Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Μήνυμα συμπαράστασης από τον Αμπντάλ αλ Σαούντ...


Ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα μπιν Αμπντελαζίζ αλ Σαούντ κάλεσε σήμερα τους Άραβες να ενωθούν εναντίον των «προσπαθειών αποσταθεροποίησης» της Αιγύπτου, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στήριξης της υποστηριζόμενης από το στρατό κυβέρνησης.

Διαβάζοντας ένα...


γραπτό κείμενο, ο Σαουδάραβας μονάρχης είπε ότι «το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, ο λαός του και η κυβέρνησή του στέκονται σήμερα στο πλευρό των αδελφών τους στην Αίγυπτο εναντίον της τρομοκρατίας».

Η δήλωση του Σαουδάραβα μονάρχη μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση. «Καλώ τους έντιμους ανθρώπους στην Αίγυπτο και στα αραβικά και τα μουσουλμανικά έθνη... να αντιμετωπίσουν σαν ένας άνθρωπος τις προσπάθειες να αποσταθεροποιηθεί μια χώρα η οποία βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της αραβικής και της μουσουλμανικής ιστορίας».

Η Σαουδική Αραβία ήταν ένας από τους βασικότερους συμμάχους του Χόσνι Μουμπάρακ και ιστορικά έχει μια δύσκολη σχέση με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Είχε δεσμευτεί να χορηγήσει βοήθεια ύψους 5 δισεκ. δολαρίων στο Κάιρο μετά την αποπομπή του Μόρσι από την προεδρία την 3η Ιουλίου....

Δεν υπάρχουν σχόλια: