Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Σαφάρι για τις οφειλές από το ΙΚΑ


Σαφάρι για τις οφειλές από το ΙΚΑ
Με επείγουσα εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες Υποκαταστημάτων και Ταμείων Είσπραξης Εσόδων, το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ξεκαθαρίζει ότι θα προχωρήσει σε άμεση λήψη μέτρων για όσους οφειλέτες δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος αυτού.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι υπηρεσίες εφόσον διαπιστώνουν τη μη καταβολή των τρεχουσών απαιτητών εισφορών, με συνέπεια την απώλεια του δικαιώματος συνέχισης της ρύθμισης, θα πρέπει να λαμβάνουν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα εις βάρος των επιχειρήσεων και των κατά νόμο υπευθύνων αυτών, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση.

Αναφέρεται επίσης, ότι από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ-ΙΚΑ) προκύπτει ότι το 15% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στις μονάδες του Ιδρύματος για ρύθμιση των οφειλών, δεν έχουν διεκπεραιωθεί οι διαδικασίες ελέγχου από τα αρμόδια Τμήματα Εσόδων, προκειμένου οι εργοδότες να καταβάλλουν την πρώτη δόση της ρύθμισης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, μεγάλος αριθμός οφειλετών, με σημαντικό ύψος οφειλής, να προχωρεί στην αλλεπάλληλη υποβολή αιτήσεων ρύθμισης, προκειμένου να αναστέλλεται η λήψη των αναγκαστικών μέτρων, τόσο μέχρι τη διεκπεραίωση του ελέγχου από τα Τμήματα Εσόδων όσο και μέχρι την παρεχόμενη ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Στις περιπτώσεις αυτές ζητείται, σύμφωνα με το έγγραφο, η αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης, να μην υπερβαίνει τις 5 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα της διεκπεραίωσης του ελέγχου. Υπολογίζεται ότι οι βεβαιωμένες οφειλές αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλέτες με χρέη άνω των 100.000 ευρώ αποτελούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων στα Ταμεία, το 10% έως 15% του συνόλου των οφειλετών.moneypost.gr


Read more...

Στηρίζουμε, δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής


 




Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ δίχως ιδιαίτερες αναταράξεις καθώς η πλειοψηφία των μελών του κόμματος φαίνεται να συντάσσεται πλήρως με την εισήγηση και τις θέσεις του κ. Φώτη Κουβέλη.

Ειδικότερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Κουβέλης επισήμανε τα βασικά σημεία της ΔΗΜΑΡ που πρέπει να παρουσιαστούν προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ώστε να υπάρξει σύγκλιση αναφορικά με το κυβερνητικό έργο και εξήγησε ότι η συμμετοχή του κόμματος πρέπει να σηματοδοτηθεί με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής και όχι κομματικά. Συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη γράψει το protothema.gr η ΔΗΜΑΡ θα προτείνει για υπουργοποίηση τους κ.κ. Αντώνη Μανιτάκη και Αντώνη Ρουπακιώτη.

Πέραν των προσώπων το κόμμα θα επιχειρήσει να εντάξει στην τριμερή προγραμματική συμφωνία πάνω στην οποία θα κινηθεί το κυβερνητικό έργο όσες περισσότερες από τις επτά προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Πρέπει άλλωστε να σημειωθεί ότι παράλληλα με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πραγματοποιείται σύσκεψη στην Βουλή μεταξύ εκπροσώπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ώστε να συνταχθεί το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας. 

Όπως έχει γράψει το protothema.gr τα τρία επιτελεία φαίνεται να συμφωνούν σε θέματα μείωσης φορολογίας των επιχειρήσεων, του ΦΠΑ για την εστίαση, στην ανάγκη δημιουργίας νέου φορολογικού νομοσχεδίου, στο να μην υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς, σε θέματα λαθρομετανάστευσης, ασφάλειας και εγκληματικότητας. Πάντως, δύσκολα φαίνεται ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημα της ΔΗΜΑΡ για κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που μείωσε τον κατώτατο μισθό και για επαναφορά της μετενέργειας.protothema.gr

Read more...

Ο Τσίπρας στο Reuters



 ''Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει αργά ή γρήγορα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας'', δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το κόμμα του είναι το μόνο που μπορεί να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

''Κανένας άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να εφαρμόσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, γιατί δεν είμαστε διεφθαρμένοι ή φθαμένοι", είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
''Θα προετοιμαστούμε πολύ καλύτερα για να ασκήσουμε μια πολύ καλύτερη και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Και προφανώς, να οργανωθούμε για να είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε όταν έρθει η ευκαιρία''.
Τόνισε παράλληλα, ότι ''η Ελλάδα χρειάζεται θαρραλέους και αποφασιστικούς ηγέτες που θα χρησιμοποιήσουν την οργή του λαού μας ως όπλο για να διαπραγματευτούν προς το όφελος της χώρας''.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι ''η ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες κατευθύνουν το θυμό τους ενάντια στα μέτρα λιτότητας σ' ένα νέο πολιτικό κίνημα'', υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του επιδιώκει μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Στη συνέντευξή του στο Reuters, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε τέλος και στην Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι ''αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε σήμερα, η εναλλακτική λύση θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή''.enikos.gr

Read more...

«Όχι» ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση Βενιζέλου για τη διαπραγματευτική ομάδα

Νέα "Εθνική" φτιάχνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ



 
 



Παράλληλα με τις διεργασίες για τη σύνθεση της κυβέρνησης Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης ανταλάσσουν απόψεις και για τη συγκρότηση της ομάδας που θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας τους όρους των μνημονίων.

Επικεφαλής θα είναι οι τρεις αρχηγοί οι οποίοι ζήτησαν και από τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει στην διαπραγματευτική ομάδα για το μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς δεν συμφώνησαν με τον τρόπο που θα δράσει και τα πρόσωπα της εν λόγω ομάδας.

Ουσιαστικά, η Αθήνα θέλει να προλάβει τις πληροφορίες με πηγή το Βερολίνο πως οι δανειστές θα ζητήσουν και την υπογραφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε θα δώσει καμία υπογραφή, εκτός κι αν έχει συμμετάσχει ο ίδιος στη διαμόρφωση των νέων όρων.

Είναι ένα θέμα το οποίο, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, θα φέρει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. "Από την απάντηση που θα δώσει θα φανούν οι προθέσεις τους για το μέλλον" λένε οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Read more...

Η ΔΕΗ προειδοποιεί...

Η ΔΕΗ ενημερώνει τους πρώην πελάτες των εταιρειών HELLAS POWER Α.Ε. και ENERGA POWER TRADING Α.Ε, ότι θα πρέπει οπωσδήποτε μέχρι τη Δεύτερα  25 Ιουνίου 2012 να επιλέξουν κάποιο προμηθευτή της επιλογής τους και να υπογράψουν το απαιτούμενο συμβόλαιο. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν αν μείνουν χωρίς ρεύμα.

Αυτή είναι η ανακοίνωση της ΔΕΗ

«Η ΔΕΗ ενημερώνει τους καταναλωτές - πρώην πελάτες των εταιρειών HELLAS POWER Α.Ε. και ENERGA POWER TRADING Α.Ε. - που έχουν υπαχθεί στις υπηρεσίες του Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, ότι την Κυριακή 24 Ιουνίου  λήγει η περίοδος των δύο μηνών από την ημερομηνία ανάληψης από τη ΔΕΗ της υπηρεσίας αυτής.
Ως εκ τούτου, οι πελάτες αυτοί θα πρέπει να συνάψουν σύμβαση με Προμηθευτή επιλογής τους, το αργότερο μέχρι την προσεχή Δεύτερα  25 Ιουνίου 2012.
Αναφορικά με τα ανωτέρω η ΔΕΗ υπενθυμίζει τα ακόλουθα:
         Στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 57 του Ν. 4001/2011, η ΔΕΗ, ως Προμηθευτής Καθολικής Υπηρεσίας, ανέλαβε από την 00:01 της 25ης Απριλίου 2012 και για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών – σύμφωνα με σχετική απόφαση της ΡΑΕ - την προμήθεια ρεύματος στους πελάτες των εταιρειών HELLAS POWER Α.Ε. και ENERGA POWER TRADING Α.Ε.
         Όπως είχε επισημανθεί και με ενημερωτική επιστολή που απέστειλε η ΔΕΗ προς όλους τους καταναλωτές που είχαν υπαχθεί στον Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, θα πρέπει οπωσδήποτε μέχρι τη Δεύτερα  25 Ιουνίου 2012 να επιλέξουν κάποιο Προμηθευτή της επιλογής τους και να υπογράψουν το απαιτούμενο εκ του νόμου συμβόλαιο προμήθειας. Σε αντίθετη περίπτωση, με βάση το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την αγορά, ο Διαχειριστής Δικτύου είναι υποχρεωμένος, χωρίς περαιτέρω ενημέρωσή τους, να εκκινήσει τη διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών τους.

Για τη διευκόλυνσή τους οι ως άνω καταναλωτές,  αναφορικά με τη διαδικασία υπογραφής νέου Συμβολαίου, μπορούν να ενημερώνονται καλώντας στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 214-214-2000 που διαθέτει η ΔΕΗ ΑΕ για το σκοπό αυτό, κατά τις εργάσιμες ημέρες από 08:00πμ έως και 08:00μμ.».enikos.gr

Read more...

Δεν δέχομαι να με ρίξει κανείς στον Καιάδα πρόωρα, είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος...



«Όσο έχω νου και γλώσσα θα τα χρησιμοποιώ»...
Υπέρ της αλλαγής προσώπων, καταστατικού και ονόματος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι τον ίδιο δεν πρόκειται κανείς να τον ρίξει στον Καιάδα πρόωρα.

Πιο ...
συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real Fm και ερωτώμενος εάν η «παλαιά φρουρά» στων στελεχών του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποσυρθεί μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος απάντησε: «Την παλαιά φρουρά την αποστρατεύουν όταν εκτίθεται στη ψήφο του λαού οι πολίτες με την ψήφο τους. Εγώ επέλεξα να μην θέσω τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία και να αποσυρθώ. Γιατί θεωρούσα ότι μετά από τόσα χρόνια στη Βουλή και στην πρώτη γραμμή στην πολιτική ζωή έπρεπε κάποτε να αποσυρθώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Και δεν δέχομαι να με ρίξει κανείς στον Καιάδα προώρως. Όσο έχω νου και γλώσσα θα τα χρησιμοποιώ».

Αναφορικά με τις εσωκομματικές αλλαγές που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Πάγκαλος τάχθηκε υπέρ της αλλαγής προσώπων, καταστατικού και ονόματος.

«Ως μέλος του ΠΑΣΟΚ αισθάνομαι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία εξέλιξη η οποία είναι προφανώς εξαιρετικά δυσάρεστη. Είμαστε ένα κόμμα του 40% που κυβερνούσε τη χώρα. Βρισκόμαστε τρίτο κόμμα. Νομίζω ότι πρέπει να κάτσουμε να σκεφθούμε τι έχει αλλάξει. Εάν έχει αλλάξει η κοινωνία. Εάν έχει αλλάξει η εποχή. Εάν πρέπει να αλλάξουμε εμείς» υπογράμμισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «όταν αλλάζει η κοινωνία πρέπει να προσαρμόζεσαι και πρέπει να μελετάς τον περίγυρο και το νέο περιβάλλον για να δεις τι από τη φυσιογνωμία σου ταιριάζει στο νέο περιβάλλον. Βεβαίως αυτό σημαίνει και αλλαγή διάρθρωσης και αλλαγή ενδεχομένως ονόματος, γιατί όχι. Και αλλαγή καταστατικού και αλλαγή προσώπων»...
NEA.


Read more...

"Οι Χρυσαυγίτες έρχονται σαν πελάτες μπορντέλου στο Κοινοβούλιο"



Για τα συναισθήματά της, μετά την επίθεση που δέχτηκε, για την ασφάλεια και τον φόβο, για τη Χρυσή Αυγή και τον ρατσισμό μίλησε η Λιάνα Κανέλλη, στο Down Town Kύπρου, σε μια εξαιρετική συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου, τρείς μέρες πριν τις εθνικές εκλογές. -Ποια είναι σήμερα τα συναισθήματά σου για όλα αυτά που συνέβησαν, μία εβδομάδα μετά τα γεγονότα; -Είμαι σε βαθύτατη περισυλλογή, αλλά και σε βαθύτατη οργή! Σίγουρα, όμως, δεν είμαι πληγωμένη με την έννοια τη συναισθηματική. Δεν εξεπλάγην. Και πρέπει να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν εξεπλάγη γιατί το έχω δει πολλά χρόνια πριν το τέρας, έχω φωνάξει άπειρες φορές και έχω διωχθεί γι αυτό. Έχω περάσει από μία αριστεροειδή Αριστερά, η οποία με κατηγορούσε «φαιοκόκκινη» όταν χρησιμοποιούσα τη λέξη «πατρίδα», και εγώ τους έλεγα «δεν θέλω να την αφήσω στο μαύρο φασισταριό που έρχεται, σε αυτή την ιδεολογική μαφία»- γιατί περί μαφίας πρόκειται. Και δεν σου κρύβω ότι είμαι πάρα πολύ περήφανη που σηκώθηκα από την καρέκλα μου και ακόμη πιο περήφανη που δεν αντέδρασα στη βαρβαρότητα με βαρβαρότητα. Άκουσε με: Έχω πολύ μεγαλύτερο σοκ από το χαστούκι- και αυτό προέρχεται από την επόμενη μέρα. Θα στο συνοψίσω σε ένα περιστατικό: Την Πέμπτη έγινε το συμβάν, την Παρασκευή πήγα να μιλήσω στον Ωροπό σε μία κομματική συγκέντρωση. Είχα φτάσει 10 λεπτά νωρίτερα. Με πλησίασαν δύο νεαρές κοπέλες- ούτε 25 χρόνων, με ντοσιέ στα χέρια- και με ρώτησαν «μπορούμε να σας απασχολήσουμε για 10 λεπτά;». Πίστεψα ότι είναι Κνίτισσες, συντρόφισσες. Μου είπαν «μας έστειλε το αφεντικό μας». Τα έχασα. «Για να σας προτείνουμε ένα συμβόλαιο» συνέχισαν, «ένα συμβόλαιο προσωπικής ασφάλειας». Η μπουνιά δεν ήταν τίποτα μπροστά σ’ αυτό! «Έχετε καταλάβει που βρίσκεστε; Το αφεντικό σας σας έστειλε να κάνετε τις ηλίθιες;», τους απάντησα. Επομένως, δείτε και την άλλη όψη του γενικευμένου εκφασισμού, μιας κοινωνίας η οποία- προκειμένου να ζήσει- καταντάει να πουλάει συμβόλαια προσωπικής ασφάλειας και προστασίας σε πολίτες. Αυτό έχει πίσω του ένα σχέδιο αποδόμισης όλων των πραγμάτων που μπορεί να πιστεύουν οι Έλληνες. Και στα λέω αυτά, σαν να είμαι η αλογόμυγα- όπως έλεγε και ο Σωκράτης- που ενοχλεί το Σύστημα την ώρα που χρησιμοποιεί το φασιστικό του εργαλείο- γιατί οι Ναζί είναι εργαλείο για το Σύστημα, αφού ο τρόμος πουλάει, αποφέρει χρήμα, υπαγορεύει αποφάσεις, διαλύει συλλογικότητες και στο τέλος φέρνει τον εμφύλιο και το αίμα. -Δεν φοβάσαι πια, όταν κυκλοφορείς στο δρόμο, μήπως δεχτείς νέα επίθεση; -Είδες πως ήρθα για να σε συναντήσω σήμερα. Μονάχη μου κυκλοφορώ. Ενώ αυτοί κυκλοφορούν 50 και 60 μαζί- γιατί αυτοί είναι αγέλη λύκων. Μετά από αυτό το επεισόδιο σας καλώ όλους σας να σκεφτείτε ποιος έθνος ξέρετε σε αυτή την καθιμαγμένη λυκοφωλιά που λέγεται Ευρώπη- δήθεν Ενωμένη, που δεν είναι Ευρώπη των λαών αλλά των πολυεθνικών- που να αυτοαποκαλείται «Νεοέλληνες». Κανένα! Γιατί το πολιτικό σοκ είναι δεδομένο- το βλέπεις το τέρας το φασιστικό να ‘ρχεται- αλλά συμβαίνει και πολιτισμικό σοκ σε αυτή την κοινωνία όπου αυτοί οι άνθρωποι- οι αυτοαποκαλούμενοι «Χρυσή Αυγή»- πουλάνε και αγοράζεται από τον ελληνικό λαό η ιδέα ότι είναι «απόγονοι»- τίνος; Για να βαράνε γυναίκες; Ποιοι; Οι φύλακες του «περιβολιού της Παναγίας»; Έχουν καμία σχέση αυτοί με το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο»; Είναι δυνατόν να έχουν σχέση με την παράδοση οι λάτρεις του Χίτλερ και του ναζιστικού χαιρετισμού; -Κάποιοι υποστηρίζουν ότι εσύ προκάλεσες το επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη, χαρακτηρίζοντας τον προηγουμένως «φασισταριό». -Από τότε που υπάρχουν οι βασανιστές και οι φασίστες, αυτό είναι ακριβώς το ίδιο επιχείρημα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν αυτοί- ξέρω ποιοι είναι. Με ενδιαφέρει, όμως, το γεγονός ότι διεκδικούν μία νομιμότητα στην πλάτη του ελληνικού λαού. Και μάλιστα έρχονται σαν πελάτες μπορντέλου στο κοινοβούλιο- γιατί πάντα «μπορντέλο» αποκαλούσαν τη βουλή. -Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά που λέει, «καλά της έκανε της Κανέλλη»! -Αυτοί είναι άξιοι της τύχης τους! Αυτοί που το είπαν αυτό έβγαλαν τον φασισμό που έχουν μέσα τους, είδαν τη μούρη τους στον καθρέφτη και τους άρεσε. Να την χαίρονται! Αν αυτός είναι «ο δέκατος τρίτος άθλος του Ηρακλή»- όπως είπαν- τότε έχουν ξεχάσει τον μύθο. Γιατί ο Ηρακλής είχε να διαλέξει ανάμεσα στην αρετή και στην κακία και τελικά διάλεξε την αρετή. -Αν συναντήσεις τον Κασιδιάρη, πρόσωπο με πρόσωπο, τι θα του πεις; -Αν πιστεύεις ότι έχει πρόσωπο, τότε μπορεί να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Αλλά αυτός φοβάται το πρόσωπο του σε τέτοιο βαθμό, που θέλει να εξαφανίσει και τα υπόλοιπα πρόσωπα! Άλλωστε, μπορείς να τον δεις; Πρέπει να περάσεις μέσα από 10 σάρκινα ογκώδη πυργάκια που βρίσκονται γύρω του, για να τον κοιτάξεις. Η όλη κατάσταση είναι παθογενής για τη δημοκρατία, αγόρι μου. Αλλά εγώ αντέχω τη δημοκρατία, αυτοί όχι. Και σας βαράω συναγερμό! -Τα χαστούκια είναι τίτλος τιμής για σένα, Λιάνα; -Ναι. Γιατί όταν αντιστέκεσαι και δείχνεις ποιο είναι το τέρας, κάποια στιγμή θα σου κληρώσει. Και εμένα μου κλήρωσε. -Είχες ξαναδεχτεί επίθεση στο παρελθόν; -Τρεις τέσσερις φορές- πάντοτε σε κόντρα μ αυτούς. Και, τις πιο πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, με το «κομμούνι κομμούνι, θα σε κάνουμε σαπούνι». Σοβαρά; Τίτλος τιμής είναι αν το φας αυτό το χαστούκι! Και μάλιστα, υπό τα όμματα των άλλων. Ώστε να ξέρουν… -Παρ’ όλα αυτά, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αρχηγός της «Χρυσής Αυγής», δήλωσε ότι «το περιστατικό δεν ήταν η κηδεία, αλλά η ανάσταση της Χρυσής Αυγής». -Η απάντησή μου είναι πάρα πολύ απλή: Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Ίσως να έχει και δίκιο. Στο τέλος μάλιστα μπορεί να μου στείλουν και ανθοδέσμη. Γιατί, όπως κάποιος που βάσταγε τσεκούρι πριν από πολλά χρόνια έγινε υπουργός, φαίνεται ότι τώρα του άνοιξα καριέρα του γεωπόνου. -Το Ε.ΛΑ.Μ ήταν η μοναδική παράταξη στην Κύπρο που, αμέσως μετά το επεισόδιο, εξέδωσε ανακοίνωση-στήριξης ουσιαστικά στη θέση της «Χρυσής Αυγής»-, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Κασιδιάρης «περιέσωσε την αξιοπρέπειά του». -Να τον χαίρονται τον «αξιοπρεπή» φαπαδόρο! Άκουσέ με: Το φαινόμενο αυτό δεν είναι φαινόμενο φυσικό- είναι πολιτικό και πολιτισμικό. Γιατί ο ρατσισμός είναι πολύ κατώτερο είδος προσέγγισης της κοινωνίας. Και ακυρώνει τον Αριστοτέλη που έλεγε ότι «ο άνθρωπος είναι πολιτικό ζώον»- γιατί δεν έλεγε «ο άνθρωπος είναι πολιτικό κτήνος». Διάβασα κάπου ότι ο περί ου ο λόγος «περιέσωσε την αξιοπρέπειά του» ήθελε κάποτε να γίνει χορευτής του ταγκό. Κρίμα που δεν έγινε χορευτής του ταγκό… Αλλά, σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν σώζει ούτε το ταγκό ούτε η μουσική. Γιατί οι Ναζί, στα στρατόπεδα, έβαζαν τα θύματά τους που ήξεραν μουσική να παίζουν σε κουαρτέτα υπέροχες μελωδίες, μέχρι να πάνε και να γίνουν σαπούνι.enikos.gr

Read more...

Άγρια σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ

Μετωπική Βενιζέλου με Λοβέρδο - Χρυσοχοϊδη - Ευθυμίου



 
 



Στη συνάντηση εργασίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές που εξέλεξε το Κίνημα, στις 10πμ την Τετάρτη, θα  θα λύσουν τους λογαριασμούς τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι κορυφαίοι του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να κοπεί στα δύο με αφορμή τη συμμετοχή ή μη πολιτικών προσώπων στην υπό συγκρότηση κυβέρνηση με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ. Στη συνεδρίαση της γραμματείας το απόγευμα της Τρίτης κορυφαία στελέχη τόνισαν ότι "εμείς ψήφο εμπιστοσύνης σε Μαραβέγιες και Ζαννιάδες δε δίνουμε", εξηγώντας ότι μια κυβέρνηση με αυτή τη σύνθεση θα είναι ευάλωτη. Έκαναν έτσι μια ύστατη προσπάθεια να πείσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την ανάγκη να σχηματιστεί μία πραγματική εθνική Ελλάδος στην κυβέρνηση.



Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πέτρος Ευθυμίου. Αντίστοιχη άποψη έχει εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν και η Άννα Διαμαντοπούλου."Για το καλό της πατρίδας" είπαν και προς στιγμήν πίστεψαν ότι είχαν αλλάξει γνώμη στον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος τους ζήτησε να τον εξουσιοδοτήσουν για τους σχετικούς χειρισμούς. Αλλά η απογευματινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου διέψευσε τις προσδοκίες τους. Αιτία είναι οι αντιδράσεις βενιζελικών στελεχών που ούτε που θέλουν να ακούσουν για συμμετοχή πρώην υπουργών στην κυβέρνηση. Η αντίδραση αυτή θα εκφραστεί και επισήμως την Τετάρτη. Ήδη συνεργάτες του προέδρου του προτείνουν να κάνει ρελάνς και να προτείνει "τη συμμετοχή νέων στελεχών και όχι φθαρμένων πρώην υπουργών".



Το ερώτημα, όμως, είναι τι θα γίνει αν κάποιοι βάλουν θέμα ψηφοφορίας. Σε μία τέτοια περίπτωση, αν και η διαδικασία δεν το επιτρέπει, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τραυματιστεί, μέχρι και να διασπαστεί. Όσοι συγκροτούν τη διαφορετική άποψη διευκρινίζουν ότι δεν εννοούν τους εαυτούς τους. Ότι θα ήθελαν στην κυβέρνηση τους προέδρους των κομμάτων, ώστε η χώρα να έχει πραγματική ευκαιρία να βγει από την κρίση.

Read more...

Ποιον πήρε τηλέφωνο ο Σαμαράς;


Όπως δημοσίευσε πριν από λίγο το Real.gr ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις του. Άλλωστε οι δύο πολιτικοί γνωρίζονται προσωπικά και υπάρχει μεταξύ τους αλληλοεκτίμηση. Την παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στην κυβέρνηση επιθυμεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος..enikos.gr

Read more...

Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ είχαν κάνει επάγγελμα το "υπουργιλίκι" ...



Τάδε έφη Κουκουλόπουλος. Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ είχαν γίνει επαγγελματίες υπουργοί! Και...

κατά τη γνώμη του, δεν πρέπει στη νέα κυβέρνηση να εμφανιστούν ξανά αυτά τα πρόσωπα.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, το ΠΑΣΟΚ πρέπει "να δώσει καθαρή στήριξη σ' αυτή την κυβέρνηση, χωρίς τα πολιτικά του στελέχη" ...


Read more...

Τραγική αποτυχία των τριαντάρηδων του ΠΑΣΟΚ

ΚΑΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



Τραγική αποτυχία των τριαντάρηδων του ΠΑΣΟΚ
O «πονοκέφαλος» δεν λέει να τελειώσει για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος- εκτός των άλλων, καλείται πλέον να αντιμετωπίσει και την «ήττα» που υπέστη η ομάδα των τριαντάρηδων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Την ώρα που ο ίδιος φαίνεται αποφασισμένος να αλλάξει ριζικά το κόμμα βάζοντας στο «χρονοντούλαπο» κορυφαία στελέχη και δίνοντας χώρο σε νεότερα στελέχη, οι ψηφοφόροι φάνηκε να έχουν μάλλον αντίθετη γνώμη αφού οι επιδόσεις των «μωρών» του ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον για... κλάματα.

Από την γενιά των 30ντάρηδων, εκτός Βουλής έμειναν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Άγγελος Τόλκας, Νάντια Γιαννακοπούλου και Εύα Καϊλή.

Στην Αρκαδία, ο Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος κέρδισε μόλις 9.425 ψήφους ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει 10.822 ψήφους.

Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ μειώθηκε σε 14,50% από 16,09%. Στην Αιτωλοακαρνανία, ο Θάνος Μωραΐτης έχασε περίπου 4.000 ψήφους. Το ΠΑΣΟΚ από 16,95%, έπεσε στο 14,92%.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα και για νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, όπως φάνηκε, δεν βοήθησε καθόλου με τις συνεχείς τηλεοπτικές του εμφανίσεις...

Εκτός Βουλής και η υποψήφια του κόμματος στη Μεσσηνία, Νάντια Γιαννακοπούλου, θερμή υποστηρικτής του κ. Βενιζέλου κατά τη διαδικασία αλλαγής ηγεσίας στην Ιπποκράτους. Στο νομό, το ΠΑΣΟΚ έλαβε μόλις 12.591 ψήφους (11,65%), 2.800 λιγότερες από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όταν είχε ποσοστό 13,74%.

Την ίδια μοίρα επεφύλαξαν οι ψηφοφόροι και στον Άγγελο Τόλκα, πρώην βουλευτή στην Ημαθία, ο οποίος από τις 15.524 ψήφους της 6ης Μαΐου (16,42%) , την Κυριακή διατήρησε τελικά 13.511 (14,86%), χάνοντας την έδρα του. Η μεγάλη άτυχη των εκλογών παραμένει, βέβαια, η Εύα Καϊλή, η οποία για ακόμη μία φορά έφτασε μέχρι την βρύση και νερό δεν ήπιε.

Αν και η ίδια κατάφερε να συγκεντρώσει ικανοποιητικό αριθμό ψήφων, τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, μόλις 10.23%, και η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να κρατήσει την έδρα του στη συγκεκριμένη Περιφέρεια στέρησαν από την κυρία Καΐλή την πολυπόθητη είσοδο στο Κοινοβούλιο.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι πουθενά οι τριαντάρηδες δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν ή να ανεβάσουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.http://newpost.gr

Read more...

Νάτος, ο επαγγελματίας υπουργός...



Θέλει υπουργιλίκι και στην κυβέρνηση της Ν.Δ. ...

Βαθιά διχασμένο παρουσιάζεται το αποδεκατισμένο ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που στο άλλο κανάλι (ΑΝΤ-1) ο Κουκουλόπουλος έλεγε "όχι" στη συμμετοχή πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες υπουργούς, ο Χρυσοχοϊδης στο MEGA δήλωνε παρών στην κυβέρνηση Σαμαρά.
"Τα κόμματα που θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση, θα πρέπει να συμμετάσχουν με το καλύτερο δυναμικό τους" .
Κι όταν η Τρέμη τον έθεσε προ του διλήμματος, "τι θα κάνετε αύριο, αν...

η κοινοβουλευτική ομάδα πει όχι στη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση; " , ανακαθόταν αμήχανα και εκνευρισμένος στην καρέκλα του.
Κι όταν εκείνη επέμενε, προσπάθησε να ξεφύγει δια της πλαγίας οδού, λέγοντας πως πιστεύει ότι, "η Κ.Ο. θα πάρει την πιο σωστή απόφαση" ...


Read more...

Οι Λάκωνες της Αμερικής και του Καναδά θα βοηθήσουν ιδρύματα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους...



Α. Παπαποστόλου
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν αφήνει αδιάφορους τους Λάκωνες της Αμερικής. Στο φετινό, 64ο συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», συζητήθηκαν τρόποι ώστε να βοηθήσει η οργάνωση τα...
γηροκομεία, το νοσοκομείο Σπάρτης και το Ίδρυμα Ανιάτων στη Λακωνία.

Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Φραγκίσκο της Καλιφόρνιας, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να συσταθεί ειδική επιτροπή, που σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευσταθίου και το «Pan Lakonian Foundation», που έχει συσταθεί από την Ομοσπονδία, θα αναλάβει να συγκεντρώσει και να προσφέρει τη βοήθεια προς τη Λακωνία.

Το συνέδριο εξέλεξε νέο ύπατο πρόεδρο της Παλλακωνικής, τον Ιωάννη Βλαχάκη, από την πολιτεία Μίσιγκαν, ενώ δόθηκαν και υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές – παιδιά Λακώνων, που αρχίζουν τις σπουδές τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Όπως δήλωσε ο κ. Τσαφατίνος στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Τέρης Τσαφατίνος, πρώην ύπατος πρόεδρος της Παλλακωνικής, οι σύνεδροι έδωσαν προτεραιότητα σε θέματα της Ελληνικής Παιδείας και των υποτροφιών, κοινωνικών υπηρεσιών, εθνικά θέματα, ενώ έγιναν αναφορές στην ανάγκη καταστατικών μεταρρυθμίσεων της Παλλακωνικής. «Επιδίωξη της οργάνωσης είναι να στελεχωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου η επιτροπή βοήθειας, ώστε το συντομότερο δυνατόν να αρχίσει το έργο της», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ.Τσαφατίνος.

Για τη συνεργασία με τη Μητρόπολη είπε ότι περίπου 17 ιδρύματα αυτού του είδους ανήκουν σήμερα σ’ αυτήν και για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η μεταξύ τους συνεργασία. Λεπτομέρειες του έργου της Επιτροπής βοήθειας θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Το επόμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε να διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον.


Read more...

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί.

Read more...

Κόκκινη γραμμή, Χρυσοχοϊδης και Λοβέρδος για τη ΔΗΜΑΡ...



Η Ρεπούση για την Ν.Δ...
Ο Κουβέλης έθεσε από χθες θέμα προσώπων για την κυβέρνηση συνεργασίας .
Πέρα των άλλων όρων ("προϋποθέσεις" τις ονομάζουν για να ακούγονται καλύτερα), ζήτησε να.... μη γίνουν μέλη της κυβέρνησης πρόσωπα που ως υπουργοί, όπως ο Χρυσοχοϊδης κι ο Λοβέρδος , προκάλεσαν το κοινό αίσθημα.
Η Ν.Δ. από την πλευρά της βάζει στο κόκκινο την Μαρία Ρεπούση από την ΔΗΜΑΡ...


Read more...

Παραιτήθηκε από την ηγεσία της Δράσης ο Στέφανος Μάνος

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Την παραίτησή του από την ηγεσία της Δράσης, υπέβαλε το απόγευμα της Τρίτης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο Στέφανος Μάνος, ζητώντας παράλληλα από το όργανο του κόμματος να κινήσει τη διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου του. Ξεκαθαρίζει δε ότι θα παραμείνει ενεργό μέλος του κόμματος.

Σε επιστολή του ο κ. Μάνος αναφέρει ότι η Δράση «είναι η παράπλευρη απώλεια» της συσπείρωσης των ψηφοφόρων στη ΝΔ, προκειμένου να αποτραπεί η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα. Παράλληλα, εκφράζει την πρόθεσή να στηρίξει με τις δυνάμεις του την κυβέρνηση Σαμαρά. Σαμαρά. Όσο πιο μεταρρυθμιστική είναι η κυβέρνησή του, τόσο θερμότερη θα είναι η υποστήριξή μας» αναφέρει.

«Σε όλη μου την πολιτική διαδρομή θεωρούσα υποχρέωσή μου να περιγράφω την πραγματικότητα με ειλικρινή ωμότητα, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις. Θεωρούσα επίσης υποχρέωση μου να επιλέγω πάντα το γενικό συμφέρον πάνω από το ειδικό. Τη συγκεκριμένη πρόταση αντί της αοριστολογίας.

»Ο Ελληνικός λαός δεν ενέκρινε τη στάση μου. Προτίμησε πολιτικούς και κόμματα διαφορετικών προδιαγραφών. Βοηθήθηκε (χειραγωγήθηκε) σε αυτό από ποικίλους παράγοντες της επιχειρηματικής και μιντιακής "ελίτ" που, πάλι εξ αιτίας της συμπεριφοράς μου, αισθάνονταν διαχρονικά αντιπάθεια μέχρι και εχθρότητα απέναντι μου. Το αποτέλεσμα ήταν όμως σε βάρος της Δράσης. Η Δράση, με νέο αρχηγό, θα έχει απαλλαγεί από αυτό το βάρος» συμπληρώνει ο κ. Μάνος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης...



Συνάντηση στη Βουλή έχουν αυτή την ώρα εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, για τον καθορισμό του κοινού προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. «Συζητούμε και για τα πιθανά πρόσωπα που θα μετάσχουν στην κυβέρνηση», δήλωσε στο ...
Reuters στέλεχος ενός από τα τρία κόμματα. «Υπάρχουν συγκλίσεις στις διαβουλεύσεις», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης αναμένουν από τον Αντώνη Σαμαρά δεσμεύσεις - ενδεχομένως γραπτές - επί των προγραμματικών ζητημάτων που θέτουν ως προϋπόθεση συμμετοχής. Στις 7 το απόγευμα συνεδριάζει για το θέμα η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση στη Βουλή μετέχουν από τη ΝΔ οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Χρύσανθος Λαζαρίδης, από το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης και από τη ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Οι αρχηγοί των τριών κομμάτων θέλουν να παρουσιάσουν ένα πολιτικό πλαίσιο που να είναι πειστικό και προς την ελληνική κοινωνία αλλά και προς το εσωτερικό τους.

Ενδέχεται η συμφωνία να κλείσει σήμερα αν και είναι πιο πιθανό η κυβέρνηση να ανακοινωθεί αύριο. Δεν φαίνεται να υπάρχει διαφωνία ως προς τα πρόσωπα.

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς που θα είναι πρωθυπουργός θα ορίσει τον βασικό κορμό της κυβέρνησης

Στο τέλος της διαδικασίας είναι ανοικτό αν θα γίνει κοινή συνάντηση των τριών αρχηγών ή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιχελάκης: Υπάρχουν συγκλίσεις

Υπάρχουν συγκλίσεις στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. «Οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη» είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

«Υπάρχει η διερευνητική διαδικασία, όλα τα άλλα θα συζητηθούν αμέσως μετά. Υπάρχουν συγκλίσεις και περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως ό,τι έχει πει ο Αντώνης Σαμαράς για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και τις τροποποιήσεις των πολιτικών ισχύει στο ακέραιο.

«Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μιλήσει για την κοινωνική συνοχή, γιατί δεν μιλάμε μόνο για οικονομία και αριθμούς, αλλά για τους πολίτες και το ζητούμενο είναι το πώς θα ξεκολλήσουμε σιγά - σιγά από την κρίση, με μέτρα για τους ανέργους και την ανάπτυξη, γιατί η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει σχεδόν διαλυθεί».

Συνάντηση Βενιζέλου-Κουβέλη

Στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, έκαναν ειδική αναφορά και στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα με τον κ. Βενιζέλο να προτείνει πως «στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης πρέπει να συμμετάσχουν και δυνάμεις που δεν θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση».

Ο κ. Κουβέλης τόνισε την ανάγκη προγραμματικής σύγκλισης, ενώ έκανε αναφορά στην φερεγγυότητα των προσώπων που θα απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, αναμένοντας τις θέσεις του κ. Σαμαρά

Όπως δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο: «Η παραδοχή μας εξακολουθεί να είναι ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, με συγκεκριμένο περιεχόμενο πολιτικής, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και ότι χρειάζεται διαπραγμάτευση για πολιτικές του μνημονίου.

»Προτάσσονται τα σημεία προγραμματικής συμφωνίας. Αναφέρθηκα και στην φερεγγυότητα των προσώπων. Αναμένω πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά.

»Θεωρώ ότι επιταχύνεται η διαδικασία. Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση το συντομότερο. Τις επόμενες ώρες, είναι δυνατόν, εάν υπάρξει σύμπτωση σε αυτά τα σημεία, να προχωρήσουμε».

Τη ανάγκη σύστασης «εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας» με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, που θα φροντίσει «για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ.Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διερευνητικών επαφών των πολιτικών αρχηγών, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει και θα αποκτήσει κυβέρνηση το ταχύτερο».

«Συμφωνήσαμε πως πρέπει να επιταχυνθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες. Ο σχηματισμός κυβέρνησης βαίνει παράλληλα προς την ανάγκη να συγκροτηθεί μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα, η οποία πρέπει να φροντίσει για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης» δήλωσε.

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Την οριστική απόφαση για τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πάρει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει στις 19:00.

Στη ΔΗΜΑΡ οι απόψεις διίστανται, αν και η πλειοψηφία των μελών της ΚΕ στη χθεσινή συνεδρίαση του ίδιου οργάνου τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του κόμματος σε μια τέτοια κυβέρνηση. Ομόφωνα, ωστόσο, ελήφθη απόφαση να γίνει αποδεκτή η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη αναφορικά με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία να εξασφαλίζει προγραμματική συμφωνία και να απαρτίζεται από φερέγγυα πρόσωπα.

Παράλληλα, φαίνεται ότι δεν τίθεται θέμα για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, παρόλο που υπάρχουν στελέχη, όπως για παράδειγμα ο Οδυσσέας Βουδούρης, που με δημόσιες δηλώσεις τους εκφράζουν τη διαφωνία τους να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα ο Αντώνης Σαμαράς.

«Δεν θα ήταν για εμάς το μείζον. Από τη στιγμή που φαίνεται ότι υπάρχει αποδοχή από όλες τις πλευρές, δεν θα βάζαμε εμείς τέτοιου είδους προσκόμματα» ανέφερε σε δημόσιες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος και προέταξε την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψε ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και μετά το τέλος των συνομιλιών του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά έχει καθοριστική σημασία το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας και τα πρόσωπα που θα μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα και είναι ενδεικτική η δήλωση του κ. Κουβέλη ότι «αν υπάρξει σύμπτωση στα προγραμματικά ζητήματα και στη φερεγγυότητα των προσώπων, θα προχωρήσουμε».

Για όλα αυτά θα γίνει εκτενής συζήτηση στην ΚΕ όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση.
ΝΕΑ.


Read more...

Ναι, θα συμμετάσχουμε στη Κυβέρνηση....



Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα καθορίσει το είδος της συμμετοχής...
Μέχρι αύριο θα΄χουμε κυβέρνηση όπου θα συμμετάσχει και το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε μόλις ο Βενιζέλος.
Όπως είπε από νωρίς αύριο το πρωί, η... νέα Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα εξειδικεύσει το είδος της συμμετοχής.
Ο Βενιζέλος εστράφη πάλι κατά του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας "εμείς δεν ακολουθούμε την δικιά του τακτική".
Τέλος θεώρησε πολύ πιο σημαντικό κι απ΄αυτή ακόμη την σύνθεση της κυβέρνησης, την δημιουργία μιας ειδικής διαπραγματευτικής ομάδας....


Read more...

Στήριξη της κυβέρνησης χωρίς στελέχη της ΔΗΜΑΡ εισηγήθηκε ο Φ.Κουβέλης

Μόνο πρόσωπα κοινής αποδοχής


Ο Φώτης Κουβέλης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς
Ο Φώτης Κουβέλης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Ναι» στην κυβέρνηση, με βάση πάντα προγραμματική συμφωνία, χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ ή συνεργαζόμενων βουλευτών της, αλλά με συμβολή στην επιλογή φερέγγυων προσώπων, κοινής αποδοχής, εισηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο Φώτης Κουβέλης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδριάζει με θέμα τις εξελίξεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης και τη στάση που θα τηρήσει η Δημοκρατική Αριστερά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων και με επίκεντρο την τοποθέτηση του κ. Κουβέλη. Αξίζει να επισημανθεί ότι δεν είναι λίγες οι παρεμβάσεις που γίνονται με κάθε τρόπο από στελέχη της ΔΗΜΑΡ από όλη την Ελλάδα, που διαφωνούν με την συμμετοχή, προβάλλοντας ότι οι έδρες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επαρκούν για το σχηματισμό κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Νωρίτερα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, στην οποία ο κ. Κουβέλης ενημέρωνε την ηγετική ομάδα για τις εξελίξεις που έτρεχαν, αφότου παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά τους όρους του κόμματος για πολιτική συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να διαμορφώνεται πεδίο συμφωνίας, σχετικά με τα εργασιακά ζητήματα αλλά και στο ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στην τελική ευθεία για κυβέρνηση



«Είμαστε στην τελική ευθεία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, πρέπει να τρέξουμε» είπε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική απάντηση του κ. Σαμαρά στα ζητήματα του έχουμε θέσει και τότε τα πρόσωπα θα βρεθούν».
Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι εάν η ΔΗΜΑΡ θα μπει στην κυβέρνηση θα αποφασιστεί από τα όργανα του κόμματος.
«Προσήλθαμε στη διαδικασία με διάθεση συνεννόησης, δεν θα ήταν για εμάς το μείζον» είπε ο κ. Παπαδόπουλος για το πρόσωπο του πρωθυπουργού.
«Κόκκινες γραμμές για εμάς θα είναι τα εργασιακά και πρέπει να τα βάλουμε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ και τόνισε ότι δεν είναι το πιο πιθανό να μπει στην Κυβέρνηση σε θέση αντιπροέδρου ο κ. Κουβέλης.enikos.gr

Read more...

«Θα γίνει κυβέρνηση»



«Είναι ανάγκη να γίνει κυβέρνηση και θα γίνει» είπε μεταξύ άλλων πριν από λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη.enikos.gr

Read more...

«Επιταχύνεται η διαδικασία»



Για επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση έκανε λόγο ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο..enikos.gr

Read more...

Εκκαθαριστικά τρία σε ένα


Τον φόρο εισοδήματος και την έκτακτη εισφορά περιλαμβάνει το φετινό εκκαθαριστικό της Εφορίας.
Το αποδεικτικό είσπραξης στην περίπτωση που το εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό, είναι ενιαίο, δηλαδή ο φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει και τους δυο φόρους.

Εξόφληση με δόσεις προβλέπεται μόνο όταν η οφειλή ξεπερνά τα 300 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ των στοιχείων που αναφέρονται στο νέο εκκαθαριστικών και ο φορολογούμενος μπορείς να ελέγξει ώστε να είναι σίγουρος ότι έχει σωστά η εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης είναι τα εξής:

* Στοιχεία Φορολογούμενου
− Στοιχεία Υπόχρεου (Ονοματεπώνυμο, Δ/νση αλληλογραφίας, Αντίκλητος)
− Στοιχεία Συζύγου (Δ.Ο.Υ., Α.Φ.Μ., Ονοματεπώνυμο)

* Στοιχεία εκκαθάρισης φόρου εισοδήματος (Υπόχρεου - Συζύγου)
− Συνολικό δηλωθέν εισόδημα
− Προστιθέμενη διαφορά αντικειμενικών δαπανών
− Εκπτώσεις εισοδήματος - Απαλλασσόμενα
− Φορολογητέο εισόδημα
− Φόρος κλίμακας
− Μειώσεις από το φόρο
− Φόρος που αναλογεί, συμπληρωματικός, κ.τ.λ.
− Φόρος που παρακρατήθηκε, κ.τ.λ.
− Μείωση επιστροφής φόρου
− Κύριος φόρος (+/−)

* Εκκαθάριση Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης (Υπόχρεου - Συζύγου)
− Συνολικό δηλωθέν εισόδημα
− Απαλλασσόμενα Δ΄, Ε΄, Ζ΄ πηγής
− Αυτοτελή φορολογούμενα..., κ.τ.λ.
− Φόρος αυτοτελώς φορολογούμενων ποσών
− Συνολικό εισόδημα
− Τεκμαρτό εισόδημα
− Εισόδημα επιβολής εισφοράς
− Συντελεστής εισφοράς
− Ποσό εισφοράς

* Τέλος επιτηδεύματος (Υπόχρεου - Συζύγου)
− Ποσό έδρας
− Ποσό υποκαταστημάτων

* Εκκαθάριση (Υπόχρεου - Συζύγου)
Ποσά, διακριτά για υπόχρεο, σύζυγο και στο σύνολο (οριζόντια & κάθετα):
− Κύριου φόρου
− Προκαταβολής φόρου
− Λοιπών συμβεβαιούμενων ποσών
− Σύνολο φόρου εισοδήματος
− Ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης
− Τέλους επιτηδεύματος
− Συνολικά

* Ανάλυσης εισοδημάτων, εκπτώσεων από το εισόδημα, μειώσεων φόρου κτλ. (Υπόχρεου - Συζύγου)
1. Συνολικό εισόδημα
2. Φόρος: Κλίμακας - Συμπληρωματικός - Προκαταβολή
3. Λοιπά Συμβεβαιούμενα Ποσά
4. Εκπτώσεις - Μειώσεις
5. Φόρος που παρακρατήθηκε... κ.τ.λ.

Πηγή: Τα Νέα

Read more...

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Αντ.Σαμαράς μετά τις εκλογές αναφέρεται ο ξένος Τύπος

Προβληματισμός μετά την ευφορία


Μέρκελ, Ραχόι, Μόντι και Σαμαράς «παίζουν μπάλα» με το ευρώ στους Financial Times
Μέρκελ, Ραχόι, Μόντι και Σαμαράς «παίζουν μπάλα» με το ευρώ στους Financial Times  


Αθήνα
Μετά την ευφορία στον ξένο Τύπο για τη «νίκη-ανάσα» -όπως την χαρακτήρισαν- της ΝΔ στις ελληνικές εκλογές, στα ξένα μέσα ενημέρωσης επικρατεί προβληματισμός για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αντώνης Σαμαράς. «Το δύσκολο έργο έχει μόλις αρχίσει» γράφει ο Guardian, αναφέροντας ότι «ακόμη και αν μια κυβέρνηση σχηματιστεί, πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι θαύμα αν επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα».

  • Δείτε τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου για τις εκλογές στην Ελλάδα
«Η ελληνική ψήφος μια "νίκη" για την Ευρώπη;» Με αυτόν τον τίτλο το CNN παρακολουθεί στην ιστοσελίδα του τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αναφερόμενο στις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο σε κείμενό του για τα «τρία σενάρια της Ευρώπης» αναφέρει ότι το πρώτο εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεραστεί αφορά τις ελληνικές εκλογές.

«Σε περίπτωση που προκύψει κυβέρνηση πλειοψηφίας υπό την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, τότε η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει κατευθείαν στο επόμενο κύμα περικοπών στις δημόσιες δαπάνες που απαιτεί η "τρόικα" της πιστωτών (Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας). Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αναμένει σε αντάλλαγμα τη βοήθεια από την τρόικα και όχι την ίδια "δίαιτα" λιτότητας, υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες έχουν ανάγκη από κάποιο κίνητρο, προκειμένου να αντέξουν περισσότερες θυσίες» αναφέρει το CNN.

«Ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετωπίζει το δύσκολο έργο σφυρηλάτησης της ενότητας μετά τις ελληνικές εκλογές» γράφει ο βρετανικός Guardian.

«Τα όρια του ρήγματος είναι τόσο βαθιά, ώστε ακόμη και αν μια κυβέρνηση σχηματιστεί, πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι θαύμα αν επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Guardian περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα: «Το πρωινό μετά τις κρίσιμες εκλογές ήταν παραδόξως ήσυχο. Οι τράπεζες ήταν ανοιχτές και έκαναν βιαστικά τη δουλειά τους. Τα καφέ ήταν ανοιχτά. Στους δρόμους δεν υπήρχαν διαδηλώσεις».

«Για τον Σαμαρά το δύσκολο έργο έχει μόλις αρχίσει. Ο φιλόδοξος πολιτικός αντιμετωπίζει τον ηράκλειο άθλο να σχηματίσει κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" σε μία στιγμή κρίσης άνευ προηγουμένου. Για πρώτη φορά από την πτώση της στρατιωτικής χούντας η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στο να μοιάζει με αποτυχημένο κράτος. Μετά από τρεις μήνες πολιτικής παράλυσης -πριν και μετά τις ασαφείς εκλογές του Μαΐου- τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας είναι υπό κατάρρευση, η δημόσια διοίκηση είναι σε αποσύνθεση και οι χτυπημένοι από τη λιτότητα πολίτες απογοητευμένοι. Τώρα καλείται ο Σαμαράς να μαζέψει τα κομμάτια» συνεχίζει η εφημερίδα.

«Η Ελλάδα κέρδισε μια ανάσα για την Ευρώπη - τώρα πρέπει να τη χρησιμοποιήσει» γράφει ο Γκίντεον Ράχμαν των Financial Times, κάνοντας παραλληλισμούς με το Euro.

«Τη νύχτα πριν τις ελληνικές εκλογές, η Αθήνα εξερράγη από ευτυχία. Η εθνική ομάδα της Ελλάδας κέρδισε μια απρόσμενη νίκη στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Ευρώπης. Στον επόμενο γύρο, σε έναν "νόστιμο" συμβολισμό, η Ελλάδα θα παίξει με τη Γερμανία» αναφέρουν οι Financial Times.
«Η βασική σημασία των ελληνικών εκλογών, πάντως, είναι ότι αποφεύγεται η ανάγκη για διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Μια ξεκάθαρη νίκη του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγούσε σε κρίση, με την κατάργηση της συμφωνίας διάσωσης. Κάτω από κεντρώο συνασπισμό, η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία που θα της επιτρέψει να παραμείνει στο ευρώ και να βαδίζει, κουτσαίνοντας με ένα διαφοροποιημένο πρόγραμμα λιτότητας. Η οικονομική εκδοχή του ελληνο-γερμανικού ματς θα πάει, επομένως στην παράταση, με την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε ισοπαλία» προσθέτει.
«Ο Σαμαράς μάχεται την οργή του λαού». Αυτός είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
«Συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και μαζί με τους Σοσιαλιστές θα έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο: Ο συντηρητικός Αντώνης Σαμαράς δεν έχει σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά την πρώτη ημέρα των επαφών. Αυτό που οι δυνητικοί εταίροι του φοβούνται είναι η οργή των Ελλήνων σε περίπτωση που συμμετάσχουν σε κυβέρνηση» γράφει το Spiegel.

Η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνηση, σχολιάζει από την πλευρά της η οικονομική Handelsblatt, καθορίζει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη: «Η Ελλάδα κρατά το ευρώ, προς το παρόν» λέει η εφημερίδα, αναφέροντας πως, ενώπιον του μετεκλογικού σκηνικού, «δεν βγαίνει από το τραπέζι έξοδος της χώρας από το ευρώ».

«Όλη Ευρώπη γιορτάζει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας εκτός από τους Έλληνες» σχολιάζουν από την πλευρά τους οι γερμανικοί Financial Times, που επισημαίνουν πως ο Αντ.Σαμαράς -τον οποίο, όπως γράφουν, οι Έλληνες εξέλεξαν ως «το μικρότερο κακό»- πρέπει να βρει συμμάχους και πρόσωπα που θα στελεχώσουν μία κυβέρνηση που θα κληθεί να κάνει δύσκολες μεταρρυθμίσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Κλειδώνει" η συμφωνία

Τι θα συζητήσουν Βενιζέλος - Κουβέλης



 
 



Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης, άρχισε η συνάντηση των κκ Βενιζέλου και Κουβέλη στη Βουλή με αντικείμενο τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

"Μέχρι το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση". Με τη φράση αυτή κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν την αποφασιστικότητα της Ιπποκράτους να δώσει λύση στην ακυβερνησία.

Στο τραπέζι θα μπουν όλα τα θέματα: το πρόσωπο του πρωθυπουργού, οι υπουργοί και το πολιτικό πλαίσιο. Ως προς το πρώτο, η ΔΗΜΑΡ ζητούσε πρόσωπο κοινής αποδοχής, αλλά φαίνεται πως είναι ένα σημείο στο οποίο μπορεί να υποχωρήσει. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν εύλογο το αίτημα του Αντώνη Σαμαρά να ηγηθεί αυτός της κυβέρνησης.

Υπάρχουν βέβαια και στελέχη που επισημαίνουν ότι δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Για τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, όμως, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Ο Φώτης Κουβέλης θέλει πολιτικά στελέχη ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος τεχνοκράτες. Βέβαια, χθες το βράδυ άνοιξε παράθυρο και σε αυτό το θέμα. Σε σύσκεψη που έγινε στην Ιπποκράτους αποφασίστηκε το ΠΑΣΟΚ να συνδέσει τη στάση του με τις επιλογές της ΔΗΜΑΡ. Το τρίτο θέμα έχει δύο σκέλη. Ως προς το μνημονιακό κομμάτι του προγράμματος ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τα έχουν βρει.

Και οι τρεις αρχηγοί έχουν δώσει στη δημοσιότητα σημεία αλλαγών που συμπίπτουν. Για να γίνει κυβέρνηση,
όμως, θα πρέπει να συζητηθούν πολιτικές και εκτός μνημονίου. Όπως η Παιδεία, η Ασφάλεια και η Μετανάστευση.

Ως προς τη διαδικασία ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στο οποίο θα κληθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Μίλησε για υπεύθυνη αντιπολίτευση, ας έρθει ο Τσίπρας να δεσμευθεί τουλάχιστον στο διαπραγματευτικό πλαίσιο με τους δανειστές" λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Ιπποκράτους.

Read more...

Πλαφόν στις συντάξεις


Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η ολοκλήρωση της έκθεσης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τις περικοπές δαπανών της περιόδου 2013 -2016.
Η μελέτη θα αποτελέσει τον κορμό των δημοσιονομικών παρεμβάσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 -2016 και περιλαμβάνει περικοπές δαπανών ύψους 11,6 δισ. ευρώ.
Από τα 11,6 δισ. ευρώ των απαιτούμενων περικοπών για τη διετία 2013 -2014 τα 3,2 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τα κοινωνικά προγράμματα, τα 2,1 δισ. ευρώ από την αναδιάρθρωση των διοικητικών δομών και τα 6,3 δισ. από κάθε είδους περικοπή δαπανών της γενικής κυβέρνησης. Οι κοινωνικές και μισθολογικές δαπάνες αποτελούν τα 3/4 των συνολικών δαπανών της γενικής κυβέρνησης και ως εκ τούτου θα περιληφθούν στις περικοπές. Αυτές δε οι δαπάνες είναι στο μικροσκόπιο του ΚΕΠΕ.
Μεταξύ άλλων το ΚΕΠΕ προτείνει πλαφόν 2.400 ευρώ στο σύνολο των συντάξεων και περικοπές σε προνόμια βουλευτών.
Εκτιμά ότι από το πλαφόν στις συντάξεις θα εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ, ενώ ανάλογο ποσό μπορεί να εξοικονομηθεί από λειτουργικές και άλλες δαπάνες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 1,2 δισ. ευρώ στην κεντρική διοίκηση.
Εάν καταργηθούν οι θέσεις συμβούλων των αιρετών θα εξοικονομηθούν 130 εκατ. ευρώ ενώ εάν μειωθούν κατά 50% τα επιδόματα γραφείων και κατοικίας των βουλευτών και καταργηθούν οι αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές , το όφελος υπολογίζεται σε 6,5 εκατ.  ευρώ.
Τέλος, το ΚΕΠΕ εκτιμά πως το κράτος μπορεί να εξοικονομήσει 6 εκατ. ευρώ εάν κλείσει το κανάλι της Βουλής.
Πηγή: tovima.gr

Read more...

Οι αστυνομικοί ψήφισαν πάλι Χρυσή Αυγή!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ



Οι αστυνομικοί ψήφισαν πάλι Χρυσή Αυγή!
Μαζικά ψήφισαν και πάλι «Χρυσή Αυγή» οι αστυνομικοί όπως συνέβη και στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το tovima.gr, περίπου ο ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε και πάλι, την Κυριακή, «Χρυσή Αυγή», ενώ στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν αστυνομικοί διατηρήθηκαν σχεδόν αμετάβλητα τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» και σε ύψος ρεκόρ για όλη σχεδόν την επικράτεια.

Τα νέα αυτά συμπεράσματα για τις κρυφές πολιτικές προτιμήσεις των ένστολων προκύπτουν από την ανάλυση των ψήφων σε 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας στα οποία ψήφισαν, στις 17 Ιουνίου- με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους - χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής και άλλες. Τα τμήματα αυτά -από το 806 ως και το 816 εκλογικό τμήμα- , βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων 24 και στην οδό Πανόρμου, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.  

Σε όλα αυτά τα τμήματα η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό από 17,2% έως 23,04% που είναι σχεδόν ίδια με αυτά που είχε λάβει, το ίδιο κόμμα, στα ίδια τμήματα και στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα εξ αυτών -στο 809- η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 21,7% ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου το ποσοστό αυτό ήταν 21,06%. Στα υπόλοιπα τμήματα οι «απώλειες» της «Χρυσής Αυγής» είναι εξαιρετικά μικρές. Στο 811 τμήμα, στις εκλογές της Κυριακής η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 23,04% έναντι 23,08% τον Μάιο, στο 814 πήρε 21,58 έναντι 21,88% και στο 806 21,99% έναντι 22,2%.
 
Για να γίνει αντιληπτή η μαζικότητα της «ψήφου» των αστυνομικών προς την «Χρυσή Αυγή» αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι σε γειτονικά αστυνομικά τμήματα όπως το 804 και το 805 το ποσοστό αντίστοιχα της «Χρυσής Αυγής» είναι 5,35 και 6,57%.  

Κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα και ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σε αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων.

Αν συνυπολογισθεί λοιπόν ότι στα συγκεκριμένα τμήματα που ψηφίζουν οι αστυνομικοί το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» είναι υπερτριπλάσιο του μέσου όρου του συγκεκριμένου κόμματος προκύπτει το συμπέρασμα ότι σε ποσοστό άνω του 50% των αστυνομικών υποστηρίζει το συγκεκριμένο κόμμα.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες πολιτικές προτιμήσεις των αστυνομικών, όπως προκύπτει από τις ίδιες αναλύσεις, φαίνεται να δίνεται μαζικά ψήφος στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ενδεικτικό ότι σε ένα από αυτά τα τμήματα - το 814 - με συμμετοχή ένστολων ψηφοφόρων η ΝΔ έλαβε ποσοστό 33,14% έναντι 16,16 τον περασμένο Μάιο και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,07% έναντι 10,43% πριν δύο μήνες.http://newpost.gr

Read more...

Αντιπρόεδρο της Βουλής δικαιούται να τοποθετήσει η Χρυσή Αυγή

Προβληματισμός από τα υπόλοιπα κόμματα



 
 




Τρόπους για να αντιμετωπίσουν το δικαίωμα που θα έχει – βάση Κανονισμού της Βουλής (ΚτΒ) – η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής να εκλέξει έναν αντιπρόεδρο της Βουλής ψάχνουν τα επιτελεία των υπόλοιπων κομμάτων καθώς δεν επιθυμούν να βρεθεί μέλος του ακροδεξιού κόμματος στο προεδρείο της Ολομέλειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 6 του ΚτΒ τo Προεδρείο της Boυλής εκλέγεται από τα μέλη της και απαρτίζεται από τoν Πρόεδρo, επτά Aντιπρoέδρoυς, τρεις Koσμήτoρες και έξι Γραμματείς. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και οι 3 πρώτοι αντιπρόεδροι προέρχονται από το πρώτο κόμμα ενώ οι υπόλοιποι 4 αντιπρόεδροι προέρχονται από τα τέσσερα πρώτα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η Χρυσή Αυγή που είναι η τέταρτη κοινοβουλευτική δύναμη της αντιπολίτευσης δικαιούται να ορίσει τον έβδομο αντιπρόεδρο της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος για την συγκεκριμένη θέση είναι ο βουλευτής επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς ενώ ορισμένοι εκτιμούν ότι μπορεί να προταθεί η σύζυγος του προέδρου της Χρυσής Αυγής κυρία Ελένη Ζαρούλια.

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος να αποφασίσει να μην καλύψει την συγκεκριμένη θέση.
Πάντως, οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα υποστηρίζουν πιθανή υποψηφιότητα από το συγκεκριμένο χώρο. Να σημειωθεί ότι για την εκλογή αντιπροέδρου της Βουλής απαιτούνται τουλάχιστον 75 ψήφοι ενώ για κάθε μια από τις επτά θέσεις αντιπροέδρων υπάρχει ένας υποψήφιος.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη ένας υποψήφιος; Το ελληνικό κοινοβούλιο δεν έχει αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν και η νομολογία δεν καταγράφει με σαφήνεια το τι πρέπει να γίνει. Υπό αυτά τα δεδομένα το πιθανότερο είναι να κληθούν οι συνταγματολόγοι της Βουλής να δώσουν μια ερμηνεία που θα ικανοποιεί την πλειοψηφία..protothema.gr

Read more...

Κυβέρνηση σήμερα με πρωθυπουργό τον Σαμαρά

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΟΥΒΕΛΗ



Κυβέρνηση σήμερα με πρωθυπουργό τον Σαμαρά
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος της ΝΔ. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Κουβέλη ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα συναντηθεί στη συνέχεια και με τον Αντώνη Σαμαρά. 


Με τα μηνύματα που έρχονται από την Βουλή –όπου γίνονται οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς- και τα κομματικά επιτελεία να είναι θετικά, διαμορφώνοντας την αίσθηση ότι μέσα στην ημέρα, κατά πάσα πιθανότητα οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα έχουν καταλήξει σε δυμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης, το ενδιαφέρον μεταφέρεται πλέον στην κυβερνητική σύνθεση και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο των επόμενων μηνών.

Υπό το πρίσμα αυτό γίνεται αντιληπτό ότι οι προθέσεις των αρχηγών των τριών κομμάτων –ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ- αναφορικά με το βαθμό συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα, είναι κομβικές ως προς την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Ιδιαιτέρως μάλιστα από τη στιγμή κατά την οποία δείχνει να κλείνει η όποια συζήτηση επιχειρήθηκε να ανοίξει σχετικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού, με τα τρία κόμματα να φαίνεται ότι συμφωνούν τελικά ότι το λογικό είναι στο Μαξίμου να μετακομίσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Από τη ΝΔ δεν έχουν λόγο να αρνηθούν, αντιθέτως επιδιώκουν τη συμμετοχη στην κυβέρνηση στελεχών και από τα άλλα δύο κόμματα. Ειδικότερα μάλιστα στο οικονομικό επιτελείο που θεωρούν ότι την κεντρική γραμμή που θα αποφασίζεται θα πρέπει να τη συνδιαμορφώνουν πολιτικά, όλες οι συμμετέχουσες πλευρές.

Από την Συγγρού καταλαβαίνουν ότι και από τη Δημοκρατική Αριστερά, παρά τις κάποιες διαφορετικές φωνές που ακούγονται, δεν καταγράφονται σημαντικές αντιρρήσεις σχετικά με τη συμμετοχή τους σε κυβερνητικό σχήμα. Ζήτημα δείχνει να προκύπτει από το ΠΑΣΟΚ, όπου ο κ. Βενιζέλος αμφιταλαντεύεται για το αν θα πρέπει στελέχη του να συμμετάσχουν ή όχι στην κυβέρνηση.

Είναι προφανές ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, συνυπολογίζουν κομματικά οφέλη και ζημίες από τη συμμετοχή ή μη όλων στην κυβέρνηση. Δεδομένων των δυσκολιών της επόμενης ημέρας –τουλάχιστον μέχρις ότου ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο που θα κατατείνουν σε διαφοροποίηση των δημοσιονομικών πολιτικών- η ευθύνη των όποιων αποφάσεων θα πρέπει να επιμεριστεί.

Στο ΠΑΣΟΚ αναπτύσσονται δύο γραμμές: Πρώτον, ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν επωμιστεί το βάρος από μια σκληρή –και εν πολλοίς αποτυχημένη- διακυβέρνηση δύο ετών και η παραμονή τους εκτός κυβέρνησης θα μπορούσε να αποσείσει κάπως το φορτίο από τους ώμους τους, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να ανασυνταχθούν.

Δεύτερον, ότι η συμμετοχή στην κυβέρνηση θα τους επιτρέψει από τη στιγμή που η ευρωπαϊκή πολιτική δείχνει να οδηγείται σε στροφή, να βρίσκονται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, επωφελούμενοι από το θετικό κοινωνικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν αυτές οι αποφάσεις. Και εν τέλει να επαναπατρίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ τις μάζες των ψηφοφόρων που χάθηκαν στις προηγούμενες εκλογές και να επανακάμψουν στο επίκεντρο του πολιτικού σκηνικού.

Στην ΔΗΜΑΡ τέλος δείχνουν να επικρατούν οι απόψεις εκείνων που επιμένουν στη συμμετοχή στην κυβέρνηση, οι οποίοι περισσότερο κινούνται στη λογική της ανάδειξης ενός προφίλ σοβαρού ευρωπαϊκού κόμματος, που θα επιδιώξει να πλασαριστεί ως ρυθμιστικός παίκτης σε ένα νεοδιαμορφούμενο πεδίο πολιτικής κουλτούρας που θα επιβάλλει κυβερνητικές συνεργασίες και στο μέλλον.

Θέμης Δαγκλής
 http://newpost.gr

Read more...

Έντονες ζυμώσεις για τα πρόσωπα ...



ποια ονόματα "παίζουν"...

Δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες για τα πρόσωπα τα οποία αναμένεται να μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η ΝΔ θα προτείνει να πάρουν τις δύο θέσεις αντιπροέδρων οι... Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, επίσης θα ζητήσει να παραμένει στην θέση του Προέδρου της Βουλής ο Βύρων Πολύδωρας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει ο δικαστικός και βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.

Δύο εξωκοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία μετέχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν αποκλείεται να είναι και στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Πρόκειται για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη. Ωστόσο στην Κατεχάκη μπορεί να μεταβεί και ο καθηγητής εγκληματολογίας και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.

Στην ΝΔ εκτιμούν πως ο κ. Οικονόμου με την εμπειρία που διαθέτει και το γεγονός ότι δεν είναι πολιτικό πρόσωπο μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης όσο και της εγκληματικότητας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το ποιος θα αναλάβει να καθίσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου οικονομικών. Σε αυτή την θέση δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί μη πολιτικό πρόσωπο το οποίο ενδέχεται να προέρχεται από τον χώρο της αγοράς.

Άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον «ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου είχε πει πως έχει έρθει σε επαφή με ανθρώπους της αγοράς, της «πιάτσας» που γνωρίζουν τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας.

Παράλληλα ακούγονται τα ονόματα του Γιάννη Μουρμούρα ο οποίος ήταν και υφυπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και του Φίλιππου Σαχινίδη του πρώην υπουργού οικονομικών. Ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το όνομα του νυν υπηρεσιακού υπουργού Γιώργου Ζανιά που γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά θέματα καθώς επί πολλά χρόνια ήταν Βρυξέλλες.

Υποψηφιότητα για το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Γνωρίζει αρκετά καλά τα θέματα δημόσιας διοίκησης καθώς έχει συμμετάσχει και σε επιτροπές της βουλής για θέματα που αφορούν το υπουργείο εσωτερικών.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται μεταξύ Βασ. Σοφίας και Μεσογείων. Με τις περισσότερες πιθανότητες να τον θέλουν να επανέρχεται στο Πεντάγωνο.

Μεγάλες πιθανότητες για να πάρει χαρτοφυλάκιο έχει ο Μάκης Βορίδης ο οποίος θα επιστρέψει στο υπουργείο Μεταφορών και υποδομών.

Για πρώτη φορά ενδέχεται να μπει σε κυβερνητικό σχήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα δείχνουν πως δεν θα μετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Σταύρος Δήμας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επρόκειτο να αναλάβει κάποιο χαρτοφυλάκιο, ωστόσο στη Συγγρού υπάρχει πολύ μεγάλη δυσφορία καθώς και στις δύο προεκλογικές αναμετρήσεις έλαμψε δια της απουσίας του.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκονται κοντά ο Κωστής Χατζηδάκης και ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Γιάννης Στουρνάρας.

Στο υπουργείο Παιδείας αναμένεται να τεθεί επικεφαλής ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στο υπουργείο Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη ενώ αναμένεται να αξιοποιηθεί και το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης.

Θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να λάβει και ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε την συμμετοχή και κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

real.gr .


Read more...

Αρχίζει η διαδικασία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ

Ωρίμανση με προσεκτικά βήματα


Το δύσκολο στη διαδικασία μετεξέλιξης θα είναι ο ρόλος των τάσεων και ρευμάτων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Το δύσκολο στη διαδικασία μετεξέλιξης θα είναι ο ρόλος των τάσεων και ρευμάτων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Τις επόμενες ημέρες αρχίζει ο διάλογος στα εσωτερικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα. Η δημιουργία μιας πλατιάς αριστερής δημοκρατικής παράταξης θα γίνει με προσεκτικά βήματα, καθώς πολλά στελέχη επισήμαναν τη «βίαιη ωρίμανση» του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Το μετεκλογικό σκηνικό και τα νέα δεδομένα επιτάσσουν από τη μία πλευρά να υπάρχει μια συμπαγής Κοινοβουλευτική Ομάδα και από την άλλη μια παράταξη που θα συνδέει το Κοινοβούλιο με τις τοπικές κοινωνίες. Ρόλο κλειδί αναμένεται να διαδραματίσουν έμπειρα πολιτικά στελέχη.

Σύμφωνα με Τα Νέα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται πως χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση των 1.600.000 ψηφοφόρων που τους εμπιστεύτηκαν την Κυριακή, από ό,τι οι μερικές δεκάδες χιλιάδες οπαδοί των συνιστωσών και του Συνασπισμού.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας μετατροπής σε ενιαίο κόμμα, το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου θα τεθεί σε προσυνεδριακό συναγερμό με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών προς τα τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου.
Μέσω των προσυνεδριακών διαδικασιών θα γίνει και καταγραφή μελών και φίλων του κόμματος, ενώ η ηγεσία θα «γνωριστεί» καλύτερα με τη «βάση» της η οποία πολλαπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο.
Σύμωνα με το Έθνος, το δύσκολο στη διαδικασία μετεξέλιξης θα είναι ο ρόλος των τάσεων και ρευμάτων στο εσωτερικό του.
Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συγκροτηθεί μια έμπειρη ομάδα βουλευτών, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία τον πρώτο καιρό θα αναλάβει τον ηγετικό ρόλο στο Κοινοβούλιο, όπου η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 71 βουλευτές, εκ των οποίων μόνο οι 12 έχουν κοινοβουλευτική εμπειρία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως όλα δείχνουν, ρόλο - κλειδί θα αναλάβουν οι Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Τάσος Κουράκης, η Σοφία Σακοράφα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Νίκος Βούτσης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Θανάσης Πετράκος και ο Νίκος Συρμαλένιος.
Κατά τις πληροφορίες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα πλαισιωθεί με επιστημονικό προσωπικό και θα ανασυγκροτηθεί η γραμματεία της.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ με αλλαγή και του ονόματος σχεδιάζει ο Ευ.Βενιζέλος...



Στην ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να προχωρήσει άμεσα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως άλλωστε δήλωσε ο ίδιος το βράδυ των εκλογών.

«Μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση, την εβδομάδα αυτή, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής μας ομάδας, θα... ανακοινωθούν όλες οι πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ανασύσταση της παράταξης» είπε στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, σημειώνοντας ότι «όλα θα γίνουν όπως αξίζει στην ιστορική διαδρομή, το πολιτικό εύρος, τις αξιακές ευαισθησίες και την προοπτική της παράταξης».

Πληροφορίες των Νέων αναφέρουν πως στο πλαίσιο της ανασύστασης του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προχωρήσει σε αλλαγή της ονομασίας, θα ζητήσει να γίνει έλεγχος των οικονομικών και θα επανασυγκροτήσει όργανα, τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

Στόχος του είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 33
εκλεγμένων βουλευτών. Στη νέα ηγετική ομάδα θα μετέχουν έμπειρα, αλλά και νεώτερα στελέχη που θα δουλέψουν για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Ήδη ο κ. Βενιζέλος έχει προαναγγείλει άνοιγμα προς τη Δημοκρατική Αριστερά. Το κατά πόσο η προσπάθεια αυτή βρει ανταπόκριση, και σε ποιο βαθμό, εκτιμάται πως θα εξαρτηθεί και από την
πορεία της συνεργασίας στο κυβερνητικό σχήμα που σχεδιάζεται.

in.gr


Read more...

Αντίθετος με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντ.Σαμαρά ο Οδ.Βουδούρης της ΔΗΜΑΡ

«Κομβικό σημείο τα πρόσωπα»


Ο Οδ.Βουδούρης διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ το 2012 επειδή διαφώνησε με την εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου
Ο Οδ.Βουδούρης διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ το 2012 επειδή διαφώνησε με την εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα συγκροτείται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, εξέφρασε την Τρίτη ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης.

«Ο κ. Σαμαράς ο οποίος έχει υπογράψει ότι εάν Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση κατά την άποψή μου δεν είναι το καταλληλότερο άτομο για να ηγηθεί ενός σχήματος ευρείας αποδοχής, το οποίο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και δυνάμεις οι οποίες ήταν εξαρχής εναντίον του δεύτερου μνημονίου» δήλωσε στον Βήμα 99,5. Χαρακτήρισε, επίσης, «κομβικό σημείο» για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνεργασίας το θέμα των προσώπων που θα συνθέσουν το νέο σχήμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανακούφιση μετά τον... κίνδυνο της νίκης...



Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, πολλοί στην Κουμουνδούρου ήταν αγχωμένοι και έλεγαν μεταξύ τους ότι… «κινδυνεύουμε να βγούμε πρώτοι».
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ... ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν ένας από αυτούς, αλλά συνεχώς επαναλάμβανε στους συνομιλητές του πως «όταν η Ιστορία σου δίνει ραντεβού, εσύ πας». Ωστόσο, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενδόμυχα προτιμούσαν τη δεύτερη θέση είτε για λόγους κομματικούς, δηλαδή για να μην αναγκαστεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς να χειριστεί μια τόσο δύσκολη δημοσιονομική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση, είτε για λόγους ιδεολογικούς, επειδή θεωρούσαν δεδομένο ότι η «κυβερνώσα Αριστερά» θα έκανε αρκετές υποχωρήσεις και θα γινόταν κάτι σαν… σοσιαλδημοκρατία. Πάντως, μία βόλτα στην Κουμουνδούρου χθες το βράδυ ήταν αρκετή για να διαπιστώσω ότι το συναίσθημα που… συγκέντρωνε αυτοδυναμία μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ανακούφιση, αλλά και η χαρά για τα αυξημένα ποσοστά της Αριστεράς. Όσο για την κυβέρνηση; Μπορεί να περιμένει…
matrix24.gr


Read more...

Τι είπε ο Μόντι σε Σαμαρά-Βενιζέλο



Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, επικοινώνησε τηλεφωνικά, από το Μεξικό, με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, για να τον ενθαρρύνει να πάρει μέρος σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.enikos.gr

Read more...

Der Spiegel: Καταστροφική η πολιτική της Μέρκελ στην Ευρώπη

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ BILD


Der Spiegel: Καταστροφική η πολιτική της Μέρκελ στην Ευρώπη
Καταστροφική χαρακτηρίζει την πολιτική της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ στην Ευρώπη, το περιοδικό «Der Spiegel»  και χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί ως «Βαιμάρη», ενώ επιτίθεται σφοδρά και στην εφημερίδα Bild.




Σε εκτενές άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό, ο δημοσιογράφος Jakob Augstein υποστηρίζει ότι η «η Μέρκελ και η εφημερίδα Bild καλλιεργούν ένα κλίμα στον μέσο Γερμανό πως πρέπει να πάρει πίσω τα χρήματά του. Πρώτον αυτό είναι λάθος και δεύτερον διακυβεύονται πολλά περισσότερα. Αν οι Γερμανοί στρέψουν την πλάτη τους στην Ευρώπη απειλείται η Δημοκρατία».

Και συνεχίζει ο γερμανός δημοσιογράφος:  «Ένας οδηγός οδηγεί στην εθνική οδό και ακούει στο ραδιόφωνο πως κάποιος οδηγεί αντίθετα στο ρεύμα. Τότε αυτός αναφωνεί «Τί ένας; αυτοί είναι δεκάδες»  Η Μέρκελ είναι αυτός ο οδηγός. Και η πολιτική της, το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας».

Παράλληλα, το άρθρο του «Der Spiegel», κατηγορεί τη Μέρκελ ότι καλλιεργεί αντιευρωπαϊκά αισθήματα στους γερμανούς και τους κάνει να πιστέψουν ότι η Ευρώπη δεν τους αφορά.http://newpost.gr

Read more...

Πυροβόλησαν αστυνομικούς



Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα επρόκειτο να γίνει η μεταγωγή από το αστυνομικό τμήμα του Μενιδίου στην εισαγγελία του Ρομά που εμβόλισε χθες το πρωί την μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο αστυνομικοί. Θυμίζουμε ότι ο ένας από τους δύο τραυματίστηκε θανάσιμα.
Οι αθίγγανοι της περιοχής αποφάσισαν να εμποδίσουν την μεταγωγή και έτσι από νωρίς μαζεύτηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, επικράτησε ένταση στο σημείο, ωστόσο η αφορμή για ότι ακολούθησε δόθηκε όταν κάποιοι από τους Ρομά που ήταν μαζεμένοι στο σημείο, εκτόξευσαν πέτρες κατά λεωφορείου της ΕΘΕΛ που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο.
Ο οδηγός ειδοποίησε την υπηρεσία του και την αστυνομία. Αστυνομικοί κινήθηκαν προς  στο σημείο για να καταγράψουν το συμβάν.
Οι αθίγγανοι που ωστόσο ο αριθμός τους είχε ξεπεράσει τους 150, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με πέτρες. Στο σημείο έφτασαν ενισχύσεις της αστυνομίας. Οι Ρομά άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες 5 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν τραυματιστεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους, τραυματισμένος, και ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος του Μενιδίου.
Πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες, αναφέρουν ότι οι αθίγγανοι προκάλεσαν ζημίες και έκαναν πλιάτσικο σε εμπορικά καταστήματα.
Έχει αναφερθεί επίσης επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Ασπρόπυργου. Δεν επιβεβαιώνεται ακόμα από την αστυνομία.enikos.gr

Read more...

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε σοβαρά επεισόδια στα Άνω Λιόσια

Ταραχές με αθίγγανους


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Ένταση επικράτησε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο Φυλής στα Άνω Λιόσια με πέντε τραυματίες αστυνομικούς από σκάγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21.00 όταν τσιγγάνοι επιτέθηκαν με πέτρες σε διερχόμενο αστικό λεωφορείο του οποίου ο οδηγός ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατέβασαν τον οδηγό του λεωφορείου και τους επιβάτες και έριξαν εύφλεκτο υγρό βάζοντας φωτιά για να κάψουν το λεωφορείο.
Στη περιοχή έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι δέχθηκαν και αυτοί επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα ενώ στο στόχαστρό τους βρέθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων.
Παράλληλα οι τσιγγάνοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έκαναν πλιάτσικο σε τουλάχιστον δυο μαγαζιά ενώ κάποιοι εξ αυτών πυροβόλησαν με καραμπίνες με αποτέλεσμα πέντε αστυνομικοί να τραυματιστούν.
Στη συνέχεια κατέφυγαν σε καταυλισμό της περιοχής.
Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ. Για τα επεισόδια διενεργείται προανάκριση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...