- άμεσο εργοδότη, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εταιρία Β- έμμεσο εργοδότη όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση στη ΔΕΗ Βόλου.

Το 2001 θεσπίστηκε στη χώρα μας και επίσημα (Ν.2956/2001) η λειτουργία εταιριών προσωρινής απασχόλησης (ΕΠΑ) υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Ελέγχου Προσωρινής Απασχόλησης. Εντούτοις, σήμερα, ακόμα και οι ελάχιστες προστατευτικές διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου καταστρατηγούνται, καθώς ενώ το χρονικό όριο της ενοικίασης έχει οριστεί το 18μηνο (πέραν τούτου οι εργαζόμενοι εντάσσονται στο μόνιμο προσωπικό του έμμεσου εργοδότη), οι επιχειρήσεις τούς απολύουν πριν συμπληρώσουν το 18μηνο και τους επαναπροσλαμβάνουν μετά από λίγους μήνες, ώστε να μην κατοχυρώνουν δικαιώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περίπτωση των απασχολουμένων στη ΔΕΗ Βόλου, οι συμβάσεις υπογράφονται ανά μήνα ή δίμηνο και έτσι υπό την απειλή της απόλυσης οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να σκύβουν το κεφάλι και να αποδέχονται να εργάζονται για 360 ευρώ το μήνα.


Το ερώτημα που ωστόσο είναι πόσα χρήματα δαπανά η ΔΕΗ συνολικά για αυτή την «ενοικίαση» και τι περιλαμβάνουν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τις ιδιωτικές εταιρίες μέσω των οποίων «ενοικιάζονται» ουσιαστικά αυτοί οι εργαζόμενοι και εάν υπάρχουν όροι εκ μέρους της ΔΕΗ που να προστατεύουν αυτούς τους εργαζόμενους από τυχόν αυθαιρεσίες των ιδιωτικών εταιριών.

Χθες μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα εκ μέρους της ΕΔΟΠ - ΔΕΗ ο συνδικαλιστής Δημ. Πόρποδας επεσήμανε ότι «υπάρχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Εκτιμούμε ότι η ΔΕΗ έχει τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα».

Σημειώνεται ότι οι «δανεικοί εργαζόμενοι», παρόλο που τις περισσότερες φορές καλύπτουν αντικείμενοι ίδιο με τους μόνιμους υπαλλήλους, δεν καλύπτονται από καμία κλαδική συλλογική σύμβαση.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα


Read more...

Έφοδος του ΣΔΟΕ στο σπίτι του διευθυντή εφορίας Χίου ...



Αιφνιδιαστική έφοδος πραγματοποιήθηκε, στο σπίτι του διευθυντή της εφορίας Χίου, παρουσία εισαγγελέα.....
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των διωκτικών αρχών, έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο σπίτι υπαλλήλου της ΔΟΥ Χίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του...
Pheme.gr, γνώση των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών είχαν περιέλθει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο διευθυντής της Εφορίας Χίου, από κοινού με υπάλληλο της ΔΟΥ, είχαν θέσει σε λειτουργία ένα υπερσύγχρονο φοροτεχνικό γραφείο, το οποίο είχε για πελάτες τους φορολογούμενους του νησιού.

Έτσι κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, με τη συνοδεία αστυνομικών και την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του Διευθυντή Εφορίας Χίου, απ' όπου κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι υπαλλήλου της Εφορίας Χίου, στο οποίο έκπληκτοι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ βρήκαν ένα σύγχρονο φοροτεχνικό γραφείο, πλήρως εξοπλισμένο, το οποίο διεκπεραίωνε, με το αζημίωτο βεβαίως, πάσης φύσεως φοροτεχνικά αιτήματα των φορολογουμένων της περιοχής!

Μάλιστα όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τα δυο στελέχη της ΔΟΥ Χίου να συναινέσουν και να βοηθήσουν στην έρευνα των διαμερισμάτων τους, ένας εκ των δυο αρνήθηκε να συνεργαστεί!

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα υπόλοιπα ευρήματα που κατασχέθηκαν από τα διαμερίσματα θα αποσταλούν στα επιστημονικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας....


Read more...

Απίστευτο επεισόδιο με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή Διάλογοι... πεζοδρομίου στη Βουλή

Σκηνές απείρου κάλλους εξελίχθηκαν για μια ακόμη φορά στην Ολομέλεια της Βουλής και αυτή τη φορά μπροστά στα έκπληκτα μάτια 43 μαθητών από γυμνάσιο της Πάτρας, που βρίσκονταν στα θεωρεία, για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση.

Αφορμή για να «ανάψουν τα αίματα» ήταν η δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη πως ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου είναι ανεκδιήγητος πρωθυπουργός και Έλληνας κατά 25%. Μάλιστα, καλούσε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο (σ.σ. δεν ήταν στην αίθουσα) να «σκάσει. Προκαλεί έμετο σε όλη την κοινωνία. Να βγει ένας εισαγγελέας και να του πει να σκάσει», έλεγε ο Κασιδιάρης «αναγκάζοντας» τον προεδρεύοντα Θανάση Νάκο να προχωρήσει σε ολιγόλεπτη διακοπή της Ολομέλειας.

Δείτε βίντεο

 


Διαβάστε τους απίστευτους διαλόγους 
Ηλίας Κασιδιάρης: Ο Βενιζέλος προκαλεί εμετό σε όλη την κοινωνία εχει και μας κάνει μαθήματα ηθικής στα κανάλια της διαπλοκής. Θα πρέπει να βρεθεί ένας ανακριτής και να του πει «σκάσε» - αυτό θα γίνει όταν θα έρθουμε εμείς στα πράγματα.
 
Λεωνίδας Γρηγοράκος (πρόεδρος): Υπάρχει άρθρο του Κανονισμού της Βουλής που μιλά για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η χρησιμοποίηση φράσεων υποτιμητικών και η καταφρόνηση του συντάγματος με λόγια ή έργα, πολύ σκληρές φράσεις χρησιμοποιείται για ανθρώπους που απουσιάζουν, να τηρηθεί ο κανονισμός της Βουλής.
 
Γιάννης Μανιάτης: Γίναμε μάρτυρες εκτόξευσης λεκτικών, φασιστικών σκουπιδιών ανάξιων οποιουδήποτε σχολιασμού, θα αποδείξω ποια παράταξη και ποιοι ηγέτες υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα και ποιοι τα χρησιμοποιούν για να υφαρπάξουν ψήφους.
 
Χρήστος Παπάς: Σας πόνεσε το «σκάσε» του Κασιδιάρη, έπρεπε κάποιος να το πει! Κύριε Μανιάτη, πάμε μαζί ένα σαββατοκύριακο στην Αργολίδα εσείς θα φάτε γιαούρτια ή μάλλον πορτοκάλια, εμάς θα μας χειροκροτεί ο κόσμος. Είστε ένας μικρός Βενιζέλος… το ΠΑΣΟΚ τέλος.
 
Σοφία Βούλτεψη:  Κανείς δεν μπορεί να δίνει πιστοποιητικό πατριωτισμού. Προφανώς απαράδεκτα τα χθεσινά επεισόδια στο πεντάγωνο. Κάνετε επίκληση των 500.000 ανθρώπων που σας ψήφισαν, ουδείς όμως έχει το δικαίωμα να λέει «σκάσε» σε κανέναν, αν χρησιμοποίησε την προστακτική θεωρώντας ότι ικανοποιεί μερίδα του ελληνικού λαού, ας ξέρουν ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι που από το στόμα σας θα ακούσουν να λέτε «σκάσε». 
 
 Χρήστος Παπάς: Ούτε σκύψε είπαμε, ούτε τίποτα. Είπαμε σκάσε.
 …
 
Γιάννης Μανιάτης:  Είναι ανάξια σχολιασμού η εκτόξευση φασιστικών σκουπιδιών απ όπου και αν προέρχεται. Ο οχετός των ύβρεων και οι συμπεριφορές παρακράτους, καρφίτσας και ταγμάτων εφόδου δεν θα περάσουν. Η δημοκρατία θα νικήσει.
 
 Τον κ. Μανιάτη διακόπτουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι φωνάζουν «είστε κλέφτες… απατεώνες. Για 20 χρόνια κλέβατε το κράτος» με αποτέλεσμα να παρέμβει ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νάκος.  
 
Θανάσης Νάκος: ….Πώς την έχετε δει; Πώς την έχετε δει; Δεν σας διέκοψε κανένας. Είναι συμπεριφορά αυτή; υπάρχει δικαίωμα για αποφυγή καταστάσεων που δεν τιμούν το κοινοβούλιο, διέκοψα τη συνεδρίαση. Τέλος.
 
 Η ένταση μεταφέρθηκε και έξω από την αίθουσα της ολομέλειας όπου ομαδικά βγήκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίζοντας και καταγγέλλοντας τους πάντες.
 
Πάντως, η διακοπή κράτησε για λίγα λεπτά και με την επανέναρξη της συνεδρίασης ο κ. Μανιάτης ανέφερε: «Πριν κατέλθω με απείλησαν ότι αν κατέβω στην εκλογική μου περιφέρεια θα προπηλακιστώ. Είμαι εκλεγμένος και δεν φοβάμαι. Όποιος θέλει να απειλήσει εκλεγμένο βουλευτή θα αναλάβει και τις ευθύνες του. Θα συνεχίζω παρά τις απειλές της Χρυσής Αυγής θα συνεχίσω να συνομιλώ με τους ανθρώπους της Αργολίδας. Δεν φοβάμαι. Είμαι όρθιος…».protothema.gr

Read more...