Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Πορεία διαμαρτυρίας και οργής για το θάνατο του 19χρονου...


Λίγο πριν το τελευταίο αντίο στον άτυχο Θανάση...
Το τελευταίο “αντίο” στον 19χρονο Θανάση, που έχασε τη ζωή του όταν πήδηξε υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες έξω από το τρόλεϊ, καθώς βρέθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου να μην...


έχει πληρώσει εισιτήριο, λένε αυτήν την ώρα η οικογένεια και οι φίλοι του στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου Περιστερίου.



Νωρίτερα, εκατοντάδες ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Περιστερίου για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου και πορεία προς το νεκροταφείο.



Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με τα οποία καταφέρονταν εναντίον των ελεγκτών και της αστυνομίας, ενώ ορισμένοι από αυτούς επιτέθηκαν σε λεωφορείο, σπάζοντας το παρμπρίζ του και γράφοντας με κόκκινο σπρέι “ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ”.



Η πορεία κατέληξε στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου Περιστερίου, όπου αυτή τη στιγμή τελείται η νεκρώσιμος ακολουθία...
parapolitika.gr

Read more...

Τουλάχιστον 17 νεκροί στην Αίγυπτο – πυροβολισμοί στο κέντρο του Καΐρου...


Φόβοι για νέο λουτρό αίματος στην Αίγυπτο, καθώς, όπως μεταδίδουν το BBC και το πρακτορείο Associated Press, δεκάδες πυροβολισμοί ακούγονται στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όπου πραγματοποιείται μεγάλη πορεία των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Η κεντρική πλατεία Ραμσή, όπου ...
κατευθύνονται οι διαδηλωτές έχει αποκλειστεί από τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού, αφότου Ένοπλες Δυνάμεις και Αστυνομία έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να ανεχθούν οιαδήποτε παράβαση του νόμου.

Ανταποκριτής του BBC στο Κάιρο αναφέρει πως έχει αντικρίσει πολλά θύματα πυροβολημένα στο κεφάλι, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για τουλάχιστον 13 πτώματα στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Για τουλάχιστον 17 νεκρούς σε ολόκληρη τη χώρα κάνουν λόγο κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς επεισόδια λαμβάνουν χώρα στις πόλεις Νταμιέτα, βόρεια του Καΐρου, και Ισμαϊλίγια στην περιοχή της διώρυγα Σουέζ.

Παράλληλα, πηγές του AP αναφέρουν πως πέντε αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί σε συμπλοκές σε ολόκληρη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως τα σώματα ασφαλείς έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν πραγματικά, θανατηφόρα πυρά σε περίπτωση επιθέσεων κατά των ιδίων ή κυβερνητικών κτηρίων.

Οι εξελίξεις της Παρασκευής έρχονται στον απόηχο των δριμύτατων επεισοδίων που σημάδεψαν την Αίγυπτο την Τετάρτη, όταν τουλάχιστον 638 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 4.000 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του υπουργείου Υγείας...
skai.gr

Read more...

Μήνυμα συμπαράστασης από τον Αμπντάλ αλ Σαούντ...


Ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα μπιν Αμπντελαζίζ αλ Σαούντ κάλεσε σήμερα τους Άραβες να ενωθούν εναντίον των «προσπαθειών αποσταθεροποίησης» της Αιγύπτου, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στήριξης της υποστηριζόμενης από το στρατό κυβέρνησης.

Διαβάζοντας ένα...


γραπτό κείμενο, ο Σαουδάραβας μονάρχης είπε ότι «το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, ο λαός του και η κυβέρνησή του στέκονται σήμερα στο πλευρό των αδελφών τους στην Αίγυπτο εναντίον της τρομοκρατίας».

Η δήλωση του Σαουδάραβα μονάρχη μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση. «Καλώ τους έντιμους ανθρώπους στην Αίγυπτο και στα αραβικά και τα μουσουλμανικά έθνη... να αντιμετωπίσουν σαν ένας άνθρωπος τις προσπάθειες να αποσταθεροποιηθεί μια χώρα η οποία βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της αραβικής και της μουσουλμανικής ιστορίας».

Η Σαουδική Αραβία ήταν ένας από τους βασικότερους συμμάχους του Χόσνι Μουμπάρακ και ιστορικά έχει μια δύσκολη σχέση με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Είχε δεσμευτεί να χορηγήσει βοήθεια ύψους 5 δισεκ. δολαρίων στο Κάιρο μετά την αποπομπή του Μόρσι από την προεδρία την 3η Ιουλίου....

Read more...

Έρχονται τα «ραβασάκια» Τέλος Αυγούστου η πρώτη δόση για ΦΑΠ 2012 και φόρο εισοδήματος


Τέλος Αυγούστου η πρώτη δόση για ΦΑΠ 2012 και φόρο εισοδήματος
Αποστέλλονται τις επόμενες ημέρες τρεις νέες σειρές εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το χέρι στην τσέπι θα κληθούν να βάλουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι φορολογούμενοι καθώς μέχρι το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθούν η πρώτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2012, καθώς και η πρώτη δόση του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, για όσες δηλώσεις εκκαθαρίστηκαν έως το τέλος Ιουλίου.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανακοίνωσε ότι αποστέλλονται τις επόμενες ημέρες στους φορολογούμενους τρεις νέες σειρές εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος (η 5η, η 6η και η 7η).
Από αυτές, οι δύο πρώτες έχουν ημερομηνία εκκαθάρισης την 30 και 31 Ιουλίου 2013 οπότε η πρώτη δόση του φόρου του εκκαθαριστικού θα πρέπει να καταβληθεί ώς το τέλος Αυγούστου. Η τελευταία έχει ημερομηνία εκκαθάρισης την 14 Αυγούστου οπότε η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ώς το τέλος Σεπτεμβρίου (στην περίπτωση αυτήν οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο σε δύο διμηνιαίες δόσεις, σε αντίθεση με τους πρώτους που θα έχουν περιθώριο τριών δόσεων έως το τέλος του έτους).
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εφιστά στην προσοχή των φορολογούμενων σχετικά με την 5η και 6η αποστολή εκκαθαριστικών λόγω της περιόδου διακοπών που διανύουμε και δεδομένου ότι η πρώτη δόση αυτών θα πρέπει να καταβληθεί ώς το τέλος Αυγούστου. Γι' αυτό συνιστά στους φορολογούμενους να ενημερωθούν μέσω του TAXISnet για το ποσό της εκκαθάρισης και για τις ταυτότητες οφειλής είτε των δόσεων είτε της ολικής εξόφλησης.
Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να το κάνουν από την ιστοσελίδα http://www.gsis.gr στην εφαρμογή με την οποία έκαναν τη δήλωση. Σημειώνεται ότι με βάση το ποσό της οφειλής και την ταυτότητα οφειλής που μπορούν να εκτυπώσουν από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα οι φορολογούμενοι μπορούν εξοφλήσουν στις τράπεζες την πρώτη δόση ή ολόκληρο το ποσό του φόρου.
Η πορεία της εκκαθάρισης
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα πορεία της εκκαθάρισης των δηλώσεων προκύπτουν τα ακόλουθα:
Έχουν εκκαθαριστεί 3.948.940 φορολογικές δηλώσεις που αφορούν σε καθαρό εισόδημα 54,132 δισ. ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος ανέρχεται σε 1,439 δισ. ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης σε 410 εκατ. ευρώ και ο φόρος επιτηδεύματος σε 207,869 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός φόρος ανέρχεται σε 2,112 δισ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, οι χρεωστικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί ανέρχονται σε 1.896.916. Σ' αυτές προκύπτει καταβολή συνολικού φόρου 2,303 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο 1.200 ευρώ. Τα πιστωτικά εκκαθαριστικά ανέρχονται σε 719.123 και αφορούν σε επιστροφή φόρου 191,936 εκατ. ευρώ.
Τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ 2012 αφορούν 482.201 ιδιοκτήτες ακινήτων που πρέπει να πληρώσουν στην εφορία φόρο 489,940 εκατ. ευρώ.
Ο ΦΑΠ 2012 (όπως και αυτός του 2011) μπορεί να εξοφληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις. Η ενημέρωση με το εκκαθαριστικό έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή υποβολής του Ε9. Σημειώνεται πως δεν έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά είτε του 2011 είτε του 2012 όσων δεν έχουν υποχρέωση πληρωμής (αντικειμενική αξία κάτω των 200.000 ευρώ ή φόρος μέχρι 27 ευρώ).
Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει επίσης ότι η υποβολή των δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων συνεχίζεται με πολύ γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει τις 4,8 εκατ. οριστικές υποβολές. Έτσι έχει ξεπεραστεί πάνω από 11% ο περσινός αριθμός υποβολών για την ίδια ημερομηνία. Δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην υποβολή και ο αριθμός δηλώσεων που υπολείπεται εκτιμάται πως μπορεί να υποβληθεί μέχρι 30/8. Όπως διευκρινίζει το υπουργείο δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις υποβολές πέραν αυτής της ημερομηνίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...