Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΕΩΣ 90% ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΕΚ


Προθεσμία έξι μηνών (δηλαδή έως τον Μάιο) έχουν 97.000 δανειολήπτες που έλαβαν στεγαστικό δάνειο με επιδότηση επιτοκίου από τονΟργανισμό Εργατικής Κατοικίας, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση για...
επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωσης της μηνιαίας δόσης από 38% έως και 90%.
Το «πράσινο φως» για την επαναδιαπραγμάτευση των δανείων μέσα στις επόμενες ημέρες (καθώς θα προηγηθεί η έκδοση εγκυκλίων από τις τράπεζες) έδωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου.
Βασικός όρος για την υπαγωγή των δανειοληπτών στη νέα ρύθμιση είναι να μην «έχουν υπερβεί κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης τη συμβατική προθεσμία διακοπής» (για ληξιπρόθεσμη οφειλή μεγαλύτερη του ισόποσου των έξι μηνιαίων τοκοχρεολυτικών δόσεων).
Προσαρμογή
Με την ενεργοποίηση του νέου νόμου (άρθρο 55 του ν. 4053/2014), σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, δίνεται το δικαίωμα προσαρμογής των δόσεων για τα συγκεκριμένα δάνεια, ανάλογα με τις τρέχουσες εισοδηματικές ικανότητες των δανειοληπτών, χωρίς να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου.
Oπως προκύπτει από αναλυτικά παραδείγματα που έδωσε ο ΟΑΕΔ, «διάδοχος» Oργανισμός του ΟΕΚ, για δάνειο αρχικού ποσού 150.000 ευρώ που μένει 1 χρόνος για τη λήξη του και αναλογεί δόση 1.031 ευρώ, με 10ετή επιμήκυνση η δόση κατεβαίνει στα 104 ευρώ (-90%), αν υπολείπονται 6 χρόνια η δόση μειώνεται στα 458 ευρώ από 1.005 ευρώ (-545) και αν μένουν 12 έτη, η δόση περιορίζεται στα 612 ευρώ από 981 ευρώ (-38%).
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/90_7.html

Read more...

O GUARDIAN ΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Εξαιρετικά θετικά σχόλια για το ΣΥΡΙΖΑκαι τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπραφιλοξενεί σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία εκτιμά ότι εάν γίνουν εκλογές στην Ελλάδα τον...
Φεβρουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση.
«Στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο δημοφιλές κόμμα, με ένα προβάδισμα 11% από την Νέα Δημοκρατία. Αν οι εκλογές γίνουν πρόωρα το Φεβρουάριο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τελικά σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση» αναφέρει ο Guardian.
Το δημοσίευμα, το οποίο επί της ουσίας κάνει ένα αφιέρωμα σε τρία ευρωπαϊκά αριστερά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ σε Ελλάδα, Podemos σε Ισπανία και Ενωμένη Αριστερά σε Σλοβενία) φέρει τίτλο: «Τα νέα αριστερά κόμματα της Ευρώπης μπορεί να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο του 1968».
Το δημοσίευμα αρχίζει με μια σκηνή από την ταινία του Κώστα Γαβρά, «Το κεφάλαιο».
Σε ένα οικογενειακό γεύμα, ο διευθύνων σύμβουλος μίας μεγάλης γαλλικής τράπεζας έχει ένα καυγά με τον θείο του, έναν αριστερό του 1968, ο οποίος κατηγορεί τον ανιψιό του για την υπερχρέωση Ευρωπαίων πολιτών και την καταστροφή κρατών.
Ο νεαρός τραπεζίτης απαντά «Μα πρέπει να είσαι χαρούμενος». Ο θείος ρωτάει μπερδεμένος «Γιατί;», «Διότι εκπληρώνω τα παιδικά σου όνειρα». «Τα παιδικά μου όνειρα;» ρωτάει ο θείος.
«Εσείς οι αριστεροί θέλετε διεθνισμό, τον αποκτήσατε. Τα λεφτά δεν γνωρίζουν σύνορα».
Σύμφωνα με τον Guardian, παρότι στις δημοσκοπήσεις τα τρία αυτά κόμματα εμφανίζονται να έχουν πολύ υψηλά ποσοστά, γεγονός που εγείρει ελπίδες για μία αναγκαία αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική, υπογραμμίζεται ότι όλα αυτά τα αριστερά κόμμα αντιμετωπίζουν τουλάχιστον δύο σοβαρές προκλήσεις προκειμένου να διατηρήσουν μαζική υποστήριξη.
Η πρώτη συνοψίζεται στο ζήτημα της οργάνωσης.
Όπως αναφέρεται, αν και ξεπήδησαν από κινήματα διαμαρτυρίας, η αυξανόμενη δημοφιλία τους οφείλεται κυρίως στους χαρισματικούς τους ηγέτες.
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

Τι ανησυχεί τον Παπαζάχο, για το σεισμό στην Κεφαλονιά...


ΒΙΝΤΕΟ-Τι λέει ο Παπαζάχος για το σεισμό στην Κεφαλονιά 
ΒΙΝΤΕΟ...
«Καθυστερημένοι μετασεισμοί συμβαίνουν πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, ο οποίος μίλησε στην Πόπη Τσαπανίδου (STAR)  για τη...

σεισμική δόνηση εντάσεως 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε, πριν από λίγη ώρα, στην Κεφαλονιά και τη μετέπειτα σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαζάχος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με ανησυχεί μόνο το γεγονός ότι το ρήγμα αυτό είναι ένα επικίνδυνο ρήγμα και κάθε φορά που έχουμε σεισμούς και νέες ακολουθίες, μας βλέπετε ότι είμαστε λίγο επιφυλακτικοί και προσεκτικοί μόνο και μόνο γιατί το συγκεκριμένο ρήγμα έχει πολύ μεγάλο δυναμικό».

Δείτε το βίντεο, ΕΔΩ...

Read more...

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ γνωστό καλλιτεχνικό ζευγάρι...


Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ γνωστό καλλιτεχνικό ζευγάρι -Η λαϊκή τραγουδίστρια και ο μάνατζερ που ξέχασαν να δηλώσουν 4 εκατ.ευρώ Η λαϊκή τραγουδίστρια και ο μάνατζερ που ξέχασαν να δηλώσουν 4 εκατ.ευρώ...


Νέα "λαβράκια" εντόπισε το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο ερευνών που έκανε το δίμηνο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου 2014. Ανάμεσα στις...
περιπτώσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτή πασίγνωστου ζευγαριού από τον καλλιτεχνικό χώρο. 

Το ζευγάρι καλλιτεχνών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, υπέβαλε ανακριβή δήλωση για την αγορά κατοικίας στην Βούλα.  Συγκεκριμένα, φαίνεται να μην έχουν δηλώσει ένα ποσό γύρω στα 4 εκατ. ευρώ που έδωσαν ως τίμημα για την αγορά του σπιτιού  τους στη Βούλα. Στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ σημειώνεται ότι διοικητικό πρόστιμο και φόρος εισοδήματος καταλογίζεται και στην πωλήτρια επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο imerisia.gr πρόκειται για πολύ γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια με τον άντρα της που δραστηριοποιείται ως μάνατζερ και επιχειρηματίας στον καλλιτεχνικό χώρο...


Read more...

Συναγερμός για τα ακραία καιρικά φαινόμενα...


Συναγερμός για τα ακραία καιρικά φαινόμεναΟδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας...


Ιδιαίτερα έντονα αναμένεται να είναι τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες και μέχρι...
την Κυριακή.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα:

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ή την έντονη βροχόπτωση ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο...
newsbeast.gr

Read more...

Βούτσης: Ο Στύλιος δεν ψήφισε άρσεις ασυλιών για τη Χ.Α. ...



 
 
 ...και αυτό δεν είναι τυχαίο (BINTEO)...
«Το αυγό του φιδιού είναι δίπλα μας και νομίζουμε ότι είναι κάπου αλλού» δήλωσε ο Ν. Βούτσης στο ΣΚΑΙ, σχολιάζοντας την χυδαία επίθεση Στύλιου στη Λιάνα Κανέλλη. 
Πρόσθεσε, πως, πρόκειται για...
«θέμα αντιδραστικών αντιλήψεων, αισθητικής του λόγου πολιτιστικού επιπέδου, που έρχονται στην επιφάνεια  και καταρρακώνουν την εικόνα κάποιου που θέλει να είναι πολιτικός".
"Το όνομα του κ. Στύλιου βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που δεν ψήφισαν τις άρσεις ασυλιών της Χ.Α. και αυτό δεν είναι τυχαίο" είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν είναι μια συμπεριφορά δηλαδή η οποία προέκυψε ξαφνικά, αλλά αντίθετα συμβαδίζει με πολιτικές αντιδραστικές αντιλήψεις που ήδη υπάρχουν στο «πίσω μέρος του μυαλού» και έρχονται στην επιφάνεια. Θα πρέπει να αλλάξουμε ρότα, ως προς το επίπεδο των συζητήσεων, όχι υποκριτικά, αλλά επί της ουσίας."
Λίγο αργότερα, ο Π. Ρήγας έσπευσε να αιτιολογήσει την μη ψήφιση άρσεων ασυλίας από τον κ. Στύλιο αφήνοντας τον υπαινιγμό να αιωρείται ότι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν σε ψηφοφορίες.  Ο Ν. Βούτσης υπενθύμισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν της ψηφοφορίας, κάτι που δεν είναι καθόλου το ίδιο, για λόγους που αφορούσαν τη χρηματοδότηση και ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές για τους οποίους μίλησε ο ίδιος "ψήφισαν όχι, δηλαδή να μην παραπεμφθεί ούτε καν ο κ. Κασιδιάρης, για το χαστούκι στην κ. Κανέλλη".



avgi.gr

Read more...

Ολόκληρος λαβύρινθος κρύβεται στην Αμφίπολη...


Ολόκληρος λαβύρινθος κρύβεται στην Αμφίπολη 
Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις γεωφυσικές μετρήσεις...
Ένα υπόγειο οικοδόμημα, το οποίο περιλαμβάνει υπόγειες αίθουσες και διαδρόμους, δίνοντας την εντύπωση ενός υπόγειου λαβύρινθου, φαίνεται να υπάρχει στον τύμβο της Αμφίπολης, σύμφωνα με ...
τα μέχρι τώρα στοιχεία από τις γεωφυσικές μετρήσεις στο χώρο που επικαλείται η ιστοσελίδα xronometro.com.

Η επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αναλαμβάνει δράση για να αποκαλύψει όλα τα κρυμμένα μυστικά και στην συνέχεια με τη γνώση αυτών, να επιχειρήσει η ανασκαπτική σκαπάνη να προσδιορίσει τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιήσει τομές για να φέρει στο φως όλα αυτά τα πιθανολογούμενα ευρήματα.

Μάλιστα, η διεπιστημονική ομάδα που έχει συστήσει το υπουργείο Πολιτισμού διευρύνεται και εμπλουτίζεται και με άλλους επιστημονικούς τομείς, που έρχονται να συνεισφέρουν στο ανασκαφικό έργο, με την ελπίδα να έρθουμε πιο κοντά στην αποκάλυψη των μυστικών του μνημείου.

Read more...

«Ανάσα» λειτουργίας στο ΕΣΥ Υπουργείο Υγείας: Αγώνας δρόμου για την πλήρωση 2.000 κενών θέσεων γιατρών


Υπουργείο Υγείας: Αγώνας δρόμου για την πλήρωση 2.000 κενών θέσεων γιατρών

Αθήνα
«Αγώνα δρόμου» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, την προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο και το ΕΣΥ για την πλήρωση των 2.000 κενών θέσεων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, με βάση τον φετινό προϋπολογισμό, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε σχετική ερώτηση της ΔΗΜΑΡ.

Ερωτηθείς από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, για τις ελλείψεις των γιατρών που παρατηρούνται στο ΕΣΥ και τις καθυστερήσεις των συνεδριάσεων των επιτροπών κρίσης για τη στελέχωση των 2000 θέσεων, που είχαν προκηρυχθεί το 2011, ο κ. Γρηγοράκος διευκρίνισε πως οι σχετικές εντολές έχουν σταλεί από το υπουργείο Υγείας, ήδη από τις 28 Αυγούστου, και έχει ζητηθεί να συνεδριάσουν άμεσα οι επιτροπές κρίσης των γιατρών.

«Από τα συμβούλια κρίσης τα οποία ήταν πριν το 2011 και είχαν κάνει τις εισηγήσεις, οι περισσότεροι εισηγητές έχουν πάρει σύνταξη -και δεν μπορεί να προχωρήσει ένα συμβούλιο χωρίς να είναι παρών ο εισηγητής, ο οποίος δεν είναι πλέον στο ΕΣΥ», εξήγησε και συμπλήρωσε ότι «από τις 2000 θέσεις που είχαμε προκηρύξει το 2011, τους γιατρούς τους ψάχνουμε με το σταγονόμετρο, καθώς έψαξαν να βρουν αλλού δουλειά και έχουν τακτοποιηθεί, πήγαν στο εξωτερικό ή άνοιξαν ιδιωτικά ιατρεία, και τώρα δεν βρίσκονται. Όλοι οι διοικητές έχουν βάλει τα Γραφεία Προσωπικού των νοσοκομείων τους να ψάξουν να βρουν τους γιατρούς και να τους ρωτήσουν εάν θα πάνε στην κρίση. Έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο θέμα - όμως εμείς δεν μπορούμε να το παρακάμψουμε, διότι σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να πάμε σε καινούργια κρίση του χρόνου, οπότε δεν θα έχουμε τις πιστώσεις, ενώ φέτος τις έχουμε».

Σε κάθε περίπτωση, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι ήδη δρομολογούμενες προσλήψεις «θα δώσουν μιαν ανάσα στο ΕΣΥ».

Ο κ. Γρηγοράκος διευκρίνισε ότι «ενώ το υπουργείο έχει δώσει την εντολή να γίνουν οι κρίσεις, πήραμε και άλλους 372 μόνιμους γιατρούς, ενώ 475 θέσεις, από αυτές που ήταν ήδη έτοιμες, βρίσκονται στη διαδικασία του Γενικού Λογιστηρίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτές τις μέρες έρχεται και ένα πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ, για 3.000 προσλήψεις εξάμηνης σύμβασης, οι οποίες θα προσφέρουν στα νοσοκομεία νοσηλευτικό, διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό. Οκτακόσιοι επικουρικοί γιατροί πηγαίνουν ήδη στα νοσοκομεία αυτές τις μέρες, ενώ για του χρόνου έχουμε προβλέψει 1.500 θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ και 2.500 νοσηλευτικών και υγειονομικών. Είναι ένας αρκετά καλός αριθμός ιατρών, που δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα δώσει μιαν ανάσα στα νοσοκομεία».
health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου» Σαμαράς: Οι τουρκικές προκλήσεις δεν μπορεί να αγνοούνται, ούτε να επιβραβεύονται


Σαμαράς: Οι τουρκικές προκλήσεις δεν μπορεί να αγνοούνται, ούτε να επιβραβεύονται
Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Το συντονισμό των ενεργειών τους απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συζήτησαν σήμερα, Παρασκευή, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ επί τάπητος βρέθηκε και η τριμερής συνάντηση κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, στο Κάιρο.

Στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας -με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών- Νίκος Αναστασιάδης και Αντώνης Σαμαράς αποφάσισαν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία στοχεύουν στην καταστολή των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Αναστασιάδη, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου. Έκανε λόγο για πολύ γόνιμες και ενθαρρυντικές συνομιλίες και επανέλαβε τη στήριξη της Αθήνας στην απόφαση του Ν.Αναστασιάδη για αναστολή της συμμετοχής του στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αναθεωρήσει τη στάση της, έτσι ώστε να επιτραπεί η επανέναρξη των συνομιλιών, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να αγνοούνται οι προκλήσεις ούτε μπορούν να επιβραβεύονται.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι κοινή συνισταμένη Αθηνών και Λευκωσίας είναι η αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Για το θέμα των υδρογονανθράκων, ο κ Αναστασιάδης επανέλαβε για ακόμα μια φορά, ότι οι φυσικοί πόροι ανήκουν στο κράτος και πως μετά τη λύση από τα έσοδα της εκμετάλλευσης θα επωφεληθεί το σύνολο των νομίμων κατοίκων της Κύπρου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...