Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου» Σαμαράς: Οι τουρκικές προκλήσεις δεν μπορεί να αγνοούνται, ούτε να επιβραβεύονται


Σαμαράς: Οι τουρκικές προκλήσεις δεν μπορεί να αγνοούνται, ούτε να επιβραβεύονται
Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Το συντονισμό των ενεργειών τους απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συζήτησαν σήμερα, Παρασκευή, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ επί τάπητος βρέθηκε και η τριμερής συνάντηση κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, στο Κάιρο.

Στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας -με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών- Νίκος Αναστασιάδης και Αντώνης Σαμαράς αποφάσισαν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία στοχεύουν στην καταστολή των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Αναστασιάδη, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου. Έκανε λόγο για πολύ γόνιμες και ενθαρρυντικές συνομιλίες και επανέλαβε τη στήριξη της Αθήνας στην απόφαση του Ν.Αναστασιάδη για αναστολή της συμμετοχής του στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αναθεωρήσει τη στάση της, έτσι ώστε να επιτραπεί η επανέναρξη των συνομιλιών, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να αγνοούνται οι προκλήσεις ούτε μπορούν να επιβραβεύονται.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι κοινή συνισταμένη Αθηνών και Λευκωσίας είναι η αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Για το θέμα των υδρογονανθράκων, ο κ Αναστασιάδης επανέλαβε για ακόμα μια φορά, ότι οι φυσικοί πόροι ανήκουν στο κράτος και πως μετά τη λύση από τα έσοδα της εκμετάλλευσης θα επωφεληθεί το σύνολο των νομίμων κατοίκων της Κύπρου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: