Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Τι δηλώνει ο Μ.Σουλτς, οι προθέσεις του ΕΚ H EE δίνει τελεσίγραφο στην Μ. Βρετανία μέχρι την Τρίτη για την αίτηση εξόδου


brexit1
Οι προετοιμασίες εξόδου των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ξεκινήσει, αλλά η Μ. Βρετανία δεν έχει καταθέσει ακόμα την προβλεπόμενη αίτηση. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,Μάρτιν Σουλτς, ζήτησε σε συνέντευξή του στην Bild να το πράξει μέχρι τη σύνοδο κορυφής που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να διεκπεραιωθεί το θέμα σύντομα, αλλά ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θέλει να αφήσει το θέμα στο διάδοχό του. Ο Μάρτιν Σούλτς όμως είπε σε συνέντευξή του στην Βild της Κυριακής ότι η Ε.Ε. «αναμένει η βρετανική κυβέρνηση να το πράξει. Η σύνοδος κορυφής της Τρίτης είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή». Κατά τη προσεχή συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών οι Βρετανοί πρέπει να καταθέσουν το σχετικό αίτημα. Αμέσως μετά μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους όρους της βρετανικής αποχώρησης, οι οποίες θα κρατήσουν δύο χρόνια.
Επίσης, ο επικεφαλής του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο χριστιανοκοινωνιστής Μάνφρεντ Βέμπερ επέκρινε τη συμπεριφορά της βρετανικής κυβέρνησης. «Η τακτική της καθυστέρησης είναι απαράδεκτη», δήλωσε στην Bild. Tάχθηκε μάλιστα υπέρ της ταχείας εξόδου της Μ. Βρετανίας «εντός της προβλεπομένης διετούς προθεσμίας και ακόμα καλύτερα εντός ενός έτους».
Αλλά και η χριστιανοδημοκράτις υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε με συνέντευξή της στην ίδια εφημερίδα ταχεία έξοδο της Μ. Βρετανίας: «Κανένας δεν θα έχει την ευκαιρία να παίξει με το χρόνο. Η οικονομία θα ζητήσει σύντομο ξεκαθάρισμα. Οι επενδυτές θα είναι επιφυλακτικοί μέχρι να μάθουν τι ισχύει τώρα: είναι μέσα ή έξω», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Οι διαπραγματεύσεις εξόδου είναι «διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική μας σχέση». Η Μ. Βρετανία παραμένει ένας σημαντικός εταίρος σε θέματα οικονομίας και ασφάλειας, τόνισε, αλλά απέκλεισε ειδικές ρυθμίσεις μετά το Brexit. «Αν καθορίσουμε ιδιαίτερη πορεία, τότε θα ζητήσουν και άλλοι εταίροι όπως η Νορβηγία το ίδιο. Οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους».
To Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ζητήσει άμεση έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης της Μ. Βρετανίας
Οι μεγάλες κοινοβουλευτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι, θα ζητήσουν από τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να δηλώσει την επιθυμία εξόδου της χώρας του από την Ε.Ε. κατά την σύνοδο κορυφής την προσεχή Τρίτη και έτσι να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung της Κυριακής.
Αυτό είναι αναγκαίο «ώστε να αποφευχθεί η επιβλαβής αβεβαιότητα και να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία της Ε.Ε.» αναφέρει πρόταση ψηφίσματος που θα καταθέσουν στην ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το οποίο περιήλθε στη γνώση της γερμανικής εφημερίδας.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Πόσο μειώνονται μισθοί και συντάξεις...


...από τέλη Ιουνίου...
Μειωμένα για εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα είναι τα ποσά των μηνιαίων καθαρών αποδοχών που θα λάβουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, λόγω έναρξης του υπολογισμού της μηνιαίας...
παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, με βάση τις νέες κλίμακες που νομοθέτησαν κυβέρνηση και δανειστές με τον νόμο 4387/2016.

Στη νέα κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος για τους μισθούς και τις συντάξεις, την οποία προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος 4387/2016, ο ελάχιστος συντελεστής φόρου 22% θα ισχύει για ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ αντί 25.000 ευρώ που προβλεπόταν μέχρι τώρα, ενώ το ανώτατο ποσό της ετήσιας έκπτωσης φόρου θα μειωθεί από τις 2.100 στα 1.900 ευρώ για όσους εργαζόμενους και συνταξιούχους δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα, στα 1.950 ευρώ για όσους έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο και στα 1.900 ευρώ για όσους έχουν δύο προστατευόμενα τέκνα.

Για όσους έχουν τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα η ανώτατη ετήσια έκπτωση φόρου θα παραμείνει στις 2.100 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, το ανώτατο ποσό της έκπτωσης φόρου θα παρέχεται σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν ετήσιες αποδοχές μέχρι 20.000 ευρώ.

Στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 20.001 έως τις 25.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου θα αυξηθεί από το 22% στο 29%, ενώ στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 30.000 ευρώ θα επιβάλλεται συντελεστής φόρου ελαφρά μειωμένος από το 32% στο 29%.

Πάνω από τις 30.000 και μέχρι τις 40.000 ευρώ θα ισχύει συντελεστής φόρου 37% αντί 25%-32%.

Στο υπερβάλλον των 40.000 ευρώ τμήμα του ετήσιου εισοδήματος θα επιβάλλεται πλέον συντελεστής φόρου 45%, αντί 32%-42%.



Η έκπτωση φόρου των 1.900 – 2.100 ευρώ θα μειώνεται κατά 10 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ πρόσθετο εισόδημα πάνω από τις 20.000 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016, για τα εισοδήματα που αποκτώνται εντός του 2016 θα ισχύσει νέα κλίμακα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία διαμορφώνεται ως εξής: συντελεστής 2,2% για ετήσιο εισόδημα από 12.001 έως 20.000 ευρώ, 5% από 20.001 έως 30.000 ευρώ, 6,5% από 30.001 έως 40.000 ευρώ, 7,5% από 40.001 έως και 65.000 ευρώ, 9% από 65.001 έως και 220.000 ευρώ και 10% από 220.001 ευρώ και πάνω.

Με βάση τα παραπάνω νέες κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, οι μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις θα επιβάλλονται πλέον πάνω από το όριο των 617 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από το ποσό των 720 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, ενώ σήμερα επιβάλλονται πάνω από τα 682 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από τα 795 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Επιπλέον με τις νέες αυτές κλίμακες, οι μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις θα αυξηθούν για τους περισσότερους ιδιωτικούς υπαλλήλους που λαμβάνουν πάνω από 682 ευρώ το μήνα, καθώς επίσης και για τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν πάνω από 720 ευρώ το μήνα.

Ο υπολογισμός των φορολογικών κρατήσεων με τις νέες επαχθέστερες φορολογικές κλίμακες θα ξεκινήσει: 

Για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους από τις αποδοχές του μηνός Ιουνίου, οι οποίες θα καταβληθούν στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Για τους δημοσίους υπαλλήλους από τις αποδοχές του μηνός Ιουλίου, που θα καταβληθούν στις 27 του τρέχοντος μηνός.

Για τους συνταξιούχους από τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου, που θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου στους δικαιούχους του ΙΚΑ και του Δημοσίου, στις 30 Ιουνίου στους δικαιούχους του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ και την 1η Ιουλίου στους δικαιούχους του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τις αυξήσεις στις κρατήσεις φόρου εισοδήματος και ειδικής αλληλεγγύης βάσει των νέων φορολογικών κλιμάκων, όπως δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Δείτε τον πίνακα, ΕΔΩ...


Read more...

To Kαναντέρ έκανε... βαριά προσγείωση...


Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος Καναντέρ στη Βοιωτία
Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας μεταφέρονται οι πιλότοι...
Το πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 - συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης στα Δερβενοχώρια- κατέπεσε ένα χιλιόμετρο βόρεια από τις εγκαταστάσεις της...
τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας. 
Οι πιλότοι είναι σώοι (οπως διαβάσατε εδώ). Το αεροσκάφος δεν έχει μηχανισμό εκτίναξης, το οποίο σημαίνει ότι προφανώς το Καναντέρ έκανε... βαριά προσγείωση και έτσι οι δύο χειριστές κατάφεραν να βγουν. Κατά πληροφορίες, οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους με τον συγκυβερνήτη να έχει τραυματιστεί στο χέρι και στη μέση.

Αυτή την ώρα οι δύο χειριστές του Canadair CL-215 μεταφέρονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις...

Read more...

Το 58% υπέρ της απλής αναλογικής...



...σύμφωνα με την "Public Issue"...
Το 58% των πολιτών είναι υπέρ της απλής αναλογικής ενώ το 71% τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue.
Ειδικότερα...
το 58% είναι μάλλον υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, έναντι 32% που τάσσεται μάλλον κατά. Παράλληλα, το 71% εκτιμά ότι πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι 25% που θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση από ένα μόνο κόμμα.

Ακόμη, σύμφωνα με στοιχεία της δημοσκόπησης η πλειοψηφία (73%) τάσσεται υπέρ της άμεσης εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, ενώ το 62% είναι υπέρ της καθιέρωσης δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία των πολιτών.

Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στην Αυγή, οι πολίτες τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων όπως η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων (59%), η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (63%) και ο χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος (53%).

thepressproject.gr


Read more...




ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ...
Κρίσιμες οι εκλογές στην Ισπανία σήμερα, όπου στον απόηχο του BRexit περισσότεροι από 36 εκατομμύρια Ισπανοί καλούνται να ψηφίσουν -για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες- μετά την...
αποτυχία των συνομιλιών για την δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας, βασισμένη στα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 09:00 και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 20:00 τοπική ώρα (10:00 ως 21:00 ώρα Ελλάδος) και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 22:30.

Ο Ραχόι ψήφισε:




Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας -περίμενε τη σειρά του για να ψηφίσει- δήλωσε, πως, «θα τείνουμε το χέρι στους σοσιαλιστές. Θέλουμε να κερδίσουμε γιατί το καλύτερο για την Ισπανία είναι μια κυβέρνηση σε συμμαχία με το σοσιαλιστικό κόμμα»,μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος...

Ψήφισε κι ο Σάντες


Read more...

Ανησυχία στη Βρετανία Σοκ και στην επιστημονική κοινότητα από το Brexit


Σοκ και στην επιστημονική κοινότητα από το Brexit
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Αθήνα
Ένα έντονο κλίμα ανησυχίας έχει εξαπλωθεί στους κόλπους της μεγάλης και ισχυρής επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας της Βρετανίας, η οποία περιλαμβάνει πολλούς Έλληνες, λόγω των αναμενόμενων συνεπειών της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μπορεί να μεταφραστεί επίσης σε έξοδο πολύτιμων ερευνητικών κεφαλαίων και «εγκεφάλων».
Οι επιστήμονες των ερευνητικών κέντρων και των πανεπιστημίων εξ αρχής είχαν ταχθεί στην πλειονότητά τους υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Τώρα βλέπουν με απογοήτευση να παίρνουν σάρκα και οστά οι χειρότεροι φόβοι τους, με κυριότερο την αποκοπή τους από τα γενναιόδωρα ευρωπαϊκά κονδύλια για την έρευνα. Η απώλεια μπορεί να φθάσει το 1 δισ. λίρες το χρόνο από το τρέχον πρόγραμμα «Ορίζων 2020» της ΕΕ για την έρευνα.
Εξίσου σοβαρό ζήτημα θεωρείται η διαγραφόμενη «διαρροή εγκεφάλων» (brain drain), καθώς η Βρετανία θα πάψει να είναι τόσο ελκυστική ως χώρα προσέλκυσης ταλαντούχων επιστημόνων από όλο τον κόσμο -και από την Ελλάδα- και αντίθετα μπορεί τα δικά της «μυαλά» να φεύγουν σε άλλες χώρες.
Ο κορυφαίος βρετανός επιστήμονας, ο νομπελίστας πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών (της αντίστοιχης Ακαδημίας) ινδικής καταγωγής βιολόγοςΒένκρι Ραμακρίσναν με ανακοίνωσή του προειδοποίησε ότι «στο παρελθόν η βρετανική επιστήμη υποστηρίχθηκε σημαντικά από την χρηματοδότηση της ΕΕ, που αποτέλεσε ουσιώδες συμπλήρωμα των βρετανικών κονδυλίων για την έρευνα».
«Στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα, η οποία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο μιας βιώσιμης οικονομίας, δεν θα στερηθεί κεφάλαια και η (βρετανική) κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει, ώστε η συνολική χρηματοδότηση της επιστήμης να διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα» επισήμανε.
Τόνισε επίσης ότι «ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της βρετανικής έρευνας πάντα ήταν η διεθνοποιημένη φύση της, γι' αυτό είναι ανάγκη να συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε ερευνητές και φοιτητές από το εξωτερικό. Τυχόν αποτυχία να διατηρήσουμε την ελεύθερη ανταλλαγή ανθρώπων και ιδεών μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και της διεθνούς κοινότητας, της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στη βρετανική επιστήμη».
Ο νομπελίστας γενετιστής Πολ Νερς, πρώην πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών και νυν διευθυντής του νεοσύστατου και υπερφιλόδοξου Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ, έκανε λόγο για «μια άσχημη έκβαση για τη βρετανική επιστήμη και για την ίδια τη Βρετανία».
Ο διάσημος αστρονόμος λόρδος Ρις δήλωσε ότι το Brexit ήταν μια απόφαση «βαθιά θλιβερή», σύμφωνα με τον Guardian. Ο πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Ψυχιάτρων καθηγητής του King's College του Λονδίνου Σάιμον Γουέσλιδήλωσε, σύμφωνα με τον Independent, «αποθαρρημένος και απογοητευμένος» και -μεταξύ σοβαρού και αστείου- είπε ότι σκοπεύει «να αγοράσει εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη Ζυρίχη».
Οι Βρετανοί ερευνητές συνολικά είχαν λάβει ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις 8,8 δισ. ευρώ την περίοδο 2007-2013, ενώ τους αναλογεί περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών χρηματοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, σύμφωνα με το BBC. Σε διάσημα πανεπιστήμια όπως το Κέμπριτζ το ένα τέταρτο περίπου (23%) των ερευνητών προέρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μετά την έξοδό της από την ΕΕ, η Βρετανία θα διατηρήσει κάποιου είδους συνεργασία, ένα καθεστώς παρόμοιο με αυτό που ήδη έχουν χώρες όπως η Νορβηγία και η Ελβετία. Οι συνεργαζόμενες χώρες καταβάλλουν ένα μέρος του ΑΕΠ τους, ώστε οι επιστήμονές τους να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν προτάσεις προς χρηματοδότηση, όπως και οι Ευρωπαίοι ερευνητές. Η ακριβής σχέση κάθε χώρας μη μέλους με την ΕΕ στον τομέα της επιστήμης και της έρευνας αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Η οργάνωση «Επιστήμονες για τη Βρετανία», που υποστήριξε το Brexit, πηγαίνοντας μάλλον κόντρα στο γενικότερο αίσθημα των επιστημόνων, εμφανίσθηκε αισιόδοξη ότι η χώρα θα ανθήσει επιστημονικά εκτός της ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση, η «πρώτη προτεραιότητα» των βρετανικών πανεπιστημίων, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί τους (Universities UK), είναι να πείσουν τη νέα βρετανική κυβέρνηση ότι θα διασφαλίσει πως οι πολίτες των χωρών της ΕΕ θα συνεχίσουν να σπουδάζουν και να εργάζονται κανονικά στη χώρα.
Ανήσυχες όμως είναι και οι ουκ ολίγες βρετανικές εταιρείες του επιστημονικού-τεχνολογικού τομέα, που συμμετέχουν σε προγράμματα διεθνών ερευνητικών οργανισμών (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών-CERN, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος-ESA, Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο-ESO κ.α.) και πλέον φοβούνται ότι θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Φόβοι για επέκταση της πυρκαγιάς προς Πάρνηθα Στις φλόγες πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια


Στις φλόγες πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια


Πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 22:30 σε δασική έκταση με πεύκα στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων.

Επί τόπου έσπευσαν 10 οχήματα με 25 πυροσβέστες από την Αττική, 12 οχήματα με 30 πυροσβέστες από τη Στερεά Ελλάδα και πεζοπόρο τμήμα 12 πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αλλά στην περιοχή πνέουν άνεμοι που δυσχεραίνουν την κατάσβεση.


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γιούνκερ: Αμέσως το διαζύγιο...


 juncker

Έτσι κι αλλιώς δεν υπήρξε ποτέ σφοδρή ερωτική σχέση...

Σε μάλλον προβληματισμένο ύφος η συνέντευξη Γιούνκερ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης.

O πρόεδρος της...
Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι επιθυμεί να ξεκινήσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος αναμονής έως τον Οκτώβριο, όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παραιτηθεί από το αξίωμά του» είπε ο κ. Γιούνκερ.

Είπε ότι οι Βρετανοί αποφάσισαν την Πέμπτη ότι επιθυμούν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επομένως δεν έχει κανένα νόημα να περιμένουμε έως τον Οκτώβριο προκειμένου να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες να διαπραγματευτούμε τους όρους της εξόδου τους.

«Θα ήθελα να ξεκινήσουμε αμέσως» είπε με ξεκάθαρα λόγια.

Θα υπάρξει, πρόσθεσε μια «λογική προσέγγιση». Σε άλλο σημείο τόνισε χαρακτηριστικά «δεν πρόκειται για ένα φιλικό διαζύγιο, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν επρόκειτο ακριβώς και για μια σφοδρή ερωτική σχέση».

aixmi.gr

Read more...

Το πρωτοσέλιδο της Liberation για το Brexit που «κλέβει» την παράσταση...


Το πρωτοσέλιδο της Liberation για το Brexit που «κλέβει» την παράσταση (Photo)  - Media
Το πρωτοσέλιδο της Liberation ξεχωρίζει ανάμεσα στο διεθνή Τύπο και «κλέβει» την παράσταση.

Εύχεται...

«Καλή τύχη» στη Βρετανία, δείχνοντας τον Μπόρις Τζόνσον -που πρωταγωνίστησε στην καμπάνια υπέρ της εξόδου από την ΕΕ-  «μετέωρο» με μια βρετανική σημαία στο χέρι...


topontiki.gr

Read more...

To "ψυχογράφημα" του 16χρονου μαθητή Ανδρέα Παπανδρέου...



Οι απαντήσεις που έδωσε στο ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσε για να μεταγραφεί στο Πειραματικό σχολείο...

Ε.Ρ: Τι πράγμα θα σε έκαμνε πολύ ευτυχή εις την ζωήν σου;

Α.Π: Η εφαρμογή του κοινωνικού συστήματος της αρεσκείας μου και η ανατροπή του σημερινού. Γενικότερα η...


επιτυχία και η πραγματοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών μου αντιλήψεων.

Ε.Ρ: Τι θα έκαμνες εάν σου έπεφτεν ο πρώτος αριθμός του λαχείου;

Α.Π: Θα το χρησιμοποιούσα ολάκερο στην επιτυχία των πολιτικο - οικονομικών μου ιδεωδών.

Ε.Ρ: Τι πράγμα σε έκαμε να χαρής πιο πολύ έως τώρα;
Α.Π: Η δημοσίευση διαφόρων σκεψεών μου.

Ε.Ρ: Τι πράγμα σε έκαμε να λυπηθής πιο πολύ έως τώρα;

Α.Π: Η εγκαθίδρυση του Χιτλερισμού στη Γερμανία.

Ε.Ρ: Ποίον πρόσωπον έχεις ως ιδανικόν, που θα ήθελες να ομοιάσεις; Γιατί;

Α.Π: Κανένα. Με οδηγούνε μονάχα οι ιδέες.

Ένας ιδιοφυής πολιτικός είχε ήδη γεννηθεί.

Το σχόλιο δικό μας. Το ερωτηματολόγιο το πήραμε από το αφιέρωμα της Εφημερίδας των Συντακτών (Δημήτρης Ψαρράς) "Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Αριστερά"...

Read more...

«Πνίγηκε» η Μεγαλόπολη...


«Πνίγηκε» η Μεγαλόπολη - Οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε τούνελ στην Εθνική Οδό (Videos) - Media
Οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε τούνελ στην Εθνική Οδό...

Βίντεο..

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στην Μεγαλόπολη από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τις τελευταίες ώρες. Η καταρρακτώδης βροχή και το χαλάζι σε μέγεθος… κάστανου σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους έχουν θέσει την περιοχή σε συναγερμό.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών, ενώ έπεσαν και σκεπές. Περισσότερες από 100 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας. Μεγάλες είναι οι καταστροφές και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής καθώς καταστράφηκαν πολλά στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ χάθηκαν και αρκετά πουλερικά.

Υπήρξε διακοπή παροχής ρεύματος σε όλη την περιοχή και αποκαθίσταται σταδιακά, ενώ για αρκετή ώρα δεν υπήρχε και δυνατότητα επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την όλη την Πελοπόννησο, αλλά και την Αττική, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους πληγέντες.

Για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Μεγαλόπολης αμέσως μετά την σήραγγα Ραψομμάτη προς Μεγαλόπολη. Λόγω της κακοκαιρίας το οδόστρωμα γέμισε λάσπες από το χώμα που έπεσε από το βουνό ενώ υπήρξε και συσσώρευση υδάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά αυτοκίνητα σε μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου και σταδιακά οι αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα, επιστρέφοντας τα στην Τρίπολη, ενώ συνεργεία που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο από Καλαμάτα προς Τρίπολη γίνεται επίσης με πολλά προβλήματα, στο ίδιο σημείο πριν τη σήραγγα Ραψομάτη, και τα αυτοκίνητα ανακατευθύνονται από την τροχαία αυτή την ώρα προς Σπάρτη από το Λεύκτρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν προβλήματα συσσώρευσης υδάτων και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Μεγαλόπολης, αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Μεγαλόπολης - Καλαμάτας μετά την έξοδο της Μεγαλόπολης, επίσης από συσσώρευση υδάτων....




Πηγή: topontiki.gr, kafeneio-megalopolis.gr

Read more...